-
But the FIA President says he now fears for possible retribution against the Spaniard from within his ranks, after Alonso's evidence directly led to the record $100m fine and exclusion from the constructors' world championship.
'If they do anything wrong against Alonso, they will have to answer to us in Paris and we will do what is necessary,' Mosley is quoted as saying by the Italian daily La Gazzetta dello Sport.
The Briton said he fully supported Alonso's actions, in direct contrast with some sections of some that have accused him of maliciously attempting to blackmail his bosses.
'He was the only one on his team who did the right thing,' Mosley said. 'With Alonso's emails we obtained certainty (about the case),' he added.
Περιληπτικώς, η FIA θα τσεκάρει τη συμπεριφορά της McLaren απέναντι στον Alonso για να εξασφαλιστεί ότι δε θα κάνουν κάτι εναντίον του μέσα από την ομάδα. Υπέροχα... τα λάθη πλέον απαγορεύονται!
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Αυτο που ξερω εγω ειναι οτι απο την στιγμη που τιμωρηθηκε η ομαδα θα επρεπε να τιμωρηθουν και οι οδηγοι ...Χαίρω πολύ όλοι αυτό λέμε. Ότι η απόφαση είναι γελοία.
Οσον αφορα την ουσια της υποθεσης δεν μιλαμε μονο για κλεπταποδοχη , αλλα και για χρησιμοποιηση (με βαση τα email του Alonso)..του προιοντος κλεψιματος..
Αυτό σημαίνει κλεπταποδοχή. Πχ κλέβω εγώ ένα ρολόι, και πιάνεσε εσύ να το φοράς. Τελείως διαφορετικό από το κλέβεις εσύ το ρολόι και σε πιάνουν.
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Κλέψιμο με κλεπταποδοχή είναι παίζω με τις λέξεις;
Θεωρείς ότι τιμωρούνται ή θα έπρεπε να τιμωρούντσι το ίδιο;Αυτο που ξερω εγω ειναι οτι απο την στιγμη που τιμωρηθηκε η ομαδα θα επρεπε να τιμωρηθουν και οι οδηγοι ...
Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως υπεκφέυγεις.
Οσον αφορα την ουσια της υποθεσης δεν μιλαμε μονο για κλεπταποδοχη , αλλα και για χρησιμοποιηση (με βαση τα email του Alonso)..του προιοντος κλεψιματος..
Μπορείς να μας παραθέσεις σε ποιο σημείο του email αποδεικνύεται ποια χρήση και πως ωφελήθηκε απ'αυτή τη χρήση η Μακλάρεν;;;
Το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι δικηγορος και ουτε θελω να μπλεξω με νομικους ορους ...
Χρειάζεται να είσαι νομικός για να γνωρίζεις τι σημαίνει κλεψιά και τί κλεπταποδοχή; Νομικοί όροι είναι αυτοί; Απλές ελληνικές λέξεις είναι.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Να στα πω εν τάχει, η ΜακΛάρεν βρέθηκε να κατέχει πάρα πολλά τεχνικά δεδομένα της Φεράρι χωρίς όμως να τα έχει χρησιμοποιήσει και τιμωρήθηκε σαν να είχε κατεβάσει στο πρωτάθλημα πιστό αντίγραφο της Φεράρι.
Του Αλόνσο και του Χαμιλτον του υποσχέθηκε η ΦΙΑ ασυλία από την ποινή αν καταθέσουν όσες πληροφορίες είχαν επί του θέματος.
Δεδομένης της αβεβαιότητος γενικά από που προκύπτει η σιγουριά οτι δεν τα χρησιμοποίησαν?
