-
Οχι ρε θειο, αφου ο κυριος πιστευει στην αυτοδικεια θα μιλησω στην γλωσσα του για να συνενοηθουμε!Να δει πως ειναι να κρινει ο καθε μαλακας τα παντα λες και δεν υπαρχουν οι μπατσοι για αυτο.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
... Εγω παντως αν δω σε αντιστοιση περιπτωση πανθηρα να κολαει σε οποιοδηποτε αμαξι αυτοκολητο θα τον αρχισω στις φαπες και θα παρω και την αστυνομια.
Γιατί να αυτοδικήσεις; Με πιο δικαίωμα; Πως κρίνεις εσύ ότι κακώς πράττει και κολλά ένα αυτοκόλλητο σε ξένο αυτοκίνητο;
Καλύτερα να κάνεις μόνο το δεύτερο, να καλέσεις την αστυνομία. Τώρα εάν και πότε θα έρθει δεν έχει σημασία εσύ περίμενε και κάνε καταγγελία ότι κάποιος κόλλησε αυτοκόλλητο σε ένα ξένο αυτοκίνητο.Διότι ο 'πάνθηρας' στραφηκε προσωπικα κατα αυτου και της περιουσίας του,και ειναι τουλάχιστον αναμενόμενο να αντιδρασει έτσι.
Το ειπα και νωρίτερα,ότι,αν μαζευότανε δεκα οδηγοι να συστησουν μια συμορια ξυλοδαρμου των 'πανθηρων' τοτε θα ηταν καταδικασταίοι.Φυσικα όλα τα επιχειρηματα που πέσανε στο τραπέζι αποδυκνείονται ανισχυρα μπροστα στη θεληση να γίνουμε 'πάνθηρες' και να κανουμε ψευτοπαλικαριες.
Αν σας αμολήσουμε μπροστα εσας τους 'πάνθηρες' ειμαι σιγουρος οτι θα πάρουμε την πόλη -
Έχω ξαναγράψει σε άλλα θέματα, ξένο αυτοκίνητο δεν αγγίζουμε. Πέρα από την αντίδραση του άλλου όταν βλέπει κάποιον να επεξεργάζεται το αυτοκίνητό του (ποτέ δεν ξέρεις ο άλλος πως θα αντιδράσει- σκεφτείτε εσείς πως θα αντιδρούσατε αν βλέπατε κάποιον να βρίσκεται στο αυτοκίνητό σας και 'κάτι' να κάνει εκεί), το αυτοκόλλητο οκ ας πούμε ότι δεν μπορεί να προκαλέσει φθορά. Όμως από τη στιγμή που ακουμπάς το αυτοκίνητο, αν σε κατηγορήσει για οτιδήποτε, άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας μετά.
Θέλετε και παράδειγμα; Πας εσύ να του κολλήσεις αυτοκόλλητο. Σε πιάνει και ισχυρίζεται πως όπως πήγαινες να το κολλήσεις στο σημείο εκείνο του έκανες βαθούλωμα-ζημιά στο φτερό ή στην πόρτα κτλ και σου κάνει μήνυση για φθορά ξένης περιουσίας. Στο δικαστήριο τι θα πεις όταν σε ρωτήσουν; Κύριε τάδε ακουμπήσατε το αυτοκίνητο του κύριου αυτού ναι ή όχι;
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Αν καταλαβα καλα, μιλαμε για το αυτοκολλητο στο τζαμι?
Για εξηγησε μου ακριβως πως ειναι φθορα. Τι ακριβως φθειρεται και τι ζημια παθαινει το αυτοκινητο που πρεπει να αποκατασταθει?
Φιλε μου εχω δει αυτοκολλητα κολλημενα σε πορτες και καπο...γιαυτα μιλαω...
και τοσο καιρο ο χαντερ και εγω αυτο που προσπαθουμε να πουμε ειναι οτι κανεις δεν μπορει να ελεγξει τους πανθηρες και το αν η κριση τους ειναι σωστη η οχι...υπερβολικη η μη...!Εστω. Ποια η φθορα στο αυτοκινητο? Το μονο που παθαινεις ειναι να χασεις χρονο να το ξεκολλησεις.
