-
Προχθές ήμουν σε φίλο μηχανικό και όπως κάναμε κουβεντούλα μου ανέφερε ότι τα υγρά φρένων τρέφουν τα ελαστικά μέρη του αυτοκινήτου (λάστιχα, λάστιχα μπαρμπριζ, σωληνάκια λαστιχένια κλπ). Ομολογώ ότι δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο και μου έκανε εντύπωση.
Έχει δόση αλήθειας αυτό? -
τα υγρα φρενων?
αυτα εαν δεν τα σκουπισεις πανω απο λαμαρινα την διαβρωνουν... -
Υγρα γρενων NIVEA, ενυδατωνουν, προστατευουν
Tsargy μαλλον δεν παιζει αυτο που λεει ο φιλος. Στη θεση σου δε θα το δοκιμαζα.
Αυτο που λεει ο Dim8 παιζει ΣΙΓΟΥΡΑ, διαλυουν τη μπογια. -
Εμείς με τα παληά υγρά φρένων ξεπισώνουμε τα πατώματα στις ανακατασκευές, τα απλώνουμε με πινέλο και την άλλη μέρα με τη σπάτουλα οι πίσες φεύγουν πολύ εύκολα.
Τα λάστιχα μάλλον θα τα στείλει αδιάβαστα.
-
Κατάλαβα...ράδιο αρβύλα...φυσικά και δεν θα το δοκίμαζα σε λάστιχα...Θα σας πω την αμαρτία μου όμως: Το δοκίμασα σε ένα λαστιχάκι της κλειδαριάς πορτ μπαγκάζ του 128 και γυάλισε...Το έχω αφήσει σε μία άκρη να δω πότε θα αποσυντεθεί...
Από την άλλη, και τα μαρκούτσια λαστιχένια δεν είναι? Επίσης τα σωληνάκια που πάνε από το ντεποζιτάκι στην τρόμπα...
Από ότι βλέπουμε είχε το δοχειάκι μία διαρροή και πήδηξε το χρώμα, αλλά τα λάστιχα που είχε (ήταν βενζίνης) δεν είχαν πάθει τίποτα. Αυτά που έβαλα (τα μπλε) είναι ειδικά για φρένα ή τουλάχιστον έτσι μου τα έδωσαν...Πάντως θα πρέπει να δουλεύουν και σαν Ιώδιο...Μία φορά στον Ασπρόπυργο ένας Πακιστανός μου ξεβίδωνε κάτι και έκοψε το χέρι του γερά. Μέχρι να πάω στο αυτοκίνητο να φέρω το φαρμακείο είχε πάρει ένα μπουκαλάκι με υγρά φρένων και το άδειασε στην πληγή...
-
Αδειασε μπουκαλακι υγρων φρενων στην πληγη;;;
Πες μας οτι κατεβασε ενα σφηνακι αμολυβδη και χτυπαγε κοφτη κλανοντας! -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Προχθές ήμουν σε φίλο μηχανικό και όπως κάναμε κουβεντούλα μου ανέφερε ότι τα υγρά φρένων τρέφουν τα ελαστικά μέρη του αυτοκινήτου (λάστιχα, λάστιχα μπαρμπριζ, σωληνάκια λαστιχένια κλπ). Ομολογώ ότι δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο και μου έκανε εντύπωση.
Έχει δόση αλήθειας αυτό?
Έχει μήνη δεκάδες χρόνια πίσω!.....
Α. -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Κατάλαβα...ράδιο αρβύλα...φυσικά και δεν θα το δοκίμαζα σε λάστιχα...Θα σας πω την αμαρτία μου όμως: Το δοκίμασα σε ένα λαστιχάκι της κλειδαριάς πορτ μπαγκάζ του 128 και γυάλισε...Το έχω αφήσει σε μία άκρη να δω πότε θα αποσυντεθεί...
Από την άλλη, και τα μαρκούτσια λαστιχένια δεν είναι? Επίσης τα σωληνάκια που πάνε από το ντεποζιτάκι στην τρόμπα...
Από ότι βλέπουμε είχε το δοχειάκι μία διαρροή και πήδηξε το χρώμα, αλλά τα λάστιχα που είχε (ήταν βενζίνης) δεν είχαν πάθει τίποτα. Αυτά που έβαλα (τα μπλε) είναι ειδικά για φρένα ή τουλάχιστον έτσι μου τα έδωσαν...Πάντως θα πρέπει να δουλεύουν και σαν Ιώδιο...Μία φορά στον Ασπρόπυργο ένας Πακιστανός μου ξεβίδωνε κάτι και έκοψε το χέρι του γερά. Μέχρι να πάω στο αυτοκίνητο να φέρω το φαρμακείο είχε πάρει ένα μπουκαλάκι με υγρά φρένων και το άδειασε στην πληγή...
Σίγουρα είναι αλκοόλη, μα είναι και τοξικό.
Πακιστανός σε συνεργείο?..... μήπως η επιλογή σου στο εν λόγο συνεργείο είναι επισφαλής?.
