-
ειχα χθες την ιδια κουβεντα με τον κολλητο μου. Οταν του ειπα οτι αλλαξα διασταση ζαντας-λαστιχου και πηγα μετα για ευθυγραμιση με κυτταζε σαν εξωγηινο, λεγοντας μου οτι δεν επηρεαζει η αλλαγη στο νουμερο της ζαντας/ελαστικου
την ευθυγραμιση. (ηλεκτρονικος ειναι αλλα σκαμπαζει κατι τις και απο μηχανικα).Παντως και ο λαστιχας που μου τα περασε μου ειπε, 'τραβα τωρα για μια ευθυγραμιση στον κυριο χχχχ ', να εισαι κομπλε. (+ 30 ευρουλια πηγε, ΧΩΡΙΣ αποδειξη, πηγε ο λογ/σμος).
Εχω ερωτηση για τον φιλο 21-ΚΟΥαΝΤΡΑ....απο πανω. 'γιατι ομως να τραβαει μονοπατα?'
Ετσι οπως τα λες με το σχημα σου, πολυ κατατοπιστικο, τα ελαστικα, μονο, θα επρεπε να φθειρονται αν-ομοιομορφα. Εκτος αν, λογω αποκλισης-συγκλισης, καταπονειται και το συστημα διευθυνσης και σιγα σιγα απορρυθμιζεται προς την μια η αλλη κατευθυνση...(υποθεση κανω)..αρα μηπως ο φιλος θα πρεπει να ελεγξει-για σιγουρια-και ολο το μπροστινο συστημα του για ανομοιομορφες φθορες-τζογους?
-
Που να ξέρω γιατί τραβάει μονόπαντα ?
Ας ψάξει όλο το μπροστινό σύστημα για φθορές και τζόγους, ας δεί στην ευθυγράμμιση και τους πίσω τροχούς, αν ψαχτεί σωστά θα βρεθεί η άκρη του προβλήματος
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Ευχαριστω πολυ.πολυ κατατοπιστικο το γραφημα! με την πρωτη ευκαιρια θα το παω για μια καλη ευθυγραμιση .θεμα με την ευθυγραμιση μπορει να προκύψει και απο αλλαγη των ελαστικών μπρος με πισω!? να ξερω για αμα ειναι να μην την ξανα κανω μονος μου,αν χαλαει η γεωμετρια του αυτοκινητου.
OXIδεν χαλαει απο αυτα που γραφεις παραπανω
υπαρχει αν ειναι φθαρμενα τα σινεμπλοκ, αν αλλαξεις αμορτισερ/ψαλιδι/ακρομπαρο
αν δεν εχει αντικατασταθει κατι απο τα παραπανω μαλλον η δεν γινεται σωστη ευθυγραμμιση η δεν γινεται καθολου ευθυγραμμιση απο το εργοστασιο -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ειχα χθες την ιδια κουβεντα με τον κολλητο μου. Οταν του ειπα οτι αλλαξα διασταση ζαντας-λαστιχου και πηγα μετα για ευθυγραμιση με κυτταζε σαν εξωγηινο, λεγοντας μου οτι δεν επηρεαζει η αλλαγη στο νουμερο της ζαντας/ελαστικου
την ευθυγραμιση. (ηλεκτρονικος ειναι αλλα σκαμπαζει κατι τις και απο μηχανικα).Παντως και ο λαστιχας που μου τα περασε μου ειπε, 'τραβα τωρα για μια ευθυγραμιση στον κυριο χχχχ ', να εισαι κομπλε. (+ 30 ευρουλια πηγε, ΧΩΡΙΣ αποδειξη, πηγε ο λογ/σμος).
Εχω ερωτηση για τον φιλο 21-ΚΟΥαΝΤΡΑ....απο πανω. 'γιατι ομως να τραβαει μονοπατα?'
Ετσι οπως τα λες με το σχημα σου, πολυ κατατοπιστικο, τα ελαστικα, μονο, θα επρεπε να φθειρονται αν-ομοιομορφα. Εκτος αν, λογω αποκλισης-συγκλισης, καταπονειται και το συστημα διευθυνσης και σιγα σιγα απορρυθμιζεται προς την μια η αλλη κατευθυνση...(υποθεση κανω)..αρα μηπως ο φιλος θα πρεπει να ελεγξει-για σιγουρια-και ολο το μπροστινο συστημα του για ανομοιομορφες φθορες-τζογους?
Για ποιο αυτοκίνητο μιλάς?. Διότι είχαμε κάνει με τα αμορτισέρ!!!!!.......
Αλλάζοντας λάστιχα, συνηθίζετε να κάνουμε ευθυγράμμιση, μα την είχαμε κάνει…..
Α. -
Εκτός πάλι εάν βάζουμε με/να, οπότε εκεί άλλο πράγμα μετράει…..
