-
Δύσκολο να μην έχει τέτοια λυχνία
Το χειμώνα θέλει λίγη προθέρμανση, κλειδί στη δεύτερη σκάλα και μετά βάζουμε μπρος. Ακόμα και σε παγωνιά με κρύο κινητήρα δε θέλει πάνω από 20 δευτερόλεπτα, οπότε μπορεί να γίνει και σαν συνήθεια (μέχρι να μπει η ζώνη και να βολευτούμε) και να ξεκινήσουμε τον κινητήρα σίγουρα. -
ΤΑ ντηζελ αυτοκινητα εχουν καταλυτη?...
δεν ξερω πως μου μπηκε η απορια αυτη, αφου ουτε ντηζελ εχω, ουτε σκεφτομαι να παρω... -
Nαι.
-
Ποια προθέρμανση λέτε για πετρέλαια? Υπάρχει τέτοιο πράγμα?
Μισό για να καταλάβω...
Στη BMW e93 320d κάθε πρωί κατεβαίνω και με 0°C βάζω το κλειδί στο αμάξι κ πατώ το κουμπί της ανάφλεξης αμέσως... Παίρνει αμέσως... Υπάρχει προθέρμανση? Δεν έχω προσέξει κάτι...Ούτε στο manual είχα διαβάσει κάτι...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Μισό για να καταλάβω...
Στη BMW e93 320d κάθε πρωί κατεβαίνω και με 0°C βάζω το κλειδί στο αμάξι κ πατώ το κουμπί της ανάφλεξης αμέσως... Παίρνει αμέσως... Υπάρχει προθέρμανση? Δεν έχω προσέξει κάτι...Φυσικά και υπάρχει. Διάβασε το μανουάλι για λεπτομέρειες.
Πχ για Χ5
Coolant temperature in °C Preheating time in seconds
< - 35 3.5- 25 2.8
- 20 2.8
- 5 2.1
0 1.6
5 1.1
30 1.1
30 0
-
Μισό για να καταλάβω...
Στη BMW e93 320d κάθε πρωί κατεβαίνω και με 0°C βάζω το κλειδί στο αμάξι κ πατώ το κουμπί της ανάφλεξης αμέσως... Παίρνει αμέσως... Υπάρχει προθέρμανση? Δεν έχω προσέξει κάτι... -
Μισό για να καταλάβω...
Στη BMW e93 320d κάθε πρωί κατεβαίνω και με 0°C βάζω το κλειδί στο αμάξι κ πατώ το κουμπί της ανάφλεξης αμέσως... Παίρνει αμέσως... Υπάρχει προθέρμανση? Δεν έχω προσέξει κάτι...Ούτε στο manual είχα διαβάσει κάτι...
Βασικα μόνο στα πετρέλαια υπάρχει. Δες το μανουάλι σου για λεπτομέρειες
Sent from my MB525 using a vodka burner with retro livery
-
Υπάρχει προθέρμανση. Χρησιμοποιεί ρεύμα για να θερμάνει τα τοιχώματα του κυλίνδρου. Παλιότερα τα έλεγαν καρβουνάκια οι ταρίφες και διαρκούσε μισό λεπτό στις χαμηλές θερμοκρασίες. Τώρα είναι πιο αυτοματοποιημένα και γρήγορα τα πράγματα.
-
Tα τοιχώματα δεν προλαβαίνει να τα θερμάνει, τον θάλαμο καύσης προθερμαίνει.
-
Από το manual μου...
Starting the engine
Do not run the engine in closed rooms,
otherwise the inhalation of toxic exhaust
gases can cause unconsciousness and death.
The exhaust gases contain carbon monoxide,
an odorless and colorless, but highly toxic gas.
Never leave an unattended vehicle with the
engine running, otherwise such a vehicle represents
a potential safety hazard.
Before leaving the car with the engine running,
place the transmission in idle or move the
selector lever to position P and apply the parking
brake to prevent the car from moving.<
When starting the engine, do not press the
accelerator pedal.
Do not wait for the engine to warm up while the
vehicle remains stationary. Start driving right
away, but at moderate engine speeds.
Manual transmission- Apply the parking brake.
- Depress the clutch and shift to idle position.
- Briefly press the start/stop button.
Automatic transmission - Depress the brake.
- Move the selector lever to position P or N.
- Briefly press the start/stop button.
Special starting conditions
In the following situations, press the accelerator
pedal halfway down when starting the engine:
If the engine does not start on the first
attempt, for instance when it is extremely
hot or cold.
If the engine is started at very low temperatures,
below approx. + 57/–156, at high
altitudes above approx. 3,300 ft/1,000 m.
Avoid frequent starting in quick succession
or repeated start attempts in which
the engine does not start. Otherwise, the fuel is
not burned or inadequately burned and there is
a danger of overheating and damaging the catalytic
converter. -
Πολύ πιθανό να μην αναφέρει η BMW την διαδικασία για να μην αγχώνει τους ιδιοκτήτες που θέλουν να ξέρουν όσο λιγότερα γίνεται. Προθέρμανση μπορεί να ξεκινάει αυτόματα αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή και ξεκλειδώσει αμάξι/ανοίξει πόρτα/καταληφθεί θέση οδηγού/κουμπώσει ζώνη κλπ.
-
ότι υπάρχει στα πετρέλαια το σύστημα το ξέρω, ότι πρέπει να κάνω κάτι ιδιαίτερο είναι που αμφιβάλλω...
