-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Aρα λογικα υπαρχει μεγαλυτερη φθορα επειδη λειτουργει περισσοτερη ωρα κρυο?
Φθορα υπαρχει οταν δεν εχει προλαβει να κυκλοφορησει το λαδι για να λιπανει την μηχανη, απο εκει και περα δεν υπαρχει καποιο προβλημα, σε τετοιες συνθηκες που ξεκιναμε χωρις ενα στοιχειωδες ζεσταμα ειναι πολυ χρησιμα τα λαδια με μικρο δεικτη w.
Γενικα φθορες υπαρχουν σε ολες τις ακραιες συνθηκες ειτε αυτες ειναι το πολυ κρυο ειτε η πολυ θερμοκρασια.Οταν δουλευει κρυο ενα αμαξι τοτε δουλευει και με πλουσιο μειγμα.Οποτε καιει και περισσοτερη βενζινη.
-
γεια σας,σημερα ενας φιλος συμπληρωσε στο civic(εκ9) του εμφιαλομενο νερο στο δοχειο του ψυγειου γιατι ειχε φτασει τερμα κατω και εβαλε μεχρι λιγο πιο κατω απο το max και το υπολοιπο θα το συμπληρωσει με παραφλου...θα χει προβλημα που δεν εβαλε απιονισμενο?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Aρα λογικα υπαρχει μεγαλυτερη φθορα επειδη λειτουργει περισσοτερη ωρα κρυο?
Φθορα υπαρχει οταν δεν εχει προλαβει να κυκλοφορησει το λαδι για να λιπανει την μηχανη, απο εκει και περα δεν υπαρχει καποιο προβλημα, σε τετοιες συνθηκες που ξεκιναμε χωρις ενα στοιχειωδες ζεσταμα ειναι πολυ χρησιμα τα λαδια με μικρο δεικτη w.
Γενικα φθορες υπαρχουν σε ολες τις ακραιες συνθηκες ειτε αυτες ειναι το πολυ κρυο ειτε η πολυ θερμοκρασια.Οταν δουλευει κρυο ενα αμαξι τοτε δουλευει και με πλουσιο μειγμα.Οποτε καιει και περισσοτερη βενζινη.
Σίγουρα το κρύο αυτοκίνητο δεν αποδίδει.
Άμεσα αντικατάσταση του θερμοστάτη.
Δουλεύοντας κρύο, δεν λιπαίνετε, σε περίπτωση ‘πλακώματος’ μπορεί να πάθει ζημιά.
Α. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Οταν ο θερμοστατης ειναι συνεχεια ανοιχτος τωρα το χειμωνα και αργει να πιασει θερμοκρασια η μηχανη, δημιουργει καποιο προβλημα? Ειναι επειγον?
Δεν δημιουργει προβλημα παρα μονο αυτο που περιγραφεις, οτι δηλαδη αργει να ζεσταθει,
καποια αυτοκινητα οταν ο κινητηρας ειναι κρυος μικραινουν την διαδρομη του ψυκτικου υγρου μεχρι να ερθει σε θερμοκρασια λειτουργιας, και οταν γινει αυτο τοτε ξανανοιγουν ολη την διαδρομη του κυκλωματος.
Και εάν πάει εθνική οδό, θα ζεσταθεί πότε?, πότε….
«….κρύος μικραίνουν την διαδρομή του ψυκτικού υγρού….». αυτό το κάνει μόνον ο υγιείς θερμοστάτης.
Α. -
Kαλά, κάντε χιλιόμετρα με το λάδι να μην φτάνει σε θερμοκρασία λειτουργίας και θα δούμε.
Ή μάλλον, ας μιλήσουν κάποιοι με 106 που βάζανε αρκετά πιο χαμηλούς θερμοστάτες. -
Το παλιο μου αμαξι ειναι 2 χρονια τωρα με κολλημενο ανοιχτο θερμοστατη. Μονο στις κατηφορες πεφτει λιγο η θερμοκρασια, αλλιως μια χαρα ζεσταινεται σε 2-3 λεπτα και στην εθνικη κανονικοτατα δεν εχει προβλημα. Και γω ημουν υπερ να τον αλλαξω αλλα εφοσον δεν εχει θεμα το αφησα. 170 θελανε.
