-
Ειναι η χειροτερη θεση σε μια τραπεζα , απο ολες τις πλευρες.
Ρομποτικη δουλεια, μεγαλη ευθυνη , μεγαλο περιθωριο λαθους.Ειναι ομως μια αρχη , αν εισαι καλος θα πας σε αλλο ποστο γρηγορα αλλιως, θα λιωσεις στο σκαμπο.
Συζητησε μαζι τους, πριν πας , την κινητικοτητα εργαζομενων που εχουν, ωστε να δεις αν εχεις ελπιδα για κατι καλυτερο.
-
Τι πτυχιο εχεις ειναι ΑΕ , εαν ναι , απο σενα εξαρτωνται ολα , εαν οχι κινδυνευεις να κανεις τον ταμια σε ολη σου την ζωη .
Εαν ειχα να επιλεξω , υπαλληλος σε ι. εταιρια η ταμιας θα προτιμουσα το δευτερο , τα πραγματα πανε απο το κακο στο χειροτερο στο ιδ. τομεα . -
Και η συγκεκριμένη τράπεζα ιδωτικός τομέας είναι.
Μάλιστα ο Τραπεζικός Κλάδος είναι ο πλέον ανταγωνιστικός κλάδος της οικονομίας. Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις (M&A - σικ!) έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και συνεχίζονται, ο κλάδος συρρικνώνεται όσον αφορά τις ευκαιρίες απασχόλησης (εφόσον λόγω συγχωνεύσεων μειώνονται οι εργοδότες) και οι ευκαιρίες εξέλιξης είναι περιορισμένες (εφόσον υπάρχει πληθώρα εξειδικευμένου προσωπικού που λόγω των Μ&Ας μάλλον αρχίζει και περισεύει), συνεπώς είναι εξίσου δύσκολες και οι ευκαιρίες για αξιόλογες μισθολογικές αυξήσεις κλπ κλπ. -
Σε ποιά πόλη είσαι??
-
Ο cpp έκανε την ερώτηση κλειδί για την πραγματική απάντηση στο θέμα του συμφορουμίτη.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Και η συγκεκριμένη τράπεζα ιδωτικός τομέας είναι.
Μάλιστα ο Τραπεζικός Κλάδος είναι ο πλέον ανταγωνιστικός κλάδος της οικονομίας. Οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις (M&A - σικ!) έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια και συνεχίζονται, ο κλάδος συρρικνώνεται όσον αφορά τις ευκαιρίες απασχόλησης (εφόσον λόγω συγχωνεύσεων μειώνονται οι εργοδότες) και οι ευκαιρίες εξέλιξης είναι περιορισμένες (εφόσον υπάρχει πληθώρα εξειδικευμένου προσωπικού που λόγω των Μ&Ας μάλλον αρχίζει και περισεύει), συνεπώς είναι εξίσου δύσκολες και οι ευκαιρίες για αξιόλογες μισθολογικές αυξήσεις κλπ κλπ.Υπαρχει μεγαλη διαφορα ιδ . τομεα και τραπεζας .
Δεν εχω μια ερευνα που εδειχνε ποσες επιχειρησεις μεταναστευσαν κυριως Βουλγαρια (πανω απο 2000χλ) .Κανοντας εναν προχειρο υπολογισμο μιλαμε για 60-80 χλ θεσεις εργασιας που χαθηκαν , προσθετικα λειτουργουν ολα στο προβλημα.
Δεν διαφωνουμε -
Όχι δεν διαφωνούμε. Αυτό που λέω είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος δεν είναι παράδεισος.
