-
H ΤΣΣΚΑ το γεμίζει και το παραγεμίζει. Μάλιστα, τόσο η ΤΣΣΚΑ όσο και εμείς θα έχουμε να αντιπαλέψουμε και το μεγάλο πρόβλημα της κούρασης από το ΕΥρωμπάσκετ και τα συνεχόμενα παιχνίδια.
Δεν είναι όλα ρόδινα, θα χρειαστεί πολύ δουλειά, και πιστεύω ότι ο Ζοτς είναι από τους πρώτους που το ξέρουν αυτό....
-
Πέρα από την κούραση, ο Παναθηναικός σίγουρα είναι πολύ δυνατός στα γκαρντ, αλλά η ΤΣΣΚΑ είναι πιο ισορροπημένη ομάδα.
Η front line του ΠΑΟ δεν μου γεμίζει το μάτι.
Η ΤΣΣΚΑ δεν έχει αδύνατο σημείο.
Ξεκινά σαν φαβορί ΙΜΗΟ. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Μήπως θα μας κοντράρετε?
H ΤΣΣΚΑ δεν σου γεμίζει το μάτι;
Μια χαρά μου το γεμίζει, απλά δεν την φοβάμαι. Καταφέραμε να την κερδίσουμε πέρσυ που είχαμε χειρότερες μονάδες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και φέτος. Σίγουρα και η ήττα μες το παιχνίδι είναι, αλλά δεν θα μας κερδίσουν επειδή είναι ανώτερη ομάδα αλλά επειδή εκείνη την μέρα θα έχουν παίξει καλύτερα.
Συμφωνώ ότι η έπαρση είναι κακό πράγμα, για χαβαλέ το είπα ότι η κούπα γράφει από τώρα Παναθηναικός (αν και πιστεύω ότι ξεκινάμε ως το μεγάλο φαβορί μαζί με την ΤΣΣΚΑ χωρίς να υπάρχει τρίτος πόλος όπως η TAU). Η ΤΣΣΚΑ Ζήση + Σίσκα δεν πήρε?
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Πέρα από την κούραση, ο Παναθηναικός σίγουρα είναι πολύ δυνατός στα γκαρντ, αλλά η ΤΣΣΚΑ είναι πιο ισορροπημένη ομάδα.
Ξεκινά σαν φαβορί ΙΜΗΟ.Από την άλλη η front line μας ήταν πιο αδύνατη πέρσι όταν σηκώσαμε την Ευρωλίγκα. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί η χρονιά, αν και το καλύτερο που μπορεί να συμβεί στον Παναθηναϊκό είναι το να ΜΗΝ ξεκιήσει σαν φαβορί.
-
Όπως και πέρσυ, έτσι και φέτος ξεκινάμε σαν φαβορί.. Μόνο ο Asimov δεν μας θεωρούσε φαβορί, για την ακρίβεια δεν θα φτάναμε καν στον τελικό ( ) αλλά διαψεύστηκε πανηγυρικά.
-
Φαβορί είστε για κάθε φετινή κούπα.
Αλλά θα αποτύχετε. Έρχεται ο Σχορτς με μια δεμένη (πλέον) ομάδα να σας σκουπίσει. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Όπως και πέρσυ, έτσι και φέτος ξεκινάμε σαν φαβορί.. Μόνο ο Asimov δεν μας θεωρούσε φαβορί, για την ακρίβεια δεν θα φτάναμε καν στον τελικό ( ) αλλά διαψεύστηκε πανηγυρικά.Ειπα οτι ....μαλλον...ο Asimov θελει γυαλια......
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φαβορί είστε για κάθε φετινή κούπα.
Αλλά θα αποτύχετε. Έρχεται ο Σχορτς με μια δεμένη (πλέον) ομάδα να σας σκουπίσει.Τι μεταγραφές έκανε φέτος ο Ολυμπιακός? Επίσης, πώς δέθηκε η ομάδα?
