-
Ούτε σε μένα έλειψα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Έλειψα 20 μέρες, γράψατε 38 σελίδες σε αυτό το νήμα. Δεν παλεύεται...κι εγώ που είμαι κάθε μέρα λες και το παρακολουθώ? όλο μονομαχίες είναι τη μία για τις μηχανές και την άλλη για τις προσπεράσεις άντε να βγάλεις άκρη
-
Χαίρε Χρήστε!!!
-
Το νού σας. Αγόρασα ήδη μια vodafone data card και μόλις την πείσω να δουλέψει (δεν την αναγνωρίζει το Mac) θα έχω δίκτυο παντού.
-
Το νού σας. Αγόρασα ήδη μια vodafone data card και μόλις την πείσω να δουλέψει (δεν την αναγνωρίζει το Mac) θα έχω δίκτυο παντού....καλά, καλά...αμα τα καταφέρεις, πες μας!!!
-
Το νού σας. Αγόρασα ήδη μια vodafone data card και μόλις την πείσω να δουλέψει (δεν την αναγνωρίζει το Mac) θα έχω δίκτυο παντού.κοίταξες στα ξένα site της v/f? περισσότερα στο περί η/υ
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
Μετά λύπης μου και εγώ θα σε πληροφορήσω ότι ο χαρακτηρισμός ΑΜΕΑ ή ΑμεΑ σημαίνει Άτομα ΜΕ Αναπηρία και περιλαμβάνει όλα τα Άτομα με Αναπηρίες, ειδικές Ανάγκες, ειδικές Ικανότητες κλπ, όπου αποτελούν μία σημαντική κατηγορία του πληθυσμού, που αντιμετωπίζει προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού, στιγματισμού, αδιαφορίας, και άνισης μεταχείρισης από το κοινωνικό περιβάλλον, εξαιτίας προκαταλήψεων σε βάρος τους. Πολλές φορές δε παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι συγγενείς αυτών αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό και κυρίως λόγω προκαταλήψεων.Έχω την Τιμή να γνωρίζω πολύ περισσότερους από εσένα που δεν έχεις ούτε την Τιμή να γνωρίζεις πως ονομάζονται ή ποιους περιλαμβάνει ο Όρος ΑμεΑ, και όχι μόνο να τους γνωρίζω απλός αλλά και να τους βοηθώ οικονομικά, ψυχολογικά και με προσωπική εργασία
Να υποθέσω ότι ξέρεις και τίποτα άλλο για μένα?
πιο εύκολο είναι να μην ξεκινήσεις αντιπαράθεση μαζί μου ή με κάποιον άλλον και να αποφύγεις τον διάλογο και την κριτική και μην ζητήσεις από τον σκύλο σου να κατουρησει καλύτερα βοήθησε ένα ΑμεΑ να κάνει το ίδιο μια που είσαι και φιλόζωος ίσως να είσαι και Άτομο με Κοινωνικές Ευαισθησίες.Τώρα ποιους και γιατί Ονομάζω ΑΜΕΑ το έχω απαντήσει και εγώ και τον έχουν καταλάβει και οι υπόλοιποι, όσοι διαβάζουν τα Post, εσύ προφανώς δεν διαβάζεις όλα τα Post αλλά μερικά από
Ελπιζω να κατάλαβες ότι αυτόαναιρείσαι με αυτά που γράφεις. Από την μία ηθικολογείς και από την άλλη χαρακτηρίζεις με τον συγκεκριμένο όρο ανθρώπους. Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις δεν μπορώ να σου κάνω εγώ κατι… εγώ από την μεριά μου επιμένω στο ειδικές ικανότητες…
Δηλαδή πιστεύεις ότι όσοι οδηγούν μηχανή έχουν ανεπτυγμένη αντίληψη ? και οι οδηγοί όχι ?
Οφείλεται να έχεις ανεπτυγμένη αντίληψη, όπως είπες, αλλά την έχεις ?
