-
Αρα δεν εχει καμια σχεση το πατημενο φρενο;;
Απλα η βεργα στηριξης του τιμονιου αντι να παταει στο δαπεδο, παταει πανω στο πενταλ του φρενου και το πιεζει;; -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αρα δεν εχει καμια σχεση το πατημενο φρενο;;
Απλα η βεργα στηριξης του τιμονιου αντι να παταει στο δαπεδο, παταει πανω στο πενταλ του φρενου και το πιεζει;;στην μετρηση της γωνιας καστερ στριβουν τους τροχους αριστερα και δεξια, αν δεν εχει πατημενο το φρενο και γυρισει λιγο καποιος τροχος η ενδειξη που θα βγαλει το μηχανιμα θα ειναι λανθασμενη, μια βεργα πιανει το φρενο και μια δευτερη το τιμονι οταν ειναι να φτιαξει την συγκλιση των εμπρος τροχων.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εμενα κατα την επιταχυνση τραβαει ελαφρως αριστερα αλλα δεν συνεχιζει να με αλλαξει λωριδα, μονο στο πατημα του γκαζιου που δινει κινηση ''ψαρευει''.
Στο αφημα του γκαζιου με παιρνει δεξια σε σημειο που αλλαζω λωριδα σε λιγα μετρα αν δεν το επαναφερω με το τιμονι. Εκεινη την στιγμη παρατηρω το τιμονι ελαφρως στριμμενο αριστερα.Θυμηθηκα οτι καποια στιγμη στην ευθυγραμιση μου χαν πει οτι ο δεξιος τροχος ειναι πιο πισω απο τον αριστερο περιπου 1,5% παρατηρητε και με τα δαχτυλα η διαφορα αν τα βαλεις αναμεσα στον τροχο και στον μαρσπιε, αυτο θα ειναι το προβλημα ε?
Εγω παντως τωρα το διαπιστωσα στον δρομο το προβλημα.χωρια απο αυτο να κοιταξεις τα συνεμπλοκ των εμπρος ψαλιδιων.
-
Αρα οσοι κανουν ευθυγραμιση χωρις πατημενο φρενο ειναι λαθος;
Το αλλο με το τραβηγμα το χα γραψει παλια..τελικα ηταν οντως συνεμπλοκ ψαλιδιου.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Αρα οσοι κανουν ευθυγραμιση χωρις πατημενο φρενο ειναι λαθος;Το αλλο με το τραβηγμα το χα γραψει παλια..τελικα ηταν οντως συνεμπλοκ ψαλιδιου.
αυτο ειναι το δευτερο λαθος, το πρωτο και σημαντικοτερο λαθος που κανουν ειναι οτι πριν ξεκινησει ολη η διαδικασια πρεπει οταν βαλει ολα τα ματια στους τροχους να γυρισει τον καθε τροχο ξεχωριστα (πατωντας ενα κουμπι που υπαχει στο καθε ματι ανα 1/4 του κυκλου) ετσι ωστε το μηχανιμα να ξερει αν καποια ζαντα ειναι στραβη, ποσο στραβη ειναι και που ειναι το στραβωματης, ετσι ωστε να βγαλει σωστο αποτελεσμα η ευθυγραμμιση.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
αυτο ειναι το δευτερο λαθος, το πρωτο και σημαντικοτερο λαθος που κανουν ειναι οτι πριν ξεκινησει ολη η διαδικασια πρεπει οταν βαλει ολα τα ματια στους τροχους να γυρισει τον καθε τροχο ξεχωριστα (πατωντας ενα κουμπι που υπαχει στο καθε ματι ανα 1/4 του κυκλου) ετσι ωστε το μηχανιμα να ξερει αν καποια ζαντα ειναι στραβη, ποσο στραβη ειναι και που ειναι το στραβωματης, ετσι ωστε να βγαλει σωστο αποτελεσμα η ευθυγραμμιση.
Ε τοτε δεν γινεται πουθενα σωστη ευθιγραμισση.
-
Το αλλο με το τραβηγμα το χα γραψει παλια..τελικα ηταν οντως συνεμπλοκ ψαλιδιου.
Φιλε μου,το 80% των οχηματων εχουν τζογους,στραβα ψαλιδια,στραβα ή καθισμενα αμορτισερ,ειναι τρακαρισμενα οποτε αυτο που περιγραφεις ειναι το τελευταιο.
Και οταν το κοστος μια ευθυγραμμισης ειναι 20-25 ευρω,τι περιμενετε; -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Φιλε μου,το 80% των οχηματων εχουν τζογους,στραβα ψαλιδια,στραβα ή καθισμενα αμορτισερ,ειναι τρακαρισμενα οποτε αυτο που περιγραφεις ειναι το τελευταιο.
