-
ΤΕΛΟΣ!
Αυτο δεν θα το κρινεις εσυ...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
ΤΕΛΟΣ!
Σωστά...έχει ήδη κριθεί...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
ΤΕΛΟΣ!
Εγώ προτείνω να μαζέψει ένας mod όλα τα στοιχεία που έχουν συζητηθεί εδώ μέσα και να τα στείλει στον Ron Dennis ΜΕ ΣΚΟΠΟ να τον πείσει να κάνει έφεση (γιατί ούτε ο ίδιος το έχει αποφασίσει ακόμα).
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Νομιζω οτι η Ferrari εβαλε το χερακι της........
(πολυ πονηροι οι Ιταλοι.......)Μην τρελλαθούμε!
Όλη η McLaren γνώριζε τα στοιχεία και 'δούλευε'/έστηνε τα μονοθέσια βάσει αυτών...
Κρίμα, γιατί μια τέτοια ομάδα με τέτοια ιστορία στην F1 θα έπρεπε να είχε σεντράρει η ίδια όποιον θα προσπαθούσε ν'αμαυρώσει την φήμη της με τον οποιονδήποτε τρόπο, όποιος κι αν ήταν αυτός!...
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως όλα έγιναν εν γνώσει όλων των προϊσταμένων και γενικά εμπλεκομένων της McLaren, και αυτό δεν μπορεί κανείς να το καταλογίσει ως συνομωσία της Ferrari...
-
Μηπως εχει βαλει το χερακι της η mercedes ωστε να πουλησει πιο φτηνα ο ντεννις μια τιμωρημενη ομαδα???
-
Σωστά...έχει ήδη κριθεί...
Λαθος...δεν εχει τελιωσει ακομη η McLaren τις ενεργειες της!
-
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Απ'ολα αυτα βεβαια προκυπτει για αλλη μια φορα το συμπερασμα για τον Alonso οτι ειναι πολυ 'καλο κ τιμιο' παιδι .... Μια χαρα ξηγηθηκε στον Ron Denis ....
αν παιζόνταν και η δική σου άδεια οδήγησης...να σε βλεπα τι θα έγραφες ...
κριτική επι του καναπέως και τα ρέστα πασατέμπο μαστορα.Μαστορα ,επι του καναπεως κανεις κ εσυ κριτικη , αλλα δεν σε προσβαλω...
Οσον αφορα το θεμα μας τωρα,δηλαδη οτι εκανε το εκανε για να σωσει το τομαρι του οταν δυσκολεψε η κατασταση κ μετα απο εκβιασμο στον Denis ....Αυτο απο μονο του σημαινει οτι ειναι και αυτος ενοχος για κατι που αποδεδειγμενα γνωριζε κ ειχε οφελος....
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Αν δεν έχεις τη διάθεση καν να συζητήσεις τότε κακώς απευθύνεις ερωτήματα που βασίζονται σε αυτά που δεν έχεις διάθεση να συζητήσεις.
Αποδέχεσαι ως αποδείξεις χρήσης τα στοιχεία που παρουσίασε η ΦΙΑ. Παραθέσέ τα να τα συζητήσουμε ως προς την αποδεικτική τους επάρκεια. Θα τα παρέθετα εγώ, αλλά δεν βρίκσς ΟΥΤΕ ένα που να αποδεικνύει χρήση και μάλιστα πέραν πάσης αμφιβολίας αν προτιμάς να το θέσουμε με νομικούς όρους.
Αν δεν ξεκαθαριστεί αυτό δεν υπάρχει απολύτως κανένας ουσιαστικός λόγος να συζητήσουμε απόρροιες αυτού.
Μα ακριβώς αυτό ρωτάω. Όχι ΓΙΑΤΙ το πιστεύεις, αλλά ΤΙ πιστεύεις από όσα παρέθεσα σαν επιλογές. Τί ισχύει από τη μεριά σου.