.Το ότι ειμαι εδώ μετα από 15χρονια νόμιμης οδήγησης μηχανής για να είμαστε και politically correct στην ζούγκλα που έχει δημιουργηθεί επέτρεψε μου να μου αποδεικνύει ότι την έχω. Αντίθετα εσύ που απλά έχεις κάνει μία βόλτα με μηχανή επέτρεψε μου να σου πώ ότι απλά δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη…
Και στο παράδειγμα που ανέφερα, ποιος κινείται με μειωμένη αντίληψη ΕΓΩ, που αφήνω όσο χώρο μπορώ από τα δεξιά για τους πεζούς, το ΜΗΧΑΝΑΚΙ που κινείται πάνω στην διαχωριστική γραμμή και σε απόσταση αναπνοής αριστερά-δίπλα από εμένα ή πάει αντίθετα στο δρόμο για να γλιτώσει κίνηση, ή ο ΠΕΖΟΣ που για άγνωστο για μένα λόγω πετάχτηκε μπροστά μου ανάμεσα από τα παρκαρισμένα ?
Τι πρέπει να κάνω ΕΓΩ για να σταματήσεις ΕΣΥ να είσαι Αόρατος για Μένα για να μην καταλήξεις ΑΟΡΑΤΟΣ ?
Αλλά κάτι δεν πρέπει να κάνεις και Εσύ για τον Εαυτό σου ?Εγώ απλά θα έχω δεί τον πεζό λόγω θέσης, μιας και κάθομαι ψηλότερα από σένα και έχω την δυνατότητα να δώ και πάνω από τα αυτοκίνητα και θα κόψω πρίν με σκοτώσεις…
Απλά πράγματα που απλά σου διαφεύγουν γιατί δεν οδηγείς μηχανή.
Όταν εσύ τρομάξεις και κόψεις το τιμόνι σου αριστερά να αποφύγεις όχι απλά τον πεζό αλλά και το άλλο αυτοκίνητο που ενδέχεται να βγεί και θα σκεφτείς να προστατέψεις τις λαμαρίνες αδιαφορώντας για τις συνέπειες απλά θα έχω ενεργήσει πρίν από σένα. Αυτό είναι η αντίληψη και πρόληψη που εσύ δεν θα αποκτήσεις ποτέ…
Αν είχες οδηγήσει μηχανή θα ήξερες ότι ποτέ δεν προσπερνάμε εκεί που μυρίζει κίνδυνος. Πεζός στο πεζοδρόμιο που περπατάει στον δρόμο, παιδάκι, μπάλα, στάση, καφετέρια, μπορώ να συνεχίσω να γράφω και άλλα αλλά θα γίνω κουραστικός.Γιατί καταναλώνεις όλη σου την αντίληψη στο να καταλογίζεις ευθύνες και τρόπο κίνησης-συμπεριφοράς στους Άλλους ?
Σου δίνω προτεραιότητα, κοιτάω μπροστά, δεξιά, αριστερά, πίσω, προσπαθώ να σε εντοπίσω, αποφύγω, βοηθήσω και όταν κάποια στιγμή δεν τα καταφέρω έρχεσαι και μου την λες και από πάνω.Αν δεν καταναλώσω την αντίληψη μου και το ένστικτο μου στον να μελετήσω και να κατακρίνω την συμπεριφορά κίνησης στους άλλους θα αποκτήσω ένα οικοπεδάκι στο τρίτο
Άπλα μελέτη και κατανόηση της κυκλοφοριακής αναίδειας που υπάρχει αυτή την στιγμή.
Όταν οδηγείς απλά είσαι 100% σε αυτό που κάνεις. Εγώ όταν φορώ το κράνος μου μόνο με αυτό ασχολούμε. Εσύ έχεις να ασχοληθείς με το κινητό σου, τον καφέ σου, την κίνηση που σε εκνευρίζει και ψάχνεις από πού θα πάς, το που θα παρκάρεις, το πώς θα χωθείς, το ξανθό στο δίπλα αυτοκίνητο, κλπ κλπ κλπ.
