-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Γιατι δεν παιρνεις ενα γιαρις ts λογω αξιοπιστιας?γιατί .... είναι ψηλό !!!!!
-
Καλο κ το ST αλλα εκτος του οτι ειναι παλιο μοντελο ειναι κ 2λιτρο,που σημαινει κοντα 400ευρω γ@μησι@τικ@ το χρονο...ε δε λεει!
Το οδηγησα τελικα σημερα το rallye!Το οδηγησα ειναι σχετικο βεβαια αφου μονο σε μια ευθεια το πηγα περα δωθε οποτε δε μπορω να εκφερω γνωμη για το στριψιμο του.Αυτο που μπορω να πω λοιπον ειναι οτι εκει που το Clio RS σε αντιστοιχο test drive με ενθουσιασε,το 207 μαλλον με προβληματισε.Το αυτοκινητο ειναι παρα πολυ ανετο,παρα πολυ αθορυβο,με πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης αλλα...δεν παει!!!Ή τουλαχιστον αυτη την αισθηση σου δινει!Η υστερηση του ειναι τραγικη,αφου πηγαινεις με 3η ή 4η κ 3-4Κ στροφες κ πατας γκαζι τερμα κ αυτο αποκρινεται μετα απο κανα δυο δευτερολεπτα(χωρις υπερβολη)!!!Τι να πω,δεν ξερω! Το εδωσα μια φορα απο 2α κ μεχρι τα 170-180 κ κοιτωντας το κοντερ εβλεπα οτι ανοιγει καλα αλλα δεν καταλαβαινες οτι πηγαινεις!Κ η μεγαλη απογοητευση ηταν στις ρεπριζ με 3η-4η απο μεσαιες στροφες που υποτιθεται λογο τουρμπο θα επρεπε να σε κολαει αλλα μονο αυτο δεν εκανε!!!Τι να πω,ισως να ειναι καθαρα θεμα αισθησης κ με βαση τα νουμερα να ειναι πραγματι καλο,ισως παλι να ειναι κ θεμα ανοιγματος(μονο 480χλμ ειχε),παντως εγω ψιλοαπογοητευτηκα...+οτι στις γρηγορες αλλαγες κατι κλοτσουσε!!!Αυτα... -
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Καλο κ το ST αλλα εκτος του οτι ειναι παλιο μοντελοΑυτό ναι.
ειναι κ 2λιτρο,που σημαινει κοντα 400ευρω γ@μησι@τικ@ το χρονο...ε δε λεει!
Αυτό όχι και τζάμπα εκνευρίζεσαι.
Δεν είναι 400 ευρώ γαμησιάτικα. Είναι 204 ευρώ επιπλέον των 168 που δίνεις μη γαμησιάτικα το χρόνο (=372 ευρώ). Δηλαδή 17 ευρώ το μήνα επιπλέον.
Αν δεν μπορεί κάποιος να διαθέσει 17 ευρώ τον μήνα για sport αυτοκίνητο επιδόσεων αξίας 20000Ε+ μάλλον κοροιδεύει τον εαυτό του.
Άσε που θα τα πάρει πίσω από τας βενζίνας.Έλεος με αυτή την πιπίλα.
-
Το επιδοσεων ειναι σχετικο, ο φιλος μαλλον λεει οτι με το 207 και πιο γρηγορος εισαι απο το φιεστα (απο αποψη μοτερ σε ευθεια) κα ιφυσικα γλυτωνεις αυτα τα 17 € το μηνα και τα τρως πασατεμπο, επισης αλλο να πληρωνεις ασφαλεια με 14 φορολογισημους αλλο για 11
-
Σιγα τη διαφορά που κάνουν οι φορολογήσιμοι.Το μεγαλύτερο ρόλο τον παίζει η τιμή αγοράς.Το ζμαρτ στα 700 κυβικα με 12700 τιμή αγοράς έχει ενα κλικ χαμηλότερη ασφάλεια απο το απελθόν γκετζ με παρόμοια τιμή αγοράς στα 1600 κυβικα.