-
Τις περσινές. Ματσι όρθιος και Σχορτσιανίτης πιο αδύνατος. Η ομάδα δεν ισχυροποιείται μόνο με νέες μεταγραφές, αλλά κυρίως με δούλεμα στην ομοιογένεια. Ο ΠΑΟ αυτό είχε ως καλύτερο χαρτί, όχι την -αναμφισβήτητη- αξία των παικτών του. Φέτος με τις νέες μεταγραφές ενδέχεται να είναι χειρότερος από πέρσι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φέτος με τις νέες μεταγραφές ενδέχεται να είναι χειρότερος από πέρσι.Και μετά ήρθαν οι μέλισσες.
-
Βασικά οι μοναδικές ολοκαίνουργιες μεταγραφές του Παναθηναϊκού είναι οι Γιασικεβίτσιους, Ουϊνστον, Περπέρογλου, Ζίζιτς
Ο βασικός κορμός της ομάδας είναι αναλλοίωτος(πέρσι π.χ ήταν πολύ μεγαλύτερες οι αλλαγές). Η απώλεια του Σισκάουσκας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, αλλά η απόκτηση του Σπανούλη, η ενδεχόμενη εξέλιξη που μπορεί να έχουν Περπέρογλου/Ουϊνστον, καθώς και η διαφαινόμενη απόκτηση του Σάρας μπορούν να δώσουν ποικιλία συστημάτων στους κοντούς.
Επίσης, σχετικά με πέρσι όντως δεν ξεκινούσαμε σαν φαβορί. Οι αντίπαλοί μας ήταν πιο δεμένες, πιο 'παλιές' ομάδες. Ωστόσο, ο Ζοτς έκανε 'σεμιναριακή' διαχείρηση της χρονιάς, με προγραμματισμένες ήττες και υπολογισμένο πλήρες φορμάρισμα ακριβώς στο FF.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ξεκινά σαν φαβορί ΙΜΗΟ.Αυτή τη στιγμή μειονέκτημα για τον ΠΑΟ (φαινομενικά τουλάχιστον) δείχνει να είναι η υπερφόρτωση με γκάρντ στο ρόστερ και η όχι και τόσο ισχυρή αντικατάσταση του Σισκάουσκας στη θέση 3.
ΑΝ όμως ο Ομπράντοβιτς βρει τον τρόπο να τους αξιοποιήσει όλους στο 100% (όπως είπε και κάποιος βαρβάτο rotation όπου θα τρέχουν σαν άλογα κούρσας ανά 10') τότε νομίζω ότι οι απανταχού μπασκετόφιλοι έχουν να γράψουν πολλά DVD με τους αγώνες του βάζελου για να αποκωδικοποιήσουν τις φαντασιώσεις του παλαβού του Ομπράντοβιτς...Γενικά φέτος οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού ήταν αντι-Ολυμπιακές. Δηλαδή ο Παυλάρας έδινε παραπάνω λεφτά για να μην πάρει ο γαύρος παίχτες (Περπέρογλου, Γιασικεβίτσιους) και να μην αλλάξει το status quo.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ξεκινά σαν φαβορί ΙΜΗΟ.Αυτή τη στιγμή μειονέκτημα για τον ΠΑΟ (φαινομενικά τουλάχιστον) δείχνει να είναι η υπερφόρτωση με γκάρντ στο ρόστερ και η όχι και τόσο ισχυρή αντικατάσταση του Σισκάουσκας στη θέση 3.
ΑΝ όμως ο Ομπράντοβιτς βρει τον τρόπο να τους αξιοποιήσει όλους στο 100% (όπως είπε και κάποιος βαρβάτο rotation όπου θα τρέχουν σαν άλογα κούρσας ανά 10') τότε νομίζω ότι οι απανταχού μπασκετόφιλοι έχουν να γράψουν πολλά DVD με τους αγώνες του βάζελου για να αποκωδικοποιήσουν τις φαντασιώσεις του παλαβού του Ομπράντοβιτς...Γενικά φέτος οι μεταγραφές του Παναθηναϊκού ήταν αντι-Ολυμπιακές. Δηλαδή ο Παυλάρας έδινε παραπάνω λεφτά για να μην πάρει ο γαύρος παίχτες (Περπέρογλου, Γιασικεβίτσιους) και να μην αλλάξει το status quo.
