-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αν ήταν εργασιομανής, θα μπορούσε να έχει αγοράσει και κανα - δυο διαμερίσματα στην Αθήνα - αλλά δε γουστάρει.
ναι δεν γουστάρει...γιατί εδώ Αθήνα τα διαμερίσματα έχουν 150-200 τσε βάλε...όχι 90 με παζάρι στα 60...
Εκεί στην Αθήνα, φίλε, αγόρασε ένας άμυαλος μια μονοκατοικία κοντά στη Ακρόπολη 50 εκ δρχ συνολικά, μέσα 10ετίας '90. Του δίνουν 700 χιλ
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Αν ήταν εργασιομανής, θα μπορούσε να έχει αγοράσει και κανα - δυο διαμερίσματα στην Αθήνα - αλλά δε γουστάρει.
ναι δεν γουστάρει...γιατί εδώ Αθήνα τα διαμερίσματα έχουν 150-200 τσε βάλε...όχι 90 με παζάρι στα 60...
Εκεί στην Αθήνα, φίλε, αγόρασε ένας άμυαλος μια μονοκατοικία κοντά στη Ακρόπολη 50 εκ δρχ συνολικά, μέσα 10ετίας '90. Του δίνουν 700 χιλ
-
Γιατί εμπεριέχουν την απάντηση.
ΥΓ. Λυπάμαι για την αντίδρασή σας (που, ομολογώ, περίμενα). Θέλησα να σημειώσω ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος, αλλά πολλοί το πήραν προσωπικά. Αν δεν είναι κάποιος ευχαριστημένος από τη ζωή του, μπορεί να την αλλάξει. Αυτό λέω, αυτό πιστεύω, αυτό κάνω. Κι αυτό θα μου άρεσε να δω να κάνουν οι άνθρωποι που αγαπώ.
-
Γιατί εμπεριέχουν την απάντηση.ΥΓ. Λυπάμαι για την αντίδρασή σας (που, ομολογώ, περίμενα). Θέλησα να σημειώσω ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος, αλλά πολλοί το πήραν προσωπικά. Αν δεν είναι κάποιος ευχαριστημένος από τη ζωή του, μπορεί να την αλλάξει. Αυτό λέω, αυτό πιστεύω, αυτό κάνω. Κι αυτό θα μου άρεσε να δω να κάνουν οι άνθρωποι που αγαπώ.
Ηλία αυτά που έκανε ο Αλβανός σε 11 χρόνια δεν γίνονται...απλά τα πράγματα.
Ο πατέρας μου δούλευε 30 χρόνια 20ώρα για να έχουμε 5 διαμερίσματα και 2 σπίτια...γαμήθηκε όμως. (για παράδειγμα)
Δεν είναι έτσι απλά...για αυτό αντιδρώ. -
Εσυ ρε Ηλια εισαι κοροιδο που δεν διαλεξες τον αλλο τροπο για να βγαλεις λεφτα?? Ή μηπως δεν τον ηξερες?
Ή μηπως εμεις που επιμενουμε να δουλευουμε νομιμα ειμαστε τελικα τοσο βλακες?
Που μπορει και να ειμαστε τελικα, γιατι οπως φαινεται δεν εχουμε απο 4 σπιτια ο καθενας, ουτε 4 αυτοκινητα...Αρα κακως τον ανεφερες τον τυπο σαν παραδειγμα...
Και μη μας λες οτι ειναι θεμα μυαλου!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γιατί εμπεριέχουν την απάντηση.
ΥΓ. Λυπάμαι για την αντίδρασή σας (που, ομολογώ, περίμενα). Θέλησα να σημειώσω ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος, αλλά πολλοί το πήραν προσωπικά. Αν δεν είναι κάποιος ευχαριστημένος από τη ζωή του, μπορεί να την αλλάξει. Αυτό λέω, αυτό πιστεύω, αυτό κάνω. Κι αυτό θα μου άρεσε να δω να κάνουν οι άνθρωποι που αγαπώ.
Ηλία αυτά που έκανε ο Αλβανός σε 11 χρόνια δεν γίνονται...απλά τα πράγματα.
Ο πατέρας μου δούλευε 30 χρόνια 20ώρα για να έχουμε 5 διαμερίσματα και 2 σπίτια...γαμήθηκε όμως. (για παράδειγμα)
Δεν είναι έτσι απλά...για αυτό αντιδρώ.Να ρωτήσω κάτι? Δηλ λες ότι τα πράγματα δεν είναι όπως τα λέει ο Ηλίας?Τα αμφισβητείς ως γεγονότα?