Κ από τη στιγμή που δεν υπάρχει βίντεο που να δείχνει''εδώ ο PdlR k o FA δοκιμάζουν τον κρυφό αέρα! ή οτι άλλο δοκίμασαν τέλοσπάντων αν τα δοκίμασαν ''αλλά συνομιλίες περί των δεδομένων αυτών εσένα το μυαλό σου δεν πάει οτι αναφέρονταν στην δοκιμή των στοιχείων αυτών?Δηλαδή απλά μιλούσαν κάνοντας θεωρητική κουβέντα με θέμα ένα dossier 780 σελίδων με δεδομένα του βασικού της αντιπάλου.Απλά στο διάλλειμα που έκαναν αναφέρονταν κ εκεί.Ξέρεις μου θυμίζει την δυσκολία να αποδειχθεί στο δικαστήριο η ενοχή του ηθικού αυτουργού,αφού σε κάποιες περιπτώσεις το να αποδειχθεί αυτό είναι απλά αδύνατο,χωρς να σημαίνει όμως οτι δεν είναι ο δράστης.Κ παρακαλώ να γίνει κατανοητό οτι η Μακλάρεν ναι δεν έβαλε να κλέψουν,αλλά τα δεδομένα-αποδείξεις(κ όχι υποθέσεις-ειοκασίες) λένε οτι ήταν κοινωνοί των στοιχείων αυτών αρκετοί από την ομάδα.Εσένα αυτό δεν σε οδηγεί προς την ενοχή αλλά στο ανακλαστικό οτι ''η Φεράρρι τα έδωσε εμείς δεν τα θέλαμε κ σίγουρα δεν τα χρησιμοποιήσαμε?''
Να αμφισβητείται η FIA κ οι αποφάσεις της αλλά όχι κ η λογική!
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
O Alonso ειπε στον Ron Dennis να τον αποδεσμευσει απο το συμβολαιο του και επειδη ο Dennis αρνηθηκε τον απειλησε οτι θα παει και αλλα στοιχεια στην FIA (ειναι κ μαρτυριαρης βλεπεις..) ..Eκει τα 'πηρε' ο Dennis και πηρε αυτος επιοπου τηλεφωνο στην Fia λεγοντας οτι οι οδηγοι του εχουν επιπλεον στοιχεια ....και την συνεχεια την γνωριζουμε....Τις φήμες γιατί 'την βρίσκετε' να τις παρουσιάζετε ως γεγονότα δεν ξέρω.
Ο Alonso πήγε εκνευρισμένος στον Dennis για αυτό που έκανε ο Hamilton.
ΟΧΙ για να τον αποδεσμεύσει. Που το έχετε διαβάσει αυτό να το δούμε κι εμείς;
Δεμένο τον έχουν τον Alonso; Αν θέλει τόσο πολύ να φύγει οι πόρτες είναι ανοιχτές.
Ο μάνατζέρ του και ο ίδιος δηλώνουν ότι θέλει να μείνει ναι ή όχι;
ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ.το οτι ο Αλόνσο ήθελε να την κοπανήσει και δεν τον αφηνε ο Ντενις, παρολο που γινονται συνεχεια φασαρίες στη ΜακΛάρεν δειχνει την αξια του ως οδηγού
Πήραμε την φήμη, την κάναμε γεγονός, βγάλαμε και συμπέρασμα!
και μετα βγαζουμε ψευτη και κλαψιαρη τον Ισπανό, δικιο εχει, τον εκμεταλλευονται για να κερδιζει ο Χαμιλτον
Αχου το το καημένο, το εκμεταλλεύονται!
Το έχεις γράψει χίλιες φορές. Το ίδιο και το ίδιο. Έχεις να μας αναφέρεις ΜΙΑ έστω περίπτωση, οπού αδικήθηκε ο Alonso από την McLaren, υπέρ του Hamilton;Μεχρι στιγμής το καημένο έχει στο ενεργητικό του, ένα δημόσιο ξέχεσμα στην ομάδα του (Renault) και μία απειλή εις βάρος του αφεντικού του (McLaren).
ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ. Όχι φήμες.He was the only one on his team who did the right thing
Στο χωριό μου το λένε και 'καταδότης' ή 'καρφί'.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Ακριβώς! Καλά λέω λοιπόν...λίγα τους έριξαν!!!
Άκου εκεί ομάδα που θέλει να κάνει και έφεση...και θέλει να βγει κι από πάνω...και μάλιστα μερικοί εδωμέσα έχουν το θράσος να λένε ότι φταίει και η Ferrari
Και πραγματικά πιστεύω ότι στη τελική η ποινή είναι αστεία...γιατί αφού έχουν τη τεχνογνωσία για τόσες μα τόσες πολλές λεπτομέρειες της F2007...ποιός μπορεί να μου εξασφαλίσει ας πούμε ότι δε θα τα χρησιμοποιήσει και του χρόνου η McLaren...
