-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Καθομαι στην τερμα αριστερη που ειναι για οσους στριβουν. Και αμα εχει μεγαλη ουρα, καθομαι στην αριστερη λωριδα του δρομου, στην σειρα μου.
**
ΜΟΝΟ ΑΜΑ** το φαναρι ειναι ηδη πρασινο οταν φτανουμε σε αυτο, ΚΑΙ ο δρομος που θα μπουμε εχει 2+ λωριδες που σημαινει οτι δεν θα παρω την θεση κανενος και δεν θα αναγκασω κανεναν να κοψει για να μπω εγω, **ΚΑΙ **δεν ερχεται αλλος απο πισω που θα προχωρησει ισια στην αριστερη ωστε να τον φρεναρω οταν κοψω για να στριψω, κινουμαι παραλληλα με την λωριδα που στριβει και στριβω μαζι τους. Οταν πληρουνται ΟΛΕΣ αυτες οι προυποθεσεις που σημαινει οτι δεν θα ενοχλησω/εμποδισω κανεναν με την κινηση μου, ε τοτε δεν χρειαζεται να δημιουργουμε κινηση απο το πουθενα στοιβαζωντας αυτοκινητα σε μια γραμμη.IOANNISTSA
ο οδηγος που επιθυμει να προσπερασει περισσοτερα του ενος αυτοκινητα, μπορει να το πραξει παραμενωντας στην αριστερη λωριδα, εφ'οσον δεν προκαλει δυσχερεια στους οδηγους ταχυτερων οχηματων που πλησιαζουν απο πισω. Αυτο λεξη προς λεξη απο τον ΚΟΚ. Κοινως, κανε ακρη να περασω οταν μπορεις (οχι να σκοτωθεις πλακωνοντας στα φρενα), ακομα και αν αναγκαστεις να διακοψεις την προσπεραση σου και να την συνεχισεις μετα.
Αυτό που λες δεν ισχύει στην κυκλοφορία σε παράλληλες σειρές-στοίχους γιατί δεν υπάρχει η έννοια της προσπέρασης, και όλες οι λωρίδες χρησιμοποιούνται από τα οχήματα για αυτό και η κίνηση στους δρόμους αυτούς χαρακτηρίζεται έτσι, διαφορετικά θα έλεγε ότι «επιτρέπεται η κυκλοφορία σε παράλληλες σειρές εκτός της αριστερής που χρησιμοποιείται για προσπέρασμα»
**Άρα στην Αριστερή άμα δεν βραδυπορείς (Άρθρο 17, παράγραφος 10) κανένας δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να πας δεξιά στους δρόμους που περιγράφει με σαφήνεια το Άρθρο 17, Παράγραφος 8, Διάταξη α **
-
Οχι δεν εγινα καθολου κατανοητος. Δεν εχω δει πουθενα στον ΚΟΚ να λεει οτι αμα γεμισει η λωριδα στροφης, **πρεπει **να πας παρακατω. Αντιθετα λεει οτι οποιος θελει να στριψει αριστερα, φερνει το αυτοκινητο του στη αριστερη πλευρα του δρομου (οτι κανω εγω δηλαδη).
Οπως επισης λεει οτι **απαγορευεται **η διπλοσειρα, αυτο που κανει δηλαδη ο highfidelity. Και πανω απ΄ολα, περα απο νομους κλπ, ειναι γαιδουρια να μην περιμενεις στην σειρα σου και να περνας 5-10-15 αυτοκινητα ενω οι αλλοι οι μαλακες να περιμενουν υπομονετικα 2-3 φαναρια για να περασουν.
Τωρα εγινα κατανοητος?
-
Ο χρήστης IOANNISTSA έγραψε:
ο οδηγος που επιθυμει να προσπερασει περισσοτερα του ενος αυτοκινητα, μπορει να το πραξει παραμενωντας στην αριστερη λωριδα, εφ'οσον δεν προκαλει δυσχερεια στους οδηγους ταχυτερων οχηματων που πλησιαζουν απο πισω. Αυτο λεξη προς λεξη απο τον ΚΟΚ. Κοινως, κανε ακρη να περασω οταν μπορεις (οχι να σκοτωθεις πλακωνοντας στα φρενα), ακομα και αν αναγκαστεις να διακοψεις την προσπεραση σου και να την συνεχισεις μετα.
