-
Ο χρήστης ioa_pol έγραψε:
Ερώτηση:
Παρατήρησα ότι όταν το αμάξι είναι ζεστό ,το λεγόμενο ''παγούρι'' νερού (στο οποίο προφανώς έχει αυξήθει η πίεση) χάνει σιγά-σιγά παραφλού.Όταν το αμάξι κρυώσει δεν έχει διαρροή.Εάν το αλλάξω μόνος μου χρειάζεται εξαέρωση μετά το κύκλωμα;Η τάπα συμπλήρωσης έχει βαλβίδα ανακούφισης.(focus mk2)Επίσης υπάρχει περίπτωση το παγούρι να έχει ρωγμή η οποία μεγαλώνει οταν ειναι ζεστή η μηχανή λόγω αυξηση της πίεσης και να χάνει. Αντίθετα όσο ειναι κρύο η ρωγμή σχεδόν δεν φαίνεται και δεν χάνει.... Κλασικό φαινόμενο στα δοχεία του Fiesta πχ που θελει καθε 2 χρόνια φρέσκο....
-
Ο χρήστης sakk έγραψε:
Εχουν ενα συστημα εκει , σε βαζουν σε ενα δωματιακι και περιμενεις, και απο μακρια κανουν δουλεια , δεν ειδα..
Μου πανε απλα οτι κανανε λυπανση στον κινητηρα
Παει πουθενα ο νους σου ?
Αρε OPEL που εμπλεξα .......CLIO και παλι CLIO πως την πατησα ετσι
Επειδή οι σχέσεις με την συγκεκριμένη μάρκα είναι περισσότερο από φιλικές, εάν μου έγραφες σε ποιον πήγες θα μάθαινα. Άλλωστε οι εργασίες μέσα στην εγγύηση γράφονται όλες.
Με ΠΜ αριθμό σασί, τηλέφωνο επικοινωνίας, και όνομα συνεργείου.
Α. -
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Εχουν ενα συστημα εκει , σε βαζουν σε ενα δωματιακι και περιμενεις, και απο μακρια κανουν δουλεια , δεν ειδα..
Αρε OPEL που εμπλεξα .......CLIO και παλι CLIO πως την πατησα ετσιΣαν παλιος οπελακιας (εχω και VW ) δεν αντεχω και θα την πω την κακια μου
Την δεκαετεια του 80 η οπελ ειχε πονταρει πολλα στο θεμα αξιοπιστειας και μακροπροθεσμα πιστευω οτι ανταμειφθηκε γι αυτο.Τωρα αν και το πετρελαιο κορσακι παει πολυ καλα στις πωλησεις προβλεπω οτι αυτη η συνεργασια στον συγκεκριμενο κινητηρα με την φιατ δεν θα εχει τα επιθυμητα αποτελεσματα.
όπελ και ρενό!. Η κοσκινού τον άντρα της με τους πραματευτάδες…..
Φίατ και όπελ, δυο μάρκες καταξιωμένες παγκόσμια. λαϊκής κατανάλωσης και οι δυο.
Μέτρα φιλέ μου, πόσα επαγγελματικά, πόσα ελαφρά φορτηγά, πόσα βαριά φορτηγά, πόσα γεωργικά εργαλεία, πόσα λεωφορεία fiat diesel κυκλοφορούν. Είναι μύθος για την ποιότητα, και μάλλον προβοκάτσια. Σίγουρα ένα φτηνό, με ένα ακριβό, δεν έχουν της ίδιες αντοχές.
Κάποτε και εγώ το έλεγα βλακωδώς!. Μα ένα 126, ένα 127, ένα 128, ένα ρίτμο, μια ιντεγκραλε, λιμένα στα χέρια μου για αγωνιστικό λόγο, με έπεισαν για την αξία τους.
Έτσι….. σου έμμηνε η κακιούλα!!!!.....
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Έμαθες τι λίπαναν?.
Α.Την βάση του κινητήρα
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
σηκωσα το αμαξι και παρατηρησα οτι γυρναω με σχετικη δυσκολια τους μπροστινους τροχους.
τι φταιει?
αυτο σιγουρα επηρεαζει και καταναλωση και επιδοσεις,και φθειρει παραπανω το αμαξι.
θελει λιπανση πουθενα?μηπως φρεναρουν τα φρενα μονιμα εστω και λιγο?
η θελει ρουλεμαν?Αυτό που περιγράφεις είναι φυσιολογικό. Μαζί με τους τροχούς γυρνάς και τα γρανάζια του διαφορικού οπότε έχει αρκετή αντίσταση.
κατι τετοιο υπεθεσα κι εγω.αλλα τοση μεγαλη αντισταση??
δηλαδη δινω δυναμη στο τροχο για να γυρισει και με το ζορι γυρναει μια στροφη.
το διαφορικο εχει κοινο λαδι με το σασμαν? -
Ο χρήστης sakk έγραψε:
Έμαθες τι λίπαναν?.
