-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τα συλλυπητηρια μου στο βραζιλιάνο . . .
ΟΛΕ ΟΛΕ ! ! ! !
με τρέλλα!!!πασκουάλ που είσαι;
Εδω ειμαι.. Τι να πω; Προφανως καποιοι δεν κανουν τη δουλεια τους σωστα και συνεχεια στη Φερραρι...Δεν την παλευω αλλο παντως με την γκαντεμια του Κιμι.Θεωρω οτι με τη μεχρι σημερα πορεια τους και χωρις τα προβληματα αξιπιστιας αυτος θα επρεπε να ειναι επικεφαλης της βαθμολογιας.Αλλα η τυχη γυρισε την πλατη της παλι.
Με το Μασσα και αυτη η μονομαχια που ειδαμε αρκετη ηταν,δε νομιζω να μπορουσε να κρατησει πισω του τον Αλονθο (που για ακομα μια φορα ο καιρος και η τυχη του χαμογελασε,μεσα στο παιχνιδι ειναι βεβαια κι αυτο ).Πολυ πικρα παντως να εισαι καλυτερος και ενω θα επρεπε να δινει μαχη με τον Αλονσο να ειναι 40ς στη βαθμολογια.. Μεγαλη αδικια αλλα απ τη στιγμη που ειναι για ολους το ιδιο.. Αυτο με το γερανο δεν μπορω να το καταλαβω κι εγω..Δεν εγινε τπτ βεβαια,αλλα για φανταστειτε να επαιρνε εστω και 1-2 βαθμους...Ενας γερανος θα προσφερε βαθμους (αρα και πολλα παραπανω απο αυτο) σε μια μαδα.
Τεσπα,θα ηθελα στη θεση του Μασσα να ηταν ο Κιμι για να βλεπαμε σιγουρα κατι διαφορετικο.Αλλα οπως φαινεται η τυχη (και μονο αυτη) του εχει στερησει αυτη τη δυνατοτητα πολλες φορες και απ ο,τι φαινεται θα ξαναγινει.Αυτα,μονο ενα μεγαλο κριμα. -
Ο χρήστης Ăł& έγραψε:
ΚΙΜΙ
στον 1 γυρο που προσπαθησε να μπει στα pits & του ΕΦΥΓΕ (!!!) το αμαξι δεν το ειδατε?με αποτελεσμα να ξαναμπει στην πιστα Αν δεν ειχε κανει αυτην την μπανανια,τοτε θα ελεγα οτι εμεινε απο ατηχια.τωρα δεν μπορω να το πωΤι σχέση έχει το λάθος του 1ου γύρου με την εγκατάλειψη από υδραυλικά. Ο Kimi έκανε λάθος στην αρχή το οποίο του κόστισε πολύ, κατάφερε όμως να κρατηθεί και μπαίνοντας νωρίς για στεγνά κατάφερε να βρεθεί 3ος. Από εκεί και πέρα κόλλησε αμέσως πίσω από τον FA (όντας ταχύτερος και από τον Massa) μέχρι τα προβλήματα να αρχίσουν να τον επηρρεάζουν.
ΜΑSSA
λιγος.κλασσικα οταν ολα πηγαινουν ρολοι μπαινει σε τροχια,φτανει ενα τιποτα για να κλοτσησει τον κουβα με το γαλα.ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ KUBICA.Στην ΧΑΟΤΙΚΗ εκκίνηση τα πήγε μια χαρά και πέρασε 2ος. Όταν άρχε η βροχή να πέφτει με τους κουβάδες κράτησε άριστα το αμάξι στην πίστα (και τον Alonso πίσω του), ενώ στη στεγνή πίστα ήταν 3-4 δέκατα στο γύρο ταχύτερος, με αρκετά σταθερό γυρολόγιο. Στο τέλος φάνηκε η διαφορά ταχύτητας της Ferrari με τη Mclaren στο βρεγμένο, και ΚΥΡΙΩΣ η διαφορά κλάσης με τον Alonso.
Είναι γενικά 'λίγος' για πρωταθλητής αλλά έχει κάνει μια εξαιρετική χρονιά, κερδίζοντας πολλούς πόντους στην εκτίμηση μου. Σαφλως βελτιωμένος σε σχέση με το παρελθόν, και με ΠΟΛΥ λιγότερα λάθη.
-
Όσον αφορά το αν έπρεπε να βάλουν τον Hamilton μέσα:
Ο κανονισμός λέει ότι το μονοθέσιο πρέπει να απομακρυνθεί με τον πιο γρήγορο δυνατό τρόπο, νομίζω. Για ένα άθικτο μονοθέσιο με τον κινητήρα αναμμένο, η πίστα είναι μακράν ο πιο γρήγορος τρόπος.
Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι άδικο. Βγήκες, σφήνωσες, γεια σου. Ας πρόσεχες.Ο Hamilton λοιπόν, μέσω γερανών, κανονισμών, safety car, βροχής και λοιπόν σκανδαλωδών ευνοιων της τύχης, βρίσκεται 17ος με ότι στρατηγική γουστάρει και 0 διαφορές. Με απλό αγώνα, μπαίνει άνετα στους βαθμούς (με όσα έγιναν μέχρι και 3ος) και στη McLaren κάνουν τη βλακεία της χρονιας. Ενώ γλιστράει με intermediates τον βάζουν μέσα με στεγνά!
Τη στιγμή που δεν έχει κανένα λόγο να ρισκάρει. Άμυνα παίζει.
Από κει και πέρα ήταν εκπληκτικός και ήθελε 1 γύρο ακόμα για να τσιμπήσει βαθμό.Πολύ καλός αγώνας από Massa (δεν το περίμενα), ο Alonso απλά έδειξε ότι είναι ο πρωταθλητής.
Απίστευτη συνέπεια του Raikkonen σε αυτή την πίστα. Με δικαίωσε πανηγυρικά
Το αποτέλεσμα καλό.
Ο αγώνας πολύ καλός. -
Hellenic tifosi
-μαλον ξεχνας οτι μιλαμε για την FERRARI...σε μια εταιρεια σαν τη φερραρι δεν χωρουν πιλοτοι που κανουν 'λιγα λαθη'.λιγα λαθη εσυ,λιγα λαθη εγω (ως φερραρι δλδ),εκανε φτερα το πρωταθλημα.
οσο για τον ΚΙΜΙ,ειναι γενικοτερα πως το βλεπω αυτο το 'ατυχια'.με λιγα λογια,πρωτα κοιτας να εισαι αψογος & μετα να μιλησεις για ατυχια,voodoo,τους 1000 κεραυνους,τα συνεφα κλπ.και σε μενα ποτε' δεν μου φανηκε αψογος ο φιλανδος (οδηγικα μιλαω,τα εξοσχολικα δεν μπορω ουτε θελω να τα σχολιασω).- -
Ο χρήστης Ăł& έγραψε:
στο τελευταιο πιτ στοπ εδωσε τη σωστη εντολη για να μειωθει η κληση στην μπροστινη πτεριγα.
Γιατι να μειωθει?
-
Ο χρήστης iceman_angel έγραψε:
στο τελευταιο πιτ στοπ εδωσε τη σωστη εντολη για να μειωθει η κληση στην μπροστινη πτεριγα.
Γιατι να μειωθει?
-κι εγω οταν το ακουσα παραξενεφτηκα.το ειπε ο Alex Zanardi αργοτερα.οτι δλδ στη βροχη χρειαζεσαι περρισοτερο πισω πτερυγα απο οτι μπροστα.το αμαξι γινεται πιο υποστροφικο,αλλα' ειναι αποτελεσματικοτερο στον γυρο.στα χερια του οδηγου μετα εγγειται να το κανει disastro ειτε successo-
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Δεν φάνηκε να κάνει κάτι αντιαθλητικό.Και ομως εκανε τοσο στο προσπερασμα, οσο και στον προηγουμενο γυρο. Η ληψη απο το ελικοπτερο δειχνει καθαρα πως εστειλε τον Ισπανο στα γρασιδια και μετα τι εγινε και ακουμπησαν. Ηταν αισχρος ο Βραζιλιανος και εξαιρετικα θρασυς που ζητησε μετα τα ρεστα βριζοντας. Λιγος.
Καλη η μαχη αλλα νομιζω οτι χασαμε απο το γεγονος οτι οι αλλοι δυο ελειπαν, αυτος ο αγωνας με ολους μεσα θα μπορουσε πραγματικα να γραψει ιστορια. Τελοσπαντων πλεον το πρωταθλημα ειναι ανοιχτη υποθεση για ολους, εγω δε θα εβγαζα απεξω τον Κιμι γιατι πλεον στεκεται δυνατα στα ποδια του απο πλευρας ταχυτητας. Εχουμε πολλα να δουμε, θεωρω οτι οσο σφιγγουν τα πραγματα τα DNFs και οι ατυχιες θα πυκνωσουν γιατι ειναι ξεκαθαρο οτι και οι τεσσερις θελουν πολυ αυτο τον τιτλο. Και για να επιβληθουν οχι ενος αλλα τριων αντιπαλων πρεπει πραγματικα να αγγιξουν το 10/10 οπως σημερα ο Αλονσο που φλερταρισε με την καταστροφη για να παρει την νικη.
