-
Ωραίο πράμα
Βάσεις καθισμάτων νορμαλ και καθίσματα εποχής αλλα το χάνς χανς ! -
Ε τότε βάλε και πέτσινο κράνος με goggles
-
Εγω θα πω Hans Dietrich Genscher Δημητρακη!
German rules! Και φέτος που θα τρέξω μαυροσουβαλα ο γιαπωνεζος κοκοκο;
Τέλος πάντων συμφωνώ και μαζί σου συμφωνώ και με το Λωρη. Σωστό το προαιρετικό αλλα και η ασφάλεια ασφάλεια!
Δεν θα τρέξω έναν αγώνα και θα πάρω ένα ακριβό ελαφρύ. Δεν ξέρεις ποτε θα σου τύχει ...
Υγ φέτος γνωστό αγαπητό πλήρωμα δήλωνε ιστορικο το Ε του, γιατι δεν είχε Hans... -
Ο χρήστης Stoukerman έγραψε:
Ωραίο πράμα
Βάσεις καθισμάτων νορμαλ και καθίσματα εποχής αλλα το χάνς χανς !και οχι μονον , πες τα γιατι τα ζομπι που στην ουσια ειναι ξερολες με παροπιδες δεν παιζοντε ....γιαυτο και δεν συμετεχουν στις αρλουμπες τους ,ανθρωποι με γνωσεις και αντιληψη που διαβαζουν και γελανε .
-
Ωραίο πράμα
Βάσεις καθισμάτων νορμαλ και καθίσματα εποχής αλλα το χάνς χανς !
Και βεβαίως είναι οξύμωρο σχήμα αυτό που περιγραφείς…
Θα ήθελα όμως να δω, πώς ο ΤΕ που θα περάσει ένα αλαμπουρνέζικο τέτοιο συνονθύλευμα, θα ‘καθαρίσει’ σε περίπτωση ατυχήματος……
Χάρες εναντίων της ασφάλειας, για ξεκ@υλομα, για μένα είναι αδιανόητες. Πάρτε την ευθύνη και πηγαίνετε γρήγορες βόλτες, μα μακριά από αγώνες. Στους αγώνες την ευθύνη για την ζωή σας, και της οιονδήποτε στραβοτιμονιές σας, την έχει άλλος.
Όσο για την FIA….. πόσος καταμερισμός ευθύνης τους βαρύνει?. Αυτοί σε περίπτωση που κοκκινίσουν τα βράχια, θα θεσμοθετήσει κατόπιν εορτής…..
Όσο για το ιστορικό, που συναγωνίζεστε με τον ένα η άλλο τρόπο τα σύγχρονα γρήγορα, θα έπρεπε ο όρος ιστορικό να είναι μόνον εξωτερικά. Στον χώρο του πληρώματος θα έπρεπε να είναι πανομοιότυπα με τα σύγχρονα. Όποιου δεν αρέσει, να πάει στα regularity!!!.....
Βεβαίως αυτό προϋποθέτει η τεχνική αρχή του σπορ, να τα έχει τετράγωνα….. χωρίς στρογγυλεμένες γωνίες…..
Και μην μπερδεύουμε τα σπίτια με το κόκκινο φως απέξω, με τους αγώνες αυτοκινήτου, δεν είναι της ιδίας χρήσης…..
Πολλές φορές σκάτε γάιδαρο…..
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ωραίο πράμα
Θα ήθελα όμως να δω, πώς ο ΤΕ που θα περάσει ένα αλαμπουρνέζικο τέτοιο συνονθύλευμα, θα ‘καθαρίσει’ σε περίπτωση ατυχήματος……Μαστορα
Αν 'αυτο' επιτρεπεται στους κανονισμους τοτε ο ΤΕ ειναι οκ..