Σίγουρα μια τράπεζα δεν μπορεί να βγάλει το δίκτυό της στο εξωτερικό (μιλάμε για τα καταστήματα), ενώ μια απλή επιχείρηση μπορεί να παράγει σε οποιαδήποτε χώρα.Αλλά μην νομίζεις. Δεν δουλεύουν όλες οι τράπεζες με ωράρια+χαλαρότητα ΕΤΕ και λοιπών περιπουκρατικών τραπεζών. Στις ιδιωτικές τράπεζες τα ωράρια είναι δύσκολα και χωρίς υπερωρίες. Επίσης μπορεί είναι τύπου φάμπρικας (1ο οχταωρο, 2ο οχτάωρο, ειδικά στα καταστήματα όπου σιγά σιγά προωθείται η ιδέα των ανοικτού δικτύου και τα ΣΚ και τα απογεύματα) και στις κεντρικές υπηρεσίες που θα πρέπει να στηρίζουν το δίκτυο.
Επίσης, αν είσαι στέλεχος ο εσωτερικός ανταγωνισμός είναι πολύ δύσκολος και ύπουλος (και που δεν είναι θα μου πεις και θα έχεις δίκιο).Συμπέρασμα (κοινότυπο): στο ιδιωτικό τομέα (σε οποιοδήποτε κλάδο τραπεζικό ή μη) τίποτα - μα τίποτα- δεν είναι εύκολο και δεν σου χαρίζεται.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Όχι δεν διαφωνούμε. Αυτό που λέω είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος δεν είναι παράδεισος.
Σίγουρα μια τράπεζα δεν μπορεί να βγάλει το δίκτυό της στο εξωτερικό (μιλάμε για τα καταστήματα), ενώ μια απλή επιχείρηση μπορεί να παράγει σε οποιαδήποτε χώρα.Αλλά μην νομίζεις. Δεν δουλεύουν όλες οι τράπεζες με ωράρια+χαλαρότητα ΕΤΕ και λοιπών περιπουκρατικών τραπεζών. Στις ιδιωτικές τράπεζες τα ωράρια είναι δύσκολα και χωρίς υπερωρίες. Επίσης μπορεί είναι τύπου φάμπρικας (1ο οχταωρο, 2ο οχτάωρο, ειδικά στα καταστήματα όπου σιγά σιγά προωθείται η ιδέα των ανοικτού δικτύου και τα ΣΚ και τα απογεύματα) και στις κεντρικές υπηρεσίες που θα πρέπει να στηρίζουν το δίκτυο.
Επίσης, αν είσαι στέλεχος ο εσωτερικός ανταγωνισμός είναι πολύ δύσκολος και ύπουλος (και που δεν είναι θα μου πεις και θα έχεις δίκιο).Συμπέρασμα (κοινότυπο): στο ιδιωτικό τομέα (σε οποιοδήποτε κλάδο τραπεζικό ή μη) τίποτα - μα τίποτα- δεν είναι εύκολο και δεν σου χαρίζεται.
Δεν εχω να προσθεσω τιποτα μονο.....
Φιλη μου οταν κανονιζουμε εξοδο ερχεται κατευθειαν απο την δουλεια
στις 9 περιπου το βραδυ , στελεχος σε τραπεζα ειναι καταλαβαινεις σε ποια . -
Ο χρήστης makr έγραψε:
Γεια σας παιδια
Προσφατα ειχα κανει καποια test κ περασα κ απο συνεντευξη στην Τραπεζα Πειραιως.Το πτυχιο μου ειναι σχετικο με την πληροφορικη κ αν κ δεν ειχαμε συζητησει κ πολυ ενδελεχως για το ενδιαφερον σχετικα με θεση τους ειχα περασει απο εξω εξω οτι με ενδιαφερει πολυ η πληροφορικη.Σημερα με πηρανε κ μου ειπανε οτι υπαρχει διαθεσιμη θεση για ταμια ομως.