Α. -
Εξηγησε μου το λογο που ενας πακιστανος η οποιοσδηποτε αλλοδαπος δε θα μπορουσε να κανει σωστη δουλεια σε συνεργειο;
Εαν αγαπαει αυτο που κανει, εχει γνωσεις κτλ... και ηρθε στην Ελλαδα για ενα καλυτερο μελλον συγκριτικα με τη χωρα του, που ειναι το κακο;Ισως στην πληγη να μην εριξε υγρο φρενων, γιατι αν εριχνε σιγουρα θα ειχε χοντρο θεμα... αλλα ο tsargky να μπερδευτηκε.
ΑΦΓΑΝΟΣ ηταν αυτος που μου αλλαξε τους μεντεσεδες της εξωπορτας στο σπιτι λιγες μερες πριν το 15Αυγουστο προ 3ετιας, ενω ολοι οι ελληναραδες μαστορες, ζηταγανε 200άρια και 250άρια. Ο ενας απο αυτους που φωναξα, δεν εβρισκε μεντεσεδες και με αφησε με την εξωπορτα εκτος κασας (την κατεβασε για να αφαιρεσει τον πανω και τον κατω να βρει ανταλλακτικα), μεχρι να επιστρεψει για να μου πει τα δυσαρεστα και πως την επομενη ισως εβρισκε κατι και εγω να βαραω σκοπετο στο ιδιο μου το σπιτι.
Εν τελει εκεινος ο αλλοδαπος, ευγενεστατος, μου ζητησε 80€ απο το τηλεφωνο, εκοψε και αποδειξη εκανε δουλεια μερακλιδικη, ευθυγραμμισε τις κλειδαριες για να μη βρισκουν, λαδωσε επισης οτι λαδωνεται και του εδωσα και 90 επειδη η δουλεια απο την στιγμη που τον καλεσα ολοκληρωθηκε αψογα σε λιγοτερο απο 2 ωρες.Αλλο αυτοκινητο, αλλο η κασα με τους μεντεσεδες μιας πορτας, αλλα πιστευω καταλαβαινεις τι θελω να πω.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Ισως στην πληγη να μην εριξε υγρο φρενων, γιατι αν εριχνε σιγουρα θα ειχε χοντρο θεμα... αλλα ο tsargky να μπερδευτηκε.
Δεν μπερδεύτηκα καθόλου. Στην μάντρα του χοντρού (για όσους ξέρουν) όχι επι της Λ. ΝΑΤΟ, στην άλλη την εσωτερική. Είχαμε πάει με έναν φίλο να πάρει το σερβόφρενο απο μία Αμαζόνα. Κόβει γερά το χέρι του ο Πακιστανός? (πάντως μαυρούλης ήταν) πάει στο διπλανό αυτοκίνητο και βγάζει ένα δοχειάκι γεμάτο και το αδειάζει στην πληγή...
Ανατριχίλα -
Ε τοτε οντως ειναι τρελο το facepalm ... αλλα ρατσισμος να κρινουμε ενα συνεργειο απο το τι εθνικοτητας ατομα δουλευουν εκει.
Αν τυχει και ξαναπας, κερασε τον ενα 10W40 ...Εαν ειναι μαντρα, τοτε κατακρινουμε ετσι κι αλλιως ανεξαρτητως εθνικοτητας εργαζομενου, γιατι μιλαμε για αλλη περιπτωση
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Ισως στην πληγη να μην εριξε υγρο φρενων, γιατι αν εριχνε σιγουρα θα ειχε χοντρο θεμα... αλλα ο tsargky να μπερδευτηκε.
Δεν μπερδεύτηκα καθόλου. Στην μάντρα του χοντρού (για όσους ξέρουν) όχι επι της Λ. ΝΑΤΟ, στην άλλη την εσωτερική. Είχαμε πάει με έναν φίλο να πάρει το σερβόφρενο απο μία Αμαζόνα. Κόβει γερά το χέρι του ο Πακιστανός? (πάντως μαυρούλης ήταν) πάει στο διπλανό αυτοκίνητο και βγάζει ένα δοχειάκι γεμάτο και το αδειάζει στην πληγή...
Ανατριχίλα
Δεν υπάρχει ανάγκη φίλε μου να απολογείσαι στον καθένα, μάλιστα όταν ιδίοις όμαση το διαπίστωσες….
Α. -
@Αντώνη δεν έχω πρόβλημα, ούτε ψαράς, ούτε κυνηγός είμαι, ούτε κρυφό είναι...
