-
Πήγα σήμερα Αγία Σωτήρα 1 & Θήβα 2.
Στην **Α.Σωτήρα **ακολουθήσαμε την επίσημη πρόσβαση που μας έβγαζε στο 4,5 χλμ της ειδικής. Λόγω του ότι αφήσαμε (αν το έπαιρνα θα μου έμενε το μισό κάτω ) το αυτ/το σχεδόν στην αρχή του χωματόδρομου αρχίσαμε να ανεβαίνουμε το γλυκό Γολγοθά μέχρι που βρέθηκε ένας-ο κ.Κ.Πουλιάσης που με ένα νεύμα του είχαμε ήδη πηδήξει στην καρότσα του Ιsuzu και κάναμε παρέα στα περιοδικά που θα μοίραζε...τον ευχαριστούμε πολύ και από εδώ μέσα
Στο γυρισμό το κάναμε όλο με τα πόδια (ευτυχώς ήταν κατηφόρα) ενώ δεν βρέθηκε κανείς να προσφερθεί να κάνει το ψυχικό (άφθονα τα αυτ/τα αλλά και κυρίως τα άδεια SUVs ).
Ίσως με την μεταφορά του αγώνα στην Αττική χάθηκε στην πορεία και η 'Ακροπολική αλληλεγγύη' και ζεστασιά που υπήρχε παλιότερα.Μη το πάρετε σαν κλάψα (σαφώς και δεν είναι αυτός ο στόχος του post) αλλά απλά σαν παρατήρηση.
Ο κόσμος σε αυτό το σημείο της ειδικής ήταν αρκετός ενώ με λίγο περπάτημα μπορούσες να έβλεπες αρκετών ειδών στροφές.
Μακράν ο πιο θεαματικός σε εκείνο το σημείο ήταν ο Βωβός (οι περισσότεροι δεν καταλάβαμε αν το ήθελε ή του ξέφυγεΣτην Θήβα η πρόσβαση ήταν πολύ καλή με φλαταδούρα χώμα 2-3 χλμ που σε έβγαζε στο σημείο (δεν θυμάμαι χλμ. ειδικής) του 'πεδίου βολής'.
Πλησιάζουμε και..... Ω ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ είναι αυτός Είχε απίστευτη άπλα (όπου οι πολλές καντίνες έκαναν χρυσές δουλείες-παρεπιπτόντως 0,70 το νεράκι-χειρότερα τα περίμενα) όπου έβλεπες για περίπου 30' το αυτοκίνητο
σε μια αρκετά σφιχτή διαδρομή.
Μου έκανε εντύπωση πως σχεδόν κανένας δεν χειροκρότησε αυθόρμητα τους ισχυρούς (παρ'όλο τα σχετικά εντυπωσιακά τους περάσματα) όπως γινότανε παλιότερα που πολλοί αφηνιάζαμε στο πέρασμα του καθένα ξεχωριστά
Το αυθόρμητο όμως χειροκρότημα μας βγήκε ταυτόχρονα στους πιο αδύναμους ελληνικούς συνδυασμούς όπου οι περισσότεροι ασυναίσθητα καταλαβαίναμε τον ΑΘΛΟ τους...... μπράβο τους -
Στην **Α.Σωτήρα **ακολουθήσαμε την επίσημη πρόσβαση που μας έβγαζε στο 4,5 χλμ της ειδικής. Λόγω του ότι αφήσαμε (αν το έπαιρνα θα μου έμενε το μισό κάτω ) το αυτ/το σχεδόν στην αρχή του χωματόδρομου αρχίσαμε να ανεβαίνουμε το γλυκό Γολγοθά μέχρι που βρέθηκε ένας-ο κ.Κ.Πουλιάσης που με ένα νεύμα του είχαμε ήδη πηδήξει στην καρότσα του Ιsuzu και κάναμε παρέα στα περιοδικά που θα μοίραζε...τον ευχαριστούμε πολύ και από εδώ μέσα
Στο γυρισμό το κάναμε όλο με τα πόδια (ευτυχώς ήταν κατηφόρα) ενώ δεν βρέθηκε κανείς να προσφερθεί να κάνει το ψυχικό (άφθονα τα αυτ/τα αλλά και κυρίως τα άδεια SUVs ).
