-
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΧΑΙΟ ........ ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ , ΑΠΛΑ ΧΑΖΕΥΑ ...... ΠΗΤΕ ΤΑ ΕΣΕΙΣ .
Υ.Γ. Πσσσσ μην κολλατε , πρεπει καποτε να σοβαρευτουμε , γραψτε εσεις που βλεπατε και σχολιαζατε , και...... θα εχουν το νου τους στο μελλον οι αρμοδιοι .
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΧΑΙΟ ........ ΕΓΩ ΔΕΝ ΛΕΩ ΤΙΠΟΤΑ , ΑΠΛΑ ΧΑΖΕΥΑ ...... ΠΗΤΕ ΤΑ ΕΣΕΙΣ .Υ.Γ. Πσσσσ μην κολλατε , πρεπει καποτε να σοβαρευτουμε , γραψτε εσεις που βλεπατε και σχολιαζατε , και...... θα εχουν το νου τους στο μελλον οι αρμοδιοι .
Πού θα έχουν το νου τους ... ?
Όποιον μιλάει, με μισό μάτι τον κοιτάζουν όλοι. -
Ρε APR, ό,τι είδες πες το. Η καλόπιστη κριτική είναι και καλοδεχούμενη (τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά). Christos M νομίζω ως προς αυτό είσαι άδικος.
-
Εγώ ξέρω πως καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται...
-
αμα καποιος δεν εχει μηχανικο να λυσει το αυτοκινητο τι γινεται..?
ποση ωρα ελυνε ο τυπος με τη κοτσιδα το πεζο...
θες να λυσεις το αυτοκινητο βρες μηχανικο απ την εθεα κ λυστω,
ακου κει ,δεν ειναι υποχρεωμενος ο αγωνιζομενος να λυσει το αυτοκινητο του
αφου θελει η εθεα να λυνονται θα πρεπει να εχει κ ατομα για αυτη τη δουλεια -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ρε APR, ό,τι είδες πες το. Η καλόπιστη κριτική είναι και καλοδεχούμενη (τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά). Christos M νομίζω ως προς αυτό είσαι άδικος.Νάσο, μην το παίρνεις προσωπικά.
Δεν αναφέρομαι στους τεχνικούς ελέγχους, μιλάω γενικά για το τί λέγεται, τι υπονοείται και τι καταλαβαίνει όποιος διαβάζει το forum. -
Αυτό που έγραψε ο malsot τα λέει όλα...
(Christos M , ευχαριστούμε για την omologation...)
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Εγώ ξέρω πως καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται...ΟΝΤΩΣ , ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ , ΚΑΙ Ο ΣΥΝΝΕΦΙΑΜΕΝΟΣ
ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ , ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ
ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ ........ΓΙΑ ΕΛΕΙΨΗ ΤΣΙΠΑΣ ..... ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ...........
-
Ο χρήστης sebastien loeb έγραψε:
αφου θελει η εθεα να λυνονται θα πρεπει να εχει κ ατομα για αυτη τη δουλειαΟ τελικός τεχνικός έλεγχος είναι μέρος των διαδικασιών του αγώνα. Το να κερδίσεις δεν περιλαμβάνει μόνο δικαιώματα, όπως κύπελλα, βαθμούς, φωτογραφίες στα ΜΜΕ κτλ. αλλά και υποχρεώσεις, όπως το να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΣΥ πως το αυτοκίνητό σου κέρδισε νόμιμα (και όχι να αποδείξει η ΕΘΕΑ πως το αυτοκίνητό σου κέρδισε παράνομα, δεν είναι δίκη...).
Συνεπώς είναι δική σου υποχρέωση να έχεις μηχανικό (ή να ξέρεις κάποια βασικά) και δική σου υποχρέωση να υποστείς αυτή τη μικρή ταλαιπωρία, προκειμένου, αν δεν το έχεις καταλάβει, μεταξύ άλλων, να προστατευτείς εσύ ο ίδιος από φήμες, διαδόσεις και άλλα φρούτα που ευδοκιμούν στους ελληνικούς αγώνες και φυσικά και στο παρόν forum.
Ρώτα και το παιδί με το 106 να σου το επιβεβαιώσει
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
αφου θελει η εθεα να λυνονται θα πρεπει να εχει κ ατομα για αυτη τη δουλειαΟ τελικός τεχνικός έλεγχος είναι μέρος των διαδικασιών του αγώνα. Το να κερδίσεις δεν περιλαμβάνει μόνο δικαιώματα, όπως κύπελλα, βαθμούς, φωτογραφίες στα ΜΜΕ κτλ. αλλά και υποχρεώσεις, όπως το να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΣΥ πως το αυτοκίνητό σου κέρδισε νόμιμα (και όχι να αποδείξει η ΕΘΕΑ πως το αυτοκίνητό σου κέρδισε παράνομα, δεν είναι δίκη...).
