-
Αν το κοντέρ δεν έκλεβε, τότε θα πήγαινε με 103,3 χαω (3,3% διαφορά έχουν). Επειδή όμως κλέβει, θα πηγαίνει με όσα δείχνει το κοντέρ.
-
Ναι αλλά βάλε ότι το κοντέρ κλέβει 4-5 χιλιομετράκια στα 100 οπότε αν γράφει 100 με τόσα πάει.
-
Ξερει καποιος να μου πει τι διαφορες (ορατες στην οδηγηση) εχουν μια κρεμαριερα πχ 2,6 στροφων απο μια 3 στροφων και ποιος ο λογος που καποιοι κατασκευαστες βαζουν με λιγοτερες στροφες? Εν ολιγοις τι πλεονεκτηματα και τι μειονεκτηματα εχει η καθεμια υλοποιηση? Για παραδειγμα σε ενα πισωκινητο σπορ αυτοκινητο
-
Η γρήγορη ( με λιγότερες στροφές ) έχει το πλεονέκτημα της καλύτερης αίσθησης αλλά και της αμεσότερης διόρθωσης όταν για κάποια αιτία πρέπει να στρίψεις το τιμόνι από την μια άκρη στην άλλη πολύ γρήγορα, σε αγώνα, σε γλύστρημα, σε καφρίλα, πες το όπως θέλεις, συνήθως έχει και καλύτερη αίσθηση στη μέση του τιμονιού στην ευθεία, που μπορεί να φαίνεται αστείο αυτό που λέω, αλλά δεν είναι πολλά τα αυτοκίνητα που στη θέση της ευθείας δεν έχουν κενό στο τιμόνι.
-
η διαφορα ειναι στην αισθηση αμεσοτητας που λαμβανεις απο το τιμονι στην καθε περιπτωση,τωρα αν η αισθηση αναμεσα σε 2.6 και 3 στροφες ειναι αντιληπτη,εχει να κανει και με αλλα πραγματα οπως γεωμετρια αναρτησης,λαστιχα κτλ......
στην F1 για παραδειγμα απο το μεσον σε αριστερα η' δεξια ειναι μιση στροφη!για ευνοητους λογους βεβαια...... -
Αν θυμάμαι καλά το δυναμό πρέπει να βγάζει πάνω απο 14 βολτ. Μετά από ένα πανηγυρικό check engine που άναψε στο ρελαντί στο subaru, μέτρησα με πολύμετρο 12,9 (σε λειτουργία). Άλλαξα μπαταρία, ξαναμέτρησα και πάλι το ίδιο. Άρα
i) Το δυναμό μας κάνει νούμερα;
ii) Αν για κάποιο λόγο ο εγκέφαλος βλέπει χαμηλή τάση, μπορεί να ανάψει check engine; -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Αν το κοντέρ δεν έκλεβε, τότε θα πήγαινε με 103,3 χαω (3,3% διαφορά έχουν). Επειδή όμως κλέβει, θα πηγαίνει με όσα δείχνει το κοντέρ.
και σίγουρα έχεις δίκιο, διότι εγώ υπολόγισα μια ίντσα, ενώ είναι μισή!!!!!!!......
τώρα και το IQ και το νέο Jimny, και μέχρι 130 χιλιόμετρα δεν παρουσιάζουν καμία απόκλιση. Μετρημένα με GPS που είναι και για αγκυροβόλια, με προσέγγιση μέτρου.. Από εκεί και πάνω το IQ παρουσιάζει ελάχιστες αποκλίσεις. Το Jimny…… άστε καλύτερα !!!!!. Χρησιμοποιώ το ντισπλέη του αυτοκινήτου, που εκτός την ταχύτητα, μου λέει και την επιτρεπόμενη του συγκεκριμένου δρόμου, καθώς και τα ραντάρ.
Α. -
για να μην ανοιξω αλλο θεμα, 1 ερωτησουλα για αγγλο/γερμανο-μαθεις
- πως λεγονται **στα αγγλικα και/ η γερμανικα **οι πλαστικοι θολοι των τροχων (αυτοι που ειναι πανω απο τις ροδες
για προστασια απο νερα- λασπες του χωρου του κινητηρα)....για να γκουγκλαρω
και μια δευτερη ακομη ερωτηση για 'φαναρτζοδουλεια'
- ξερετε αν οι θολοι, απο καποιο αλλο μοντελο ΦΙΑΤ (κουπε-πουντο...κλπ), κανουν για BARCHETTA μου? (ΜΥ 99), η τελως παντων αν μπορει να γινει πατεντα δηλαδη απο αλλο μοντελλο-μαρκα, οτι να ειναι δηλαδη, σε στυλ κοψε-ραψε-μονταρισε, απο γατα-μαστορα?