Οποτε ρωταω τι υπευθυνοτητες εχει αυτη η δουλεια,αν ξερετε κατι σχετικα με bonus αλλα κ οτι αλλο νομιζετε οτι πρεπει να αναφερετε οσοι εισαστε του επαγγελματος αλλα κ ολοι οι αλλοι
ΕυχαριστωΚοιτα, απο ταμιας δεν θα γινεις πληροφορικάριος,μπορεις ισως να πας σε αλλες θεσεις,αλλα κατα 99.99% θα εισαι παντα στον οικονομικο τομεα,δηλαδη αν φυγεις απο το ταμειο θα πας στα δανεια κ.ο.κ. φυσικα μπορεί να φτασεις και υποδιευθυντης εαν εχεις πτυχιο ΑΕΙ.
Η δουλεια αυτη, ειναι....οπως το βλεπει κανεις,μπορει να το δει ως απλη δουλεια και ξεκουραστη,μπορει να το δει ως μεγαλη ευθυνη και μονιμο κινδυνο να χρεωθει για χρηματα που χαθηκαν.
Σε καποιες τραπεζες υπαρχει επιδομα ταμειου,δεν ξερω για την συγκεκριμενη,ειναι καποια παραπανω λεφτα,με το σκεπτικο οτι ισως ο ταμιας χρεωθει καποια λεφτα αδικα.Βεβαια αυτα τα μετρανε οι υπαλληλοι ως μισθο,και κλαιγονται αμα χασουν 1Ε.
Αυτο με την ασφαλιση εχω την εντυπωση οτι δεν ισχυει, τα λεφτα ειναι ασφαλισμενα (μεχρι ενος ποσου) για κλοπη,για οτιδηποτε αλλο θα χρεωθουν σε καποιον.
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
στις 9 περιπου το βραδυ , στελεχος σε τραπεζα ειναι καταλαβαινεις σε ποια .Αλλο στελεχος, αλλο σε ταμειο. Στις περισσοτερες τραπεζες (δημοσιες, πλεον, ειναι μονο η Εθνικη και το ΤΤ) οι εργαζομενοι στα υποκαταστηματα (πλην στελεχων) εχουν σταθερο ωραριο που τηρειται, ενω οι υπερωριες περιοριζονται στις νομιμες και καταβαλλονται κανονικα.
Φιλη μου που δουλευει σε πολυ μεγαλη γαλλικη τραπεζα (που δε δραστηριοποιειται στη λιανικη τραπεζικη) γυριζει σπιτι κατα τις 4 χωρις αποκλισεις.
Ο μισθος για τα πρωτα 1-2 χρονια ειναι ο βασικος (γυρω στα 950-1000 μεικτα), αλλα μετα ειναι ΟΚ, ενω εχουν και καποια εξτρα (15 μισθοι κλπ.). -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
στις 9 περιπου το βραδυ , στελεχος σε τραπεζα ειναι καταλαβαινεις σε ποια .Αλλο στελεχος, αλλο σε ταμειο. Στις περισσοτερες τραπεζες (δημοσιες, πλεον, ειναι μονο η Εθνικη και το ΤΤ) οι εργαζομενοι στα υποκαταστηματα (πλην στελεχων) εχουν σταθερο ωραριο που τηρειται, ενω οι υπερωριες περιοριζονται στις νομιμες και καταβαλλονται κανονικα.
Φιλη μου που δουλευει σε πολυ μεγαλη γαλλικη τραπεζα (που δε δραστηριοποιειται στη λιανικη τραπεζικη) γυριζει σπιτι κατα τις 4 χωρις αποκλισεις.
Ο μισθος για τα πρωτα 1-2 χρονια ειναι ο βασικος (γυρω στα 950-1000 μεικτα), αλλα μετα ειναι ΟΚ, ενω εχουν και καποια εξτρα (15 μισθοι κλπ.).Λιγο φιαφορετικα μου τα παρουσιαζει εμενα , ειδικα με ωραριο και υπερωριες .
Σε 19χρονια δεν θυμαμαι ποσες ειχα αγαπησει ,εσυ γιατι τετοια επιμονη και υπομονη .
