-
Λοιπόν, είμαστε προς το παρόν μεταξύ Νάξου, Αμοργού και Ικαρίας.
2-3 βασικά πράγματα που μας ενδιαφέρουν:
α) Το καλό οδικό δίκτυο. Καλώς ή κακώς το ΝΧάκι έχει πάρει δρόμο για χάρη μιας ως επί το πλείστον street μηχανής, που όσο να 'ναι δυσανασχετεί σε χωματόδρομο.
β) Το... value for money. Κοινώς δε λέμε να τη βγάλουμε τσάμπα, δίπλα σε σκουπιδαριό, με μισή παραλία όλη και όλη στο νησί και να τρώμε ό,τι βγάλαμε ψαρεύοντας, αλλά να έχει το νησί λογικές τιμές σε διαμονή-διατροφή για αυτά που σου προσφέρει.
γ) Τι άλλο υπάρχει πέρα από τις παραλίες. Αυτές λίγο-πολύ τις βρίσκεις σε όλα τα νησιά, απλά κάποια έχουν κατά τι περισσότερες ή καλύτερες. Πέρα από αυτές τι? Ένα απογευματάκι θες να πας να δεις και κάτι άλλο, πχ κάποιον αρχαιολογικό χώρο, ένα όμορφο γραφικό χωριό, ένα σημείο με ωραίο ηλιοβασίλεμα, κάτι παραπάνω από την παραλία βρε αδερφέ...
Για πείτε... -
Αντε καλο καλοκαιρι.......
Απο αυριο και για δυο εβδομαδες διακοπες.......... -
Για Σκιάθο καμια γνώμη??
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Για Σκιάθο καμια γνώμη??καλη αλλα μικρη και εχει μια ταση να πλημμυριζει απο κοσμο..
αμα δεν εχεις παει, πηγαινε..
-
Σας γράφω από την πανέμορφη Τήνο. Όπως ειπώθηκε είναι φανταστικά εδώ, αρκεί να τη γυρίσει όποιος έρθει, τουλάχιστον 3-4 μέρες, και να μην κάτσει στην πόλη. Συμφωνώ για το φαγητό στα χωριά, απλά άπαικτο ( Η 'Δροσιά' στο Κτικάδο δίνει ρέστα...). Επίσης για όποιον το σκέφτεται, καλύτερα από Ραφήνα... Είναι αρκετά πιο οικονομικά πια. 18 ευρώ το άτομο και 60 το αμάξι, και σε 3,5 ώρες έφτασα. Για διαμονή δεν γνωρίζω τι τιμές παίζουν φέτος, καθώς είμαι από τους τυχερούς με δικό μου σπίτι εδώ. Γενικά πιστεύω πως αξίζει πολύ σα μέρος, και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον δεν έχει έρθει ποτέ.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
18 ευρώ το άτομο και 60 το αμάξι, και σε 3,5 ώρες έφτασα.Πόσοοοο? Πες μου οτι λες μετ' επιστροφής...
Έχει παραγίνει το κακό, το 2005 πλήρωσα για να πάω το αμάξι Ανκόνα όσο θα πλήρωνα για να πάω Κρήτη, που είναι ένα 6ωρο τουλάχιστον λιγότερο και κατά τι παραπάνω απ' οτι θα πλήρωνα να πάω σε μερικά Κυκλαδονήσια, οπού και δεν υπάρχει σύγκριση με τα καράβια και τη διάρκεια του ταξιδιού στην Ιταλία.
Ήμαρτον!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
......................Τελικά έβγαλες άκρη;;
-
Βλέπουμε...
-
Περι Ικαριας ας πω μερικα μιας και ειμαι Καριωτης...
ΜΗΝ μεινεις στον Αγιο Κυρηκο. Πολυ Αθηναικο μερος με 'Αθηναικη' συμπεριφορα... Δεν εχει και κατι να δεις εκει...
