-
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
Χρήστο το ΑΧάκι δεν έχει ακόμα κάτι τέτοιο.
Δεν μπορώ να το πάρω και απλά να κόψω τα σωστά κλειδιά και να δουλευει σαν απλό κλειδί; Δηλαδή τα κουμπάκια να είναι μόνο για εφέ;
Ναι, γιατί όχι?
Ο κούκος πήρε ένα τέτοιο που είναι φακός. (και φωτίζει μωβ φυσικα)
Κούκο πες μου οτι δεν το έκανες αυτο το πράγμα!
-
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
Ο κούκος πήρε ένα τέτοιο που είναι φακός. (και φωτίζει μωβ φυσικα)Τα ΜΠΛΕ LED είναι της μόδας.
-
είναι καλό ή όχι όταν το τιμόνι (υδραυλικό) σε corolla 98 μετά τα 120 αντί να βαραίνει ελαφραίνει?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
είναι καλό ή όχι όταν το τιμόνι (υδραυλικό) σε corolla 98 μετά τα 120 αντί να βαραίνει ελαφραίνει?Αυτό πιο πιθανό είναι να έχει σχέση με την κατάσταση των αμορτισέρ σου, τα οποία αν έχουν μαλακώσει πολύ μπορεί να δίνουν μια αίσθηση ασάφειας και χαλαρότητας στο τιμόνι στα πολλά χιλιόμετρα.
-
Μηπως ξερετε αν μπαινει σκαστρα σε κομπρεσορα?
-
Ανάλογα τον τύπο και τη συνδεσμολογία του κομπρέσσορα. Ναι, υπάρχει η πιθανότητα να μπαίνει, αλλά δεν είναι και πολύ συχνό...
-
Για κουπερ ς λεω!μηπως ξες?
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Για κουπερ ς λεω!μηπως ξες?Γιατί ρε δεν το αφήνετε ήσυχο το αμαξάκι! Μια χαρά είναι δεν του χρειάζονται καγκουριές!
-
Τι καγκουρια εχει μια σκαστρα?
-
σκαστρα σε κομπρεσορα? ιντρεστινγκ!
-
Εχω ακουσει σε κουπερ...
-
Δεν ξέρω κάτι συγκεκριμένο για το CooperS. Αυτό που έγραψα περί συνδεσμολογίας ήταν για custom εφαρμογές, σε εργοστασιακό εγώ δεν θα έβαζα σκάστρα...
-
Oυτε εγω απλα το ακουσα στο δρομο και μου δημιουργηθηκε η απορια!
-
Δεν ηξερα που να ρωτησω και εκανα νεο θεμα. εαν πρεπει μετακινηστε το.
Στο 206 τριζουν οι πορτες και μου ειπαν να καθαρισω και να λαδωσω τις κλειδαριες. (Θα κανει τιποτα αραγε το λαδωμα?)
Οντως πολλη βρωμα ειχανε γιατι τις καθαρισα (που περναει τοσο πολυ εκει περα ) και τωρα, με τι πρεπει να τις λαδωσω???
-
Μεντεσέδες δεν είναι πιο κλασσικό να θέλουν λίπανση αν τρίζουν οι πόρτες;
3θυρος είσαι;
-
WD 40
-
Ο χρήστης karabouzouklis έγραψε:
Δεν ηξερα που να ρωτησω και εκανα νεο θεμα. εαν πρεπει μετακινηστε το.Μετακινήθηκε [mod]
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Τι καγκουρια εχει μια σκαστρα?Οι aftermarket σκάστρες, που τοποθετούνται για να κάνουν απλώς το θόρυβο, χωρίς να προσφέρουν καμία διαφορά στην απόδοση, δεν είναι καγκουριά; Θα βελτιωθεί κάτι στο αυτοκίνητο με την σκάστρα; Ή απλά θα φυσάει και θα ξεφυσάει για να 'ακούγεται';
Γιατί δεν έβαλε και η BMW σκάστρα; Γιατί κανένα εργοστασιακό μοτέρ δεν 'σφυρίζει' και δεν 'σκάει';
Αν μου πεις τους ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ λόγους για να μπει μια σκάστρα μαζί σου! Αλλά αν την βάλεις για ν'ακουν οι άλλοι, συγνώμη, σε μένα είναι καγκουριά!
(με τον ίδιο τρόπο που καγκουριά είναι ένα τερατώδες ICE που αναστατώνει την γειτονιά... ) -
Δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτοκίνητο με τούρμπο να μην υπάρχει σκάστρα, στα εργοστασιακά προτιμούν την κλειστού τύπου που κάνει ανακύκλωση του συμπιεσμένου αέρα από την έξοδο της τουρμπίνας στην είσοδο της για μείωση του lag, στις ανοιχτού τύπου ο παραπανήσιος συμπιεσμένος αέρας , αυτός που περισσεύει όταν απότομα κλείνει η πεταλούδα, πηγαίνει στην ατμόσφαιρα, το κέρδος είναι η μείωση του back pressure στην είσοδο της τουρμπίνας που προστατεύει το άξονα της τουρμπίνας και το trhrust του άξονα, επίσης η τουρμπίνα περιστρέφεται ελεύθερα οπότε επιταχύνει και ευκολότερα.
Αν όμως ο κινητήρας είχε από το εργοστάσιο κλειστού τύπου χρειάζεται αλλαγή στο πρόγραμμα για τον έλεγχο της σκάστρας, για το λόγο αυτό βγήκαν και οι σκάστρες διπλού εμβόλου που μέρος του αέρα επανακυκλώνεται για να μην υπάρχει πρόβλημα με την ομαλή λειτουργία του κινητήρα και μέρος του αέρα εκτονώνεται στην ατμόσφαιρα προς τέρψη του ευτυχούς ιδιοκτήτη.
-
Δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτοκίνητο με τούρμπο να μην υπάρχει σκάστρα, στα εργοστασιακά προτιμούν την κλειστού τύπου που κάνει ανακύκλωση του συμπιεσμένου αέρα από την έξοδο της τουρμπίνας στην είσοδο της για μείωση του lag, στις ανοιχτού τύπου ο παραπανήσιος συμπιεσμένος αέρας , αυτός που περισσεύει όταν απότομα κλείνει η πεταλούδα, πηγαίνει στην ατμόσφαιρα, το κέρδος είναι η μείωση του back pressure στην είσοδο της τουρμπίνας που προστατεύει το άξονα της τουρμπίνας και το trhrust του άξονα, επίσης η τουρμπίνα περιστρέφεται ελεύθερα οπότε επιταχύνει και ευκολότερα.
Αν όμως ο κινητήρας είχε από το εργοστάσιο κλειστού τύπου χρειάζεται αλλαγή στο πρόγραμμα για τον έλεγχο της σκάστρας, για το λόγο αυτό βγήκαν και οι σκάστρες διπλού εμβόλου που μέρος του αέρα επανακυκλώνεται για να μην υπάρχει πρόβλημα με την ομαλή λειτουργία του κινητήρα και μέρος του αέρα εκτονώνεται στην ατμόσφαιρα προς τέρψη του ευτυχούς ιδιοκτήτη.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........