μηπως δεν αγαπας την κοπελα αλλα κατι αλλο . -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ο μισθος για τα πρωτα 1-2 χρονια ειναι ο βασικος (γυρω στα 950-1000 μεικτα), αλλα μετα ειναι ΟΚ, ενω εχουν και καποια εξτρα (15 μισθοι κλπ.).Στην τράπεζα που λέει ο Γιώργος οι ταμείες δεν δουλεύουν πάντα 8ωρο (σχεδόν ποτέ για την ακρίβεια) και όταν κάνεις καμιά καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας τότε σε περίπτωση ελέγχου υπάρχει η δικαιολογία της συγκέντρωσης του προσωπικού (δεν εργαζόμαστε κάνουμε συγκέντρωση...τουλάχιστον έτσι γινόταν μέχρι πρόσφατα).
Όσον αφορά τις Γαλλικές τράπεζες έχω να πω ότι ως εργοδότες είναι πολύ καλοί, αλλά από παράδειγμα ωραρίων σε προσωπικό κεντρικών υπηρεσιών μπορώ να σου πω για ωράρια που δεν θα πιστεύεις. (σε Γαλλική Τράπεζα, πρωην ελληνική που εξαγοράστηκε πρόσφατα - 2,3 χρόνια).
Η τράπεζες που δεν έχουν δίκτυο στην Ελλάδα δεν έχουν ανάγκη τρελών ωραρίων γιατί πάνω κάτω οι δουλειές τους έχουν να κάνουν με συγκεκριμμένο πελατολόγιο συγκεκριμένων κλάδων και είναι στημένες έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν την - 'ελίτ' (με την καλή έννοια) - πελατέια τους.(Σπάνιες οι αντίθετες περιπτώσεις)
Οι κρατικές τράπεζες στην Ελλάδα (ασιμοφ, ξέχασες τις ΑΤΕ και Αττικής), ειναι αυτές που συντελούν στο χαμηλό μισθολόγιο και των ιδιωτικών τραπεζών (όλες υπολογίζουν με μισθολόγιο ΕΤΕ τις αντίστοιχες θέσεις, τουλάχιστον για νέους εργαζόμενους). Επισης είναι οι πιο χαλαρές για να εργάζεσαι για ευνόητους λόγους.
Πάντως, επαναλαμβάνω: Η ερώτηση κλειδί είναι αυτή που έκανε ο cpp. Που κατοικεί ο ενδιαφερόμενος?
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Ο μισθος για τα πρωτα 1-2 χρονια ειναι ο βασικος (γυρω στα 950-1000 μεικτα), αλλα μετα ειναι ΟΚ, ενω εχουν και καποια εξτρα (15 μισθοι κλπ.).Στην τράπεζα που λέει ο Γιώργος οι ταμείες δεν δουλεύουν πάντα 8ωρο (σχεδόν ποτέ για την ακρίβεια) και όταν κάνεις καμιά καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας τότε σε περίπτωση ελέγχου υπάρχει η δικαιολογία της συγκέντρωσης του προσωπικού (δεν εργαζόμαστε κάνουμε συγκέντρωση...τουλάχιστον έτσι γινόταν μέχρι πρόσφατα).
Όσον αφορά τις Γαλλικές τράπεζες έχω να πω ότι ως εργοδότες είναι πολύ καλοί, αλλά από παράδειγμα ωραρίων σε προσωπικό κεντρικών υπηρεσιών μπορώ να σου πω για ωράρια που δεν θα πιστεύεις. (σε Γαλλική Τράπεζα, πρωην ελληνική που εξαγοράστηκε πρόσφατα - 2,3 χρόνια).