Λογικο δεν ειναι για τον Παυλο ?
Ενω ο Τζιγκερ ? (εχει καβουρια.......) -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Επίσης, σχετικά με πέρσι όντως δεν ξεκινούσαμε σαν φαβορί. Οι αντίπαλοί μας ήταν πιο δεμένες, πιο 'παλιές' ομάδες.Εγώ πάντως από την αρχή για φαβορί είχα τον ΠΑΟ. Έπεζε και στην έδρα του μην το ξεχνάμε.
Φέτος για φαβορί έχω την ΤΣΣΚΑ.@Kid:
Καμία σχέση η περσινή ΤΣΣΚΑ με την φετινή. Είναι πολύ καλύτερη.
Έχει τον καλύτερο πλέιμεικερ, το καλύτερο τριάρι, το καλύτερο τεσσάρι.
Δεν έφυγε κανείς σημαντικός και ήρθαν Ζήσης-Σισκάουσκας.
Αν πάρουν και Κιριλένκο που ακούγεται ...
Επίσης ο ΠΑΟ δεν είναι καλύτερος από πέρυσι.Στο μόνο που υπερτερεί ο ΠΑΟ είναι ο Διαμαντίδης.
-
Επίσης ο ΠΑΟ δεν είναι καλύτερος από πέρυσι.
Για ξαναψάξτο λίγο αυτό...
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Εγώ πάντως από την αρχή για φαβορί είχα τον ΠΑΟ. Έπεζε και στην έδρα του μην το ξεχνάμε.
Δεν εννοούσα εσένα, εννοούσα την πλειοψηφία των εντύπων και του κόσμου γενικώς. Ο Ομπράντοβιτς κατάφερε να αποφορτίσει πολύ ωραία όλη αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που φόρτωνε τους παίκτες με άγχος
Καμία σχέση η περσινή ΤΣΣΚΑ με την φετινή. Είναι πολύ καλύτερη.
Έχει τον καλύτερο πλέιμεικερ, το καλύτερο τριάρι, το καλύτερο τεσσάρι.Μην ξεχνάς όμως ότι στο σύγχρονο μπάσκετ δεν παίζουν 6-7 παίκτες, αλλά περισσότεροι. Δηλαδή όντως ο Παπαλουκάς είναι ο καλύτερος -οργανωτικά, γιατι συνολικά νομίζω είναι ισάξιος με το ΔΔ- PG, αλλά μην ξεχνάμε πως κι αυτός είναι πολύ καταπονημένος και έχει πατήσει για τα καλά τα 30.
Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός φέτος θα έχει τη μεγάλη πολυτέλεια να ρίξει το Μ.Ο συμμετοχής του Διαμαντίδη κατά τουλάχιστον 4-5 λεπτά, και γενικότερα να μη ΛΙΩΝΕΙ στο παρκέ με πολλές ευθύνες.
Επίσης, η προσθήκη του Ζίζιτς στους ψηλούς είναι πολύ σημαντική και θα μας βοηθήσει, ενώ κανείς δεν ξέρει τι εξέλιξη μπορεί να έχουν οι Ουϊνστον-Περπέρογλου(ποιός φανταζόταν σε τι απίστευτο παίκτη θα εξελισσόταν ο Διαμαντίδης στα 23 του;).
Τέλος, μπορεί να έφυγε μια εκπληκτικής αξίας μονάδα από τη θέση '3', αλλά οι νέοι παίκτες μπορούν να δώσουν ποικιλία συστημάτων που ενδεχομένως να καλύψουν την έλλειψη.
Δε μου αρέσει να θριαμβολογώ εκ των προτέρων(πιστεύω είναι σαφές αυτό), αλλά ούτε και να μοιρολατρώ. Μου αρέσει το μπάσκετ, και με δεδομένο ότι πέρσι έγινε το τριπλ κράουν και δεν υπάρχει άγχος για φέτος, προσδοκώ απλά και μόνο να δψ πολύ ωραίο θέαμα.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Επίσης ο ΠΑΟ δεν είναι καλύτερος από πέρυσι.
