-
double post sorry
-
Απεφυγα να σχολιάσω μέχρι τώρα, αλλά νομίζω εκφράστηκε περισσότερη γκρίνια από ότι άξιζε για την εντός πίστας μάχη Μάσα-Αλόνσο στους τελευταίους γύρους. Προσωπικά τη βρήκα εξαιρετική και μου θύμισε μάχες από τα παλιά (δεκαετία '80). Τσαμπουκάς και τσαγανό κι από τους δύο και τελικά δικαίωση του καλύτερου οδηγού απο τους δυο.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Απεφυγα να σχολιάσω μέχρι τώρα, αλλά νομίζω πήρε μεγαλύτερη έκταση από ότι άξιζε η εντός πίστας μάχη Μάσα-Αλόνσο στους τελευταίους γύρους. Προσωπικά τη βρήκα εξαιρετική και μου θύμισε μάχες από τα παλιά (δεκαετία '80). Τσαμπουκάς και τσαγανό κι από τους δύο και τελικά δικαίωση του καλύτερου οδηγού απο τους δυο.+1
Το λένε Racing. -
Παντως ρε παιδια πιστευω πως ο Alonso αδικα γκρινιάζει.Πήρε την εξωτερική βρέθηκε δίπλα στον Massa και είχε την εσωτερική για την επόμενη δεξιά.Γιατί δηλαδή έπρεπε να του κάνει χώρο για να πλασαρηστεί καλύτερα για την επόμενη!Μην τρελαθούμε...Κανονικότατη μάχη με νικητή τον ταχύτερο (στο βρεγμένο).
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Απεφυγα να σχολιάσω μέχρι τώρα, αλλά νομίζω πήρε μεγαλύτερη έκταση από ότι άξιζε η εντός πίστας μάχη Μάσα-Αλόνσο στους τελευταίους γύρους. Προσωπικά τη βρήκα εξαιρετική και μου θύμισε μάχες από τα παλιά (δεκαετία '80). Τσαμπουκάς και τσαγανό κι από τους δύο και τελικά δικαίωση του καλύτερου οδηγού απο τους δυο.
+1
Το λένε Racing.Πολυ σωστη αποψη και απο τους 2...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Απεφυγα να σχολιάσω μέχρι τώρα, αλλά νομίζω πήρε μεγαλύτερη έκταση από ότι άξιζε η εντός πίστας μάχη Μάσα-Αλόνσο στους τελευταίους γύρους. Προσωπικά τη βρήκα εξαιρετική και μου θύμισε μάχες από τα παλιά (δεκαετία '80). Τσαμπουκάς και τσαγανό κι από τους δύο και τελικά δικαίωση του καλύτερου οδηγού απο τους δυο.Στους τελευταιους γυρους ο ενας εχωσε δυο φορες τον αλλο εκτος πιστας και μαλιστα στην ευθεια. Αν αυτο εσενα σου φαινεται εξαιρετικο και οδηγηση με τσαγανο τοτε πασο. Παντως αν εκαναν κατι τετοιο κατα συρροη τη δεκατια του 80 τοτε θα ειχαμε 10πλασιους νεκρους εκεινη την εποχη.
-
Προσωπικά, μια χαρά μου φαίνεται Κώστα. Αυτό είναι αγώνας. Οχι προσπεράσεις στα pits, αναβαθμίσεις λογισμικού και προσοχή μην χαλάσουμε τα αεροδυναμικά βοηθήματα!!!
-
Ωπα ρε παιδες τι παει να πει δικαιωση του καλυτερου οδηγου απο τους δυο? Ιδιο αμαξι οδηγουσαν και το συμπερανατε αυτο?
Δηλαδη αμα δεν εβρεχε να εβγαινα εγω και να ελεγα 'δικαιωθηκε ο καλυτερος οδηγος απ'τους 2'?
Παιδακια ειστε? Δεν το νομιζω... Πρωτη φορα βλεπετε αγωνα? Τοτε θα δικαιολογουσα το σκεπτικο σας...