Οσο για την αντικειμενικη κριση, ε ναι ενταξει αλλα το θεμα ειναι το πως θα σε κρινει ο πολυς κοσμος. Αν ηταν υπερβολικος ο 'πανθηρας' και αυτο που ειχες κανει δεν ενοχλει (πχ να παρκαρεις μισος πανω σε ΦΑΡΔΥ πεζοδρομιο απο οπου χωρανε να περασουν ολοι avec de καροτσακια), τοτε ο πολυς κοσμος δεν θα σε θεωρουσε γαιδαρο.
Τεσπα εγω θεωρω οτι οι μονοι νοημονες ανθρωποι που εχουν τοοοοοσο προβλημα με τα αυτοκολλητα (δεδομενου του χαους που επικρατει στους δρομους και τα πεζοδρομια), ειναι ακριβως αυτοι που παρκαρουν ετσι...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μπορείτε να ξαναγράψετε πού μπορούμε να βρούμε τέτοια αυτοκολλητάκια;Έχω μερικούς υπόψιν που τους χρειάζονται μερικά. Δε φτάνει που παρκάρουν μονίμως 2 αυτοκίνητα παράλληλα το ένα στ' άλλο πάνω στο πεζοδρόμιο, έχουν βάλει και σιδεριά με λουκέτο έτσι ώστε όταν φεύγουν να είναι σίγουροι ότι δε θα τους φάει άλλο ζώο τη θέση
Για αυτούς είπαμε τη λύση: λουκέτο... (και αν είναι βολικό, ως και οξυγονοκόλληση... )
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
...Διότι ο 'πάνθηρας' στραφηκε προσωπικα κατα αυτου και της περιουσίας του,και ειναι τουλάχιστον αναμενόμενο να αντιδρασει έτσι.
Το ειπα και νωρίτερα,ότι,αν μαζευότανε δεκα οδηγοι να συστησουν μια συμορια ξυλοδαρμου των 'πανθηρων' τοτε θα ηταν καταδικασταίοι.Φυσικα όλα τα επιχειρηματα που πέσανε στο τραπέζι αποδυκνείονται ανισχυρα μπροστα στη θεληση να γίνουμε 'πάνθηρες' και να κανουμε ψευτοπαλικαριες.
Αν σας αμολήσουμε μπροστα εσας τους 'πάνθηρες' ειμαι σιγουρος οτι θα πάρουμε την πόληΜα και ο κάφρος που αφήνει το αυτοκίνητό του, τη μοτοσυκλέτα του, πάνω στο πεζοδρόμια και εμποδίζει τους πεζούς να περνούν κανονικά, εναντίων όλων αυτών στρέφεται, αναγκάζοντας τους να κατέβουν στο δρόμο ή να κάνουν μαγικά για να περπατήσουν πάνω σε αυτό το άτιμο που λέγετε πεζοδρόμιο.
Δεν έχω κολλήσει αυτοκόλλητο σε κανένα και δε νομίζω να το κάνω (δεν είμαι αρκετά ψευτοπαλικαράς μάλλον) αλλά δε θα με ενοχλήσει αν βρω αυτοκόλλητο πάνω στο δικό μου (Απίθανο στο κοντινό μέλλον μιας και ακόμη αντέχω να περπατώ κάμποσα, έως πολλά, μέτρα μακρυά από εκεί που θέλω να πάω προκειμένου να βρω σωστή θέση για το αυτοκίνητό μου) αν πράγματι έχω κάνει την ηλιθιότητα μου.
Τέλος πάντων απόψεις είναι αυτές και ευτυχώς ακόμη δεν έχουμε γίνει όλοι ίδιο σα τα στρουμφάκια ώστε να σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν καταλαβα καλα, μιλαμε για το αυτοκολλητο στο τζαμι?
