-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Αν και φοβάμαι ότι θα ρίξω λάδι στη φωτιά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σε έναν δίλιτρο TFSI (2008):
στη μέση κάτω στη φωτό έχουμε τον ιμάντα που δίνει κίνηση στη γεννήτρια και στον κομπρεσέρ του aircondition που είναι αυτός :
από εκεί λοιπόν ακούγεται εδώ και αρκετό καιρό (μήνα περίπου) ένας συριγμός/σφύριγμα το οποίο μάλιστα κάνει και ένα πιο έντονο σφύριγμα για 1-2 δευτερόλεπτα όταν το σβήνω. Το σφύριγμα είναι πιο αισθητό στο ρελαντί. Μόλις πατήσω γκάζι χάνεται ελαφρώς αλλά ίσως να το 'τρώει' και ο ήχος του κινητήρα. Όπως μου είπε ο μηχανικός και μάλλον έχει δίκιο κάποιο ρουλεμάν ετοιμάζεται να μας αφήσει χρόνους. Η ερώτηση είναι πως μπορώ να εντοπίσω ποιο ρουλεμάν είναι από αυτά που βρίσκονται εκεί? Υπάρχει κάποιος τρόπος πριν λυθεί? Αλλά και αν λυθεί πως θα αναγνωριστεί το πεθαμένο ρουλεμάν? Με το μάτι? Ή πρέπει να αλλαχθούν όλα για σιγουριά?
Update
Πήγα σε μάστορα και μου είπε ότι για να βρει σίγουρα τι σφυρίζει πρέπει να βγουν αυτά. Για να βγουν όμως αυτά πρέπει να φύγει η μετώπη και ένα σωρό άλλα πράγματα που εμποδίζουν την πρόσβαση. Το θέμα είναι ότι αν χρειαστεί κάτι (π.χ. κομπρεσερ aircondition) και δεν υπάρχει σε αντιπροσωπεία άμεσα μπορεί να χρειαστεί 1-2 μέρες να έρθει και το αυτοκίνητο αφού θα είναι λυμμένο-ξεκοιλιασμένο θα πρέπει να μείνει μέσα κάτι το οποίο με δυσκολεύει πολύ. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος εύρεσης της βλάβης ώστε να έχω τα ανταλλακτικά παραμάσχαλα (αν ήταν φθηνά, θα τα έπαιρνα από τώρα. Αλλά κομπρεσέρ καινούριο=880 ευρώ και ανακατασκευασμένο 570) ? Μου ανάφερε ο φίλος Onyx το ακουστικό αλλά δεν βρήκα το δικό μου και δεν μπορώ να το 'ακούσω'.
Επίσης παρατήρησα ότι το σφύριγμα/συριγμός συνεχίζει για 3-4 δευτερόλεπτα όταν σβήσω τον κινητήρα. Στον TFSI υπάρχει μια ανεξάρτητη αντλιούλα που παίρνει μπροστά όταν σβήσει ο κινητήρας για να ψυχθεί λίγο περισσότερο το όλο σύστημα (κάτι σαν εργοστασιακό turbotimer), δείτε στην σελ 14 : http://www.golfmkv.com/forums/golfgoodi ... engine.pdf
Εκτός από αυτή την αντλιούλα τι άλλο στο καλό συνεχίζει να γυρίζει αφού σβήσω? Αν ήταν κάποιο ρουλεμάν δεν θα συνέχιζε το σφύριγμα μετά το σβήσιμο αφού ο ιμάντας σταματάει. Βέβαια παίζει και το ενδεχόμενο να είναι διπλή βλάβη.
Μιλάμε έχω μπλέξει με δύσκολη εξίσωση.Στη 2η φωτο που δειχνει ενα κλειδι να εχει πιασει τον τεντωτηρα δυναμο και τον κλειδωνει μπορει να βγει ο ιμαντας και μονο γυρνωντας με το χερι οτι ρουλεμαν υπαρχει και παραγει θορυβο,σε αυτα συνηθως ο τεντωτηρας δυναμου ειναι αυτος που ακουγεται πρωτος
αλλα ο χαρακτηριστικος θορυβος-ηχος που περιγραφεις ειναι απο αντλια νερου και ειναι χαρακτηριστικο του vw μερικοι εχουν βαλει γνησια και ακουνε παλι τον ιδιο διακριτικο ηχο,οτι αντικαταστησεις ειτε ρουλεμαν ειτε τεντωτηρα ειτε αντλια επελεξε μονο skf -
Harlek,
Σε ενα συνεργειο που ειχα παει καποια στιγμη, φωναξαν εναν πιο παλιο τυπο να ακουσει κατι... ο τυπος πηρε ενα χοντρο τεραστιο κατσαβιδι, (~50-60cm) το ακουμπουσε οπου ηθελε και μετα ακουμπουσε το αυτι του στην κορυφη της λαβης....
