-
ολοι οι 'κυλινδροι' ειναι κυλινδρικοι..?...
υπαρχουν με αλλα σχηματα, ας πουμε τετραγωνο ελλειψη τριγωνο η κατι τις πιο ακανονιστο με γωνιες θετικες και αρνητικες ?...οι επιφανειες των πιστονιων ειναι παντα επιπεδες? η μπορει να ειναι και οβαλ, αναγλυφες....κλπ αν ειναι κυρτες προς τα μεσα δεν θα αυξανοταν ελαφρως η χωρητικοτητα του κυλινδρου..?
Ρωταω ο ασχετος να μαθω.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
υπαρχουν με αλλα σχηματα, ας πουμε τετραγωνο ελλειψη τριγωνο η κατι τις πιο ακανονιστο με γωνιες θετικες και αρνητικες ?...οι επιφανειες των πιστονιων ειναι παντα επιπεδες? η μπορει να ειναι και οβαλ, αναγλυφες....κλπ αν ειναι κυρτες προς τα μεσα δεν θα αυξανοταν ελαφρως η χωρητικοτητα του κυλινδρου..?
Οι κύλινδροι είναι κυλινδρικοί τόσο για λόγους κατασκευαστικούς (είναι πιο εύκολο, οικονομικό κι έχει τη μεγαλύτερη αντοχή), όσο και για λόγους ενεργειακούς (ο κύλινδρος έχει τη μικρότερη επιφάνεια για δεδομένο όγκο, άρα μικρότερες απώλειες θερμότητας προς το ψυκτικό). Ο 'κύλινδρος' του Wankel δεν είναι κυλινδρικός, αλλά ο Wankel δε είναι ακριβώς εμβολοφόρος κινητήρας.
Οι επιφάνειες των πιστονιών δεν είναι πάντα επίπεδες. Ειδικά στους κινητήρες diesel έχουν συχνά διαμορφώσεις που βοηθούν στη βέλτιστη ροή της δέσμης καυσίμου (στην περίπτωση αυτή είναι πιο επίπεδη η κυλινδροκεφαλή). Ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει τη χωρητικότητα του κυλίνδρου, αφού αυτό που ενδιαφέρει ειναι ο όγκος εμβολισμού, δηλαδή ο χώρος που σαρώνει το έμβολο κατά την κίνησή του, ο οποίος δεν εξαρτάται από τη διαμόρφωση του εμβόλου.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Τι να σου κάνει ο ορθογράφος, αμα δει σωστή λέξη δεν την αλλάζει, οπως για παράδειγμα στις διάφορες πινακίδες του τυπου 'ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΕΤΑΙ'. Εκει χρειάζεται τεχνητή νοημοσύνη, δεν ξερει το μηχάνημα αν μιλάς για τσιγάρα ή ρέγγες καπνιστές...Στην περίπτωση του φίλου Αντώνη, 'το πιστώνει'... σόρρυ κύριε Αντώνη, έσκασα στα γέλια
Μην ζητάς συγγνώμη φίλε, με είχαν εμμέσως κοκκινίσει, και τα νεύρα μου στον ουρανό….
Μάλιστα εισέπραξα και ειρωνεία. Αυτοί έχουν την πίτα και το μαχαίρι….. το διόρθωσα, κάνε το φίλε μου και στο δικό σου ποστάρισμα, βγάζει μάτι…..
Όσο για τον διορθωτή μου ,Microsoft Word και μόνον λέξεων, τον έχω εμπλουτίσει στα χρόνια που πέρασαν, με πάνω από 2000 λέξεις, δικής μου σχεδίασης, η τρόπου δικής μου έκφρασης. Σίγουρα δεν έχω την ικανότητα και να του φτιάξω και συντακτικό, καθώς και αναγνωρίσεις εννοιών…..
Μα αυτό που θα σε παρακαλέσω να μου πεις είναι: βοηθώ εδώ μέσα, η κατάντησα ‘ο γελωτοποιός του βασιλέα’?.
Απερίφραστα έχω δηλώσει,
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΒΕΛΤΙΩΤΗΣ.
Σε καμιά περίπτωση φιλόλογος. -
εμπ?
