-
εχω την εξης απορια εχω ζαντες μαυρες οι οποιες εχουν μικρη πατουρα και την εχω γυαλισει το θεμα ειναι οτι σε καποια σημεια εχουν κολλησει πανω στη πατουρα μαυρη σκονη απο τα τακακια και δε φευγει με σφουγγαρι υπαρχει καποια λυση για να φυγουν;
-
Δοκίμασες καθαριστικό ζαντών;
-
οχι θα δοκιμασω και θα ποσταρω αν δεν φυγουν thanks
-
Γνωρίζει κανείς που διάβολο είναι το φίλτρο βενζίνης στα Lancia Y; Έχω εδώ και μήνες ένα καινούριο και δεν έχω μπει στον κόπο να το αλλάξω. Μην μου πείτε να πάω στο συνεργείο, είπα να την βγάλω φτηνά μιας και τελευταία μου έφυγε ένας σκασμός λεφτά στο κύκλωμα ψύξης!
-
το μάνιουαλ δεν το λέει?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Γνωρίζει κανείς που διάβολο είναι το φίλτρο βενζίνης στα Lancia Y; Έχω εδώ και μήνες ένα καινούριο και δεν έχω μπει στον κόπο να το αλλάξω. Μην μου πείτε να πάω στο συνεργείο, είπα να την βγάλω φτηνά μιας και τελευταία μου έφυγε ένας σκασμός λεφτά στο κύκλωμα ψύξης!Εισαι σιγουρος οτι εχει;
Κατω απο το πισω καθισμα κοιταξες;
Εντιτ
Για κοιτα και εδω http://78.159.129.60:7080/navi?KEY=STAR ... E=S&RMODE=' target='_blank
Ειναι το προγραμμα της φιατ για ανταλλακτικα,εχει και τιμες, δουλευει ομως μονο με ΙΕ.
ΜΑλλον ειναι το 46523087 - ΦΙΛΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ -
Και για να έχει κάλυμμα απο κάτω σημαίνει πως κατα 99% η πρόσβαση είναι απο κάτω με το αμάξι σηκωμένο και όχι μέσα απο τα καθίσματα.
-
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για το link του EPER!
Σαφές είναι μάλλον από εδώ, πως είναι εξωτερικό. Είχα κι εγώ την ίδια εντύπωση , αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να σηκωθεί το αυτοκίνητο, οπότε μάλλον θα πρέπει να το αλλάξει κάποιος με ανυψωτικό... Εκτός αν βρω καμιά ξεχασμένη ράμπα!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις και για το link του EPER!Σαφές είναι μάλλον από εδώ, πως είναι εξωτερικό. Είχα κι εγώ την ίδια εντύπωση , αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να σηκωθεί το αυτοκίνητο, οπότε μάλλον θα πρέπει να το αλλάξει κάποιος με ανυψωτικό... Εκτός αν βρω καμιά ξεχασμένη ράμπα!
Μπορείς να κάνεις και μόνος σου...
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Ξεκίνησα να φύγω απ το γραφείο προ μισής ώρας και τίποτα...
Δεν παίρνει μπρος το αυτοκινητο!
Πρώτη φορά μου το κάνει...Η μίζα γυρνά κανονικά και ζωηρά αλλά μέχρις εκεί.Τρόμπα βενζίνης;
Κανένα σκουπιδάκι στο καύσιμο;;
Πολλαπλασιαστής;;Λογικά ένα απ τα τρία...
Βενζίνη πάντως έχει...
Τώρα περιμένω το γιατρό να μας πει
Έλειπα εκτός Ελλάδας μια εβδομάδα και βρήκα το αυτοκίνητο...άρρωστο πάλι!
Το πρωί πήρε πάλι πολύ δύσκολα...
Η μίζα γύριζε πάλι σα τρελή πάντως. ρε μην είναι μπουκωμένο;
Θα το πάω σήμερα να το δώ...το σημερινό ραντεβού για κτεο πάντως αναβάλλεται... -
Tα μπουζί σου τι λένε; Είπες άλλαξες τρόμπα...
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Η μίζα γύριζε πάλι σα τρελή πάντως. ρε μην είναι μπουκωμένο;
Τί εννοείς σαν γυρνά τρελή? Ακούγεται να γυρνάει πιό γρήγορα απο το κανονικό, πχ όπως οταν η μηχανή είναι ήδη αναμένη και γυρνάς το κλειδί?
-
όχι, μάλλον δεν πρόσεξα τη σύνταξη...εννοούσα οτι γυρνούσε κανονικότατα και δεν παρουσίαζε κομπιάσματα.
Θα το πάω σε λίγο στο συνεργείο.
Γενικά σήμερα δεν τραβάει πολύ καλά και υποψιάζομαι
α τα μπεκ θέλουν καθάρισμα
β. μήπως τα χει παίξει ο καταλύτης και δεν τραβάει;;Στο 106 του αδελφού μου παρουσιάστηκαν πριν μερικά χρόνια ακριβώς τα ίδια συμπτώματα και τελικά είχε θρυμματιστεί ο καταλύτης
Κων/νε τα μπουζί τα έβγαλα και τα τσέκαρα πριν λίγο. Φαίνονται μια χαρά. Και ρεύμα παίρνουν χωρίς πρόβλημα...
