-
Πάντως έτσι κι αλλιώς η αστυνομική ταυτότητα έχει ισχύ για 15 χρόνια. Μετά θες δεν θες πρέπει να τη αλλάξεις.
-
Δεν ειναι αναγκη να αλλαξεις τωρα ταυτοτητα μιας και σε κανα δυο χρονια θα τις αλλαξουν.
Αν παλι επειγεσαι καν'το,αλλα δεν ειναι και επειγον να τρεχεις στις διαφορες υπηρεσιες για γνωστοποιηση του νεου αριθμου.Οταν πας στη εφορια για καποια αλλη συναλλαγη κανεις και την αλλαγη,το ιδιο και στη τραπεζα κ.ο.κ.
Και οπως ειπε και καποιος πιο πριν, στον εργοδοτη σου να το δηλωσεις τωρα. -
Μιας και έφτασε η κουβέντα στα περί αλλαγής...
Βλέπω αρκετούς να έχουν ταυτότητες που έχουν εκδώσει από το 1962(!) ως και τα μέσα της δεκαετίας του 1980...
Αυτές δεν θα έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί τουλάχιστον μια φορά στο παρελθόν; Από πότε δηλαδή υποχρεώνει ο νόμος να γίνεται αντικατάσταση της Α.Τ. έπειτα από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την έκδοση;Και γιατί οι συγκεκριμένοι κύριοι και κυρίες εξακολουθούν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με δελτία ταυτότητας 20, 30 και 40 ετών;
-
Κανονικά Σταύρο η ταυτότητα έχει 15 χρόνια ισχύ. Παλιότερα είχε μόλις 10 αλλά έχει αλλάξει πρόσφατα σε 15. Πολλοί όλοι ξέρουμε ότι τις κρατούν πολλές δεκαετίες χωρίς να τις αλλάζουν και τελικά κανένας δεν τους ελέγχει για αυτό ούτε αντιμετωπίζουν προβλήματα στις συναλλαγές τους. Ο λόγος απλός, όπως όλα στην χώρα μας λειτουργούν στο περίπου έτσι και εδώ. !!! Βέβαια εδώ μεγάλη ευθύνη έχουν και οι αστυνομικές αρχές με την δυσλειτουργικότητα τους.
-
Μεγαλύτερο μερίδιο έχουν κατά τη γνώμη μου οι δημόσιες υπηρεσίες που δέχονται να συναλλαχθούν με κατόχους 'ληγμένων' ταυτοτήτων.
Αλλά όπως σωστά είπες, εδώ λειτουργούν όλα 'στο περίπου', οπότε...
-
γιατί να έχει μια ταυτότητα ημερομηνία λήξης? αλλάζει ποτέ το αποτύπωμα? αλλάζει ποτέ τ'ονοματεπώνυμο? βλακείες είναι αυτά για να ταλαιπωρούμαστε. Μόνο αν αλλάξει κάποιο πρωτεύον κλειδί πρέπει να γίνει ανανέωση
-
Όπου πας για συναλλαγή σου παίρνουν δαχτυλικά αποτυπώματα; !!! Μόνο από την φωτογραφία ουσιαστικά γίνεται η ταυτοπροσωπία. Μοιάζεις λες το ίδιο με μια φωτογραφία πριν από 20, 30 , 40 κλπ χρόνια; Άσε που οι περισσότεροι έχουν ταυτότητες που δηλώνουν ακόμα φοιτητές ή αγρότες άσχετα με το τι κάνουν σήμερα. Για τον τόπο διαμονής ούτε λόγος φυσικά.
-
ε τότε δε χρειάζεται καν να αναγράφονται. αντί να φωνάζουν για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως θρησκεία και ιθαγένεια γιατί δε κάνουν κάτι πιο χρήσιμο? Η φωτογραφία δε παίζει ρόλο λίγο μαλλί ν'αφήσεις και γένια άλλος άνθρωπος έχεις γίνει
-
Πάντως ταυτοπροσωπία χωρίς φωτογραφία δεν γίνεται.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Μιας και έφτασε η κουβέντα στα περί αλλαγής...Βλέπω αρκετούς να έχουν ταυτότητες που έχουν εκδώσει από το 1962(!) ως και τα μέσα της δεκαετίας του 1980...
Αυτές δεν θα έπρεπε να είχαν αντικατασταθεί τουλάχιστον μια φορά στο παρελθόν; Από πότε δηλαδή υποχρεώνει ο νόμος να γίνεται αντικατάσταση της Α.Τ. έπειτα από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την έκδοση;Και γιατί οι συγκεκριμένοι κύριοι και κυρίες εξακολουθούν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με δελτία ταυτότητας 20, 30 και 40 ετών;
Η ταυτοτητα μπορει να εχει ληξει,αλλα δεν παυει να αποτελει επισημο εγγραφο του κρατους και οσα αναγραφονται πανω ισχυουν.Εκτος εαν θεωρεις λογικο να θεωρειται οτι με την ληξη της 15ετιας εσυ δεν εισαι...αυτος που ήσουν!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Η ταυτοτητα μπορει να εχει ληξει,αλλα δεν παυει να αποτελει επισημο εγγραφο του κρατους και οσα αναγραφονται πανω ισχυουν.Εκτος εαν θεωρεις λογικο να θεωρειται οτι με την ληξη της 15ετιας εσυ δεν εισαι...αυτος που ήσουν!Δε διαφωνώ...