Χρειαζεσαι μεταφορικο μεσο απαραιτητα! Εκτος αν εισαι του ωτοστοπ (διασημο σπορ στο νησι) θα δεις οτι με τα ποδια δεν παιζουν διαδρομες εκει...
Μηχανη ανεπιφυλακτα αλλα κατι street κλπ δεν θα συνεργαστουν καλα με τους δρομους... Στα μεγαλα χωρια εχει ασφαλτο (Ευδυλος, Ραχες, Αγ. Κυρηκος) αλλα αν θες να γυρισεις το νησι θα φας αρκετο εως πολυ χωμα.
Ιδανικα εργαλεια> Σωστα jeep, KTM οδειδη.
Παραλιες 2-3 ειναι ολες και ολες Μεσακτη (η πιο μεγαλη και αμμουδια), ΝΑΣ (παιζει γυμνισμος και καπνισμα φυσικων προιοντων) και Σευχελλες.
Οι Σευχελλες ειναι κοντα στον Μαγγανιτη και φτιαχτηκαν απο την εκσκαφη του τουνελ προς Μαγγανιτη. (Φετος θα εχουν ασφαλτο στο νεο δρομο για να δουμε???).Που θα μεινεις> Αν εχεις μεταφορικο ανεβα προς Ραχες παιζουν δικλινα σωστα απο 20Ε μεχρι 30Ε. Σαπια δωματια θα βρεις με 10Ε αλλα δεν το συνιστω. Οσο πας πιο παραλια τοσο ανεβαινουν οι τιμες.
Το κατεξοχην τουριστομερος ειναι ο Αρμενιστης με τα περισσοτερα δωματια.
(διπλα ειναι η Μεσακτη 1-2 clubs κλπ)Πως θα πας> Αεροπλανο το οποιο το κλεινεις απο τωρα για τον Αυγουστο διοτι ειναι επιδοτουμενο και εχει 50Ε εισητηριο (περσυ τουλαχιστον).
Αν κλεισεις μια βδομαδα πριν ξεχνα το γινεται πολεμος για τις θεσεις..
Επειδη μαλλον αεροπλανο δεν θα βρειτε ομως παιζει Hellenic Seaways ( ) που παει Ευδηλο και περσυ ειχε 15Ε καταστρωμα και 90Ε (ναι ενενηντα) το αμαξι (φυσικα χωρις επιστροφη).
Αγ. Κυρηκο παει ο Αγουδημος ο οποιος ειναι πιο αργος αλλα πιο σωστα πλοια κατα την γνωμη μου. HS> 9-10 ωρες AG> 9-?? Ωρες. (Ρεκορ 14!)
Φετος βαλανε και κατι ταχυπλοα Kallisti Φεριζ αλλα δεν θελω να σκεφτομαι τιμες εισητηριων.... (Ετσι απετυχε ο Αιωλος που ηθελες 50Ε να πας και 100 το αμαξι...)Φαγητο> Αγ. Πολυκαρπο για σουβλακια κτηνη με σωστο κρεας και τσαμπα τιμες και Ραχες για πιο premium καταστασεις.
Τον Αρμενιστη αφηστε τον υσηχο.. Για κανα γλυκο ειναι καλα αλλα οχι φαι.
Πιτσα τρωτε διπλα στην Μεσακτη (κατω στον χωματοδρομο διπλα απο το Kasmir) με γευση που σκοτωνει. Ευδηλος κλπ για κανα ουζακι καλος ειναι...Exodos> Αρμενιστης εχει 1 κλαμπ με 2 επιπεδα (1st Γαβ γαβ 2nd Rock metal) το οποιο λεγεται Kasmir και τις Πλειαδες με κλασικα pure dog nights. Φυσικα οποτε ακουγε για πανυγηρι θα πηγεναιτε και θα γινεστε ντιρλα με κοκκινο κρασι.