Θα αλλαχτει οταν παει για παλιοσιδερα μια και καλη... -
και εμεις στο ρ5 τον εχουμε καταργισει
-
Το αμάξι χωρίς θερμοστάτη καίει πολύ περισσότερη βενζίνη,
ακόμα και το καλοκαίρι καίει περισσότερο.Όποιος το αφήνει χωρίς θερμοστάτη, πληρώνει αρκετούς θερμοστάτες στα βενζινάδικα.
-
Και βάζετε το χειμώνα με 0 βαθμούς εφημερίδες, όπως κάναμε πριν 30 χρόνια?.
Θα παρακαλούσα σαν τεχνικός 50+ χρόνια, να μην με αμφισβητείτε. Μα και αυτό δεν μπορώ να σας υποχρεώσω να το κάνετε, μα σίγουρα μην συμβουλεύετε να το κάνουν και άλλοι. Έκτος εάν και εσείς εκτίθεστε όπως και εγώ, δίνοντας της όποιες εγγυήσεις δίνει και ο γραπτώς μου λόγος, εκτιθέμενος επώνυμα.
Α. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το αμάξι χωρίς θερμοστάτη καίει πολύ περισσότερη βενζίνη,
ακόμα και το καλοκαίρι καίει περισσότερο.Όποιος το αφήνει χωρίς θερμοστάτη, πληρώνει αρκετούς θερμοστάτες στα βενζινάδικα.
+1000
A. -
Χώρια που κάποιο κινητήρες όπως οι μπόξερ δουλευουν με ψηλές θερμοκρασίες και αμα ο θερμοστάτης ειναι οφφ ζοριζονται ασχημα....
-
Άσε που το πλούσιο μείγμα μειώνει και την λιπαντική ικανότητα του λαδιού σε βάθος χρόνου. Με λίγα λόγια φτιάξε τον θερμοστάτη σου
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
γεια σας,σημερα ενας φιλος συμπληρωσε στο civic(εκ9) του εμφιαλομενο νερο στο δοχειο του ψυγειου γιατι ειχε φτασει τερμα κατω και εβαλε μεχρι λιγο πιο κατω απο το max και το υπολοιπο θα το συμπληρωσει με παραφλου...θα χει προβλημα που δεν εβαλε απιονισμενο?ξερει καποιος?
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Χώρια που κάποιο κινητήρες όπως οι μπόξερ δουλευουν με ψηλές θερμοκρασίες και αμα ο θερμοστάτης ειναι οφφ ζοριζονται ασχημα....Αμα εχεις κολλημενους γονεις που δε βαζουν ουτε ενα ευρω σε αμαξι 12 χρονων εκει να δεις ζορι!!!
-
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
γεια σας,σημερα ενας φιλος συμπληρωσε στο civic(εκ9) του εμφιαλομενο νερο στο δοχειο του ψυγειου γιατι ειχε φτασει τερμα κατω και εβαλε μεχρι λιγο πιο κατω απο το max και το υπολοιπο θα το συμπληρωσει με παραφλου...θα χει προβλημα που δεν εβαλε απιονισμενο?
ξερει καποιος?
οχι δεν θα εχει απολυτως κανενα προβλημα,απλως αφου ειχε βαλει νερο το σωστο ειναι να συμπληρωσει με αντιψυκτικο για να πιασει τους -18 και οχι τους -8
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Χώρια που κάποιο κινητήρες όπως οι μπόξερ δουλευουν με ψηλές θερμοκρασίες και αμα ο θερμοστάτης ειναι οφφ ζοριζονται ασχημα....
Αμα εχεις κολλημενους γονεις που δε βαζουν ουτε ενα ευρω σε αμαξι 12 χρονων εκει να δεις ζορι!!!
