-
- To πρoσπέρασμα επιτρέπεται, κατά κανόνα, από τα αριστερά. Kατ’ εξαίρεση, τo πρoσπέρασμα επιτρέπεται από τα δεξιά αν o πρoπoρευόμενoς oδηγός έχει δώσει σήμα ότι πρoτίθεται να στρίψει αριστερά και έχει μετακινήσει τo όχημα ή τα ζώα τoυ πρoς την πλευρά αυτήν.
Αρθρο 17.2 ΚΟΚ. Αν ο δρόμος δεν είχε λωρίδες απλά ήταν αρκετά φαρδύς για να χωράει 2 αυτοκίνητα, τότε κακώς τον προσπέρασες από δεξιά.
-
Το εξηγησε, εγω καταλαβα οτι υπαρχουν δυο λωριδες κ το μηχανακι ξεκινησε πλαγιως/γερνοντας λιγο προς τα δεξια. Αν μπηκε στη δεξια λωριδα τοτε φταιει εκεινο, αν περασε ο soch απο το πλαι του αλλα εντος της λωριδας που ηταν το μηχανακι τοτε φταιει ο soch.
-
Μια ερωτησούλα σχετικά με τη Λ. Κνωσσού στο Ηράκλειο. Από κάποιο σημείο και μετά ο δρόμος αποκτά 2 λωρίδες ανα κατεύθυνση και στη μέση έχει διαχωριστικό με δέντρα κλπ κλπ. Δε λέω ο δρόμος έχει αναβαθμιστεί και σουλουπωθεί απο το μαύρο χάλι που είχε πριν. Κάποια θεματάκια υπάρχουν αλλά θέλω να μιλήσω μόνο για ένα. Υπάρχουν όπως είπα 2 λωρίδες χωρίς να προβλέπεται χώρος στάθμευσης. Το αποτέλεσμα είναι τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της μιας λωρίδας.
Αν ένα αυτοκίνητο κινείται στην λωρίδα που είναι 100% 'ελεύθερη' και ένα μηχανάκι έρθει από πίσω και θέλει να περάσει τί γίνεται? Πρέπει το αυτοκίνητο να κάνει δεξιά ανεξάρτητα αν η λωρίδα δεν το χωράει? Πρέπει το μηχανάκι να περάσει από δεξιά?
Ξαναλέω, η μία λωρίδα είναι όλες τις ώες της ημέρας σχεδόν από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Πολύ λίγα αυτοκίνητα έχουν τόσο μικρό πλάτος για να χωρέσουν εκεί κι αυτό με πολύ ρίσκο!!! -
Δεν πολυκαταλαβαινω ποιον θέλει να περάσει το μηχανάκι...προπορευομενο του ή αντίθετα ερχόμενο όχημα?
Ο γενικός κανόνας πάντως ειναι ότι αυτός που βρίσκει εμπόδιο μπροστά του (πχ παρκαρισμένο όπως λες), περιμένει να καθαρίσει ο δρόμος από τα (ελευθέρως κινούμενα) οχήματα στην αντίθετη κατεύθυνση ώστε να κανει την προσπέραση του.Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Αν ένα αυτοκίνητο κινείται στην λωρίδα που είναι 100% 'ελεύθερη' και ένα μηχανάκι έρθει από πίσω και θέλει να περάσει τί γίνεται? Πρέπει το αυτοκίνητο να κάνει δεξιά ανεξάρτητα αν η λωρίδα δεν το χωράει? Πρέπει το μηχανάκι να περάσει από δεξιά?Πώς θα κάνει δεξιά αν δεν το χωράει?
Και πώς θα περάσει το μηχανάκι απο δεξιά αφού το αυτοκίνητο δεν χωράει να παει πιο περα?
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ
Λογικά πρέπει να του αφήσεις χώρο (όταν βρεις) για να περάσει το μηχανάκι και ποτέ μην του αφήσεις χώρο απο δεξια...
Είναι πολύ επικίνδυνα τα μηχανακια σε κατι τετοια (που χωνονται απο δεξια)Το άλλο το φανάρι που πάει προς εθνική στη Λ.Κνωσσού τι έχεις να πεις?
Εκεί κοντά στο Κοτσόβολο...Πόσοι περνάνε με κόκκινο κάθε φορά?Μλκια που ανάβουν και τα 2 φανάρια ταυτόχρονα πράσινο...