Ίσως με την μεταφορά του αγώνα στην Αττική χάθηκε στην πορεία και η 'Ακροπολική αλληλεγγύη' και ζεστασιά που υπήρχε παλιότερα.Μη το πάρετε σαν κλάψα (σαφώς και δεν είναι αυτός ο στόχος του post) αλλά απλά σαν παρατήρηση.
Ο κόσμος σε αυτό το σημείο της ειδικής ήταν αρκετός ενώ με λίγο περπάτημα μπορούσες να έβλεπες αρκετών ειδών στροφές.
Μακράν ο πιο θεαματικός σε εκείνο το σημείο ήταν ο Βωβός (οι περισσότεροι δεν καταλάβαμε αν το ήθελε ή του ξέφυγεΣτην Θήβα η πρόσβαση ήταν πολύ καλή με φλαταδούρα χώμα 2-3 χλμ που σε έβγαζε στο σημείο (δεν θυμάμαι χλμ. ειδικής) του 'πεδίου βολής'.
Πλησιάζουμε και..... Ω ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ είναι αυτός Είχε απίστευτη άπλα (όπου οι πολλές καντίνες έκαναν χρυσές δουλείες-παρεπιπτόντως 0,70 το νεράκι-χειρότερα τα περίμενα) όπου έβλεπες για περίπου 30' το αυτοκίνητο
Μου έκανε εντύπωση πως σχεδόν κανένας δεν χειροκρότησε αυθόρμητα τους ισχυρούς (παρ'όλο τα σχετικά εντυπωσιακά τους περάσματα) όπως γινότανε παλιότερα που πολλοί αφηνιάζαμε στο πέρασμα του καθένα ξεχωριστά
Το αυθόρμητο όμως χειροκρότημα μας βγήκε ταυτόχρονα στους πιο αδύναμους ελληνικούς συνδυασμούς όπου οι περισσότεροι ασυναίσθητα καταλαβαίναμε τον ΑΘΛΟ τους...... μπράβο τους -
Το αυθόρμητο όμως χειροκρότημα μας βγήκε ταυτόχρονα στους πιο αδύναμους ελληνικούς συνδυασμούς όπου οι περισσότεροι ασυναίσθητα καταλαβαίναμε τον ΑΘΛΟ τους......
ΤΟΝ ΑΘΛΟ ΤΟΥΣ ?
ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΙ ?
-
Αγ. Θεόδωροι Ι & ΙΙ σήμερα (καλά, εγώ την λέω ακόμα Κινέτα. Αλλά, πάλι, είμαι αγεωγράφητος! ) με την γνωστή παρέα...
Κόσμος αρκετός έως πολύς και στα δύο σημεία που είδαμε...
Θέαμα από Βωβό και Solberg....ταχύτατα περάσματα πίστας από τους υπόλοιπους!... ...και είμασταν σε κατηφορικό εσάκι...
Ο κόσμος, αν και αρκετός, αρκετά πειθαρχημένος...
Καλά ήταν.... ...αλλά προτιμούσα να είμαι τώρα στην Ανω Παύλιανη και όχι σπίτι μου!!!
-
Αγ.Θεοδ. Ι & ΙΙ κσι Λουτρακι ΙΙ σε πολύ γρήγορη κατηφορική.
Αρκετός κόσμος, όχι πολύς και δικαίωση Gro. Περιμένουμε αύριο τα καλύτερα.Λεπτομέρειες όταν επιστρέψω στη βάση μου...
-
Νικο το μπασιμο του Loeb απο την ασφαλτο στο χωμα ξεχασες.
