-
Σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα, σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.
We can go everywhere but nowhere fast!
Ευχαριστώ, Τάκη!wannabe:
Για μένα το MkIII spitfire είναι από τις καλύτερες κλασσικές επιλογές που μπορείς να κάνεις... πέρα από το ότι είναι κουκλί (συμφωνώ ότι είναι πολύ πιο όμορφο από το IV) νομίζω ότι υποσηρίζεται πολύ καλά ενώ δε θα μπλέξεις με πινακίδες και ιστορίες και θα το κυκλόφορείς (και θα το ευχαριστιέσαι) καθημερινά.
Περισσότερες info στον ειδικό! -
-
Μολις επιστρεψαμε απο το Appia Regularity Rally του Hellenic Lancia Club.
Λογω κουρασης... θα περιοριστω μονο στα κατωθι σχολια, με την υποσχεση να επανελθω αμεσα με περισσοτερες λεπτομερειες...Έχουμε και λέμε λοιπον:
-
Sirgus
-
AMI8
-
MG.....................
-
-
PS: Ό,τι φωτο και αν ποστάρει ο SirGus ή ο D-Jet είναι fake και προϊόντα μοντάζ και επεξεργασίας με Photoshop
-
ΗΜΑΡΤΟΝ! Πότε πρόλαβες και πόσταρες??
ωραίο το
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
κούκλα φαίνεται σε κατάσταση αλλά πρέπει να δημοσιοποιήσω την σαφή προτίμηση μου στο ΜκΙΙΙκαι για να συνεχίσω τις ερωτήσεις μου στο D-Jet και σε όποιον άλλο θέλει , μήπως να κοιτάξω για ΜκΙΙΙ ή κάτι σε Fiat 124 spider για αρχή?
οτι να ναι , το ξέρω, αλλά όπως μου έρχονται τα λέω...
θα το ξαναπουμε αλλη μια φορα (ποτέ δεν μας κουράζει )... Πρέπει πρώτα να θέσεις τα εξής ερωτήματα στον εαυτό σου και να επιλέξεις ανάλογα με τις απαντήσεις σου και το πως αυτές θα δείξουν ότι ιεραρχείς τις 'ανάγκες' σου:
-
Ποσα χρηματα σκοπεύω να διαθέσω για την αγορά ενός κλασσικού αυτοκινήτου
-
Πόσα χρήματα δύναμαι (για να χρησιμοποιούμαι και vintage λέξεις ) να ξοδεύω ετησίως για τη συντήρησή του
-
Τι χρήση σκοπεύω να κάνω σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο (πχ Κυριακατικες βολτες, καθημερινες μετακινησεις, ραλλυ, tour ή κάτι άλλο?)
-
Που θα το κρατω σταθμευμένο?
-
Sedan, Coupe, Roadster, Convertible, 4doors or 2doors etc etc etc
-
Γνωρίζω ξένες γλώσσες που θα με βοηθούσαν στην βιβλιογραφία αλλά και την αναζήτηση ανταλλακτικών που θα χρειαστώ στο μέλλον? Αν ναι, ποιες?
-
Έχω φίλους που ασχολούνται με 'παλιά' αυτοκίνητα?
Πιστευω ότι αν απαντήσεις με το χέρι στη καρδιά τις παραπάνω ερωτήσεις, θα έρθεις πολύ κοντά στο αυτοκίνητο που σου ταιριάζει...
-
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
ΗΜΑΡΤΟΝ! Πότε πρόλαβες και πόσταρες??ωραίο το
ήθελα να σε προλάβω
-
Σε γενικές γραμμές περάσαμε πάρα πολύ ωραία
λεπτομέρειες σύντομα!
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Σε γενικές γραμμές περάσαμε πάρα πολύ ωραίαλεπτομέρειες σύντομα!