@Μοrx Μάντρα ανακύκλωσης παλαιών αυτοκινήτων είναι (ήταν), όχι συνεργείο. Είναι από αυτές τις μάντρες που ζητάς μία βάση σασμάν και για να σου την βγάλει ο 'τεχνίτης μαυρούκος' διαλύει το κέλυφος του σασμάν, τις ντίζες του επιλογέα και την εξάτμιση ή τον καταλύτη αν είναι καταλυτικό...αλλά σου την παραδίδει με τις βίδες (βιδωμένες)
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
@Μοrx Μάντρα ανακύκλωσης παλαιών αυτοκινήτων είναι (ήταν), όχι συνεργείο. Είναι από αυτές τις μάντρες που ζητάς μία βάση σασμάν και για να σου την βγάλει ο 'τεχνίτης μαυρούκος' διαλύει το κέλυφος του σασμάν, τις ντίζες του επιλογέα και την εξάτμιση ή τον καταλύτη αν είναι καταλυτικό...αλλά σου την παραδίδει με τις βίδες (βιδωμένες)
Καταλαβαινω... job done...!!
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Καταλαβαινω... job done...!!
Σας παρακαλώ δώστε μου έναν κινητήρα!!!!
-
μετα απο ενα γερο πατημα σε λακουβα δεν αναβει το φως της οπισθεν...
να ειναι λαμπα το απεκλεισα γιατι η μεσαια στο καντετ ειναι κοινη με του φρενου αν θυμαμαι σωστα..(εχει διπλο νημα)...
τωρα καποια στιγμη οταν κουναω τα καλωδια που βγαινουν απο την 'καμπανα' των γραναζιων ταχυτητων αναβει..
και να συνεβει και στις δυο;;
να ειναι απλως θεμα φισακιου, ή να τα παιζει και το ρελε; ('βαλβιδα' );πανω στον ιδιο το μοχλο δεν υπαρχει 'κυκλωμα' ετσι;;..η ηλεκτρικη επαφη γινεται με την συνδεση γραναζιου οπισθεν και ρελε σωστα;;
http://www.autospark.gr/information/124 ... ithes.html
με δεδομενο οτι η βαλβιδα οπισθεν
http://www.autospark.gr/agora.html?page ... ory_id=141ειναι φθηνη, αν παω στον μαστορα γιατι ειμαι ακομα 'κοτα' να το δοκιμασω μονος μου...ποσο θα ειναι μια λογικη τιμη;;
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
μετα απο ενα γερο πατημα σε λακουβα δεν αναβει το φως της οπισθεν...να ειναι λαμπα το απεκλεισα γιατι η μεσαια στο καντετ ειναι κοινη με του φρενου αν θυμαμαι σωστα..(εχει διπλο νημα)...
τωρα καποια στιγμη οταν κουναω τα καλωδια που βγαινουν απο την 'καμπανα' των γραναζιων ταχυτητων αναβει..
να ειναι απλως θεμα φισακιου, ή να τα παιζει και το ρελε; ('βαλβιδα' );πανω στον ιδιο το μοχλο δεν υπαρχει 'κυκλωμα' ετσι;;..η ηλεκτρικη επαφη γινεται με την συνδεση γραναζιου οπισθεν και ρελε σωστα;;
http://www.autospark.gr/agora.html?page ... ory_id=141ειναι φθηνη, αν παω στον μαστορα γιατι ειμαι ακομα 'κοτα' να το δοκιμασω μονος μου...ποσο θα ειναι μια λογικη τιμη;;
Λαμπα φρενου και οπισθεν μαζι;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
να ειναι λαμπα το απεκλεισα γιατι η μεσαια στο καντετ ειναι κοινη με του φρενου αν θυμαμαι σωστα..(εχει διπλο νημα)...
Εεεεεεεεεεεεεεεε ντεν γίνετε!!!!!!!!!.
21- 21?!..... δεν έχει παραχθεί ακόμα!. 21-5 ναι. 21 ναι. 17 ναι. 10 ναι. 5 ναι. Γηρασκω αει διδασκόμενος!!!!!......
Κόκκινο τζάμι η μια, άσπρο αυτομάτως εναλλασσόμενο η άλλη!.
Μα και διαταγή από 2 βαλβίδες. Μια στο πεντάλ, μια στο σασμάν!.
Α. -
τα τζαμακια ειναι 4, αλλα οι λαμπες ειναι 3...
τελικα οι βαλβιδα της οπισθεν ειναι σε δυο θεσεις ή μονο στο σαζμαν;;
απο το πενταλ του φρενου εχω δει που φευγει καλωδιο, στο χειροφρενο το ιδιο, αλλα οπτικα τουλαχιστον δεν βλεπω κατι απο τον λεβιε...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εεεεεεεεεεεεεεεε ντεν γίνετε!!!!!!!!!.
21- 21?!..... δεν έχει παραχθεί ακόμα!. 21-5 ναι. 21 ναι. 17 ναι. 10 ναι. 5 ναι. Γηρασκω αει διδασκόμενος!!!!!......
Κόκκινο τζάμι η μια, άσπρο αυτομάτως εναλλασσόμενο η άλλη!.
Μα και διαταγή από 2 βαλβίδες. Μια στο πεντάλ, μια στο σασμάν!.
Α.καλα ρε μαστορα....μην βαρας ουτε καλφακι δεν ειμαι...δικαιουμαι να λεω χαζαμαρες..
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........