Μου φανηκε συνταγη για ταινια τρομου, αφου ακουμπαγε κατι και μετα γυριζε το κεφαλι στο πλαι και χαμηλα, γιατι λιγο να κουνιοταν το κατσαβιδι θα το επαιρναν οι ιμαντες κλπ και θα του ανοιγε κανα κεφαλι, το λιγοτερο.... αλλα ηταν αποτελσματικος, το βρηκε που υπηρχε βαρεμενο ρουλεμαν.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Αγόρασε ένα φτηνοπιεσόμετρο από κάποιο φαρμακείο. Έχει ακουστικό επάνω. Εκτός αν βρεις ακουστικό πιο φτηνό από το πιεσόμετρο.Το κοινό ιατρικό ακουστικό έχει καμπάνα/κώδωνα στην άκρη δεν κάνει, θέλεις κάτι πιο σημειακό. Άσε που αυτά που πάνε με το πιεσόμετρο μερικές φορές είναι μόνιμα κολλημένο εκεί. Μπορείς βέβαια να βγάλεις το λάστιχο και να προσαρμόσεις εκεί κάτι άλλο μακρύ μεταλλικό. Τελικά όμως το κόλπο με το μεγάλο κατσαβίδι (ή οτιδήποτε παρεμφερές) που αναφέρει ο trident1971 είναι μια χαρά αποτελεσματικό.
-
Ενα γράμμα της αλφαβητου διαφορά ειναι....
το καλο ρουλεμαν κανει βββββββββββββββββββββββββ
το κακο ρουλεμάν κάνει γγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγ
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
το κακο ρουλεμάν κάνει γγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγΓια να τα θυμόμαστε... μνημοτεχνικός κανόνας:
το βήτα βγαίνει από το βρούμ
το γάμα βγαίνει από ό,τι ακριβώς λέει.... -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Εάν εξαιρέσουμε πρόβλημα με συνεμπλόκ, αυτό παρουσιάζετε σε στραβό λάστιχο φίλε. Όσα και βαρίδια να βάλεις σε αυτήν την περίπτωση, δεν διορθώνεται. Σήκωσε με τον γρύλο σου κάθε τροχό και γύρισε το με το χέρι αργά, (δευτερόλεπτο ανά στροφή). Εάν συμβαίνει αυτό θα ‘ανεβοκατεβαίνει’ η περίμετρος του ελαστικού!.
Ενημέρωσε μας.
Α.Μάλλον δεν είναι τα λάστιχα, γιατί το έκανε και πριν τα αλλάξω. Σήμερα πάντως εις το συνεργείο που ήμουν για άλλο λόγο, ο μηχανικός μου έδειξε ότι τα σινεμπλόκ των ψαλιδιών έχουν τζόγο (έχουν και μιαν ηλικία... 21 χρόνια/147.000χλμ...). Ίσως να προέρχεται από αυτό, τι να πω...
Την βρήκατε την αιτία, μπράβο φιλέ.
Α. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
το κακο ρουλεμάν κάνει γγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγγΓια να τα θυμόμαστε... μνημοτεχνικός κανόνας:
το βήτα βγαίνει από το βρούμ
το γάμα βγαίνει από ό,τι ακριβώς λέει....
! A.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μάλλον δεν είναι τα λάστιχα, γιατί το έκανε και πριν τα αλλάξω. Σήμερα πάντως εις το συνεργείο που ήμουν για άλλο λόγο, ο μηχανικός μου έδειξε ότι τα σινεμπλόκ των ψαλιδιών έχουν τζόγο (έχουν και μιαν ηλικία... 21 χρόνια/147.000χλμ...). Ίσως να προέρχεται από αυτό, τι να πω...