1οντως στους boxer κινητηρες ειναι αρκετα συνηθισμενο το προβλημα με χαμηλη θερμοκρασια λειτουργιας στους 60βαθμους ενω το κανονικο ειναι 80-82 περιπου λογω ανοιχτου θερμοστατη και οντως δεν τα επισκευαζουν επειδη υποτιμουν την παλαιοτητα του αυτοκινητου τους και για 40Ε εργασια με ανταλλακτικο ψοφανε απο το κρυο μεσα στην καμπινα,δεν βγαζουν καρτα καυσαεριων με τιποτα και με αυτη την τιμη αμολυβδης θα τα αποσβεσουν αμεσα αυτα τα χρηματα
2αν το κυκλοφορεις και εσυ βαλε απο την τσεπη σου χρηματα και επισκευασε το -
Ο χρήστης r200 έγραψε:
ξερει καποιος?
οχι δεν θα εχει απολυτως κανενα προβλημα,απλως αφου ειχε βαλει νερο το σωστο ειναι να συμπληρωσει με αντιψυκτικο για να πιασει τους -18 και οχι τους -8
ευχαριστω
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Αμα εχεις κολλημενους γονεις που δε βαζουν ουτε ενα ευρω σε αμαξι 12 χρονων εκει να δεις ζορι!!!
1οντως στους boxer κινητηρες ειναι αρκετα συνηθισμενο το προβλημα με χαμηλη θερμοκρασια λειτουργιας στους 60βαθμους ενω το κανονικο ειναι 80-82 περιπου λογω ανοιχτου θερμοστατη και οντως δεν τα επισκευαζουν επειδη υποτιμουν την παλαιοτητα του αυτοκινητου τους και για 40Ε εργασια με ανταλλακτικο ψοφανε απο το κρυο μεσα στην καμπινα,δεν βγαζουν καρτα καυσαεριων με τιποτα και με αυτη την τιμη αμολυβδης θα τα αποσβεσουν αμεσα αυτα τα χρηματα
2αν το κυκλοφορεις και εσυ βαλε απο την τσεπη σου χρηματα και επισκευασε τοΠλεον εγω εχω δικο μου αμαξι και δε με νοιαζει ας κανουν ο,τι θελουν! Αν ηταν 40 θα το ειχαν φτιαξει. 170 ειναι.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Απολυτό δίκαιο έχεις φίλε μου!.
GOLF 2000 16V GTI, έχει θερμοκρασία λειτουργίας 100 – 110 βαθμούς normal. Έχει ένα τεράστιο ψυγείο. Κάθε 50000κμ, πρέπει να αλλάζει ο θερμοστάτης σαν αναλώσιμο…..
Σε ορισμένους είναι αδιανόητο, το ότι εάν ένας κατασκευαστής, έκρινε σαν άχρηστο η όχι απολύτως απαραίτητο ένα εξάρτημα, για λόγους οικονομίας και συναγωνισμού, δεν θα το έβαζε…..
Α. -
«από Orestis.D » 16/11/11 15:16
Πλεον εγω εχω δικο μου αμαξι και δε με νοιαζει ας κανουν ο,τι θελουν! Αν ηταν 40 θα το ειχαν φτιαξει. 170 ειναι.»
Μα σαφώς σου απήντησε γνώστης του αντικειμένου!.
«Οταν δουλευει κρυο ενα αμαξι τοτε δουλευει και με πλουσιο μειγμα.Οποτε καιει και περισσοτερη βενζινη.»
Κατά συνέπια τον πληρώνεις με δόσεις στο βενζινάδικα. Γεμίζει καπνά ο κινητήρας. Λιπαίνετε πλημμελώς.
Γράψε μου μάρκα και μοντέλο, καθώς και αριθμό μηχανής από την αδεία του, και θα σου τον βρω πολύ φτηνότερο. Θα τρίβεις τα μάτια σου.
Α.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........