-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Συμφωνώ εν μέρει με αυτό πάτερ,αλλα έχω να σου εξομολογηθώ , ότι αν το υποθετικό deal είχε στο μενού δύναμη 180 ίππων και μια βελτιωμένη συμπεριφορά λόγω πιο ψαγμένης ανάρτησης,πιθανής ύπαρξης μπλοκέ (ή και καλού ψευτο-) και δεν ζητούσαν τον ουρανό με τα άστρα ο βελτιωτής ή η μαμά εταιρία όταν έφτανες στο ταμείο,δεν θα αποτελούσε ισχυρότερο δέλεαρ ώστε να 'γράψεις' στα παλαιά σου υποδήματα (ή μοκασίνια,αναλόγως την ενορία ) ένα καλύτερο πακέτο εξοπλισμού?Είναι όντως πιο ψαγμένη και όχι απλώς πιο σκληρή η ανάρτηση; Ισχύουν δηλαδή αυτά που λένε για το Ibiza FR και Cupra; Επίσης, το μπλοκέ και οι 180 ίπποι το κάνουν θεωρητικά λιγότερο all around (ολοτρόγυρα στα ελληνικά), οπότε πάμε σε πιο 'ειδικές' λύσεις. Θα τις εκμεταλλευτούμε άραγε εδώ που είμαστε χωρίς να μπαίνουμε σε πίστες ή θα χαλάσουμε απλώς την ομοιογένεια;
Οι πειρασμοί είναι πολλοί, τέκνο μου, και οδηγώ πειρασμό με 24 κιλά και 180 άλογα...προτιμώ όμως ομοιογένεια σε σχέση με αλόγιστα άλογα.
Φυσικά, όταν βρήκα κοντά στο σπίτι μου πρόσφατα ασφαλτοστρωμένο δρόμο, υπέκυψα αγρίως... Οπότε, καταλαβαίνεις ότι αυτά που λέω τα βασίζω εν πολλοίς και στους ελληνικούς δρόμους.
-
Ο χρήστης Al3xandros έγραψε:
Ενα προγραμμα του βαζεις ανετα πανω!!τουλαχιστον απο οτι εχω δει στο opel club..εκει βεβαια θα δεις και 260+ αλογα..σε opc παντα λεμε
τωρα αν το abarthaki μου ελεγε καποια πυγη αξιοπιστη ισως και η abarth η ιδια οτι το αμαξακι το πας με προγραμμα απο 180 (ss) στα 200 αφοβα αλλα ως εκει θα το επαιρνα τωρα!!!μαρεσει πολυ περισοτερο το abath αλλα οπως ειπα και πριν δεν ξερω αν θα μου φτανανε καπια στιγμη τα 180..και δεν θα θελα παλυ να τρεχω για αλλο αμαξι...μπορει να ειμαι υπερβολικος αλλα κοιταω το μακρινο μελλον για να ειμαι καλα στο παρον!!Εχουμε 'μαθει' ολοι με 200 αλογα και πανω απο' οτι βλεπω...
Παντως για την ιστορια οταν σε ολα τα reviews γραφουν για υποστροφη
και εντονο σπιναρισμα εσωτερικου τροχου σε κλειστες στροφες με την εργοστασιακη δυναμη και ακομα και την προσθηκη μεγαλυτερων ζαντων σε διαμετρο, στο OPC μια περαιτερω
αυξηση ιπποδυναμης μαλλον θα το τοποθετουσε στην κορυφη των 'πεζοδρομιοκυνηγων'.
Η δυναμη ειναι το μονο που δεν του λειπει...
Εκτος βεβαια αν μιλαμε για χρηση του κυριως σε ευθειες, μετρωντας 'κολωνες'
και 'καροτσες'...
Αλλα ειμαι και
Ετσι οπως ειναι απο το εργοστασιο τα δυο αυτοκινητα, το GPA ειναι ενα καλυτερο
πακετο για αυτους που εχουν σπορ αναζητησεις και τους αρεσει να 'στριβουν'.
Τωρα βεβαια περι ορεξεως...Ναι σωστα ολλα αυτα αλλα,λεω οτι αν θες λιγο παραπανω δυναμη θα την συκωσει αυτο ειπα,οχι οτι αν το επαιρνα θα το αναβαθμιζα ευθεως...