THIS THREAD IS WORTHLESS WITHOUT PICTURES
-
τυχαία έψαχνα κάτι και πέτυχα αυτό το site http://www.team-r8.com/viewtopic.php?t=2228
με τρομερές φωτογραφίες από ράλυ
-
Πείτε τα όλα !!!!
Από κάποιους περίμενα και τηλέφωνο, για να μην ψάχνω λεπτομέρειες από το φόρουμ...(αλλά το έχει η μοίρα μου φαίνεται)
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
τυχαία έψαχνα κάτι και πέτυχα αυτό το site http://www.team-r8.com/viewtopic.php?t=2228με τρομερές φωτογραφίες από ράλυ
Όμορφες φωτογραφίες, όμορφα αυτοκίνητα , όμορφοι άνθρωποι, όμορφες εποχές!
-
Ενα μόνο θέλω να μάθω....
Με πόσους επιβάτες επέστρεψε το ΑΜΙ ? -
Μπορώ να απαντήσω με φωτογραφίες αλλά σέβομαι προσωπικά δεδομένα.
Παρ'ολα αυτά, το **ami **συμπαραστάθηκε στους λυπημένους **φίλους **του .. (πως παίζω με τις λέξεις ο μπαγάσας)
Η αλήθεια είναι ότι ο Νασος γράφει όμορφες ιστορίες και σε συνδυασμό με την απίστευτη νύστα μου σας τον αφήνω να σας πει με λίγα λόγια πως περάσαμε..
από την μεριά μου έχω να πω ότι
-η διοργάνωση ήταν πολύ καλή
-ειδικές διαδρομές αρκετά γρήγορες και ενδιαφέρουσες.
-ειδικές με κολπάκια για έμπειρους (εκεί την πάτησα και τσίμπησα 800 πόντους )
-πανέμορφα αυτοκίνητα
-Ένα ξενοδοχείο που μόνο το όνομα έχει....
-δεν είχαμε κανένα 500άρακι και έτσι έτρεχα με τα λιγότερα κυβικά- στις ειδικές όλοι προσπερνούσαμε τα αυτοκίνητα που βρισκόντουσαν στο δρόμο. κάτι λέει αυτό για το regularite (1η μέρα με 48 km/h σε φουρκέτες
)[/b]
- στις ειδικές όλοι προσπερνούσαμε τα αυτοκίνητα που βρισκόντουσαν στο δρόμο. κάτι λέει αυτό για το regularite (1η μέρα με 48 km/h σε φουρκέτες
-
Το είχα υποσχεθεί στην Ελευθερία: 'Στο επόμενο ράλλυ -που θα λεiπει και ο Παύλος στη Γαλλία- θα πάμε μαζί'
Και όπως πολύ καλά ξέρετε, ειδικά εσείς οι παντρεμένοι, σε μικρό, σε τρελλό και σε γυναίκα... μην τάζεις!!!
Στου ΑΟΛΑΠ τον προηγουμενο μηνα δε μπορουσαμε να πάμε, λόγω δικών μου επαγγελματικών υποχρεώσεων και στο ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ το Σεπτέμβρη εκείνη θα είναι στην οργανωτική επιτροπή (μπας και βάλει το χεράκι της και τσιμπήσουμε κανα κυππελάκι) Οπότε αυτό που μας έμενε ήταν το ΑΡΡΙΑ του Lancia Club στο μαγευτικό Porto-Hydra (γι αυτό θα μιλήσουμε αργότερα όμως)
Σαν Ελληνάρας που είμαι άφησα τις δουλειές που έπρεπε να γίνουν στο Spitfire για την τελευταία στιγμή. Πίσω καζανάκι εξάτμισης, αξονάκια στα καρμπυρατέρ και σταυρό στο πίσω μερός του κεντρικού, θα μπορούσαν να είχαν αλλαχτεί εκείνο το 'μοιραίο' πρωινό της Τετάρτης πριν τον αγώνα, που ήταν το αυτοκίνητο στο μηχανικό... Και λέω 'μοιραίο' γιατί εκείνο το πρωί ανακαλύψαμε ότι κάτι πήγαινε στραβά και δεν φόρτιζε η μπαταρία.