Απο κει κ μετα παιζουν διαφορα μικρομαγαζα σε χωριουδακια (υπαρχει κ αυτοσχεδιο bar σε ταρατσα σπιτιου!!) κλπ.....Αυτα για την ωρα ειναι αργα... Οποιος εχει ερωτησεις εδω ειμαστε...
(μεχρι 20 Ιουλιο που θα ποω στο νησι...) -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Περι Ικαριας ας πω μερικα μιας και ειμαι Καριωτης...ΜΗΝ μεινεις στον Αγιο Κυρηκο. Πολυ Αθηναικο μερος με 'Αθηναικη' συμπεριφορα... Δεν εχει και κατι να δεις εκει...
Χρειαζεσαι μεταφορικο μεσο απαραιτητα! Εκτος αν εισαι του ωτοστοπ (διασημο σπορ στο νησι) θα δεις οτι με τα ποδια δεν παιζουν διαδρομες εκει...
Μηχανη ανεπιφυλακτα αλλα κατι street κλπ δεν θα συνεργαστουν καλα με τους δρομους... Στα μεγαλα χωρια εχει ασφαλτο (Ευδυλος, Ραχες, Αγ. Κυρηκος) αλλα αν θες να γυρισεις το νησι θα φας αρκετο εως πολυ χωμα.
Ιδανικα εργαλεια> Σωστα jeep, KTM οδειδη.
Παραλιες 2-3 ειναι ολες και ολες Μεσακτη (η πιο μεγαλη και αμμουδια), ΝΑΣ (παιζει γυμνισμος και καπνισμα φυσικων προιοντων) και Σευχελλες.
Οι Σευχελλες ειναι κοντα στον Μαγγανιτη και φτιαχτηκαν απο την εκσκαφη του τουνελ προς Μαγγανιτη. (Φετος θα εχουν ασφαλτο στο νεο δρομο για να δουμε???).Που θα μεινεις> Αν εχεις μεταφορικο ανεβα προς Ραχες παιζουν δικλινα σωστα απο 20Ε μεχρι 30Ε. Σαπια δωματια θα βρεις με 10Ε αλλα δεν το συνιστω. Οσο πας πιο παραλια τοσο ανεβαινουν οι τιμες.
Το κατεξοχην τουριστομερος ειναι ο Αρμενιστης με τα περισσοτερα δωματια.
(διπλα ειναι η Μεσακτη 1-2 clubs κλπ)Πως θα πας> Αεροπλανο το οποιο το κλεινεις απο τωρα για τον Αυγουστο διοτι ειναι επιδοτουμενο και εχει 50Ε εισητηριο (περσυ τουλαχιστον).
Αν κλεισεις μια βδομαδα πριν ξεχνα το γινεται πολεμος για τις θεσεις..
Επειδη μαλλον αεροπλανο δεν θα βρειτε ομως παιζει Hellenic Seaways ( ) που παει Ευδηλο και περσυ ειχε 15Ε καταστρωμα και 90Ε (ναι ενενηντα) το αμαξι (φυσικα χωρις επιστροφη).
Αγ. Κυρηκο παει ο Αγουδημος ο οποιος ειναι πιο αργος αλλα πιο σωστα πλοια κατα την γνωμη μου. HS> 9-10 ωρες AG> 9-?? Ωρες. (Ρεκορ 14!)
Φετος βαλανε και κατι ταχυπλοα Kallisti Φεριζ αλλα δεν θελω να σκεφτομαι τιμες εισητηριων.... (Ετσι απετυχε ο Αιωλος που ηθελες 50Ε να πας και 100 το αμαξι...)Φαγητο> Αγ. Πολυκαρπο για σουβλακια κτηνη με σωστο κρεας και τσαμπα τιμες και Ραχες για πιο premium καταστασεις.
Τον Αρμενιστη αφηστε τον υσηχο.. Για κανα γλυκο ειναι καλα αλλα οχι φαι.