Α. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Παιδια ριχτε καμια ιδεα για ενα θορυβο που ακουω (hyundai tucson 2006)
Στα 160 και πανω με το γκαζι στο πατωμα ή κανονικα πατημενο δεν ακουγεται τιποτα. Μολις το αφησω και με φρεναρει ο κινητηρας ακουγεται ενα βουητο σαν ρουλεμαν εντονο ομως, απο την αριστερη πλευρα. Δεν μπορω να προσδιορισω αν ειναι μπροστα ή πισω. Επισης δοκιμασα και εβαλα νεκρα και παλι το εκανε, μολις πεφτει κατω απο τα 160 σταματαει.
Θα μπορουσα να πω οτι μοιαζει ο θορυβος σαν να μπαζει(σφυριζει)αερας απο καπου, αλλα το απεκλεισα οταν αρχιζει-σταματαει με το πατα-ασε του γκαζιου. Και κατι μου λεει οτι δυσκολα σχετιζεται το ρουλεμαν των τροχων με το πατα-ασε του γκαζιου...
Επισης ειναι σχεδον αδυνατον να γινει δοκιμη απο καποιο μαστορα καθως το προβλημα παρατηρηται σε ακαταλληλες ταχυτητες...
ποσα χλμ εχουν τα λαστιχα που φορας;;;;;
40.000. ειναι του 2010 michelin laditute tour. Μου περασε απο το μυαλο και αυτο, αλλα πως σχετιζεται με τον τροπο που παρουσιαζεται ο θορυβος?
πιθανον να εχει παρει στραβαδα πλεον ο σκελετος τους και σε συγκεκριμενα χλμ να συντονιζει,παραγοντας το θορυβο που αναφερεις.....
στο λεω γιατι ετυχε σε φιλο μου,ο οποιος ηταν ετοιμος να αλλαξει ρουλεμαν στους μπροστινους τροχους,οταν τυχαια προηγηθηκε η αλλαγη ελαστικων του και το βουητο εξαφανιστηκε!!!!!
αν λοιπον προκειται να αλλαξεις ουτως η' αλλως λαστιχα,ξεκινα απο εκει και μετα ψαχνεις βαθυτερα.... -
Ρε μάγκες πρώτη φορά άκουσα για κλείδωμα εκκεντροφόρου, με ειδικά καβαλέτα. Γιατί να το κάνει κάποιος αυτο?
-
Ο χρήστης georgepb έγραψε:
Ρε μάγκες πρώτη φορά άκουσα για κλείδωμα εκκεντροφόρου, με ειδικά καβαλέτα. Γιατί να το κάνει κάποιος αυτο?για να αλλαξει το λουρι των εκκεντροφορων= κλειδωνεις τους εκκεντροφορους για να μην χασεις τα σημαδια.
-
«Ρε μάγκες» και περιμένεις να σου απαντήσει άνθρωπος!......
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Ρε μάγκες» και περιμένεις να σου απαντήσει άνθρωπος!......
Α.Γιατί;Τους πάτησε το τραίνο;
-
Αφού ο μαλ@κας ο οδηγός δεν πάτησε το φρένο!
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Ρε μάγκες πρώτη φορά άκουσα για κλείδωμα εκκεντροφόρου, με ειδικά καβαλέτα. Γιατί να το κάνει κάποιος αυτο?
για να αλλαξει το λουρι των εκκεντροφορων= κλειδωνεις τους εκκεντροφορους για να μην χασεις τα σημαδια.
Oρθά ελλάλησες . Πχ στο Fiesta , για να αλλάξουμε ιμάντα έπρεπε να έχουμε το εργαλείο για να κλειδώσουμε τους εκκεντροφόρους στην σωστη θέση για να μην χρειαστεί να χρονίζουμε απο την αρχη...
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
για να αλλαξει το λουρι των εκκεντροφορων= κλειδωνεις τους εκκεντροφορους για να μην χασεις τα σημαδια.
Oρθά ελλάλησες . Πχ στο Fiesta , για να αλλάξουμε ιμάντα έπρεπε να έχουμε το εργαλείο για να κλειδώσουμε τους εκκεντροφόρους στην σωστη θέση για να μην χρειαστεί να χρονίζουμε απο την αρχη...
Εκείνος ορθά μίλησε….. εσύ ξέχασες ότι δεν υπάρχει σφήνα στο στρόφαλο se ford, και κλειδώνετε και αυτός!.
Α. -
Και τα Renault των τελευταίων χρόνων είναι χωρίς σφήνα και χρειάζονται κλείδωμα.
-
Ο κομπρέσσορας απαιτεί την ίδια φροντίδα με το turbo (ζέσταμα, κρύωμα, κλπ);
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Ευχαριστω πολυ.πολυ κατατοπιστικο το γραφημα! με την πρωτη ευκαιρια θα το παω για μια καλη ευθυγραμιση .
θεμα με την ευθυγραμιση μπορει να προκύψει και απο αλλαγη των ελαστικών μπρος με πισω!? να ξερω για αμα ειναι να μην την ξανα κανω μονος μου,αν χαλαει η γεωμετρια του αυτοκινητου.