Φρενο στο τελευταιο δεκατο του τελευταιου δευτερολεπτου,γυρισμα 90 μοιρες και αντιο.Χαλαλι η ζεστη που φαγαμε μεσημεριατικα. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αγ. Θεόδωροι Ι & ΙΙ.............Θέαμα από Βωβό και Solberg....ταχύτατα περάσματα πίστας από τους υπόλοιπους!... ...και είμασταν σε κατηφορικό εσάκι... ............Κατηφορικό εννοείς ένα λίγο πριν το σημείο κριτή no3? Στην επίσημη κοπάνα 2 αναφέρομαι (12.71 χμ της ειδικής)... Εγώ εκεί είδα τα περάσματα των παγκόσμιων! Απίστευτο κομμάτι αλλά κάποιοι πήγαν φυλαγμένα Βωβός
Μετά έφυγα προς το 13+ αλλά είχε μόνο μια τεράστια ανηφορική ευθεία...
Στο 2ο πέρασμα κάτσαμε σε ένα ίσιωμα (μάλλον την κοπάνα 1Β) όπου είχαν κόψει μια ευθεία για να προσθέσουν ένα τεχνικό (έμεινε και ένας από λάστιχο εκεί για όσους ξέρουν)... Εκεί έλεγε πολύ γιατί έβλεπες 4 διαφορετικές στροφές! Και εδώ Βωβός αλλά και Petter(A πιάσαμε και τον Loeb στην έξοδο από το Λουτράκι 2, και τον είδαμε να αλλάζει ελαστικό )
-
αγ τριαδα 2
500-700 ανθρωποι στο τελος της ειδικης και τρελλο θεαμα απο λατβαλα που περασε το τελευταιο ες πριν το φλαινγκ με 5η χωρις να αφησει καθολου!!
στο ιδιο σημειο ο ψηλος μπουκαρε λιγο πιο μεσα με αποτελεσμα να ανεβουν οι δεξιοι τροχοι στο χωμα που αφηνει το γκρειντερ στην ακρη και να σηκωθει το φοκους στις δυο ροδες ....με 5η επισης(πολυ ριψοκινδυνο λιγο ηθελε για ανασκελο..
στο προντακσιον πολλοι οδηγοι με αριστα περασματα
αραι-αλ ατιγια-χανινεν-αιγκνερ(αυτος κατι πρεπει να παιρνει!!)απο ελληνες χατζητσοπανης και αθανασουλας μετα τελος.
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
(A πιάσαμε και τον Loeb στην έξοδο από το Λουτράκι 2, και τον είδαμε να αλλάζει ελαστικό )
Στουε Αγ.Θεοδ ΙΙ είχε 4 κλαταρισμένα!!!
-
1/6 : ΕΔ 2-3-4-6-7, ναι 5 στις 6!!!
Με μηχανές φυσικά..., έβγαινε και με τουτου με προσεκτική επιλογή κοπάνας. Ασφαλώς χρειάζεται ψάξιμο, αναγνωρίσεις 2-3 ΣΚ πριν και μέτρηση χρόνων - αποστασεων για σίγουρες μετακινήσεις.
Σχηματάρι, όλα τα λεφτά!!! Θέαμα από όλους (μιλάω για τα 8 πρώτα αυτ/τα)2/6: ΕΔ 10-11-12 (κυρίως για αυτόγραφα.. στην εκκίνηση) και το απόγευμα εύκολο 14-15.
Το θέαμα στην πρόσβαση 2 της 10/14, μέτριο με ότι είδαμε το απόγευμα στην προσβ. 3.... Φανταστικό.
Πολύ καλό σημείο και το 1ο χλμ του Λουτρακίου.Τι μας έμεινε από τις 2 1ες μέρες...:
α. Ακρόπολις με κόσμο ξανά, έστω και στην Αττική. (Θα προτιμούσα να είμαι στο Μαυρολιθάρι τώρα, αντί στο Περιστέρι, όπως είπε κι ο Κουκ...)
