-
Βρε Χάρη! Δεν θέλω, ούτε πρόκειται, να μπω σε διαδικασία επιχειρημάτων για κάτι τέτοιο. Απλά λέω, ότι η McLaren την έκανε και τώρα πληρώνει. Τώρα αν πρόκειται για την συγκεκριμένη ή για οποιαδήποτε άλλη παρανομία, δεν με ενδιαφέρει...!!!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Κια για να τελείωσω ειπώθηκε άλλη μια ανοησία: Ότι δλδ δεν χρησιμοιποιήθηκαν τα στοιχεία την Ferrari, διότι
α. η Maclaren είναι ηθικό στοιχείο και δεν θα έκανε κάτι τέτοιο
β. η τα στοιχεία δεν είναι compatible για διαφορετικό μονοθέσιο.Μα το πρόβλημα δεν είναι αν πήραν μια αεροτομή και την αντέγραψαν ούτε αν ρύθμισαν μια γωνία στις αναρτήσεις! Το θέμα είναι ότι όταν σχεδιάζω και αναπτύσω ένα σύστημα(είτε αυτοκίνητο, είτε αεροπλάνο, είτε χορτοκοπτικό είτε λογισμικό), **μπορώ να πάρω ιδέες και κατευθύνσεις από σχέδια **αντιπάλων που **θα μου δώσουν έμπνευση στον σχεδιασμό του δικού **μου συστήματος και πιθανόν μπορεί να με βοηθήσουν να γλιτώσω χρόνό. Επίσης μπορώ να ξεκινήσω από το δικό του σχέδιο και να το εξελίξω σε κάτι άλλο ίσως και καλύτερο,κάτι που δεν θα έκανα αν δεν το είχα.
**Τέλος μπορώ να προβλέψω την στρατηγική του σε συγκεκριμένες πίστες, **και να προσαρμώσω την δικιά μου στρατηγική για να τον αντιμετωπίσω.Άντε επιτέλους... ένας άνθρωπος που κάθησε και το είπε! Ας θυμηθούμε λίγο τη στρατηγική αγώνα που είχε ο Alonso στο Silverstone. Ας θυμηθούμε λίγο την ατάκα του Bragatori ότι 'θα ήθελα κι εγώ πολύ στη Renault να μάθω την κατανομή βάρους της Ferrari, θα μας γλίτωνε από πολλούς μήνες δουλειάς και εξόδων', ας δούμε το πως η McLaren ήταν η μόνη πρώην ομάδα της Michelin που δούλευε σχεδόν τέλεια τα Bridgestone από τον πρώτο αγώνα. Και ψάχνουμε μετά να βρούμε αποδείξεις χρήσης των στοιχείων, λες και είμαστε τυφλοί και δε βλέπουμε. Χρειάστηκαν αποδείξεις πέρσι για το 'λάθος'/παρκάρισμα του Schumacher στα qual του Μονακό; Και οι τυφλοί είδαν.
Και κάτι για μερικούς μακλαρενικούς που βλέπω πως διατελούν εν συγχίσει: ΔΕΝ χρειάζεται το μονοθέσιο της McLaren να είναι carbon copy της Ferrari για να πέσει η καμπάνα του διετούς αποκλεισμού που προβλέπεται από τον κανονισμό. Κατοχή στοιχείων που θα μπορούσαν να κάνουν δυνατή την κατασκευή ενός μονοθεσίου άλλης ομάδας, είναι αρκετή. Και κάτι τέτοιο σαφώς και ίσχυε (από τον Ιούλιο κι όλας). Από τη στιγμή μάλιστα που από τα στοιχεία της δίκης αποδεικνύεται πως αρκετά από τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την βελτίωση της απόδοσης του μονοθεσίου της McLaren, το θέμα είναι τόσο λήξαν όσο δεν πάει. Δεν χρειάζεται δηλαδή να υπάρχει εξάρτημα με σφραγισμένο το αλογάκι πάνω στη McLaren για να κριθεί ένοχη. Ακόμα και η δοκιμή με τον αέρα στα λάστιχα, από τη στιγμή που έγινε, είναι αρκετή για να δικαιολογήσει την όποια τιμωρία. Και φυσικά το αέριο στα λάστιχα ήταν το λιγότερο από όσα από τα δεδομένα της Ferrari αξιοποίησε η McLaren στο μονοθέσιό της. -
Και στην τελική, σιγά την ποινή! Δηλαδή ουσιαστικά το μόνο που χάνει είναι ένα κατασκευαστών με το οποίο δεν ασχολείται σχεδόν κανείς.
Και τέλος, κάτι άλλο: Την ποινή δεν την επέβαλλε η FIA, όπως και πολύ σπάνια αλλάζει κανονισμούς. Ας μη ρίχνουμε ευθύνες σε λάθος μέρος.