Vintage year
-
Ο χρήστης Ăł& έγραψε:
-κι εγω οταν το ακουσα παραξενεφτηκα.το ειπε ο Alex Zanardi αργοτερα.οτι δλδ στη βροχη χρειαζεσαι περρισοτερο πισω πτερυγα απο οτι μπροστα.το αμαξι γινεται πιο υποστροφικο,αλλα' ειναι αποτελεσματικοτερο στον γυρο.στα χερια του οδηγου μετα εγγειται να το κανει disastro ειτε successo-
'....by a wing adjustment tool failing and as a result he struggled with understeer, but fortunately in his third stop we were able to properly adjust the wing, and from there his pace was fantastic'
-
Ο χρήστης Ăł& έγραψε:
Hellenic tifosi
-μαλον ξεχνας οτι μιλαμε για την FERRARI...σε μια εταιρεια σαν τη φερραρι δεν χωρουν πιλοτοι που κανουν 'λιγα λαθη'.λιγα λαθη εσυ,λιγα λαθη εγω (ως φερραρι δλδ),εκανε φτερα το πρωταθλημα.Ε δεν ήταν και ο Σουμάχερ χωρίς λάθη, ειδικά προς το τέλος της καρριέρας του!
Στην τελική, σε τόσο δύσκολες συνθήκες το 'λάθος' του Kimi ΙΣΩΣ κόστιζε 2 πόντους στο κατασκευαστών από τη Ferrari, ενώ το λάθος της Ferrari στην κατασκευή του μονοθεσίου κόστισε από 6 έως 8 πόντους.
Στη Βαρκελώνη έμεινε όντας 4ος(αλλά και αρκετά βαρύς), στο Μονακό φταίει ο ίδιος, ενώ για όλους τους αγώνες που χαντακώθηκε από τις κακές εκκινήσεις αποδείχτηκε τελικά ότι μπόρεσε να βρεθεί λύση.
Στη σχέση Raikkonen - Ferrari μάλλον η ομάδα είναι αυτή που αποδίδει λιγότερα από τα αναμενόμενα, καθώς πλέον ο Kimi βρήκε τη φόρμα του και η ταχύτητα φαίνεται στην πίστα.
-
O Masa ειναι απογοητευτικος...ή μαλλον για να το θεσω καλυτερα ο βραζιλιανος δεν εχει αυτο το κατι που εχουν οι πρωταθλητες!αυτο που εχουν σιγουρα οι οδηγοι της McLaren αλλα και ο Κιμι!αυτη πιστευω ειναι η διαφορα...ολοι μπορουν να οδηγησουν μια Φεραρι ακομα και ο (γιατι τον ανανεωσαν stn Honda?)Barichelo...
o Masa ηταν καλος για βοηθος του Σουμι στα δυσκολα αλλα ως εκει! -
Καλά πες το αντιαθλητικό, (δεν ξέρω ότι ζήτησε τα ρέστα από τον Αλόνσο. Αυτό είναι όντως ηλίθιο), αλλά πες μου ότι ο Αλόνσο ή κάποιος άλλος θ άνοιγε πόρτα στην προκειμένη περίπτωση. 'Φαρδαίνουν' τα μονοθέσιο πολύ σ αυτές τις καταστάσεις όσο τουλάχιστον τους επιτρέπουν οι κανονισμοί ή οι αγωνοδίκες. Κ μην ξεχνάμε ότι άλλο η μάχη στην βροχή κ άλλο στο βρεγμένο που οι γραμμές αλλάζουν αρκετά.
-
Κάτι άλλο:
Κατάλαβε κανείς τι έγινε στην εκκίνηση όπου μετά τη σύγκρουση των BMW ο Hamilton ήταν 4ος και ξαφνικά βρέθηκε πολύ πίσω; Έκανε κάποιο λάθος; -
Hellenic tifosi
-εγω δεν κατηγορω τον ΚΙΜΙ για τιποτα.απλα λεω οτι απο τη στιγμη που δεν εισαι αψογος δεν μπορεις να παραπονιεσαι..με αυτα & με αυτα,δεν μπορουμε να μιλαμε για κανενα πρωταθλημα φετος... - -
Αυτά τα συμπεράσματα από που βγαίνουν;
-
Ο χρήστης Ăł& έγραψε:
Hellenic tifosi
-εγω δεν κατηγορω τον ΚΙΜΙ για τιποτα.απλα λεω οτι απο τη στιγμη που δεν εισαι αψογος δεν μπορεις να παραπονιεσαι..με αυτα & με αυτα,δεν μπορουμε να μιλαμε για κανενα πρωταθλημα φετος... -Άψογος μπορεί να μην είναι όπως όμως ούτε ο Alonso, ούτε ο Massa ούτε ο Hamilton. Πόσους πόντους όμως του έχουν κοστίσει τα μηχανικά προβλήματα?