Ας πούμε, η παντελής σου άγνοια για το ότι ανόμοια μονοθέσια χρειάζονται ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ρυθμίσεις και στοιχεία. Ας πούμε, επίσης, η ματαιδοξία σου ότι τα στοιχεία της φετινής Φεράρι που στις πίστες βλέπει την πλάτη της ΜακΛάρεν με το κυάλι και κερδίζει τον τίτλο με 'δικαστική' απόφαση είναι ικανά για μονοθέσιο τίτλου του χρόνου.
και βεβαίως, βεβαίως...γιατί να πάρει πρωτάθλημα ο Ισπανός ή ο Άγγλος με 'κλεμμένο' μονοθέσιο?
Ρώτα τη ΦΙΑ και το Μόσλει να στο απαντήσουν αυτό.
-
Ο χρήστης sosna έγραψε:
Να στα πω εν τάχει, η ΜακΛάρεν βρέθηκε να κατέχει πάρα πολλά τεχνικά δεδομένα της Φεράρι χωρίς όμως να τα έχει χρησιμοποιήσει και τιμωρήθηκε σαν να είχε κατεβάσει στο πρωτάθλημα πιστό αντίγραφο της Φεράρι.
Του Αλόνσο και του Χαμιλτον του υποσχέθηκε η ΦΙΑ ασυλία από την ποινή αν καταθέσουν όσες πληροφορίες είχαν επί του θέματος.
Δεδομένης της αβεβαιότητος γενικά από που προκύπτει η σιγουριά οτι δεν τα χρησιμοποίησαν?
Κ από τη στιγμή που δεν υπάρχει βίντεο που να δείχνει''εδώ ο PdlR k o FA δοκιμάζουν τον κρυφό αέρα! ή οτι άλλο δοκίμασαν τέλοσπάντων αν τα δοκίμασαν ''αλλά συνομιλίες περί των δεδομένων αυτών εσένα το μυαλό σου δεν πάει οτι αναφέρονταν στην δοκιμή των στοιχείων αυτών?Δηλαδή απλά μιλούσαν κάνοντας θεωρητική κουβέντα με θέμα ένα dossier 780 σελίδων με δεδομένα του βασικού της αντιπάλου.Απλά στο διάλλειμα που έκαναν αναφέρονταν κ εκεί.Ξέρεις μου θυμίζει την δυσκολία να αποδειχθεί στο δικαστήριο η ενοχή του ηθικού αυτουργού,αφού σε κάποιες περιπτώσεις το να αποδειχθεί αυτό είναι απλά αδύνατο,χωρς να σημαίνει όμως οτι δεν είναι ο δράστης.Κ παρακαλώ να γίνει κατανοητό οτι η Μακλάρεν ναι δεν έβαλε να κλέψουν,αλλά τα δεδομένα-αποδείξεις(κ όχι υποθέσεις-ειοκασίες) λένε οτι ήταν κοινωνοί των στοιχείων αυτών αρκετοί από την ομάδα.Εσένα αυτό δεν σε οδηγεί προς την ενοχή αλλά στο ανακλαστικό οτι ''η Φεράρρι τα έδωσε εμείς δεν τα θέλαμε κ σίγουρα δεν τα χρησιμοποιήσαμε?''
Να αμφισβητείται η FIA κ οι αποφάσεις της αλλά όχι κ η λογική!
καλώς ή κακώς οι ποινές οφείλουν να επιβάλλονται βάσει ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ και όχι ΕΙΚΑΣΙΩΝ & ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.
Έχω ζητήσει επανειλλημένα από τους κατά τα άλλα ορυόμενους τιφόζι του φόρουμ να μου παραθέσουν αποσπάσματα από την ανακοίνωση της ΦΙΑ όπου ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ χρήση των στοιχείων της Φεράρι από τη ΜακΛάρεν, από την οποία χρήση επωφελήθηκε η ΜακΛάρεν στους αγώνες. Ακόμα περιμένω και είναι προφανές πως θα περιμένω εις τον αίωνα τον άπαντα, δίοτι απλούστατα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ τέτοιες ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.
-
Τα πήρε τα στοιχεία η Mclaren από τον απολυμένο υπάλληλο της Ferrari. Βγήκε και το παραδέχτηκε. Υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα χρησιμοποίησε; Υπάρχει απόδειξη ότι η Mclaren έχει αντιγράψει τη Ferrari από αυτά που είχε δει από τον πρώην υπάλληλο της Ferrari; Αν ναι που είναι; Για να μιλάμε με γεγονότα και όχι με εικασίες.
