-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Χρονικό διάστημα αντικατάστασης ενώ είναι φορεμένοι; Ενδεικτικά, για τι διαστήματα μιλάμε;Oxι ρε άντρα μου,ο καινούριος πχ της Bougicord για τους 16v του γκρουπ VAG στο κουτί του αναγράφει πχ κάθε 40 000 km αντικατάσταση.
Φυσικά αυτό που λέει ο αξιοσέβαστος Πάνος όσο αναφορά την αιτία βλαβών τους (κι απορώ γιατί ασχολείτε με κομπλεξικούς)έχει απόλυτο δίκιο,αυτή είναι η αιτία που καίγονται σαν τα κεράκια της τούρτας αλλά δεν είναι και η αιτία που προανάφερα εγώ σαν δικαιολογία των κατασκευαστών.
Πχ έχουμε πολλαπλασιαστές οι οποιοι έχουν τρομερή διάρκεια ζωής (πχ Mercedes) kαι πολλαπλασιαστές που καίγονται με το καλημέρα (vag).
Καλά όμως τους κάνουν οι VAG και τους πηδάνε χωρίς σάλιο,αυτό είναι εμπορική επιτυχία,να τον γαμάς τον άλλον και να σου λέει ευχαριστώ θα ξαναπάρω...... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Χρονικό διάστημα αντικατάστασης ενώ είναι φορεμένοι; Ενδεικτικά, για τι διαστήματα μιλάμε;
Oxι ρε άντρα μου,ο καινούριος πχ της Bougicord για τους 16v του γκρουπ VAG στο κουτί του αναγράφει πχ κάθε 40 000 km αντικατάσταση.
Φυσικά αυτό που λέει ο αξιοσέβαστος Πάνος όσο αναφορά την αιτία βλαβών τους (κι απορώ γιατί ασχολείτε με κομπλεξικούς)έχει απόλυτο δίκιο,αυτή είναι η αιτία που καίγονται σαν τα κεράκια της τούρτας αλλά δεν είναι και η αιτία που προανάφερα εγώ σαν δικαιολογία των κατασκευαστών.
Πχ έχουμε πολλαπλασιαστές οι οποιοι έχουν τρομερή διάρκεια ζωής (πχ Mercedes) kαι πολλαπλασιαστές που καίγονται με το καλημέρα (vag).
Καλά όμως τους κάνουν οι VAG και τους πηδάνε χωρίς σάλιο,αυτό είναι εμπορική επιτυχία,να τον γαμάς τον άλλον και να σου λέει ευχαριστώ θα ξαναπάρω......Κάποια εποχή η Audi στα 1.8Τ μοτέρ χρησιμοποιούσε Hitachi πολλαπλασιαστές οι οποίοι είχαν εξαιρετική αντοχή, μετά άρχισαν οι Beru κτλ και αλλάξανε τα πράγματα...
Πάντως στο δικό μου Leon με 87.000χλμ έχει καεί μόνο ένας!!! (Ελπίζω να μην το ματιάσω!)
Αλήθεια G60 μπας και ξέρεις που μπορούμε να βρούμε Hitachi πολ/στες, εκτός από USA?
Είχα στείλει mail σε ένα μαγαζί στη Θεσν/κη αλλά ποτέ δεν πήρα απάντηση... -
Ο χρήστης opc έγραψε:
Χρονικό διάστημα αντικατάστασης ενώ είναι φορεμένοι; Ενδεικτικά, για τι διαστήματα μιλάμε;
Oxι ρε άντρα μου,ο καινούριος πχ της Bougicord για τους 16v του γκρουπ VAG στο κουτί του αναγράφει πχ κάθε 40 000 km αντικατάσταση.
Καλά όμως τους κάνουν οι VAG και τους πηδάνε χωρίς σάλιο,αυτό είναι εμπορική επιτυχία,να τον γαμάς τον άλλον και να σου λέει ευχαριστώ θα ξαναπάρω......Κάποια εποχή η Audi στα 1.8Τ μοτέρ χρησιμοποιούσε Hitachi πολλαπλασιαστές οι οποίοι είχαν εξαιρετική αντοχή, μετά άρχισαν οι Beru κτλ και αλλάξανε τα πράγματα...