Ο ΤΕ δεν αποφασιζει τους κανονισμους - μονο τους εφαρμοζει. -
- Η χρήση αναγνωρισμένων καθισμάτων σύμφωνα με το τρέχον Παράρτημα J (άρθρο 253.16) ή παλαιότερα J ή αγωνιστικών καθισμάτων της εποχής [§ 5.22]. Τα προσκέφαλα συνιστώνται για όλα τα αυτοκίνητα [§ 5.16]. Απαγορεύεται η χρήση καθισμάτων του κατασκευαστή.
Αρα καθίσματα παραγωγής εποχής ΔΕΝ επιτρέπονται, μόνο αγωνιστικά εποχής και μοντέρνα. Τα προσκέφαλα δεν είναι υποχρεωτικά.
Οι νορμάλ βάσεις επιτρέπονται και στα ιστορικά και στα μοντέρνα, οπότε δεν τίθεται θέμα επ΄αυτού.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Ωραίο πράμα
Θα ήθελα όμως να δω, πώς ο ΤΕ που θα περάσει ένα αλαμπουρνέζικο τέτοιο συνονθύλευμα, θα ‘καθαρίσει’ σε περίπτωση ατυχήματος……Μαστορα
Αν 'αυτο' επιτρεπεται στους κανονισμους τοτε ο ΤΕ ειναι οκ..
Ο ΤΕ δεν αποφασιζει τους κανονισμους - μονο τους εφαρμοζει.
και δεν περίμενα καλέ μου φίλε, να σχολιάσεις το κερασάκι στην τούρτα και μόνον…..
Όσο και την νομική καλύψει ενός τεχνικού εφόρου, που τηρεί κατά γράμμα τερατουργήματα, κακώς θεσμοθετημένα, και στα ατυχήματα κοιτάζει απέναντι σφυρίζοντας αδιάφορα, και δεν αναφέρετε για την αιτία. Αυτός δεν τα βλέπει στον ύπνο του….. είναι ο ‘αρεστός’.
Περίμενα να με διορθώσεις σε θέματα ουσίας, γιατί δεν έχω το αλάνθαστο του Πάπα.
Όμως σαφώς έγραψα να ‘καθαρίσει’ και όχι να αθωωθεί, με βάση κακώς θεσμοθετημένων κανονισμών, κατά την κρίσει μου πάντοτε.
Και δεν χρειάζεται να τρέξεις γυμνός γύρο από ένα δέντρο με 185999 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο για να αυτοαπαφτοθείς , μα και με πολύ λιγότερη ταχύτητα χωρίς συστήματα ασφάλειας παθαίνεις το ίδιο!!!!.... παράφραση από κείμενο του Einstein…...
Α. -
Δεν εχω ΤΟΣΑ χρονια στο χωρο οσο εσυ, ο Νασος κ.λ.π. ωστε να σχολιασω 'τα παρακατω'
Στο βαθμό που με αφορά 'οτι νομιζα' το εχω εκφρασει και εδω μεσα και δια ζωσης πολλάκις...το μονο που μου ερχεται στο μυαλό και θα ηθελα να το πω, ειναι οτι οι κανονισμοι ΠΡΕΠΕΙ να γινουν απλοι...
και το ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ πρεπει να αποκτησουν ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, δηλ τι εχουμε και που θελουμε να παμε. τι αγωνες θελουμε και τι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να εχουμε....
κι αυτα σε χ χρονικό οριζοντα... -
Δεν εχω ΤΟΣΑ χρονια στο χωρο οσο εσυ, ο Νασος κ.λ.π. ωστε να σχολιασω 'τα παρακατω'
Στο βαθμό που με αφορά 'οτι νομιζα' το εχω εκφρασει και εδω μεσα και δια ζωσης πολλάκις...το μονο που μου ερχεται στο μυαλό και θα ηθελα να το πω, ειναι οτι οι κανονισμοι ΠΡΕΠΕΙ να γινουν απλοι...
