-
Όχι, ούτε καν θέση για ρεζέρβα δεν έχω.
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Aν το μοτέρ έχει μεταβλητό γρανάζι στον εκκεντροφόρο εισαγωγής, ίσως το γρανάζι να μην δουλεύει σωστά, σε πολλά μοτέρ το γρανάζι δουλεύει ( μεταβάλλει τις μοίρες του εκκεντροφόρου στις 1800 σαλ. ) επόμενο είναι να μην ακούει 1:1 αφού μέχρι τις 1800 είναι νεκρό και δεν έχει τις σωστές μοίρες ο εκκεντροφόρος ( αν δεν δουλεύει το γρανάζι του μεταβλητού έχουν μεγάλο overlap οι βαλβίδες, ενώ δεν πρέπει να έχουν στις πολύ χαμηλές στροφές, πρέπει να είναι μηδενικό και να μεταβάλεται μετά τις 1800 σαλ.)Ναι, έχει VVT στον εκκεντροφόρο των βαλβίδων εισαγωγής ανά 1 μοίρα από 0 ως +40 ανάλογα με φορτίο & στροφές κινητήρα και θερμοκρασία λαδιού. Με προβληματίζει όμως ότι αφενώς δεν το έκανε τόσα χρόνια το 'κόμπιασμα' που λέω, αφετέρου το κάνει μόνο για μισό λεπτάκι (εδώ και ένα-ενάμισι μήνα), όταν είναι τελείως κρύος ο κινητήρας, έχουν κάτσει τα λάδια, κλπ, κλπ, και μετά στρώνει 100%.
@antonis-team
Ενας φίλος με ελαφρώς διαφορετική έκδοση του ιδιου μοντέλου έχει αλλάξει 3 φορές αντλία καυσίμου σε 300.000 χλμ, οπότε πέρασε κι εμένα απ' το μυαλό μου αρχικά αυτή η πιθανότητα, κι ας μην έχω ούτε 70.000 για την ώρα. Έλεγα μάλιστα αν παίζει να τη λύσω να δω τι σκ@τά έχει μαζέψει μέσα... -
Εγώ λέω να το πας σε συνεργείο που ξέρει τα Renault,οι τηλεδιαγνώσεις και οι προσωπικές απόψεις τι έκανε πρίν και τι μετά συνήθως κοστίζουν περισσότερο, Μηχανή είναι με εξαρτήματα, ούτε αθάνατα είναι ούτε δουλεύουν συνέχεια σαν την πρώτη τους νιότη, υπάρχουν φθορές που βγαίνουν στην πορεία με διάφορα συμπτώματα, τα συνεργεία που γνωρίζουν τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα διάφορα μοντέλα έχουν και την εμπειρία και τα μηχανήματα για να βρούν το πρόβλημα.
Αυτή είναι η γνώμη μου.
-
Δεν έχεις καθόλου άδικο, απλά επειδή ένας που το πήγα, που είναι κοντά, δε βρήκε κάτι (και κατέλληξε στο 'αν θες αλλάζουμε την αντλία και βλέπουμε, έτσι κι αλλιώς κάποτε θα την πάρεις στο χέρι!' ) κι επειδή τα ψαξίματα από το συνεργείο κοστίζουν σε χρόνο (εδικά αν το αφήσω εκεί, που κανονικά πρέπει, και τρέχω στις δουλειές μου με ΜΜΜ, που αυτές τις μέρες απλά δεν παίζει) και σε χρήμα, ενώ ο μόνος που εμπιστεύομαι απόλυτα είναι δυστυχώς στου διαόλου τη μάνα, θέλω να εξασφαλίσω πρώτα ότι δεν είναι κάτι απλό που μπορώ να το λύσω και μόνος μου.
Νωρίτερα μου έλεγε ένας άλλος φίλος για το δικό του, το οποίο είχε περίπου τα ίδια συμπτώματα επειδή κολλούσε η πεταλούδα του γκαζιού. Τι έκανε αυτός: Έφερε το λαπτοπάκι του, έβγαλε το φίλτρο, κι έβαλε τη USB καμερούλα του να κοιτάει την πεταλούδα ενώ έπαιζε με το ηλεκτρόγκαζο.
-
Τηλεδιαγνώσεις και συμβουλές από συμπαθείς κομμώτριες και μοδίστρες για τεχνικά θέματα, είναι επισφαλείς φίλε 21!.
Οι έγκριτες και κατόπιν πείρας ιδικών, χιλιάδων ωρών ενασχόλησης στο αντικείμενο, δεν μπορεί να της μηδενίσει κανένας σχετικός!.
