-
Bαλε τα εργοστασιακα αν ειναι τοσο οικονομικα,πιο δυσκολα θα φουσκωνουν απο αυτα που εχεις τωρα.
Με το οτι δεν αναβε τι εκανες τελικα;
-
α πέρασε αυτό...
μάλλον ήταν...μπουκωμένο ολίγον τι!η αλήθεια είναι οτι κάποιες φορές έφτανα φουριόζος στο γραφείο και το σβηνα κατευθείαν...ίσως εκεί να άρπαξε κανένα μπουκωματάκι! Πάντως δεν έχω αδειάσει να πάω συνεργείο και δε μου το χει ξαναπαρουσιάσει...Σήμερα που θα πάω για τα φρένα θα το τσεκάρω. Λέω να κάνω ένα καθάρισμα στα μπεκ καλού κακού...
-
ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ (ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ) ΣΤΟ ΠΟΣΑ ΑΛΟΓΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΑΝ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΥΤΟΣΙΔΗΡΟ Η ΚΡΑΜΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ;
-
-
H ερώτησή σου είναι πολύ γενική και δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση.
Έστω π.χ. ότι έχουμε 2 μπλοκ. Το Α είναι τόσο overdesigned που αντέχει και άλλα μηχανικά φορτία χωρίς πρόβλημα ενώ το Β είναι οριακό και δεν αντέχει επιπλέον καταπονήσεις. Έχει σχέση το υλικό στην περίπτωσή μας ?
-
ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ?
-
ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ
-
Ναι, άλλη κατασκευαστική εταιρεία κτίζει με μπετόν αρμέ, άλλη με ταχείας Μπήξεως και άλλη με άντε μην πω...
Έχεις ποστάρει 3 φορές το ίδιο πράγμα και μάλιστα έχεις λάβει και απάντηση. Μην παίζεις με την ανοχή και αντοχή κάποιων ανθρώπων που επιτηρούν το φόρουμ
viewtopic.php?f=6&t=26079&p=1365152#p1365152' -
Ο χρήστης ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ έγραψε:
ΔΗΛΑΔΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙΚαταρχάς μη γράφεις με κεφαλαία.Είναι σα να φωνάζεις.Επίσης μας γ@μ@ς τα μάτια για να διαβάσουμε αυτό που θες να μας πεις.
Και για να απαντήσω στην πολύ-πολύ γενική ερώτησή σου (αν και κάποιος πιο πριν απάντησε πολύ καλύτερα και με πιο τεχνικούς όρους στα επιχειρήματά του, αλλά από ό,τι κατάλαβα μάλλον δεν κατάλαβες τι ήθελε να πει):
Ένα συγκεκριμένο μπλοκ έχει πολύ συγκεκριμένες ανοχές ανάλογα με τη σχεδίασή του.Μπορεί το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο επηρεάζει την αντοχή που έχει αλλά αυτός είναι ένας μόνο παράγοντας (ενώ υπάρχουν αρκετοί άλλοι που μπορεί να κάνουν τη διαφορά).
Αν ο κατασκευαστής βάλει τη μηχανή να βγάζει πχ 100 άλογα και 15 κιλά ροπής αλλά το μπλοκ είναι κατασκευασμένο έτσι που να αντέχει 200 άλογα και 35 κιλά ροπής τότε όλα μια χαρά αν εσύ αποφασίσεις να το βελτιώσεις-τουρμπίσεις (δεν ξέρω κι εγώ τι) ως αυτά τα άλογα.Αν όμως είναι φτιαγμένο για να αντέχει ως 120-150 άλογα και 20 κιλά ροπής, αν το βελτιώσεις στα 200 άλογα θα κάνει 'κρακ' και θα σε χαιρετάει από τον άλλο κόσμο.Επειδή μάλλον έχω καταλάβει τι θες να ρωτήσεις:δεν μπορείς πολύ γενικά να πεις ότι ένα μπλοκ αντέχει ως και πχ +20% επιπλέον ιπποδύναμη χωρίς πρόβλημα, άσχετα από τι είναι φτιαγμένο ή.
Επίσης δεν μπορείς να πεις τα μπλοκ αλουμινίου αντέχουν ως Χ άλογα ό,τι και να γίνει ενώ τα χυτοσίδηρου ως Ψ άλογα (χωρίς απαρραίτητα το Χ να είναι μικρότερο από το Ψ).
Υπάρχουν μπλοκ αλουμινίου που αντέχουν πολύ περισσότερες πιέσεις, έχουν πολύ μεγαλύτερες ανοχές κτλ από ένα άλλο μπλοκ που είναι από χυτοσίδηρο. -
Μιλάω συγκεκριμένα για το Yaris TS 1.8 που θα πάρω. Έχει αλουμινενιο μπλοκ από ότι έμαθα
-
1.5lt (105PS) δεν ήταν το yaris TS?
Υπάρχει κάποια άλλη έκδοση (εξωτερικού) που μου διαφεύγει? -
To τωρινό λέει...
-
ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ?Λίγο πριν γράψεις αυτό σου είχε απαντήσει ο
H ερώτησή σου είναι πολύ γενική και δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση.
Έστω π.χ. ότι έχουμε 2 μπλοκ. Το Α είναι τόσο overdesigned που αντέχει και άλλα μηχανικά φορτία χωρίς πρόβλημα ενώ το Β είναι οριακό και δεν αντέχει επιπλέον καταπονήσεις. Έχει σχέση το υλικό στην περίπτωσή μας ?
Ξεκαθάρισε τι θες, κι όταν, εάν και εφόσον το αγοράσεις καλοτάξιδο και ξαναρώτα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To τωρινό λέει...Sorry...Παρανόησα...
-
Πως μπορούμε να καταλάβουμε αν ένας κινητήρας είναι γερός ή όχι;
-
Σταμάτα να ανοίγεις θέματα για κάθε απορία που έχεις ρε συ. Γιαυτό υπάρχει το συγκεκριμένο.
-
Πως μπορούμε να καταλάβουμε αν ένας κινητήρας είναι γερός ή όχι;Tον χτυπάς με τα δάχτυλα στο μπλοκ. Αν κάνει τοκ τοκ είναι οκ, σηκώνει 400-500 άλογα. Αν κάνει γλουκ-γλουκ ασταναπαν...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πως μπορούμε να καταλάβουμε αν ένας κινητήρας είναι γερός ή όχι;
Tον χτυπάς με τα δάχτυλα στο μπλοκ. Αν κάνει τοκ τοκ είναι οκ, σηκώνει 400-500 άλογα. Αν κάνει γλουκ-γλουκ ασταναπαν...
γερο ναναι και οτι ναναι..
-
HAHA!! Πολύ αστείο. Θα απαντήσει κανείς σοβαρά;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Bαλε τα εργοστασιακα αν ειναι τοσο οικονομικα,πιο δυσκολα θα φουσκωνουν απο αυτα που εχεις τωρα.έβαλα χτες τα της μάνας του τελικά..50 ευρουδάκια για 4 μαρκούτσια με τοποθέτηση δεν είναι και πολλά...
το πεντάλ γλύκανε λίγο (το φρενάρισμα φυσικά δε βελτιώθηκε) και μέχρι να το συνηθίσω είναι λίγο εκνευριστικό...όλα καλά λοιπόν!
Καλημέρα!
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........