-
πόσο καλύτερος ή χειρότερος είναι ο μισθός του ταμία σε σχέση με το μισθό του ΙΤ employee?
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
'Ελα ρε γείτονα....
Μην αγχώνεσαι. Βασικό. Δεν υπάρχει λόγος. Είναι η πρώτη δουλειά να υποθέσω. Εχεις μια πρόταση. Και να την δεχτείς και δεν σου αρέσει ψάχνεις για αυτό που θέλεις. Βασικό όμως (λόγω πληροφορικής) να μην επαναπαυθείς.
Ειναι η τριτη δουλεια συνολικα... (Αν δεχτω τελικα)
Αλλα ειναι η πρωτη σε ασχετο τομεα -
Ταμιας με πτυχιο ΑΕΙ παιρνει minimum 900Ε νομιζω.
Αν εχει και κανα proficiency,κατσει και 2-3 χρονια,νομιζω κατω απο 1200Ε δεν θα παιρνει,αναλογως την τραπεζα παντα. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πόσο καλύτερος ή χειρότερος είναι ο μισθός του ταμία σε σχέση με το μισθό του ΙΤ employee?Kαι οι δυο θεωρούνται τραπεζικοί υπάλληλοι. Τα ίδια θα παίρνουν.
Ο πρώτος απλώς θα έχει συνεχώς κόσμο πάνω απο το κεφάλι του ενω ο δεύτερος περα απο τη δουλειά θα πρέπει να παίρνει και κανενα Μουντιάλ με την Ελλάδα στo Pro ή να ποστάρει εδώ.Μπορείς να δεχθείς τη θέση και μετά απο λίγο χρονικό διάστημα να ζητήσεις εσωτερική μετακίνηση στο ΙΤ. Η δουλειά έχει αρκετές απαιτήσεις αλλά έχει και μερικά θετικά όπως τήρηση του ωραρίου (αφου αποκτηθεί η εμπειρία) και αρκετές γνωριμίες. Η ώρα περνάει σαν να μην το έχεις καταλάβει στο ταμείο.
Άποψη μου είναι να το δοκιμάσεις. -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
επειδη ετυχε να δουλεψω σε τραπεζα και μαλιστα σε μια θεση που ημουν σε αμεση επαφη με τους ταμιες, μπορω να πω οτι ειναι μια απο τις χειροτερες δουλειες που εχω συναντησει στη μικρη διαρκεια της ζωης μου.μεγαλη ευθυνη με τα χρηματα, πολυ δουλεια που πρεπει να εισαι ΕΚΕΙ, ανεχεσε τον καθε μαλακα που ερχετε και λεει την καθε παπαρια του....
συν οτι τα χρηματα μαλλον δεν ειναι και σπουδαια.
συν μηδενικη εξελιξη...Αν θες να πετυχεις στη δουλεια σου είτε πουλας καστανα είτε εισαι μεγαλοστελεχος πρέπει να είσαι ΕΚΕΙ και να δινεις το 100%...ετσι το βλέπω εγω!
Επισης την παπαρια του καθενα θα την ακούσεις σε ότι θεση και να εισαι αν εχεις να κανεις με πελάτες!
Εξελιξη εχεις, σε καποια χρονια γίνεσαι τσιφ τέλερ, και μετα δεν ξερω που αλλου μπορεις να πας.
Όχι δεν διαφωνούμε. Αυτό που λέω είναι ότι ο τραπεζικός κλάδος δεν είναι παράδεισος.