Για εξηγησε μου ακριβως πως ειναι φθορα. Τι ακριβως φθειρεται και τι ζημια παθαινει το αυτοκινητο που πρεπει να αποκατασταθει?
Φιλε μου εχω δει αυτοκολλητα κολλημενα σε πορτες και καπο...γιαυτα μιλαω...
και τοσο καιρο ο χαντερ και εγω αυτο που προσπαθουμε να πουμε ειναι οτι κανεις δεν μπορει να ελεγξει τους πανθηρες και το αν η κριση τους ειναι σωστη η οχι...υπερβολικη η μη...!Εστω. Ποια η φθορα στο αυτοκινητο? Το μονο που παθαινεις ειναι να χασεις χρονο να το ξεκολλησεις.
Οσο για την αντικειμενικη κριση, ε ναι ενταξει αλλα το θεμα ειναι το πως θα σε κρινει ο πολυς κοσμος. Αν ηταν υπερβολικος ο 'πανθηρας' και αυτο που ειχες κανει δεν ενοχλει (πχ να παρκαρεις μισος πανω σε ΦΑΡΔΥ πεζοδρομιο απο οπου χωρανε να περασουν ολοι avec de καροτσακια), τοτε ο πολυς κοσμος δεν θα σε θεωρουσε γαιδαρο.
Τεσπα εγω θεωρω οτι οι μονοι νοημονες ανθρωποι που εχουν τοοοοοσο προβλημα με τα αυτοκολλητα (δεδομενου του χαους που επικρατει στους δρομους και τα πεζοδρομια), ειναι ακριβως αυτοι που παρκαρουν ετσι...
Κανεις τεραστιο λαθος, σε ενημερωνω οτι και το δικο μου γκαραζ στο παλιο σπιτι που διαλεγες που θα παρκαρεις στο στενο μου το εχω βρει κλεισμενο με ΟΛΟ το στενο μου αδειο!!!!!!!!!!!!!!!!! και το γκαραζ στο καινουριο σπιτι το κλεινει λιγο ενα αμαξι και λιγο ενα αλλο και δεν γινεται να βγεις (εγω εχω μικρο αμαξι και καπως τα καταφερνω) και το γκαραζ στο σπιτι της κοπελας μου στη Ν.σμυρνη....ποσα αυτοκλλητα θα επρεπε να εχω κολησει? Μαλλον παρα πολλα......στο φιναλε αν δεις κατι πολυ τραγικο, γραψε ενα σημειωμα με κοσμιο τροπο, οτι την επομενη φορα θα το παρει ο γερανος...αν παλι τα εχεις παρει πολυ φωναξε την αστυνομια.
Γενικα ρε κωστα βλεπεις και απ οτο πως οδηγουν στο δρομο...οι μισοι και βαλε Ελληνες δεν μπορουν να χωρισουν 2 γαιδουριων αχυρα....πιστευεις οτι μπορουν ολοι οι πανθηρες να κρινουν το σωστο η λαθος παρκαρισμα? Εγω δεν το πιστευω παντως.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
... Εγω παντως αν δω σε αντιστοιση περιπτωση πανθηρα να κολαει σε οποιοδηποτε αμαξι αυτοκολητο θα τον αρχισω στις φαπες και θα παρω και την αστυνομια.
Γιατί να αυτοδικήσεις; Με πιο δικαίωμα; Πως κρίνεις εσύ ότι κακώς πράττει και κολλά ένα αυτοκόλλητο σε ξένο αυτοκίνητο;
Καλύτερα να κάνεις μόνο το δεύτερο, να καλέσεις την αστυνομία. Τώρα εάν και πότε θα έρθει δεν έχει σημασία εσύ περίμενε και κάνε καταγγελία ότι κάποιος κόλλησε αυτοκόλλητο σε ένα ξένο αυτοκίνητο.Διότι ο 'πάνθηρας' στραφηκε προσωπικα κατα αυτου και της περιουσίας του,και ειναι τουλάχιστον αναμενόμενο να αντιδρασει έτσι.