β. Καλύτερες όλες μέχρι τώρα οι ειδικές , από πέρσι. Βοήθησε κι ο μαλακός χειμώνας, αλλά και οι επιλογή των ειδικών και το 'άπλωμα' του αγώνα.Επίσης, οι τεράστιες απλές, η 50άρα με το απομακρυσμένο σέρβις στο Λουτράκι κλπ, βοήθησαν στην παρακολούθηση , σχεδόν,όλων των ειδικών χωρίς ρίσκο και 'δαγμωμένες ταυτότητες'.
γ. Άλλαξε το στυλ οδήγησης των πρωτοκλασάτων, ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ!!
Πρέπει να βλέπουν κάθε μέρα βιντεάκια του 'γυμναστή'. Δεν είμαι φαν του Λεμπ, αλλά αποτελεί αλήθεια ότι έχει επιβάλει το στυλ του...
Τέλος οι μπούκες, τα ατέλειωτα ντριφτ με όσα, τέλος το φλικ...
Φρένα τελευταία στιγμή, ακρίβεια στο μπάσιμο, γρήγορη έξοδος, 'κλέψιμο' μέτρων σε κάθε στροφή....
Καθόλου θεαματικό, αλλά πολύ καλό για τους χρόνους.
Θέαμα, μόνο από τους δευτεροκλασάτους πλέον, που επιμένουν 'Φινλανδικά'!!!!!
Α! ρε, πισωκούνα που σας χρειάζεται, με μοτέρ ατμόσφαιρα και ροπή στις 8.000 σαλ, να δείς τότε, φλικάρεις ή δε φλικάρεις????????Ο μέγας Κόλιν τα είχε πει αυτά (εκτός από τη ροπή, αυτή η υπερβολή είναι δική μου....) , πριν κανα-δυο χρόνια, όταν ρωτήθηκε για τα αγαπημένα του αγωνιστικα.....
-
Κατα τ' άλλα Αγ.Θεοδ. Ι(Κατηφορικό σημείο) και Λουτράκι ΙΙ(κατηφορική ευθεία με αριστερή φυλαγμένη και μπάσιμο σε άσφαλτο)
-
Πολύ καλό το Σχηματάρι Ι. Αν και καινούργια ( ;;; ) ειδική είχε πάρα πολύ κόσμο, flat συμπαγές χώμα, στενή, μικρές κλειστές στροφές που δεν επιτρέπαν 3 και άνω ταχύτητα... Τα αγωνιστικά ανοίξανε και νέο δρόμο σε κάποιο σημείο μέσα απο το χωράφι...
Να απαντήσω σε κάποιους του Σχηματαρίου, πως η κορδέλα δεν έχει καμία σημασία για τον οδηγό. Είναι συνήθως επισήμανση των επικίνδυνων σημείων για τους θεατές. Ο οδηγός βλέπει απλά τον δρόμο και ακούει της σημειώσεις που είναι δεύτερος ήλιος για αυτόν (για όσους ήταν εκεί και είδαν τις τούμπες... )
Αγ. Σωτήρα μετά το πρώτο jump στη ανηφορική αριστερή, πολύ φλίκ! Απογοητεύτηκα από τον κόσμο, τσούρμο ηλιθίων πιτσιρικάδων (μαζί με τον marshal!!!) στη μέση της ειδικής κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα και απομακρυνόντουσαν τελευταίο δεύτερο. Οι οδηγοί ήταν στο τσακ να φρενάρουν για τους αποφύγουν...
Αγ. Θεόδωροι, πολύ μακριά ρε παιδιά. Λυπάμαι αυτούς που είχαν αφήσει τα αυτοκίνητα τους πολύ νωρίς... Δύσκολη πρόσβαση, κοφτερές πέτρες, το golf ανέβαινε κάποια σημεία μόνο με το αντι-σπίν ενεργοποιημένο. Μέγα σπαστήρι πάντως, κάτι έπρεπε να δείξει επιτέλους και αυτό το Ακρόπολις, 10-15 χιλιομετράκια ειδικές είναι ντροπή. Για θυμηθείτε οι παλιοί τα 1500 αγωνιστικά χιλιόμετρα με 'αυτοκίνητα'.