Σίγουρα μια τράπεζα δεν μπορεί να βγάλει το δίκτυό της στο εξωτερικό (μιλάμε για τα καταστήματα), ενώ μια απλή επιχείρηση μπορεί να παράγει σε οποιαδήποτε χώρα.Αλλά μην νομίζεις. Δεν δουλεύουν όλες οι τράπεζες με ωράρια+χαλαρότητα ΕΤΕ και λοιπών περιπουκρατικών τραπεζών. Στις ιδιωτικές τράπεζες τα ωράρια είναι δύσκολα και χωρίς υπερωρίες. Επίσης μπορεί είναι τύπου φάμπρικας (1ο οχταωρο, 2ο οχτάωρο, ειδικά στα καταστήματα όπου σιγά σιγά προωθείται η ιδέα των ανοικτού δικτύου και τα ΣΚ και τα απογεύματα) και στις κεντρικές υπηρεσίες που θα πρέπει να στηρίζουν το δίκτυο.
Επίσης, αν είσαι στέλεχος ο εσωτερικός ανταγωνισμός είναι πολύ δύσκολος και ύπουλος (και που δεν είναι θα μου πεις και θα έχεις δίκιο).Συμπέρασμα (κοινότυπο): στο ιδιωτικό τομέα (σε οποιοδήποτε κλάδο τραπεζικό ή μη) τίποτα - μα τίποτα- δεν είναι εύκολο και δεν σου χαρίζεται.
Δεν εχω να προσθεσω τιποτα μονο.....
Φιλη μου οταν κανονιζουμε εξοδο ερχεται κατευθειαν απο την δουλεια
στις 9 περιπου το βραδυ , στελεχος σε τραπεζα ειναι καταλαβαινεις σε ποια .Tο βλέπω κάθε μέρα, ο πατερας μου βγαίνει οπου να είναι στη συνταξη, απλα δεν υπάρχει ωράριο, 20-30 μερες το χρόνο θα γυρισει σπίτι κατα τις 4-5 και τις υπόλοιπες μετά τις 8-9 αρκετες φορες (πιο παλια) και σ/κ κλπ, φαντασου ότι μεχρι πριν κατι μήνες είχε υπολοιπο αδειας απο το 2004!
Σας ευχαριστω ολους για τον χρονο σας
Πραγματικα δεν θελω να δωσω την εντυπωση αχαριστου σχετικα με την θεση που μου προσφερετε.
Δυστηχως ο μονος ενδοιασμος μου ειναι το αν θα υπαρχουν προοπτικες εξελιξης σε μηχανογραφικο τομεα/πληροφορικη.Θελω να πω οτι αν ειναι να ασχοληθω με τον τομεα της πληροφορικης που εχω σπουδασει τοτε ναι παω για ταμιας.Αν ομως,απο οτι εχω καταλαβει,η πιο συχνη εξελιξη μετα ειναι να με βαλουν στα δανεια ή σε καρτες ε τοτε οχι δεν θα παρω κ ας ειναι καλα τα λεφτα.Νιωθω οτι θα ειμαι εξω απο τα νερα μου (πληροφορικη)
Αι στο καλο γμτ,εχω ανγχωθει...*Μενω Α.Ιλισια/Αθηνα
Καλυτερα να πας και στην συνεχεια να το παλευεις , εχεις αλλη ψυχολογια
+ATM
Πηγαινε και ψάχνε παραλληλα για δουλεια που σε ενδιαφερει.- Γιατι δεν θα σε πιεζει το γεγονος ότι ΠΡΕΠΕΙ να βρεις δουλεια, οποτε δεν θα πας καπου απλα για να πας.
- Σε αντιμετοπιζουν αλλιως όταν εχεις ήδη δουλεια, ακομη και στα λεφτα που θα σου δώσουν
Η παγιδα που θα πρεπει να αποφυγεις είναι να μην γλυκαθεις απο τα λεφτά και πεις νταξ μωρε τωρα εμαθα τη δουλεια εδω, τους συναδελφους κλπ που να τρεχωωωωωωωω...και κολήσεις εκει.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
+ATM
Πηγαινε και ψάχνε παραλληλα για δουλεια που σε ενδιαφερει.- **Γιατι δεν θα σε πιεζει το γεγονος ότι ΠΡΕΠΕΙ να βρεις δουλεια, οποτε δεν θα πας καπου απλα για να πας.**2. Σε αντιμετοπιζουν αλλιως όταν εχεις ήδη δουλεια, ακομη και στα λεφτα που θα σου δώσουν
Η παγιδα που θα πρεπει να αποφυγεις είναι να μην γλυκαθεις απο τα λεφτά και πεις νταξ μωρε τωρα εμαθα τη δουλεια εδω, τους συναδελφους κλπ που να τρεχωωωωωωωω...και κολήσεις εκει.
