-
Η κορη μου 7 ετων, προκειται να ταξιδεψει στην Ιταλια με τους παππουδες.
Ξερει κανεις τι ταξιδιωτικα εγγραφα απαιτουνται;
Δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη διαβατηριο σε ισχυ, ουτε οικογενειακο ουτε ατομικο δικο μου ή της μητερας της.
-
Δεν υπαρχει αυτη τη στιγμη διαβατηριο σε ισχυ, ουτε οικογενειακο ουτε ατομικο δικο μου ή της μητερας της.
-
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Η κορη μου 7 ετων, προκειται να ταξιδεψει στην Ιταλια με τους παππουδες.Ξερει κανεις τι ταξιδιωτικα εγγραφα απαιτουνται;
Πρεπει να της βγαλεις ατομικο διαβατηριο.
-
Παραβολα απο την εφορια η καπου αλλου, 2 φωτογραφιες, πιστοποιητικο γεννησης, κατι αιτησεις και τετοια τα εχουν στο τμημα διαβατηριων.
Το πιστοποιητικο γεννησης πρεπει να εχει ταυτοπροσωπεια/ταυτοποιηση, μπορει να σου πουν να το κανεις στο κεπ.
Εμεις πηγαμε με τις μικρες στο τμημα εκανε ο αξιωματικος υπηρεσιας την ταυτοποιηση και μετα πηγαμε και καναμε αιτηση για τα διαβατηρια.
Επισης (καθως ειναι τωρα η κορη μου με τη γιαγια της στην Ολλανδια) μπορεις να πας και στο ΙΚΑ με το βιβλιαριο του παιδιου και να παρεις ενα χαρτι το οποιο θα δειχνει οτι ειναι ασφαλισμενη και ετσι (φτου φτου) αν τυχει κατι θα μπορει να παει σε ενα νοσοκομειο η κατι.
Το προσωρινο χαρτι στο βγαζουν κατευθειαν και η καρτα ερχεται μετα απο 1-2 εβδομαδες.
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Επισης (καθως ειναι τωρα η κορη μου με τη γιαγια της στην Ολλανδια) μπορεις να πας και στο ΙΚΑ με το βιβλιαριο του παιδιου και να παρεις ενα χαρτι το οποιο θα δειχνει οτι ειναι ασφαλισμενη και ετσι (φτου φτου) αν τυχει κατι θα μπορει να παει σε ενα νοσοκομειο η κατι.Το προσωρινο χαρτι στο βγαζουν κατευθειαν και η καρτα ερχεται μετα απο 1-2 εβδομαδες.
Αυτή είναι πολύ σωστή ενέργεια αλλά δυστυχώς δεν το κάνουν πολλοί. Οπωσδήποτε επίσκεψη στον ασφαλιστικό φορέα.
-
Δεν θέλει διαβατήριο η Ιταλία βρέεεεεεεεειιιιιιιιιιιιιιιιιι.
Το πολύ - πολύ να βγάλει η μικρή ταυτότητα.
edit
Το βιβλιάριο υγείας εννοείται ότι θα πρέπει να το έχει μαζί, το χαρτί από τον ασφαλιστικό φορέα είναι πολύ καλό επίσης, θα σας απαλλάξει από γραφειοκρατικές διαδικασίες - αχρείαστο να είναι, βέβαια. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν θέλει διαβατήριο η Ιταλία βρέεεεεεεεειιιιιιιιιιιιιιιιιι.Το πολύ - πολύ να βγάλει η μικρή ταυτότητα.
ουτε οι χωρες που καλύπτονται από τη συνθήκη Σένγκεν θέλουν αλλά το θέμα είναι να υπάρχει καινούρια ταυτότητα, διότι εάν δεν υπάρχει θα περιμένουν ένα χρόνο
-
Δεν θέλει διαβατήριο η Ιταλία βρέεεεεεεεειιιιιιιιιιιιιιιιιι.Το πολύ - πολύ να βγάλει η μικρή ταυτότητα.
edit
Το βιβλιάριο υγείας εννοείται ότι θα πρέπει να το έχει μαζί, το χαρτί από τον ασφαλιστικό φορέα είναι πολύ καλό επίσης, θα σας απαλλάξει από γραφειοκρατικές διαδικασίες - αχρείαστο να είναι, βέβαια.Μπορει 7χρονο παιδι να βγαλει ταυτοτητα;
-
Τα παιδιά μέχρι 14 ετών, ακόμα και τα βρέφη, πρέπει να έχουν διαβατήριο, ακόμα και για τις χώρες που χρειάζεται μόνο ταυτότητα. Το διαβατήριο αυτό μάλιστα λήγει κάθε 2 χρόνια και όχι κάθε 5.