Εσύ ποιος πιστεύεις ότι μπορεί να κινηθεί ασφαλέστερα και να μην είναι αόρατος, εγώ που απλά φροντίζω γιαυτό η εσύ που είναι η Πέμπτη η έκτη σου προτεραιότητα ?Δεν έχετε απλός μειωμένη αντίληψη είστε ΑΜΕΑ και οδηγείται σαν ΑΜΕΑ, (όπως ανέφερες ότι ΑΜΕΑ είναι άτομα με ειδικές ικανότητες, ο τρόπος που οδηγείται θέλει ειδικές ικανότητες) αλλά δεν το'χεται καταλάβει, και όταν το καταλάβετε θα είναι ΑΡΓΑ.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Σου εύχομαι κάποια στιγμή να γίνεις συνειδητοποιημένος πολίτης απέναντι τους. Βέβαια ο καλύτερος τρόπος για να τους καταλάβεις είναι να βρεθείς κάποια στιγμή στην θέση τους αλλά εσύ απλά κρύβεσαι πίσω από την ασφάλεια των δοκών ασφαλειας και των ζωνών ελεγχόμενης παραμόρφωσης και τα 5 αστεράκια τουps1. σου συνιστώ να ξαναδιαβάσεις το άρθρο που έβαλα πρίν, ειδικά πρίν βγείς να οδηγησεις. ισως αν σου πώ οτι ο συντάκτης του δέν υπάρχει πια να σε συγκινήσω κιόλας.
ps2. και μιας που πιάσατε τα videakia απο youtube δείτε και κάτι άλλο απο τους άγγλους που φημίζονται για την οδηγική τους αμορφωσιά
αυτοί δεν ξέρουν και απλά τα γύρισαν γιατί δεν έχουν τι να κάνουν. άλλωστε οι μοτοσυκλετιστές εκεί ειναι σαν τους δικους μας
-
Να επικεντρωθούμε στο να στηλιτεύουμε ανόητες συμπεριφορές και νοοτροπίες και όχι στο ποιος την έχει πιο μεγάλη ( την οδηγική συμπεριφορά και ποιότητα ) ;
dimitris74 έτσι όπως τα λες σημαίνει ότι οι νταλικιέρηδες βλέπουν ακόμη πιο πολλά. εγώ λέω ότι εάν βρεθείς στην αριστερή τους πόρτα , παίζει με μεγάλες πιθανότητες να μη σε δουν.
-
Δηλαδη ρε μαστορα εσυ τι ονομαζεις προσπεραση στην εθνικη?
-
Ρε κωστα sorry κιολας αλλα εισαι ψιλοτρομπας
Πας να βγαλεις ακρη εδω μεσα...δεν τπαρχει περιπτωση, απλα ξεχνα το!
Εισαι παρανομος που πηγαινες με 170! ΤΕλειωσε! κατω απο 20 μετρα το δευτερολεπτο ειχατε διαφορα με την μηχανη (αν πηγαινε οντως με 230) οποτε μαλλον ηταν στην αριστερη λωριδα και εσυ εισαι γκαβός!
Υγ. Εχω δει τοσα σκηνικα τις τελευταιες 2 βδομαδες που πραγματικα βαριεμε να γραψω.
ΥΓ2 καμια πατεντα να προσαρμόω καμερα να τραβαει το δρομο μπροστα αναμεσα απο τα καθισματα και να φαινεται και λιγο το κοντερ μου υπαρχει?
-
Έλειψα 20 μέρες, γράψατε 38 σελίδες σε αυτό το νήμα. Δεν παλεύεται...Που πηγαμε;;;
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Έλειψα 20 μέρες, γράψατε 38 σελίδες σε αυτό το νήμα. Δεν παλεύεται...
Που πηγαμε;;;
Βούνους Ευβοίας.
-
Αγ. Παρασκευη παω να μπω σε πλατεια κοντα στο Deeree.
Με το που μπαινω, κοντευω να πεσω πανω σε ταριφα ο οποιος ηταν ηδη στην πλατεια και ειχε μπει απο την προηγουμενη εισοδο.
Στο τσακ γλειτωσαμε το μπαμ...
Τον κοιταω.... Πας καλα;;;;
Αρχηζει τα Αλαμπουρνεζικα του στυλ επαγγελματιας ανθρωπος, θα μας σκωτοσεις, θα μας αφησεις χωρις μισθο και τα σχετικα...