Εμένα προσωπικά μια χαρά εφικτά μου φαίνονται πάντως και μάλιστα άνετα βγαίνουν ...Όπως λέει ένας κολλητός (με πολλά λεφτά βέβαια ) τα λεφτά βγαίνουν εύκολα αν σε ενδιαφέρουν, αλλού είναι τα προβλήματα
-
Σάββα, μη συγκρίνεις ανθρώπους. Είναι άδικο.
Αν είχα κρατήσει τα μηχανήματα που ξήλωσα από ένα παλιό εργοστάσιο που αγόρασα ολόκληρο το 1987 για να πάρω κάποια κομμάτια που χρειαζόμουν, σήμερα θα αγόραζα διαμέρισμα στην Αθήνα και θα μου έμεναν και για να το επιπλώσω.
Ο άνθρωπος παίρνει εργολαβικά οικοδομικές δουλειές και, αντίθετα με τους περισσότερους Έλληνες ή μη μικροεργολάβους, το βράδυ είναι σπίτι του με την οικογένειά του.
Προσωπικά, δεν γνωρίζω Έλληνα που να κάνει αντίστοιχη δουλειά και να έχει αποκτήσει λιγότερα μετά από 10 χρόνια. -
Ηλία ο πατέρας μου ήταν σεφ...θες να σου πω μισθό;
Ασε σου λέω...τα 150 ευρώ είναι ψίχουλα...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εσυ ρε Ηλια εισαι κοροιδο που δεν διαλεξες τον αλλο τροπο για να βγαλεις λεφτα?? Ή μηπως δεν τον ηξερες?
Ή μηπως εμεις που επιμενουμε να δουλευουμε νομιμα ειμαστε τελικα τοσο βλακες?
Που μπορει και να ειμαστε τελικα, γιατι οπως φαινεται δεν εχουμε απο 4 σπιτια ο καθενας, ουτε 4 αυτοκινητα...
Αρα κακως τον ανεφερες τον τυπο σαν παραδειγμα...
Και μη μας λες οτι ειναι θεμα μυαλου!ΡΕ ΣΥ!!!
Που είδες να μιλάμε για παρανομίες;
Οικοδόμος είναι ο άνθρωπος, όταν είχε έλθει έφτιαχνε τζάκια, επιδιόρθωνε χαμόσπιτα κι έκανε περιφράξεις. Σιγά σιγά έμαθε καλύτερα, στροφάρει και το μυαλό του και τώρα δουλεύει στρωτά, χωρίς πρόβλημα και στέκεται μια χαρά.
Δεν είπαμε ότι είναι εκατομμυριούχος! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ασε σου λέω...τα 150 ευρώ είναι ψίχουλα...Εντάξει, αλλά που είναι το θέμα;
Μια χαρά μου φαίνεται ότι τα κατάφερε ο άνθρωπος, οικογένεια, 5 διαμερίσματα, 2 σπίτια, τι άλλο να κάνει δλδ; -
καλα οκ!
εμεις απο την Ουγκαντα ηρθαμε, δεν εχουμε ζησει επαρχια για να ξερουμε πως ειναι οι δουλειες (και ποσες ειναι...), ουτε εχουμε γνωστους που ειναι εργολαβοι και δουλευουν 15 ωρες τη μερα...
ειπα, ΔΕΝ βγαινουν τα νουμερα λεεεεμε!
υπολογισε τα και μονος σου και θα το δεις.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ηλία ο πατέρας μου ήταν σεφ...θες να σου πω μισθό;Ασε σου λέω...τα 150 ευρώ είναι ψίχουλα...
Μη συγκρίνεις μισθωτό με άνθρωπο που δουλεύει ανεξάρτητα μόνος του...Τα 150 που σου είπε ο Ηλίας είναι αυτά που συνήθως καθαρίζει ως μεροκάματο...Σου έγραψε παραπάνω πχ ότι έκανε τη δουλίτσα με την κυρία και καθάρισε 5 χιλιάρικα...Αυτά συμβαίνουν συχνά πυκνά σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία....Σε κάθε περίπτωση γιατί πρέπει όσοι δουλεύουν το ίδιο σε ώρες να πρέπει να βγάζουν τα ίδια?
Μην κάνεις συγκρίσεις μεταξύ ανθρώπων και των χρημάτων που βγάζουν, δεν στέκουν και όπως είπε και ο Ηλίας μπορεί να αδικήσουν κάποιον... -
Ασε σου λέω...τα 150 ευρώ είναι ψίχουλα...Εντάξει, αλλά που είναι το θέμα;
Μια χαρά μου φαίνεται ότι τα κατάφερε ο άνθρωπος, οικογένεια, 5 διαμερίσματα, 2 σπίτια, τι άλλο να κάνει δλδ;κάνε συσχετισμούς...
