-
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά. (αν ναι μεταφέρεται το pls)
Πήγα να περιδρομ....εεεε....φάω πριν από λίγο και είδα στην απόδειξη ότι χρέωσαν κουβέρ 0.60ευρώ.
Το ανέφερα όταν πήγα να πλερώσω και οι ιδιοκτήτες έκαναν την πάπια ότι ναι μεν το είχαν ακούσει, αλλά δεν είχαν καμμιά επίσημη πληροφόριση, ότι έτσι γλυτώνεις το κουβέρ αλλά θα το εισπράξουν από αλλού κλπ κλπ κλπ.Τελικά το 0.60 ΔΕΝ το κράτησαν.
ΤΙ ισχύει τελικά;;;;;;;
Καταργήθηκε ή όχι;;;;;;;;; -
Πήγα να περιδρομ....εεεε....φάω πριν από λίγο και είδα στην απόδειξη ότι χρέωσαν κουβέρ 0.60ευρώ.
Το ανέφερα όταν πήγα να πλερώσω και οι ιδιοκτήτες έκαναν την πάπια ότι ναι μεν το είχαν ακούσει, αλλά δεν είχαν καμμιά επίσημη πληροφόριση, ότι έτσι γλυτώνεις το κουβέρ αλλά θα το εισπράξουν από αλλού κλπ κλπ κλπ.Τελικά το 0.60 ΔΕΝ το κράτησαν.
ΤΙ ισχύει τελικά;;;;;;;
ΤΙ ισχύει τελικά;;;;;;;
Άμα σε χρεώνουν την μπριζόλα σαν φιλέ μινιόν, το κουβέρ θα σε σώσει;
Πάντως πρέπει να έχει ήδη καταργηθεί.
-
Εχει καταργηθει αλλα χρεωνεται το ψωμι που συνηθως ηταν στο κουβερ
-
Για ποιό νομό μιλάμε;;;
-
Φίλε μου, στα 8 ευρώ του λογαριασμού τα 0.60 είναι ένα ποσοστό.
Αν ήταν 50 δεν μπορώ να πώ ότι θα με πολυενδιέφερε ΑΝ ΚΑΙ δεν βλέπω το λόγο να δίνω τζάμπα μαμησιάτικα από εδώ και από εκεί σε κάθε έναν έξυπνο...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Φίλε μου, στα 8 ευρώ του λογαριασμού τα 0.60 είναι ένα ποσοστό.Αν ήταν 50 δεν μπορώ να πώ ότι θα με πολυενδιέφερε ΑΝ ΚΑΙ δεν βλέπω το λόγο να δίνω τζάμπα μαμησιάτικα από εδώ και από εκεί σε κάθε έναν έξυπνο...
Συγγνώμη, που έφαγες με 8 ευρώ, ΜΟΝΟ?
-
Σε Σουωλατζιδικο ή σε μαγερικο, τοσο λιγα σου φαινοντε?
-
Μερίδα κοτομπέηκον, 7 ευρώ... (3 καλαμάκια κοτόπουλο τυλιχτά με μπέηκον, σως, ολίγη από πατάτες και μια πίτα )
Μία γκαζόζα (ΕΨΑ νομίζω), 1 ευρώ... -
Σε Σουωλατζιδικο ή σε μαγερικο, τοσο λιγα σου φαινοντε?
-
Ετσι εντάξει, γιατί όπως το είπες στην αρχή μου φάνηκε σε εστιατόριο με κομπλέ κατάσταση.
Άκου κουβέρ για 3 σουβλάκια και 1 γκαζόζα....
Και είναι και πολλά ως ποσοστό στα 8 ευρώ. Μαζί σου. -
8 ευρώ το κουβέρ στην Πλάκα.
Περαστικά μας! -
Με 8 ευρώ μπορείς να σκάσεις στο φαί σε 'σωστά' μαγαζιά...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Περαστικά μας!Περισσότερα άτομα του ενός να υποθέσω...
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Περαστικά μας!Περισσότερα άτομα του ενός να υποθέσω...
6 άτομα x 8 ευρώ, συνολικά 48 ευρώ κουβέρ!!! Τα τραπέζια έξω στο δρόμο, εννοείται.
Τέσσερα καλαμαράκια τηγανιτά (μερίδες για νάνους) και δυο σαλάτες, 110 ευρώα συνολικά.Και το έλεγα να μην σταματήσουμε να ταΐσουμε τα παιδιά εκεί, αλλά ακούν οι γυναίκες;
Εγώ με το ένα πίτσι φύγαμε και το κέρασα πίτες. Καλύτερα από τα άλλα έφαγε, τελικά.