Εσυ τι αμαξι εχεις αν επιτρεπεται?Το οτι θα την 'σηκωσει' ειναι σχετικο. Η δικη μου αποψη για το OPC ειναι οτι
θα χαλασει την οποια ομοιογενεια εχει μεχρι τωρα, και για το GPA που αφορα και το topic
πιστευω οτι αξιζει να περιμενει λιγο κανεις (τελη του 09-αρχες 2010) για μεγαλυτερη ιπποδυναμη κατευθειαν απο το εργοστασιο, εχοντας ποιοτικοτερη, πιο συγχρονη και συμφερουσα πλεον αναβαθμιση απο πλευρας εμπιστοσυνης προς την φιρμα.Στην ερωτηση σου, αν και εχει μεγαλυτερη σημασια τι εμπειριες συνολικα εχει αποκομισει κανεις,-εχω την τυχη λογω παθους για το αντικειμενο και φιλικων σχεσεων με καποιους ευκαταστατους κατοχους, να εχω οδηγησει αρκετα αυτοκινητα ανω των 200 ιππων , δικινητα-τετρακινητα, και σε πιστα με πιο εντονη προσωπικη στιγμη την οδηγηση εργοστασιακου 420ιππων στα Μεγαρα πριν απο μερικα χρονια-, αυτη την εποχη οδηγω κυριως ενα Opel Vectra sport του 2000...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Είναι όντως πιο ψαγμένη και όχι απλώς πιο σκληρή η ανάρτηση; Ισχύουν δηλαδή αυτά που λένε για το Ibiza FR και Cupra; Επίσης, το μπλοκέ και οι 180 ίπποι το κάνουν θεωρητικά λιγότερο all around (ολοτρόγυρα στα ελληνικά), οπότε πάμε σε πιο 'ειδικές' λύσεις. Θα τις εκμεταλλευτούμε άραγε εδώ που είμαστε χωρίς να μπαίνουμε σε πίστες ή θα χαλάσουμε απλώς την ομοιογένεια;
Αυτό που σκεφτόμουν ήταν κάποια λύση εύκολα βελτιώσιμη απο κινητήρα (καθώς δεν θα ξοδευτεί χρήμα εκεί,άλλα μας ενδιαφέρουν) αλλά περισσότερο στο να γίνει καλή δουλειά στο στήσιμο.
Δηλαδή, ένα νέο Colt Ralliart, Corsa OPC ή όπως είπες το Ibiza Cupra (το οποίο όμως δεν το έχουμε δει ακόμα στην πράξη). Εννοείται και όποιο άλλο turbo μικρό αξίζει να ασχοληθεί κανείς.Η αλήθεια είναι οτι η ομοιογένεια εντάσσεται στο 'ψάξιμο' που πρέπει να γίνει απο τον 'βελτιωτή/μαμά εταιρία. Όμως όλα έρχονται συναρτήσει κόστους,οπότε για αυτό μίλησα εσκεμμένα για κόστος εξοπλισμού/περιφερειακών το οποίο προς χάρην οδηγικής ευχαρίστησης,θα πρέπει να διαγραφεί.
Εν ολίγοις, αν υπήρχε ένα καλό αρχικό κεφάλαιο,πάντα λίγο παραπάνω απο την τιμή αγοράς μιας μικρής βολίδας,πιστεύω οτι με το κατάλληλο ψάξιμο,σε ανάρτηση(το πιο δύσκολο κομμάτι) ,
κάποιο μπλοκέ( η Quaife έχει τεράστια λίστα) ,λάστιχα ένα ατίθασο μικρό μπορεί να διατηρήσει την ομοιογένεια αυξάνοντας και κατατι τη δύναμη του κινητήρα (=20-25 ίππους,2-3 κιλα ροπής) -
βρε παιδια οταν εννοείτε θα χαλασει την ομοιγενεια δλδη?
-
βρε παιδια οταν εννοείτε θα χαλασει την ομοιγενεια δλδη?Το στησιμο που εχει φτιαξει ο κατασκευαστης στο αυτοκινητο του
σε συνδυασμο με την δυναμη την οποια θα εχει ο κινητηρας του, να συνεργαζονται με τετοιο τροπο ωστε να χαιρεσαι την γρηγορη οδηγηση χωρις να εχεις αποτομες τασεις στο να βγαλει το εμπρος ή πισω μερος του εξω απο μια στροφη, και χωρις να χρειαζεται να
καταπονειται υπερβολικα το συστημα μεταδοσης του αυτοκινητου, ή τα λαστιχα του οταν
οδηγειται γρηγορα... -
Αρα αν ειναι να πειραξης ενα αμξι οπως το opc η μην το πυραξης καθόλου η φτιαχτο να μην υποστροφαρη τοσο..σωστα?