-
Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Dennis, την Τετάρτη θα έχουμε πιθανότατα κι άλλο δικαστήριο, για την άλλη περίφημη απόφαση (της Ουγγαρίας), όπου η McLaren τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών γιατί εμπόδισε ... τον εαυτό της!
Και αυτό γιατί το πρόστιμο που θα πληρώσει η McLaren εξαρτάται από τη θέση που θα καταλάμβανε τελικά στο πρωτάθλημα αν στο τέλος του είχε τους βαθμούς που κατέκτησε μέχρι τη Monza!!!
Αυτό δεν είναι απόφαση, συνταγή για παστίτσιο είναι. Δεν παίζονται οι άνθρωποι. -
Χάρη έχεις απόλυτο δίκιο να ζητάς τις αποδείξεις θεωρώντας οτι η ομάδα που υποστηρίζεις κατηγορήθηκε ''άδικα''.Προσπάθησε όμως να καταλάβεις το παράδειγμα με τον ηθικό αυτουργό κ την δυσκολία άμεσης απόδειξης πιστεύω οτι μπορεί να σου καταδείξει με τον καλύτερο τρόπο την δυσκολία της ΦΙΑ στο όλο ζήτημα!
Αποδεικνύεται πάντως οτι κατείχαν παρανόμως κ συνομιλούσαν περί των δεδομένων αυτών.Εκείνοι λοιπόν στη FIA με τα στοιχεία που έχουν αποφάσισαν οτι η ομάδα της Μακλάρεν αξίζει να τιμωρηθεί.Πιστεύεις οτι θα ήταν για αυτούς κ τα έσοδά τους τη στιγμή που το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά σώφρον να εξοντώσουν μια θεμέλιο λίθο του σπόρ με τον τρόπο αυτό εξυπηρετώντας την παράγκα της Φεράρρι,απλά κ μόνο για να της δώσει το πρωτάθλημα,ενώ πια όλα είναι πολύ εύκολο να μαθευτούν?
Σέβομαι την δυσπιστία σου αλλά προσπάθησε να καταλάβεις οτι οι άνθρωποι εκεί γνωρίζουν πάρα πολλά περισσότερα από εμάς κ οτι ακόμη κ αν ένα ποσοστό είναι διεφθαρμένο,σίγουρα θα υπάρχουν κ λογικοί χαρακτήρες εκεί!
Κ κάτι άλλο.Κάποια παιδιά υποστηρίζουν οτι από τη στιγμή που είναι εντελώς διαφορετικά μονοθέσια είναι αδύνατο να μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία αυτά.Μα είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουυμε οτι έχοντας γνώση τέτοιων ευαίσθητων δεδομένων σαφώς κ δεν γίνεται το copy paste αλλά μπορείς πολύ εύκολα να τα εκμεταλευτείς κ να υπολογίσεις τις κινήσεις του αντιπάλου σου?
Κ για να ξεκαθαρίσω δεν μου άρεσε η όλη τροπή που πήρε το ζήτημα κ μάμησε το σπόρ αλλά δεν κλίνω κ προς την συνωμοσιακή άποψη οτι δάκτυλος της Φεράρρι προσπαθεί να βγάλει από τη μέση την Μακλάρεν ώστε να κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα κατασκευαστών υπό την ανοχή της ΦΙΑ αλλά κ ολόκληρου του τηλεθεάμονος κοινού.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
....της φετινής Φεράρι που στις πίστες βλέπει την πλάτη της ΜακΛάρεν με το κυάλι και κερδίζει τον τίτλο με 'δικαστική' απόφαση είναι ικανά για μονοθέσιο τίτλου του χρόνου.Βρε Χαρη μηπως εχεις χασει λιγο το τοπι; Ποια πλατη βλεπει η Φερραρι; Τις ιδιες νικες εχουμε.. Και χτες στα δοκιμαστικα εγινε το 1-2..Ακομη και στην Ουγγαρια ο Μικι ηταβ κολλημενος σε ολο τον αγωνα..Ελεος..Μπορει να μην κερδισουν σημερα αλλα αν μη τι αλλο μη λεμε ο,τι μας βολευει και θελουμε..Ακου βλεπει την πλατη της..