Αυτό που λες δεν ισχύει στην κυκλοφορία σε παράλληλες σειρές-στοίχους γιατί δεν υπάρχει η έννοια της προσπέρασης, και όλες οι λωρίδες χρησιμοποιούνται από τα οχήματα για αυτό και η κίνηση στους δρόμους αυτούς χαρακτηρίζεται έτσι, διαφορετικά θα έλεγε ότι «επιτρέπεται η κυκλοφορία σε παράλληλες σειρές εκτός της αριστερής που χρησιμοποιείται για προσπέρασμα»
**Άρα στην Αριστερή άμα δεν βραδυπορείς (Άρθρο 17, παράγραφος 10) κανένας δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να πας δεξιά στους δρόμους που περιγράφει με σαφήνεια το Άρθρο 17, Παράγραφος 8, Διάταξη α **
Στις περισσότερες περιπτώσεις που μου έχουν τύχει, αυτοί που κατασκηνώνουν στην αριστερή, κάθονται εκεί ακόμα κι αν δεν είναι κανείς στη δεξιά σε απόσταση 1 - 2 km.
Αυτό που εντάσσεται; -
αρθρο 17 παρ. 8
'8. Σε μονόδρομους και οδούς διπλής κατεύθυνσης, που υπάρχουν δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατοικημένες περιοχές και τρεις εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, επιτρέπεται η κυκλοφορία σε παράλληλες σειρές (στοίχους). Στην περίπτωση αυτήν, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνο, εφόσον δεν προκαλείται κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και δίνεται έγκαιρα προειδοποίηση, σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 2 του παρόντος Κώδικα.'
κατ'αρχας δεν υπαρχει αρθ17παρ8 α, β, γ κλπ. Αυτο ειναι το 8, τελος. Δευτερον δεν αναιρει αυτο που γραφει η παρ6 ακριβως απο πανω.
'Ο οδηγός, υποχρεούται μετά το προσπέρασμα, να επαναφέρει το όχημά του πλησίον του δεξιού άκρου του οδοστρώματος, χωρίς κίνδυνο γι' αυτούς που προσπερνά. Αν όμως κινείται σε οδόστρωμα με δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας κατά κατεύθυνση και προτίθεται να προσπεράσει περισσότερα από ένα οχήματα, μπορεί να παραμείνει στη λωρίδα που χρησιμοποιεί για το προσπέρασμα, αν η ενέργειά του αυτή δεν προκαλεί δυσχέρεια στους οδηγούς ταχύτερων οχημάτων που τον πλησιάζουν από πίσω.'. Που σημαινει οτι αμα ερχομαι πιο γρηγορα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να παραμεινεις στην αριστερη λωριδα. Κανεις ακρη να περασω.
Η κυκλοφορια σε παραλληλους στοιχους υπαρχει ως εννοια για να νομιμοποιει αυτους που πανε πιο γρηγορα απο δεξια, επειδη οι αριστεροτερες λωριδες ειναι πηγμενες. Αυτο δεν σημαινει οτι μπορεις να κατασκηνωνεις στην αριστερη επειδη πας πιο γρηγορα απο τους μεσαιους και την εχεις δει τροχομπατσακι που θα μπλοκαρει τον δρομο επειδη θεωρει οτι η δικια του ταχυτητα ειναι η σωστη και θα την επιβαλλει στους αλλους.
και στην τελικη, αμα δεν θες να κανεις ακρη ενω μπορεις, θα σε κανω με το ζορι. Εσυ θα βγεις χαμενος.
-
αρθρο 17 παρ. 8
'8. Σε μονόδρομους και οδούς διπλής κατεύθυνσης, που υπάρχουν δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατοικημένες περιοχές και τρεις εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, επιτρέπεται η κυκλοφορία σε παράλληλες σειρές (στοίχους). Στην περίπτωση αυτήν, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνο, εφόσον δεν προκαλείται κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και δίνεται έγκαιρα προειδοποίηση, σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 2 του παρόντος Κώδικα.'
κατ'αρχας δεν υπαρχει αρθ17παρ8 α, β, γ κλπ. Αυτο ειναι το 8, τελος. Δευτερον δεν αναιρει αυτο που γραφει η παρ6 ακριβως απο πανω.
'Ο οδηγός, υποχρεούται μετά το προσπέρασμα, να επαναφέρει το όχημά του πλησίον του δεξιού άκρου του οδοστρώματος, χωρίς κίνδυνο γι' αυτούς που προσπερνά. Αν όμως κινείται σε οδόστρωμα με δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας κατά κατεύθυνση και προτίθεται να προσπεράσει περισσότερα από ένα οχήματα, μπορεί να παραμείνει στη λωρίδα που χρησιμοποιεί για το προσπέρασμα, αν η ενέργειά του αυτή δεν προκαλεί δυσχέρεια στους οδηγούς ταχύτερων οχημάτων που τον πλησιάζουν από πίσω.'. Που σημαινει οτι αμα ερχομαι πιο γρηγορα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να παραμεινεις στην αριστερη λωριδα. Κανεις ακρη να περασω.