Α.Την βάση του κινητήρα
Κατά συνέπεια κανένα οξύ πρόβλημα. Μια ποιο μαλακή βάση ίσως να εξαφάνιζε την ενόχληση.
Α. -
Ο χρήστης nintza έγραψε:
σηκωσα το αμαξι και παρατηρησα οτι γυρναω με σχετικη δυσκολια τους μπροστινους τροχους.
τι φταιει?
αυτο σιγουρα επηρεαζει και καταναλωση και επιδοσεις,και φθειρει παραπανω το αμαξι.
θελει λιπανση πουθενα?μηπως φρεναρουν τα φρενα μονιμα εστω και λιγο?
η θελει ρουλεμαν?Αυτό που περιγράφεις είναι φυσιολογικό. Μαζί με τους τροχούς γυρνάς και τα γρανάζια του διαφορικού οπότε έχει αρκετή αντίσταση.
κατι τετοιο υπεθεσα κι εγω.αλλα τοση μεγαλη αντισταση??
δηλαδη δινω δυναμη στο τροχο για να γυρισει και με το ζορι γυρναει μια στροφη.
το διαφορικο εχει κοινο λαδι με το σασμαν?
Αναμμένη η μηχανή και με νεκρά παρουσιάζει την ίδια δυσκολία?.
Σίγουρα και οι δυο τροχοί κατ’ άξονα ταυτόχρονα σηκωμένοι.
Α. -
Έμαθες τι λίπαναν?.
Α.Την βάση του κινητήρα
Κατά συνέπεια κανένα οξύ πρόβλημα. Μια ποιο μαλακή βάση ίσως να εξαφάνιζε την ενόχληση.
Α.Να παω να μου την αλλαξουν συνεπως ??
-
Αρε OPEL που εμπλεξα .......CLIO και παλι CLIO πως την πατησα ετσιΣαν παλιος οπελακιας (εχω και VW ) δεν αντεχω και θα την πω την κακια μου
Την δεκαετεια του 80 η οπελ ειχε πονταρει πολλα στο θεμα αξιοπιστειας και μακροπροθεσμα πιστευω οτι ανταμειφθηκε γι αυτο.Τωρα αν και το πετρελαιο κορσακι παει πολυ καλα στις πωλησεις προβλεπω οτι αυτη η συνεργασια στον συγκεκριμενο κινητηρα με την φιατ δεν θα εχει τα επιθυμητα αποτελεσματα.
όπελ και ρενό!. Η κοσκινού τον άντρα της με τους πραματευτάδες…..
Φίατ και όπελ, δυο μάρκες καταξιωμένες παγκόσμια. λαϊκής κατανάλωσης και οι δυο.
Μέτρα φιλέ μου, πόσα επαγγελματικά, πόσα ελαφρά φορτηγά, πόσα βαριά φορτηγά, πόσα γεωργικά εργαλεία, πόσα λεωφορεία fiat diesel κυκλοφορούν. Είναι μύθος για την ποιότητα, και μάλλον προβοκάτσια. Σίγουρα ένα φτηνό, με ένα ακριβό, δεν έχουν της ίδιες αντοχές.
Κάποτε και εγώ το έλεγα βλακωδώς!. Μα ένα 126, ένα 127, ένα 128, ένα ρίτμο, μια ιντεγκραλε, λιμένα στα χέρια μου για αγωνιστικό λόγο, με έπεισαν για την αξία τους.
Έτσι….. σου έμμηνε η κακιούλα!!!!.....
Α.Κυρ Αντωνη τα 4 πρωτα που αναφερεις ηταν κανονικοι γκαζοτενεκεδες που αν μπορουσαμε να ζυγισουμε ξεχωριστα την σκουρια το 10ατο ετος ζωης τους θα βλεπαμε οτι ηταν το 20% επι του συνολικου βαρους.Επισης για καθε εναν ιδιοκτητη τετοιων αυτοκινητων που παραθετεις οτι καταφερε και περασε τις 200.000χλμ χωρις επισκευη η αντικατασταση του κινητηρα θα σου παραθετω πεντε που δεν καταφεραν ποτε να πιασουν τα 100.000χλμ.Αν και καταλαβαινω αυτο που θελεις να πεις θεωρω το παραδειγμα ατυχες.Οσο για ολα αυτα τα επαγγελματικα κλπ που αναφερεις κυκλοφορουσαν στο παρελθον λογω χαμηλης τιμης αποκτησης.
-
Αν δεν δουλεύει ένας κύλινδρος πηγαίνει άκαυτη βενζίνη στον καταλύτη και την καίει (ο καταλύτης).
Μέσα στη πόλη και σε μικρές διαδρομές δεν θα υπάρχει πρόβλημα αλλά σε ταξίδι ο καταλύτης θα υπερθερμανθεί και θα χαλάσει.