-
Το αυτοκίνητο μπορεί να κάνει δεξιά να περάσει το μηχανάκι αλλά θα 'πατάει' και στις 2 λωρίδες. Είναι υποχρεωμένος να κάνει δεξιά όταν δεν χωράει ολόκληρο το αμάξι στη δεξιά λωρίδα? Εγώ ξέρω ότι σε αστικό περιβάλλον 'προσπέραση' μπορεί να γίνει όταν υπάρχουν τουλάχιστον 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση.
-
Επειδή τα πράγματα δεν είναι ποτέ άσπρο - μαύρο, οι ερωτήσεις συχνά, δεν έχουν ξεκάθαρη απάντηση.
Ναι μεν δεν είσαι υποχρεωμένος να παραμερίσεις και να κινηθείς μισός στην μία λωρίδα και μισός στην άλλη, αλλά στην πράξη αυτό θα κάνεις, αφού σιγουρευτείς ότι έχεις τον απαραίτητο χώρο σε μήκος και φάρδος, ότι θα μπορέσεις να αντιδράσεις σε κάποιο απρόοπτο (άνοιγμα πόρτας παρκαρισμένου, πεζό κ.λπ.) και ότι θα αφήσεις αρκετό χώρο για μια ασφαλή προσπέραση. Αυτά φυσικά, τα κρίνεις εσύ και κανένας άλλος δεν μπορεί να σε υποχρεώσει. Στην εναλλακτική, άσε τον άλλο να αποφασίσει να σε προσπεράσει από την μισή δεξιά λωρίδα (διευκολύνοντάς τον μετακινούμενος λίγο αριστερότερα ) και άσε τον να πάρει αυτός τα ρίσκα του. Όλα έχουν να κάνουν με τις ειδικότερες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περίπτωση. -
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Επειδή τα πράγματα δεν είναι ποτέ άσπρο - μαύρο, οι ερωτήσεις συχνά, δεν έχουν ξεκάθαρη απάντηση.
Ναι μεν δεν είσαι υποχρεωμένος να παραμερίσεις και να κινηθείς μισός στην μία λωρίδα και μισός στην άλλη, αλλά στην πράξη αυτό θα κάνεις, αφού σιγουρευτείς ότι έχεις τον απαραίτητο χώρο σε μήκος και φάρδος, ότι θα μπορέσεις να αντιδράσεις σε κάποιο απρόοπτο (άνοιγμα πόρτας παρκαρισμένου, πεζό κ.λπ.) και ότι θα αφήσεις αρκετό χώρο για μια ασφαλή προσπέραση. Αυτά φυσικά, τα κρίνεις εσύ και κανένας άλλος δεν μπορεί να σε υποχρεώσει. Στην εναλλακτική, άσε τον άλλο να αποφασίσει να σε προσπεράσει από την μισή δεξιά λωρίδα (διευκολύνοντάς τον μετακινούμενος λίγο αριστερότερα ) και άσε τον να πάρει αυτός τα ρίσκα του. Όλα έχουν να κάνουν με τις ειδικότερες συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περίπτωση.Κι εγώ έτσι το σκέφτομαι. Ποιός με κατοχυρώνει εμένα αν γίνει κάτι και βρίσκομαι σε 2 λωρίδες? Αν πεταχτεί κανένα παιδάκι, ανοίξει καμιά πόρτα?
Από την άλλη πάλι, πολλές φορές έρχονται μηχανάκια από πίσω μου και επιμένουν να περάσουν από αριστερά και μάλιστα μερικοί περνάνε με το ζόρι με αποτέλεσμα να περνάνε ξυστά από μένα και το διάζωμα στη μέση. Αναγκαστικά κάνω λίγο δεξιά και μπαίνω στην άλλη λωρίδα μη πέσει και σκοτωθεί και μπλέξω. -
Τότε?
Αν κάτσεις δεξια θα ''σκοτώσεις'' κανενα παιδάκι, αν κάτσεις αριστερά θα ''σκοτώσεις'' τον αλλο με το μηχανακι...
So?Καλύτερα πιστευω να πας λιγο δεξια να περάσει το μηχανάκι (και επανερχεσαι μετα)...Έχεις χώρο να πας δεξια...και πορτα να ανοίξει παλι χωραει να περάσει το αυτοκίνητο (και μηχανακι)...σε καποια σημεια βεβαια
-
Ο χρήστης steliosss94 έγραψε:
Τότε?