Άντε να δούμε...
-
Αν δουλεύει μετά κανονικά, τα μπεκ να είναι δύσκολο. Όπως και για τον καταλύτη. Αν δυσκολεύεται να πάρει μπρος, θα κοιτούσα ίσως αισθητήρα θερμοκρασίας/βαλβίδα ψυχρής. Ρίξε και κανένα καθάρισμα στο βηματικό του ρελαντί μπας και...
-
Διανομέα? Πολλαπλασιαστή? Ακριβώς τα ίδια συμπτώματα είχε το polo μου και μερικές φορές έπαιρνε αλλά μετά από κάποιο σημείο σταμάτησε να ανασαίνει.
-
Μια μυστήρια ελαφρώς απορία.
Αν ανακατέψουμε σε ένα ντεπόζιτο βενζίνη 100αρα και 95αρα τι αποτέλεσμα έχει;
π.χ 40% 100αρα και 60% 95αρα... ή και το αντίστροφο.
Αποκτούμε βενζίνη με οκτάνια περίπου στην μέση ή λέω μπούρδες; -
Θεωρητικά, το μείγμα που φτιάχνεις έχει ως αριθμό οκτανίων τον σταθμισμένο (λόγω ποσότητας) μέσο των οκτανίων των καυσίμων που έβαλες..με 40 % 100αρα και 60% 95αρα έχεις βενζίνη 97 οκτανίων. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι όλες οι άλλες ιδιότητες των καυσίμων που ανακάτεψες είναι ίδιες.
Bρήκα αυτό στο διαδίκτυο και παραθέτω:
'Attempts to blend in your fuel tank should be carefully
planned. You should not allow the tank to become empty, and then add 50% of
lower octane, followed by 50% of higher octane. The fuels may not completely
mix immediately, especially if there is a density difference. You may get a
slug of low octane that causes severe knock. You should refill when your
tank is half full. In general the octane response will be linear for most
hydrocarbon and oxygenated fuels eg 50:50 of 87 and 91 will give 89.Attempts to mix leaded high octane to unleaded high octane to obtain higher
octane are useless for most commercial gasolines. The lead response of the
unleaded fuel does not overcome the dilution effect, thus 50:50 of 96 leaded
and 91 unleaded will give 94. Some blends of oxygenated fuels with ordinary
gasoline can result in undesirable increases in volatility due to volatile
azeotropes, and some oxygenates can have negative lead responses. The octane
requirement of some engines is determined by the need to avoid run-on, not
to avoid knock.' -
ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ (ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ) ΣΤΟ ΠΌΣΑ ΆΛΟΓΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΕΒΆΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΝ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΚΥΛΙΝΔΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΌ ΚΡΑΜΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Ή ΧΥΤΟΣΙΔΗΡΟ
-
Σίγουρα, αλλά μεγάλο ρόλο παίζει και η κατασκευή του μπλόκ ( σχεδίαση, κράματα, ενισχύσεις κλπ ) θέλω να πω ότι ένα αλουμινένιο μπλόκ σχεδιασμένο για 100 ίππους δεν θα τα καταφέρει αν ανέβει η ιπποδύναμη στους 300.
Αν όμως σχεδιαστεί για 500 θα τα καταφέρει σε ενδεχόμενη αύξηση στους 700 πχ ( Το μπλόκ της BMW M5 )
Τα μαντεμένια ( χυτοσηδηρά ) μπλόκ έχουν μεγαλύτερες αντοχές και ανοχές στην κακομεταχείριση, και εδώ όμως υπάρχουν διαφορές και ποιοτικά μαντεμένια μπλόκ, βλέπε CGI, Compacted Graphite Iron.
Yπάρχουν μπλοκ αλουμινίου με περαστά μαντεμένια αφαιρούμενα χιτώνια, και υπάρχουν μπλόκ αλουμινίου με μαντεμένια μπλόκ τοποθετημένα κατά την χύτευση του αλουμινίου που δεν αφαιρούνται, ατυά τα μπλόκ έχουν μεγαλύτερη αντοχή, επίσης υπάρχουν και αλουμινένια μπλόκ όπου οι κύλινδροι είναι περασμένοι με Nicasil, μια σκληρή κεραμική επίστρωση με γαλβανοχημική μέθοδο ( οι πρώτοι κινητήρες Duratec της Ford που τους έφτιαχνε η Yamaha )
-
πέρασα χτες το 306 από ΚΤΕΟ. Όλα καλά, μόνο που μου είπαν οτι τα μαρκούτσια μπρος πίσω έχουν ξεραθεί και θέλουν άλλαγμα.
Να βάλω τα εργοστασιακά ή προτείνεττε κάτι καλύτερο;
Στο συνεργείο μου προτείνουν με 50€ τα εργοστασιακά.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........