-
Μπορεις να δεις και Νασκαρ τοτε Νικο, μια χαρα ειναι που και που μπορει να παρουν και κανενα σηκωτο
-
Ο χρήστης vengas έγραψε:
Ρε παιδια ξερετε σε ποιο γυρο μπηκε το SC και ποτε διακοπηκε ο αγωνας,ειδικα αν βγαλεις και τον πρωτο γυρο??Στο 3ο και 4ο αντιστοιχως (με το πρωτο γυρο μεσα!!).Ουσιατικα εκαναν δυο γυρους οπου στον εναν ο Massa ηταν 1.1s ταχυτερος και στον αλλον ηταν o Nando 1.1s ταχυτερος.Ποια διαφορα και ρυθμο μιλατε?Απο τους δυο πρωτους αναγνωριστικους γυρους?Και τα γυρολογια ειναι στο autosport για οσους εχουν συνδρομη
εγω αναφερομαι στους γυρους που ακολούθησαν μετα τη διακοπή
4 γυρους καναν ,με τη πιστα να στεγνωνει και οχι να βρεχει,και η διαφορα ηταν στο 0.6
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Μπορεις να δεις και Νασκαρ τοτε Νικο, μια χαρα ειναι που και που μπορει να παρουν και κανενα σηκωτοΟχι Nascar, ChampCars!!! Αυτοί είναι αγώνες! Οχι αποστειρωμένες γρήγορες δοκιμές...
-
Απεφυγα να σχολιάσω μέχρι τώρα, αλλά νομίζω πήρε μεγαλύτερη έκταση από ότι άξιζε η εντός πίστας μάχη Μάσα-Αλόνσο στους τελευταίους γύρους. Προσωπικά τη βρήκα εξαιρετική και μου θύμισε μάχες από τα παλιά (δεκαετία '80). Τσαμπουκάς και τσαγανό κι από τους δύο και τελικά δικαίωση του καλύτερου οδηγού απο τους δυο.
Στους τελευταιους γυρους ο ενας εχωσε δυο φορες τον αλλο εκτος πιστας και μαλιστα στην ευθεια. Αν αυτο εσενα σου φαινεται εξαιρετικο και οδηγηση με τσαγανο τοτε πασο. Παντως αν εκαναν κατι τετοιο κατα συρροη τη δεκατια του 80 τοτε θα ειχαμε 10πλασιους νεκρους εκεινη την εποχη.
Κώστα η μάχη του Arnoux με τον Villeneuve στην Dijon (κ μάλιστα για την 2η θέση) έχει μείνει από τις καλύτερες όλων των εποχών. Κ μιλάμε τώρα για πταίσματα επειδή υπήρχε μικροεπαφή που στο κάτω κάτω σε ούτε εγκατάλειψη δεν οδήγησε. Pure racing είναι.
Δεν υπάρχει που δεν υπάρχει πια close racing κ προσπεράσματα μεταξύ των πρώτων να κρίνουμε κ τόσο πολύ μια τέτοια φάση στο αποστειρωμένο θέαμα που βλέπουμε? -
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
[Ρίξτε και μια κατιά το προσπέρασμα του Hamilton στο ίδιο σημείο στον τελευταίο γύρο. Κατ'εμέ ακόμα πιό κορυφαίο, καθώς μπαίνει στην πρώτη αριστερή όντας πίσω από τον Fisico και κρατάει τη φόρα για να χωθεί ψαλιδωτά μέχρι την επόμενη.]And so the story goes tirari tirari tirarirarirari tirari tirari tirarirari-ra-ri
Αλλωστε η Φερραρι ειναι χουρντας ενω η Ρενω η παγκοσμια πρωταθλητρια και η υπερασπιση της 1ης θεσης ειναι μια χαλαρη υποθεση, σε αντιθεση με την προνομιουχο 9η
Μάλιστα παραμυθάκι.... Αν αυτό που είδες εχθές δεν ήταν θέμα τύχης τι ήταν???? Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν και τελικά έγινε αυτό. Ο Ηam δεν έκανε σε κανένα σημείο λάθος και βρέθηκε να εκκινεί 10ος με το εφεδρικό μονοθέσιο γιατί κάποιο αεροπίστολο τραυμάτισε το ελαστικό. 8 γύρους πριν το τέλος, σε έναν αγώνα που καθυστέρησε λόγω της μαλακίας των οργανωτών που αποφάσισαν ενώ γνώριζαν για την βροχή να ξεκινήσουν τον αγώνα κανονικά και μετά αντί του SC έβγαλαν και κόκκινη σημαία περιμένοντας όμως και 40 λεπτά για να στεγνώσει η πίστα, άρχισε να βρέχει και πάλι αλλά τόσο ώστε να βολεύει περισσότερο την Mclaren από την Φερράρι. Ο άλλος άμεσος αντίπαλος να εγκαταλείπει από υδραυλικά. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να τύχει στους αντιπάλους του FA για να τον θεωρήσουμε τυχερό????