Edit: Συμφωνώ σε αυτό που λέει ο cavallino, δε χρειάζεται να αποδειχτεί αντιγραφή! Αρκεί η χρήση/αξιοποίηση των στοιχείων.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Κ κάτι άλλο.Κάποια παιδιά υποστηρίζουν οτι από τη στιγμή που είναι εντελώς διαφορετικά μονοθέσια είναι αδύνατο να μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία αυτά.Μα είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουυμε οτι έχοντας γνώση τέτοιων ευαίσθητων δεδομένων σαφώς κ δεν γίνεται το copy paste αλλά μπορείς πολύ εύκολα να τα εκμεταλευτείς κ να υπολογίσεις τις κινήσεις του αντιπάλου σου?
Ένα ακράιο παράδειγμα για να καταλάβω το σκεπτικό σου (σας). Υποστηρίζεις δηλαδή ότι π.χ. σε ένα φόνο δεν χρειαζεται να αποδειχτεί η χρήση του όπλου και η πράξη του φόνου για να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος, είναι υπεραρκετό το να αποδειχθεί πως είχε στην κατοχή του όπλο και χρονοδιάγραμμα με το ημερήσιο πρόγραμμα του θύματος. Αυτό μου λες (λέτε);
Αν όχι, εξήγησε μου με παράδειγμα (έστω ακραίο πάλι) τι μου λες (λέτε) για να καταλάβω επιτέλους.Ακριβώς έτσι είναι φίλε!
Επειδή δεν έγινε ο φόνος (δλδ δεν υπάρχει εξάρτημα Ferrari copy-paste στην Maclaren) γι'αυτό δεν τιμωρήθηκε για φόνο η Maclaren δλδ αποκλεισμό το 2007, 2008 και 0δενισμό στο οδηγών!! αλλά απλά τέθηκαν κάποια 'περιοριστικά' μέτρα κατ αντιστοιχία! έπεσε δλδ στα μαλακά! δλδ θα τρέξει το 2008 και θα πάρει και των οδηγων το 2007Γι' αυτό σταμάτα να γκρινιάζεις, κάτσε να χαρείς το πρωτάθλημα οδηγών (που ίσως να μην το έπερνες αν δεν είχες τις 780 σελίδες) και να λες δόξα των Θεω που δεν αποβλήθηκες!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
**Ως φίλος της Ferrari **θέλω να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος για το ότι η Mclaren δεν τιμωρήθηκεμε αποκλεισμό φέτος και του χρόνου! Πρωτάθλημα χωρίς Maclaren είναι άδειο και αδιάφορο! Εφόσον η Maclaren έκανε την εν λόγω παρανομία, έπρεπε να τιμωρηθεί σκληρά αλλά αυτό θα έβλαπτε και το άθλημα αλλά και εμάς που το παρακολουθούμε!Ως φίλος της Ferrari, το φετινο πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι σαν να μην το πήρε κανένας. Δεν θέλω ένα πρωτάθλημα με μηδενισμό του αντιπάλου. Δεν θέλω ένα πρωτάθλημα στα δικαστήρια από χαρτογιακάδες, ακόμα και αν με έκλεψαν.
Αυτός που σε έκλεψε είναι ο υπάλληλός σου και όχι ο ανταγωνιστής σου. Το έχεις καταλάβει αυτό;
Αν ήμουν φίλος της Mclaren θα πετούσα από την χαρά μου. Η Maclaren όχι απλά έπεσε στα μαλακά, αλλά ουσιαστηκά δεν τινωρήθηκε καθόλου!
- Απέφυγε τον απόκλεισμό για το 2008, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για το RnD της και την μετέπειτα πορεία της.
- Απέφυγε τον αποκλεισμό για το 2007 πράγμα που σημαίνει ότι θα τρέξει τους επόμενους 4 αγώνες κανονικά με ότι αυτό συνεπάγεται
- Διεκδικεί κανονικά και μάλιστα θα πάρει το πρωτάθλημα Οδηγών που είναι πιστεύω και το πιο σημαντικό
Μπορεί να χάρηκα διότι όπως είπα δεν θα ήθελα ένα πρωτάθλημα χωρίς Maclaren, αλλά νομικά η ουσιαστική αθώωση της Maclaren (λόγω των 1,2,3 παραπάνω) είναι σκανδαλώδης.
Από όσα διαβάζω, ευτυχώς που ΔΕΝ είσαι φίλος της ΜακΛάρεν.
Το ότι η FIA στηρίζει με διάφορες αποφάσεις και κανονισμούς την Ferrari δεν λέει κάτι. Υπάρχουν πολλές αποφάσεις που είναι ενάντια στην Ferrari (όπως πχ η νομοθεσία περι ελάστικών το 2005, η τιμωρία του MS το 2006 και πολλές άλλες).