Ωραια ας το πάρουμε πρωτα.. και βλεπουμε για πειραγματα μετα..γιατι 192 αλογα μετρημενα 199 ειναι super!!με 100 αρα του φιλου μου τοσο εβγαλε 198.8 για την ακριβεια..
Εσεις γενικα τι λετε αξιζει το opcaki?η να παω σε abarthaki? -
Αρα αν ειναι να πειραξης ενα αμξι οπως το opc η μην το πυραξης καθόλου η φτιαχτο να μην υποστροφαρη τοσο..σωστα?Σα γενικος κανονας:
Στα αυτοκινητα που εχουν την κινηση μπροστα -οπως το opc- δεν ειναι και πολυ ευκολο να βαλεις πολλα αλογα παραπανω απ'αυτα που βγαζει το αυτοκινητο ο κατασκευαστης (σ'ενα ηδη αρκετα δυνατο αυτοκινητο μαλιστα, μιλαμε για ενα supermini σχεδον 200 αλογων) και να μην εχεις θεαματικη αυξηση της υποστροφης. Φυσικα ενδεχεται με σωστες αναρτησεις, ζαντες αλλα και χαρη στη χρηση ηλεκτρονικων να περιορισεις καπως το φαινομενο αυτο..Μην ανησυχεις παντως για τη δυναμη, απο το ατμοσφαιρικο σου ibiza η αλλαγη θα ειναι θεαματικη. Εισαι σε κατηγορια supermini, τα 200 αλογα ειναι σημερα η κορυφη αν δεν κανω λαθος (τουλαχιστον μεχρι να βγει η MiTo GTA).
Εσεις γενικα τι λετε αξιζει το opcaki?η να παω σε abarthaki?
Αναλογως το οδηγικο σου στυλ, και τα δυο καλα αυτοκινητα ειναι ΙΜΟ, εγω θα προτιμουσα το GP abarth με κλειστα ματια παντως.
-
Nαι αλλα γιατι το γιατι δεν μου λες!!!!
Σε ευχαριστω και για τις απαντησεις σου!
Γιατι με κλειστα ματια κιολας για στυριξε μου το αυτο.
θα ηθελα γνώμες για ποιο απο τα 2 να επαιρνα..
Το mito ποσο θα εχει και ποτε βγαινει ομως?? -
Ενα τετοιο διλλημα φαινεται να ελυσαν οι 4τροχοι στο τευχος
Οκτωβριου 08 (τευχος 457), με το συγκριτικο Corsa OPC vs GP Abarth SS.
Δυστυχως δεν εχει καταχωρηθει το συγκεκριμενο αρθρο ηλεκτρονικα
στην βιβλιοθηκη του site, οποτε αν σε ενδιαφερει καλυτερα να αναζητησεις το συγκεκριμενο τευχος στις Τεχνικες Εκδοσεις που ευθυνονται για την εκτυπωση. -
Ναι το Εχω διαβάσει αυτός ηταν ο μόνος λόγος που με εκανε να παω να δω το abarth και να το κανω test drive εκτος βέβαια οτι μαρεσε και πολυ!!
Αλλα εχω διαβασει πααάρα πολα διαφημιστικα και το καθενα λεει και τα δικα του,ο καθε δημοσιογραφος λεει με δικο του τροπο την αποψη του και παντα ο ενας με τον αλλονα διαφορετικα..οπότε?? -
Σε σχεση με το αυτοκινητο που οδηγεις απ' οτι διαβασα σε καποιο post οποιο και απο τα δυο να παρεις δεν θα το μετανιωσεις, ειναι πολυ ικανα και γρηγορα και τα δυο!
Τωρα παιζει βεβαια σημαντικο ρολο το προσωπικο σου στυλ, που δινεις μεγαλυτερο βαρος,
σε αξιοπιστια-after sales service (opel δαγκωτο προς το παρον αφου η υποστηριξη της ειναι πολυ καλυτερη και με λογικο κοστος συντηρησης) εμφανιση (το GPA ειναι πιο μοδατο,
φρεσκο και οχι τοσο προκλητικο οσο το corsa) αλλα και βεβαια το σημαντικοτερο, η οδηγικη ευχαριστηση που θα σου προσφερει. Αυτη την στιγμη -αν και δεν ειμαι ιδιαιτερα
Ιταλοφιλος- ξερω οτι το GPA ειναι η πιο σπορτιφ προταση στην κατηγορια και οχι μονο.