Αλλά και δε μπορώ να δεχτώ οτι κάποιος δε μπόρεσε να βρει μια μέρα καιρό μέσα σε 20 χρόνια για να κάνει την αλλαγή. Είπαμε... Και είναι υπερβολικά μεγάλο το διάστημα για να δηλώσει 'δεν ήξερα'. Αποκλείεται. Απλώς οι μισοί υπάλληλοι που συναλλάχθηκε δε μπήκαν στον κόπο να ελέγξουν την ταυτότητα, και οι υπόλοιποι θα είπαν 'ξέρετε, θα πρέπει να αλλάξετε την ταυτότητά σας. θα σας εξυπηρετήσω τώρα, αλλά σας παρακαλώ φροντίστε το το συντομότερο' (ναι, καλά... ) -
Σήμερα πήγα και έβγαλα καινούρια ταυτότητα.
Πήγα 4 φωτογραφίες μια ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και 25 λεπτά του ευρώ.
Μέσα σε 15 λεπτά είχα πάρει την καινούρια μου ταυτότητα… όλα μια χαρά.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Σήμερα πήγα και έβγαλα καινούρια ταυτότητα.Πήγα 4 φωτογραφίες μια ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και 25 λεπτά του ευρώ.
Χωρις μαρτυρα?Εδω ζητανε και μαρτυρα
Εγω θα την αλλαξω οταν παντρευτω,μια και εξω.Την βγαλει απο το 1989 οταν ηταν να βγαλω διπλωμα για μηχανακι
-
Μάρτυρας για αλλαγή? δε χρειάζεται ούτε αναγράφεται πουθενά οπότε άστους να λένε
-
Είχα πάρει μάρτυρα μαζί μου αλλά δεν χρειάστηκε.
Παλιά βγάζαμε ταυτότητες στην Παλλήνη μιας και ο Γέρακας δεν είχε τμήμα (ένα φαρμακείο είχαμε όλο και όλο).
Τώρα που ο Γέρακας έχει τμήμα (και πλέων 11 φαρμακεία) βγάζουμε εκεί.Στο χαρτί που είχα πάρει από το ΚΕΠ έγραφε ότι αν βγάζεις ταυτότητα από το τμήμα που είχε βγάλει την προηγούμενη δεν χρειάζεσαι μάρτυρα.
Πιστεύω ότι δεν χρειάστηκα μάρτυρα λόγο ότι το τμήμα της Παλλήνης είναι σαν να είναι το τμήμα του Γέρακα για αυτό τον σκοπό.
Το περίεργο είναι ότι πριν μερικές μέρες είχε βγάλει και η μητέρα μου ταυτότητα, όπου την προηγούμενη την είχε βγάλει στον Βύρωνα (πριν αρκετά χρόνια), αλλά και πάλι δεν χρειάστηκε μάρτυρα.
Τι να πω… -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σήμερα πήγα και έβγαλα καινούρια ταυτότητα.
Πήγα 4 φωτογραφίες μια ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και 25 λεπτά του ευρώ.
Χωρις μαρτυρα?Εδω ζητανε και μαρτυρα
Εγω θα την αλλαξω οταν παντρευτω,μια και εξω.Την βγαλει απο το 1989 οταν ηταν να βγαλω διπλωμα για μηχανακι
Οταν παντρευτεις γιατι αρχισες απο τωρα
-
Παλιά βγάζαμε ταυτότητες στην Παλλήνη μιας και ο Γέρακας δεν είχε τμήμα (ένα φαρμακείο είχαμε όλο και όλο).
Τώρα που ο Γέρακας έχει τμήμα (και πλέων 11 φαρμακεία) βγάζουμε εκεί.Αμα το ηξερα οτι βγαινουν ταυτοτητες και σε φαρμακεια θα ειχα γλυτωσει πολύ ώρα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τώρα που ο Γέρακας έχει τμήμα (και πλέων 11 φαρμακεία) βγάζουμε εκεί.Αμα το ηξερα οτι βγαινουν ταυτοτητες και σε φαρμακεια θα ειχα γλυτωσει πολύ ώρα
-
-
Σήμερα πήγα και έβγαλα καινούρια ταυτότητα.Πήγα 4 φωτογραφίες μια ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και 25 λεπτά του ευρώ.
Ετσι είναι, αν δώσεις 25 λεπτά του ευρώ την παίρνεις αυθημερόν. Άλλοι που δε θέλουν να λαδώσουν ταλαιπωρούνται μήνες.
Αντικατάσταση αστυνομικής ταυτότητας.