Το μίνι κουίζ το έκανεςq
Παραδέχομαι ότι η Ferarri πιο πολύ ευνοείται παρά αδικείται. Όμως αυτό είναι τελείως αδιάφορο για την συγκεκριμένη περίπτωση που είναι αποδεδειγμένη απάτη!
Οκ, το έκανες το μίνι κουίζ!
Ξεκαθάρισας μας τώρα, εάν φυσικά το επιθυμείς, το είδος της απάτης που αποδείχθηκε. Γίνε δηλαδή συγκεκριμένος (απάτες υπάρχουν πολλές και δεν τιμωρούνται όλες ίδια).**Μου κάνει εντύπωση η μπουρδολογία των οπαδών της Maclaren! Πιαστήκανε να έχουν κλεμμένα στοιχεία του αντιπάλου. Γλιτώσανε τον αποκλεισμό 2007-2008. Διεκδικούν το πρωτάθλημα οδηγών το 2007 και φωνάζουν για αδικία από πάνω. Έλεος, ξεκολλάτε!!. **
Εσύ που είσαι μη μπουρδολόγος, ξεκολλημένος, φίλος της Φεράρι όταν μηδενίσουν όλους τους βαθμούς της Φεράρι 3 αγώνες πριν τη σαιζόν, όπου προηγείται με 38 βαθμούς, ΧΩΡΙΣ αποδείξεις, βγες στα φόρουμς και δήλωνε ευχαριστημένος και πέτα από τη χαρά σου.
Κια για να τελείωσω ειπώθηκε άλλη μια ανοησία: Ότι δλδ δεν χρησιμοιποιήθηκαν τα στοιχεία την Ferrari, διότι
α. η Maclaren είναι ηθικό στοιχείο και δεν θα έκανε κάτι τέτοιο
β. η τα στοιχεία δεν είναι compatible για διαφορετικό μονοθέσιο.Μα το πρόβλημα δεν είναι αν πήραν μια αεροτομή και την αντέγραψαν ούτε αν ρύθμισαν μια γωνία στις αναρτήσεις! Το θέμα είναι ότι όταν σχεδιάζω και αναπτύσω ένα σύστημα(είτε αυτοκίνητο, είτε αεροπλάνο, είτε χορτοκοπτικό είτε λογισμικό), **μπορώ να πάρω ιδέες και κατευθύνσεις από σχέδια **αντιπάλων που **θα μου δώσουν έμπνευση στον σχεδιασμό του δικού **μου συστήματος και πιθανόν μπορεί να με βοηθήσουν να γλιτώσω χρόνό. Επίσης μπορώ να ξεκινήσω από το δικό του σχέδιο και να το εξελίξω σε κάτι άλλο ίσως και καλύτερο,κάτι που δεν θα έκανα αν δεν το είχα.
**Τέλος μπορώ να προβλέψω την στρατηγική του σε συγκεκριμένες πίστες, **και να προσαρμώσω την δικιά μου στρατηγική για να τον αντιμετωπίσω.Απάντησε αν θες στην ερώτηση που απευθύνω στο αμέσως προηγούμεν πόστ μου στον Σόσνα, έστω και με ακραίο παράδειγμα όπως το δικό μου εκεί.
Και πρέπει επιτέλους να καταλάβετε (εσείς οι μη μπουρδολόγοι και ξεκολλημένοι οπαδοί της Φεράρι και μη ανόητοι επίσης) πως πουθενα, σε κανένα σοβαρό σύστημα δικαίου ΔΕΝ τιμωρείται η δυνατότητα να διαπράξεις μια παρανομία. Τιμωρείται η αποδεδειγμένη παρανομία. Ούτε τιμωρείται μια αποδεδειγμένη παρανομία με ποινή που αντιστοιχεί σε μεγαλύτερη (μη αποδεδειγμένη) παραναμία. Και μάθετε επιτέλους (εσείς οι μη μπουρδολόγοι και ξεκολλημένοι οπαδοί της Φεράρι και μη ανόητοι επίσης) πως σε οποιοδήποτε σοβαρό σύστημα δικαίου οι ποινές για τις παρανομίες ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ και ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ εκ των προτέρων. Δεν επιβάλει ότι του καπνίσει κατά το δοκούν το δικαστικό σώμα!
Οι οπαδοί της Maclaren προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα σχέδια ενός μονοθεσίου στα χέρια των αντιπάλων είναι το ίδιο χρήσιμα με το βιβλίο του Μαμαλάκη για τις μελιτζάνες. Η αφέλεια μου κάνει ή πόρωση!