-
Ο χρήστης Ăł& έγραψε:
Hellenic tifosi
-εγω δεν κατηγορω τον ΚΙΜΙ για τιποτα.απλα λεω οτι απο τη στιγμη που δεν εισαι αψογος δεν μπορεις να παραπονιεσαι..με αυτα & με αυτα,δεν μπορουμε να μιλαμε για κανενα πρωταθλημα φετος... -Φυσικά και μπορείς να παραπονιέσαι! Όταν το δικό σου λάθος είναι μια μικροέξοδος με μικρές συνέπειες, αλλά το λάθος της ομάδας σου καταστρέφει τον αγώνα, σίγουρα μπορείς να παραπονιέσαι.
Και όσο για το ποιός έχει την ευθύνη για το διαφαινόμενο χαμένο πρωτάθλημα, μάλλον είναι κυρίως -όπως και πέρσι- το κακό ξεκίνημα και η κάκιστη αξιοπιστία.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Hellenic tifosi
-εγω δεν κατηγορω τον ΚΙΜΙ για τιποτα.απλα λεω οτι απο τη στιγμη που δεν εισαι αψογος δεν μπορεις να παραπονιεσαι..με αυτα & με αυτα,δεν μπορουμε να μιλαμε για κανενα πρωταθλημα φετος... -Φυσικά και μπορείς να παραπονιέσαι! Όταν το δικό σου λάθος είναι μια μικροέξοδος με μικρές συνέπειες, αλλά το λάθος της ομάδας σου καταστρέφει τον αγώνα, σίγουρα μπορείς να παραπονιέσαι.
Και όσο για το ποιός έχει την ευθύνη για το διαφαινόμενο χαμένο πρωτάθλημα, μάλλον είναι κυρίως -όπως και πέρσι- το κακό ξεκίνημα και η κάκιστη αξιοπιστία.
Πιστεύω ότι αυτό φταίει. ΟΚ, έκανε μια κοιλιά η Ferrari...και 'επέτρεψε' σε McLaren 1-2...αλλά όταν δε ξεκινάει ο Μάσσα από την εκκίνηση...ή ο Κίμι έχει πρόβλημα με τον μοτέρ/κιβώτιο...ε, εκεί...έχεις σοβαρό πρόβλημα. Μάλιστα ο Todt είχε και έχει πει ότι εκεί πρέπει να δουλέψουν περισσότερο. Ίσως τελικά το engine freeze έχει κάνει κακό στη Ferrari.
-
Τα προβλήματα τους όμως δεν έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του κινητήρα αυτού καθ' εαυτού αλλά με ένα σωρό περιφερειακά εξαρτήματα.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Τα προβλήματα τους όμως δεν έχουν να κάνουν με την αξιοπιστία του κινητήρα αυτού καθ' εαυτού αλλά με ένα σωρό περιφερειακά εξαρτήματα.Δε συμφωνώ απολύτως...γιατί η Ferrari έχει pace. Ο Μάσσα πήγαινε μια χαρά σήμερα...όπως ο Κίμι...μάλιστα ο τελευταίος πλησίαζε τον Αλόνσο. Αλλά...είχε πρόβλημα. Τα ίδια και με τον Μάσσα στην Βρετανία. Δεν ξεκίνησε...αλλά πέρασε όλο το field για να πάρει τελικά βαθμούς. Άρα φαντάσου τι θα έκανε αν δεν είχε το πρόβλημα στην εκκίνηση. Το ίδιο και στην Αυστραλία. Ίσως κι εκεί είχαμε 1-2. Δε ξέρεις...δε μπορείς να ξέρεις...αλλά όμως όταν βλέπεις ότι οι Ferrari έχουν pace...και δε σέρνονται...αλλά σπάνε τελικά...εκεί δε σου φταίνε τόσο τα new components...αλλά η αξιοπιστία του κινητήρα και των νέων components.
-
Μα το 'engine freeze' αφορά μόνο τα βασικά δομικά μέρη του κινητήρα, οχι τα περιφερειακά εξαρτήματα όπως υδραυλικά, κιβώτιο, κλπ.
Eπίσημο thread: GP Eυρώπης 2007