Αν κάτσεις δεξια θα ''σκοτώσεις'' κανενα παιδάκι, αν κάτσεις αριστερά θα ''σκοτώσεις'' τον αλλο με το μηχανακι...
So?Καλύτερα πιστευω να πας λιγο δεξια να περάσει το μηχανάκι (και επανερχεσαι μετα)...Έχεις χώρο να πας δεξια...και πορτα να ανοίξει παλι χωραει να περάσει το αυτοκίνητο (και μηχανακι)...σε καποια σημεια βεβαια
Δεν υπάρχει 'so'
Ποιό είναι το σωστό οταν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του? Αν το σωστό είναι να παραμείνω στην αριστερή και να περάσει από δεξιά έχει καλώς. Αν είναι 'κόπανος' και θέλει να περάσει σφήνα και με το έτσι θέλω από αριστερά και πέσει και σπάσει τα μούτρα του γιατί να βρω εγώ μπελά? Τί πάει να πεί κάνω λίγο αριστερά ή δεξιά? Έτσι θα πω στο δικαστήριο, ότι προσπαθούσα να διευκολύνω το μηχανάκι και γι αυτό χτύπησα ένα άνθρωπο ή ένα παιδάκι που βρέθηκε δεξιά μου? -
Τότε?
Δεν υπάρχει 'so'
Ποιό είναι το σωστό οταν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του? Αν το σωστό είναι να παραμείνω στην αριστερή και να περάσει από δεξιά έχει καλώς. Αν είναι 'κόπανος' και θέλει να περάσει σφήνα και με το έτσι θέλω από αριστερά και πέσει και σπάσει τα μούτρα του γιατί να βρω εγώ μπελά? Τί πάει να πεί κάνω λίγο αριστερά ή δεξιά? Έτσι θα πω στο δικαστήριο, ότι προσπαθούσα να διευκολύνω το μηχανάκι και γι αυτό χτύπησα ένα άνθρωπο ή ένα παιδάκι που βρέθηκε δεξιά μου?Εγώ σου λέω τι να κάνεις για να μην βρεθείς σε ατύχημα...
Οπότε ας απαντήσει ενας πιο ειδικός... -
Από τη στιγμή που η μισή δεξιά λωρίδα είναι κατηλλειμένη, τότε κάθεται αριστερά, απλά και όμορφα. Αν πάει να μπει σφήνα, ανάμεσα στο διάζωμα/δέντρα και αυτοκίνητο ο μηχανόβιος, αυτός θα σκοτωθεί, δε θα τον έχει σκοτώσει το αυτοκίνητο.
-
Απορώ με την άνεση που έχουν μερικοί να λένε 'αν στριμωχτεί μόνος του και σκοτωθεί.... πρόβλημά του'. Δεν τους απασχολεί το ότι σκοτώνεται ένας άνθρωπος, ο οποίος θα είχε σωθεί αν τον διευκόλυναν ? Είναι τόοοσο σίγουροι με μια ματιά στον καθρέπτη του αυτοκινήτου, πως αυτός ο άνθρωπος άξιζε να σκοτωθεί ? Πως αυτός ο άνθρωπος, απλά, δεν έκανε μια στιγμιαία λάθος εκτίμηση γιατί δεν είχε την ανάλογη εμπειρία, δεν είχε υπολογίσει σωστά κ.λπ. ? Στους κακούς οδηγούς αξίζει να σκοτωθούν ? Όλοι αυτοί γεννήθηκαν καλοί οδηγοί ? Και άρα δεν διευκολύνουν, έστω κι αν έχουν την δυνατότητα ?
