-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
ο μαστορας ειχε οντως βαλει πισσοχαρτο..(εμαθα και τι ηταν αυτο που εβλεπα), αλλα το κορυφαιο ειχε κρατησει μια σπογγοειδη μονωση και ειχε βαλει αυτη τη πισσα απο ΠΑΝΩ!!!ετσι το σφουγγαρι ηταν βρεγμενο..η μια πλευρα η πανω πισσωμενη, η κατω ακουμπουσε στο πατωμα....το οποιο πρεπει να ηταν και αυτο με μια στρωση 'πισσα'
Υπάρχει στα χρωματοπωλεία για χρώματα αυτοκινήτου, ένα υδροδιαλυτό υλικό. Χαϊδεύεις με ένα σκοτς μπράϊτ, που θα σου δώσουν αυτοί την σκουριά, και αλείφεις με πινέλο το σκεύασμα.
Αυτό σταματάει την σκουριά άμεσα, πολυμερίζονται την.
Μόλις αλλάξει χρώμα, σημαίνει ότι στέγνωσε. Αγοράζεις ένα ‘ΣΑΣΙΚΟΤ’ και αλείβεις με πινέλο όλοι την περιοχή, όχι μόνον το σημείο της σκουριάς. Αυτό υπάρχει σε μαύρο και καφέ.
Εάν δεν είναι σε εξωτερικά μέρη του αυτοκινήτου, όπως θόλοι, τελείωσε το θέμα. Εάν είναι εξωτερικό μέρος, αγοράζεις ένα ιδικό σπρέι πλαστικοποίησης και το ψεκάζεις δυο χέρια.«προφανως βγαζω γελιο, αλλα ελπιζω να περασα το νοημα...»
Σε έναν επαγγελματία βγαίνει διάφορο συμπέρασμα για αυτό που θα ήθελες….Σου περιέγραψα το τρόπο που εφαρμόζω επαγγελματικά 50+ χρόνια, και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Φιλικά
Antonis-team. -
«προφανως βγαζω γελιο, αλλα ελπιζω να περασα το νοημα...»
Σε έναν επαγγελματία βγαίνει διάφορο συμπέρασμα για αυτό που θα ήθελες….κοινως περιγραφη να με στειλει ο Μπαμπινιωτης στο αποσπασμα...
και για το τυπικο μια μεγαλυτερη αποψη απο το πατωμα
και μετα απο λιγο σκουπισμα..
τι συμπερασμα βγαινει;;.. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όπου έχω δει πίσσα ή πισσόχαρτα μετά από πολλά χρόνια υπάρχει σκουριά.Το πρόβλημα είναι ότι όσο καλά κι αν έχει μπει το υλικό (πίσσα ή πισσόχαρτα), κάποτε θα ξεραθεί και θα παγιδεύεται από κάτω νερό.
(αν το υλικό δεν τοποθετηθεί καλά τότε θα μαζεύει νερά από την πρώτη μέρα)Με ειδικά αστάρια και βαφές θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια χωρίς σκουριές.
Κάτω από το αμάξι ψεκάζω κάθε χρόνο (ή κάθε 2 χρόνια) κερί - ποτέ πίσσα θα το καταστρέψεις.
Υπάρχει κάλε μου φίλε και η κυρόπισσα. Με αυτήν εξασφαλίζεις το πλεονέκτημα του κεριού, και ταυτόχρονα μονώνεις μηχανικά το κάτω μέρος του αυτοκινήτου σου, από πετραδάκια και σκληρά χόρτα. Σίγουρα αφαιρούνται προηγουμένως όλα τα σκεπάσματα της καρότσας από κάτω. όπως πχ το αντιθερμαντικό αλουμίνιο ‘τσιγκάκι’ του καταλύτη.
Κάθε τρία χρόνια είναι αρκετό. Βεβαία κάθε φορά που σηκώνουμε το αυτοκίνητο για σέρβις, καλό είναι να ρίχνουμε μια ματιά για χοντράδες’!. Εκεί επί τόπου με ένα πινέλο σκεπάζουμε την πληγή.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ -
Φίλε kingstonian, ξύσε καλά με σπάτουλα όλο τον χώρο, ρούφα με σκούπα η φύσα με αέρα καλά και εφήρμοσε την ‘τακτική’ μου. Μην βάλεις γυαλόχαρτο. Προσθεού όχι πορώδη αντιθορυβηκά. Μπαίνουν για το καλό των αυτιών σου, και για το κακό της καρότσας!.
Όσο για το νόημα της πρότερης εγγραφής μου που κοκκίνισες!. Συνηθίζω στα 67 χρόνια μου, να σέβομαι τους επαγγελματίες. Εάν δεν συμφωνώ μαζί τους, απλά δεν συνεργάζομαι…. Ο διασυρμός θα έρθει μόνος του, μι έχοντας δουλειά και κλείνοντας!.
Όσο για….. «ο Μπαμπινιώτης» μετά της προσβλητικές εγγραφές του, για την πατρίδα μας, στο πρόσωπο του δεν δίνω κανένα βάρος. Δίνει βάρος μόνον στο αμόρφωτο κατά το πλείστον κοινοβούλιο μας!. άλλωστε σωστά τον ξεσκέπασε στης εκπομπές του, ο Πλέυρης (πρεσβύτερος).