και το ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ πρεπει να αποκτησουν ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, δηλ τι εχουμε και που θελουμε να παμε. τι αγωνες θελουμε και τι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να εχουμε....
κι αυτα σε χ χρονικό οριζοντα...
«το μονο που μου ερχεται στο μυαλό και θα ηθελα να το πω, ειναι οτι οι κανονισμοι ΠΡΕΠΕΙ να γινουν απλοι...
και το ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ πρεπει να αποκτησουν ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,», και συμπληρώνω σταθερή δομή και προοπτική μέλλοντος. Σίγουρα να καλύπτει τους πολλούς και όχι τους λίγους……«τι αγωνες θελουμε και τι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να εχουμε....». και εάν θέλουμε, μα δεν έχουμε χρήματα για την ασφάλεια, τότε κατά την γνώμη μου, δεν πρέπει να έχουμε αγώνες…..
Α. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
- Η χρήση αναγνωρισμένων καθισμάτων σύμφωνα με το τρέχον Παράρτημα J (άρθρο 253.16) ή παλαιότερα J ή αγωνιστικών καθισμάτων της εποχής [§ 5.22]. Τα προσκέφαλα συνιστώνται για όλα τα αυτοκίνητα [§ 5.16]. Απαγορεύεται η χρήση καθισμάτων του κατασκευαστή.
Αρα καθίσματα παραγωγής εποχής ΔΕΝ επιτρέπονται, μόνο αγωνιστικά εποχής και μοντέρνα. Τα προσκέφαλα δεν είναι υποχρεωτικά.
Οι νορμάλ βάσεις επιτρέπονται και στα ιστορικά και στα μοντέρνα, οπότε δεν τίθεται θέμα επ΄αυτού.
Βρε Νασσο έχεις δει το J πχ του 1961 ? Λέει κάτι για ομολογκε καθίσματα η βάσεις ? Παραγωγής ήταν τότε όλα! απλά τονίζω το παράλογο να επιτρέπονται στους κανονισμούς καθίσματα 50ετιας (όπως και στο Κ άλλωστε ) αλλα σε εθνικό επίπεδο να παίζει αυστηροτερα μόνο Hans.
-
Βρε Νασσο έχεις δει το J πχ του 1961 ? Λέει κάτι για ομολογκε καθίσματα η βάσεις ? Παραγωγής ήταν τότε όλα! απλά τονίζω το παράλογο να επιτρέπονται στους κανονισμούς καθίσματα 50ετιας (όπως και στο Κ άλλωστε ) αλλα σε εθνικό επίπεδο να παίζει αυστηροτερα μόνο Hans.
Αγαπητε Stoukerman,
Παρακολουθω την κουβεντα σας οσο αφορα το Hans και εχω να σας πω δυο πραγματα.
- Μπορει η FIA να μην το εχει σαν υποχρεωτικο για τα ιστορικα, στο Ιστορικο Ακροπολις ομως περυσι, ολοι οι ξενοι το χρησιμοποιουσαν. Δεν προβληματιζεσαι οτι μπορει να ξερουν κατι παραπανω απο τους Ελληνες πολεμιους του συστηματος ?
- Κατοπιν εισηγησης της επιτροπης ιστορικων, δοθηκε παραταση (κακως) μεχρι 01.07.12 για την εφαρμογη του μετρου. Αυτο, θα επρεπε να το γνωριζεις, πριν και αν γραψεις τα πιο πανω.
- Πιστεψτε με, ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ KAI ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ !!!!!!
Τι αλλο να γραψω ?
Φιλικα,
'el-em'
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Αγαπητε Stoukerman,
- Μπορει η FIA να μην το εχει σαν υποχρεωτικο για τα ιστορικα, στο Ιστορικο Ακροπολις ομως περυσι, ολοι οι ξενοι το χρησιμοποιουσαν. Δεν προβληματιζεσαι οτι μπορει να ξερουν κατι παραπανω απο τους Ελληνες πολεμιους του συστηματος ?