-Εγω τι κανω ρε φιλε εδω;;; Γυρηζω απο τα μπουζουκια;;;; Ξυνω τα αρ...δια μου;;; Στην δουλεια μου παω! Και κοντεψες να μ εμβολησεις καραγκιοζι! Σε πλατεια εισαι και εισαι υποχρεωμενος να μ αφησεις να μπω!
-Εχεις ΣΤΟΠ!
-Μαλακα.... ανοιξε τα ματια σου.... Ο καθετος στην οδο που κινουμε εχει ΣΤΟΠ!Ξεκιναω και φευγω.
Ελα που ειχε μαζευτει κινηση πριν τη πλατεια και οπως παω για την εξοδο μου, μηχανη που απο το δεξι κενω αναμεσα στα αυτοκινητα και κρασπεδο μπαινει στη πλατεια και αντι να κανει δεξια και να κανει τον γυρο της πλατειας.... κοβει αριστερα και παει κατα πανω μου.....
Kοιταω να δω τι θα κανει.
Φρενα αυτος, φρενα κ εγω.
Πεφτει κατω το BMWσταματαω στο τσακ.
Φωνες αυτος!
-Δεν με ειδες; θα με σκωτοσεις! Δολοφωνε! Κ αν ειχα χτυπησει!
-Θα βαζα οπισθεν....
-Καγκελο ο τυπος.
-Παει να με πιασει να με βγαλει απο το αμαξι, κλεινω παραθυρο και καλω αστυνομια.
Βγαινω απο το αμαξι ενημερωνω οτι ερχοντε οι μπατσοι, μ αρπαζει απο το πουκαμισο και του κανω ....Και επιθεση..... Ωραια.... Θελει βαψημο ο πισω προφυλακτηρας και δεν πηγα διακοπες ακομα.... Μ αφηνει.... Παω στο δρομο απο τον οποιο ηρθε.
Οπως κοιτας ευθεια, σημα για υποχρεωτικη κυκλικη πορεια που υπαρχει σ ολες τις στρογυλες πλατειες. Στο τελος του δρομου απαγορευτικο για αριστερη στροφη....
Και κοιταω κ αυτον.... Ο οποιος εχει σκασει πλεον....
Τι απ ολα δεν ειδες;;;;Ερχεται η αστυνομια.
2 ζηταδες....
Την γα...σε λεω απο μεσα μου....
Ο μηχανακιας παιρνει το κλαψιαρικο υφος παλι... 'Ρε φιλε.... πηγε να με σκοτωσει και τελευταια στιγμη τον απεφυγα και μου πεσε η μηχανη και παλι καλα που φοραγα κρανος και δεν χτυπησα' και τα σχετικα.
Τον κοιταει ο μπατσος.... ναι με την βερμουδιτσα, το αμανικο και το παντοφλακι, παλι καλα που δεν χτυπησες...
Τι εγινε εδω θα μας πει κανενας;;;;
Το και το... πηγαινα απο εκει, εκει και ο κυριος μπηκε αναπωδα στην πλατεια. Τελευταια στιγμη τον ειδα. Μ απειλουσε μετα, οταν βγηκα απο το αμαξι μου επιτεθικε....Μπηκα στυην πλετεια, λεει αυτος, μου σβησε η μηχανι ( ) την ξαναβαλα και οπως ξεκινησα ηρθε αυτος και πηγε να πεσει πανω μου. Επεσε και η μηχανη κατω κ εχω ζημιες....
Κοιταει αυτον ο μπατσος... κοιταει το φρεσκο φρεναρισμα που υπαρχει και γυρηζει και του κανει....
Μας εχεις για μαλακες;;;
Πηγες να κοψεις δρομο και δεν σου κατσε, θες να σου φτιαξουν και την μηχανη;;;;
Λοιπον, εσεις με το Οπελ, θα καταθεσετε μυνηση;;;;
Ξερω γω.... Δεν εχω παει διακοπες φετος..... Καγκελο ο μπατσος.... Μη τραβιεμαι με τμηματα και ασφαλιστικες καλοκαιριατικα....