Βέβαια στο μαγαζί είχε και ζωντανή μουσική και στο διπλανό τραπέζι έκανε το πούρο του ο Ψωμιάδης.Έχω κάπου σκαναρισμένη την απόδειξη, την είχα στείλει και στον ΕΟΤ. Αυτά έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι, όταν πήγα την οικογένεια στην Ακρόπολη. Ελπίζω να μην το έχουν ακριβότερο φέτος.
ΥΓ. Καταλάβατε το κόλπο, έτσι; Οι τιμές του φαγητού είναι λογικές, ποιός κοιτάζει πόσο χρεώνουν το κουβέρ;
-
To ποστάρω όπως ακριβώς μου ήρθε:
ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών
Τσιμισκή 54 – 54623 – Θεσσαλονίκη – Τηλ.: 2310233333 – 2310269449 – Fax: 2310242211
Κέντρο Εξυπηρέτησης Καταναλωτών: 801-11-17200
consumers@kepka.org - http://www.kepka.orgΑριθμ. Πρωτ: 939
Θεσσαλονίκη, 27 Ιουνίου 2007Δελτίο Τύπου
Κουβέρ και … Πονηριές«Πήγαμε να φάμε, σε κεντρικό εστιατόριο. Όταν ήρθε ο λογαριασμός, πρόσεξα ότι μου είχαν χρεώσει κουβέρ. Διαμαρτυρήθηκα και μου το αφαίρεσαν, από το λογαριασμό».
«Στο λογαριασμό, μου χρέωσαν ψωμί, που δεν είχα παραγγείλει. Όταν διαμαρτυρήθηκα, μου απάντησαν ότι το ψωμί αντικατέστησε το κουβέρ και η χρέωσή του είναι πολιτική της επιχείρησης».
Είναι καταγγελίες, που δεχόμαστε, τις τελευταίες μέρες, όλο και συχνότερα, στο ΚΕ.Π.ΚΑ. Για το λόγο αυτό, ενημερώνουμε τους Καταναλωτές:
• Σύμφωνα με την 1/7.5.2007 αγορανομική διάταξη, που ισχύει, από τις 24 Μαΐου 2007, τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν, στην πελατεία τους, το λεγόμενο ΚΟΥΒΕΡ (σερβίτσια, μαχαιροπήρουνα, πετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ.).
• Σύμφωνα με τις αγορανομικές διατάξεις, για τα καταστήματα εστίασης, όλα τα προσφερόμενα είδη (ψωμί, ψωμί με βούτυρο, ψωμί με πατέ ελιάς, εμφιαλωμένο νερό, που πολλές φορές, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή, που καταργήθηκε το κουβέρ, χρεώνονται, αντί του κουβέρ) αναγράφονται, υποχρεωτικά, στους τιμοκαταλόγους, με τις αντίστοιχες τιμές τους. Ο πελάτης μπορεί να τα παραγγείλει, όπως όλα τα υπόλοιπα είδη. Κατά συνέπεια, οποιαδήποτε ενέργεια του καταστηματάρχη να χρεώσει είδη, όπως ψωμί, ψωμί με βούτυρο, εμφιαλωμένο νερό κ.λπ., που ο πελάτης δεν έχει παραγγείλει, αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας.Το ΚΕ.Π.ΚΑ. καλεί τους Καταναλωτές να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους και να αρνούνται να πληρώσουν κουβέρ ή «μεταλλαγμένο» κουβέρ.
Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30, για τα μέλη και 12:30 – 14:30, για τα μη μέλη.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
6 άτομα x 8 ευρώ, συνολικά 48 ευρώ κουβέρ!!! Τα τραπέζια έξω στο δρόμο, εννοείται.
Τέσσερα καλαμαράκια τηγανιτά (μερίδες για νάνους) και δυο σαλάτες, 110 ευρώα συνολικά. -
Mε την κατάργηση του κουβέρ, δεν θα πρέπει να αφήνουμε φιλοδώρημα 10% επί του λογαριασμού, όπως στον 'πολιτισμένο κόσμο' (σε κάποιο κομματι του, εστω) ;
Θεωρητική η ερώτηση.
-
Eγώ προσωπικά αφήνω πάντα όταν έχω μείνει ευχαριστημένος από την εξυπηρέτηση. Σε λογαριασμούς 60-80 ευρώ αφήνω ένα 5ευρο.
Περί κουβέρ...