Και οταν το κοστος μια ευθυγραμμισης ειναι 20-25 ευρω,τι περιμενετε;αν δεν κανει σωστα ολη την διαδικασια ποιος ο λογος να κανει ευθυγραμμιση?
αν δεν βγαινουν με τα 20-25 ευρω να παρουν παραπανω, δεν ειναι αιτιολογια αυτη για την βαριεστημαρα ή την αγνοια τους. -
Πειτε εναν που κανει σωστη ευθυγραμμιση με ολες τις διαδικασιες σωστα.
Μηπως λοιπον τιμες των 40-50 ευρω ειναι υπερβολικες για ευθυγραμμιση;
Γιατι και απο αυτους με τετοιες τιμες κανεις δεν κανει την διαδικασια που περιγραψατε.
Εχω κανει ουκ ολιγες φορες ευθυγραμισση και σε αυτους με το 20 ρικο και σε αυτους με το 40 ευρω.
Σε ολες τις περιπτωσεις το προβλημα λυθηκε.
Δεν ξερω τι να πω και τι να πιστεψω. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πειτε εναν που κανει σωστη ευθυγραμμιση με ολες τις διαδικασιες σωστα.Μηπως λοιπον τιμες των 40-50 ευρω ειναι υπερβολικες για ευθυγραμμιση;
Γιατι και απο αυτους με τετοιες τιμες κανεις δεν κανει την διαδικασια που περιγραψατε.
Εχω κανει ουκ ολιγες φορες ευθυγραμισση και σε αυτους με το 20 ρικο και σε αυτους με το 40 ευρω.
Δεν ξερω τι να πω και τι να πιστεψω.μια ευθυγραμμιση μαζι με το ανυψωτικο εχουν σημερα πανω απο17000 ευρω, απο τα 50 λοιπον βγαλε ΦΠΑ βγαλε φορο 26% μενουν καθαρα 32 ευρω, ειναι πολλα?
-
Δεν ξερω τι να πω και τι να πιστεψω.μια ευθυγραμμιση μαζι με το ανυψωτικο εχουν σημερα πανω απο17000 ευρω, απο τα 50 λοιπον βγαλε ΦΠΑ βγαλε φορο 26% μενουν καθαρα 32 ευρω, ειναι πολλα?
Επένδυση;
Αλλωστε συνεργείο χωρις ανυψωτικο
-
Ποια 50 ρε Ηλια;
Τοσα δεν πειρνει κανεις πλεον.
Επαιρναν καποιοι που ειχαν βγαλει το Μεγαλο ονομα αλλα και παλι μονο αν εκαναν μπρος -πισω.
20-25 ευρω παιζει η ευθυγραμμιση.
Οι τιμες του ψαλιδωτου παιζουν γυρω στα 14-15.000 ευρω και αλλα τοσα περιπου για μια ευθυγραμμιση.
Δεν γινεται αποσβεση με τετοιες τιμες ποτε.
Ειναι ξεφτιλα.
Βουρ για μεταχειρισμενα μηχανηματα. -
Βουρ για μεταχειρισμενα μηχανηματα.
Τόσα συνεργεία κλείνουν
-
Δεν νομιζω οτι κλεινουν τα συνεργεια.
-
Ποια 50 ρε Ηλια;
Τοσα δεν πειρνει κανεις πλεον.
Επαιρναν καποιοι που ειχαν βγαλει το Μεγαλο ονομα αλλα και παλι μονο αν εκαναν μπρος -πισω.
20-25 ευρω παιζει η ευθυγραμμιση.
Οι τιμες του ψαλιδωτου παιζουν γυρω στα 14-15.000 ευρω και αλλα τοσα περιπου για μια ευθυγραμμιση.
Δεν γινεται αποσβεση με τετοιες τιμες ποτε.
Ειναι ξεφτιλα.
Βουρ για μεταχειρισμενα μηχανηματα. [/quote]η ευθυγραμμιση ειναι μπρος και πισω μαζι παντα, δεν φορας ενα καλο παπουτσι και ενα παλαιο.
εγραψα μια νορμαλ τιμη που θα επρεπε να εχει.
το οτι χρεωνουν 25 και δεν κανουν την σωστη προεργασια για εμενα ειναι απαρεδεκτοι.
Χρηστος Σ8 και τα συνεργεια κλεινουν μαστορα μου. -
Ηλια μπρος πισω γινεται σε πολυ λιγα αυτοκινητα ευθυγραμμιση.