Πάντως στο δικό μου Leon με 87.000χλμ έχει καεί μόνο ένας!!! (Ελπίζω να μην το ματιάσω!)
Αλήθεια G60 μπας και ξέρεις που μπορούμε να βρούμε Hitachi πολ/στες, εκτός από USA?
Είχα στείλει mail σε ένα μαγαζί στη Θεσν/κη αλλά ποτέ δεν πήρα απάντηση...Δε νομίζω να βρεις Hitachi γιατί το automotive κομμάτι της εταιρίας απλά δεν υφίσταται στας Ευρώπας,οι Γερμανοί βλέπεις στο όνομα του υγειούς ανταγωνισμού φροντίζουν να καλύπτουν να νώτα τους
-
Mάκη στα Megane 2 οι πολλαπλασιαστές ήταν της Sagem και καιγόντουσαν σαν ασφάλειες, οι περισσότεροι τους άλλαξαν με Beru ή Denso και ησύχασαν.
-
Aρα είναι αυτό που λέω,ότι δηλ δεν έχει να κάνει με την κατασκευαστική λεπτότητα των εξαρτημάτων όπως ίσως θέλουν να ισχυρίζονται οι βιομηχανίες αλλά είναι μέρος της πολιτικής τους για ανάλωση αντ/κών.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Mάκη στα Megane 2 οι πολλαπλασιαστές ήταν της Sagem και καιγόντουσαν σαν ασφάλειες, οι περισσότεροι τους άλλαξαν με Beru ή Denso και ησύχασαν.
Πολύ σωστά. Αυτούς βάζω και στους πελάτες μου και τελειώνουν τα προβλήματα!
Α. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Aρα είναι αυτό που λέω,ότι δηλ δεν έχει να κάνει με την κατασκευαστική λεπτότητα των εξαρτημάτων όπως ίσως θέλουν να ισχυρίζονται οι βιομηχανίες αλλά είναι μέρος της πολιτικής τους για ανάλωση αντ/κών.οι πελάτες των γαλλικών είναι ψωνισμένοι μαλάκες ή απλά μαλάκες σύμφωνα με το φτωχό μυαλό σου?
κ επειδή ακούγονται τόσες κοτσάνες εδώ μέσα, σε φαιδρή γλώσσα, με την ανοχή των υπευθυνων...
εμένα στο ίμπιζα από την πρώτη στιγμή στο σερβις μου είπαν πως οι πολλαπλασιαστες θα μου βγάλουν προβλημα (ημουν εκτος εγγυησης) ΑΛΛΑ ανάκληση δεν κάνει το γκρουπ (αν κ άκουσα πως κάνει τώρα για τα 1800αρια), αλλά μου εγγυηθηκαν πως οταν μου καουν οι καινουργιοι δεν θα έχουν κανενα προβλημα.
Τελικά στα 205.000 χλμ έχω αλλάξει τους 3 από αυτούς, εναν εναν από τα 95 εως τα 125 χλδ χλμ.
Στο άλλο ίμπιζα του 2004 που έχουμε, έκαψε δυο, αλλά είμαι πεπεισμένος πως το έκανε γιατί δεν είχαμε βάλει ενισχυμένα μπουζί με το lpg. Την ίδια εποχή μας έκαψε και 2 πολλαπλασιαστές το πριμερα που επίσης έχουμε κάνει lpg, αφού ούτε σε αυτό είχαμε βάλει σπεσιαλ μπουζί.
οποτε επιστρέφω το χαρακτηρισμο σε κάθε ζαγάρι ημιμαθή που δεν ξέρει πως να γράψει δυο λόγια κόσμια κ λυπάμαι για τη καταντια του φορουμ -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
οι πελάτες των γαλλικών είναι ψωνισμένοι μαλάκες ή απλά μαλάκες σύμφωνα με το φτωχό μυαλό σου?
