-
Καλά έχει παραγίνει η κατάσταση ή μου φαίνεται μόνο εμένα ρε παιδιά?
Το ένα στα 3 τρία αυτοκίνητα ειναι 3άρα BMW πια? 3άρες του 1990. του 1995,
του 2000, του 2001, του 2002, απίστευτο....
Ελληνες, Αλβανοί, Ρώσοι, γύφτοι, κουτσοί, στραβοί , όλοι με μια 3άρα μπέμπα πια....Προσοχή δεν το λέω ως κάτι κακό αναγκαστικά, απλά μου κένει πλέον μεγάλη εντύπωση...Από κάποιο σημείο και μετά πιστεύω όμως ότι και η εταιρεία αρχίζει και χάνει το κύρος και το γόητρό της όταν κάτι γίνεται τόσο μαζικό πια.... -
Ελληνες, Αλβανοί, Ρώσοι, γύφτοι, κουτσοί, στραβοί , όλοι με μια 3άρα μπέμπα πια....Προσοχή δεν το λέω ως κάτι κακό αναγκαστικά, απλά μου κένει πλέον μεγάλη εντύπωση...Από κάποιο σημείο και μετά πιστεύω όμως ότι και η εταιρεία αρχίζει και χάνει το κύρος και το γόητρό της όταν κάτι γίνεται τόσο μαζικό πια.... -
μηχανάκια
-
Τι σημαίνει 'κύρος' και 'γόητρο';
Δηλαδή αν ένας γύφτος αγοράσει Porsche θα πάψει η τελευταία να είναι ένα περίφημο σπορ αυτοκίνητο κορυφαίας ποιότητας;;; -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Δηλαδή αν ένας γύφτος αγοράσει Porsche θα πάψει η τελευταία να είναι ένα περίφημο σπορ αυτοκίνητο κορυφαίας ποιότητας;;;Φυσικα και θα παψει ναι ειναι (στην τοπικη αγορα) εαν κατι τετοιο γινει μαζικα, ειναι μεγαλο χτυπημα για το image μιας μαρκας,και οι αγοραστες της porsche ειναι ενιότε και ανθρωποι που δεν εχουν περασει τα 80χλμ/ώρα,και προφανως την εχουν αγορασει για αλλους λογους....
-
Παύει όμως να είναι status symbol.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δηλαδή αν ένας γύφτος αγοράσει Porsche θα πάψει η τελευταία να είναι ένα περίφημο σπορ αυτοκίνητο κορυφαίας ποιότητας;;;Φυσικα και θα παψει ναι ειναι (στην τοπικη αγορα) εαν κατι τετοιο γινει μαζικα, ειναι μεγαλο χτυπημα για το image μιας μαρκας,και οι αγοραστες της porsche ειναι ενιότε και ανθρωποι που δεν εχουν περασει τα 80χλμ/ώρα,και προφανως την εχουν αγορασει για αλλους λογους....
Και πού είναι το πρόβλημα. Η BMW αν ήθελε θα διάλεγε τους πελάτες της (όπως -υποτίθεται ότι- κάνει η Ferrari). Δεν το κάνει, άρα απευθύνεται στη 'μαζική αγορά'. Η Merc από την άλλη βγάζει και φορτηγά και νταλίκες. Έπαψε μήπως να είναι από τις καλύτερες γερμανικές φίρμες.
Το υποτιθέμενο κύρος βρίσκεται στην κεφάλα του κατόχου της εκάστοτε μάρκας. Καθόλου σπάνια δε, είναι αντιστρόφως ανάλογο της πραγματικής και ουσιαστικής ποιότητας του αυτοκινήτου (βλ. βρετανικές φίρμες). -
Πιστευω οτι , πολυ λογικα, το μονο που χρειαζεται (και απαιτουν οι εταιριες) για να αγορασεις ενα αυτοκινητο (οτι και αν ειναι αυτο) ειναι μερικα
-
Tα μηχανακια ειναι περισσοτερα! Οποτε βρισκεις κενο αναμεσα σε αυτοκινητα στην κινηση και 8ες να αλλα3εις λωριδα, παντα ερχεται ενα μηχανακι απο πισω να σε εμποδισει.
Οσον αφορα στις 3αρες, το 'ολοι 8ελουν να εχουν απο μια' ειναι μαλλον επιτυχια για την BMW.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
....Δυστυχώς, όπως τα λέει ο τίγρης είναι... Δεν μπορείς από τη μια να έχεις 'αυτοκίνητα του λαού' και από την άλλη να υπερτιμολογείς υπεραυτοκίνητα. Δεν κολλάει.