Η απάντηση στην ψευδαίσθηση του bold βρίσκεται στην γλυκόπικρη ταινία 'Χαμένα όνειρα' με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Αντιγόνη Βαλάκου του 1961. Δυστυχώς είναι θλιβερή : εύκολα πας, δύσκολα φεύγεις...
ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Η ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΙΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
η άποψη κάποιου που μισεί κάθε είδους υποχρέωση ή δέσμευση στη ζωή του - και η εργασία είναι μία από τις βαρύτερες - είναι να πας μόνο αν σε ενδιαφέρει ή σου αρέσει...Δοκιμές του στυλ πήγαινε και αν δε σου αρέσει φεύγεις ή πήγαινε και ψάχνε για άλλη δουλειά σε βάζουν απλά πιο βαθιά στο λούκι της εργασίας, σε μαθαίνουν στους συμβιβασμούς, σε μαθαίνουν στην καρπαζιά...
Αν τα χρειάζεσαι πολύ τα φράγκα δε σηκώνει συζήτηση , αν απλά φοβάσαι μη χάσεις το κελεπούρι ξανασκέψου το : η εργασία απέχει πολύ από το να είναι το παν στη ζωή κάποιου ΕΚΤΟΣ αν αντιμετωπίζει ζητήματα επιβίωσης...
Μη κάνεις τη ζωή σου 95% δουλειά και 5% κάτι άλλο...Είναι κρίμα (νομίζω έγραψες ότι θα είναι η 3η δουλειά? ) -
Το να μην εχω προβλημα επιβιωσης γιατι εχω τους γονεις μου απο πίσω και θα την βγάλω δεν με καλύπτει. Το να ειμαι 25-26 να εχω τελειωσει σπουδες και στρατο και γιατι δεν βρισκω τη δουλεια που ονειρευομαι να μην κανω καμια αλλη δουλεια παλι δεν με καλύπτει. Γενικα θελω την ανεξαρτησια μου η οποια αν δεν εχω δικο μου πορτοφολι δεν υπάρχει.
Το οτι θα κανω μια δουλεια η οποια δεν μου αρεσει δεν με με μαθενει την καρπαζια...τον συμβιβασμο ίσως, αλλα πραγματικα πες μου ποσοι ενθρωποι δεν κανουν καθημερινα κάποιους συμβιβασμούς.
Για παραδειγμα προβλημα επιβιωσης δεν θα αντιμετωπισω όσο ζει ο πατερας μου και αρκετα χρονια αφου πεθανει, με αυτη τη λογικη δεν θα έπρεπε να πιασω δουλεια μεχρι να βρω δουλεια σε τμημα ανθρωπινων πορων που αυτο μου αρεσει (θεωριτηκα γιατι στην πραξη μπορει να μην μου αρεσει τελικα) δουλευω λοιπον σε καποιες δουλειες που δεν μου ειναι δυσαρεστες...και που ξερεις μπορει τελικα καποια απο αυτες να μου αρεσει πολυ περισσοτερο απο οτι νομιζα.
Βεβαια αυτο ειναι το δικο μου σκεπτικο χωρις να σημαινει ότι ειναι και το σωστό.
