-
Νασο, παρακαλω τα φωτα σου
- Η σκαστρα ηταν κολημενη επιτηδες ή χαλασμενη?
- Τι κερδιζει κανεις απο μια κολημενη σκαστρα. Η πιεση του τουρμπο δεν ειναι ελευθερη στο Ν?
Μου φαινεται οτι κατι εχω μπλεξει ρδω και θελω να το ξεκαθαρισω.
-
Εάν η σκάστρα,ήταν ταπωμένη,ο.κ,το δέχομαι εκτός αγώνα.
Εάν η σκάστρα ήταν χαλασμένη, κολλημένη καί μόνιμα ανοιχτή,το αυτοκίνητο χάνει δεν κερδίζει.
Εάν ήταν κλειστή,κάπου κερδίζει.
Όταν όμως χαλάνε,μένουν συνήθως ανοιχτές,με αποτέλεσμα,την μείωση της ιπποδύναμης.
Γιατί δεν την κόψατε,να δείτε σίγουρα τι γινόταν? -
Φίλοι μου θα μου επιτρέψετε να μην επεκταθώ. Διευκρινίζω μόνο, ότι ήταν μόνιμα κλειστή, όχι ανοιχτή.
-
Θανατηφόρο ατύχημα στη Ιταλία με αγωνιζόμενο. Η έρευνα ρίχνει ευθύνες στη χρήση Hans.
http://www.gonews.it/articolo_178072_La ... -Hans.html -
Αλλη πηγή ?
-
Καλησπέρα, βάλε στο google τις λέξεις : ballerini morte a rally
θα σου βγαλει πολλά άρθρα αλλά στα ιταλικά. -
Μετάφραση από Google Translate στα Αγγλικά:
According to the results of the investigation, Franco would not have had to die for the effects of the crash, but death would come to the incorrect operation of the Hans collar, which applies to the helmet to prevent whiplash and that, in this case, would result in the breaking of the skull base.
There would be pictures of the race that would testify to the fact that dancers had not secured properly the Hans collar having slightly loose belts and this is the first cause of the tragedy, but the conclusions of the judiciary would lead somewhere else. It also accused the organizer of the rally, Richard Heinen, for the failure to report the hole and the absence of guards on the wall where it crashed into the Clio. The family of dancers and insurance may bring a civil action against the ACI-CSAI in the eventual process.
'dancers' = μετάφραση του Ballerini
Από τα παραπάνω καταλαβαίνω ότι είχε χαλαρές ζώνες οπότε το HANS δεν λειτούργησε, το θέμα είναι αν λειτούργησε αρνητικά δηλαδή αν θα είχε αποφευχθεί η τραγική κατάληξη αν δεν είχε καθόλου HANS
Για να δούμε τι θα γίνει -
Ειλικρεινά από όσο διάβασα μπλεγμένη υπόθεση. Από ότι διάβασα, το ατυχημα έγινε το 2010 και με νεα εισαγγελική παραγγελία ξεθαψανε τον άμοιρο οδηγό και εγινε νεα νεκροψια. Και οι 2 ιατροδικαστές απεφανθησαν τον ιδιο λογο θανατου αλλά διαφωνουν στα αίτια. Ο ένας λέει λογω Hans , ο αλλος λογω σφοδρότητας της συγκρουσης.
Το θέμα είναι ότι σε τέτοιου είδους περιστατικά (που τίθονται θέματα χρήσης εξαρτημάτων και προδιαγραφών ασφαλείας) θα έπρεπε να υπάρχει παρέμβαση και γνωμάτευση και από τη FIA για ευνόητους λόγους. Τέτοια παρέμβαση δεν αναφερεται πουθενα
Αν διαβασω καποια νέα ειδηση για το τραγικο γεγονος θα το κοινοποιησω. -
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1772377#p1772377 και στη συνέχεια συζητήθηκε το εν λόγω δυστύχημα προ 3ετίας και μάλιστα είχαν τεθεί αμφιβολίες για το αν χρησιμοποιούσε σωστά το HANS.