Συνεπώς είναι δική σου υποχρέωση να έχεις μηχανικό (ή να ξέρεις κάποια βασικά) και δική σου υποχρέωση να υποστείς αυτή τη μικρή ταλαιπωρία, προκειμένου, αν δεν το έχεις καταλάβει, μεταξύ άλλων, να προστατευτείς εσύ ο ίδιος από φήμες, διαδόσεις και άλλα φρούτα που ευδοκιμούν στους ελληνικούς αγώνες και φυσικά και στο παρόν forum.
λεει πουθενα ο κανονισμος οτι πρεπει να εχεις ατομα δικα σου να στο λυσουν...?αν ναι τοτε παω πασο!
-
Ο χρήστης sebastien loeb έγραψε:
λεει πουθενα ο κανονισμος οτι πρεπει να εχεις ατομα δικα σου να στο λυσουν...?αν ναι τοτε παω πασο!
Εγκύκλιος διαδικασιών τεχνικών ελέγχων
10 ΒΑΡΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ
Ο αγωνιζόμενος σε κάθε περίπτωση υποχρεούται να αποδείξει στον Τεχνικό Εφορο, πως το αυτοκίνητό του είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς. Για το σκοπό αυτό πρέπει να παρέχει στον Τεχνικό Εφορο όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό (εξαρτήματα, εργαλεία κοκ.) και να προβαίνει στις ενέργειες που απαιτούνται για την απόδειξη αυτή.Με λίγα λόγια: κέρδισες ? Μπράβο αλλά θα χρειαστούμε μία ώρα του μηχανικού σου για να μας πείσεις πως το αυτοκίνητό σου είναι σύννομο. Ε, δε νομίζω πως είναι τραγικό κάτι τέτοιο, προκειμένου μετά να μπορείς να πας και να λες 'κέρδισα και με λύσανε και όλα ΟΚ'
Και διαφορετικά αν το πάρεις (παρότι δεν είναι αυτή η ουσία, η ουσία είναι τα προηγούμενα): θα εμπιστευόσουν εσύ τον Χ άγνωστο μηχανικό να 'λύσει' το αυτοκίνητό σου ? Και άντε το αυτοκίνητό σου είναι πχ. 106 και ο μηχανικός αυτός είναι ειδικός στα 106. Ο άλλος αγωνιζόμενος που έχει Evo θα είναι ο ίδιος μηχανικός ή θα πρέπει σε κάθε αγώνα να στέλνει η ΕΘΕΑ καμιά 10αριά μηχανικούς για όλα τα πιθανά αυτοκίνητα ?
-
Μισό λεπτό. Έστω ότι κάποιος αγωνιζόμενος δεν έχει μηχανικό στον αγώνα και δεν έχει ούτε τα απαραίτητα εργαλεία.
Είναι σενάριο καθόλου απίθανό και όχι για λίγους.Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
-
10 ΒΑΡΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ
Ο αγωνιζόμενος σε κάθε περίπτωση υποχρεούται να αποδείξει στον Τεχνικό Εφορο, πως το αυτοκίνητό του είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς. Για το σκοπό αυτό πρέπει να παρέχει στον Τεχνικό Εφορο όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό (εξαρτήματα, εργαλεία κοκ.) και να προβαίνει στις ενέργειες που απαιτούνται για την απόδειξη αυτή.Η παράγραφος αυτή πάντως, αντιβαίνει σε κάθε έννοια δικαιοσύνης.
Εφόσον κατηγορούμαι για κάτι, είναι υποχρέωση του κατηγόρου να αποδείξει την ενοχή μου, διότι a priori είμαι αθώος. -
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Μισό λεπτό. Έστω ότι κάποιος αγωνιζόμενος δεν έχει μηχανικό στον αγώνα και δεν έχει ούτε τα απαραίτητα εργαλεία.
Είναι σενάριο καθόλου απίθανό και όχι για λίγους.Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Πάντοτε βρίσκεται ένας άλλος μηχανικός που δίνει μισή ωρίτσα από το χρόνο του (και συνήθως αφιλοκερδώς -αθάνατοι ελληνικοί αγώνες-)
Για να το αντιστρέψω, εσύ τι θα πρότεινες ? Αν είναι να λέει ο καθένας 'δεν έχω μηχανικό, δεν μπορείτε να μου κάνετε τελικό τεχνικό έλεγχο' και να τη γλυτώνει...
Η παράγραφος αυτή πάντως, αντιβαίνει σε κάθε έννοια δικαιοσύνης.
Εφόσον κατηγορούμαι για κάτι, είναι υποχρέωση του κατηγόρου να αποδείξει την ενοχή μου, διότι a priori είμαι αθώος.(Και να πεις ότι δεν το είχα γράψει...)