Απλά η επιλογή 'πιστεύω ότι τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά πειστικά' για μένα δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω συζήτηση.Όσα διάβασα στην ανακοίνωση, όσα έχω ακούσει τόσο καιρό και επιβεβαιώθηκαν, όλα αυτά μου αρκούν για να θεωρώ ότι αποδείχθηκε η χρήση των στοιχείων. Δεν έχει σημασία αν χρησιμοποιήθηκαν από τον Dennis, από τον Whitmarsh, από τον Coughlan, από τον Alonso. Καμία σημασία. Αν ο Adrian Newey στη Red Bull κάνει σχέδια και πειράματα πάνω στο αυτοκίνητο χωρίς να το ξέρει ο Mateschitz, ποιά η διαφορά? Το αυτοκίνητο και πάλι έχει επιρροές από ξένα στοιχεία.
Η παράβαση σύμφωνα με τους κανισμούς μπορεί να έχει δύο σκέλη:
- την ίδια την επιρροή του αυτοκινήτου από ξένα στοιχεία
- την αναφορά τέτοιου φαινομένου από όποιον το αντιληφθεί.
Στο 1 αναφέρεται η περίπτωση DlRosa-Coughlan-Alonso. Αυτή είναι δεδομένη παράβαση σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τους ίδιους.
Στο 2 αναφέρεται η συμπεριφορά των Dennis, Whitmarsh κτλ. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποδειχθεί και παρ'ότι θεωρώ δύσκολο όλο αυτό τον καιρό να μην ήξεραν τί γίνεται στην ομάδα, δεν πρόκειται να θεωρήσω δεδομένο ότι ο Dennis ήξερε και δεν ανέφερε στη FIA πιό πριν.Για το πώς αποφασίστηκε η ποινή, αν ο κανονισμός είναι σωστός, ποιά η ευθύνη του ίδιου του Dennis κτλ κτλ, κανένα πρόβλημα να γράψουμε σελίδες ολόκληρες.
Μου κάνεις πλάκα έτσι;
Ειλικρινά δεν έχεις καταλάβει τί ισχύει από τη μεριά μου; Σε πόσα ποστς πρέπει να το ξαναγράψω;
Το μέγεθος της τιμωρίας ΔΕΝ συνάδει με τις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Και για να τα ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα:- Ούτε για μια στιγμή δεν πιστεύω ότι η Ferrari θα έκανε τίποτα διαφορετικό αν έβρισκε έτοιμα στοιχεία της Mclaren. Θα τα χρησιμοποιούσε και θα έκανε την πάπια.
Απλώς ήταν άτυχοι στη Mclaren που τους πιάσανε. Ούτε ανήθικοι, ούτε τίποτα τέτοιο, έκαναν ακριβώς ότι θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος στη θέση τους.
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι στοιχεία ανταγωνιστικών ομάδων δίνουν και παίρνουν στα σχεδιαστήρια, απλώς όπως προείπα, η Mclaren έπεσε στην περτωση
- Δε θεωρώ ότι θα τους άξιζε αποκλεισμός. Ωστόσο, ενδεχόμενη μη τιμωρία τους θα άνοιγε τους ασκούς του αιόλου, και νομίζω ότι η συγκεκριμένη ποινή είναι μια 'χρυσή τομή'. Κακά τα ψέματα, ούτε σε επίπεδο χρημάτων θα τους κοστίσει τρομερά, αλλά ούτε και σε γόητρο. Για το κατασκευαστών ελάχιστοι νοιάζονται, και σε 5 μήνες δε θα θυμάται κανείς το συμβάν.
Καιρός να πάμε παρακάτω νομίζω....
Αυτο δεν σημαινει οτι επειδη και καποιος αλλος πιθανον θα εκανε το ιδιο θα πρεπει να υπαρχει ατιμωρισια......