Κλασσική περίπτωση το Ζ, που αν έφερε σήμα Porsche θα κόστιζε τουλάχιστον 25% παραπάνω...Η Porsche το πλήρωσε στο παρελθόν με τα 924/44 και πιστεύω ότι θα το πληρώσει ξανά με το Μπαούλο. Αυτή τη φορά μπορεί να τα κατάφεραν περίφημα με τις πωλήσεις και να μην απειλούνται με πτώχευση αλλά ο χαρακτήρας της εταιρίας θα αλλάξει σημαντικά εξαιτίας του. Στη νοοτροπία του αγοραστή των σουπερκαρ η εικόνα ενός καγιέν κάθε 5 στενά τοποθετεί αυτόματα την Porsche 1 θέση κάτω σε σχέση με τους Ιταλούς. Χωρίς φυσικά να ανταποκρίνεται απόλυτα στην πραγματικότητα αυτό.
Οι ιταλοί που συντηρούν τη ferrari στη σφαίρα του άπιαστου νομίζω ότι δείχνουν περισσότερη διορατικότητα σε αυτό τον τομέα. Δεν είναι αυτονομοι και έχουν την άνεση βέβαια, θα μου πεις...
Η BMW, πάντως, ανέκαθεν έβγαζε και μικρομεσαία. Δε νομίζω ότι βλάπτει το ίματζ της ο μεγάλος αριθμός πωλήσεων. Κάθε άλλο μάλιστα...
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
γύφτοιΟι σχετικά οικονομημένοι (χωρίς να εξετάζω πως), έχουν αποκλειστικά BMW...
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
γύφτοι
Οι σχετικά οικονομημένοι (χωρίς να εξετάζω πως), έχουν αποκλειστικά BMW...
_
Ο βασιλιας τους ομως εχει παντα mercedes
-
σαφως περισσοτερα τα παπακια..
,αλλα εχει πηξει ο τοποσ απο Ε36 316, συνηθως ασπρες, μαυρες (ενιοτε διαφορα αλλα χρωματα)...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
σαφως περισσοτερα τα παπακια..,αλλα εχει πηξει ο τοποσ απο Ε36 316, συνηθως ασπρες, μαυρες (ενιοτε διαφορα αλλα χρωματα)...
Να' ναι καλά τα εισαγόμενα από Γερμανία 'χρέπια' των 3, 4, 5.000 ευρώ (για τα μαύρα και τα άσπρα λέω, όχι για τα ** άλλα χρώματα** ).
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
,αλλα εχει πηξει ο τοποσ απο Ε36 316, συνηθως ασπρες, μαυρες (ενιοτε διαφορα αλλα χρωματα)...
Να' ναι καλά τα εισαγόμενα από Γερμανία 'χρέπια' των 3, 4, 5.000 ευρώ (για τα μαύρα και τα άσπρα λέω, όχι για τα ** άλλα χρώματα** ).
Καλά εννοείται ότι οι μαντράδες κάνουν πάρτυ με τις 3άρες, κατεβάζουν όλη την σαβούρα της Γερμανίας με γυρισμένα κοντέρ....
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Εχουμε πλημμυρίσει στην εγκαθετίλα ρε!!!
-
Εδώ πάνω βρέχει πολύ πάντως.
-
γερμανια παντως επειδη οι μεταχειρισμενες 3αρες εχουν πεσει πλεον πολυ στη τιμη,
τις αγοραζουν συνηθως τουρκοι,αραβες,ελληνες ,με ηλικιες 20 με 30,
τις φορτωνουν με μεγαλες εξατμισεις,μεγαλα ζαντολαστιχα,υπερβολικα χαμηλωματα.
9 στις 10 φορες που ειδα 3αρα μεταχειρισμενη,δηλαδη μοντελα 1997 με 2003,ηταν καγκουρεμενες του κερατα,με νεαρους νοτιας καταγωγης
τη δεκαετια 80 ηταν τα γκολφακια στα φορτε τους με καγκουρεμα,δεκαετια 90 οι 3αρες,
και τελευταια δυστηχως αρχισαν να οργιαζουν με τις clk W208.παντως τα μηχανακια ειναι σαφως περισσοτερα απο τις 3αρες.
-
Μηχανάκια, εννοείται!
(αλλά και με τις 3ρες έχει αρχίσει να παραγίνεται, όντως... )
Τι έχουμε πιο πολλά στην Ελλάδα?Μηχανάκια ή 3άρες BMW?