Αν σας αμολήσουμε μπροστα εσας τους 'πάνθηρες' ειμαι σιγουρος οτι θα πάρουμε την πόληTo ιδιο πραγμα ειναι το αυτοκολητο και το ιδιο το τσουβαλιασμα στο ξυλο?Περιεργες ισοτητες βαζεις στην συζητηση.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
...
Διότι ο 'πάνθηρας' στραφηκε προσωπικα κατα αυτου και της περιουσίας του,και ειναι τουλάχιστον αναμενόμενο να αντιδρασει έτσι.
Αν σας αμολήσουμε μπροστα εσας τους 'πάνθηρες' ειμαι σιγουρος οτι θα πάρουμε την πόληΜα και ο κάφρος που αφήνει το αυτοκίνητό του, τη μοτοσυκλέτα του, πάνω στο πεζοδρόμια και εμποδίζει τους πεζούς να περνούν κανονικά, εναντίων όλων αυτών στρέφεται, αναγκάζοντας τους να κατέβουν στο δρόμο ή να κάνουν μαγικά για να περπατήσουν πάνω σε αυτό το άτιμο που λέγετε πεζοδρόμιο.
Δεν έχω κολλήσει αυτοκόλλητο σε κανένα και δε νομίζω να το κάνω (δεν είμαι αρκετά ψευτοπαλικαράς μάλλον) αλλά δε θα με ενοχλήσει αν βρω αυτοκόλλητο πάνω στο δικό μου (Απίθανο στο κοντινό μέλλον μιας και ακόμη αντέχω να περπατώ κάμποσα, έως πολλά, μέτρα μακρυά από εκεί που θέλω να πάω προκειμένου να βρω σωστή θέση για το αυτοκίνητό μου) αν πράγματι έχω κάνει την ηλιθιότητα μου.
Τέλος πάντων απόψεις είναι αυτές και ευτυχώς ακόμη δεν έχουμε γίνει όλοι ίδιο σα τα στρουμφάκια ώστε να σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο.
Ακριβως αφου δεν παρκαρεις παρανομα η παραλογα τι εχεις να φοβηθεις?
Ενα αυτοκολητο τελικα θα καταλυσει την αριστη και αθωα κοινωνια μας....Ελεος εδω ο κοσμος καιγεται......
Ερχεται το αυτοκολητο γκοτζιλα τρεξτε να σωθειτε
-
Πρεπει να εχω να φοβηθω κατι για να λεω οτι δεν μου αρεσει κατι που γινεται?
Εμενα μπορει να μην μου αρεσουν τα ιταλικα αμαξια, να πηγαινω να κολαω αυτοκολητο που να λεει ειμαι βλακας και αγορασα ιταλικο? Τι θα παθουν? λιγα δευτερολεπτα μεχρι να βγαλουν το αυτοκολητο και ολα οκ.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Πρεπει να εχω να φοβηθω κατι για να λεω οτι δεν μου αρεσει κατι που γινεται?Εμενα μπορει να μην μου αρεσουν τα ιταλικα αμαξια, να πηγαινω να κολαω αυτοκολητο που να λεει ειμαι βλακας και αγορασα ιταλικο? Τι θα παθουν? λιγα δευτερολεπτα μεχρι να βγαλουν το αυτοκολητο και ολα οκ.