Η κυκλοφορια σε παραλληλους στοιχους υπαρχει ως εννοια για να νομιμοποιει αυτους που πανε πιο γρηγορα απο δεξια, επειδη οι αριστεροτερες λωριδες ειναι πηγμενες. Αυτο δεν σημαινει οτι μπορεις να κατασκηνωνεις στην αριστερη επειδη πας πιο γρηγορα απο τους μεσαιους και την εχεις δει τροχομπατσακι που θα μπλοκαρει τον δρομο επειδη θεωρει οτι η δικια του ταχυτητα ειναι η σωστη και θα την επιβαλλει στους αλλους.
και στην τελικη, αμα δεν θες να κανεις ακρη ενω μπορεις, θα σε κανω με το ζορι. Εσυ θα βγεις χαμενος.
ΥΓ Α και που΄σαι, εκει που λεει για παραλληλους στοιχους, μιλαει για αστικες
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι δεν εγινα καθολου κατανοητος. Δεν εχω δει πουθενα στον ΚΟΚ να λεει οτι αμα γεμισει η λωριδα στροφης, **πρεπει **να πας παρακατω. Αντιθετα λεει οτι οποιος θελει να στριψει αριστερα, φερνει το αυτοκινητο του στη αριστερη πλευρα του δρομου (οτι κανω εγω δηλαδη).Οπως επισης λεει οτι **απαγορευεται **η διπλοσειρα, αυτο που κανει δηλαδη ο highfidelity. Και πανω απ΄ολα, περα απο νομους κλπ, ειναι γαιδουρια να μην περιμενεις στην σειρα σου και να περνας 5-10-15 αυτοκινητα ενω οι αλλοι οι μαλακες να περιμενουν υπομονετικα 2-3 φαναρια για να περασουν.
Τωρα εγινα κατανοητος?
Ακου, ξέρω ότι δεν θα με ακούσεις, αλλά εγώ θα κάνω άλλη μια προσπάθεια...
Και ο τρόπος να περιμένεις αριστερά και ο δικός μου τρόπος, εμποδίζουν! Αυτό γιατί η Αμφιθέας έχει μικρό πλάτος εκεί και χωράει λίγα αυτοκίνητα να περιμένουν...
Εγώ προτείνω, από τη στιγμή που έχουμε κάποιους να περιμένουν για Αγ. Βαρβάρας και καποιους για Πραξιτέλους ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΑΕΙ ΝΑ ΣΤΡΙΨΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, αν κάνουν δύο σειρές. Θεωρώ πως αυτό το σύστημα θα δουλέψει ταχύτερα, μέχρι να δώσουν κάποια καλύτερη λύση!
Ποιανού την σειρά κλέβω έτσι; Κανενός, δεν τον εμποδίζω, δεν του παίρνω τη θέση, συνεχίζει την πορεία του κανονικά, απλά έχει το νου του μην πέσει πάνω μου, χώρο έχει μπόλικο! Εκτός αν είναι λεωφορείο ή φορτηγό, εκεί προφανώς δεν μπαίνω δίπλα του για να χωρέσει να στρίψει...
Ποιο ακριβώς είναι το κέρδος στην δική σου λύση; Τελικά δεν θα κλείσει το ρεύμα της Αμφιθέας;
Εμένα τι μου προτείνεις, να μένω αριστερά, να κλείνω το ρεύμα της Αμφιθέας , να περιμένω 3 πλάσιο χρόνο (μην ξεχνάμε πως λίγοι στρίβουν προς Πραξιτέλους, οι περισσότεροι πάνε Αγ. Βαρβάρας...), μόλις φτάνω στην στροφή, να πρέπει να προσέχω τριπλά μην έρθει κανένας άλλος από δεξιά για να πάει παράλληλα με εμένα, (υπολογίζοντας πως όπως οι περισσότεροι θα πάω για Αγ. Βαρβάρα), να προσέχω κι αυτούς που θα έρχονται από δεξιά για Πραξιτέλους, να προσέχω και τους πίσω, αφού θα έχω φρενάρει λόγω των παραπάνω, και όλα αυτά γιατί; Για να είμαι 'νομότυπος' και λιγότερο 'κατά Kacey' ζώον...