Αλλιώς οι ενότητες δεν θα είχαν αντικείμενο, και θα ήταν χώροι λογοτεχνικής διελκυστίνδας!.Επί του θέματος: η ικανότητα της αντλίας καυσίμου, μετράτε με ιδικό όργανο, που ορθά ο 21 λέει περί συναδέλφου. Βασική προϋπόθεση είναι, να γνωρίζει το όργανο, να το έχει, και να ξέρει να το χειριστεί…..
Η αντλία δεν βουλώνει ΠΟΤΕ!. Ότι περνάει από τα φίλτρα, περνάει για πλάκα από μέσα τους. Τα φίλτρα βουλώνουν, μα τότε τα συμπτώματα της ανεπάρκειας τα έχουν συνεχώς με το 100%.
Οι αντλίες φθειρόμενες, πολλές φορές όταν είναι κρύες, δεν αποδίδουν την λελογισμένη υποχρέωση τους!. Τότε πάνε στον κάδο της ανακύκλωσης!. Όπως και πρέπει να πηγαίνουν και τα εξωτερικά φίλτρα, σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Όσο για το να κολαει η πεταλούδα, το βλέπω χλομό. Μα το να έχει μαζέψει ‘μακα’, το θεωρώ λογικό, όταν μάλιστα αντί για φιλτροκούτι, έχουμε βάλει εκείνες της ηλίθιες χοάνες που πουλάμε στο εμπόριο για τους ‘δήθεν’ ραλιάρηδες.
Όσο για την κάμερα….. δεν κουβαλάμε οι επαγγελματίες υπολογιστές!. Υπάρχει εργαλείο με εύκαμπτο μεταλλικό καλώδιο σπιράλ, 10mm διαμέτρου, που περνάει και από την τρύπα των μπουζί για φθορές στο σύστημα. Με περιφερειακό φωτισμό στην κάμερα, και αντίστοιχη οθόνη.
Περιμένω απαντήσεις, για να τσεκάρω και για την εγκυρότητα στης τηλεσυμβουλές !!!!!.
Α. -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Να ανησυχήσω πολύ;Συνολικά υπολογίζω ~200.000 km
Κατανάλωση λαδιού ~1l / 5000km (συνολικά παίρνει 3,2l)Λοιπόν επανέρχομαι με νεώτερα. Μετά από τις συμβουλές σας πήγα στο μηχανικό που μάλλον είχε αναδουλειές πολλές. Το έβαλε στο διαγνωστικό και στον αναλυτή που τα καυσαέρια ήτανε στα ύψη και η διάγνωση φλάντζα. Κόστος 250€ μόνο φλάντζα και μερική επισκευή δηλαδή φλάντζα + ελατήρια πιστονιών που μου είπε από την εμπειρία του ότι θα χρειαζόντουσαν κατά πάσα πιθανότητα, +τρίψιμο βαλβίδων και πλανάρισμα 980€ υποψιασμένος λίγο ρώτησα για σφίξιμο του καπακιού και μου απάντησε ότι όποιος το είπε είναι άσχετος είναι και ότι δεν κάνει τίποτα μπλα μπλα μπλα. Επίσης στην ερώτηση πως μέτρησε καυσαέρια με κρύο κινητήρα μιας και μέχρι το συνεργείο κινήθηκα 2,3 τετράγωνα και η απάντηση είναι ότι δεν πειράζει (όσο για τόσο μου κόβει ότι με δούλευε). Τέλος πάντων έφυγα και παρατήρησα ότι μετά από αρκετά χιλιόμετρα δεν υπήρχε η μαγιονέζα άρα μάλλον συνέβαινε αυτό που είπατε εδώ για υγρασία. Επίσης δεν κατέβηκε το παραφλού και δεν είχε μαγιονέζα η βέργα του λαδιού ενώ δούλευε ο κινητήρας. Μίλησα και με ένα φίλο μου εμπειροτέχνη μηχανικό που δυστυχώς είναι μακρυά και μου είπε να μην ανησυχώ να μην δώσω σημασία υγρασία είναι. Το θέμα έληξε οριστικά όταν άλλαξα λάδια και έστειλα δείγμα για ανάλυση καθαρά για ψυχολογικούς λόγους αλλά και για να έχω μια ιδέα τι γίνετε μέσα στον κινητήρα μιας και το αγόρασα μεταχειρισμένο το αυτοκίνητο και έχει κάνει και 55,000 κμ με υγραέριο και το αποτέλεσμα είναι ότι νερά μηδεν απλά επιβεβαιώθηκε αυτό που υποψιαζόμουν. Τα μέταλλα έχουν μεγαλύτερη φθορά από ότι θα έπρεπε για τα χιλιόμετρα που γράφει άρα το αγόρασα με γυρισμένα χιλιόμετρα κάτι που το πίστευα όταν το αγόρασα. Όλα καλά λοιπόν ευχαριστώ πολύ και πάλι όλους σας.