Κατά τ' άλλα είχε ένα πολύ καλό κλειστό κατηφορικό S πολύ κοντά στη κοπάνα και μιας και κατεβαίναν του σκοτωμού, μυρίζαμε και τακάκια. Ποιοί θυμούνται τον Ιταλό φωτογράφο και τον κώλο του Loeb να περνάει απ' αυτόν σύριζα; (Εγώ τον είδα και είπα να βγάλω το καπέλο μου... για να συλυπηθώ... ). Κρίμα που δεν είχε, για τα παιδιά που καθόντουσαν στη κορυφή της στροφής, σοδίτσα για την χώνεψη
Αγ. Τριάδα. Πολύς, μα πολύς κόσμος, Πλεονεκτικότατες θέσεις για τους θεατές, λίγη σκόνη μιας και όσοι είχαν έρθει νωρίς και είχαν χρόνο να εξευρενήσουν, είδαν πως από πάνω (στο δρόμο της κοπάνας δλδ) και έβλεπες καλύτερα και δεν έτρωγες σκόνη. Με χαλαρό ήλιο, γρήγορα περάσματα από Έλληνες και ξένους και άφθονο γέλιο πέρασε και αυτή η ειδική.
Τέλος, συνολικά θλίβομαι που υπάρχει κόσμος που δεν καταλαβαίνει την επικινδυνότητα του αγώνα σε μερικά σημεία και εξακολουθεί να κάνει το δικό του, παρά τις παρατηρήσεις των marshal. Εγώ πάντως με την πρώτη ευκαιρία θα πάρω ένα πολύ κοντινό μου άνθρωπο να αναφέρω μερικούς εντελώς απαράδεκτους marshals. Ευτυχώς που μέσα στις ειδικές υπάρχουν και μερικοί πιο συνειδητοποιημένοι που δεν ντρέπονται να φωνάξουν να βρίσουν και να γιουχάρουν αυτή την συμπεριφορά επί-τόπου.
Πάντως στα highlights του αγώνα πρέπει να μπεί και ο τύπος με το μαγιό από την Αγ. Τριάδα εχθές απόγευμα Σαββάτου και την γκόμενα με την άσπρη μπότα μέχρι το γόνατο. Δεν ξέρω ρε γμτ αν τον έπιανε από κει πάνω το τηλεοπτικό ελικόπτερο. Πέσαν οι ατάκες πάντως, 'πατώνεις;' 'που πας γυμνός στ' αγκούρια ρειιι', 'μωρή Σβετλάνααα'.
Πάντως όσο περισσότερο μολύβι και χαρτί πέφτει από τις ομάδες τόσο λιγότερο θέαμα για τους θεατές. Ειλικρινά εγώ περίμενα τους 'δεύτερους' για δω φάσεις...
-
**δ.παπαδάκης **->Ανέβασε καμμια φωτό ντεε...
-
Αγ Θεοδωροι 1.πολυσ κοσμος αλλα και ενας ηλιθιος μαλλον αγγλος που ανεβηκε σε ενα πευκο για να βλεπει και εσπασε ενα σωρο κλαδια ο μαλ.... εφαγε πολυ κραξιμο.. 5α σε 2 συνεχομενες κατηφορικες φουρκετες αργες μεν θεαματικες δε.ο κοντος τελειως διαφορετικη γραμμη απ τους υπολοιπους περασε αερα.
αγ θεοδωροι 2 δε ξερω πιο χιλιομετρο ακριβως ηταν.κατηφορα με πηδημα και μετα στα φρενα για στενη δεξια και τις 2 ροδες μεσα ενω απο κατω το χαος..θεαματικοτατοι gronholm και βωβος(!).ιδιαιτερα ο ψηλος περασε με το γκαζι στο πατωμα.