Οι οπαδοί της Φεράρι προσπαθούν να μας πείσουν ότι η τεχνολογία που έχουν (και κατέχει η αντίπαλός τους) και τους έχει 40 πόντους πίσω στο πρωτάθλημα, όχι μόνο δίνει πλεονέκτημα 3 secs στο γύρο στοςυ αντιπαους τους (αν να ομολογούν δηλαδή ότι η ομάδα τους είναι ανίκανη να αξιοποιήσει την ίδια της την τεχνολογία συγκριτικά με την αντίπαλό τους) αλλα και ότι αυτή την σούπερ τεχνολογία θα τη χρησιμοποιήσει η αντίπαλος τους και την επόμενη σαιζόν για να γαζώσει πάλι
Οι οπαδοί της Φεράρι προσπαθούν επίσης να μας πείσουν ότι η ΜακΛάρεν πρέεπι όχι μόνο να είναι χαρούμενη αλλά να πει κι ευχαριστώ από πάνω που για αποδεδειγμένη παρανομία που της αξιζει το πολύ ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο, τιμωρήθηκε με ποινή που αντιστοιχή σε παρανομία για την οποια ΔΕΝ αποδείχτηκε πως διέπραξε.Αλήθεια αν επιτρεπόταν να βλέπεις να σχέδια των άλλων μονοθεσίων, τι πιστεύεται ότι θα κάναν οι ομάδες? Θα τα πετούσαν στο καλάθι των αχρήστων? ή θα τα μελετούσαν?
Θα τα αξιολογούσαν αν τους κάνουν ή όχι και ή θα τα υιοθετούσαν/εξέλλισαν ή θα τα απέρριπταν. Τι συμπέρσμα έβγαλες;
Απάντησε μου τώρα κι εσύ, αν έλεγες ως ΜακΛάρεν 'το εργοστάσιο και τα μονοθέσιά μας είναι ανοιχτά προς κάθε έρευνα της ΦΙΑ για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί ή όχι τα σχέδια της Φεραρι που όντως βρέθηκαν παράνομα στη κατοχή μας' και η ΦΙΑ σου έλεγε 'δεν με ενδιαφέρει να εξετάσω αν τα χρησιμοποίησες η όχ,. πάρε 100 μιλλιόνιο πρόστιμο και μηδενισμό και να σαι κι ευχαριστημένος', τι θα έγραφές ως μπουρδολόγος, κολλημένος, ανόητος οπαδός της ΜακΛάρεν στα φόρουμς; Και μετά πες μου τι θα έγραφες στα φόρουμς ως μη μπουρδολόγος, ξεκκολλημένος και μη ανόητος οπαδός της ΜακΛάρεν.
(ως ως μη μπουρδολόγος, ξεκκολλημένος και μη ανόητος οπαδός της Φεράρι είδαμε τι έχεις γράψει, οπότε δεν χρειάζεται να το επαναλάβεις )**Και στο τέλος τέλος, ας έστελνα τον stepney σπίτι του λέγοντάς του 'τι να τα κάνουμε ρε φίλε τα σχέδια? είναι incompatible με το δικό μας αμάξι, μας είναι άχρηστα' **
Μάλιστα, αυτή είναι δλδ η αυτονόητη ενέργεια που θα έκανε οποιαδήποτε ομάδα της Φ1 αν της έφερναν στο πιάτο τα σχέδια του κύριου ανταγωνιστή της. Προφανώς ζούμε σε διαφορετικό... σύμπαν.
Α, και μιας και μπήκες κα ιστη λογική του 'τέλος-τέλος', στο τέλος-τέλος ας φροντίζαν να κρατάνε μυστικά τα μυστικά τους στη Φεράρι... μόνοι τους τα έδωσαν.
-
Ωραίος Μπάμπη! Πολύ σωστός...και πάντα εμπεριστατωμένος...έχεις πολύ δομημένη σκέψη.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:sorry:Βρε Χάρη! Δεν θέλω, ούτε πρόκειται, να μπω σε διαδικασία επιχειρημάτων για κάτι τέτοιο. Απλά λέω, ότι η McLaren την έκανε και τώρα πληρώνει. Τώρα αν πρόκειται για την συγκεκριμένη ή για οποιαδήποτε άλλη παρανομία, δεν με ενδιαφέρει...!!!