- πως λεγονται **στα αγγλικα και/ η γερμανικα **οι πλαστικοι θολοι των τροχων (αυτοι που ειναι πανω απο τις ροδες
-
Η Πόρτα οδηγού στο c3 δεν κλείνει (δεν ασφαλίζει σωστά η κλειδαριά) πλήρως. Τι μπορώ να κοιτάξω για προσωρινή ή εύκολη λύση και τι μπορεί να χρειάζεται αντικατάσταση (πέρα από το αμάξι ολόκληρο που δείχνει ιδιαίτερα εκδικητική συμπεριφορά);
-
... ρεγουλασμα η πόρτα και οι μεντεσέδες , καλό σφιξιμο ή ρεγουλάρισμα το δόντι που ασφαλίζει την πόρτα ........(για αρχη)
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
για να μην ανοιξω αλλο θεμα, 1 ερωτησουλα για αγγλο/γερμανο-μαθεις- πως λεγονται **στα αγγλικα και/ η γερμανικα **οι πλαστικοι θολοι των τροχων (αυτοι που ειναι πανω απο τις ροδες
Fender wheel well, plastic wheel well κλπ.
Στα γερμανικά δεν ξέρω, υποθέτω κάτι σε plastisch fender wiel wel και να το γράψεις κοφτά και με σφιγμένα χείλη ακούγοντας ναζιστικά εμβατήρια.
-
wheel well liner
@funky
Πρώτα απ` όλα να ξεκαθαρίσεις στο αμάξι ότι πρέπει να συμπεριφέρεται καλά γιατί αλλιώς θα το πληρώσει ακριβά.
Όταν χαλάει, ποτέ μη του μιλάς καλά αλλά πάντα να το βρίζεις γιατί αυτά δεν έχουν φιλότιμο.Για την πόρτα: Να χαλαρώσεις τη βίδα στην κλειδαριά (μεσαία κολώνα) και να την βάλεις λίγο μέσα ώστε να κλείνει η πόρτα καλά.
εντιτ
Μη λασκάρεις μεντεσέδες, δεν θα καταφέρεις ποτέ να βάλεις την πόρτα σωστά. -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
για να μην ανοιξω αλλο θεμα, 1 ερωτησουλα για αγγλο/γερμανο-μαθεις- πως λεγονται **στα αγγλικα και/ η γερμανικα **οι πλαστικοι θολοι των τροχων (αυτοι που ειναι πανω απο τις ροδες
και μια δευτερη ακομη ερωτηση για 'φαναρτζοδουλεια'
- ξερετε αν οι θολοι, απο καποιο αλλο μοντελο ΦΙΑΤ (κουπε-πουντο...κλπ), κανουν για BARCHETTA μου? (ΜΥ 99), η τελως παντων αν μπορει να γινει πατεντα δηλαδη απο αλλο μοντελλο-μαρκα, οτι να ειναι δηλαδη, σε στυλ κοψε-ραψε-μονταρισε, απο γατα-μαστορα?
Δεν νομίζω να ταιριάζει απο άλλο μοντέλο. Υπάρχει το eper που έχει όλα τα ανταλλακτικά και τους κωδικούς .
http://eper.fiatforum.com/eper/navi?MOD ... &DRW_NUM=2 - πως λεγονται **στα αγγλικα και/ η γερμανικα **οι πλαστικοι θολοι των τροχων (αυτοι που ειναι πανω απο τις ροδες
-
Thanks leop. Θα παίξω λίγο με τιε βίδες στην κλειδαριά μπας και στρώσει. Πριν λίγες βδομάδες έκανε θόρυβο από το ελατήριο επαναφοράς της, πριν μερικές μέρες άρχισε να κάνει θόρυβο και να μην κινείται σωστά ο μεντεσές του συνοδηγού, άντε να δούμε...
Δεν είχα ούτως ή άλλως σκοπό να τη ξελασκάρω ολόκληρη, υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να έχει να κάνει με τον εμπρός μεντεσέ και να έχει κρεμάσει π.χ. ;
-
Και να έχει κρεμάσει (λίγο) πάλι με την κλειδαριά θα την σηκώσεις.
ΜΗ λασκάρεις μεντεσέδες.
-
Να κάνω μια ερώτηση. Οι βαλβολίνες και τα υγρά φρένων θέλουν αλλαγή στα αυτοκίνητα. Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι θέλουν. Πιο είναι όμως το σωστό ???
-
Ο χρήστης katsikas έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση. Οι βαλβολίνες και τα υγρά φρένων θέλουν αλλαγή στα αυτοκίνητα. Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι θέλουν. Πιο είναι όμως το σωστό ???Θέλουν .
-
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση. Οι βαλβολίνες και τα υγρά φρένων θέλουν αλλαγή στα αυτοκίνητα. Εγώ προσωπικά πιστεύω οτι θέλουν. Πιο είναι όμως το σωστό ???
Θέλουν .
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Στο βιβλιαράκι δεν έχω προσέξει πουθενά να το λέει. Τα υγρά φρένων κάθε 2χρόνια???
-
Καθε δυο χρονια υγρα και καθε 80-90.000 βαλβολινες.
Δεν στοιχιζουν και πολλα η αλλαγη τους.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........