Για ξαναψάξτο λίγο αυτό...
Ήρθε (;) ο Γιασικεβίτσιους που ναι μεν είναι παιχταράς και ο Σπανούλης σε θέση όμως που ο ΠΑΟ έτσι κι αλλιώς ήταν υπερπλήρης.
Το κενό του Σισκάουσκας δεν καλύφθηκε και στους ψηλούς στη θέση του Γιαφτόκας ήρθε ο Ζιζιτς. Πεντάρι δεν έχει, πάνω κάτω στα ίδια με πέρυσι είναι.Μην ξεχνάς όμως ότι στο σύγχρονο μπάσκετ δεν παίζουν 6-7 παίκτες, αλλά περισσότεροι. Δηλαδή όντως ο Παπαλουκάς είναι ο καλύτερος -οργανωτικά, γιατι συνολικά νομίζω είναι ισάξιος με το ΔΔ- PG, αλλά μην ξεχνάμε πως κι αυτός είναι πολύ καταπονημένος και έχει πατήσει για τα καλά τα 30.
Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός φέτος θα έχει τη μεγάλη πολυτέλεια να ρίξει το Μ.Ο συμμετοχής του Διαμαντίδη κατά τουλάχιστον 4-5 λεπτά, και γενικότερα να μη ΛΙΩΝΕΙ στο παρκέ με πολλές ευθύνες.
Συμφωνώ αλλά η ΤΣΣΚΑ δεν έχει 6-7 παίχτες και τον Παπαλουκά τον ξεκουράζει έτσι κι αλλιώς. Στο Ρωσικό 20 λεπτά παίζει το πολύ.
Συνολικά ο Διαμαντίδης είναι καλύτερος του Παπαλουκά.Γενικά φέτος ή ΤΣΣΚΑ έχει πιο ποιοτικό ρόστερ από τον ΠΑΟ.
-
Το κενό του Σίσκα καλύφθηκε μια χαρά με Σάρας + VSpan. Ναι, δεν είναι 3άρια αλλά για σκέψου μια 5άδα με τους 3 αυτούς μέσα να συνεργάζονται αρμονικά..
-
- (Αν έρθει) η σκατόφατσα ο Γιασικεβίτσιους μας ανεβάζει αυτόματα ένα κλικ πάνω ότι και να χαμε. (Γι αυτό τα σκασε ο Παυλάρας φίλε για να μην πάει στο γαύρο)
- Ένας Ζίζιτς κάνει για 100 Γιαβτόκας που θα λεγε και ο δόκτωρ Μήτσος σε σχέση με το τι έδειξε ο Λιθουανός πέρσυ
- Σπανούλης is back και άσε το Ρεντάρμη να χορεύει
- Κέννεντι και Περπέρογλου που άμα τους δείξεις στο γαύρο αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες θα τους τρέχαν τα σάλια δεν τους αναφέρω καν.
Συμπέρασμα: ΠΟΛΥ καλύτερος από πέρσυ απλά πρέπει λίγο να δουλέψει τα διαφορετικά συστήματα (που ούτως ή άλλως είχε ανάγκη ο ΠΑΟ), κοινώς να στρώσει μοτέρ και μετά καληνύχτα σας...
Δεν θέλω να μιλάω για τρένα και μαλακίες όπως τη φάγαμε το 2006 αλλά από όποια πλευρά και να το δεις ο φετινός Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από πέρσυ.
Θυμήσου ότι με 'σβηστό' τον Σισκάουσκας κερδίσαμε το γαύρο έστω και δύσκολα 3-2 -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Μου αρέσει το μπάσκετ, και με δεδομένο ότι πέρσι έγινε το τριπλ κράουν και δεν υπάρχει άγχος για φέτος, προσδοκώ απλά και μόνο να δψ πολύ ωραίο θέαμα.Δηλαδή παίρνοντας τοις μετρητοίς τα λόγια σου, δεν θα βλέπεις τον ΠΑΟ και θα γυρίσεις το κανάλι στο NBA;
Οι εραστές της σπυριάρας (αλλιως ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2007-8)