-
Συν του ότι ξεπλένεται το λιπαντικό φιλμ του κυλίνδρου από την βενζίνη.
-
Εχω σκεφτει να βγαλω το φιλτροκουτι και να βαλω φιλτροχοανη, γιατι σε ενα πειραματακι που εκανα με αυτη την διαταξη ειδα αρκετη διαφορα.
Επειδη ομως η φιλτροχοανη θα τοποθετηθει στο μπροστα μερος του κινητηρα χρειαζεται ενας σχετικα μακρυς σωληνας μεχρι την πεταλουδα,να προτιμησω πλαστικο η μεταλλικο;
επιπλεον καλο θα ηταν να στενευει ο σωληνας οσο παει προς την πεταλουδα ετσι; -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν δεν δουλεύει ένας κύλινδρος πηγαίνει άκαυτη βενζίνη στον καταλύτη και την καίει (ο καταλύτης).Μέσα στη πόλη και σε μικρές διαδρομές δεν θα υπάρχει πρόβλημα αλλά σε ταξίδι ο καταλύτης θα υπερθερμανθεί και θα χαλάσει.
Eμένα στο συνεργείο μου είπαν πως ο εγκέφαλος (του αμαξιού ) καταλαβαίνει το πρόβλημα κ τα μπεκ δεν ψεκάζουν βενζίνη, γιατί αλλιώς θα έσπαγε η μηχανή
-
Θες να δεις αν δυο διαφορετικα μοντελα μπορουν να δεχθουν την ιδια ζαντα. Τι πρεπει να κοιταξεις;
-
καρε offset
αν χωραει η ζαντα λογο δαγκανας
και αν δεν βρισκει 8ολο -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
καρε offset
αν χωραει η ζαντα λογο δαγκανας
και αν δεν βρισκει 8ολο- κεντρικη τρυπα .Μπορει να χρειαστεις και τα δαχτυλιδια και τα μπουλόνια,ελενξε μην ειναι πολυ κοντα/μακρυα και δεν ταιριαζουν στο δικο σου.
-
Σε περιπτωση ιδιου καρε και οφσετ, το ζητημα ειναι αν η πλημνη δεχεται τον τροχο δηλαδη; Αν τον δεχεται, βρισκονται μπουλονια κλπ που θα τον δεσουν σε αυτην;
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Αν δεν δουλεύει ένας κύλινδρος πηγαίνει άκαυτη βενζίνη στον καταλύτη και την καίει (ο καταλύτης).
Μέσα στη πόλη και σε μικρές διαδρομές δεν θα υπάρχει πρόβλημα αλλά σε ταξίδι ο καταλύτης θα υπερθερμανθεί και θα χαλάσει.
Eμένα στο συνεργείο μου είπαν πως ο εγκέφαλος (του αμαξιού ) καταλαβαίνει το πρόβλημα κ τα μπεκ δεν ψεκάζουν βενζίνη, γιατί αλλιώς θα έσπαγε η μηχανή
Αν έχει χαλάσει η ηλεκτρονική πλακέτα της ανάφλεξης ο εγκέφαλος το καταλαβαίνει και ανάβει λαμπάκι.
Ίσως και να μην ψεκάζει, όμως ξέρω ότι στα παλιά αμάξια ψεκάζει μια χαρά με αναμμένο λαμπάκι για βλάβη ανάφλεξης.Αλλά αν έχει χαλάσει ο πολλαπλασιαστής ο εγκέφαλος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει σπινθήρας και σίγουρα ψεκάζει βενζίνη.
Τα συνεργεία είναι γεμάτα ατσίδες που νομίζουν ότι ο εγκέφαλος όλα τα ρυθμίζει κι αυτοί μόνο λάδια πρέπει να αλλάζουν κι αν υπάρχει βλάβη τους δίνει τον κωδικό.
Γι αυτό δεν μπορούν να φτιάξουν τα αμάξια και είναι λίγοι οι μηχανικοί που ψάχνουν και βρίσκουν τις βλάβες - όλοι οι άλλοι αλλάζουν συνέχεια εξαρτήματα μήπως και κατά τύχη φτιάξει.Μήπως σου εξήγησαν πως ακριβώς θα έσπαγε η μηχανή;
-
Και βεβαίως η μηχανή δεν σπάει’
Και βεβαίως μόνον με διαγνωστικό με διάγραμμα το βρίσκεις. Σίγουρα χάνει 25% (για τον κάθε ένα τους) από την δυναμή του, καθώς και ρετάρει. Οπωσδήποτε τα προσόντα ενός τέτοιου εγκέφαλου, θα με έκαναν να παραγγέλλω και από αυτούς…...
Α. -
Μια ερωτησουλα και απο μενα :
Για να φορτισω την μπαταρια του αυτοκινητου μιας και το τζιμανι ο αδερφος μου δε την αποσυνδεσε ποιον πολο θα συνδεσω πρωτα με τα κροκοδειλακια??
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........