Απλα θα εκανα λιγη υπομονη για το facelift που ερχεται μεσα στο χρονο και πιθανοτατα
για τον multiair ο οποιος πιστευω θα δωσει 'αλλο αερα' στον ηδη δυνατο υπαρχον 155αρη. -
Και να βγούν οι νέοι κινητήρες, το 1,4 150άρι Abarth, θα κυκλοφορεί ακόμα;
-
Ενα προγραμμα του βαζεις ανετα πανω!!τουλαχιστον απο οτι εχω δει στο opel club..εκει βεβαια θα δεις και 260+ αλογα..σε opc παντα λεμε
τωρα αν το abarthaki μου ελεγε καποια πυγη αξιοπιστη ισως και η abarth η ιδια οτι το αμαξακι το πας με προγραμμα απο 180 (ss) στα 200 αφοβα αλλα ως εκει θα το επαιρνα τωρα!!!μαρεσει πολυ περισοτερο το abath αλλα οπως ειπα και πριν δεν ξερω αν θα μου φτανανε καπια στιγμη τα 180..και δεν θα θελα παλυ να τρεχω για αλλο αμαξι...μπορει να ειμαι υπερβολικος αλλα κοιταω το μακρινο μελλον για να ειμαι καλα στο παρον!!κοιταξε αν κοιτας το μακρινο μελλον, μαλλον κοιτας λαθος κατηγορια πρεπει να κοιτας gti cupra astra opc Κτλ αν θες να παρεις gpa η corsa H cooper gia 10 χρονια απλα επαιξες και εχασες....
-
Ο χρήστης chevroletcorvette έγραψε:
Και να βγούν οι νέοι κινητήρες, το 1,4 150άρι Abarth, θα κυκλοφορεί ακόμα;και να βγουν οι νεοι κινητηρες για να ερθουν απο την μακρινη Ιταλια θα εχουν περασει το λιγοτερο δυο - τρια χρονακια
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
και να βγουν οι νεοι κινητηρες για να ερθουν απο την μακρινη Ιταλια θα εχουν περασει το λιγοτερο δυο - τρια χρονακια
Οπότε αυτοί νέοι κινητήρες, θα ενσωματωθούν στα επόμενης γενιάς Punto; Δηλαδή στα Mk4 Punto η όπως αλλιώς θα λέγονται.
-
Ο χρήστης chevroletcorvette έγραψε:
και να βγουν οι νεοι κινητηρες για να ερθουν απο την μακρινη Ιταλια θα εχουν περασει το λιγοτερο δυο - τρια χρονακια
Οπότε αυτοί νέοι κινητήρες, θα ενσωματωθούν στα επόμενης γενιάς Punto; Δηλαδή στα Mk4 Punto η όπως αλλιώς θα λέγονται.
Oι 1400αρηδες multiair θα είναι διαθέσιμοι στο GPunto restyling.Η έκδοση με τους 135 ίππους στα τέλη του έτους.Η έκδοση με τους 165 ίππους λίγο αργότερα (μέσα του 2010),οπότε θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία και οι κλασσικοί ΤJet των 155 ίππων.
Το GPunto restyling θα φορέσει και τον δικύλινδρο 900αρη multiair. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Oι 1400αρηδες multiair θα είναι διαθέσιμοι στο GPunto restyling.Η έκδοση με τους 135 ίππους στα τέλη του έτους.Η έκδοση με τους 165 ίππους λίγο αργότερα (μέσα του 2010),οπότε θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία και οι κλασσικοί ΤJet των 155 ίππων.
Το GPunto restyling θα φορέσει και τον δικύλινδρο 900αρη multiair.Yπαρχουν επιπροσθετες πληροφοριες, για τον πιο ισχυρο ας πουμε multiair των 165ιππων
αν θα φερει καποιες προσθετες ενισχυσεις-βελτιωσεις σαν συνολο, περα απο τον
αμεσο ψεκασμο και τα παρελκομενα του, σε σχεση π.χ με τον 155αρη? -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Το GPunto restyling θα φορέσει και τον δικύλινδρο 900αρη multiair.Σε έκδοση Abarth θα έρθει αυτός ο κινητήρας; Αν ναι, θα έχει την ίδια τιμή με το 150άρι Abarth που κυκλοφορεί τώρα;
-
Καλα δεν πιστευω επιδει θα βγει ο multiair οτι ο 1400 155 abarth δεν μετραει ειδικά με το κιτακι επάνω!ασε που θα ειναι Καινούργιοι κινητήρες και παίζει να έχουν μερικά προβληματάκια στην αρχή όπως όλα τα καινούργια άλλωστε.. Παντως δεν ξερω τι παιζει με τις τιμές τωρα απο την abarth με τα τελη κυκλοφορίας..αν έπεσαν λιγο.. ??:hmmm:
Όσο για το δίλλημα μου αν σπαει ο κινητηρας :
Έμαθα απο τον γειτονάκο μου απο κατω ο οποιος ειναι τρελος ιταλοφιλος (εγω πάλι είμαι του γερμανικού αλλα το abarthaki σε αλλάζει με τον χαρακτήρα του) που εχει ένα punto gt 165hp ,του λεω ρε συ αντεχει ενας 1400 τοσα αλογα?μια χαρά οχι απλα αντεχει οτι θες κανεις αρκή να το προσέχεις!!ο κινητήρας δεν παθαινει τιποτα η toyrbina τα παιζει αν το σκιζεις...σκεψου στους καινουργιους t-jet κινητήρες οι οποιοι είναι ποιο αναβαθμισμενοι!αυτα και αλλα πολλα μου είπαι..