Α.Ομολογώ πάντως ότι δεν καταλαβαίνω με ποια λογική ο τζόγος στα ψαλίδια δημιουργεί τρέμουλο. Θα καταλάβαινα π.χ. να δημιουργεί μια χαλαρή αίσθηση στο κράτημα, να χαλάει την ευθυγράμμιση σε επιταχύνσεις/επιβραδύνσεις, αλλά τρέμουλο στο τιμόνι γιατί...;
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Μάλλον δεν είναι τα λάστιχα, γιατί το έκανε και πριν τα αλλάξω. Σήμερα πάντως εις το συνεργείο που ήμουν για άλλο λόγο, ο μηχανικός μου έδειξε ότι τα σινεμπλόκ των ψαλιδιών έχουν τζόγο (έχουν και μιαν ηλικία... 21 χρόνια/147.000χλμ...). Ίσως να προέρχεται από αυτό, τι να πω...
Α.Ομολογώ πάντως ότι δεν καταλαβαίνω με ποια λογική ο τζόγος στα ψαλίδια δημιουργεί τρέμουλο. Θα καταλάβαινα π.χ. να δημιουργεί μια χαλαρή αίσθηση στο κράτημα, να χαλάει την ευθυγράμμιση σε επιταχύνσεις/επιβραδύνσεις, αλλά τρέμουλο στο τιμόνι γιατί...;
Στης ‘χαλαρές’ επιταχύνσεις επιβραδύνσεις συμβαίνει και αυτό. Συν όλα αυτά που περιγραφείς. Το λάστιχο και εάν ξεραίνετε, δεν χάνει με το100% την ιδιότητα του.
Α. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Κοίταξες αυτό που σου είπα;
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Μήπως έχει αποκτήσει τίποτα μπόσικα στον μπιλιοφόρο και στις ¨λιγες¨ στροφες χτυπάει, ενω στις περισσότερες λόγο της φυγόκεντρου κάθεται σωστα και δεν το νιώθεις...
Το τρέμουλο ξεκινάει στα 100 περίπου χαω και δεν σταματάει σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Σταματάει όταν πατάς πολύ λίγο γκάζι, ουσιαστικά όταν δεν φορτίζεις τη μετάδοση/ημιαξόνια/λάστιχα. Αν αφήσεις το γκάζι για να κόψεις ταχύτητα ή αν πατήσεις περισσότερο για να επιταχύνεις ξαναεμφανίζεται.
Είναι μικρό τρέμουλο και δε με απασχολεί, απλά ψάχνω μια λογική εξήγηση γιατί δεν μπορώ τα 'ανεξήγητα'! -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
[quote='Το τρέμουλο ξεκινάει στα 100 περίπου χαω και δεν σταματάει σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Σταματάει όταν πατάς πολύ λίγο γκάζι, ουσιαστικά όταν δεν φορτίζεις τη μετάδοση/ημιαξόνια/λάστιχα. Αν αφήσεις το γκάζι για να κόψεις ταχύτητα ή αν πατήσεις περισσότερο για να επιταχύνεις ξαναεμφανίζεται.
Είναι μικρό τρέμουλο και δε με απασχολεί, απλά ψάχνω μια λογική εξήγηση γιατί δεν μπορώ τα 'ανεξήγητα'!
Δεν είναι κακό να τα αλλάξεις, δεν είναι δαπανηρό, και σίγουρα η ψυχική σου ηρεμία προέχει φίλε!.
Α. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Το τρέμουλο ξεκινάει στα 100 περίπου χαω και δεν σταματάει σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Σταματάει όταν πατάς πολύ λίγο γκάζι, ουσιαστικά όταν δεν φορτίζεις τη μετάδοση/ημιαξόνια/λάστιχα. Αν αφήσεις το γκάζι για να κόψεις ταχύτητα ή αν πατήσεις περισσότερο για να επιταχύνεις ξαναεμφανίζεται.
Είναι μικρό τρέμουλο και δε με απασχολεί, απλά ψάχνω μια λογική εξήγηση γιατί δεν μπορώ τα 'ανεξήγητα'!Εχεις κοιταξει τις βασεις του κινητηρα ?
-
Δεν τις έχω κοιτάξει πρόσφατα. Πάντως μια εκ των βάσεων που είχε 'κάτσει' αλλάχτηκε πριν 2-3 χρόνια. (Το σύμπτωμα ήταν έντονο βουητό του αμαξώματος όταν επιτάχυνες με όπισθεν ή κατέβαζες απότομα ταχύτητα).
Πάντως τα φθαρμένα σινεμπλόκ επιτρέπουν ένα μικρό τζόγο των εμπρός τροχών 'μπρος-πίσω'. Ίσως απ' αυτό να δημιουργείται κάνας συντονισμός σε μεγάλη ταχύτητα και να μεταδίδεται στο τιμόνι σα τρέμουλο...