απο ελληνες περα απο χατζητσοπανηπου περασε αερα(ατακα απο ενα παιδι που ηταν στην εσωτερικη λιγο πιο χαμηλα απ το δρομο:''ρε αυτος περασε απο πανω μου!αν δεν ηταν το κεφαλι μου θα ειχε φυγει απο κατω! '' και αθανασουλα οι αλλοι τπτ...
ο hanninen kai o aigner επισης πολυ καλοι.και του χρονου!!! -
θα ανεβασω και φωτογραφιες απ τα παραπανω συντομα
-
O Αigner πολυ αντιπαθητικος τυπος!
Το επαιζε και βεντετα...Στο remote service στο Λουτρακι, οταν ηρθε η σειρα του να του μαρκαρουν λαστιχα, αντι να κανει 10 μετρα μπροστα να παει εκει που ηταν οι εφοροι, σταματησε εκει και τους καλεσε με τα χερια να πανε αυτοι εκει!
-
Πολυ ατυχος αυτος ο Kuzaj με τo Νο 41 Subaru Impreza.Στο Σχηματαρι αγορασε ενα καλο οικοπεδο ( ηταν η πρωταγωνιστης της φασης με τις τουμπες που εγραψε παραπανω ο dpapadakis).Και χθες το πρωι επαθε τα χειροτερα.Το Subaru καηκε ολοσχερως μεσα στη Κινε...στους Αγ, Θεοδωρους.
-
Ε σημερα πραγματικα ειχε κοσμο.Ασωπια,Κλειδι,Σκουρτα,Πυλη, Αυλωνας γεματα κοσμο οπως παλια.
Αλλα κακα τα ψεμματα.Αν δεν κανεις απο πριν τις δικες σου αναγνωρισεις δεν βλεπεις θεαμα.Οι προσβασεις των οργανωτων απλως στελνουν το κοσμο σε καποια σημεια,χωρις να αναφερουν ΤΙ μπορεις να δεις εκει η οτι αξιζει να πας εκει που σε στελνουν. -
Ήμουν χτες Λουτράκι Ι και ΑΓ Θεοδώρους 2.
-
Όλα τα λεφτά ο κόσμος στο Λουτράκι 1 που έβριζε τους απερίσκεπτους και βοηθούσε τον κριτή, που μετά έστελνε φιλάκια στην 'κερκίδα' . Και μετά ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ θεατής πετάγεται και φωνάζει 'Σου 'ρθε έτσι πάνω στην τρέλα...' κλπ, κλπ από τη γνωστή φάρσα.
-
Από θέαμα τα γνωστά, δυστυχώς τα WRC πάνε πλέον με γραμμές. Ο Λεμπ (ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ) επέβαλλε το δικό του στυλ, που εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες των σημερινών συστημάτων μετάδοσης. Θα ήθελα πολύ να περιοριστούν οι κανονισμοί εκεί (και ίσως να δυναμώσουν λιγάκι τα αυτοκίνητα) μπας και δούμε κανένα παντιλίκι όπως παλιά.
-
Είναι απίστευτο το πως τα σύγχρονα WRC ισοπεδώνουν τα πάντα.
-
Παρά λίγο και θα είχαμε μεγάλη ακούσια συνάντηση του Φόρουμ στην 5Β των ΑΓ. Θεοδώρων. Από σπόντα με είδε ο msamaro και έμαθα ότι ήταν κι άλλοι εκεί κοντά. Κρίμα που ο χρόνος πίεζε.
-
Αίσθηση μου είναι ότι τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα από πέρσι. Και πάλι όμως προσβλέπουμε σε επιστροφή στα γνώριμα λημέρια!
-
Πήγα, είδα, άκουσα - Εντυπώσεις από το 54ο