GTI + 1
-
Υπάρχουν κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με το Fiesta 2.0 ST
Το Ραλί είναι ένα τουρμπάτο αυτοκίνητο που σημαίνει ότι μπρεί να παράγει την ίδια ιπποδύναμη από χαμηλότερο κυβισμό. Αυτό σημαίνει λιγότεροι ρύποι και λιγότερα τέλη κυκλοφορίας όσο και να τα μηδενίζετε. (1)
Μετά κάτι που παίζει τεράστιο ρόλο εφόσον έχουμε ίδιες βασικές επιδόσεις (όχι ρεπρίζ) είναι η ροπή. Το Ραλί βγάζει 24,8 κιλά στις μόλις 1400 στροφές ενώ το ατμοσφαιρικό 19,4 κιλά μόλις στις 4500 στροφές. (2)
Στα της τιμής το ένα κοστίζει 17900 τιμή καταλόγου και το άλλο 18700. Δεν είναι τεράστια η διαφορά αλλά λίγο από εδώ λίγο από εκεί...μαζεύονται τα ευρουλάκια. Και σε αυτά τα επίπεδα τιμών οι περισσότεροι σίγουρα δεν το φυσάνε το χρήμα. Να μιλάγαμε για 23+...να έλεγα τι ψειρίζεις την μαϊμού. (3)
Τέλος το ένα είναι 4αστερο (Φιέστα) το άλλο είναι 5αστερο. Λογικό εφόσον το ένα καινούριο και το άλλο πάει προς αλλαγή. Παίζει κ αυτό τον ρόλο του στον υποψήφιο αγοραστή. (4)
Εγώ πάντως το Ραλί θα χτύπαγα.
-
Εγώ αναφέρθηκα μόνο στον τομέα των τελών κυκλοφορίας, το οποίο βλέπω να τίθεται ως κριτήριο και σε αγορές αυτοκινήτων πολύ μεγαλύτερης αξίας.
Από κει και πέρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Για παράδειγμα στα επιχειρήματα του spike μπορώ να αντιπαραθέσω το μη απενεργοποιούμενο esp του 207 και το απενεργοποιούμενο( χωρίς την επιβάρυνση 900 ευρώ για μόντες ) esp του ST
Nα μιλήσω για το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ τιμόνι και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ επιλογέα του ST, εν ολίγοις για την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ αίσθηση που αποπνέει το ST κατά την οδήγησή του.
Να μιλήσω για το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και απόλυτα ρυθμίσιμο στήσιμο του ST.
Ακόμα και για τα 5 χρόνια εγγύησης που δίνει το ST.
Δεν θα μιλήσω όμως γιατί τότε...θα είμαι
Τέλος έχουμε να κάνουμε με ατμοσφαιρικό εναντίον τουρμπάτου με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον τομέα της αξιοπιστίας σε βάθος χρόνου.Εγώ το ραλύ δεν θα το χτύπαγα, γιατί αφενός είναι απαράδεκτο αισθητικά (η μουσούδα του 'αλα ανοιγμένη κονσέρβα' μου κάθεται άσχημα) και αφετέρου δεν θα άντεχα να ακούω τα σχόλια των κατόχων 106 ραλύ
Αν οπωσδήποτε ήθελα τουρμπίνα (που δεν ), θα περίμενα το gp abarth. Ακόμα κι αυτό με τα 120ps μου φαίνεται πιο τίμιο από το ραλύ λιονταράκι. -
Σεβαστό εννοείται...
αλλά πώς είναι τιμιότερο το Abarth και μάλιστα με τα 120 από την στιγμή που δεν έχει βγει ακόμα ; Τι εννοείς καταεχην τίμιο; Γιατί όλα τίμια είναι.
Σόρι αλλά μου φαίνεσαι λίγο προκατελλειμένος. Μην το πάρεις στραβά...