Και την κανω....
Πολυ το φχαριστηθικα! -
Έλειψα 20 μέρες, γράψατε 38 σελίδες σε αυτό το νήμα. Δεν παλεύεται...
Που πηγαμε;;;
Βούνους Ευβοίας.
Μια χαρα!
Εχει ωραιες στροφες εκει!
Στις μπριτζολες θα ρθεις;;;
Να κανονησουμε το 'θεματακι' που μας προεκυψε σε αλλο τοπικ
17 να ναι κ οτι θες -
Προς dimitris74
Δεν κάνω παράθεση για να μην δημιουργούμε τεράστια Post.
Ο χαρακτηρισμός ΑΜΕΑ ή ΑμεΑ που σημαίνει Άτομα ΜΕ Αναπηρία τον οποίο δεν τον έδωσα-όρισα εγώ αλλά η Πολιτεία ή οι Οργανώσεις που ασχολούνται μαζί τους ή δεν ξέρω εγώ ποιος, ο οποίος περιλαμβάνει όλα αυτά τα άτομα με πάσης φύσεως προβλήματα και τα ξεχωρίζει από εμάς τους Υγιείς – Αρτιμελής με σκοπό να τα βοηθήσουν και να τα προστατέψουν με οποίο τρόπο μπορούν.
Κάποια από αυτά τα άτομα έχουν κάποιες ειδικές ικανότητες - δεξιότητες οπού μπορούν να προσφέρουν εργασία όπως και όλοι οι υπόλοιποι εμείς.
Τα υπόλοιπα άτομα δεν μπορούν να προσφέρουν εργασία οποιασδήποτε μορφής και δεν έχουν ειδικές ικανότητες - δεξιότητες αλλά όλα αυτά τα άτομα πρέπει Η Πολιτεία, οι Οργανώσεις και Εμείς να τα Βοηθήσουμε και να τα προστατέψουμε.
Τώρα εάν εσύ επιμένεις στο ειδικές ικανότητες κάνε πχ μια βόλτα από το Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων και θα αλλάξεις γνώμη.Εάν σε ενοχλεί που ονόμασα ΑΜΕΑ τα ΖΩΑ ΖΩΑ ΖΩΑ που αναφέρετε το Παρών Topic, βρες Εσύ έναν καταλληλότερο χαρακτηρισμό και να χρησιμοποιώ αυτών από δω και στο εξής.
Εσύ θα τον δεις τον πεζό το μηχανάκι που είναι διπλά μου θα τον δει ? η κυκλοφορούμε πλάι πλάι και δεν το ξέρω ?
Ποιος σου είπε ότι τα αντανακλαστικά μου είναι αποτέλεσμα τρόμου ?
Η αντίδραση μου θα είναι τέτοια για να τους αποφύγω και τους δύο αλλά αν δεν μπορέσω τι πρέπει να κάνω ?
Μήπως να αποφύγω τον πεζό και να προσεύχομαι το μηχανάκι να οδηγεί όπως προανέφερες για τον εαυτό σου ?Δεν μου απαντάς ποιος κινείτε με μειωμένη αντίληψη αλλά βάζεις στο παράδειγμα και ένα επιπλέων αμάξι !!! και μου λες πέραν από τον υπαρκτό κίνδυνο να χτυπήσω έναν πεζό και ένα μηχανάκι που κινείται παράνομα την συγκεκριμένη στιγμή να σκέφτομαι και ένα ανύπαρκτο αυτοκίνητο που ενδέχεται να εμπλακεί και αυτό στο ατύχημα και μου μιλάς μετά για αντίληψη και πρόληψη !!!!. μου φαίνεται ότι κάθε φορά που βάζεις το κράνος στο κεφάλι σου ο εγκέφαλος σου κάτι παθαίνει ή ίσως δεν οξυγονώνεται αρκετά και έχει παραισθήσεις.
Ναι δοκίμασα και τα δυο μέσα και προτίμησα την ασφάλεια των τεσσάρων τροχών παρά των δυο, με όλα αυτά τα Ζώα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας ή μήπως και ο Όρος ΖΩΑ σε ενοχλεί και αυτός ?