Πιτσα τρωτε διπλα στην Μεσακτη (κατω στον χωματοδρομο διπλα απο το Kasmir) με γευση που σκοτωνει. Ευδηλος κλπ για κανα ουζακι καλος ειναι...Exodos> Αρμενιστης εχει 1 κλαμπ με 2 επιπεδα (1st Γαβ γαβ 2nd Rock metal) το οποιο λεγεται Kasmir και τις Πλειαδες με κλασικα pure dog nights. Φυσικα οποτε ακουγε για πανυγηρι θα πηγεναιτε και θα γινεστε ντιρλα με κοκκινο κρασι.
Απο κει κ μετα παιζουν διαφορα μικρομαγαζα σε χωριουδακια (υπαρχει κ αυτοσχεδιο bar σε ταρατσα σπιτιου!!) κλπ.....Αυτα για την ωρα ειναι αργα... Οποιος εχει ερωτησεις εδω ειμαστε...
(μεχρι 20 Ιουλιο που θα ποω στο νησι...)Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, κατατοπιστικότατος!
Αυτό με τους δρόμους με ανησυχεί λίγο και με αποθαρρύνει, δεν έχω (πια) on-off...
-
Αν παρεις αμαξι και ειναι σχετικα παλιο παει σε πολλα μερη χωρις ιδιαιτερη κατασπονηση αλλα Καρκιναγρι, Μαγγανιτης, Προεσπερα πχ θα σε ταλαιπωρησει λιγο...
Μηχανη με λαστιχα αποκλειστικα για ασφαλτο απλα θα δεν θα την βαλεις στο χωμα... Παντως θα λεγα οτι σχεδον το 50% των χωριων του νησιου εχει ασφαλτο/τσιμεντο.
Γι αυτο δινω το παπι φετος να παω σε κατι πιο σωστο (XR ή XT? ιδου το διλλημα) για να πηγαινω παντου...
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Αν παρεις αμαξι και ειναι σχετικα παλιο παει σε πολλα μερη χωρις ιδιαιτερη κατασπονηση αλλα Καρκιναγρι, Μαγγανιτης, Προεσπερα πχ θα σε ταλαιπωρησει λιγο...Μηχανη με λαστιχα αποκλειστικα για ασφαλτο απλα θα δεν θα την βαλεις στο χωμα... Παντως θα λεγα οτι σχεδον το 50% των χωριων του νησιου εχει ασφαλτο/τσιμεντο.
Γι αυτο δινω το παπι φετος να παω σε κατι πιο σωστο (XR ή XT? ιδου το διλλημα) για να πηγαινω παντου...
Δεν αναφερεις τις βορειες παραλιες και αυτη με τα ωραια βοτσαλα απο μαρμαρο σε σχημα αυγου .Αν δεν παει Καρκιναγρι , Μαγγανιτη καλυτερα να μην παει καθολου , εκει εινα ολη η αγρια ομορφια της Ικαριας
-
Τα δικά μου πλάνα φέτος λένε
1 βδομάδα Ελαφόνησο
1 βδομάδα Σαντορίνη
και το Σεπτέμβρη 1 βδομάδα tour σε Πρέσπες, Καστοριά και όπου μας βγάλει ο δρόμος -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Τα δικά μου πλάνα φέτος λένε
1 βδομάδα Ελαφόνησο
1 βδομάδα Σαντορίνη
και το Σεπτέμβρη 1 βδομάδα tour σε Πρέσπες, Καστοριά και όπου μας βγάλει ο δρόμοςΜην ξεχασεις το ΝΥΜΦΑΙΟ
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
........Το χάλια είναι σχετικό πάντα! Χάλια για μένα και για κανά δυο άλλους, ενώ κάποιοι άλλοι ξετρελάθηκαν! Αυτοί που ξετρελάθηκαν πάντως, δεν γουστάρουν να γυρνάνε το νησί, να βγαίνουν έξω και να ψάχνουν παραλίες...