-
Kαλά έκανες και έφυγες, ΄ξθελε να σου ανοίξει τομν κινητήρα χωρίς να δεί σε τι κατάσταση είναι, τα καυσαέρια μπορεί να είναι πολλά από μπέκ, από καταλύτη, από βρώμικες έδρες βαλβίδων, ή από φθορά του κινητήρα συνολικά, αλλά δεν ξεκινάμε πρώτα από το Ω αλλά από το Α.
Αν μπορέσεις να πάρει μοα συμπίεση θα σου δείξει σε τι κατάσταση είναι ο κινητήρας ( Αν όμως έχει μεταβλητούς εκκεντροφόρους ίσως να μη βρείς άκρη )
Αν μπορέσεις να βάλεις όργανο να δείς την πίεση του λαδιού με ζεστό κινητήρα θα μπορέσεις να δείς αν έχουν φθορά τα κουζινέτα βάσης και μπιελών.
Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι έχεις όλα τα στοιχεία του κινητήρα σου, τι λέει ο κατασκευαστής για την πίεση λαδιού στο ρελαντί και στις 3.000 σαλ με ζεστό λάδι στους 80c.
-
Καλησπερα.Φιλος με saxo θελει να αλλαξει ζαντες απο 13ρες σε 14ρες.
Η μαμα διασταση ειναι 165/60/13.Θελει να παει σε 175/55/14.Το θεμα μας ειναι...Πρωτα απο ολα γινεται να μπουνε οι σιδερενιες ασπρες ζαντες απο το rallye σε αυτο?Ειναι 4μπουλονο το αμαξι.Επισης 175 παχος κανει για αυτες τις ζαντες αλλα και τι θα γινει θα ψηλωσει κατα πολυ το αμαξι αμα αλλαξει σε 14ρες?
Ακομα σε εκατοστα ποσο ειναι πχ το πλατος σε ενα λαστιχο?Οπως και το παχος του ελαστικου???
Ευχαριστω εκ των προτερων!
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Καλησπερα.Φιλος με saxo θελει να αλλαξει ζαντες απο 13ρες σε 14ρες.Η μαμα διασταση ειναι 165/60/13.Θελει να παει σε 175/55/14.Το θεμα μας ειναι...Πρωτα απο ολα γινεται να μπουνε οι σιδερενιες ασπρες ζαντες απο το rallye σε αυτο?Ειναι 4μπουλονο το αμαξι.Επισης 175 παχος κανει για αυτες τις ζαντες αλλα και τι θα γινει θα ψηλωσει κατα πολυ το αμαξι αμα αλλαξει σε 14ρες?
Ακομα σε εκατοστα ποσο ειναι πχ το πλατος σε ενα λαστιχο?Οπως και το παχος του ελαστικου???
Το πρώτο νούμερο αντιστοιχεί στο πλάτος του πέλματος σε χιλιοστά. Φυσικά είναι ονομαστική διάσταση, υπάρχουν διαφορές ανάλογα με το σχήμα των ώμων/γωνιών του πέλματος.
Η αλλαγή που θέλεις να κάνεις αποσκοπεί σε τί ακριβώς; Γιατί θα βάλεις βαρύτερες ζάντες και λάστιχα (αύξηση κατανάλωσης και πτώση επιδόσεων). Και μάλλον, αν δεν έχεις κάνει λάθος στα νούμερα, θα βάλεις και λάστιχα που θα κάνουν τον τροχό να έχει μεγαλύτερη διάμετρο άρα επηρεάζεται η ένδειξη ταχύτητας στο κοντέρ και θα έχεις πιο μακριά μετάδοση (ακόμα πιο μεγάλη πτώση επιδόσεων). Η διαφορά είναι μικρή οπότε το αμάξι δεν θα ψηλώσει τόσο που να καταλάβεις κάτι.
Άσε που η διάσταση που θέλεις να βάλεις ίσως να είναι και σπάνια άρα ακριβή. Οπότε ξαναρωτάω, γιατί; -
Γιατι για θεματα ομορφιας.Δε παει που δε παει ας ειναι ομορφο τουλαχιστον.Δηλαδη ειναι σπανια η 175/55/14?Οποτε μιλαμε καλυτερα για 185/55/14?