-
Ο χρήστης sosna έγραψε:
Αποδεικνύεται πάντως οτι κατείχαν παρανόμως κ συνομιλούσαν περί των δεδομένων αυτών.Εκείνοι λοιπόν στη FIA με τα στοιχεία που έχουν αποφάσισαν οτι η ομάδα της Μακλάρεν αξίζει να τιμωρηθεί.Πιστεύεις οτι θα ήταν για αυτούς κ τα έσοδά τους τη στιγμή που το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά σώφρον να εξοντώσουν μια θεμέλιο λίθο του σπόρ με τον τρόπο αυτό εξυπηρετώντας την παράγκα της Φεράρρι,απλά κ μόνο για να της δώσει το πρωτάθλημα,ενώ πια όλα είναι πολύ εύκολο να μαθευτούν?Αποφάσισαν λοιπόν ότι επειδή συνομιλούσαν περί δεδομένων της Ferrari, έπρεπέ να τιμωρηθεί με αυτήν την ποινή. Φαντάσου να είχαν κατεβάσει μονοθέσιο-φωτοτυπία ποια θα ήταν η ποινή. Και σύμφωνα με τον κύριο Mosley, μας κάνανε και χάρη. Μεγαλόψυχοι...
Όσο για τα έσοδα τους που λες, για αυτό ακριβώς πήραν αυτή την απόφαση. Γιατί δεν επηρρεάζονται καθόλου. Είπαμε επιστημονικές δουλειές.Κάποια παιδιά υποστηρίζουν οτι από τη στιγμή που είναι εντελώς διαφορετικά μονοθέσια είναι αδύνατο να μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία αυτά.Μα είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουυμε οτι έχοντας γνώση τέτοιων ευαίσθητων δεδομένων σαφώς κ δεν γίνεται το copy paste αλλά μπορείς πολύ εύκολα να τα εκμεταλευτείς κ να υπολογίσεις τις κινήσεις του αντιπάλου σου?
Κάποια άλλα παιδιά επίσης υποστηρίζουν ότι η McLaren κέρδισε 2-3sec στο γύρο από τα δεδομένα αυτά. Όπως το βλέπει το κάθε παιδί.
δεν κλίνω κ προς την συνωμοσιακή άποψη οτι δάκτυλος της Φεράρρι προσπαθεί να βγάλει από τη μέση την Μακλάρεν ώστε να κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα κατασκευαστών υπό την ανοχή της ΦΙΑ αλλά κ ολόκληρου του τηλεθεάμονος κοινού.
Και πως εξηγείς το γεγονός ότι σε ανάλογη περίπτωση με την Toyota δεν κουνήθηκε φύλλο; Τώρα μας έπιασε ο πόνος για την κατασκοπεία ή απλά τώρα παίζεται το πρωτάθλημα (=μπικικίνια);
Τις ιδιες νικες εχουμε..
Άρα 7=6.
Και 181 -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
O Alonso ειπε στον Ron Dennis να τον αποδεσμευσει απο το συμβολαιο του και επειδη ο Dennis αρνηθηκε τον απειλησε οτι θα παει και αλλα στοιχεια στην FIA (ειναι κ μαρτυριαρης βλεπεις..) ..Eκει τα 'πηρε' ο Dennis και πηρε αυτος επιοπου τηλεφωνο στην Fia λεγοντας οτι οι οδηγοι του εχουν επιπλεον στοιχεια ....και την συνεχεια την γνωριζουμε....
Τις φήμες γιατί 'την βρίσκετε' να τις παρουσιάζετε ως γεγονότα δεν ξέρω.
Ο Alonso πήγε εκνευρισμένος στον Dennis για αυτό που έκανε ο Hamilton.
ΟΧΙ για να τον αποδεσμεύσει. Που το έχετε διαβάσει αυτό να το δούμε κι εμείς;
Δεμένο τον έχουν τον Alonso; Αν θέλει τόσο πολύ να φύγει οι πόρτες είναι ανοιχτές.
Ο μάνατζέρ του και ο ίδιος δηλώνουν ότι θέλει να μείνει ναι ή όχι;
ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΗΜΕΣ.πέστα Χρυσόστομε!
Υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του ξαναλέμε που του δίνει την δυνατότητα όποτε θεωρήσει ο ίδιος ότι δεν του προσφέρει σωστό μονοθέσιο, προυποθέσεις για κατάκτηση πρωταθλήματος να αποχωρήσει μόνος του.
Εσύ τι λες ευθιχτε TLG, είχε λόγο να μπει σε τέτοιο ρίσκο να εκτεθεί; Αφού όλα πλέον βγαίνουν στην φόρα....