- Κατοπιν εισηγησης της επιτροπης ιστορικων, δοθηκε παραταση (κακως) μεχρι 01.07.12 για την εφαρμογη του μετρου. Αυτο, θα επρεπε να το γνωριζεις, πριν και αν γραψεις τα πιο πανω.
Τι αλλο να γραψω ?
Φιλικα,
'el-em'
Αν διαβάσεις προσεκτικά ποτέ δεν είπα ότι το χανς δεν πρεπει να είναι υποχρεωτικό η χρήσιμο, για αυτό είναι ήλιου φαεινοτερο.
άρα τα σημεία 1 , 3 ανωτερω είναι εκ των Ουκ άνευ.2 παρατηρήσεις : δεν έχω καμμιά υποχρέωση να γνωρίζω τίποτα η αρχή έχει υποχρέωση να με ενημερώσει και δεν είδα τίποτα σε σάιτ της ομάε η καμμιά ανακοίνωση, τώρα αν θα έπρεπε να σε παίρνω τηλέφωνο πριν πόσταρω έχω καλύτερα πράματα nα κάνω
Υποδείξεις για το τι θα γράφω και ποτε δεν δέχομαι απο κανένα κυρίως αν δεν κατανοεί τι γράφω. -
«Μπορει η FIA να μην το εχει σαν υποχρεωτικο για τα ιστορικα, στο Ιστορικο Ακροπολις ομως περυσι, ολοι οι ξενοι το χρησιμοποιουσαν»
Σίγουρα γιατί αυτοί, έχουν γνώση τι σημαίνει αυτονόητο.
«Κατοπιν εισηγησης της επιτροπης ιστορικων, δοθηκε παραταση (κακως) μεχρι 01.07.12 για την εφαρμογη του μετρου.»
Και εάν μου επιτρέπεις δίπλα στο «(κακώς)», θα έγραφα και εγκληματικό. Και θα ήθελα με μεγάλα γράμματα τα ονόματα των εισηγητών. Σίγουρα παίζουν το παιχνίδι, για να γεμίζουν συμμετοχές, και να εισπράττουν παράβολα.
Και ρωτάω ποίοι έδωσαν την παράταση?
Υπέγραψαν οι εισηγητές επίσημο χαρτί, ότι είναι νομικά και υλικά υπεύθυνοι, σε περίπτωση ατυχήματος?.
Οι ασφαλιστικές εταιρίες, πως αποδέχονται να ασφαλίσουν, παράτυπες καταστάσεις, δεν βάζουν όρους?. Όλοι στο κόλπο…… θα κάνω ερώτηση.
Και έτσι εν κατακλείδι συμπεραίνω, ότι το ανθρώπινο κρέας των αγωνιζομένων, εκλαμβάνετε σαν ‘κατμάς’ από ορισμένους άρπαγες. Μα έτσι φαίνετε ότι αντιμετωπίζουν και το δικό τους κρέας ορισμένοι…..«δεν έχω καμμιά υποχρέωση να γνωρίζω τίποτα η αρχή έχει υποχρέωση να με ενημερώσει και δεν είδα τίποτα σε σάιτ της ομάε η καμμιά ανακοίνωση, τώρα αν θα έπρεπε να σε παίρνω τηλέφωνο πριν πόσταρω έχω καλύτερα πράματα nα κάνω
Υποδείξεις για το τι θα γράφω και ποτε δεν δέχομαι απο κανένα κυρίως αν δεν κατανοεί τι γράφω.»
Σίγουρα συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα σου. το ενημερωτικό κενό, κραυγαλέα υποδεικνύει, της άνομες σκοπιμότητες. Δεν θέλουν να ξέρουμε, για να μην τους ξεμπροστιάζουμε….
Ευτυχώς που κάποιοι βοηθάμε στην ενημέρωση, όση είναι αυτή.
Σίγουρα το δημοκρατικό 4Tforum, μας έχει δόση την ελευθερία του λόγου μας.