Είμαι ανοικτός σε πρόταση και καλοπροαίρετο διάλογο, αρκεί ν' αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα με ανοιχτό μυαλό και σύμφωνα με την πραγματικότητα που βιώνουμε εκεί έξω... Τώρα αφορισμοί, για ζωντανά και μαλακιούλες του τύπου, 'θα κάνεις ό,τι σου πω εγώ, γιατί έγω έχω δίκιο κι εσύ και οι ομοίοι σου είστε ζώα', ευχαριστώ πολύ, αλλά...πήραμε ήδη!
Ο Wagner προτείνει άλλο δρόμο, ξέρω το σημείο που λέει, αλλά δεν ξέρω πως να το προσεγγίσω από Αμφιθέας, όπως έρχομαι από Συγγρού... Βολεύει πολύ να βγει εκεί ερχόμενος από Ποσειδώνος, αλλά δεν βολεύει τόσο, γιατί κάνω κύκλο...Είναι το άτιμο το ρέμα Πικροδάφνης ανάμεσα που δυσκολεύει τα πράγματα... -
Ο χρήστης After έγραψε:
Φοβερο διημερο
Πραγματικα ολα τα κουλαδια βγηκαν στους δρομουςΑρχιζουμε λοιπον
ΖΩΟ ο ηλιθιος στην Α.Ο. που με το καφε mondeo του(αν θυμαμαι καλα), ειχε στησει σκηνη στην αριστερη λωριδα και δεν το κουναγε
Καπου 3 χιλιομετρα ημουν πισω του και ουτε με** κορνες ουτε με φλας ουτε με φωτα εκανε δεξια**Απο τον καθρεπτη του καταλαβα οτι ουτε που με ειχε δει
Ηλικια κατω των 60 παντως
Στο τελος βαρεθηκα και τον περασα απο δεξια
Πισω μου ηταν μια μερσεντες που ειχε δει την φαση, και μαλλον απο τα νευρα του αποφασισε να του παιξει και αυτος φωτα
Ο γλυκουλης μας ομως ουτε και τοτε εκανε δεξια, στην κοσμαρα του.
Τελικα περασε και αυτος απο δεξια
Ειλικρινα αν ειχα οπλο ηθελα να ηξερα αν ακουγε τον πυροβολισμο!!!ΑΡΧΙΖΩΟ ο βλακας με το santa fe που ενω γυριζαμε απο Πορτ Ραφτη(α.ο.) και ειχε ελεεινη κινηση, ειχε θρονιασει στην Λ.Ε.Α. και πηγαινε καμαρωτος καμαρωτος, θετοντας σε κινδυνο τα αλλα οχηματα
Τον παρακολουθουσα ωρα τωρα, που κορναρε κιολας για να κανουν στην ακρη(πιο αριστερα δηλαδη) ωστε να περασει η αφεντια του
Εγω στην δεξια λωριδα ετοιμος να στριψω δεξια για Περ.Υμηττου
Ελα ομως που στην Λ.Ε.Α. λιγο πιο κατω ειχε οχημα της Α.Ο. και επρεπε να κανει αριστερα(ηταν λιγο μπροστα μου)ΦΥΣΙΚΑ και δεν τον αφησα να μπει, με αποτελεσμα παραλιγο να παει να πεσει στο οχημα
Μετα μπηκε απο πισω μου, ειχε κολλησει, και με εβριζε
Εγω ειχα σκασει στα γελια
Πατησα γκαζι και εφυγαΦυσικα εμεινε να σερνετε στην αριστερη λωριδα
Εχει γεμισει ο τοπος κουλαδια/φονιαδες με SUV
Γεια σου βλαχο νεοελληναΦιλε After,ισως καποτε καταλαβεις οτι εισαι πραγματικο προβλημα για οποιον κυκλοφορει στους δρομους.
Χρησιμοποιεις ασκοπα την κορνα,προβαινεις σε αυτοδικιες και επικυνδυνες συμπεριφορες,και στο φιναλε κρινεις τους αλλους ως βλαχους νεοελληνες,προφανως γιατι εσυ συμπεριφέρεσαι ως διανοούμενος μεγαλωμένος στο Παρίσι -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
................Τι λες ρε μαστορα? Κακως κορναρουμε σε αυτον που κατασκηνωνει αριστερα και κακως δεν αφηνουμε να μπουν απο εκει που δεν πρεπει? Ε εσυ κατσε και περιμενε απο πισω.