Επίσης δεν ξέρουμε ακόμα πόσο αξιόπιστο θα βγει το μοτέρ του αλλά πάλι προκαταλαμβάνεις...σε βάθος χρόνου μάλιστα.
Τελος η 5ετης εγγύηση είναι όντως ένα πλεονέκτημα...αλλά τι καλύπτει μετά τα 2 χρόνια; Τα πάντα; Δεν ξέρω ...ρωτάω.
-
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Εγώ αναφέρθηκα μόνο στον τομέα των τελών κυκλοφορίας, το οποίο βλέπω να τίθεται ως κριτήριο και σε αγορές αυτοκινήτων πολύ μεγαλύτερης αξίας.Από κει και πέρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Για παράδειγμα στα επιχειρήματα του spike μπορώ να αντιπαραθέσω το μη απενεργοποιούμενο esp του 207 και το απενεργοποιούμενο( χωρίς την επιβάρυνση 900 ευρώ για μόντες ) esp του ST
Nα μιλήσω για το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ τιμόνι και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ επιλογέα του ST, εν ολίγοις για την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ αίσθηση που αποπνέει το ST κατά την οδήγησή του.
Να μιλήσω για το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ και απόλυτα ρυθμίσιμο στήσιμο του ST.
Ακόμα και για τα 5 χρόνια εγγύησης που δίνει το ST.
Δεν θα μιλήσω όμως γιατί τότε...θα είμαι
Τέλος έχουμε να κάνουμε με ατμοσφαιρικό εναντίον τουρμπάτου με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον τομέα της αξιοπιστίας σε βάθος χρόνου.Εγώ το ραλύ δεν θα το χτύπαγα, γιατί αφενός είναι απαράδεκτο αισθητικά (η μουσούδα του 'αλα ανοιγμένη κονσέρβα' μου κάθεται άσχημα) και αφετέρου δεν θα άντεχα να ακούω τα σχόλια των κατόχων 106 ραλύ
Αν οπωσδήποτε ήθελα τουρμπίνα (που δεν ), θα περίμενα το gp abarth. Ακόμα κι αυτό με τα 120ps μου φαίνεται πιο τίμιο από το ραλύ λιονταράκι.Συμφωνω σε οτι λες περι πουσουδας του 207 (ειναι πολυ ασχημουλι γμτ ) απο την αλλη το φιεστακι ειναι πιο ομορφο (βασικα εινα ιγενικο ομορφο, όχι μονο πιο ομορφο) για τα σχολια των ελεινων 106κιδων...νταξ μωρε ποιος τους χεζει
Ενα σερβις στην τουρμπινα στα 60-80κ χλμ δεν ειναι και τοσο τραγικο αν αναλογιστης την διαφορα στις επιδοσεις...και το οφελος που εχεις απο το σηματακι και την ασφαλεια μεχρι να φτασεις αυτα τα χλμ
Επισης το φιεστακι εχει μεν λιγες στροφες τιμονιου, αλλα δεν μιλαει τοσο πολυ οσο το 106....το 207 δεν το εχω οδηγησει...ας μας πει καποιος που εχει οδηγησει το φιεστα και το 207!
Απο την αλλη ολοι ξερουμε...ειδικα οι πικραμενοι που εχουμε ατμοσφαιρικα οτι τα κωλοτουρμπο τα κοιτας και περνουν ροπη και αλογα, οποτε εχεις και απο εκει ενα πλεονεκτημα!
-
spike
Η 5 ετής εγγύηση καλύπτει τα μηχανικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μέρη του αυτοκινήτου.
Περί τιμίου, εννοώ ότι το GP 120 για τα 14000Ε που κοστίζει δεν είναι πολύ χειρότερο από το 207 ραλύ και τα 18000Ε. Το 207 υπόσχεται δλδ περισσότερα και λόγω τιμής και λόγω ιστορίας, τα οποία δεν ξέρω αν μπορεί και να τα υποστηρίξει. Σαφώς υποκειμενική άποψη.