Όπως και σίγουρο είναι, οι γνωρίζοντες, να κατανοούν αυτούς που δεν γνωρίζουν, και να βάζουν πλάτη προς την κατεύθυνση αυτή….
Φιλικά
Antonis-team. -
Αγαπητε Stoukerman,
Τι αλλο να γραψω ?
Φιλικα,
'el-em'
Αν διαβάσεις προσεκτικά ποτέ δεν είπα ότι το χανς δεν πρεπει να είναι υποχρεωτικό η χρήσιμο, για αυτό είναι ήλιου φαεινοτερο.
άρα τα σημεία 1 , 3 ανωτερω είναι εκ των Ουκ άνευ.2 παρατηρήσεις : δεν έχω καμμιά υποχρέωση να γνωρίζω τίποτα η αρχή έχει υποχρέωση να με ενημερώσει και δεν είδα τίποτα σε σάιτ της ομάε η καμμιά ανακοίνωση, τώρα αν θα έπρεπε να σε παίρνω τηλέφωνο πριν πόσταρω έχω καλύτερα πράματα nα κάνω
Υποδείξεις για το τι θα γράφω και ποτε δεν δέχομαι απο κανένα κυρίως αν δεν κατανοεί τι γράφω.Πολυ ευεξαπτος εισαι !!!
Μαλλον εσυ δεν κατανοεις τι γραφεις !!
Οι ιστορικοι εχετε μια επιτροπη, η οποια φροντιζει για τα θεματα που σας απασχολουν. Εσεις που εισαστε οι αμεσα ενδιαφερομενοι, δεν θα επρεπε να ενδιαφερθειτε και να ρωτησετε την αντιστοιχη επιτροπη ? Ενταξει, μπορει ακομη να μην εχει βγει καποια επισημη ανακοινωση, διοτι ειναι αποφαση της προηγουμενης εβδομαδος.
Στελεχος αυτης της επιτροπης, εκανε αγωνα ζωης για να αναβληθει η υποχρεωτικη χρηση του Hans μεχρι τις 01.07.12.
Τι θα αλλαξει την 1η Ιουλιου ?
Η εφαρμογη του Hans μετα τα μεσα του καλοκαιριου, θα ειναι πιο ευκολη στα αυτοκινητα που εχουν το προβλημα ?
Θα ειναι πιο ανετοι οικονομικα οι ιδιοκτητες των αυτοκινητων αυτων ?Φιλικα,
'el-em'
-
Κυριε Μελετόπουλε μια ερωτηση.
Ειναι το 'ελατωμα μου' οτι δεν ξερω να το ρωταω και να μην ντρεπομαι γι αυτο.Το Χ ιστορικό 'στην εποχη' του ετρεχε 'οπως ειναι' με χωρις hans κ.λ.π.
Σημερα παλι τρεχει ( φανταζομαι καποια κλικ πιο κατω) σε ασφαλεστερες συνθηκες απο 'τοτε'
Οι παρεμβασεις ασφαλειας μπορουν εν δυναμη να ακυρωσουν εν μερη την αυθεντικοτητα του.
Χαριτολογόντας φανταζεστε ενα Ford T με cage?Απο την αλλη καταλαβαινω και την απαιτηση για μεγιστη προστασια του πληρωματος
αν οντως αυτο ειναι που θελει η Ομοσπονδια ( αυτο που πιο πανω ελεγα 'φιλοσοφία') δεν ειναι καπως αυτα αντικρουομενα??Να ζηταμε δηλαδη απο ενα 'αρχαιο' αυτοκινητο κατι, για το οποιο οταν φτιαχτηκε, δεν προβλεπόταν...