-
Το να μην εχω προβλημα επιβιωσης γιατι εχω τους γονεις μου απο πίσω και θα την βγάλω δεν με καλύπτει. Το να ειμαι 25-26 να εχω τελειωσει σπουδες και στρατο και γιατι δεν βρισκω τη δουλεια που ονειρευομαι να μην κανω καμια αλλη δουλεια παλι δεν με καλύπτει. Γενικα θελω την ανεξαρτησια μου η οποια αν δεν εχω δικο μου πορτοφολι δεν υπάρχει.Το οτι θα κανω μια δουλεια η οποια δεν μου αρεσει δεν με με μαθενει την καρπαζια...τον συμβιβασμο ίσως, αλλα πραγματικα πες μου ποσοι ενθρωποι δεν κανουν καθημερινα κάποιους συμβιβασμούς.
Για παραδειγμα προβλημα επιβιωσης δεν θα αντιμετωπισω όσο ζει ο πατερας μου και αρκετα χρονια αφου πεθανει, με αυτη τη λογικη δεν θα έπρεπε να πιασω δουλεια μεχρι να βρω δουλεια σε τμημα ανθρωπινων πορων που αυτο μου αρεσει (θεωριτηκα γιατι στην πραξη μπορει να μην μου αρεσει τελικα) δουλευω λοιπον σε καποιες δουλειες που δεν μου ειναι δυσαρεστες...και που ξερεις μπορει τελικα καποια απο αυτες να μου αρεσει πολυ περισσοτερο απο οτι νομιζα.
Βεβαια αυτο ειναι το δικο μου σκεπτικο χωρις να σημαινει ότι ειναι και το σωστό.
Σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει σωστό και λάθος, υπάρχει μόνο τι αντέχει το πετσί του καθενός και τι θέλει να έχει στη ζωή του
Το αν κάνουν οι γύρω μου συμβιβασμούς πραγματικά με αφήνει αδιάφορο : από μικρός έχω μάθει να μην κοιτάω τι κάνουν οι γύρω μου και μεγαλύτερος έμαθα - από το χρηματιστήριο και το τζόγο - ότι αυτό που κάνουν οι πολλοί είναι συνήθως προς τη 'λάθος' κατεύθυνση και τα δίδακτρα για να μάθουν (αν το μάθουν ποτέ) είναι εξαιρετικά υψηλά, με αποτέλεσμα να μετανιώνουν πικρά γιατί ακολούθησαν το ρεύμα
-
+1 το να κανεις συμβιβασμους δεν το είπα στο στυλ κοιτα ολοι κανουν κανε και εσύ, απλα οτι δεν θα εισαι ο πρώτος ούτε ο τελευταιος.
Ειναι πραγματα όμως που απλα πρεπει να παρεις μια αποφαση, δλδ γουσταρω την κούλα, η κουλα με χωρησε και δεν με θελει καθολου....τι κανω? καθομαι και περιμενω αν ποτε η κουλα με ξαναθελει? Η μολις μου περασει η στεναχωρια την πεφτω στην σούλα?
-
+1 το να κανεις συμβιβασμους δεν το είπα στο στυλ κοιτα ολοι κανουν κανε και εσύ, απλα οτι δεν θα εισαι ο πρώτος ούτε ο τελευταιος.Ειναι πραγματα όμως που απλα πρεπει να παρεις μια αποφαση, δλδ γουσταρω την κούλα, η κουλα με χωρησε και δεν με θελει καθολου....τι κανω? καθομαι και περιμενω αν ποτε η κουλα με ξαναθελει? Η μολις μου περασει η στεναχωρια την πεφτω στην σούλα?
Decision analysis (DA) ονομάζεται η λύση
-
+1 το να κανεις συμβιβασμους δεν το είπα στο στυλ κοιτα ολοι κανουν κανε και εσύ, απλα οτι δεν θα εισαι ο πρώτος ούτε ο τελευταιος.Ειναι πραγματα όμως που απλα πρεπει να παρεις μια αποφαση, δλδ γουσταρω την κούλα, η κουλα με χωρησε και δεν με θελει καθολου....τι κανω? καθομαι και περιμενω αν ποτε η κουλα με ξαναθελει? Η μολις μου περασει η στεναχωρια την πεφτω στην σούλα?