Και τέλος, κάτι που δεν αφορά ανθρωπισμούς και συνειδήσεις : είναι τόσο σίγουροι πως στο δικαστήριο θα την γλιτώσουν αλώβητοι ? Δεν θα τραβιούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας (τουλάχιστον)? Ή ο Δικαστής θα θεωρήσει απαλλακτική την στάση 'τον είδα να προσπαθεί να προσπεράσει, αλλά δεν ήθελα να κάνω δεξιά (ενώ μπορούσα) γιατί ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του' ? -
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Απορώ με την άνεση που έχουν μερικοί να λένε 'αν στριμωχτεί μόνος του και σκοτωθεί.... πρόβλημά του'. Δεν τους απασχολεί το ότι σκοτώνεται ένας άνθρωπος, ο οποίος θα είχε σωθεί αν τον διευκόλυναν ? Είναι τόοοσο σίγουροι με μια ματιά στον καθρέπτη του αυτοκινήτου, πως αυτός ο άνθρωπος άξιζε να σκοτωθεί ? Πως αυτός ο άνθρωπος, απλά, δεν έκανε μια στιγμιαία λάθος εκτίμηση γιατί δεν είχε την ανάλογη εμπειρία, δεν είχε υπολογίσει σωστά κ.λπ. ? Στους κακούς οδηγούς αξίζει να σκοτωθούν ? Όλοι αυτοί γεννήθηκαν καλοί οδηγοί ? Και άρα δεν διευκολύνουν, έστω κι αν έχουν την δυνατότητα ?
Και τέλος, κάτι που δεν αφορά ανθρωπισμούς και συνειδήσεις : είναι τόσο σίγουροι πως στο δικαστήριο θα την γλιτώσουν αλώβητοι ? Δεν θα τραβιούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας (τουλάχιστον)? Ή ο Δικαστής θα θεωρήσει απαλλακτική την στάση 'τον είδα να προσπαθεί να προσπεράσει, αλλά δεν ήθελα να κάνω δεξιά (ενώ μπορούσα) γιατί ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του' ?Σορυ αλλα αν αυτός πρώτα δεν σκέφτεται/σέβεται τον εαυτό/ζωή του, γιατι να το κανω εγώ? Τι μου ειναι? Πατέρας/γιος/αδερφός/ξάδερφος/κολλητός/γνωστός μου? Άστον να πέσει, ευχόμενος πάντα να μην σκοτωθεί, και την επόμενη φορά θα το διπλο/τριπλοσκεφτει ισως (με την προϋπόθεση ότι το IQ του δεν ειναι επιπέδου αμοιβαδας). Για το τελευταίο υπάρχει βέβαια μια αμφιβολία γιατι αν δεν ήταν επιπέδου αμοιβαδας, τοτε σε καμία περίπτωση δεν θα ρισκαρε τη ζωή του, αλλα aw well που λένε και στο χωριό μου.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Και τέλος, κάτι που δεν αφορά ανθρωπισμούς και συνειδήσεις : είναι τόσο σίγουροι πως στο δικαστήριο θα την γλιτώσουν αλώβητοι ? Δεν θα τραβιούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας (τουλάχιστον)? Ή ο Δικαστής θα θεωρήσει απαλλακτική την στάση 'τον είδα να προσπαθεί να προσπεράσει, αλλά δεν ήθελα να κάνω δεξιά (ενώ μπορούσα) γιατί ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του' ?Αγαπητέ δεν έχεις καταλάβει. Ποιός σου είπε ότι έχει ο καθένας μας την όρεξη να δει κάποιον να σκοτώνεται. Εγώ να τον διευκολύνω. Όταν όμως με τη βοήθεια αυτή που θα του δώσω εκτεθώ εγώ αφού θα 'πατάω' σε 2 λωρίδες και στραβώσει η φάση για μένα τί θα γίνει? Θα πει το δικαστήριο 'αχ τον καημένο πήγε να διευκολύνει το μηχανάκι και άφησε ανάπηρο ένα πεζό, ας τον συγχωρέσουμε...
Πιστεύω ότι σε τέτοια θέματα ο Κ.Ο.Κ., οι διαγραμμίσεις του δρόμου λαμβάνονται υπ όψη όχι η καλή ή η κακή πρόθεση του κάθε ενός.
Προσωπικά ακόμα δεν έχω πειστεί 100% τί πρέπει να κάνω ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΒΑΣΗ Κ.Ο.Κ. Η λογική λέει ότι παραμένω στη λωρίδα εκείνη που μου επιτρέπει να οδηγώ με ασφάλεια. -
Αγαπητέ δεν έχεις καταλάβει. Ποιός σου είπε ότι έχει ο καθένας μας την όρεξη να δει κάποιον να σκοτώνεται.