Α. -
οποτε φιλε αντωνη το κοβεις να μην ειναι σε δραματικη κατασταση...
αλλα θελει βεβαια δουλεια...ετσι;;το νοημα του Μπαμπινιωτη ειναι εαν απο τη περιγραφη που σου εκανα θα εβγαζε κανεις ακρη..
'ειναι ενα ματζαφλαρι στο κατω μερος της μηχανης και σταζει λαδι...ειναι μαυρο και κιτρινο'..τι ειναι;;.....
α ναι..και γραφει ΜΑΝΝ....
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
οποτε φιλε αντωνη το κοβεις να μην ειναι σε δραματικη κατασταση...
αλλα θελει βεβαια δουλεια...ετσι;;το νοημα του Μπαμπινιωτη ειναι εαν απο τη περιγραφη που σου εκανα θα εβγαζε κανεις ακρη..
'ειναι ενα ματζαφλαρι στο κατω μερος της μηχανης και σταζει λαδι...ειναι μαυρο και κιτρινο'..τι ειναι;;.....
α ναι..και γραφει ΜΑΝΝ....
Σε καμία δραματική κατάσταση δεν είναι!.
Όταν στεγνώσει ο καιρός, δες και από κάτω.
Για την νέα ερώτηση σου δεν καταλαβαίνω. Μήπως μπορεί να βοηθήσει ο Λέοντας?.
Α. -
Το βρήκα!. Μάλλον είναι το φίλτρο λαδιού.
Α. -
-
Οχι ακομα.εχουν ψωμι.
-
Αρκετό θα έλεγα...
-
μπορουμε να χρησιμοποιησουμε τη γυαλιστικη αλοιφη που ειναι για το χρωμα στις ζαντες?
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Τεχνική απορία... Πάει για τακκάκια.....Kαι συμφωνώντας με τους απο πάνω, να συμπληρώσω : Θα κρατήσουν σχεδόν άλλα τόσα χιλιόμετρα με αυτά που έκανες μέχρι σήμερα, αλλά με τις ίδιες συνθήκες οδήγησης (πόλη-ΕΟ).
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
μπορουμε να χρησιμοποιησουμε τη γυαλιστικη αλοιφη που ειναι για το χρωμα στις ζαντες?Κακό δεν κάνει, αλλά δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο για τη χρησιμότητά του, εκτός απο το 'μεράκι'. Το αποτέλεσμα θα κρατήσει χρονικά ελάχιστα , σε σύγκριση με αυτό στο χρώμα.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
μπορουμε να χρησιμοποιησουμε τη γυαλιστικη αλοιφη που ειναι για το χρωμα στις ζαντες?
Κακό δεν κάνει, αλλά δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο για τη χρησιμότητά του, εκτός απο το 'μεράκι'. Το αποτέλεσμα θα κρατήσει χρονικά ελάχιστα , σε σύγκριση με αυτό στο χρώμα.
εχουν παρει λιγο προς το καφε απο ασημι που ξεκινησαν για αυτο ρωταω...
-
Με μια μικρή διαφορά!.
Βλέποντος τον δίσκο, διαπιστώνω ότι το τακάκι έχει γίνει ξύλινο!.
Ρώτησα και τους τέσσερις στο συνεργείο μου, εάν θα το άλλαζαν, και μου είπαν όχι!!!!!..... ευτυχώς εγώ αποφασίζω!.
Α. -
Μαστορα ασχετα το οτι το τακακι εχει παστα ακομα, αυτο το 'τσουνι' που εξεχει απο την δαγκανα δεν ειναι επικυνδυνα κοντά στο δισκο??? ( και ο λογος για να αλλαξεις τακακια τωρα???)
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Μαστορα ασχετα το οτι το τακακι εχει παστα ακομα, αυτο το 'τσουνι' που εξεχει απο την δαγκανα δεν ειναι επικυνδυνα κοντά στο δισκο??? ( και ο λογος για να αλλαξεις τακακια τωρα???)Το τσουνι ειναι σταθερο.
-
ναι οντως
ηταν μια βιαστική απαντηση που ομως δε θεωρησα σωστο να σβησω... -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Μαστορα ασχετα το οτι το τακακι εχει παστα ακομα, αυτο το 'τσουνι' που εξεχει απο την δαγκανα δεν ειναι επικυνδυνα κοντά στο δισκο??? ( και ο λογος για να αλλαξεις τακακια τωρα???)
Είναι φρένο σταθερής δαγκάνας. Ούτε πλησιάζει ούτε απομακρύνετε.
Ο λόγος αληγείς είναι διότι για εμένα δεν φρενάρει, ''δεν πιάνει δεν έχει σήμα''!!!!.... αυτό δεν είναι θερμουϊτ πλέον είναι κάτι άλλο….
Α -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Βλέποντος τον δίσκο, διαπιστώνω ότι το τακάκι έχει γίνει ξύλινο!.
Α.
τι θα πει αυτο?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........