Θέλω να πω:
-αν δεν σε ενδιαφέρει η νυχτερινή ζωή(η Σέριφος έχει από λίγο έως καθόλου τέτοια...).
-Αν δεν σε ενδιαφέρει η χώρα να είναι καθαρή, βαμμένη και περιποιημένη (πχ όπως στη Σίφνο ή στην Πάρο...)
-Αν δεν σε ενδιαφέρει να δεις πολλές παραλίες και αρκείσαι σε 2-3 (η μία πλευρά του νησιού, από την μεριά των παλιών λατομείων-ορυχείων, είναι πλέον εντελώς ακαταλληλη και λόγω των αμμοληψιών...)
-Αν είσαι ΟΚ να σου πιάνουν τον κ στα κοντινά εστιατόρια και να απέχεις χιλιόμετρα χωματοδρόμου από τα καλά (εκτός αν έχεις σκάφος...)
-Αν θέλεις να κάνεις γυμνισμό.....η Σέριφος θα σου αρέσει! Κοινώς αν πας , αράξεις σε ένα δωμάτιο (δεν έχει πολλά, λίγα είναι καλά, εγώ ήμουν στο κάμπιγκ τότε που κι αυτό ήταν απλά ΟΚ, αλλά ήταν και το μοναδικό... , είχε ωραίο pool bar πάντως), και δεν έχεις διάθεση για βόλτες, είναι εντάξει. Εχει και μια πανέμορφη παραλία, αλλά θέλεις αυτοκίνητο, είναι κοντά μεν, αλλά ανηφόρα. Δεν θυμάμαι όνομα.
Εγώ πήγα τότε Σέριφο, έμεινα 5 μέρες, τη γύρισα όλη, βαρέθηκα τη ζωή μου από ένα σημείο και μετά (είχα τις ευκαιρίες για μαμησάκι, αλλά τις πέταξα γ@μω την μονογαμικότητά μου μέσα! ), οπότε τα μάζεψα, πληρωσα κι ένα εισιτήριο για την αφεντιά μου και το Zastavίγκο προς Σίφνο και είδα το φως το αληθινό! Ειχα ξαναπάει, αλλά τότε πήγα ερχόμενος από Σαντορίνη... Οταν ξαναπήγα ερχόμενος από Σέριφο, κατάλαβα πόσο υπέροχο νησί είναι η Σίφνος!
Υ.Γ.: Ισως το μόνο που με σώνει είναι ότι θα έιμαι με παρέα δοκιμασμένη στα δύσκολα .
Ευχαριστώ -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
........Εγώ πήγα τότε Σέριφο, έμεινα 5 μέρες, τη γύρισα όλη, βαρέθηκα τη ζωή μου από ένα σημείο και μετά (είχα τις ευκαιρίες για μαμησάκι, αλλά τις πέταξα γ@μω την μονογαμικότητά μου μέσα! ), οπότε τα μάζεψα, πληρωσα κι ένα εισιτήριο για την αφεντιά μου και το Zastavίγκο προς Σίφνο και είδα το φως το αληθινό! Ειχα ξαναπάει, αλλά τότε πήγα ερχόμενος από Σαντορίνη... Οταν ξαναπήγα ερχόμενος από Σέριφο, κατάλαβα πόσο υπέροχο νησί είναι η Σίφνος!
καταλαβαινεις το οξυμορον που υπαρχει στην προταση, ετσι?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
........
Εγώ πήγα τότε Σέριφο, έμεινα 5 μέρες, τη γύρισα όλη, βαρέθηκα τη ζωή μου από ένα σημείο και μετά (είχα τις ευκαιρίες για μαμησάκι, αλλά τις πέταξα γ@μω την μονογαμικότητά μου μέσα! ), οπότε τα μάζεψα, πληρωσα κι ένα εισιτήριο για την αφεντιά μου και το Zastavίγκο προς Σίφνο και είδα το φως το αληθινό! Ειχα ξαναπάει, αλλά τότε πήγα ερχόμενος από Σαντορίνη... Οταν ξαναπήγα ερχόμενος από Σέριφο, κατάλαβα πόσο υπέροχο νησί είναι η Σίφνος!