................
οταν πας στην Αγ. Βαρβαρας πανω, περιμενεις αριστερα (ΟΣΟ ουρα και αν εχει), ή πας παλι δευτερη σειρα?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φοβερο διημερο
ΖΩΟ ο ηλιθιος στην Α.Ο. που με το καφε mondeo του(αν θυμαμαι καλα), ειχε στησει σκηνη στην αριστερη λωριδα και δεν το κουναγε
Καπου 3 χιλιομετρα ημουν πισω του και ουτε με** κορνες ουτε με φλας ουτε με φωτα εκανε δεξια**Απο τον καθρεπτη του καταλαβα οτι ουτε που με ειχε δει
Πισω μου ηταν μια μερσεντες που ειχε δει την φαση, και μαλλον απο τα νευρα του αποφασισε να του παιξει και αυτος φωτα
Ειλικρινα αν ειχα οπλο ηθελα να ηξερα αν ακουγε τον πυροβολισμο!!!ΑΡΧΙΖΩΟ ο βλακας με το santa fe που ενω γυριζαμε απο Πορτ Ραφτη(α.ο.) και ειχε ελεεινη κινηση, ειχε θρονιασει στην Λ.Ε.Α. και πηγαινε καμαρωτος καμαρωτος, θετοντας σε κινδυνο τα αλλα οχηματα
Τον παρακολουθουσα ωρα τωρα, που κορναρε κιολας για να κανουν στην ακρη(πιο αριστερα δηλαδη) ωστε να περασει η αφεντια του
Ελα ομως που στην Λ.Ε.Α. λιγο πιο κατω ειχε οχημα της Α.Ο. και επρεπε να κανει αριστερα(ηταν λιγο μπροστα μου)ΦΥΣΙΚΑ και δεν τον αφησα να μπει, με αποτελεσμα παραλιγο να παει να πεσει στο οχημα
Γεια σου βλαχο νεοελληναΦιλε After,ισως καποτε καταλαβεις οτι εισαι πραγματικο προβλημα για οποιον κυκλοφορει στους δρομους.
Χρησιμοποιεις ασκοπα την κορνα,προβαινεις σε αυτοδικιες και επικυνδυνες συμπεριφορες,και στο φιναλε κρινεις τους αλλους ως βλαχους νεοελληνες,προφανως γιατι εσυ συμπεριφέρεσαι ως διανοούμενος μεγαλωμένος στο ΠαρίσιΤiger θες και τα λες?
Μήπως είσαι κι εσύ απ αυτούς που νοικιάζουν την αριστερη λωρίδα?
Δεν εξηγείται αλλιώς η συμπεριφορά σου.Στα σπίτια ρε όσοι είναι κουλοί,έχουμε πήξει στη μλκία
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
................
οταν πας στην Αγ. Βαρβαρας πανω, περιμενεις αριστερα (ΟΣΟ ουρα και αν εχει), ή πας παλι δευτερη σειρα?
Δεν πάω ποτέ Αγ. Βαρβάρας, μένω Ελληνικό, με βολεύει να πάω από Πραξιτέλους, Εθελοντών, κάθετα στην Καλαμακίου και βγαίνω από το λόφο Πανί στην Αλίμου, μετά Λαμίας, Τιτάνων, και από τα στενάκια σπίτι μου..
Αν ήθελα να πάω Αγ. Βαρβάρας, **ΠΡΟΦΑΝΩΣ **θα περίμενα αριστερά! Αλλά ξαναλέω, για εμένα που θέλω να πάω Πραξιτέλους, είναι ακόμη και επικίνδυνο να περιμένω αριστερά! Θα έμενα αριστερά πάντως, αν ήξερα πως κανείς δεν θα έρθει να μου βγει από δεξιά, γιατί τότε κινδυνεύουμε να τρακάρουμε, επειδή εγώ αμέσως μετά το φανάρι θα θέλω να πάω δεξιά κι αυτός αριστερά...
Ούτε θα είχα πρόβλημα να περιμένω 2-3 λεπτά μέχρι να στρίψω, δεν είναι τραγικό!