Προφανως μια εξοδο και ενα τρακτερ για το Χαμιλτον δεν τα ειδες. Ή εντασσεται στο 'μη λαθος'; Ο Ραικονεν οταν εγκατελλειψε ηταν μπροστα ή πισω απο τον Αλονσο; γιατι ειχα παει για κατουρημα και δε θυμαμαι...
Και μια απορια: Ποια ειναι ακριβως η βροχη που βολευει τη ΜακΛαρεν; Εχουμε καποιο μετρο; Ή λεμε μια κοτσανα που δικαιολογει τις αερολογιες μας; Σορι, αλλα αν δε θες ειρωνια, γραφε σοβαρα@kleisj
Το να λες οτι καποιου απλα του εφυγε λογω χαμηλης προσφυσης ειναι ενα, το να κλεισει καποιος καποιον ειναι αλλο, το εκανε ενα Χαραμα97 ειναι τριτο. Μεχρι τη σελιδα 20 ειχα διαβασει απο πολλους οτι συνεβη το 1. Ειπα οτι αυτο αποκλειεται.Εγω σε μια στιγμη της μεταδοσης ακουσα οτι αναμενεται βροχη σε 4,5 λεπτα. Δηλαδη την πιθανοτητα στο τελευταιο πιτ-στοπ να ηξεραν στη ΜκΛ και να αλλαξαν καποιο σεταπ του Αλονσου, ενω αντιστοιχα στη Φερραρι, δεν... την αποκλειουμε
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Ωπα ρε παιδες τι παει να πει δικαιωση του καλυτερου οδηγου απο τους δυο? Ιδιο αμαξι οδηγουσαν και το συμπερανατε αυτο?Δηλαδη αμα δεν εβρεχε να εβγαινα εγω και να ελεγα 'δικαιωθηκε ο καλυτερος οδηγος απ'τους 2'?
Παιδακια ειστε? Δεν το νομιζω... Πρωτη φορα βλεπετε αγωνα? Τοτε θα δικαιολογουσα το σκεπτικο σας...
Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, ο Alonso γυρνούσε με το αυτοκίνητο του 1,2' πιο γρήγορα στο γύρο. Άρα στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο καλύτερος από τους 2. Μέχρι να βρέξει ο Μassa ήταν συνεχώς καλύτερος, αλλά όχι τόσο ούτως ώστε να έχει δημιουργήσει ικανή διαφορά που θα του επέτρεπε να μείνει πρώτος ως το τέλος με τη βροχή. Είχε πρόβλημα το μονοθέσιό του; Πολύ πιθανόν αφού στην αρχή του αγώνα και σε παρόμοιες συνθήκες δεν τον προβλημάτισε ο Αλόνσο, αλλά στο τέλος της μέρας το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και αυτό δείχνει πρώτο τον Ισπανό με άνετη διαφορά που δημιούργησε σε 4 γύρους υπό βροχή.
-
Απεφυγα να σχολιάσω μέχρι τώρα, αλλά νομίζω πήρε μεγαλύτερη έκταση από ότι άξιζε η εντός πίστας μάχη Μάσα-Αλόνσο στους τελευταίους γύρους.
+1
Το λένε Racing.Τα ίδια έλεγα κι εγώ πιό πριν, οπότε συγκεντρωτικά count me in too... +2.