-
Επειδή δε γνωρίζω πλήρως τα τεκταινόμενα;
Τα επιπλέον στοιχεία που οδήγησαν στην καταδίκη της Mclaren βρεθήκαν ύστερα από εθελοντική ομολογία του Alonso;
Είχα ακούσει τα περί απώλειας της super license αν αποδεικνυόταν ότι γνώριζαν, αλλά όχι κάτι περισσότερο...
-
Παντως μην ξεχναμε οτι και οι οδηγοι εχουν ευθυνη ...Το οτι δεν τιμωρηθηκαν αυτο δεν παει να πει οτι ειναι αθωοι ...
Απλα και η Fia προσπαθησε για το 'καλο του αθληματος' (βλ. τσεπη τους) να μην χασουμε τιποτα απο το θεαμα και τον ανταγωνισμο μεχρι το τελος του πρωταθληματος ... -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Επειδή δε γνωρίζω πλήρως τα τεκταινόμενα;Τα επιπλέον στοιχεία που οδήγησαν στην καταδίκη της Mclaren βρεθήκαν ύστερα από εθελοντική ομολογία του Alonso;
Είχα ακούσει τα περί απώλειας της super license αν αποδεικνυόταν ότι γνώριζαν, αλλά όχι κάτι περισσότερο...
Να στα πω εν τάχει, η ΜακΛάρεν βρέθηκε να κατέχει πάρα πολλά τεχνικά δεδομένα της Φεράρι χωρίς όμως να τα έχει χρησιμοποιήσει και τιμωρήθηκε σαν να είχε κατεβάσει στο πρωτάθλημα πιστό αντίγραφο της Φεράρι.
Του Αλόνσο και του Χαμιλτον του υποσχέθηκε η ΦΙΑ ασυλία από την ποινή αν καταθέσουν όσες πληροφορίες είχαν επί του θέματος.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Να στα πω εν τάχει, η ΜακΛάρεν βρέθηκε να κατέχει πάρα πολλά τεχνικά δεδομένα της Φεράρι χωρίς όμως να τα έχει χργησιμοποιήσει και τιμωρήθηκε σαν να είχε κατεβάσει στο πρωτάθλημα πιστό αντίγραφο της ΜακΛάρεν.Του Αλόνσο και του Χαμιλτον του υποσχέθηκε η ΦΙΑ ασυλία από την ποινή αν καταθέσουν όσες πληροφορίες είχαν επί του θέματος.
Aπο μεταφραση σκιζεις .....
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αυτά τα γνώριζα ήδη όμως
Όπως είπα και παραπάνω αυτό που δε ξέρω και θα ήθελα να μάθω είναι αν τα επιπλέον στοιχεία που οδήγησαν στην καταδίκη τα έδωσαν οι οδηγοί της Mclaren επειδή φοβήθηκαν μήπως χάσουν την άδειά τους;
-
-
Μαλλον μολις ειδαν τα σκουρα ειπαν να σωσουν οτι μπορουν .....
Τα καταφεραν μια χαρα ομως .. -
apo oti katalaba oti eipe kai o k. Poyrnarakhs sthn ekpomph shmera, o Alonso phge kai e8ese kapws akompsa ston RD oti 8a paei ta mail sthn FIA zhtwntas kati san antalagma na mhn paei.... Kai o RD ta phge monos toy.... Kapoy ekei mperdeytika kai egw....
-
Όποιος νύχτες περπατεί, λάσπες και σκατά πατεί...
-
O Alonso ειπε στον Ron Dennis να τον αποδεσμευσει απο το συμβολαιο του και επειδη ο Dennis αρνηθηκε τον απειλησε οτι θα παει και αλλα στοιχεια στην FIA (ειναι κ μαρτυριαρης βλεπεις..) ..Eκει τα 'πηρε' ο Dennis και πηρε αυτος επιοπου τηλεφωνο στην Fia λεγοντας οτι οι οδηγοι του εχουν επιπλεον στοιχεια ....και την συνεχεια την γνωριζουμε....
[Διάσπαση] Επίσημο thread: Stepneygate