Αλλά , όπως είναι ΣΗΜΕΡΑ τα πράγματα εκεί, και μετά από ώριμη σκέψη, η διπλή σειρά είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ , ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ και **ΑΚΙΝΔΥΝΗ **λύση ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Και συμπεριλαμβάνω κι όσους κινούνται στην Αμφιθέας προς παραλία. -
Πάντως όσες φορές οδηγώ αυτοκίνητο με φώτα Xenon, παρατηρώ πως όσοι βρίσκονται στην αριστερή κάνουν αμέσως δεξιά (χωρίς καν να τους έχεις πλησιάσει ή να παίξεις φώτα ή οτιδήποτε άλλο) με μεγαλύτερη συχνότητα από ότι όταν τους πλησιάζεις με αυτοκίνητο με συμβατικά φώτα. Ίσως το πιο έντονο φως τους φοβίζει ή το συνδέουν στο μυαλό τους ότι έρχεται κάτι 'γρήγορο'. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.
-
Θεωρω ζώα όσουν διπλώνουν σε εκινο το σημειο της αμφιθέας, αλλα το προτιμό απο το να κλείνουν την αριστερη λωρίδα, πόσα μετρα πριν απο ότι αν διπλωναν.
Οποιος κινητε στην αριστερη με 100-120-140 κλπ και δει απο πισω αλλο αμαξι με περισσοτερα χλμ, ειναι κοινη λογική ότι ΠΡΕΠΕΙ να κανει δεξια, δεν χρειαζεται καποιος νομος!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φοβερο διημερο
Χρησιμοποιεις ασκοπα την κορνα,προβαινεις σε αυτοδικιες και επικυνδυνες συμπεριφορες,και στο φιναλε κρινεις τους αλλους ως βλαχους νεοελληνες,προφανως γιατι εσυ συμπεριφέρεσαι ως διανοούμενος μεγαλωμένος στο Παρίσιγια την ταμπακιέρα δεν λες τίποτα όμως....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
αρθρο 17 παρ. 8'8. Σε μονόδρομους και οδούς διπλής κατεύθυνσης, που υπάρχουν δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατοικημένες περιοχές και τρεις εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, επιτρέπεται η κυκλοφορία σε παράλληλες σειρές (στοίχους). Στην περίπτωση αυτήν, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνο, εφόσον δεν προκαλείται κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και δίνεται έγκαιρα προειδοποίηση, σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 2 του παρόντος Κώδικα.'
**κατ'αρχας δεν υπαρχει αρθ17παρ8 α, β, γ κλπ. Αυτο ειναι το 8, τελος[/b]. Δευτερον δεν αναιρει αυτο που γραφει η παρ6 ακριβως απο πανω.
'Ο οδηγός, υποχρεούται μετά το προσπέρασμα, να επαναφέρει το όχημά του πλησίον του δεξιού άκρου του οδοστρώματος, χωρίς κίνδυνο γι' αυτούς που προσπερνά. Αν όμως κινείται σε οδόστρωμα με δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας κατά κατεύθυνση και προτίθεται να προσπεράσει περισσότερα από ένα οχήματα, [b]μπορεί να παραμείνει στη λωρίδα που χρησιμοποιεί για το προσπέρασμα, αν η ενέργειά του αυτή δεν προκαλεί δυσχέρεια στους οδηγούς ταχύτερων οχημάτων που τον πλησιάζουν από πίσω.**'. Που σημαινει οτι αμα ερχομαι πιο γρηγορα, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να παραμεινεις στην αριστερη λωριδα. Κανεις ακρη να περασω.
ΥΓ Α και που΄σαι, εκει που λεει για παραλληλους στοιχους, μιλαει για αστικες
Η παράγραφος 6, (Άρθρο 17 του Κ.Ο.Κ), αναφέρεται σε αυτόν που κάνει προσπέραση,
και όχι στον οδηγό του οχήματος που προπορεύεται,
που με την ενέργεια του αυτή προκαλεί ή όχι δυσχέρεια στους οδηγούς που τον πλησιάζουν από πίσω**Υπάρχει η δεν Υπάρχει, ιδού η Απορία **
Διάβασε πρώτα και μετά συζητάμε
http://www.yme.gov.gr/viewpage.php?section=249
[list:3jtw5ejm]Κώδικας Οδικής ΚυκλοφορίαςΣτη σελίδα αυτή θα βρείτε το κείμενο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
(νόμος 2696/1999),τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει με τα άρθρα 42
και 43 του νόμου 2963/2001 και του νόμου 3254/2004 καθώς και τις
τροποποιήσεις που επιφέρει ο νόμος 3542/2007 ( οι τροποποιήσεις
αυτές θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούνιο του 2007).Πατήστε εδώ για τα ισχύοντα πρόστιμα σε Ευρώ
Η άτυπη κωδικοποίηση του νέου Κ.Ο.Κ (ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2007) έχει κυκλοφορήσει από το ΥΜΕ σε έντυπη μορφή.