-
Στους τελευταιους γυρους ο ενας εχωσε δυο φορες τον αλλο εκτος πιστας και μαλιστα στην ευθεια. Αν αυτο εσενα σου φαινεται εξαιρετικο και οδηγηση με τσαγανο τοτε πασο. Παντως αν εκαναν κατι τετοιο κατα συρροη τη δεκατια του 80 τοτε θα ειχαμε 10πλασιους νεκρους εκεινη την εποχη.
Επιμένω
Κοίταξε στο αρχείο σου (σχεδόν) οποιονδήποτε αγώνα με μάχη για προσπέρασμα ενός εκ των Senna, Rosberg, Mansel (και αρκετών ακόμα που μου διαφεύγουν).
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Ωπα ρε παιδες τι παει να πει δικαιωση του καλυτερου οδηγου απο τους δυο? Ιδιο αμαξι οδηγουσαν και το συμπερανατε αυτο?Δηλαδη αμα δεν εβρεχε να εβγαινα εγω και να ελεγα 'δικαιωθηκε ο καλυτερος οδηγος απ'τους 2'?
Ειμαστε παιδάκια, τι να κάνουμε; Αμα δεν έβρεχε ας έβγαινες και να έλεγες...
-
Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, ο Alonso γυρνούσε με το αυτοκίνητο του 1,2' πιο γρήγορα στο γύρο. Άρα στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο καλύτερος από τους 2. Μέχρι να βρέξει ο Μassa ήταν συνεχώς καλύτερος, αλλά όχι τόσο ούτως ώστε να έχει δημιουργήσει ικανή διαφορά που θα του επέτρεπε να μείνει πρώτος ως το τέλος με τη βροχή. Είχε πρόβλημα το μονοθέσιό του; Πολύ πιθανόν αφού στην αρχή του αγώνα και σε παρόμοιες συνθήκες δεν τον προβλημάτισε ο Αλόνσο, αλλά στο τέλος της μέρας το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και αυτό **δείχνει πρώτο τον Ισπανό **με άνετη διαφορά που δημιούργησε σε 4 γύρους υπό βροχή.Ωραια η συλλογιστικη σου αλλα μαλλον δεν εχεις καταλαβει κατι απλο.
Στο μηχανοκινητο αθλητισμο δεν τρεχουν με τα ποδαρακια τους οπως στο στιβο αλλα καβαλα σε ενα αλογο και με την υποστηριξη ενος μεγαλου 'σταβλου'.
Απο τη στιγμη που οι δυο αυτες παραμετροι συνηθως διαφερουν απο αναβατη σε αναβατη δεν κερδιζει/χανει/ειναι καλυτερος/χειροτερος ο αναβατης αλλα ο συνδυασμος αναβατης-αλογο-σταβλος.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
[Ρίξτε και μια κατιά το προσπέρασμα του Hamilton στο ίδιο σημείο στον τελευταίο γύρο. Κατ'εμέ ακόμα πιό κορυφαίο, καθώς μπαίνει στην πρώτη αριστερή όντας πίσω από τον Fisico και κρατάει τη φόρα για να χωθεί ψαλιδωτά μέχρι την επόμενη.]
And so the story goes tirari tirari tirarirarirari tirari tirari tirarirari-ra-ri
Αλλωστε η Φερραρι ειναι χουρντας ενω η Ρενω η παγκοσμια πρωταθλητρια και η υπερασπιση της 1ης θεσης ειναι μια χαλαρη υποθεση, σε αντιθεση με την προνομιουχο 9η
Σχολίασα την κίνηση σαν κίνηση, όχι συνολικά. Φυσικά και δε συγκρίνεται η μάχη για την πρώτη θέση. Αλλά ακόμα και Spyker να έχεις μπροστά σου, στο σημείο εκείνο δεν είναι καθόλου εύκολο το timing για να έχεις τη φόρα ακριβώς εκεί που πρέπει.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ειμαστε παιδάκια, τι να κάνουμε; Αμα δεν έβρεχε ας έβγαινες και να έλεγες...Ευχαριστω
Eπίσημο thread: GP Eυρώπης 2007