Ο καλύτερος τρόπος να γυρίσει η κούλα έιναι να σε δει με τη σούλα!!!
Ακόμα και αν δεν γυρίσει εσύ είσαι 'χωμένος' έστω και προσωρινά και σου σηκώνεται η...... ψυχολογία. (όταν και αν ξαναγυρίσει η κούλα - ή μια κούλα τεσπά βλέπεις τι κάνεις). -
Αν νομιζεις/ελπιζεις οτι θα βρεις καλυτερη δουλεια ειδος/λεφτα για το χρονικο διαστημα που εχεις οριοθετησει οτι θα ψαχνεις για δουλεια τοτε μην πας.
-
Η θέση του teller δε λέει φίλε. Με τίποτα! όχι ότι λέει να είσαι υπάλληλος σε μηχανογραφικό κέντρο τράπεζας, αλλά ταμίας είναι γάματα. Και όχι επειδή μπορεί να μη σου συμφωνήσει το ταμείο.
ΟΜΩΣ...
Αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις από τη ζωή σου ή τη δουλειά σου, πήγαινε.
Αν έχεις ανάγκη, πήγαινε. Δουλειά δε βρίσκεις εύκολα σήμερα. Δε σε εμποδίζει κανείς να ψάχνεις για κάτι καλύτερο παράλληλα.
Αν όμως είσαι χαλαρός και έχεις κάποιες ενδείξεις ότι θα βρεις κάτι καλύτερο, μπορείς και να μην πας.
Γενικά πάντως, η Τράπεζα, αν έχεις σπουδές και είσαι καλός ώστε να ελπίζεις βάσιμα ότι θα εξελιχθείς τουλάχιστον μέχρι τη μεσαία διοικητική βαθμίδα, παραμένει ένα καλό εργασιακό περιβάλλον.
Μην πάρεις απόφαση στο κουκουρούκου. Στη θέση σου θα πήγαινα, αλλά θα είχα τα αυτιά και τα μάτια ανοιχτά.
-
Ρε παιδια ο ανθρωπος δεν ειπε οτι θα το κανει καριερα το ταμειηλικη!
Οχι οτι το θεωρώ κακο....ποσες φορες έχεται πάει σε τραπεζα και ο ταμειας εινα ιγια το φουτσο και ποσες φοβερος? Το να διεκπαιρεωνεις απλα τη δουλεια σου ειναι ευκολο, το να κανεις καλα τη δουλεια σου ομως δυσκολο!
Το πιο ευκολο ειναι να παει εκει, και παραλληλα να ψαχνει κατι καλητερο ετσι και αλλιως ο Σεπτεμβρης και ο Γεναρης ειναι περιοδοι με πολλες προσλήψεις σχεδον σε ολους τους τομεις
-
...Το πιο ευκολο ειναι να παει εκει, και παραλληλα να ψαχνει κατι καλητερο ετσι και αλλιως ο Σεπτεμβρης και ο Γεναρης ειναι περιοδοι με πολλες προσλήψεις σχεδον σε ολους τους τομεις+1.
Δύσκολα πηγαίνεις, εύκολα φεύγεις όποτε το θελήσεις.
Πήγαινε φίλε, έστω και μόνο για την εμπειρία.
Κι όποιος νομίζει ότι δεν είναι ενδιαφέρουσα μια δουλειά που είναι σε άμεση επαφή με τον κόσμο, πλανάται πλάναν οικτράν. -
Ηλια δεν ειναι ευκολο να φυγεις...αναλογα τον ανθρωπο.
Για τις δουλειες με πελατες που λες, εχεις δικιο, ειναι αρρωστια, υπάρχουν μερες που απλα γουσταρεις τη δουλεια σου και αλλες που καταργιεσαι τον πελάτη το προιον...το ανθρωπινο ειδος ολοκληρο!
-
Συμφωνω με τον Ηλια. Η εμπειρια ειναι παντοτε καλη.
Εστω και αν δεν ειναι ακριβως τι θελεις.