Μπορείτε να κατεβάσετε το .pdf αρχείο της κωδικοποίησης.
http://www.yme.gov.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf?PHPSESSID=644b4de05e87a83fc4957d1ac5e66957
(Απαγορεύεται η ολική ή μερική ανατύπωση του βιβλίου και των εικόνων
του με κάθε μέσο καθώς και η διασκευή , η προσαρμογή , η μεταροπή και
η κυκλοφορία του (’ρθρο 3 του ν.2121/1993) [/list:u:3jtw5ejm]και στην τελικη, αμα δεν θες να κανεις ακρη ενω μπορεις, θα σε κανω με το ζορι. Εσυ θα βγεις χαμενος.
Σε αυτήν την περίπτωση ειδικά εσένα θα σε άφηνα να με προσπέρασης και θα έκανα ακριβώς το ίδιο να δούμε εσύ θα πήγαινες δεξιά ?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι δεν εγινα καθολου κατανοητος. Δεν εχω δει πουθενα στον ΚΟΚ να λεει οτι αμα γεμισει η λωριδα στροφης, **πρεπει **να πας παρακατω. Αντιθετα λεει οτι οποιος θελει να στριψει αριστερα, φερνει το αυτοκινητο του στη αριστερη πλευρα του δρομου (οτι κανω εγω δηλαδη).Οπως επισης λεει οτι **απαγορευεται **η διπλοσειρα, αυτο που κανει δηλαδη ο highfidelity. Και πανω απ΄ολα, περα απο νομους κλπ, ειναι γαιδουρια να μην περιμενεις στην σειρα σου και να περνας 5-10-15 αυτοκινητα ενω οι αλλοι οι μαλακες να περιμενουν υπομονετικα 2-3 φαναρια για να περασουν.
Τωρα εγινα κατανοητος?
Κατανοητός ως προς τι? Ως προς το αν δημιουργείς πρόβλημα στους άλλους ή το αν καλώς το δημιουργείς αφού ο ΚΟΚ δεν προβλέπει κάτι διαφορετικό στην περίπτωση που έχει 'μπουκώσει' η σειρά που περιμένει να στρίψει αριστερά?...
Περιτό να πω ότι συμφωνώ όσον αφορά τη διπλοσειρά και με εκνευρίζει αφάνταστα όταν κάποιος 'ξύπνιος' πάει και χώνεται αντί να περιμένει στη σειρά του.
Αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι όταν έχει γεμίσει η σειρά που περιμένει να στρίψει αριστερά κι εσύ ΔΕΝ πας παρακάτω, παρά μπλοκάρεις 'αναγκαστικά' την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας όπου κινούνται όλοι αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν ευθεία, μεταφέρεις το πρόβλημά σου στους άλλους. Για να ΜΗΝ το κάνεις αυτό ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσεις ευθεία. Ο ΚΟΚ πουθενά δεν εστιάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση και το ότι θεωρητικά κανείς δε μπορεί να σου την πει με βάση τον ΚΟΚ δε σημαίνει και ότι δε μεταφέρεις το δικό σου πρόβλημα στους άλλους.
Τα λέω αυτά γιατί είχα την εντύπωση με βάση την αρχική σου απάντηση στον HighFidelity ότι είχες βρει εσύ τρόπο να έχεις σε κάθε περίπτωση και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο (=και να είσαι νόμιμος, και να μη μεταφέρεις το πρόβλημά σου στους άλλους οδηγούς) ενώ εκ των πραγμάτων όταν ο κόμπος φτάσει στο χτένι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο μόνος τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι να συνεχίσεις ευθεία και να βρεις άλλο δρόμο να σε βγάλει στον προορισμό σου - πράγμα που αν κατάλαβα καλά δεν κάνεις.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Φοβερο διημερο
Χρησιμοποιεις ασκοπα την κορνα,προβαινεις σε αυτοδικιες και επικυνδυνες συμπεριφορες,και στο φιναλε κρινεις τους αλλους ως βλαχους νεοελληνες,προφανως γιατι εσυ συμπεριφέρεσαι ως διανοούμενος μεγαλωμένος στο Παρίσιγια την ταμπακιέρα δεν λες τίποτα όμως....
Η ταμπακιερα λοιπον:
Ενας ανθρωπος οδηγει αργα στην αριστερη λωριδα.