Η τράπεζες που δεν έχουν δίκτυο στην Ελλάδα δεν έχουν ανάγκη τρελών ωραρίων γιατί πάνω κάτω οι δουλειές τους έχουν να κάνουν με συγκεκριμμένο πελατολόγιο συγκεκριμένων κλάδων και είναι στημένες έτσι ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν την - 'ελίτ' (με την καλή έννοια) - πελατέια τους.(Σπάνιες οι αντίθετες περιπτώσεις)
Οι κρατικές τράπεζες στην Ελλάδα (ασιμοφ, ξέχασες τις ΑΤΕ και Αττικής), ειναι αυτές που συντελούν στο χαμηλό μισθολόγιο και των ιδιωτικών τραπεζών (όλες υπολογίζουν με μισθολόγιο ΕΤΕ τις αντίστοιχες θέσεις, τουλάχιστον για νέους εργαζόμενους). Επισης είναι οι πιο χαλαρές για να εργάζεσαι για ευνόητους λόγους.
Πάντως, επαναλαμβάνω: Η ερώτηση κλειδί είναι αυτή που έκανε ο cpp. Που κατοικεί ο ενδιαφερόμενος?
Ακριβως .
Στην Γαλλια η αντιστοιχη επιθεωρηση εργασιας εκανε εφοδο και βρηκε αρκετα 'στελεχη' να εργαζονται περαν του ωραριου .Τα προστιμα ησαν τοσο τσουχτερα που αμφιβαλω αν το ξανακανουν .
Αλλα η Γαλλια εχει κεντρικη διοικηση δεν ειναι
Οταν ομως αγαπας 19χρονια χωρις ανταποκριση τι περιμενεις -
Σας ευχαριστω ολους για τον χρονο σας
Πραγματικα δεν θελω να δωσω την εντυπωση αχαριστου σχετικα με την θεση που μου προσφερετε.
Δυστηχως ο μονος ενδοιασμος μου ειναι το αν θα υπαρχουν προοπτικες εξελιξης σε μηχανογραφικο τομεα/πληροφορικη.Θελω να πω οτι αν ειναι να ασχοληθω με τον τομεα της πληροφορικης που εχω σπουδασει τοτε ναι παω για ταμιας.Αν ομως,απο οτι εχω καταλαβει,η πιο συχνη εξελιξη μετα ειναι να με βαλουν στα δανεια ή σε καρτες ε τοτε οχι δεν θα παρω κ ας ειναι καλα τα λεφτα.Νιωθω οτι θα ειμαι εξω απο τα νερα μου (πληροφορικη)
Αι στο καλο γμτ,εχω ανγχωθει...*Μενω Α.Ιλισια/Αθηνα
-
Ο χρήστης makr έγραψε:
Πραγματικα δεν θελω να δωσω την εντυπωση αχαριστου σχετικα με την θεση που μου προσφερετε.
Δυστηχως ο μονος ενδοιασμος μου ειναι το αν θα υπαρχουν προοπτικες εξελιξης σε μηχανογραφικο τομεα/πληροφορικη.Θελω να πω οτι αν ειναι να ασχοληθω με τον τομεα της πληροφορικης που εχω σπουδασει τοτε ναι παω για ταμιας.Αν ομως,απο οτι εχω καταλαβει,η πιο συχνη εξελιξη μετα ειναι να με βαλουν στα δανεια ή σε καρτες ε τοτε οχι δεν θα παρω κ ας ειναι καλα τα λεφτα.Νιωθω οτι θα ειμαι εξω απο τα νερα μου (πληροφορικη)
Καλυτερα να πας και στην συνεχεια να το παλευεις , εχεις αλλη ψυχολογια
-
Lippi
Εχεις δικιο για την ΑΤΕ, η Αττικης ειναι αμελητεα ποσοτητα.