Το δυσκολότερο μέρος της όλης διοαδικασίας ήταν να καταφέρει ο φωτογράφος να φωτογραφήσει την 9 μηνών κόρη μου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές των φωτογραφιών για βρέφη. Διάβαστε τη σχετική εγκύκλιο και ειδικά το σημείο για τα βρέφη για να γελάσετε: http://www.ekfa.gr/gr/ekfagr/taytotites/main.htm
-
Πήρα την κόρη μου στην Αγγλία πριν κλείσει τα 13, έβγαλε ταυτότητα κανονικά.
Ο μόνος τρόπος να ταξιδέψει το πιτσιρίκι είναι το διαβατήριο, λέτε; Δεν επιμένω, αλλά καλύτερα να ρωτήσει κάποιος ένα ταξιδιωτικό πράκτορα ή την αστυνομία. -
kantoniou προκειται περι εμποριου λευκης σαρκος?
απαγορευεται συμφωνα με τους κανονισμους του φορουμ να μιλαμε για τετοια?
-
Ο μόνος τρόπος να ταξιδέψει το πιτσιρίκι είναι το διαβατήριο, λέτε; Δεν επιμένω, αλλά καλύτερα να ρωτήσει κάποιος ένα ταξιδιωτικό πράκτορα ή την αστυνομία.Στα 9 μου που ταξίδεψα για Γαλλία είχα βγάλει διαβατήριο, όπως και η 6χρονη τότε αδερφή μου.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Στα 9 μου που ταξίδεψα για Γαλλία είχα βγάλει διαβατήριο, όπως και η 6χρονη τότε αδερφή μου.Ξέρεις πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε;
-
Στα 9 μου που ταξίδεψα για Γαλλία είχα βγάλει διαβατήριο, όπως και η 6χρονη τότε αδερφή μου.
Ξέρεις πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε;
Μια δεκαετία γεμάτη, και ακόμα δεν έχω μπει στα 2Χ, εσύ?
-
Δεν ισχυε η ελευθερη διακινηση τοτε
-
Ο μόνος τρόπος να ταξιδέψει το πιτσιρίκι είναι το διαβατήριο, λέτε; Δεν επιμένω, αλλά καλύτερα να ρωτήσει κάποιος ένα ταξιδιωτικό πράκτορα ή την αστυνομία.Ουτε και εγω επιμενω για την ταυτοτητα γιατι δεν ξερω.Παντως ας ρωτησει μηπως χρειαζεται και καποιο χαρτι που να λεει οτι οι γονεις της μικρης επιτρεπουν στους παππουδες να παρουν μαζι τους το παιδι.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
kantoniou προκειται περι εμποριου λευκης σαρκος?Δεν ισχυε η ελευθερη διακινηση τοτε
Σόδομα και Γόμορα έχουμε γίνει εδώ μέσα. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Στα 9 μου που ταξίδεψα για Γαλλία είχα βγάλει διαβατήριο, όπως και η 6χρονη τότε αδερφή μου.
Ξέρεις πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε;
Μια δεκαετία γεμάτη, και ακόμα δεν έχω μπει στα 2Χ, εσύ?
Λες να έχει περάσει διαφορετικός αριθμός ετών για μένα, από τότε που η αδελφή σου ήταν 6χρονη;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
....Παντως ας ρωτησει μηπως χρειαζεται και καποιο χαρτι που να λεει οτι οι γονεις της μικρης επιτρεπουν στους παππουδες να παρουν μαζι τους το παιδι.Εφυγε η πεθερα μου με την μεγαλη κορη για Βελγιο/Ολλανδια πριν 2 εβδομαδες και δεν χρειαστηκε κατι τετοιο.
Ταξιδιωτικα εγγραφα για ανηλικο