OXIδεν χαλαει απο αυτα που γραφεις παραπανω
υπαρχει αν ειναι φθαρμενα τα σινεμπλοκ, αν αλλαξεις αμορτισερ/ψαλιδι/ακρομπαρο
αν δεν εχει αντικατασταθει κατι απο τα παραπανω μαλλον η δεν γινεται σωστη ευθυγραμμιση η δεν γινεται καθολου ευθυγραμμιση απο το εργοστασιοΜαλιστα, οχι φιλε δεν εχω αλαξει τιποτα απο την αναρτηση μονο αλαγη στα λαστιχα εκανα εβαλα 17 απο 15 αρες και μετα ξαναεβαλα τις αρες. να σημιωσω οτι τελικα το αμαξι συμφωνα με τα λεγομενα και του πατερα μου τραβαει λιγο μονοπατα αλλα εγω το απεδιδα στον δρομο. μαλον δεν με αφηνε να αντιλιφθω το driving steering recomendetion που εχει το εσπ στα 6αρια. να σημιωσω οτι εξαρχης το αμαξι ειχε ακατασχετο σπινιαρισμα και τραβαγε αριστερα δεξια σε καθε εκινηση,αρα μαλον ΔΕΝ ειχε καθολου ευθυγραμμιση απο το εργοστασιο...ιδομεν θα το ψαξω ολο το συστημα να εχω το κεφαλι μου σιγουρο.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Α.ναι σωστα θυμασαι, ειχαμε κανει στη BARCHETTA, οταν αλλαξαμε αμορτισερ-ελατηρια, αλλα τοτε ημουν με 17αρια. Λογω ανεσης, που ηταν και το θεμα μου, πηγα σε** πιο μαμα διασταση 15αρια μεταχ απο ΣΤΙΛΟ ΦΙΑΤ**, για αυτο ο λαστιχας που τα περασε (10 ευρω) με εστειλε για ευθυγραμιση (30 ευρω). Παντως η νεα αναρτηση που βαλαμε σε συνδυασμο με τα 15αρια ειναι πολυ οκ απο ανεση....
Λιγο στο οφσετ ειμαι 'πιο μεσα 5-6 χιλιοστα' αλλα αυτο θα το διορθωσουμε, αν γινεται, οταν αποφασισω (δηλ οταν εχω λεφτα) να ερθω να βαλουμε καινουργια λαστιχα στο σωστο μεγεθος ( τωρα εχω 195-60-15 ενω το σωστο ειναι 195-55-15). Ειπες θα μου κανεις και πατεντα οπως σε καποιο δικο σου...δεν ξεχνω.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ο κομπρέσσορας απαιτεί την ίδια φροντίδα με το turbo (ζέσταμα, κρύωμα, κλπ);Όχι, το turbo δέχεται τα καυσαέρια που έχουν θερμοκρασία από 850-950 ίσως και πάνω από 1000c ανάλογα με τη ρύθμιση, την κατάσταση των μπέκ, και άλλες λεπτομέρειες, ο κομπρέσσορας παίρνει κίνηση από τροχαλία, η θερμοκρασία του είναι αυτή που παίρνει από την συμπίεση του αέρα, δηλαδή δεν περνάει σε καμμία περίπτωση τους 150-180c, το σαζμάν του έχει λάδι που και αυτό απορροφά θερμοκρασία, δηλαδή η όλη κατάσταση / εγκατάσταση, είναι τελείως διαφορετική στο θέμα των θερμοκρασιών, ο αέρας θέλει βέβαια την ψύξη του αν η πίεση είναι μεγαλύτερη από 0.4-0.5 bar, οπότε ένα intercooler είναι απαραίτητο.
-
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
Α.ναι σωστα θυμασαι, ειχαμε κανει στη BARCHETTA, οταν αλλαξαμε αμορτισερ-ελατηρια, αλλα τοτε ημουν με 17αρια. Λογω ανεσης, που ηταν και το θεμα μου, πηγα σε** πιο μαμα διασταση 15αρια μεταχ απο ΣΤΙΛΟ ΦΙΑΤ**, για αυτο ο λαστιχας που τα περασε (10 ευρω) με εστειλε για ευθυγραμιση (30 ευρω). Παντως η νεα αναρτηση που βαλαμε σε συνδυασμο με τα 15αρια ειναι πολυ οκ απο ανεση....
Λιγο στο οφσετ ειμαι 'πιο μεσα 5-6 χιλιοστα' αλλα αυτο θα το διορθωσουμε, αν γινεται, οταν αποφασισω (δηλ οταν εχω λεφτα) να ερθω να βαλουμε καινουργια λαστιχα στο σωστο μεγεθος ( τωρα εχω 195-60-15 ενω το σωστο ειναι 195-55-15). Ειπες θα μου κανεις και πατεντα οπως σε καποιο δικο σου...δεν ξεχνω.
.... που σημαίνει Τάσο μου, ότι όταν το κοντέρ σου γράφει 100, εσύ πηγαίνεις με 106,6!.
Α.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........