Βρες έναν καταλληλότερο χαρακτηρισμό, η μήπως δεν μπορείς να βρεις γιατί ανήκεις και εσύ στα ΖΩΑ ή ΑΜΕΑ που αναφέρομαι και εγώ και ο Τίτλος Του Topic γιατί για σένα μόνο οι άλλοι είναι ΖΩΑ ?Όσο για το πείραμα με τον Γορίλλα εσένα θα έπρεπε να σε προβληματίσει περισσότερο από ότι εμένα μια και εσύ κυκλοφορείς με ένα όχημα με τόσα μειονεκτήματα από πλευράς ασφάλειας.
Μήπως πιστεύεις ότι αυτοί που πρόσεξαν το Γορίλλα οδηγούν μόνο μηχανή ? λόγω ανεπτυγμένης αντίληψης ? -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Μια χαρα!
17 να ναι κ οτι θεςΌντως έχει ωραίες στροφές, αλλά είναι δικές μου and you are not invited (όπως ακριβώς με τα 17χρονα)!
Για μπριζόλες δεν έχω ιδέα, αλλά ούτως ή άλλως τις επόμενες μέρες θα λείπω και πάλι. Δεν κανονίζετε καμία μπριζολο-εκδρομή στην Στενή καλύτερα; Μπορεί να συνδυαστεί με μπάνιο στην Χιλιαδού.
-
Μια χαρα!
17 να ναι κ οτι θεςΌντως έχει ωραίες στροφές, αλλά είναι δικές μου and you are not invited (όπως ακριβώς με τα 17χρονα)!
Για μπριζόλες δεν έχω ιδέα, αλλά ούτως ή άλλως τις επόμενες μέρες θα λείπω και πάλι. Δεν κανονίζετε καμία μπριζολο-εκδρομή στην Στενή καλύτερα; Μπορεί να συνδυαστεί με μπάνιο στην Χιλιαδού.
Δεν κανονηζω εγω τις συναντησεις.
Οσον αφορα το αλλο θεμα....
Οπως και με τα 17χρονα...
Ετσι και με τις στροφες
Εχω στριψει εκει... -
Ε ψιτ...
17χρονα ειπες. Εμενα γιατι δεν με φωναξες?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ε ψιτ...17χρονα ειπες. Εμενα γιατι δεν με φωναξες?
Ειμαι μοναχοφαης.... Σαν τον Χρηστο....
-
*Ξεκληρίστηκε οικογένεια σε τροχαίο δυστύχημα στη Μαλακάσα
ΑΠΕ
Τρίτη, 17 Ιουλίου 2007 08:37**Πατέρας, μάνα και γιος **βρήκαν τραγικό θάνατο στη 1 τα ξημερώματα σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο 38ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στη Μαλακάσα.
Νεκροί είναι ο 42χρονος οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου, η συζύγός του 39 ετών και το ανήλικο αγόρι τους 5 ετών από τη Νέα Σμύρνη.
Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία η οικογένεια επέστρεφε από διακοπές όταν το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 42χρονος προσέκρουσε σε άλλο σταθμευμένο ΙΧ στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης της εθνικής οδού. Το αυτοκίνητο είχε σταθμεύσει λόγω **βλάβης **με αναμμένα τα αλάρμ και περίμενε το όχημα της οδικής βοήθειας που ερχόταν εκείνη τη στιγμή.
Το ΙΧ στο οποίο επέβαινε η οικογένεια μετά την πρόσκρουση βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε. Προανάκριση για το δυστύχημα κάνει το Β' Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων που εδρεύει στις Αφίδνες. *O μακαρίτης-ζώον καλά να πάθει. Η γυναίκα του και το παιδί του τι φταίγανε?
Ευτυχώς που το ζώο δεν πήρε στο λαιμό του και τους παντελώς αθώους σταθμευμένους.
....
Κατα τ'άλλα, η Τροχαία θα γράψει **εμένα **που οδηγώ σωστά αλλά με 129.5χαω σε **άδεια **Εθνική....
.....
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]