Ξαναλεω , σαφως και κατανοω τα θεματα ασφαλειας. Μηπως αυτο πρεπει ξεκαθαριστει οτι ειναι δηλ η φιλοσοφία της ομοσπονδιας 'κι ας τρεχουν 5 αυτοκινητα' ( καθ' υπερβολή ), κι αυτα που δεν πληρουν τοις προδιαγραφες ας τρεχουν πχ ρεγκουλαριτυ..
Ευχαριστω
-
Κυριε Μελετόπουλε μια ερωτηση.
Ειναι το 'ελατωμα μου' οτι δεν ξερω να το ρωταω και να μην ντρεπομαι γι αυτο.Το Χ ιστορικό 'στην εποχη' του ετρεχε 'οπως ειναι' με χωρις hans κ.λ.π.
Σημερα παλι τρεχει ( φανταζομαι καποια κλικ πιο κατω) σε ασφαλεστερες συνθηκες απο 'τοτε'
Οι παρεμβασεις ασφαλειας μπορουν εν δυναμη να ακυρωσουν εν μερη την αυθεντικοτητα του.
Χαριτολογόντας φανταζεστε ενα Ford T με cage?Απο την αλλη καταλαβαινω και την απαιτηση για μεγιστη προστασια του πληρωματος
αν οντως αυτο ειναι που θελει η Ομοσπονδια ( αυτο που πιο πανω ελεγα 'φιλοσοφία') δεν ειναι καπως αυτα αντικρουομενα??Να ζηταμε δηλαδη απο ενα 'αρχαιο' αυτοκινητο κατι, για το οποιο οταν φτιαχτηκε, δεν προβλεπόταν...
Ξαναλεω , σαφως και κατανοω τα θεματα ασφαλειας. Μηπως αυτο πρεπει ξεκαθαριστει οτι ειναι δηλ η φιλοσοφία της ομοσπονδιας 'κι ας τρεχουν 5 αυτοκινητα' ( καθ' υπερβολή ), κι αυτα που δεν πληρουν τοις προδιαγραφες ας τρεχουν πχ ρεγκουλαριτυ..
Ευχαριστω
Αγαπητε Fokion,
Η φιλοσοφια της Ομοσπονδιας , ειναι να μεγιστοποιησει το ποσοστο των αγωνιζομενων, που πανε να τρεξουν εναν αγωνα (οτι και να οδηγουν) και το βραδακι να επιστρεφουν χαρουμενοι και ακεραιοι στο σπιτακι τους.
Ολοκληρη η συζητηση εδω, τροφοδοτειται για ενα 1 εως 2% του συνολου των ιστορικων που παιρνουν μερος στα ραλλυ, τα τελευταια δεκα χρονια.Για αυτο το 1-2% δεν πρεπει να επιτρεψει κανεις, το υπολοιπο 98% να εκτιθεται σε επι πλεον κινδυνους χωρις λογο.
Οπως πολυ σωστα και εσεις γραψατε πιο πανω, αν καποιος εχει ενα Ford-T και δεν θελει να βαλει roll cage, αλλα θελει να τρεχει σε αγωνες, ε, ας παει να τρεξει στα regularity.
Οπως εγραψα σε αλλο post μου πιο πανω, την στιγμη που τα ιστορικα πλεον κινουνται σε ρυθμους γρηγορους, δεν βλεπω γιατι τα πληρωματα τους κινδυνευουν λιγοτερο απο ενα συγχρονο αυτοκινητο ?
Ας μην εξετασουμε και την ιστορια του καθε ιστορικου, που ειναι πιθανο να σαπιζε καπου για 25 χρονια και με λιγη περιποιηση να εμφανιστηκε προσφατα στους αγωνες. Κατα την γνωμη μου, ενα ιστορικο αυτοκινητο, εχει περισσοτερες πιθανοτητες να βγει απο τον δρομο απ' οτι ενα συγχρονο. Για τον λογο αυτον και επειδη γνωριζω το κεφι και το μερακι των ιδιοκτητων να 'τρεξουν' το καμαρι τους, καποιος πρεπει να μεριμνησει για την μεγαλυτερη ασφαλεια τους, σε αυτο που πανε να κανουν.