Ενας οδηγός απο πισω κορναρει,χειρονομει, παιζει φωτα,φλας και γενικως γινεται κινουμενο τσιρκο και προκαλει εκνευρισμο στους παντες στον δρόμο καθως και στον εαυτο του, την στιγμη που ειναι κατι παραπανω απο σαφες οτι ο πρωτος οδηγος δεν εχει μεγαλη επαφη με το περιβαλλον.Στο δευτερο θεμα:
Ενας οδηγος οδηγει στην ΛΕΑ.Κανενα προβλημα,εκτος ισως απο τον ιδιο εαν ξαφνικα στενεψει ή χαθει η ΛΕΑ.
Απο πισω οδηγος αποφασιζει να τον κλεισει παρολλο που δεν ενοχλείται καθολου.Σε περιπτωση ατυχηματος ο πισω οδηγός μπορει εκτος απο τον δρομο, να 'κλεισει' τελικά και ενα σπιτι ασκοπα.Ποιος ειναι ο γαλαζοαιματος ευρωπαιος στην ιστορια μας που εγω δεν βλεπω πουθενα;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ενας ανθρωπος οδηγει αργα στην αριστερη λωριδα.
Ενας οδηγός απο πισω κορναρει,χειρονομει, παιζει φωτα,φλας και γενικως γινεται κινουμενο τσιρκο και προκαλει εκνευρισμο στους παντες στον δρόμο καθως και στον εαυτο του, την στιγμη που ειναι κατι παραπανω απο σαφες οτι ο πρωτος οδηγος δεν εχει μεγαλη επαφη με το περιβαλλον.Εάν δεν έχει επαφή με τον δρόμο να κάτσει σπιτάκι του.
Οι ευρωπαίοι δεν οδηγούν στην αριστερή παρά μόνο όταν θέλουν να προσπεράσουν.Στο δευτερο θεμα:
Ενας οδηγος οδηγει στην ΛΕΑ.Κανενα προβλημα,εκτος ισως απο τον ιδιο εαν ξαφνικα στενεψει ή χαθει η ΛΕΑ.
Απο πισω οδηγος αποφασιζει να τον κλεισει παρολλο που δεν ενοχλείται καθολου.Σε περιπτωση ατυχηματος ο πισω οδηγός μπορει εκτος απο τον δρομο, να 'κλεισει' τελικά και ενα σπιτι ασκοπα.Από την στιγμή που παρανομεί και προσπαθεί και να βγει από πάνω δεν του δίνω ΚΑΝΕΝΑ ελαφρυντικό (του οδηγού με το SUVλάκι)
Ποιος ειναι ο γαλαζοαιματος ευρωπαιος στην ιστορια μας που εγω δεν βλεπω πουθενα;
Κανένας...αλλά δεν μας ενδιαφέρει πώς αντιδρά το 'θύμα' αλλά ο 'θύτης'...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οι ευρωπαίοι δεν οδηγούν στην αριστερή παρά μόνο όταν θέλουν να προσπεράσουν.
Λάθος, σε δρόμο που δεν ορίζεται ως αυτοκινητόδρομος καθένας μπορεί να βρίσκεται στην αριστερή λωρίδα και να πηγαίνει μέχρι και με το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας της συγκεκριμένης οδού (το είδα στο Βερολίνο σε δρόμο τριών λωρίδων, απόρησα με τη συμπεριφορά αυτή και μου το εξήγησαν).
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Λάθος, σε δρόμο που δεν ορίζεται ως αυτοκινητόδρομος καθένας μπορεί να βρίσκεται στην αριστερή λωρίδα και να πηγαίνει μέχρι και με το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας της συγκεκριμένης οδού (το είδα στο Βερολίνο σε δρόμο τριών λωρίδων, απόρησα με τη συμπεριφορά αυτή και μου το εξήγησαν).
...το θέμα είναι ότι υποχρεούται να κάνει στην άκρη για να περάσει ταχύτερο όχημα.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
+1
Και στη Γερμανία και στην Αγγλία. Ειδικά στην τελευταία, κάθονται ευλαβικά στη λωρίδα τους με το όριο ταχύτητας και αν τους περάσεις από αριστερά (αντίστοιχα με το 'από δεξιά' εδώ), σου παίζουν τα φώτα και σου κορνάρουν.
Το ότι στην Ευρώπη ισχύει 'η αριστερή λωρίδα μόνο για προσπέρασμα' είναι λαϊκός μύθος (δεν ξέρω αν ίσχυε ποτέ, αλλά τώρα σίγουρα δεν ισχύει σε πολλές... καλές -ευρωπαϊκές- οικογένειες).
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#6]