Νikos997
Όσοι αγοράζουν τέτοιου είδους αυτοκίνητα θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν τί θέλουν. Δεν χωράνε σ'ένα καλάθι όλα. Σαφώς και το ST είναι σχολείο για αρχάριους όσον αφορά την sport οδήγηση, αλλά το σχολείο έχει και δίδακτρα (τέλη, ασφάλιστρα). Είναι κρίμα να το απορρίπτεις για 100 και 200 ευρώ το χρόνο.
ratanplan
Η ατμόσφαιρα είναι ΙΔΕΑ. Αν το καλοσκεφτείς μπορεί να υστερεί παντού σε σχέση με την τουρμπίνα, αλλά who gives a shit?
Εν προκειμένω νιώθω καλά που οδηγώ ένα αυτοκίνητο, του οποίου την εξέλιξη επιμελήθηκε επί διετίας το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας (team RS) με αποτέλεσμα ένα δεμένο σύνολο , κι ας πληρώνω το τίμημα στα φανάρια του Λαινόπουλου, στη Βούτα ή στη Μαύρη από τα εFθειαR.
Περνάω και μόνος μου καλά στον Διόνυσο, στο Σούνιο και όπου αλλού μπορώ να λοξοδρομήσωΥΓ: Υπόψιν, αν το ST φορούσε τον κινητήρα του focus I ST με τον μεταβλητό χρονισμό και τα 170 αλόγατα, τώρα θα μιλούσα από άλλη θέση ισχύος και στις ευθείες, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος σ'αυτή τη ζωή στα 20000Ε.
ΥΓ2: Υπόψιν νο2, ότι το ST μαμά είναι πάρααα πολύ φιμωμένο και στην εισαγωγή του και στην εξαγωγή του. Με ΦΠΕ τα δεδομένα αλλάζουν.
-
Επισης το φιεστακι εχει μεν λιγες στροφες τιμονιου, αλλα δεν μιλαει τοσο πολυ οσο το 106....το 207 δεν το εχω οδηγησει...ας μας πει καποιος που εχει οδηγησει το φιεστα και το 207!To τιμόνι του Fiesta ST είναι από τα καλύτερα που έχω οδηγήσει σε αυτοκίνητο της κατηγορίας του, και συνολικά (σε βάρος, πληροφόριση, αμεσότητα & ευκολία στα μαζέματα) μου άρεσε σαφώς περισσότερο και από του 207 και από του 106 - τα οποία, βέβαια, είναι η μέρα με τη νύχτα μεταξύ τους.
Καλο κ το ST αλλα εκτος του οτι ειναι παλιο μοντελο ειναι κ 2λιτρο,που σημαινει κοντα 400ευρω γ@μησι@τικ@ το χρονο...ε δε λεει!
Το οδηγησα τελικα σημερα το rallye!
....
Η υστερηση του ειναι τραγικη,αφου πηγαινεις με 3η ή 4η κ 3-4Κ στροφες κ πατας γκαζι τερμα κ αυτο αποκρινεται μετα απο κανα δυο δευτερολεπτα(χωρις υπερβολη)!!!Τι να πω,δεν ξερω!Εμένα την εντύπωση αυτή (ότι έχει αρκετά μεγάλη υστέρηση) μου την είχε δώσει το 207GT όταν το σανίδωνα με το στροφόμετρο μεταξύ 1500 και 2000 rpm. Μετά τις 3-4Κ μια χαρά ήταν (για τουρμπάτο, όχι για ατμόσφαιρα!), απλά τη ροπή που περίμενα να δω να εμφανίζεται 'με το καλημέρα' δεν την είδα στο συγκεκριμένο.
αναφέρθηκε κάπου η μέτρια αίσθηση του Rallye στις χαμηλές στροφές, είναι γνωστό πρόβλημα σε αυτόν τον κινητήρα και λύνεται με αναβάθμιση λογισμσικού στις αντιπροσωπείες. Μετά ο κινητήρας μεταμορφώνεται!