+1 ΕΛΕΟΣ ΜΕΤΙΣ ΦΗΜΕΣ!
-
**Ως φίλος της Ferrari **θέλω να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος για το ότι η Mclaren δεν τιμωρήθηκεμε αποκλεισμό φέτος και του χρόνου! Πρωτάθλημα χωρίς Maclaren είναι άδειο και αδιάφορο! Εφόσον η Maclaren έκανε την εν λόγω παρανομία, έπρεπε να τιμωρηθεί σκληρά αλλά αυτό θα έβλαπτε και το άθλημα αλλά και εμάς που το παρακολουθούμε!
Ως φίλος της Ferrari, το φετινο πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι σαν να μην το πήρε κανένας. Δεν θέλω ένα πρωτάθλημα με μηδενισμό του αντιπάλου. Δεν θέλω ένα πρωτάθλημα στα δικαστήρια από χαρτογιακάδες, ακόμα και αν με έκλεψαν.
Αν ήμουν φίλος της Mclaren θα πετούσα από την χαρά μου. Η Maclaren όχι απλά έπεσε στα μαλακά, αλλά ουσιαστηκά δεν τινωρήθηκε καθόλου!
- Απέφυγε τον απόκλεισμό για το 2008, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για το RnD της και την μετέπειτα πορεία της.
- Απέφυγε τον αποκλεισμό για το 2007 πράγμα που σημαίνει ότι θα τρέξει τους επόμενους 4 αγώνες κανονικά με ότι αυτό συνεπάγεται
- Διεκδικεί κανονικά και μάλιστα θα πάρει το πρωτάθλημα Οδηγών που είναι πιστεύω και το πιο σημαντικό
Μπορεί να χάρηκα διότι όπως είπα δεν θα ήθελα ένα πρωτάθλημα χωρίς Maclaren, αλλά νομικά η ουσιαστική αθώωση της Maclaren (λόγω των 1,2,3 παραπάνω) είναι σκανδαλώδης.
Το ότι η FIA στηρίζει με διάφορες αποφάσεις και κανονισμούς την Ferrari δεν λέει κάτι. Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που είναι ενάντια στην Ferrari (όπως πχ η νομοθεσία περι ελάστικών το 2005, η τιμωρία του MS το 2006 και πολλές άλλες). Παραδέχομαι ότι η Ferarri πιο πολύ ευνοείται παρά αδικείται. Όμως αυτό είναι τελείως αδιάφορο για την συγκεκριμένη περίπτωση που είναι αποδεδειγμένη απάτη!
**Μου κάνει εντύπωση η μπουρδολογία των οπαδών της Maclaren! Πιαστήκανε να έχουν κλεμμένα στοιχεία του αντιπάλου. Γλιτώσανε τον αποκλεισμό 2007-2008. Διεκδικούν το πρωτάθλημα οδηγών το 2007 και φωνάζουν για αδικία από πάνω. Έλεος, ξεκολλάτε!!. **
Κια για να τελείωσω ειπώθηκε άλλη μια ανοησία: Ότι δλδ δεν χρησιμοιποιήθηκαν τα στοιχεία την Ferrari, διότι
α. η Maclaren είναι ηθικό στοιχείο και δεν θα έκανε κάτι τέτοιο
β. η τα στοιχεία δεν είναι compatible για διαφορετικό μονοθέσιο.Μα το πρόβλημα δεν είναι αν πήραν μια αεροτομή και την αντέγραψαν ούτε αν ρύθμισαν μια γωνία στις αναρτήσεις! Το θέμα είναι ότι όταν σχεδιάζω και αναπτύσω ένα σύστημα(είτε αυτοκίνητο, είτε αεροπλάνο, είτε χορτοκοπτικό είτε λογισμικό), **μπορώ να πάρω ιδέες και κατευθύνσεις από σχέδια **αντιπάλων που **θα μου δώσουν έμπνευση στον σχεδιασμό του δικού **μου συστήματος και πιθανόν μπορεί να με βοηθήσουν να γλιτώσω χρόνό. Επίσης μπορώ να ξεκινήσω από το δικό του σχέδιο και να το εξελίξω σε κάτι άλλο ίσως και καλύτερο,κάτι που δεν θα έκανα αν δεν το είχα.