Είναι κακό που εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο αυτό που δεν ενδιαφερει εσένα;
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
[snip]
Και κάτι για μερικούς μακλαρενικούς που βλέπω πως διατελούν εν συγχίσει: ΔΕΝ χρειάζεται το μονοθέσιο της McLaren να είναι carbon copy της Ferrari για να πέσει η καμπάνα του διετούς αποκλεισμού που προβλέπεται από τον κανονισμό. Κατοχή στοιχείων που θα μπορούσαν να κάνουν δυνατή την κατασκευή ενός μονοθεσίου άλλης ομάδας, είναι αρκετή. Και κάτι τέτοιο σαφώς και ίσχυε (από τον Ιούλιο κι όλας). Από τη στιγμή μάλιστα που από τα στοιχεία της δίκης αποδεικνύεται πως αρκετά από τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την βελτίωση της απόδοσης του μονοθεσίου της McLaren, το θέμα είναι τόσο λήξαν όσο δεν πάει. Δεν χρειάζεται δηλαδή να υπάρχει εξάρτημα με σφραγισμένο το αλογάκι πάνω στη McLaren για να κριθεί ένοχη. Ακόμα και η δοκιμή με τον αέρα στα λάστιχα, από τη στιγμή που έγινε, είναι αρκετή για να δικαιολογήσει την όποια τιμωρία. Και φυσικά το αέριο στα λάστιχα ήταν το λιγότερο από όσα από τα δεδομένα της Ferrari αξιοποίησε η McLaren στο μονοθέσιό της.Με link που να παραπέμπει στο συγκεκριμένο απόσπασμα του ποινολογιου της ΦΙΑ, ΠΑΙΡΝΩ ΠΙΣΩ όσα έχω γράψει για το συγκεκριμένο σημείο και ΔΗΛΩΝΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ με την επιβαλλόμενη ποινή!
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ακριβώς! Καλά λέω λοιπόν...λίγα τους έριξαν!!!
Άκου εκεί ομάδα που θέλει να κάνει και έφεση...και θέλει να βγει κι από πάνω...και μάλιστα μερικοί εδωμέσα έχουν το θράσος να λένε ότι φταίει και η Ferrari
Και πραγματικά πιστεύω ότι στη τελική η ποινή είναι αστεία...γιατί αφού έχουν τη τεχνογνωσία για τόσες μα τόσες πολλές λεπτομέρειες της F2007...ποιός μπορεί να μου εξασφαλίσει ας πούμε ότι δε θα τα χρησιμοποιήσει και του χρόνου η McLaren...
Ας πούμε, η παντελής σου άγνοια για το ότι ανόμοια μονοθέσια χρειάζονται ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ρυθμίσεις και στοιχεία. Ας πούμε, επίσης, η ματαιδοξία σου ότι τα στοιχεία της φετινής Φεράρι που στις πίστες βλέπει την πλάτη της ΜακΛάρεν με το κυάλι και κερδίζει τον τίτλο με 'δικαστική' απόφαση είναι ικανά για μονοθέσιο τίτλου του χρόνου.
και βεβαίως, βεβαίως...γιατί να πάρει πρωτάθλημα ο Ισπανός ή ο Άγγλος με 'κλεμμένο' μονοθέσιο?
Ρώτα τη ΦΙΑ και το Μόσλει να στο απαντήσουν αυτό.
Μα αυτό είναι που ίσως δε καταλαβαίνεις...ότι μονοθέσια με όμοια λάστιχα χρειάζονται παρόμοιες ρυθμίσεις για την εκμετάλλευση των ελαστικών.
By the way...ίσως ο λόγος που η McLaren είναι τόσο μπροστά...έγκειται στο γεγονός ότι είχε τις κατάλληλες ρυθμίσεις.
Τέλος, επαναλαμβάνω, ότι η McLaren φταίει εκεί που κατέληξε το πρωτάθλημα.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
:sorry:
Βρε Χάρη! Δεν θέλω, ούτε πρόκειται, να μπω σε διαδικασία επιχειρημάτων για κάτι τέτοιο. Απλά λέω, ότι η McLaren την έκανε και τώρα πληρώνει. Τώρα αν πρόκειται για την συγκεκριμένη ή για οποιαδήποτε άλλη παρανομία, δεν με ενδιαφέρει...!!!
Είναι κακό που εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο αυτό που δεν ενδιαφερει εσένα;
Καθόλου! Απλά σου εξήγησα γιατί δεν μπαίνω σε επιχειρηματολογία. Άλλωστε, δεν θεωρώ τον ευατό μου ειδικό επί του θέματος. Ότι έχω ακούσει, και ότι έχω διαβάσει ξέρω. Και το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι ότι πίσω από όλα αυτά είναι κάποια τεράστια συμφέροντα!
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Μα αυτό είναι που ίσως δε καταλαβαίνεις...ότι μονοθέσια με όμοια λάστιχα χρειάζονται παρόμοιες ρυθμίσεις για την εκμετάλλευση των ελαστικών.
Μάλιστα, δηλαδή η γεωμετρία της ανάρτησης, το aero-pack και η κατανομή βάρους δεν επηρεάζουν την απόδοση.φθορά ελαστικών;;;;;
Η μήπως μας λες ότι με τα info της Φεράρι ΡΥΘΜΙΣΑΝ τα παραπάνω στο μονοθέσιό τους στη ΜακΛάρεν. Δίοτι αν λες ή υπονοείς κάτι τέτοιο, τότε... κουκουρουκου!
By the way...ίσως ο λόγος που η McLaren είναι τόσο μπροστά...έγκειται στο γεγονός ότι είχε τις κατάλληλες ρυθμίσεις.