Τελειωνοντας, πιστευω οτι αυτη η κουβεντα κρατησε περισσοτερο απο οσο επρεπε, διοτι η πλειοψηφια των ιδιοκτητων ιστορικων αυτοκινητων, ειναι ανθρωποι καποιας ηλικιας, μορφωμενοι, με τις δουλειες τους και δεν θα επρεπε καποιος εδω μεσα (η οπου αλλου) να πρεπει να τους εξηγει τα αυτοννοητα !!!Φιλικα,
'el-em'
-
Ok αντιληπτή η οπτική σκοπιά - ευχαριστω.
-
Συνεπως- κι αφου κι εγω συμφωνω με την χρηση του Hans-θα ηταν καλο να κλεισω απο την μερια μου το θεμα με την παρακληση να υπαρξει μια τεχνικη επιτροπη η οποια θα εξεταζει το ενδεχομενο να μην μπορει να τοποθετηθει σε καποιο αυτοκινητο ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ , οποτε και να του επιτρεπει την συμμετοχη χωρις το 'σαμαρι' . (Προσοχη στα κεφαλαια ετσι? Γιατι στο κουτουρου μπαινει παντου, αλλά δεν ξερουμε πως συμπεριφερεται).
Τωρα, για να μην αφηνω κενα στην αποψη μου, οποιος στο ταμειο του δεν εχει καβαντζα 500 ευρω, ε δεν τρεχει αγωνα ρε παιδια,ας τρεξει στον επομενο! Μη με πειτε...Μανιατοπουλο, αλλά ετσι είναι -
Ανεξάρτητα απο το θέμα του hans στο οποίο ουτε εγω θα ήθελα να επανέλθω, όσοι ασχολουνται με τα Ιστορικά θα πρέπει πέραν της αγάπης τους για το αυτοκίνητο (και οχι για την πρωταθληματική διάκριση ως αυτοσκοπο) να έχουν πάντα υπ' όψιν τους το πρώτο άρθρο του Κανονισμού Κ της FIA για τα Ιστορικά Αυτοκίνητα:
*ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ FIA ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ- ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
1.1. Η FIA δημιούργησε τον Κανονισμό του «Παραρτήματος Κ» ώστε τα Ιστορικά Αυτοκίνητα να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες σύμφωνα με
κανονισμούς που εξασφαλίζουν την διατήρηση των τεχνικών χαρακτηριστικών της περιόδου κατασκευής τους και απαγορεύουν τις
μετατροπές για μεγαλύτερη απόδοση και καλύτερη συμπεριφορά που μπορούν να προέλθουν από την εφαρμογή της σύγχρονης
τεχνολογίας. Οι Ιστορικοί Αγώνες αυτοκινήτου δεν είναι απλά ένας ακόμα θεσμός για την απόκτηση επάθλων. Είναι ένα σύνολο κανόνων
στους οποίους το βασικό στοιχείο είναι η αφοσίωση στα αυτοκίνητα και στην ιστορία τους. Ο αθλητισμός με Ιστορικά Αυτοκίνητα
αποτελεί έναν ενεργό εορτασμό της Ιστορίας του Αυτοκινήτου.*
Το αυτό ισχύει για τους διοικούντες το σπορ. Όποιος δεν καταλαβαίνει - νοιώθει - ασπάζεται τα παραπάνω καλύτερα θα ήταν να ασχοληθεί με μία απο τις πολλές άλλες κατηγορίες αγώνων.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεων τα προηγούμενα δεν αναφέρονται σε κάποιον απο τους 'προλαλήσαντες' συγκεκριμένα, τα ανάρτησα με αφορμή το post του αγαπητού LM για την φιλοσοφία της FIA περί Ιστορικών. - ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
TEΧNΙΚΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΠΟΣΤ KAI OXI MONON