Δεν κατηγορείσαι για τίποτε, δεν είναι δίκη! Και άρα είναι άσχετο το τεκμήριο αθωότητας. Θα κατηγορηθείς για κάτι και θα γίνει δίκη (= αγωνοδίκες), ΑΝ βρεθεί κάτι επιλήψιμο.
Απλά πρέπει να αποδείξεις, ως μέρος των διαδικασιών του αγώνα, πως το αυτοκίνητό σου ήταν σύννομο.
Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο, αν το σκεφτείς, με το doping control: είσαι υποχρεωμένος να αποδείξεις πως ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ντοπαρισμένος, δεν είναι ο οργανωτής υποχρεωμένος να αποδείξει πως ήσουν... Και άρα είσαι υποχρεωμένος να υποστείς ό,τι χρειάζεται για να το αποδείξεις αυτό (πχ. δίνεις δείγμα ούρων ή αίματος).
-
[quote='nassΓια να το αντιστρέψω, εσύ τι θα πρότεινες ? .[/quote]
Να σφραγιζεται το αυτοκινητο και να ανοιγεται στην Αθηνα.
Δεν εχουν ολοι την οικονομικη δυνατοτητα να εχουν μηχανικο μαζι τους. -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Για να το αντιστρέψω, εσύ τι θα πρότεινες ? .
Δεν εχουν ολοι την οικονομικη δυνατοτητα να εχουν μηχανικο μαζι τους.Με αυτή την συλλογιστική που καταλήγουμε?
Στο ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί για να μπορούν να τρέχουν σε όλους τους αγώνες και αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δεν εχουν ολοι την οικονομικη δυνατοτητα να εχουν μηχανικο μαζι τους.Με αυτή την συλλογιστική που καταλήγουμε?
Στο ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί για να μπορούν να τρέχουν σε όλους τους αγώνες και αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα?Ανεξαρτητα απο αυτο, στην Αιγειρα περισυ ειχε παει τοσο αργα που ηταν με τους φακους και ανοιγαν τα αυτοκινητα αν δεν κανω λαθος.
Σκεψου στη Ριτσωνα των 196 συμμετοχων να αρχισουν οι ενστασεις στο τελος του αγωνα, θα ξημερωσει Δευτερα! -
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
Δεν εχουν ολοι την οικονομικη δυνατοτητα να εχουν μηχανικο μαζι τους.- Δες πιο πριν στο παρόν θέμα, όταν έγινε αυτό (με τους εκκεντροφόρους στο Βόλο) πάλι θεωρήθηκε φάουλ.
- Δεν είναι όλοι από την Αθήνα._
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για να το αντιστρέψω, εσύ τι θα πρότεινες ? Αν είναι να λέει ο καθένας 'δεν έχω μηχανικό, δεν μπορείτε να μου κάνετε τελικό τεχνικό έλεγχο' και να τη γλυτώνει...
Το πρόβλημα που αναφέρω (δεν έχω μηχανικό και τα εργαλεία που διαθέτω είναι τα ελάχιστα) για πολλούς είναι γεγονός και όχι δικαιολογία για αποφυγή του ελέγχου.
Τι προτείνω;
Το κλιμάκιο των τεχνικών εφόρων να έχει τελείως διαφορετική δομή από τη σημερινή.
Να υπάρχουν λιγότεροι έφοροι (ίσως και όχι πάνω από ένας) αλλά παραπλεύρως με τεχνικό τμήμα εξοπλισμένο με εργαλεία που θα κάνει τους ελέγχους, υπό την καθοδήγηση.
Τώρα θα μου πεις πού θα βρεις μηχανοτεχνίτη να έρθει με 40 ευρώ και να δουλέψει 12ωρο, Κυριακή, εκτός έδρας...
Ε, από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Από την έλλειψη μέσων και σοβαρής αντιμετώπισης από πλευράς ΕΘΕΑ.Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο, αν το σκεφτείς, με το doping control: είσαι υποχρεωμένος να αποδείξεις πως ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ ντοπαρισμένος, δεν είναι ο οργανωτής υποχρεωμένος να αποδείξει πως ήσουν... Και άρα είσαι υποχρεωμένος να υποστείς ό,τι χρειάζεται για να το αποδείξεις αυτό (πχ. δίνεις δείγμα ούρων ή αίματος).
Ο κανονισμός δεν λέει να δώσουμε δείγμα ούρων, ούτε καν να το πάμε για ανάλυση. Λέει πως πρέπει να διαθέτουμε τον εξοπλισμό και το προσωπικό που θα κάνει την ανάλυση!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στο ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι κανονισμοί για να μπορούν να τρέχουν σε όλους τους αγώνες και αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα?Αυτό πρέπει να γίνει Νο1 προτεραιότητα.
TEΧNΙΚΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΠΟΣΤ KAI OXI MONON