δεν μπορώ να το κάνω λιανα...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μη συγκρίνεις μισθωτό με άνθρωπο που δουλεύει ανεξάρτητα μόνος του...Τα 150 που σου είπε ο Ηλίας είναι αυτά που συνήθως καθαρίζει ως μεροκάματο...Σου έγραψε παραπάνω πχ ότι έκανε τη δουλίτσα με την κυρία και καθάρισε 5 χιλιάρικα...Αυτά συμβαίνουν συχνά πυκνά σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία....Σε κάθε περίπτωση γιατί πρέπει όσοι δουλεύουν το ίδιο σε ώρες να πρέπει να βγάζουν τα ίδια?
Μην κάνεις συγκρίσεις μεταξύ ανθρώπων και των χρημάτων που βγάζουν, δεν στέκουν και όπως είπε και ο Ηλίας μπορεί να αδικήσουν κάποιον...α ναι έχεις δίκιο...7.000 ευρώ σταθερός μισθός δεν συγκρίνεται...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
...ειπα, ΔΕΝ βγαινουν τα νουμερα λεεεεμε!υπολογισε τα και μονος σου και θα το δεις.
Ένα τζάκι το 1992 πληρωνόταν μαστορικά ... μουμπλε μουμπλε ... 150 χιλιάρικα σε Αλβανούς και τα διπλά σε Έλληνες. Βγαίνει σε μια εβδομάδα.
Μια πλακόστρωση ... μουμπλε μουμπλε ... περίπου 2,5 χιλ το τμ. Βγαίνουν τουλάχιστον 10 τμ την ημέρα (8ωρο).
Μια πέτρινη μάντρα ... μουμπλε μουμπλε ... αλλά τι λογαριάζω;Αφού το είπες εσύ, δεν θα βγαίνουν.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μην κάνεις συγκρίσεις μεταξύ ανθρώπων και των χρημάτων που βγάζουν, δεν στέκουν και όπως είπε και ο Ηλίας μπορεί να αδικήσουν κάποιον...α ναι έχεις δίκιο...7.000 ευρώ σταθερός μισθός δεν συγκρίνεται...
ΟΧΙ δε συγκρίνεται. Ο μισθός είναι μισθός και πάει και τελείωσε...Το άλλο δεν έχει όρια : Όπως είδες αν μέσα στο χρόνο σκάσουν 10 περιστατικά σαν το παραπάνω (το οποίο είναι εξαιρετικά πιθανό) θα καθαρίσεις 50.000 τσάκα τσάκα...ΑΥτά θα γίνονται συνέχεια και όσο προχωράς στη δουλειά σου θα γίνονται ακόμα περισσότερα...Σε 11 χρόνια θα είναι πλέον πολλά...
Κατά δεύτερον ξέρω ανθρώπους που βγάζουν τα ίδια χρήματα και οι μεν έχουν όπως λες 2-3 διαμερίσματα ή κάτι παχυλούς λογαριασμούς και άλλους που ζουν στο νοίκι και δεν έχουν μία...
Δεν έχουν όλοι τις ίδιες υποχρεώσεις ούτε ζουν καθημερινά με την ίδια ποιότητα ζωής...Αυτά είναι επιλογές.... -
...ειπα, ΔΕΝ βγαινουν τα νουμερα λεεεεμε!
υπολογισε τα και μονος σου και θα το δεις.
Ένα τζάκι το 1992 πληρωνόταν μαστορικά ... μουμπλε μουμπλε ... 150 χιλιάρικα σε Αλβανούς και τα διπλά σε Έλληνες. Βγαίνει σε μια εβδομάδα.
Μια πλακόστρωση ... μουμπλε μουμπλε ... περίπου 2,5 χιλ το τμ. Βγαίνουν τουλάχιστον 10 τμ την ημέρα (8ωρο).
Μια πέτρινη μάντρα ... μουμπλε μουμπλε ... αλλά τι λογαριάζω;Αφού το είπες εσύ, δεν θα βγαίνουν.
σωστα, ο μηνας γιαυτον εχει 90 μερες και δουλευει και τις 90.
απορω πως ολοι οι οικοδομοι στην επαρχια δεν ειναι παμπλουτοι!!! Μαλλον τελικα τα τρωνε στα μπουζουκια ή ειναι τεμπεληδες.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
ΟΧΙ δε συγκρίνεται. Ο μισθός είναι μισθός και πάει και τελείωσε...Το άλλο δεν έχει όρια : Όπως είδες αν μέσα στο χρόνο σκάσουν 10 περιστατικά σαν το παραπάνω (το οποίο είναι εξαιρετικά πιθανό) θα καθαρίσεις 50.000 τσάκα τσάκα...ΑΥτά θα γίνονται συνέχεια και όσο προχωράς στη δουλειά σου θα γίνονται ακόμα περισσότερα...Σε 11 χρόνια θα είναι πλέον πολλά...