Τέλος, επαναλαμβάνω, ότι η McLaren φταίει εκεί που κατέληξε το πρωτάθλημα.
Ο λόγος που η ΜακΛάρεν είναι τόσο μπροστά, όχι μόνο ισως αλλά σίγουρα, έγκειται στο γεγονός πως ΔΕΝ χρησιμοποίησε τις ρυθμίσεις της Φεράρι.
Τέλος, επαναλαμβάνω, ότι ο Stepney και η FIA φταίνε εκεί που κατέληξε το πρωτάθλημα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Καθόλου! Απλά σου εξήγησα γιατί δεν μπαίνω σε επιχειρηματολογία. Άλλωστε, δεν θεωρώ τον ευατό μου ειδικό επί του θέματος. Ότι έχω ακούσει, και ότι έχω διαβάσει ξέρω.
Δεκτόν!
Και το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι ότι πίσω από όλα αυτά είναι κάποια τεράστια συμφέροντα!
+1
-
Νομίζω οτι το παράδειγμα που έδωσες θα μπορούσε να στηριχθεί μόνο από αυτούς που το βλέπουν από τη δική σου οπτική.Ο Babbis με κάλυψε αφού πάνω κάτω αυτή είναι η λογική μου.
Ελπίζω να μην μπώ κ εγώ στο club των ανόητων-παρωπιδικών φεραρρίστι!(μου μάλλον έχω ήδη μπεί)
Κοίτα από τη στιγμή που δεν μπορείς να καταλάβεις το νομικά για εμένα αυτονόητο περί ηθικού αυτουργού από εκεί κ πέρα δεν μιλάμε με βάση λογικής αλλά παίζουμε στην υπόθεση.Εσύ θα συνεχίζεις ''δεν τα χρησιμοποίησε'' κ εγώ θα προσπαθώ να σου δείξω το αντίθετο.Θεωρείς οτι η Μακλάρεν δεν επωφελήθηκε από τα δεδομένα αυτά κ κατηγορείς κάποιους οτι ζούν σε παράλληλο σύμπαν,για γύρνα την πρόταση ανάποδα.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Ακριβώς έτσι είναι φίλε!
Επειδή δεν έγινε ο φόνος (δλδ δεν υπάρχει εξάρτημα Ferrari copy-paste στην Maclaren) γι'αυτό δεν τιμωρήθηκε για φόνο η Maclaren δλδ αποκλεισμό το 2007, 2008 και 0δενισμό στο οδηγών!! αλλά απλά τέθηκαν κάποια 'περιοριστικά' μέτρα κατ αντιστοιχία! έπεσε δλδ στα μαλακά! δλδ θα τρέξει το 2008 και θα πάρει και των οδηγων το 2007Γι' αυτό σταμάτα να γκρινιάζεις, κάτσε να χαρείς το πρωτάθλημα οδηγών (που ίσως να μην το έπερνες αν δεν είχες τις 780 σελίδες) και να λες δόξα των Θεω που δεν αποβλήθηκες!
Από τη στιγμή που δεν βλέπω ποινολόγιο με εκ των προτέρων προβλεπόμενες ποινές για συγκεκριμένες παραβάσεις, όχι μόνο θα γκρινιάζω αλλά και θα κράζω κιόλας... live with it!
Αν δω το συγκεκριμπενο ποινολόγιο με προβλεπόμενης τέτοιες ή και μεγαλύτερες ποινές για τις συγκεκριμένες παραβάσεις, θα απολογηθώ και θα δηλώσω ευχαριστημένος... live with it too!
-
Δεν υπάρχει ποινολόγιο της FIA, και τη συγκεκριμένη ποινή δεν την επέβαλλε αυτή, όπως δεν απαγόρεψε και το Be!
Και σου ξαναλέω, δε χρειάζεται να χρησιμοποιηθουν αυτούσια σχέδια της Ferrari στο σχεδιασμό για να τεκμηριωθεί χρήση. Από τα εμαιλ προκύπτει ξεκάθαρα ότι τα σχέδια μελετήθηκαν, ενδεχομένως κάποια από αυτά δοκιμάστηκαν, και μάλιστα επηρρέασαν και κάποιους παράγοντες σχεδιασμού του μονοθεσίου.
Αν είχε τεκμηριωθεί ευρύτερη χρήση προφανώς θα ίσχυε η ποινή του διετούς αποκλεισμού. Τώρα αν θεωρείς ότι η ποινή του να χάσεις ένα κατασκευαστών (με το οποίο ελάχιστοι ασχολούνται) είναι ΤΟΣΟ σοβαρή, τότε τι να πω;
-
Λοιπον ας πω και εγω 2 κουβεντες (αν και ειναι πρωι και πρεπει να παω να ψηφισω κιολας... )
Η αποφαση πιστευω οτι ειναι θετικη(οχι σωστη)για το ιδιο το αθλημα-σπορ...