Αυτός :
Από τη στιγμή που η μισή δεξιά λωρίδα είναι κατηλλειμένη, τότε κάθεται αριστερά, απλά και όμορφα. Αν πάει να μπει σφήνα, ανάμεσα στο διάζωμα/δέντρα και αυτοκίνητο ο μηχανόβιος, αυτός θα σκοτωθεί, δε θα τον έχει σκοτώσει το αυτοκίνητο.
Και αυτός :
Σορυ αλλα αν αυτός πρώτα δεν σκέφτεται/σέβεται τον εαυτό/ζωή του, γιατι να το κανω εγώ? Τι μου ειναι? Πατέρας/γιος/αδερφός/ξάδερφος/κολλητός/γνωστός μου?
Όπως καταλαβαίνεις, δεν διαφωνώ μαζί σου, αφού αν διαβάσεις την αρχική μου απάντηση, θα δεις ότι υποστηρίζω πως για να τον διευκολύνεις, θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς πως μπορείς να το κάνεις με ασφάλεια.
-
Οι 2 σου τελευταίες γραμμές ξεκαθαρίζουν το θέμα νομίζω!!!
Όπως και να χει βέβαια, κουβέντα κάνουμε. -
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Αγαπητέ δεν έχεις καταλάβει. Ποιός σου είπε ότι έχει ο καθένας μας την όρεξη να δει κάποιον να σκοτώνεται.
Αυτός :
Ελληνικά γράφω. Δεν έγραψα ότι θέλω να σκοτωθεί, αλλά ότι ΑΝ μπει σφήνα, θα φταίει ο ίδιος, και όχι το αυτοκίνητο. Έλεος
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Αυτός :
Και αυτός :
Σορυ αλλα αν αυτός πρώτα δεν σκέφτεται/σέβεται τον εαυτό/ζωή του, γιατι να το κανω εγώ? Τι μου ειναι? Πατέρας/γιος/αδερφός/ξάδερφος/κολλητός/γνωστός μου?
Όπως καταλαβαίνεις, δεν διαφωνώ μαζί σου, αφού αν διαβάσεις την αρχική μου απάντηση, θα δεις ότι υποστηρίζω πως για να τον διευκολύνεις, θα πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς πως μπορείς να το κάνεις με ασφάλεια.
Ξαναγυρνα στο νηπιαγωγείο...έγραψα (και ξαναγράφω με κεφάλαια μπας και το καταλάβεις)...
'..ΕΥΧΟΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ...'
Τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτή τη φράση?!?!
Το ότι κάνεις επιλεκτικο quote μόνο με το κομμάτι που ίσως σε βολεύει, αγνοώντας επιδεικτικά αυτό που έχει γραφτεί στο ίδιο κείμενο, μια σειρά παρακάτω κι αναιρεί αυτό που θες να παρουσιάσεις, προφανώς και σε εκθέτει και αναδεικνύει για σένα κάτι που επίσης γράφει στο κείμενο αυτό για IQ αμοιβαδας!!! Enjoy!!Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Ξαναγυρνα στο νηπιαγωγείο...έγραψα (και ξαναγράφω με κεφάλαια μπας και το καταλάβεις)...
'..ΕΥΧΟΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΘΕΙ...'
Τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτή τη φράση?!?!
Το ότι κάνεις επιλεκτικο quote μόνο με το κομμάτι που ίσως σε βολεύει, αγνοώντας επιδεικτικά αυτό που έχει γραφτεί στο ίδιο κείμενο, μια σειρά παρακάτω κι αναιρεί αυτό που θες να παρουσιάσεις, προφανώς και σε εκθέτει και αναδεικνύει για σένα κάτι που επίσης γράφει στο κείμενο αυτό για IQ αμοιβαδας!!! Enjoy!!Sent from my Neo V using Tapatalk
Υποθέτω ότι πρέπει πράγματι να ξαναγυρίσω στο νηπιαγωγείο για να μάθω να γράφω με 'κεφάλαια' όπως εσύ.
Τέλος πάντων. Εσύ συνέχισε να 'εύχεσαι' να μην σκοτωθεί αυτός που δεν διευκόλυνες ενώ μπορούσες κι εγώ, με το φτωχό μυαλό της αμοιβάδας, θα συνεχίσω να διευκολύνω όποιον μπορώ με ασφάλεια, έστω και αν δεν είναι συγγενής, γνωστός ή οτιδήποτε άλλο.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.