Λόγω περιορισμένου χρόνου να ασχοληθώ με το αυτοκίνητο και να το προετοιμάσω μέσα σε 2 μέρες, αποφάσισα να αφήσω όλα αυτά που έπρεπε να γίνουν για την επόμενη βδομάδα και να δανειστώ ένα αυτοκίνητο φίλου για το ράλλυΗ αλήθεια είναι ότι είχα αρκετές επιλογές ανάμεσα σε αυτοκίνητα φίλων που θα μπορούσαν να μου τα εμπιστευτούν:
- Το Mk3 Spitfire του Τόλη, που είχαμε τρέξει στο 'ΕΡΜΗΣ' κρίθηκε πολύ 'άγριο' και θορυβώδες για ένα 2ήμερο με τη καλή μου
- To Mk4 Spitfire του Γιώργου θα τη δυσκόλευε πολύ, μιας και δεν ειχε Halda και το κοντέρ του είναι σε μίλια (εγγύηση για να χαθούμε από τη 2 κίολας τουλίπα)
- Το MGB του Γιώργου είναι αυτόματο και δε το προτιμώ για regularity
Οι τελευταίες μου 2 επιλογές ήταν η Mercedes 230C που είχαμε τρέξει με τον Πάυλο στο 'ΔΑΝΑΩΝ' και το MGB Roadster του Δημήτρη.
Έπρεπε να αποφασίσω ανάμεσα σ αυτά τα 2... και δεδομένου το ότι το MGB ήταν εξοπλισμένο με Halda και είχε ολοκληρώσει και το τελευταίο 'Ιστορικό Ακρόπολις' χωρίς προβλήματα... έκανα την καρδιά μου πέτρα και πήρα τη γραμματεία του APPIA για να αλλάξω το αυτοκίνητο συμμετοχής μας και να δηλώσω το MGΕσείς γελάτε βέβαια, αλλά εγω θα σας το ξαναπώ: Μην ειστε τόσο αφελείς και άπιστοι. Τα αυτοκίνητα αυτά, έχουν προσωπικότητα, ψυχή, συναισθήματα και πάνω απ όλα διαίσθηση Κάτι περίπου σαν του σκύλους: Που διασθάνονται ποιος του αγαπάει και οσμίζονται ποιος τους φοβάται....
Και το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι αυτό το MG θυμόταν ότι την πρηγούμενη φορά που συναντηθηκε μαζί μου, το περιφρόνησα μόνο και μόνο γιατί απλά... ήταν άλλο ένα MGB
Για όσους δε γνωρίζουν να κάνω μια μικρή παρένθεση και να εξηγήσω το κόλλημά μου με τα MGB. Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο εναντίον αυτών των κατα τ αλλα συμπαθητικών 4τροχων αλλα η γνώμη μου είναι η εξής: Ένα εμπορικά επιτυχημένο cabrio, αδιάφρο απο αισθητική πλευράς για μένα, ένα αυτοκίνητο καλό σε όλα του... αλλά μέχρι εκεί! Απλά καλό, χωρίς να είναι πολύ καλό σε κάτι. Κι εμένα αυτά τα αυτοκίνητα με αφήνουν παγερά αδιάφορο.
Για παράδειγμα το Spitfire γνωρίζω πολύ καλά ότι μειονεκτεί τρομερά στην πίσω ανάρτηση
Από την άλλη όμως έχει κάποια σημεια που είναι απίστευτα καλό: ελαφρύ τιμόνι και μικρός κύκλο στροφής με γρήγορη κρεμαγιέρα, και μικρό βάρος με ζωντανό κινητήρα (για τα κυβικά του) που το κάνουν να υπερτερεί ειδικά για χρήση σε τέτοιους μικρούς αγώνες regularity...Το MGB όμως διαισθάνθηκε ότι δεν είναι 'my favorite cup of tea' που λένε και οι φίλοι μου οι Άγγλοι...