δλδ βάζω μπρος κανονικά... μέχρι τώρα δε μου έχει τύχει να δω το λαμπάκι με την αντίσταση που φαίνεται στα βίντεος, αν κ ξεκινώ με θερμοκρασίες 0°C στις 6 παρά το πρωί...στο πετρέλαιο jetta του παππού μου, μοντέλο γύρω του 90, είχε σχεδόν μισό λεπτό προθέρμανση...
-
Μα δεν είπε κανείς ότι πρέπει εσύ να κάνεις κάτι συγκεκριμένο, εγώ απαντάω στο ερώτημά σου σχετικά με το αν υπάρχει προθέρμανση στο αμάξι σου.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πολύ πιθανό να μην αναφέρει η BMW την διαδικασία για να μην αγχώνει τους ιδιοκτήτες που θέλουν να ξέρουν όσο λιγότερα γίνεται. Προθέρμανση μπορεί να ξεκινάει αυτόματα αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή και ξεκλειδώσει αμάξι/ανοίξει πόρτα/καταληφθεί θέση οδηγού/κουμπώσει ζώνη κλπ.
μάλλον όπως τα λες θα είναι...
πχ στο γκολφ 5 όταν ανοίγει η πόρτα του οδηγού (πρέπει να γίνεται μόνο όταν ο κινητήρας είναι κρύος) νομίζω πως ρίχνει βενζίνη στα μπεκ, στο πόλο το κάνει γυρνώντας την πρώτη σκάλα στο κλειδί...
ως προς την προθέρμανση υπήρξε μια παρανόηση μάλλον... ως γεγονός ήταν γνωστό πως υπάρχει, όμως είχα την εντύπωση ότι γίνεται αυτόματα, επειδή είχα διαβάσει το μανιουάλι κ δεν αναφερόταν πουθενά...
ούτε και τα δευτερόλεπτα όπως στην Χ5 αναφέρει πουθενά (παλιότερος κινητήρας η Χ5?), ούτε μάλιστα πως πρέπει να περιμένω να ζεσταθεί κάπως ο κινητήρας όπως γινόταν στα παλιά πετρέλαια...Με είχαν προβληματίσει τέτοιες απορίες μιας κ με θερμοκρασίες -16°C που είδα πέρυσι προσπαθώ, να μην ταλαιπωρώ πολύ τον κινητήρα με κρύα ξεκινήματα...
μιας κ πιάσαμε τα κρύα, το απλό πετρέλαιο απ' ότι πληροφορήθηκα παγώνει κάτω από -20/22°C και το ultimate diesel κάτω από -24°C.
-
Αυτό που λες είναι στα βενζίνης... Δεν ρίχνει βενζίνη, δουλεύει η αντλία για να ανεβάσει πίεση στο κύκλωμα. Παρόμοια αρχή μάλλον στον τρόπο ενεργοποίησης.
Sent from my Note II using smoke signals.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αυτό που λες είναι στα βενζίνης... Δεν ρίχνει βενζίνη, δουλεύει η αντλία για να ανεβάσει πίεση στο κύκλωμα. Παρόμοια αρχή μάλλον στον τρόπο ενεργοποίησης.Sent from my Note II using smoke signals.
ναι για βενζίνης εννοώ, στο γκολφάκι κ στο πόλο που έχουμε...
σημερινή απορία: άλλαξα σήμερα τα ζαντολάστιχα σε ένα φίλο που έχει βουλκανιζατέρ κ για να σημειώσει ποια ζάντα πάει που επειδή δεν είχε το κλασικό κίτρινο μολύβι, σημείωσε στο εσωτερικό της ζάντας με το πινελάκι χρώματος αυτοκινήτου που είχε εκεί... αν το έκανε κανείς άσχετος δε θα τον άφηνα, αλλά επειδή ο συγκεκριμένος με έχει βοηθήσει πολύ κτλ έκανα τα στραβά μάτια... παίζει να επηρεάσει τον τρόπο κύλισης της ρόδας?
-
σημερινή απορία: άλλαξα σήμερα τα ζαντολάστιχα σε ένα φίλο που έχει βουλκανιζατέρ κ για να σημειώσει ποια ζάντα πάει που επειδή δεν είχε το κλασικό κίτρινο μολύβι, σημείωσε στο εσωτερικό της ζάντας με το πινελάκι χρώματος αυτοκινήτου που είχε εκεί... αν το έκανε κανείς άσχετος δε θα τον άφηνα, αλλά επειδή ο συγκεκριμένος με έχει βοηθήσει πολύ κτλ έκανα τα στραβά μάτια... παίζει να επηρεάσει τον τρόπο κύλισης της ρόδας?
Θα επηρεασει πολυ.Ακομα και παρκαρισμενος θα νιωθεις το τρεμουλο επειδη χαλασε η ζυγοσταθμιση.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα επηρεασει πολυ.Ακομα και παρκαρισμενος θα νιωθεις το τρεμουλο επειδη χαλασε η ζυγοσταθμιση.
εντάξει δε θα κάνει τίποτα, η μαλακία είναι γιατί να βάψει τη ζάντα...
αλλά αυτό είναι το κακό όταν κάνεις δουλειές με φίλους κ γνωστούς... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Tα τοιχώματα δεν προλαβαίνει να τα θερμάνει, τον θάλαμο καύσης προθερμαίνει.ουτε τα τοιχωματα ουτε το θαλαμο καυσης προθερμαινει, αυτο καθαυτο πυρακτωνεται
Youtube Video -
Φυσικά και θερμαινει τον θάλαμο καύσης.
Sent from my Note II using smoke signals.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........