Αν μπεις μεσα μετα θα βρεις πως γινεται να παρεις μεταγραφη σε αλλο τμημα. Αν δεν τα καταφερνεις τοτε συνεχισε να ψαχνεις για αλλη δουλεια. Εγω τουλαχιστον ετσι θα αποφασιζα.Η ερωτηση ειναι αν ειναι η τριτη σου δουλεια γιατι εφυγες απο τις αλλες δυο που ηταν ΙΤ; Δηλαδη τι εχει αυτη η δουλεια που θα την προτιμουσες απο τις προηγουμενες; Λεφτα, ειδος δουλειας, ειδος εταιρειας;
Νικος
-
Οι 2 προηγουμενες δουλεις που εκανα ειχαν σχεση με την πληροφορικη(web administrator),αυτο δλδ που εχω σπουδασει.
Μου αρεσε αυτο που εκανα αλλα τα λεφτα δεν ηταν καλα (700 euro)
Στην περιπτωση του ταμια σκεφτομαι οτι μαλλον θα ισχυει το αντιθετο....- απο οτι εχω καταλαβει ''δεν παιζει'' με τιποτα μετα να μετακινηθω στο τμημα μηχανογραφησης (κ λογο πτυχιου)
-
Ο χρήστης makr έγραψε:
Οι 2 προηγουμενες δουλεις που εκανα ειχαν σχεση με την πληροφορικη(web administrator),αυτο δλδ που εχω σπουδασει.
Μου αρεσε αυτο που εκανα αλλα τα λεφτα δεν ηταν καλα (700 euro)
Στην περιπτωση του ταμια σκεφτομαι οτι μαλλον θα ισχυει το αντιθετο....- απο οτι εχω καταλαβει ''δεν παιζει'' με τιποτα μετα να μετακινηθω στο τμημα μηχανογραφησης (κ λογο πτυχιου)
Οποτε υπλογιζεις οτι τα λεφτα θα ειναι αρκετα καλυτερα.
Δεν ξερω αν εχεις καλυτερες ευκαιριες ισως αξιζει να συνεχισεις να ψαχνεις. το να μετακινηθεις ειναι μαλλον πιον ξερεις και αν ειναι διατεθημενος να σε τραβηξει στο μηχανογραφικο. Ισως να παρει καιρο να κανεις γνωριμιες και να εισαι φιλικος με τους μηχανογραφικους. Και φυσικα εν τω μεταξυ να μην σε αφηνουν να φυγεις.Εξαρταται. Αν δεν υπαρχει δουλεια και εισαι πιεσμενος για το εισοδημα ισως να αξιζει να δεχθεις την δουλεια και να συνεχισεις το ψαξιμο. Αν παρει το ψαξιμο 5-6 μηνες τουλαχιστο εχεις ενα μισθο και περιθαλψη κτλ κτλ.
Καλη τυχη.
Νικος
-
Ηλια δεν ειναι ευκολο να φυγεις...αναλογα τον ανθρωπο.Ακριβώς!
Γνωστός έφυγε ένα πρωί (ούτε χρόνο δεν είχε υπάλληλος) από την (τότε) Εργασίας στέλνοντας στον αγύριστο δ/ντή και προϊστάμενο, επειδή του είπαν ότι δεν πρέπει να αργεί κάθε πρωί.
Άλλος γνωστός (συμμαθητής) απλά δεν ξαναπήγε στην Πίστεως, μετά από 4 χρόνια στη δουλειά. Ήταν στις εξαγωγές. Άνοιξε μπιλιαρδάδικο μαζί με άλλο συμμαθητή και κάνει αυτό που πάντα γούσταρε: Τον DJ. Άλλος πάλι συμμαθητής, πάλι στην Πίστεως, ξεκίνησε ταμίας και είναι τώρα υποδ/ντής.
Άβυσσος η ψυχή εκείνης της χρονιάς...
Ταμιας σε τραπεζα.Help