Ξέρεις περισσότερες λεπτομέρειες, Νίκο (τι ακριβώς αλλάζει με το λογισμικό στις παραμέτρους λειτουργίας του THP)?...
-
Ε σαν πολλά να λέμε.Καταρχάς συμφωνώ 100% με τον GTI.Κατα δεύτερον το 207 'ραλυ' απευθύνεται μόνο σε ΑΣΧΕΤΟΥΣ με το θέμα ΟΔΗΓΗΣΗΣ ενώ το εστι σε πυροβολημένους.Το εστι το εχω κάνει 2 καλές βολτίτσες και το γούσταρα πολύ (σίγουρα σε επίπεδο ουσίας μειονεκτεί σε σχέση με το 106 αλλά σε αίσθηση είναι μπροστα) ενώ το 207 είναι αηδία.Αλλού τα τιμόνια αλλού οι λεβιέδες αλλού η απόκριση. Καλό χρυσό και όμορφο,αλλά αν θές να γουστάρεις οδήγηση δεν παίρνεις 207 ραλυ-τζιτι.Θα ήθελα να οδηγήσω το αρσι αλλά δε το βλέπω.
Προφανώς όσοι θα...χτύπαγαν το 207 δεν έχουν ιστορία στο αντικείμενο αλλά μαζί τους για την απόφαση τους αυτή μιας και παίρνουν ενα φτηνό καλοφτιαγμένο και γρηγορούτσικο αυτοκίνητο με σπορ στοιχεία αντί για ενα παλιοφόκους 1.6 ή ενα παλιογκολφ τσι με 122 ψωράλογα.
-
-
Ο χρήστης offset έγραψε:
Ε σαν πολλά να λέμε.Καταρχάς συμφωνώ 100% με τον GTI.Κατα δεύτερον το 207 'ραλυ' απευθύνεται μόνο σε ΑΣΧΕΤΟΥΣ με το θέμα ΟΔΗΓΗΣΗΣ ενώ το εστι σε πυροβολημένους.Το εστι το εχω κάνει 2 καλές βολτίτσες και το γούσταρα πολύ (σίγουρα σε επίπεδο ουσίας μειονεκτεί σε σχέση με το 106 αλλά σε αίσθηση είναι μπροστα) ενώ το 207 είναι αηδία.Αλλού τα τιμόνια αλλού οι λεβιέδες αλλού η απόκριση. Καλό χρυσό και όμορφο,αλλά αν θές να γουστάρεις οδήγηση δεν παίρνεις 207 ραλυ-τζιτι.Θα ήθελα να οδηγήσω το αρσι αλλά δε το βλέπω.Προφανώς όσοι θα...χτύπαγαν το 207 δεν έχουν ιστορία στο αντικείμενο αλλά μαζί τους για την απόφαση τους αυτή μιας και παίρνουν ενα φτηνό καλοφτιαγμένο και γρηγορούτσικο αυτοκίνητο με σπορ στοιχεία αντί για ενα παλιοφόκους 1.6 ή ενα παλιογκολφ τσι με 122 ψωράλογα.
Αν αναφερεσαι για τα 106 ραλλύ εγω πλεον βπεπω οτι 8/10 οδηγους τους ειναι καγκουρες και τα ραλλυ καγκουρεμενα, ενω θα τα δεις να κινουνται στην πλειοψηφια τους στα δυτικα προαστια.
Οποτε για ποια ιστορια ραλλύ μου λες?