-
Η σωστή διάσταση του Saxo όπως υποπτευόμουν ότι την έγραψες λάθος είναι 165/70-13 οπότε οι αντίστοιχες πρέπει να είναι 165/65-14 ή 175/60-14 ή 185/55-14 ή 195/50-14. Οι δύο ζυγές 165 και 185 φοριόνταν από τα Saxo 1600 και ντίζελ οπότε και τις προτιμάς σαν πιο 'εργοστασιακές'. Στην πράξη όποιο είναι φτηνότερο.
-
Αναμφίβολα 1 νούμερο φαρδύτερο από το μαμά, είναι στο πίσω του μυαλού του εργοστασίου!. Δεν το κάνει γενικά για οικονομία, ένεκα συναγωνισμού . Τα υπόλοιπα, τα κάλυψε ο φίλος mod! .
Α. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η σωστή διάσταση του Saxo όπως υποπτευόμουν ότι την έγραψες λάθος είναι 165/70-13 οπότε οι αντίστοιχες πρέπει να είναι 165/65-14 ή 175/60-14 ή 185/55-14 ή 195/50-14. Οι δύο ζυγές 165 και 185 φοριόνταν από τα Saxo 1600 και ντίζελ οπότε και τις προτιμάς σαν πιο 'εργοστασιακές'. Στην πράξη όποιο είναι φτηνότερο.Οποτε για τις 14ρες που θελει να βαλει απο το rallye να προτιμισει 185/55/14?Παιδια αυτος μου ειπε οτι εχει 60ρι προφιλ το αμαξι εγω ουτε απο κοντα δε το εχω δει!
-
Η σωστή διάσταση του Saxo όπως υποπτευόμουν ότι την έγραψες λάθος είναι 165/70-13 οπότε οι αντίστοιχες πρέπει να είναι 165/65-14 ή 175/60-14 ή 185/55-14 ή 195/50-14. Οι δύο ζυγές 165 και 185 φοριόνταν από τα Saxo 1600 και ντίζελ οπότε και τις προτιμάς σαν πιο 'εργοστασιακές'. Στην πράξη όποιο είναι φτηνότερο.
Οποτε για τις 14ρες που θελει να βαλει απο το rallye να προτιμισει 185/55/14?Παιδια αυτος μου ειπε οτι εχει 60ρι προφιλ το αμαξι εγω ουτε απο κοντα δε το εχω δει!
50-55-60-65 είναι το πόσο ύψος πλαϊνό έχει τα λάστιχο, εν σχέση με το φάρδος του πέλματος.
Επίσης παίζοντας με αυτούς τους αριθμούς, αλλάζεις και την διάμετρο της ζάντας, για να έχεις το μαμά βήμα.
Τώρα πρέπει να μας πει ο φίλος σου, τι έχει στα χέρια του, και τι θέλει να κάνει, για να του πούμε τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνει!. Σίγουρα να του πεις ότι εάν δεν σταθεροποιηθεί το μ……….. δεν θα φάμε ψάρι!!!!...... (σχετικό ανέκδοτο!).
Να διαβάσει το βιβλιαράκι του κατασκευαστή για προτεινόμενες διαστάσεις. Να μας πει με ακρίβεια, τι βρήκε τζάμπα ή φτηνά, για να του γράψουμε εάν κάνουν!. Εάν είναι εξονυχιστικά περιγραφικός, θα πάρει αληθινές συμβουλές και όχι μ@λ@κιες. Εμείς και αναμφίβολα και εσύ, έχουμε όλη την καλή διάθεση!!!!.....
Α. -
Και για να είμεθα απόλυτα ακριβείς, το πρώτο νούμερο δείχνει το μέγιστο φάρδος του ελαστικού (μεταξύ των δυο πλαϊνών του) και ουχί το πλάτος του πέλματος.
-
Ο φιλος μου θελει να βαλει ζαντικο στο νεοαποκτηθεν του saxo 1.100 (το φιλος μου με το yaris το τρακαρισμενο).Ηθελε να παρει ενα clio tce αλλα αναβαλεται για φετος λογω οικονομικου.Αφου τον τρωει ο κωλος του και η τσεπη του, επειδη πηρε ενα αρχικο saxo 1.100 με ουτε καν βαμμενους προφυλακτηρες δεν εχει το αμαξι, θελει να βαλει ενα ζαντικο να 'δειξει' λιγο το αυτοκινητο.Το αμαξι ειναι καρα μαμα και ηθελε να βαλει 15ρες.Εχει που εχει θεμα να στριψει το τιμονι (δεν εχει υδραυλικο) ηθελε 15ρες! Ε και του λεω.Βρες μια ραλοζαντα 14ρα αφου θες ντε και καλα να τις αλλαξεις.Οκ παμε στις 14ρες ειτε απο vts ειτε απο rallye.Προσωπικα μου αρεσουν οι ζαντες του rallye και μαλλον τον εψησα να παρει του rallye.Το θεμα ειναι ομως απο τα λαστιχα τι να κανουμε αφου μου λετε εδω μεσα οτι εχει προφιλ 70ρι ενω αυτος μου ειπε 60!