καταλαβαινεις το οξυμορον που υπαρχει στην προταση, ετσι?
Βρε, δεν έχει σημασία! Οξύμωρον ή όχι, τον πο~λο! Εγώ άφησα την ιταλίδα ήσυχη (κι είχα κάνει ολόκληρο σχέδιο και πλάνο για να της...πιάσω κουβέντα) γιατί με έπιασαν οι τύψεις και το (νέο ακόμη...δυστυχώς...) αμόρε, αλώνιζε!
Ασε που εκτός της ιταλίδας, αν το πάλευα, θα είχα και κάτι ντόπιο στο...στρώμα μου (σε σκηνή ήμουν, μην το ξεχνάμε!).
Από τότε έχω μάθει το μάθημά μου: αν είναι φρέσκια η σχέση και για κάποιο λόγο πάτε χωριστά διακοπές (στην προκειμένη, είχαν κανονιστεί μήνες πριν, πριν τα φτιάξουμε και είπαμε, ΟΚ λίγες μέρες είναι, μετά πάλι εδώ είμαστε... ), είναι η πιθανότητα κάπου στο 0.99 να σου φορέσει κάτι στο κεφάλι και όχι δεν θα είναι καπέλο... Οπότε, πράξε αναλόγως... -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Με είχανε φάει να πάμε Σεριφο και δέχτηκα. Τόσο χάλια?Η γνώμη μου (που φαντάζομαι ότι κάποιοι δεν θα την θεωρήσουν αξιόπιστη μιας και μου αρέσει και η Νάξος) είναι ότι η Σέριφος είναι πανέμορφο νησί, αλλά ταλαιπωρημένο από τους κατοίκους του. Η χώρα είναι πανέμορφη, αν και λίγο έρημη, αλλά με μία άγρια ομορφιά και εκπληκτική θέα. Είναι ωραία να ανέβει κανείς το σούρουπο και να φάει στην μικρή πλατεία. Το Λιβάδι όντως δεν λέει τίποτα και από υποδομή υστερεί, αλλά μόνο εκεί και στα Λιβαδάκια μπορεί να μείνει κανείς.
Αλλά οι παραλίες της είναι φανταστικές. Και δεν μιλάω για τα Λιβαδάκια ή το Μεγάλο Λιβάδι. Στην νότια πλευρά του νησιού υπάρχει ό όρμος του Κουταλά με τρεις παραλίες, τον Κουταλά (που έχει ένα μικρό οικισμό), το Γάνεμα (με μία ταβέρνα) και την Βάγια. Συνιστώ τη ερημική Βάγια, που τη θεωρώ μαγική (αν και έμαθα ότι υπάρχει ένα γιαπί πλέον εκεί) και το Γάνεμα. Επίσης στην ανατολική πλευρά του νησιού υπάρχουν πολύ όμορφες παραλίες: Άγιος Ιωάννης, Ψιλή Άμμος, Άγιος Σώστης. Οδικό δίκτυο χάλια. Μόνη επιφύλαξη ότι όλα αυτά ήταν έτσι πριν 7 χρόνια που πήγα τελευταία φορά. -
... μας διαβαζουν και μικρα παιδια.. τι μηνυματα θες να περασεις?
ενταξει.. act, don't re-act!
check! -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Με είχανε φάει να πάμε Σεριφο και δέχτηκα. Τόσο χάλια?