Ειναι θεμα αρχιτεκτονικης αναρτησης.Μαλλον δεν το εθεσα σωστα.
Τα βουλκανιζατερ που κλεινουν ειναι πολυ λιγοτερα απτα συνεργεια.
Απλα και παλι λιγα σε σχεση με αλλους κλαδους οπου τα λουκετα πανε συννεφο. -
Ειναι θεμα αρχιτεκτονικης αναρτησης.[/color]οσα εχουν αξονα δεν ρυθμιζονται πισω, αλλα ο ελεγχος πρεπει να γινει γιατι καποιος τροχος μπορει να εχει παρει καμπερ ή συγκλιση απο καποιο κοπανημα και να χαλασει ολη την συμπεριφορα του αυτοκινητου. σε αυτην την περιπτωση δεν γινετε επισκευη αλλα αντικατασταση εξαρτηματος.
Μαλλον δεν το εθεσα σωστα.
Απλα και παλι λιγα σε σχεση με αλλους κλαδους οπου τα λουκετα πανε συννεφο.εχουμε το πλεονεκτημα να βασιζομαστε (τα συνεργεια πιο πολυ, τα βουλκανιζατερ λιγοτερο) στην παροχη υπηρεσιας, δεν χρειαζομαστε μεγαλη αποθηκη σε κοστος και ετσι παλευεται πιο ευκολα η δυσκολη κατασταση, αλλα και σε εμας αυτη η περιοδο ειναι δραμα.
-
Ειναι θεμα αρχιτεκτονικης αναρτησης.[/color]οσα εχουν αξονα δεν ρυθμιζονται πισω, αλλα ο ελεγχος πρεπει να γινει γιατι καποιος τροχος μπορει να εχει παρει καμπερ ή συγκλιση απο καποιο κοπανημα και να χαλασει ολη την συμπεριφορα του αυτοκινητου. σε αυτην την περιπτωση δεν γινετε επισκευη αλλα αντικατασταση εξαρτηματος.
Απλα και παλι λιγα σε σχεση με αλλους κλαδους οπου τα λουκετα πανε συννεφο.εχουμε το πλεονεκτημα να βασιζομαστε (τα συνεργεια πιο πολυ, τα βουλκανιζατερ λιγοτερο) στην παροχη υπηρεσιας, δεν χρειαζομαστε μεγαλη αποθηκη σε κοστος και ετσι παλευεται πιο ευκολα η δυσκολη κατασταση, αλλα και σε εμας αυτη η περιοδο ειναι δραμα.
Ηλία μου τα τελευταία 2,5 χρόνια, έκλισαν 1400 συνεργεία στην επικράτεια!. Όταν δε πέφτουν οι συνάδελφοι στην σύνταξη, δεν το αγοράζει κανένας.
Όταν έρχεται το αυτοκίνητο για service, ελέγχετε ολόκληρο. Όπως και όταν έρχεται για ευθυγράμμιση, ελέγχονται μπαλάκια, ακρόμπαρα, ημίμπαρα, κρεμαγιέρα, αμορτισέρ, και μετριέται και η χιαστή του, καθώς και οι ζάντες και τα λάστιχα.
Εάν αυτά δεν είναι ένταξη δε γίνετε ευθυγράμμιση.
Ο νόμος είναι σαφέστατος, και δεν το ξέρουν οι περισσότεροι συνάδελφοι, οι περισσότεροι των οποίων, δεν έχουν πατήσει ποτέ στο σωμάτιο. Με την έκδοση του παραστατικού, ο συνάδελφος παίρνει όλη την ευθύνη για 5000κμ σε αυτό που έφτιαξε.
Τώρα όταν ευθυγραμμίσεις με λίγους τζόγους, το γράφεις στο παραστατικό και υπογράφει ο πελάτης παίρνοντας την ευθύνη. Κανονικά φωτοτυπία του προβλήματος πρέπει να αποσταλεί στο υπουργείο που όμως δεν κάνουμε. Προσωπικά τους σπάω τα ούμπαλα με τηλέφωνα.
Κάθε πρωί με το άνοιγμα του υπολογιστή, με ενημερώνει κείμενο ανά 100ωρες για τον καθένα!.
Ο έλεγχος και η χρεώσεις από όσο ξέρω και από άλλους είναι 25ε +φπα. Οι υπόλοιπες εργασίες αντικατάστασης είναι αλλά καρτ.
Η ευθυγράμμιση είναι εργασία εμπρόσθιου συστήματος, και απαιτεί πτυχίο μηχανικού.