**Τέλος μπορώ να προβλέψω την στρατηγική του σε συγκεκριμένες πίστες, **και να προσαρμώσω την δικιά μου στρατηγική για να τον αντιμετωπίσω.Οι οπαδοί της Maclaren προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα σχέδια ενός μονοθεσίου στα χέρια των αντιπάλων είναι το ίδιο χρήσιμα με το βιβλίο του Μαμαλάκη για τις μελιτζάνες. Η αφέλεια μου κάνει ή πόρωση!
Αλήθεια αν επιτρεπόταν να βλέπεις να σχέδια των άλλων μονοθεσίων, τι πιστεύεται ότι θα κάναν οι ομάδες? Θα τα πετούσαν στο καλάθι των αχρήστων? ή θα τα μελετούσαν? **Και στο τέλος τέλος, ας έστελνα τον stepney σπίτι του λέγοντάς του 'τι να τα κάνουμε ρε φίλε τα σχέδια? είναι incompatible με το δικό μας αμάξι, μας είναι άχρηστα' **
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Και το ντοσιέ με τις 780 σελίδες τι το ήθελε ο μάστορας στο σπίτι του, να τυλίξει αντζούγιες?Από πότε η κατοχή αποδεικνύει πράξη και τιμωρείται μάλιστα εξοντωτικά; Σε ποιο σύμπαν και σε ποιο στοιχειδώς σοβαρό σύστημα δικαίου;
-
Χάρη, παίζεις με τις λέξεις! Την κάνανε...τους πιάσανε...πληρώνουν!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
....της φετινής Φεράρι που στις πίστες βλέπει την πλάτη της ΜακΛάρεν με το κυάλι και κερδίζει τον τίτλο με 'δικαστική' απόφαση είναι ικανά για μονοθέσιο τίτλου του χρόνου.
Βρε Χαρη μηπως εχεις χασει λιγο το τοπι; Ποια πλατη βλεπει η Φερραρι; Τις ιδιες νικες εχουμε.. Και χτες στα δοκιμαστικα εγινε το 1-2..Ακομη και στην Ουγγαρια ο Μικι ηταβ κολλημενος σε ολο τον αγωνα..Ελεος..Μπορει να μην κερδισουν σημερα αλλα αν μη τι αλλο μη λεμε ο,τι μας βολευει και θελουμε..Ακου βλεπει την πλατη της..
Εγώ έχω χάσει το τόπι Πασχάλη ή εσύ που αρνείσαι πεισματικά να αποδεχτείς ότι α) στο πρωτάθλημα μετράνε οι βαθμοί και όχι οι νίκες (χρόοοοοοονια τώρα) και β) ότι η Φεράρι απέχει από τη ΜακΛάρεν 38 ολόκληρους πόντους; Δηλαδή 25% παραπάνω από όσους έχει η Φεράρι;
-
Επίσης εφόσον οι της Maclaren δεν θα χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία γιατί τα δέχτηκαν? Γιατί τα συζήτησαν? Γιατί δεν έστειλαν τον ρουφιάνο σπίτι του? Γιατί δεν τα έκαψαν αλλά πιάστηκαν στα πράσα από την αστυνομία?
Αν τα στοιχεία δεν μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει η Maclaren εφόσον δεν εφαρμόζονται σε άλλο μονοθέσιομ γιατί ο Μηχανικός της Ferrari πήρε το ρίσκο να δώσει στοιχεία άχρηστα για την Maclaren στην Μaclaren? Δεν το ήξερε ότι είναι άχρηστα ή μήπως οι Maclarenικοι συμφορουμίστες ξέρουν περισσότερα από το στέλεχος της Ferrari?
Τέλος ποια είναι η εξοντωτική τιμωρία? Χάιδεμα στα αυτιά ήταν όχι τιμωρία!
Τιμωρία θα ήταν ένα ή περισσότερα από τα 3:
- Να αποκλειστεί για το 2008, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για το RnD της και την μετέπειτα πορεία της.