Η γνώμη μου (που φαντάζομαι ότι κάποιοι δεν θα την θεωρήσουν αξιόπιστη μιας και μου αρέσει και η Νάξος) είναι ότι η Σέριφος είναι πανέμορφο νησί, αλλά ταλαιπωρημένο από τους κατοίκους του. Η χώρα είναι πανέμορφη, αν και λίγο έρημη, αλλά με μία άγρια ομορφιά και εκπληκτική θέα. Είναι ωραία να ανέβει κανείς το σούρουπο και να φάει στην μικρή πλατεία. Το Λιβάδι όντως δεν λέει τίποτα και από υποδομή υστερεί, αλλά μόνο εκεί και στα Λιβαδάκια μπορεί να μείνει κανείς.
Αλλά οι παραλίες της είναι φανταστικές. Και δεν μιλάω για τα Λιβαδάκια ή το Μεγάλο Λιβάδι. Στην νότια πλευρά του νησιού υπάρχει ό όρμος του Κουταλά με τρεις παραλίες, τον Κουταλά (που έχει ένα μικρό οικισμό), το Γάνεμα (με μία ταβέρνα) και την Βάγια. Συνιστώ τη ερημική Βάγια, που τη θεωρώ μαγική (αν και έμαθα ότι υπάρχει ένα γιαπί πλέον εκεί) και το Γάνεμα. Επίσης στην ανατολική πλευρά του νησιού υπάρχουν πολύ όμορφες παραλίες: Άγιος Ιωάννης, Ψιλή Άμμος, Άγιος Σώστης. Οδικό δίκτυο χάλια. Μόνη επιφύλαξη ότι όλα αυτά ήταν έτσι πριν 7 χρόνια που πήγα τελευταία φορά.Η ανατολική πλευρά εχει τις πιο όμορφες για μένα και οι περισσότεροι εκεί πηγαίνουν (μην φανταστείτε κανα πλήθος, για την Σέριφο μιλάμε! ). Νομίζω πως η αγαπημένη μου ήταν ο Αγιος Σώστης, αλλά δεν παίρνω και όρκο... Πάντως όταν πήγα κι εγώ (4-5 χρόνια πριν αν θυμάμαι καλά..), είχε χωματόδρομο στη νότια πλευρά, που λεει ο NIGA και το χαμηλωμένο Zastava τότε τα είδε όλα! Κοινώς, γύρισα με την εξάτμιση στις...αποσκευές, και το Zastava να κάνει στο ρελαντί σαν...Harley!
Περιττο να πω, πως όποιοι βρίσκονταν στο νησί εκείνη την μέρα με....άκουσαν για τα καλά! Ας πρόσεχαν πάντως! Ολο το νησί δεν είχε ούτε ηλεκτροκόλληση, ούτε οξυνονοκόλληση! Φυσικά ούτε και συνεργείο...Η Χώρα ήταν απολύτως έρημη, με ελάχιστο κόσμο μέρα και νύχτα και οι τιμές στην πλατεία που λέει ο NIGA, τσουζουν ( )! Πάντως αν ανεβείτε, κάντε το βράδυ, την μέρα από τον ήλιο είναι ζόρικα, ίσως γι' αυτό και η ερημιά... Δεν δικαιολογείται η εγκατάλειψη πάντως και το τσιμέντο που βλέπεις σε σοκακια και τοιχία! Αν θέλεις τουρίστες, πρόσεχέ το το ρημάδι!
Εγώ θα πήγαινα Σέριφο με ιστιοπλοϊκό, και με γυναικεία παρέα, ν'αράζουμε στις παραλίες που οι άλλοι θ'αφήνουν τις εξατμίσεις του για να πάνε, να κάνουμε μπάνιο γυμνοί κι αν θελήσουμε να δουμε κόσμο, να πάμε ...δίπλα στη Σίφνο!
NIGA, αν έχεις πάει Σίφνο, τι θα έλεγες γι' αυτά τα δύο νησιά; Τα συγκρίνω επειδή είναι δίπλα-δίπλα...
ΔΙΑΚΟΠΕΣ 2007