Κάποια φορά μου έφεραν ένα ‘χρέπι’. Δεν έβαλα χέρι, έκοψα ένα παραστατικό 1ε , (απαγορεύετε το δωρεάν) με διορία μια εβδομάδα. Τον έβαλα να υπογράψει με γκρίνια. Πήρα και από την άδεια το ΑΦΜ του. Μέσα από πρόγραμμα της ΓΓΠΣ μαθαίνεις σε δευτερόλεπτα ποιος είναι. Του είπα ότι το αργότερο σε μια εβδομάδα, θα μου το φέρει να το ελέγξω δωρεάν εάν το έφτιαξε αλλού, ή για να το φτιάξω. Δεν το έκανε και πήγα στην αστυνομία που του τηλεφώνησε.
Αυτά λέει ο νόμος και τα τηρώ κατά γράμμα.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ηλία μου τα τελευταία 2,5 χρόνια, έκλισαν 1400 συνεργεία στην επικράτεια!. Όταν δε πέφτουν οι συνάδελφοι στην σύνταξη, δεν το αγοράζει κανένας.
Όταν έρχεται το αυτοκίνητο για service, ελέγχετε ολόκληρο. Όπως και όταν έρχεται για ευθυγράμμιση, ελέγχονται μπαλάκια, ακρόμπαρα, ημίμπαρα, κρεμαγιέρα, αμορτισέρ, και μετριέται και η χιαστή του, καθώς και οι ζάντες και τα λάστιχα.
Εάν αυτά δεν είναι ένταξη δε γίνετε ευθυγράμμιση.
Ο νόμος είναι σαφέστατος, και δεν το ξέρουν οι περισσότεροι συνάδελφοι, οι περισσότεροι των οποίων, δεν έχουν πατήσει ποτέ στο σωμάτιο. Με την έκδοση του παραστατικού, ο συνάδελφος παίρνει όλη την ευθύνη για 5000κμ σε αυτό που έφτιαξε.
Τώρα όταν ευθυγραμμίσεις με λίγους τζόγους, το γράφεις στο παραστατικό και υπογράφει ο πελάτης παίρνοντας την ευθύνη. Κανονικά φωτοτυπία του προβλήματος πρέπει να αποσταλεί στο υπουργείο που όμως δεν κάνουμε. Προσωπικά τους σπάω τα ούμπαλα με τηλέφωνα.
Κάθε πρωί με το άνοιγμα του υπολογιστή, με ενημερώνει κείμενο ανά 100ωρες για τον καθένα!.
Ο έλεγχος και η χρεώσεις από όσο ξέρω και από άλλους είναι 25ε +φπα. Οι υπόλοιπες εργασίες αντικατάστασης είναι αλλά καρτ.
Η ευθυγράμμιση είναι εργασία εμπρόσθιου συστήματος, και απαιτεί πτυχίο μηχανικού.
Κάποια φορά μου έφεραν ένα ‘χρέπι’. Δεν έβαλα χέρι, έκοψα ένα παραστατικό 1ε , (απαγορεύετε το δωρεάν) με διορία μια εβδομάδα. Τον έβαλα να υπογράψει με γκρίνια. Πήρα και από την άδεια το ΑΦΜ του. Μέσα από πρόγραμμα της ΓΓΠΣ μαθαίνεις σε δευτερόλεπτα ποιος είναι. Του είπα ότι το αργότερο σε μια εβδομάδα, θα μου το φέρει να το ελέγξω δωρεάν εάν το έφτιαξε αλλού, ή για να το φτιάξω. Δεν το έκανε και πήγα στην αστυνομία που του τηλεφώνησε.
Αυτά λέει ο νόμος και τα τηρώ κατά γράμμα.
Α.μαστορα μου ποιος ο λογος υπαρξης του σωματιου? τι εχει κανει στην πραγματικοτητα τα τελευταια 20 χρονια?
το 2001 τους ειχα πει να κανουμε κατι για τα πλυντηρια λιπαντηρια που κανουν σερβις και επισκευες, για τους μαυρους (οχι σε χρωμα) που εχουν συνεργεια στις πυλωτες τους και το μονο που εκαναν ηταν να σφυριζουν αδιαφορα.
λογο του οτι δεν εχω ξαναπατησει σε συγκεντρωση του σωματιου, πες μου σε παρακαλω τι εχουν κανει για τα μελη τους? -
Φίλε μου όταν συγκεντρώνετε η δύναμης του σωματίου, οι θιγόμενοι, αλλάζουν το ΔΣ. Σήμερα είναι όλοι εδώ και χρόνια ‘οπρελάτοι’. Αυτούς δεν τους συμφέρει να προστατευτούν οι ελεύθεροι!.
Α.
Περί Ευθυγραμμίσεων....