Με βαλε σε σκεψεις παλι!!! -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Yπαρχουν επιπροσθετες πληροφοριες, για τον πιο ισχυρο ας πουμε multiair των 165ιππων
αν θα φερει καποιες προσθετες ενισχυσεις-βελτιωσεις σαν συνολο, περα απο τον
αμεσο ψεκασμο και τα παρελκομενα του, σε σχεση π.χ με τον 155αρη?Δεν έχει άμεσο ψεκασμό.Έχει διαφορετική κυλινδροκεφαλή.
Θα συνδυάζεται με σύστημα Start & Stop και σύντομα με το κιβώτιο C635,το οποίο τουλάχιστον στην έκδοση των 165 ίππων θα είναι DDC.Υπολογίζεται ότι η έκδοση των 135 ίππων θα έχει εκπομπές CO2 γύρω στα 130gr/km.Σε έκδοση Abarth θα έρθει αυτός ο κινητήρας; Αν ναι, θα έχει την ίδια τιμή με το 150άρι Abarth που κυκλοφορεί τώρα;
Η έκδοση GPunto Abarth θα φορά τον κινητήρα των 165 ίππων,με κιβώτιο C635 DDC.Υπάρχει και η σκέψη να δημιουργηθεί δίπλα σε αυτήν και μια δεύτερη,η οποία θα πάρει τη θέση του SS,εφοδιασμένη με τον 1,8Di των 200 ίππων.Προς το παρόν όμως δεν έχει απελευθερωθεί αυτό το σχέδιο.
Με δεδομένο ότι στην Fiat η κατασκευή κάθε κινητήρα multiair κοστίζει 500 ευρώ,υπολόγιζε μια αύξηση σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις που αντικαθιστά, της τάξης των 1000 περίπου ευρώ.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε,έχει αρχίσει ήδη η παραγωγή των κινητήρων 1,4multiair 135 ίππων,οι οποίοι θα πρωτοεμφανιθούν στη MiTo στα τέλη Σεπτέμβρη,για να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα μοντέλα του gruppo.Καλα δεν πιστευω επιδει θα βγει ο multiair οτι ο 1400 155 abarth δεν μετραει ειδικά με το κιτακι επάνω!ασε που θα ειναι Καινούργιοι κινητήρες και παίζει να έχουν μερικά προβληματάκια στην αρχή όπως όλα τα καινούργια άλλωστε.
Το κιτ θα συνταξιοδοτηθεί σύντομα μαζί με τον συμβατικό κινητάρα TJet.Έτσι και αλλιώς μιλάμε για κάτι που και μικρή ζήτηση είχε μέχρι σήμερα και περιορισμένη 'παραγωγή' (είχαν προβλέψει τη διάθεση το πολύ 5000 κιτ για όλη τη διάρκεια της εμπορικής καριέρας του μοντέλου).Αν αποφασίσουν να προσφέρουν κινητήρα απόδοσης 200 ίππων,θα το κάνουν με τον 1800Di και όχι με έναν πουσαρισμένο 1400αρη.
Στο θέμα της αξιοπιστίας και των πιθανών παιδικών ασθενειών του multiair, είναι πολύ προσεκτικοί.O λόγος της μικρής καθυστέρησης στο εμπορικό λανσάρισμα,που προβλεπόταν αρχικά για τον Μάρτη του 2009,οφείλεται στο ότι ήθελαν να βγει στην παραγωγή ένα σύνολο που μπορεί να λειτουργεί αξιόπιστα για 250.000km.Και λειτουργεί.
Fiat Grande Punto ABARTH