Οι πελάτες των Γαλλικών και Ιταλικών δεν πληρώνουν ένα 1400άρι ίσα με μια μεζονέτα,άιντεεεεεε!!
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
οι πελάτες των γαλλικών είναι ψωνισμένοι μαλάκες ή απλά μαλάκες σύμφωνα με το φτωχό μυαλό σου?
Οι πελάτες των Γαλλικών και Ιταλικών δεν πληρώνουν ένα 1400άρι ίσα με μια μεζονέτα,άιντεεεεεε!!
εισαι άδικος σε αυτο.
εκτός από τα αουντι, τα άλλα 'γερμανικά' είναι στα ίδια λεφτα με τον μη 'πριμιουμ' ανταγωνισμό των σουπερμινι κ μικρομεσαιων-μεσαιων (κανά χιλιαρικο πανω τα vw, κανα χιλιαρικο κάτω τα σκοντα-σεατ) -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
εμένα στο ίμπιζα από την πρώτη στιγμή στο σερβις μου είπαν πως οι πολλαπλασιαστες θα μου βγάλουν προβλημα (ημουν εκτος εγγυησης) ΑΛΛΑ ανάκληση δεν κάνει το γκρουπ (αν κ άκουσα πως κάνει τώρα για τα 1800αρια), αλλά μου εγγυηθηκαν πως οταν μου καουν οι καινουργιοι δεν θα έχουν κανενα προβλημα.
Τελικά στα 205.000 χλμ έχω αλλάξει τους 3 από αυτούς, εναν εναν από τα 95 εως τα 125 χλδ χλμ.Ξέρεις αν αυτό γίνεται μόνο για αμάξια που συνεχίζουν και κάνουν το service σε εξουσιοδοτημένο ή και όχι???
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Είχα στείλει mail σε ένα μαγαζί στη Θεσν/κη αλλά ποτέ δεν πήρα απάντηση...Δε νομίζω να βρεις Hitachi γιατί το automotive κομμάτι της εταιρίας απλά δεν υφίσταται στας Ευρώπας,οι Γερμανοί βλέπεις στο όνομα του υγειούς ανταγωνισμού φροντίζουν να καλύπτουν να νώτα τους
Ευχαριστώ για την απάντηση!
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Aρα είναι αυτό που λέω,ότι δηλ δεν έχει να κάνει με την κατασκευαστική λεπτότητα των εξαρτημάτων όπως ίσως θέλουν να ισχυρίζονται οι βιομηχανίες αλλά είναι μέρος της πολιτικής τους για ανάλωση αντ/κών.
κ επειδή ακούγονται τόσες κοτσάνες εδώ μέσα, σε φαιδρή γλώσσα, με την ανοχή των υπευθυνων...
Τελικά στα 205.000 χλμ έχω αλλάξει τους 3 από αυτούς, εναν εναν από τα 95 εως τα 125 χλδ χλμ.
Στο άλλο ίμπιζα του 2004 που έχουμε, έκαψε δυο, αλλά είμαι πεπεισμένος πως το έκανε γιατί δεν είχαμε βάλει ενισχυμένα μπουζί με το lpg. Την ίδια εποχή μας έκαψε και 2 πολλαπλασιαστές το πριμερα που επίσης έχουμε κάνει lpg, αφού ούτε σε αυτό είχαμε βάλει σπεσιαλ μπουζί.
οποτε επιστρέφω το χαρακτηρισμο σε κάθε ζαγάρι ημιμαθή που δεν ξέρει πως να γράψει δυο λόγια κόσμια κ λυπάμαι για τη καταντια του φορουμ
Θα έλεγα να μην του απαντάμε. Δεν σας προσβάλει τίποτα επάνω του?.
Α. -
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Και περίμενες πότε θα τα φτύσει ο πολλαπλασιαστής και θα πρέπει να περιμένεις την οδική να σε μαζέψει?
Πάντως δεν είναι άσχημη η ιδέα να έχει κανείς στο χώρο αποσκευών ένα πολλαπλασιαστή για 'ώρα ανάγκης'
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Και περίμενες πότε θα τα φτύσει ο πολλαπλασιαστής και θα πρέπει να περιμένεις την οδική να σε μαζέψει?