Ειναι σημαντικο το γεγονος οτι μια τοσο σημαντικη ομαδα επειτα απο ενα τετοιο σκανδαλο συνεχιζει την πορεια της στις πιστες...
Η αποφαση πιστευω οτι δεν προχωρησε σε περεταιρω αναλυση και του μονοθεσιου αλλα μονο των sms-mail των οδηγων ισως για να ειναι και πιο ευκολο να βγει συμβιβαστικη αποφαση...
Οσον αφορα τους Φεραριστι δεν μπορω να καταλαβω αυτο το μενος μερικων και αυτο παθος εναντια στους οπαδους της Μακλαρεν.Κυριοι το μονοθεσιο σας ηταν στους περισσοτερους αγωνες πισω απο τα ΜακΛαρεν και δεν νομιζω να ηταν τοσο πανομοιοτυπα τα μονοθεσια ωστε να δικαιωλογειται η διαφορα απο τα στοιχεια του Στεπνευ...
Οσον αφορα τους φιλους της ΜακΛαρεν 8α πω μονο ενα πραγμα...Εαν επρεπε η αποφαση να ειναι ορθη(οχι σωστη,ΟΡΘΗ) θα επρεπε να μηδενιστουν και οι βαθμοι των οδηγων και ναμην παιρνουν ουτε αυτοι πλεον βαθμους...Ομως αυτο συνεπαγεται με καταστροφη της φετινης χρονιας και απωλεια αρκετων χορηγων...
Σαν συμπερασμα πιστευω οτι προκειται για την μεγαλυτερη κριση στην ιστορια της Φορμουλα1 αλλα το αθλημα την περναει οπως ξερει...(σχετικα)αθορυβα...Εμενα μου αρκει να βλεπω 20(μακαρι να γινουν 22)μονοθεσια να τρεχουν και να συναγωνιζονται για μια καλυτερη θεση.ΥΓ:Μια παρακληση,αφηστε την προσωπικη αντιπαραθεση και παραθεστε επειχειρηματα που εχουν νοημα...
ΥΓ2:Καλο αγωνα! -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Δεν υπάρχει ποινολόγιο της FIA, και τη συγκεκριμένη ποινή δεν την επέβαλλε αυτή, όπως δεν απαγόρεψε και το Be!Μα πως δεν υπάρχει ποινολόγιο (της ΦΙΑ ή αλλουνού δεν μας ενδιαφέρει); Ο cavallino είναι σαφέστατος και στο ότι υπάρχει...
ΔΕΝ χρειάζεται το μονοθέσιο της McLaren να είναι carbon copy της Ferrari για να πέσει η καμπάνα του διετούς αποκλεισμού που προβλέπεται από τον κανονισμό. Κατοχή στοιχείων που θα μπορούσαν να κάνουν δυνατή την κατασκευή ενός μονοθεσίου άλλης ομάδας, είναι αρκετή.
και στο ότι οι ΜακΛαρενικοί τελούμε εν συγχύσει...
Και κάτι για μερικούς μακλαρενικούς που βλέπω πως διατελούν εν συγχίσει: ΔΕΝ χρειάζεται το μονοθέσιο της McLaren να είναι carbon copy της Ferrari για να πέσει η καμπάνα του διετούς αποκλεισμού που προβλέπεται από τον κανονισμό. Κατοχή στοιχείων που θα μπορούσαν να κάνουν δυνατή την κατασκευή ενός μονοθεσίου άλλης ομάδας, είναι αρκετή.
Ομοίως σαφής με τον Cavallino είσαι κι εσύ...
Και σου ξαναλέω, δε χρειάζεται να χρησιμοποιηθουν αυτούσια σχέδια της Ferrari στο σχεδιασμό για να τεκμηριωθεί χρήση. Από τα εμαιλ προκύπτει ξεκάθαρα ότι τα σχέδια μελετήθηκαν, **ενδεχομένως **κάποια από αυτά δοκιμάστηκαν, και μάλιστα επηρρέασαν και κάποιους παράγοντες σχεδιασμού του μονοθεσίου.
Ή μήπως δεν είσαι τελικά (ενδεχομένως; ). Τελικά απόφασίστε, προβλέπεται ή δεν προβλέπεται; Κι αν προβλέπεται αυτή η μεγαλύτερη από την ποινή που επεβλήθη, για την παράβαση που αποδείχτηκε δώστε μου link (και για την πρόβλεξη και για την απόδειξη... χωρίς 'ενδεχομένως').