.
.
.
.
(εδώ τελειώνω το Strawberry Cheescake Nirvana μου και χάνω το συνειρμό μου)
.
.
.
που είχαμε μείνει? Α, στο πρωί του Σαββάτου που είχαμε δώσει randevouz με το Sirgus στη Renault στο ποτάμι1ον: Δεν είχαμε μείνει εκεί, αλλά εγώ γράφω την ιστορία και δε θα μου πείτε εσείς τι να κάνω
2ον: 'Ποιο ποτάμι' θα έλεγε ο φίλος μου ο Παύλος και έχει δίκιο το παιδί Ήρθε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα πριν 3 χρόνια και ακούει όλους του Αθηναίους να αποκαλούν ποτάμι την Λ.Κηφισσού αλλά ποτάμι δε βλέπει ο άνθρωπος. Κι αυτό επίσης είναι μια άλλη Ιστορία και θα αναπτυχθεί σε άλλο τόπικ, σε άλλο φόρουμ και ίσως σε μια άλλη ζωή... Τώρα βαριέμαιΠίσω στα δικά μας λοιπόν...
Το randevouz με τον SirGus ήταν για τις 8:30πμ στη Renault
Νάσος: Κοίτα να είσαι 8:30 εκεί
Κώστας: Θα είμαι!
Ν: Να είσαι, γιατί ααααν δεν είσαι εγώ 8:31 θα έχω φύγει...Η αλήθεια είναι ότι 8:31 είχα φύγει... Όχι από τη Renault όμως, γιατί εκεί είχα 'στήσει' το Κώστα. 8:31 είχα μόλις φύγει από το σπίτι μου
Με τα πολλά φτάνουμε στη ΛΑΜΔΑ, περνάμε τεχνικό έλεγχο και εκκινούμε ανά 1 λεπτό με προορισμό το επόμενο ΣΕΧ στα Ίσθμια.
Στο δρόμο όλα καλά και ο MG-ής πάει χαΛΑρά με 120χαω στην ΕΟ. Κανένα πρόβλημα και όλα δείχνουν να πηγαίνουν τέλεια.
Η Ελευθερία είναι λίγο αγχωμενη για τις ειδικές που ακολουθούν στο καπάκι μετά απ αυτό το ΣΕΧ, αλλά περισσότερο όχι για το αν θα τα πάει καλά... αλλά για το ΤΙ θα ακούσει αν ΔΕΝ τα πάει καλάΣτο ΣΕΧ βρίσκουμε φίλους και γνωστούς. Άτομα που έχουμε δει σε προηγούμενους αγώνες σαν κριτές και χρονομέτρες αλλά και διαταραγμενες προσωπικότητες που στον ένα αγώνα είναι συνοδηγοί DS και στον άλλο αγώνα μας σφραγίζουν τα καρνέ! Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου
Μετα το ΣΕΧ οδεύουμε προς την 1η ειδική της ημέρας. Λίγο πριν την έναρξη της ΕΔ, αναπτύσουμε ταχύτητα για να μπούμε flying
Ανεβάζουμε να πιάσουμε τα 48,5χαω(αν θυμάμαι καλά) αλλά ο MG-ης έχει αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να πάρει την εκδίκησή του
Ρετάρει σε όλο το φάσμα των στροφών και στις ψηλές δεν τραβάει καθόλου ΄'Τη μαμήσαμε' σκέφτομαι από μέσα μου, αλλά περιμένω να δω τι θα γίνει. Αλλαγές ταχυτήτων και παίξιμο με το γκάζι μπας και έχει μπουκώσει το μαμημένο, αλλά αυτό εκεί...