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Και για να είμεθα απόλυτα ακριβείς, το πρώτο νούμερο δείχνει το μέγιστο φάρδος του ελαστικού (μεταξύ των δυο πλαϊνών του) και ουχί το πλάτος του πέλματος.
Ευχαριστώ για την ακρίβεια της στόχευσης….
Όταν τουλάχιστον 8 φόρες τον μήνα ενημερώνεις τον ιδιώτη, κάπου η απόλυτη ακρίβεια των λεγομένων πάει καλιά της!.
Α. -
Ο φιλος μου θελει να βαλει ζαντικο στο νεοαποκτηθεν του saxo 1.100 (το φιλος μου με το yaris το τρακαρισμενο).Ηθελε να παρει ενα clio tce αλλα αναβαλεται για φετος λογω οικονομικου.Αφου τον τρωει ο κωλος του και η τσεπη του, επειδη πηρε ενα αρχικο saxo 1.100 με ουτε καν βαμμενους προφυλακτηρες δεν εχει το αμαξι, θελει να βαλει ενα ζαντικο να 'δειξει' λιγο το αυτοκινητο.Το αμαξι ειναι καρα μαμα και ηθελε να βαλει 15ρες.Εχει που εχει θεμα να στριψει το τιμονι (δεν εχει υδραυλικο) ηθελε 15ρες! Ε και του λεω.Βρες μια ραλοζαντα 14ρα αφου θες ντε και καλα να τις αλλαξεις.Οκ παμε στις 14ρες ειτε απο vts ειτε απο rallye.Προσωπικα μου αρεσουν οι ζαντες του rallye και μαλλον τον εψησα να παρει του rallye.Το θεμα ειναι ομως απο τα λαστιχα τι να κανουμε αφου μου λετε εδω μεσα οτι εχει προφιλ 70ρι ενω αυτος μου ειπε 60!
Τι προτείνει ακριβός ο κατασκευαστής από το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου?. Οι προμηθευτές μου έχουν κλίσει server Σάββατο τέτοια ώρα και δεν μπορώ να μάθω!. Και τα ξανά λέμε φίλε.
Α. -
Το μοτέρ του Saxo 1.1 είναι αξιοπρεπές. Ας το αφήσει στην ησυχία του το αυτοκινητάκι, δεν χρειάζεται 14άρες ζάντες.
(Nexus + Tapatalk)
-
Ρε παιδια εγω λετε να μη του το ειπα???Αυτος φαγωθηκε λες πηρε το υπερτατο αμαξι!Εδω το τιμονι εχει δυσκολια να στριψει επειδη δεν εχει υδραυλικο και φαγωθηκε να ριξει 500 κατοσταρικα να του βαλει υδραυλικο! Εισαι με τα καλα σου ρε του λεω?Θα δωσεις σε αμαξι με εμπορικη αξια το πολυ 1500 ευρω αλλα 500 για υδραυλικο???Γινε αντρας βγαλε μπρατσα μου ειχες μαθει παλιο αδερφη με το yaris!
@κ.Αντωνη Δεν εχουμε βιβλιαρακι δεν ειχε μεσα το αυτοκινητο!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το μοτέρ του Saxo 1.1 είναι αξιοπρεπές. Ας το αφήσει στην ησυχία του το αυτοκινητάκι, δεν χρειάζεται 14άρες ζάντες.(Nexus + Tapatalk)
Και σαφώς το είπες!!!!!!!....... το μοτέρ του είναι αξιοπρεπές. Μα το παλικάρι θέλει να πάρει τον ρόλο του Πίνη Φαρίνα, και αυτός δεν ήταν μηχανικός!.
Από την άλλη «(δεν έχει υδραυλικό)» και μπορεί να θέλει να κάνει και λίγο μπόντι-μπίλντικ. Κατά συνέπια αυτό που εσύ θεωρείς ωραίο, κάποιος άλλος δεν το θεωρεί!. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, που εμένα δεν μου αρέσει καθόλου!.
Α.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........