Αν είχε τεκμηριωθεί ευρύτερη χρήση προφανώς θα ίσχυε η ποινή του διετούς αποκλεισμού. Τώρα αν θεωρείς ότι η ποινή του να χάσεις ένα κατασκευαστών (με το οποίο ελάχιστοι ασχολούνται) είναι ΤΟΣΟ σοβαρή, τότε τι να πω;
Λοιπόν ή μιλάμε στον αέρα ή όχι. Υπάρχει πρόβλεψη ή οι αποφάσεις βγαίνουν ανάλογα με την τάβλα της ΦΙΑ, Συμβουλιού ή οποιουδήποτε άλλου;
-
Ο χρήστης sosna έγραψε:
Νομίζω οτι το παράδειγμα που έδωσες θα μπορούσε να στηριχθεί μόνο από αυτούς που το βλέπουν από τη δική σου οπτική.Ο Babbis με κάλυψε αφού πάνω κάτω αυτή είναι η λογική μου.Εσένα σε κάλυψε, εμενα δεν κάλυψε κανένας από τους δυό σας (δεν είναι είναι απαρίτητο να το κάνετε).
Ελπίζω να μην μπώ κ εγώ στο club των ανόητων-παρωπιδικών φεραρρίστι!(μου μάλλον έχω ήδη μπεί)
Αυτό δεν το ορίζω εγώ.
Κοίτα από τη στιγμή που δεν μπορείς να καταλάβεις το νομικά για εμένα αυτονόητο περί ηθικού αυτουργού από εκεί κ πέρα δεν μιλάμε με βάση λογικής αλλά παίζουμε στην υπόθεση.Εσύ θα συνεχίζεις ''δεν τα χρησιμοποίησε'' κ εγώ θα προσπαθώ να σου δείξω το αντίθετο.Θεωρείς οτι η Μακλάρεν δεν επωφελήθηκε από τα δεδομένα αυτά κ κατηγορείς κάποιους οτι ζούν σε παράλληλο σύμπαν,για γύρνα την πρόταση ανάποδα.
Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω πως η απόδειξη της ηθικής αυτουργίας είναι μάλλον ότι δυσκολότερο υπάρχει στη δικηγορία, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αποδεινκύνεται (και αρα δεν τιμωρείται)! Αν εσύ πιστεύεις πως η ΦΙΑ απέδειξε με αυτή τη γελοία απόφαση και χρήση κα ιπολύ περισσότερο ηθική αυτουργία, σηκώνω τα χέρια ψηλά!
Btw, για ποιανού ηθική αυτουργία μιλάς και επί ποιας παράβασης;
-
Δεν δοκιμάστηκαν 'ενδεχομένως'.
Δοκιμάστηκαν, σύμφωνα με όσα έδωσαν σαν στοιχεία οι DlRosa-Alonso-Coughlan.
Το λένε οι ίδιοι που το έκαναν. Τα e-mails και τα μηνύματα που παρέδωσαν είναι δικά τους, οι ίδιοι τα έδωσαν, δέχονται ότι είναι αληθινά.
Η ομολογία είναι η ανώτατη βαθμίδα απόδειξης. Δεν έγινε υπό χορήγηση ψυχοφαρμάκων, δεν έγινε σε συνθήκες βασανισμού.
Το μόνο που μένει περισσότερο είναι το video, που μάλιστα ακόμα κι αυτό έχει πολλές παραμέτρους (τεχνικής φύσεως) μέχρι να αποδειχθεί πειστήριο εγκλήματος.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Δεν δοκιμάστηκαν 'ενδεχομένως'.Δοκιμάστηκαν, σύμφωνα με όσα έδωσαν σαν στοιχεία οι DlRosa-Alonso-Coughlan.
Το λένε οι ίδιοι που το έκαναν. Τα e-mails και τα μηνύματα που παρέδωσαν είναι δικά τους, οι ίδιοι τα έδωσαν, δέχονται ότι είναι αληθινά.
Η ομολογία είναι η ανώτατη βαθμίδα απόδειξης. Δεν έγινε υπό χορήγηση ψυχοφαρμάκων, δεν έγινε σε συνθήκες βασανισμού.
Το μόνο που μένει περισσότερο είναι το video, που μάλιστα ακόμα κι αυτό έχει πολλές παραμέτρους (τεχνικής φύσεως) μέχρι να αποδειχθεί πειστήριο εγκλήματος.
Αγόρι μου, αποδείχτηκε πως εφαρμόστηκαν; Τι δοκιμές, ψυχοφάρμακα και ομολογίες μου λες; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή;
1 κι 1 κάνουν 2 (ούτε 0 κάνουν ούτε 4).
Δώστε μου links με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και links που προβλέπουν πως οι ποινές που επεβλήθηκαν ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ στις αποδείξεις.ΥΓ. 'Αθώος μέχρι ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ του αντιθέτου', σας λέει κάτι ή είναι απλά μια παπαρία οποιουδήποτε στοιχειωδώς σοβαρού συστήματος δικαίου;
[Διάσπαση] Επίσημο thread: Stepneygate