Μαλλον εννοεις τη Eurobank οπου ακουω κι εγω περιεργα, αλλα σε Πειραιως, Αλφα και Κυπρου που τα ξερω απο μεσα, ο νομος τηρειται απρεγκλιτα. Το ιδιο και στην Εμπορικη, αλλα δεν τη συμπεριλαμβανω λογω ...κρατικου παρελθοντος. Σε γενικες γραμμες, πλην εξαιρεσεων οι τραπεζες δεν εχουν σχεση με τον υπολοιπο ιδιωτικο τομεα των υπηρεσιων, οσον αφορα τα εργασιακα. Τα στελεχη ειναι εκτος υπολογισμου (αλλα και αμοιβων) ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.Γιωργο123
Εχεις δικιο, η απορριψη μου θολωνει τη σκεψη -
Φίλε makr, να ξέρεις πως στις επιχειρήσεις ισχύει ότι και στις ομάδες. Δεν πρέπει να δενόμαστε συναισθηματικά και να έχουμε υπόψη μας ότι συνήθως δεν θα είμαστε σε μια επιχείρηση για πάντα. Πάντα υπάρχουν οι μεταγραφές και πάντα κοιτάς εκείνη που σου δίνει τα περισσότερα (περιβάλλον, συνθήκες και αμοιβή). Σήμερα (με τις σημερινές σου ανάγκες) μπορεί να είναι σωστή η επιλογή να πας στην τράπεζα. Αύριο μεθαύριο που θα έχεις κάποια άλλη πρόταση με πολύ ευνοϊκότερους όρους και χρήματα πας σε κάποια άλλη. Δεν είναι τόσο δύσκολο.
Γνώμη μου να πας στην τράπεζα. Και ας μην είναι το αντικείμενό σου. Μετά απο 2-3 χρόνια όταν θα διαπραγματευθείς με κάποια άλλη εταιρεία ή ακόμα και με την ίδια την τράπεζα κάποια άλλη θέση (πχ στη μηχανοργάνωση), θα έχει καταγραφεί η προϋπηρεσία αυτή στο ενεργητικό σου και θα παίζεις με άλλους όρους. Να ξέρεις η προϋπηρεσία πάντα μετράει, ειδικά σε μεγάλες επιχειρήσεις ή τράπεζες. Και ας μην σχετίζεται άμεσα με το αντικείμενό σου.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Lippi
Εχεις δικιο για την ΑΤΕ, η Αττικης ειναι αμελητεα ποσοτητα.
Μαλλον εννοεις τη Eurobank οπου ακουω κι εγω περιεργα, αλλα σε Πειραιως, Αλφα και Κυπρου που τα ξερω απο μεσα, ο νομος τηρειται απρεγκλιτα. Το ιδιο και στην Εμπορικη, αλλα δεν τη συμπεριλαμβανω λογω ...κρατικου παρελθοντος. Σε γενικες γραμμες, πλην εξαιρεσεων οι τραπεζες δεν εχουν σχεση με τον υπολοιπο ιδιωτικο τομεα των υπηρεσιων, οσον αφορα τα εργασιακα. Τα στελεχη ειναι εκτος υπολογισμου (αλλα και αμοιβων) ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.Γιωργο123
Εχεις δικιο, η απορριψη μου θολωνει τη σκεψηΤωρα υποκλινομαι στο μεγαλειο σου !
-
ΟΚ.... άρα θέλεις τράπεζες που έχουν τα ΙΤ division στην Αθήνα!!!!
Επειδή εδώ είναι Ελλάδα και μπορεί να στείλεις το cv σου και να μην ασχοληθεί κανείς από τμήμα Προσωπικού. ΔΕς στο site της kpmg.gr νομίζω Link justjobs.gr σε ποιες τράπεζες θέλουν ΙΤ. Αλλιώς θα ψάξεις μόνο σου να βρείς ποιοι είναι οι υπέυθυνοι ΙΤ σε κάθε τράπεζα και θα στείλεις CV κατευθείαν σε αυτους!!!!!! -
Ο χρήστης makr έγραψε:
'Ελα ρε γείτονα....
Μην αγχώνεσαι. Βασικό. Δεν υπάρχει λόγος. Είναι η πρώτη δουλειά να υποθέσω. Εχεις μια πρόταση. Και να την δεχτείς και δεν σου αρέσει ψάχνεις για αυτό που θέλεις. Βασικό όμως (λόγω πληροφορικής) να μην επαναπαυθείς.
Ταμιας σε τραπεζα.Help