Πάντως δεν είναι άσχημη η ιδέα να έχει κανείς στο χώρο αποσκευών ένα πολλαπλασιαστή για 'ώρα ανάγκης'
αν αυτό δεν λέγεται θύμα τότε ποιο λέγεται ?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
έχεις δει τιμές για 1400αρα μίτο, για 1400αρη αμπαρθ, για 1400αρη abarth 500c ??
μάλλον ακριβότερα από τα αντίστοιχα , 1400αρια πόλο γτι κλπ είναι... -
Ο χρήστης amazing έγραψε:
οποτε επιστρέφω το χαρακτηρισμο σε κάθε ζαγάρι ημιμαθή που δεν ξέρει πως να γράψει δυο λόγια κόσμια κ λυπάμαι για τη καταντια του φορουμΚαι περίμενες πότε θα τα φτύσει ο πολλαπλασιαστής και θα πρέπει να περιμένεις την οδική να σε μαζέψει?
η άλλη λύση είναι να δώσω 40 ευρώ να αλλάξω κ τον τελευταίο.
παντως καμια φορά δεν φώναξα οδική. εχω κάνει κ 20χλμ με τον έναν πολλαπλασιαστή οφφ χωρίς να πάθει κάτι το αμάξι.
εσύ γιατί σκας αφού έχεις διαφορετικό μοτερ στο πόλο?αν αυτό δεν λέγεται θύμα τότε ποιο λέγεται ?
χαλάρωσε ρε συ. αν κάποιος έχει ΤΟΣΟ αγχος πια μη μείνει κ τον φάνε τα τσακαλια, με 120 ευρώ αλλάζει κ τους 4 κ ξενοιαζει. Οι καινουργιοι ΔΕΝ χαλάνε
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
έχεις δει τιμές για 1400αρα μίτο, για 1400αρη αμπαρθ, για 1400αρη abarth 500c ??
μάλλον ακριβότερα από τα αντίστοιχα , 1400αρια πόλο γτι κλπ είναι...Δε θα έλεγα πως είναι αντίστοιχες περιπτώσεις.
Μας αρέσει ή όχι αυτά που αναφέρεις πουλάνε και όνομα. -
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
Καλησπερα!Εχω ενα audi A4 1.6 2002...Εχω ενα προβλημα...Αν ξερει καποιος ας μου απαντησει pls....Μερικες φορες ενω το αμαξι ανεβαζει στροφες κανονικα,παθαινει ενα κοκο μπλοκο και δεν στοφαρει γρηγορα....Σταματαω και παταω τερμα το γκαζι(στη νεκρα) και αναιβαζει μεχρι τις 5000rpm αργα...Μολις σβησω το κινητηρα και το ξανα βαλω μπρος ερχεται στα κανονικα του(γυρω στις 6500rpm αν θυμαμαι καλα)...Μεχρι καποια στιγμη να το ξανακανει....Γνωριζει καποιος την αιτια αυτου του προβληματος...Παιζει να ναι απο μπουζι που δε δουλευει????Παιζει απο μπαταρια?????
Υ.Γ:Λαμπακι στο καντραν δεν αναψε.
Πολλαπλασιαστης?
Ευχαριστω!!!Το πηγα στο συνεργειο....Ο υπολογιστης εδειξε βλαβη σ εναν αισθητηρα εν ονοματι G-28!!!Επισης 2ος και 4ος κυλινδρος δεν κανουν σωστη καυση....Ισως να ναι απο ακαθαρσιες μου ειπαν....Παιζει να ναι και ο πολλαπλασιαστης αλλα πρωτα πρεπει λενε να βαλεις ειδικο υγρο στη βενζινη μηπως και καθαρισουν τα μπεκ... Αν συνεχισει το προβλημα βλεπεις μπουζι και αν συνεχισει πολλαπλασιαστη και και και...Τρεχα και γυρευε που λενε....
-
οταν ενας κινητηρας καει λαδια,αν μετατραπει σε υγραεριο θα καει περισσοτερα?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........