Κατά δεύτερον ξέρω ανθρώπους που βγάζουν τα ίδια χρήματα και οι μεν έχουν όπως λες 2-3 διαμερίσματα ή κάτι παχυλούς λογαριασμούς και άλλους που ζουν στο νοίκι και δεν έχουν μία...
Δεν έχουν όλοι τις ίδιες υποχρεώσεις ούτε ζουν καθημερινά με την ίδια ποιότητα ζωής...Αυτά είναι επιλογές....να μιλάμε συγκεκριμένα όμως...όλα αυτά γίνονται στην επαρχία και δη στον Πύργο;
-
koutsan με έπιασε μια κρίση εργασιομανίας.
Λέω να πάω να δουλέψω μέχρι τις 13:30 που μου είπε η σύντροφος ότι θα είναι έτοιμο το φαγητό. -
Δηλαδή, 150 Ευρώ τη ημέρα είναι λίγα για την πλειοψηφία; Πόσα βγαίνουν το μήνα; Μάλλον είναι λίγα, ενώ η πλειοψηφία βγάζει περισσότερα και οι τράπεζες εμπιστεύονται τους φτωχούς;
Με την ευκαιρία, μιλάμε για μαύρο χρήμα που βγάζει ο λεγάμενος, οπότε, μάλλον δεν πληρώνει και φόρους(ή κάνω λάθος);
Ο Ηλίας είπε κάτι που, μάλλον, πέρασε απαρατήρητο: ο τύπος οδηγεί Άλφα Ρομέο 33(εν έτει 2007) και το βράδυ είναι στο σπίτι με την οικογένειά του(αντί να τα τρώει στις χαμούρες στα σκυλάδικα/πίστες και στις αγορές καινούργιων αυτοκινήτων κάθε 3 χρόνια)... Αυτό τα λέει ΟΛΑ.
Και οι παππούδες/πατεράδες μας έτσι ακριβώς ήταν μετά το Β'ΠΠ και τον Εμφύλιο, δουλευταράδες και οικονόμοι γιατί ήθελαν να δημιουργήσουν και ΟΧΙ να βγάλουν για να καταναλώσουν σε παπαριές, πριν μας κολλήσει το μικρόβιο της υπερ-κατανάλωσης(μην αμφιβάλλετε ότι η 2η και 3η γενιά μεταναστών εδώ, θα καταντήσει σαν και εμάς, στο μέλλον ).
Εδώ, σε κάθε θέμα αυτοκινήτου, όλοι λένε: 'βάλε τόσα χιλιάρικα, πάρε και εκείνο το αξεσουάρ, βάλε και το άλλο, και το άλλο, νέος οδηγός και παίρνει αυτοκίνητα πανάκριβα με αλλουνού τα λεφτά(για να μην του λένε διάφοροι άλλοι χαζοβιόληδες, τι ακριβώς; ότι οδηγάει μεταχειρισμένο ή φθηνό αμάξι; )Τέλος πάντων, ποσώς με ενδιαφέρει αν κάποιος κάψει τα λεφτά του ή τα βάλει εκεί που δεν λάμπει ο ήλιος, αλλά μην συγκρίνουμε την δικιά μας νοοτροπία με ανθρώπους που... ακόμα πεινάνε και θέλουν να δημιουργήσουν(όπως έκαναν και οι δικοί μας μετανάστες), με το συμπάθειο.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
Επίσης, πόσοι απ' τη σημερινή γενιά είναι διατεθειμένοι να ζήσουν κάπου πιο φθηνά από εκεί που ζούνε; Γιατί, με τον βασικό μισθό, μπορείς να πιάσεις δουλειά όπου έχει δουλειά(σχεδόν παντού, αν πραγματικά θέλεις να δουλέψεις), ενώ να ζεις σε πόλη/ς με τιμές Λονδίνου και να κάθεσαι εκεί ζώντας με τον βασικό μισθό και ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες (σε... τι.......; ) με τεράστιες αυξήσεις της τάξεως των 50 ή 100-150 -200 Ευρώ σε διαστήματα 5ετίας-10ετίας-15ετίας και βάλε... ), καλύτερα να πιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη και στο αν ο αετός εκεί ψηλά πέταξε ανατολικά, δυτικά, βόρεια ή νότια, δεξιά ή αριστερά.Λίγος αυτοσαρκασμός δεν βλάπτει, εμού συμπεριλαμβανομένου!
Δεν λέω, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, έτσι;
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#3]