- Να αποκλειστεί για το 2007 πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα τρέξει τους επόμενους 4 αγώνες κανονικά με ότι αυτό συνεπάγεται
- Να μην Διεκδικεί κανονικά και μάλιστα θα πάρει το πρωτάθλημα Οδηγών που είναι πιστεύω και το πιο σημαντικό
-
Ο χρήστης sosna έγραψε:
Χάρη έχεις απόλυτο δίκιο να ζητάς τις αποδείξεις θεωρώντας οτι η ομάδα που υποστηρίζεις κατηγορήθηκε ''άδικα''.Προσπάθησε όμως να καταλάβεις το παράδειγμα με τον ηθικό αυτουργό κ την δυσκολία άμεσης απόδειξης πιστεύω οτι μπορεί να σου καταδείξει με τον καλύτερο τρόπο την δυσκολία της ΦΙΑ στο όλο ζήτημα!Αποδεικνύεται πάντως οτι κατείχαν παρανόμως κ συνομιλούσαν περί των δεδομένων αυτών.Εκείνοι λοιπόν στη FIA με τα στοιχεία που έχουν αποφάσισαν οτι η ομάδα της Μακλάρεν αξίζει να τιμωρηθεί.Πιστεύεις οτι θα ήταν για αυτούς κ τα έσοδά τους τη στιγμή που το πρωτάθλημα έχει πάρει φωτιά σώφρον να εξοντώσουν μια θεμέλιο λίθο του σπόρ με τον τρόπο αυτό εξυπηρετώντας την παράγκα της Φεράρρι,απλά κ μόνο για να της δώσει το πρωτάθλημα,ενώ πια όλα είναι πολύ εύκολο να μαθευτούν?
Σέβομαι την δυσπιστία σου αλλά προσπάθησε να καταλάβεις οτι οι άνθρωποι εκεί γνωρίζουν πάρα πολλά περισσότερα από εμάς κ οτι ακόμη κ αν ένα ποσοστό είναι διεφθαρμένο,σίγουρα θα υπάρχουν κ λογικοί χαρακτήρες εκεί!
Δεν κατηγορήθηκε άδικα η ομάδα που υποστηρίζω, δίκαια κατηγορήθηκε. Και με αποδείξεις βρεθηκε και δίκαια ένοχη για κατοχή. Όμως δεν τιμωρήθηκε για κατοχή, στο οποίο βρέθηκε ένοχη αλλά για χρήση όπου ΔΕΝ βρέθηκαν αποδείξεις.
Κ κάτι άλλο.Κάποια παιδιά υποστηρίζουν οτι από τη στιγμή που είναι εντελώς διαφορετικά μονοθέσια είναι αδύνατο να μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία αυτά.Μα είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουυμε οτι έχοντας γνώση τέτοιων ευαίσθητων δεδομένων σαφώς κ δεν γίνεται το copy paste αλλά μπορείς πολύ εύκολα να τα εκμεταλευτείς κ να υπολογίσεις τις κινήσεις του αντιπάλου σου?
Ένα ακράιο παράδειγμα για να καταλάβω το σκεπτικό σου (σας). Υποστηρίζεις δηλαδή ότι π.χ. σε ένα φόνο δεν χρειαζεται να αποδειχτεί η χρήση του όπλου και η πράξη του φόνου για να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος, είναι υπεραρκετό το να αποδειχθεί πως είχε στην κατοχή του όπλο και χρονοδιάγραμμα με το ημερήσιο πρόγραμμα του θύματος. Αυτό μου λες (λέτε);
Αν όχι, εξήγησε μου με παράδειγμα (έστω ακραίο πάλι) τι μου λες (λέτε) για να καταλάβω επιτέλους.Κ για να ξεκαθαρίσω δεν μου άρεσε η όλη τροπή που πήρε το ζήτημα κ μάμησε το σπόρ αλλά δεν κλίνω κ προς την συνωμοσιακή άποψη οτι δάκτυλος της Φεράρρι προσπαθεί να βγάλει από τη μέση την Μακλάρεν ώστε να κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα κατασκευαστών υπό την ανοχή της ΦΙΑ αλλά κ ολόκληρου του τηλεθεάμονος κοινού.
Προσωπικά δεν εξέφρασα ποτέ την άοπψη πως η συγκεκριμένη φάση είναι δακτυλος της Φεράρι.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Χάρη, παίζεις με τις λέξεις!Θα το εκτιμούσα αν υποστήριζες την άποψή σου με κάποιο επιχείρημα/παράθεση.
Την κάνανε...τους πιάσανε...πληρώνουν!
Την κάνανε... τους πιάσανε... πληρώνουν για ΑΛΛΟΥ ειδους παρανομία από αυτή για την οποία τους πιάσανε.
[Διάσπαση] Επίσημο thread: Stepneygate