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Οι κύλινδροι είναι κυλινδρικοί τόσο για λόγους κατασκευαστικούς (είναι πιο εύκολο, οικονομικό κι έχει τη μεγαλύτερη αντοχή), όσο και για λόγους ενεργειακούς (ο κύλινδρος έχει τη μικρότερη επιφάνεια για δεδομένο όγκο, άρα μικρότερες απώλειες θερμότητας προς το ψυκτικό). Ο 'κύλινδρος' του Wankel δεν είναι κυλινδρικός, αλλά ο Wankel δε είναι ακριβώς εμβολοφόρος κινητήρας.
Οι επιφάνειες των πιστονιών δεν είναι πάντα επίπεδες. Ειδικά στους κινητήρες diesel έχουν συχνά διαμορφώσεις που βοηθούν στη βέλτιστη ροή της δέσμης καυσίμου (στην περίπτωση αυτή είναι πιο επίπεδη η κυλινδροκεφαλή). Ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει τη χωρητικότητα του κυλίνδρου, αφού αυτό που ενδιαφέρει ειναι ο όγκος εμβολισμού, δηλαδή ο χώρος που σαρώνει το έμβολο κατά την κίνησή του, ο οποίος δεν εξαρτάται από τη διαμόρφωση του εμβόλου.
Δηλάδή με λιγα λογια η διαμορφωση του πιστονιου και ο εναπομηναντας χώρος πάνω από τον ΑΝΣ δεν παιζει κανενα απολύτος ρόλο στον κυβισμό?
-
ειναι ο χωρος που καλυπτει το πιστονι καθως κινειται
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Δηλάδή με λιγα λογια η διαμορφωση του πιστονιου και ο εναπομηναντας χώρος πάνω από τον ΑΝΣ δεν παιζει κανενα απολύτος ρόλο στον κυβισμό?
Ορθά ομίλησες. Δεν παίζει.
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
δεν παιζει ρολο στον κυβισμο...ειναι ο θαλαμος καυσης, κανοντας ογκομετρηση βρισκουμε ποσα cc (κυβικα εκατοστα) ειναι και με τον τυπο
[κυβισμος (ενος κυλινδρου) + cc (κυβικα εκατοστα) θαλαμου καυσης] / cc (κυβικα εκατοστα) θαλαμου καυσης
βρισκουμε ποση στατικη συμπιεση εχουμε
-
Φίλος γνωστός μου, μεροκαματιάρης με 3 παιδιά έχει ένα Atos prime. Σήμερα το πρωί η γυναίκα του οδηγόντας είδε ξαφνικά φλόγες να βγαίνουν μέσα απο τους αεραγωγούς που βρίσκονται κάτω απο το 'παρμπρίζ'. Σταμάτησε το αμάξι, βγήκε έξω και για καλή της τύχη ένας Πακιστανός περαστικός έσβησε τη φωτιά με ένα πυροσβεστήρα. Αποτέλεσμα είναι το ταμπλώ να έχει λιώσει, το παρμπρίζ να έχει μια μεγάλη μαυρίλα που δεν ξέρω αν καθαρίζει, χώρια η όποιες άλλες ζημιές έγιναν απο τη σκόνη του πυροσβεστήρα. Η έκπληξη είναι ανοίγοντας το καπώ. Η μηχανή είναι άθικτη. Ούτε μαυρίλες, ούτε φωτιές ούτε τίποτα. Απο πού ήρθε η φωτιά τελικά?
Όσο σκέφτομαι ότι με το αμαξάκι αυτό πηγαινοέρχεται ο άνθρωπος στη δουλειά του και ότι θα τον 'πονέσει' πολύ να το φτιάξει με χαλάει απίστευτα πολύ. -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Φίλος γνωστός μου, μεροκαματιάρης με 3 παιδιά έχει ένα Atos prime. Σήμερα το πρωί η γυναίκα του οδηγόντας είδε ξαφνικά φλόγες να βγαίνουν μέσα απο τους αεραγωγούς που βρίσκονται κάτω απο το 'παρμπρίζ'. Σταμάτησε το αμάξι, βγήκε έξω και για καλή της τύχη ένας Πακιστανός περαστικός έσβησε τη φωτιά με ένα πυροσβεστήρα. Αποτέλεσμα είναι το ταμπλώ να έχει λιώσει, το παρμπρίζ να έχει μια μεγάλη μαυρίλα που δεν ξέρω αν καθαρίζει, χώρια η όποιες άλλες ζημιές έγιναν απο τη σκόνη του πυροσβεστήρα. Η έκπληξη είναι ανοίγοντας το καπώ. Η μηχανή είναι άθικτη. Ούτε μαυρίλες, ούτε φωτιές ούτε τίποτα. Απο πού ήρθε η φωτιά τελικά?