Η ταχύτητα που μας ζητάνε για την ΕΔ δε βγάινει με τίποτα και εκεί που έπρεπε να την έχουμε πιάσει (και να τη διατηρήσουμε σταθερά) από το 1ο χλμ, εμείς όχι μόνο δεν την πιάνουμε αλλά βλέπουμε ότι στον 1ο χρονομέτρη είμαστε 7' πιο αργοί.
Με τα χίλια ΄ζόρια τελειώνουμε την ειδική θεωρώντας άθλο ότι στον επόμενο χρονομέτρη ήμαστε 12-13' πιο αργοί, άρα υπολογίζουμε την ποινή σε αυτή την ειδική στα 5-6'
Στην επόμενη τα προβλήματα είναι μεγαλύτερα μιας και το ρεταρισμα γϊνεται ¨ολο και πιο εντονο. Κάπου εκεί αντιλαμβανόμαστε ότι ο αγώνας για μας εχει τελειώσει από πλευράς τροπαίων και ένα λάθος σε μια τουλίπα στο Αγγελόκαστρο μας φέρνει σε απόγνωσηΕλευθερία: Νομίζω ότι χαθηκαμε. Δεν είμαι σίγουρη ότι έπρεπε να στρίψουμε εδώ
Νάσος: Καλά, άστο να δούμε εδώ πιο κάτω
Ε: Γύρισε πίσω να δούμε την προηγούμενη τουλίπα
Ν: Δεν πάω πουθενά ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ και δε θα μου πεις εσύ τι θα κάνω!!!! (από το 'ΕΓΩ' και μετά η πρόταση αποτελεί δημιούργημα της φαντασίας μου και γράφεται για λόγους 'εσωτερικής κατανάλωσης' σ αυτό το φόρουμ)
Ε:......
Ν: Καλά, άστο Χαθήκαμε... χ*@ε τον αγώνα και πάμε χαλάρα τώρα...TO BE CONTINUED
.
.
.
. -
βιον ανθοσπαρτον!!!
-
Παρασκεή απόγευμα...
Όταν προετοιμάζεσαι για ράλλυ πρέπει να είσαι 'έτοιμος από κάθε άποψη... Ειδικά να έχεις φροντίσει να τα έχεις καλά με τους συναθλητές σου
Φορώντας μπλούζα 2CV CLUB βοηθάω το SirGus στο πλύσιμο του ΑΜΙ
-
τις βαζει ο Νάσος τις φωτογραφίες οπότε δεν έχω καμία ευθύνη.
Όταν ο Νάσος πλένει το ami με μπλούζα 2cv club... θα τον άφηνα στο Ναύπλιο????
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Αστους λίγο ακόμα....Περιμένω απο τώρα το τι θα γίνει με την επιστροφή τους την δευτέρα....
Σενάριο 1: 'Περάσαμε θαυμάσια, αλλά τι να το κάνεις.... Με δανεικό αυτοκίνητο και γυναίκα συνοδηγό, εγώ για την παρέα πήγα....'
Σενάριο 2: 'Περάσαμε θαυμάσια, αλλά ακόμα και με δανεικό αυτοκίνητο και γυναίκα συνοδηγό, εγώ για σας πήρα τα σώβρακα....'
Σενάριο 3: 'Περάσαμε θαυμάσια, η φύση εξαιρετική, τα παιδάκια μας χειροκροτούσαν, τα λουλουδάκια ευωδίαζαν, το ΑΜΙ τα πήγε θαυμάσια... Αγώνας? ποιός αγώνας?'
Σενάριο 4: 'Περάσαμε θαυμάσια, οι γυναίκες μας συνδικαλίστηκαν και μείναμε στην Αθήνα.....'
Διαλέγω το 1 (η γυναίκα του μια χαρά πήγε, το MG? ) και το νούμερο 3
-
Πάντως εγώ τον ακούω μια χαρά ....
Μήπως τον έβαλες δίπλα σου στο ΑΜΙ για να τον γυρίσεις πίσω και αυτός εξακολουθούσε να θεωρεί οτι είναι στην θέση του οδηγού ?
ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [#4]