Και για να μην παρεξηγηθω, οσα παιδια γραφουν εδω ή στο 106 κλαμπ και εχουν ραλλυ, ανηκουν στα 2/10! -
Δεν εχω κανει γκαλοπ για τους οδηγους των αυτοκινήτων,εγώ μιλώ για τα ίδια τα αυτοκίνητα.Αν εννοείς κάτι άλλο εξήγησε το περαιτέρω.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
αμα συγκρινουμε 13αρι με 207 ειναι σα να κανεις σεξ με 2-3 προφυλακτικα το ενα πανω στο αλλο.Yπήρχε πρόβλημα να το κάνουν πόστερ το παραπάνω και η διαφημιστική τους πρότεινε αυτό:
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Ε σαν πολλά να λέμε.Καταρχάς συμφωνώ 100% με τον GTI.Κατα δεύτερον το 207 'ραλυ' απευθύνεται μόνο σε ΑΣΧΕΤΟΥΣ με το θέμα ΟΔΗΓΗΣΗΣ ενώ το εστι σε πυροβολημένους.Το εστι το εχω κάνει 2 καλές βολτίτσες και το γούσταρα πολύ (σίγουρα σε επίπεδο ουσίας μειονεκτεί σε σχέση με το 106 αλλά σε αίσθηση είναι μπροστα) ενώ το 207 είναι αηδία.Αλλού τα τιμόνια αλλού οι λεβιέδες αλλού η απόκριση. Καλό χρυσό και όμορφο,αλλά αν θές να γουστάρεις οδήγηση δεν παίρνεις 207 ραλυ-τζιτι.Θα ήθελα να οδηγήσω το αρσι αλλά δε το βλέπω.
Προφανώς όσοι θα...χτύπαγαν το 207 δεν έχουν ιστορία στο αντικείμενο αλλά μαζί τους για την απόφαση τους αυτή μιας και παίρνουν ενα φτηνό καλοφτιαγμένο και γρηγορούτσικο αυτοκίνητο με σπορ στοιχεία αντί για ενα παλιοφόκους 1.6 ή ενα παλιογκολφ τσι με 122 ψωράλογα.
Αν αναφερεσαι για τα 106 ραλλύ εγω πλεον βπεπω οτι 8/10 οδηγους τους ειναι καγκουρες και τα ραλλυ καγκουρεμενα, ενω θα τα δεις να κινουνται στην πλειοψηφια τους στα δυτικα προαστια.
Οποτε για ποια ιστορια ραλλύ μου λες?
Και για να μην παρεξηγηθω, οσα παιδια γραφουν εδω ή στο 106 κλαμπ και εχουν ραλλυ, ανηκουν στα 2/10!Μα αυτο τι σχεση εχει με το αμαξι και την ιστορια που εχει? Το κατα ποσο ειναι καλο ενα αμαξι δνε εχει να λεει απο το ποιος το αγοραζει μετα απο 10 χρονια που ειναι πιο φτηνο και απο Πικαντο.
Συμφωνω παντως με τον GTI οτι η ατμοδφαιρα ειναι ιδεα....να εισαι ντραφι ή παρνηθα ή να ανεβαινεις τον τυμφρηστο και το στροφομετρο να πλησιαζει τις 7500στροφες Σιγουρα πιο διασκεδαστικο...σκεψου ομως τους τουρμπατους που βγαινουν με 3κ στροφες απο τη στροφη πατανε και φευγουν μπροστα με τρελα κιλα ροπης κλπ κλπ...πιο αποτελεσματικο.
Προφανος και δεν με νοιαζουν τα δευτερολεπτα αλλα η αισθηση και η διασκεδαση για αυτο και δεν αλλαζω αμαξι, τωρα αν μου δινανε ενα EVO, κοματια να γινει θα το επαιρνα και ειναι και βρωμοτουρμπο
-
σκεψου ομως τους τουρμπατους που βγαινουν με 3κ στροφες απο τη στροφη πατανε και φευγουν μπροστα με τρελα κιλα ροπης κλπ κλπ...πιο αποτελεσματικο.Κ εγω ετσι νομιζα οτι θα ειναι το rallye αλλα δεν ειδα κατι τετοιο...
-
...σκεψου ομως τους τουρμπατους που βγαινουν με 3κ στροφες απο τη στροφη πατανε και φευγουν μπροστα με τρελα κιλα ροπης κλπ κλπ...πιο αποτελεσματικο.Μαλλον δεν εχεις οδηγησει κανα τωρινης γενιας τουρμπατο... Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα που λες...
Peugeot 207 Rallye