Όσο σκέφτομαι ότι με το αμαξάκι αυτό πηγαινοέρχεται ο άνθρωπος στη δουλειά του και ότι θα τον 'πονέσει' πολύ να το φτιάξει με χαλάει απίστευτα πολύ.καταλυτης?
-
ο καταλυτης που κολλαει ?? εδω μας λεει οτι η μηχανη ηταν αθικτη...ο καταλυτης που ειναι απο κατω τι δουλεια εχει να βγαλει φλογες μεσα στους αεραγωγους ??
ηλεκτρικο προβλημα/βραχυκύκλωμα μου κανει μεσα στο ταμπλο και δημιουργησε φωτια
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
ειναι ο χωρος που καλυπτει το πιστονι καθως κινειται
Είναι ο χώρος που οριοθετεί την μορφή του χώρου καύσης, και δεν προσμετράτε στον κυλινδρισμό.
Α. -
τι δε προσμετραμε?
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
δεν παιζει ρολο στον κυβισμο...ειναι ο θαλαμος καυσης, κανοντας ογκομετρηση βρισκουμε ποσα cc (κυβικα εκατοστα) ειναι και με τον τυπο
[κυβισμος (ενος κυλινδρου) + cc (κυβικα εκατοστα) θαλαμου καυσης] / cc (κυβικα εκατοστα) θαλαμου καυσης
βρίσκουμε τον ‘λόγο’ συμπίεσης του κινητήρα, πχ 9:1.
Αυτό γίνετε εάν διαιρέσουμε τον κυλινδρισμό ενός κυλίνδρου, με το cm3 του χώρου καύσης.
Α. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
τι δε προσμετραμε?
Στον κυλινδρισμό, ο χώρος καύσης.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
βρίσκουμε τον ‘λόγο’ συμπίεσης του κινητήρα, πχ 9:1.
Αυτό γίνετε εάν διαιρέσουμε τον κυλινδρισμό ενός κυλίνδρου, με το cm3 του χώρου καύσης.
Α.ναι αλλα στον κυλινδρισμο του ενος κυλινδρου πρεπει πρωτα να προσθεσουμε το κυβικα του χωρου καυσης (που τα εχουμε βρει κανονοντας ογκομετριση) και μετα να τα διαιρεσουμε με τα κυβικα του χωρου καυσης.
αφου το εγραψα παραπανω...
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Όσο σκέφτομαι ότι με το αμαξάκι αυτό πηγαινοέρχεται ο άνθρωπος στη δουλειά του και ότι θα τον 'πονέσει' πολύ να το φτιάξει με χαλάει απίστευτα πολύ.προκληθηκε βραχυκυκλωμα σε καλωδιο-ηλεκτρολογικο υλικο και παιρνει φωτια αν δεν υπαρχει ασφαλεια(που ειναι αδυνατον να συμβει κατι τετοιο εκτος και αν μπει χερι και γινει κατι τετοιο,πχ. αν βραχυκυκλωνε ενα ηλεκτρικο εξαρτημα η καπου ενα καλωδιο για τον α η β λογο και στην ασφαλειοθηκη καποιος ξυπνιος παρεκαμψε την ασφαλεια και εστειλε ετσι ρευμα τοτε ναι παιρνει φωτια στο σημειο που υπηρχε το προβλημα-βραχυκυκλωμα)
κατι τετοιο εχει να συμβει απο τη δεκαετια του 70 τοτε που δεν ειχαν ολα τα αυτοκινητα ασφαλειες
τωρα κατι τετοιο ειναι αδυνατον τεχνικα να συμβει επειδη υπαρχουν οι ασφαλειες,εφοσον δεν μπει ερασιτεχνικο χερι -
«τωρα κατι τετοιο ειναι αδυνατον τεχνικα να συμβει επειδη υπαρχουν οι ασφαλειες,εφοσον δεν μπει ερασιτεχνικο χερι»
…..και μόνον έτσι είναι.
Α -
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
Πώς γίνετε να μην λαμβάνετε υπ οψην ο θαλαμός καυσης την στιγμή που αποτελει μέρος του όγκου χωρητικότητας του κυλίνδρου?
Μπορει να μου το βρει κάποιος σε βιβλιογραφία τις μηχανολογιας τι ακριβώς αναφέρετε για να πειστώ! -
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........