-
Τελικά ξανααπελευθερωθηκε το θεμα με τη γραμματοσειρά, αρκεί το όνομα του οδηγού και του συνοδηγού (που θα ειναι με αυτη τη σειρα και απο τις δυο μεριες) να ειναι ευκρινως γραμμενα.
-
το αρθρο αφορα το θανατο του μπαλερινι που έγινε πριν 3 χρονια και ειναι αυτα που ισχυριζεται η εισαγγελια,δεν σημαινει οτι ειναι σωστα.ειχαν χτυπησει κοντρα σε ενα τοιχο απο την πλευρα του συνοδηγου με πολλα χιλιομετρα/ωρα
-
Εγκύκλιος 10 2013: Διαδικασίες τεχνικών ελέγχων
Εγκύκλιος 11 2013: Τεχνικοί κανονισμοί
Με πολύ γρήγορη διαγώνια ανάγνωση δεν είδα πολύ μεγάλες αλλαγές αλλά θα επανέλθω:
- Δεν παρατείνεται η ισχύς των συστημάτων ασφαλείας μένει στα 5+3 χρόνια
- Εξαιρούνται τα ιστορικά κατηγοριών 1, 2, 3 από το HANS
- Κατηγορίες στις ταχύτητες Sport (1600 και N/3), Τουρισμού (δίλιτρα και 1600 κιτ καρ), Μεγάλου Τουρισμού (34άρια στόμια αφού αυτό είναι το ζήτημα...) και Super Τουρισμού (38άρια στόμια και BTCC)
-
Καλό θα ειναι οι αναλλογες επιτροπές οταν θα δουν τους εξειδικευμενους τεχνικους κανονισμους να κανουν τις απαραιτητες διευκρινησεις μην εχουμε παλι 'θεματα'.
πχ
(απο την εγγυκλιο 11)
το 8.1.α.3, το 8.1.α.2, το 8,3 γενικώς... -
και μια που θα δουν πραγματα ας δουν και 'αυτο'....
πως το 'μετραμε'??? ως.... ενα??
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
και μια που θα δουν πραγματα ας δουν και 'αυτο'....πως το 'μετραμε'??? ως.... ενα??
Φίλε, led είναι ή ξένον!!!!!!....... και πόσο έχει, και ποιος το πουλαει?....... απίθανο για το Jimny!!!!..... τώρα με τον μακρύ στρόφαλο και της κοντές μπιέλες, θα οργώσει την Κορινθία…… για σαλιγκάρια και χόρτα!.
Α. -
Mαστορα LED ειναι....
Παει.... αναλλογα με το μεγεθος........ 'Βρωμαει' το ιτερνετ - ebay απο δαυτα... Γιατι εν Ελλαδι... τσιμπανε... -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Mαστορα LED ειναι....
Παει.... αναλλογα με το μεγεθος........ 'Βρωμαει' το ιτερνετ - ebay απο δαυτα... Γιατι εν Ελλαδι... τσιμπανε...
Πάντως 185watt με μετασχηματισμό ενέργειας 93%, πρέπει να σκοτώνει!.
Θα φωτίζει σαν 3 λάμπες 100watt σειράς Η!. (όχι χάλον).
Α. -
Απο φωτο που εχω δει ΠΟΛΥ παρπανω...
-
Αυτό το κόλπο είναι νόμιμο για κυκλοφορία στο δρόμο ?
-
οσο και 8 προβολεις αγνωστων βαττ
- Νασο δεν το εχω ψαξει......
Φανταζομαι οτι ως πολυ καινουργιο gatzet νομολογια δεν πρεπει να υπαρχει...
εδω δεν υπαρχει ( στην Ελλαδα ετσι???) νομολογια για τα retrofit xenon....
- Νασο δεν το εχω ψαξει......
TEΧNΙΚΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΠΟΣΤ KAI OXI MONON