-
Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα πριν αρκετό καιρό. Το τιμόνι και όλο το αυτοκίνητο έτρεμε όταν επιτάχυνα. Έφταιγε ο ένας μπιλιοφόρος από τη μεριά του κιβωτίου ταχυτήτων.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αγόρασε ένα φτηνοπιεσόμετρο από κάποιο φαρμακείο. Έχει ακουστικό επάνω. Εκτός αν βρεις ακουστικό πιο φτηνό από το πιεσόμετρο.
Το κοινό ιατρικό ακουστικό έχει καμπάνα/κώδωνα στην άκρη δεν κάνει, θέλεις κάτι πιο σημειακό. Άσε που αυτά που πάνε με το πιεσόμετρο μερικές φορές είναι μόνιμα κολλημένο εκεί. Μπορείς βέβαια να βγάλεις το λάστιχο και να προσαρμόσεις εκεί κάτι άλλο μακρύ μεταλλικό. Τελικά όμως το κόλπο με το μεγάλο κατσαβίδι (ή οτιδήποτε παρεμφερές) που αναφέρει ο trident1971 είναι μια χαρά αποτελεσματικό.
Και το κατσαβίδι καλό είναι, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερο από ακουστικό. Ναι μεν χώνεται σε δύσκολα σημεία, αλλά καμπύλες δεν κάνει.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Αγόρασε ένα φτηνοπιεσόμετρο από κάποιο φαρμακείο. Έχει ακουστικό επάνω. Εκτός αν βρεις ακουστικό πιο φτηνό από το πιεσόμετρο.
Το κοινό ιατρικό ακουστικό έχει καμπάνα/κώδωνα στην άκρη δεν κάνει, θέλεις κάτι πιο σημειακό. Άσε που αυτά που πάνε με το πιεσόμετρο μερικές φορές είναι μόνιμα κολλημένο εκεί. Μπορείς βέβαια να βγάλεις το λάστιχο και να προσαρμόσεις εκεί κάτι άλλο μακρύ μεταλλικό. Τελικά όμως το κόλπο με το μεγάλο κατσαβίδι (ή οτιδήποτε παρεμφερές) που αναφέρει ο trident1971 είναι μια χαρά αποτελεσματικό.
Και το κατσαβίδι καλό είναι, αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερο από ακουστικό. Ναι μεν χώνεται σε δύσκολα σημεία, αλλά καμπύλες δεν κάνει.
Ναί βρε παιδί μου εννοείται αυτό. Άμα ήταν καλύτερο απο ακουστικό ο γιατρός σου θα σε άκουγε με κατσαβίδι.
Η πρότασή μου απαντούσε στη φράση 'εχω ακουστικο αλλα δεν ξερω που είναι'.
-
Ναί βρε παιδί μου εννοείται αυτό. Άμα ήταν καλύτερο απο ακουστικό ο γιατρός σου θα σε άκουγε με κατσαβίδι.
Η πρότασή μου απαντούσε στη φράση 'εχω ακουστικο αλλα δεν ξερω που είναι'.
Πολλές φορές κοστίζει περισσότερο το να ψάχνεις από τα 15ε που πωλείτε!.
Α. -
Ναί βρε παιδί μου εννοείται αυτό. Άμα ήταν καλύτερο απο ακουστικό ο γιατρός σου θα σε άκουγε με κατσαβίδι.Αν είχαμε δέρμα από σίδερο μια χαρά θα σε άκουγε και με κατασαβίδι ή ακόμα και με πόμολο (κάνει και γωνία για τα δύσκολα σημεία!).... το άτιμο το δέρμα και οι μαλακοί ιστοί (λίπος, μύες κλπ) είναι που μας κάνουνε χαλάστρα!
-
Καλησπερα παιδες ! Θα ηθελα την βοηθεια σας για ακομα μια φορα!! Με το που αγορασα το corsaki to diesel μου εκανε ενα θορυβο μπροστα ο κινητηρας . Το πηγα στο συνεργειο και μου εκαναν λεει λυπανση στον κινητηρα με spray . Τωρα μετα απο 3 μηνες παλι τα ιδια το γνωστο τριξιματακι .. Κατα την γνωμη σας ειναι φυσιολογικο αυτο ? ολοκαινουριο αμαξι να θελει λυπανση ο κινητηρας ??? Τι μπορει να συμβαινει στην πραγματικοτητα ?
Ευχαριστω
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........