πορτοκαλια με μηλα το παραδειγμα σου
-
Αλλοι προτιμουν τα πορτοκαλια και αλλοι τα μηλα....απλα καταλαβε οτι αυτο που σου λεω εγω τραβοντας το απο τα μαλια σαν παραδειγμα καποιοι το θεωρουν λογικο, δεν γινεται ο καθε ενας να κρινει και να τιμωρει κατα το δοκουν
-
Μου προκαλει εντυπωση το πόσες ακομα αστειες δικαιολογιες θα βρούνε μερικοι για να στηριξουνε τους 'πάνθηρες'
Κέισυ,εχω να κατεβω στο κεντρο της πόλης εξι μηνες με το αυτοκίνητο,και πριν απο εκεινη τη φορα ειχα καμια τετραετία
Γινεσαι πολύ αστειος προσπαθωντας να κατηγορησεις καποιον που εχει αντιθετη αποψη απο τη δικιά σου,για να επωφεληθεις και να στηριξεις τη δική σου άποψηΕδω οι ίδιοι που τασσονται υπέρ των αυτοκολλήτων,έχουνε παραδεχτει οι ίδιοι οτι κανουνε 'αθωα' και 'κατα λάθος' αδικήματα κατα των πεζων τα οποία ειναι πολύ μικρης σημασίας για να αξιζουνε κι αυτα ενα αυτοκόλλητο,ενω και εσυ ο ίδιος έχεις δηλωσει οτι θα πατούσες ευχαριστως τον πεζο που θα τολμούσε να περασει πίσω απο το αμαξι σου την ωρα που θα ξεπαρκαρεις.
Κοιταξε λοιπών πρωτα τα χαίρια σου,τιμωρησε πρωτα τον εαυτο σου,και μετα κοιτα να ασκησεις τις προφητικές σου ικανοτητες γιατι για την ωρα δεν σου φανερώνουν αληθινα οραματα για τους συνομιλητες σου.
Η εικόνα πάντως των 'πανθηρων' στα δικα μου ματια,ολοένα και χειροτερευει.
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Ακριβως αφου δεν παρκαρεις παρανομα η παραλογα τι εχεις να φοβηθεις?
Ενα αυτοκολητο τελικα θα καταλυσει την αριστη και αθωα κοινωνια μας....Ελεος εδω ο κοσμος καιγεται......
Ερχεται το αυτοκολητο γκοτζιλα τρεξτε να σωθειτε
Τα ίδια ισχυρίζονται και οι υπέρμαχοι των καμερων στους δρόμους,για τη φυλαξη και την προστασία των πολιτων.Τι εχεις να φοβηθεις αφου δεν εισαι παρανομος;
Την ελλειψη της δημοκρατίας μηπως;Πόσο μαλλον σε αυτη την περίπτωση,που το καθε αρρωστο ατομακι θα αναλάβει απο μονο του καθηκοντα να προστατεψει.
Γινόμαστε ξεφτυλλα,και το γουσταρουμε
-
Όπως ίσως θυμούνται κάποιοι, έχω τέτοια αυτοκόλλητα και έχω κολλήσει κάποιες φορές, αν και έχω καιρό να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου 'πάνθηρα' (είναι και λίγο γελοίο εδώ που τα λέμε) και νομίζω πως δεν έχω αναφέρει αυτή μου τη δράση σε κανέναν πλην υμών, γιατί δε νομίζω πως υπάρχει και λόγος.
Τα αυτοκόλλητα τα έχω κολλήσει σε κραυγαλέες περιπτώσεις κλεισίματος πεζοδρομίου, ράμπας αναπήρων και διάβασης και την κίνηση αυτή τη βλέπω σαν ένα υποκατάστατο της υπόδειξης που θα έκανα εάν είχα τον εν λόγω οδηγό μπροστά μου. Δε νομίζω πως η παρατήρηση που κάνουμε σε κάποιον που αδιαφορεί έτσι κραυγαλέα για το κοινωνικό σύνολο είναι αυτοδικία, έτσι δεν είναι; Σε καναδυό περιπτώσεις, μάλιστα, μόνιμης κατάχρησης κάποιου πεζοδρομίου από συγκεκριμένο αυτοκίνητο είδα και αποτέλεσμα. Επομένως νομίζω πως ένα (μικρό) όφελος υπήρξε.
Από εκεί και πέρα, βλέπω πλέον αρκετά συχνά κολλημένα αυτοκόλλητα και δεν έχω δει ποτέ σφάλμα στην κρίση αυτού που το κόλλησε. Άλλωστε, υπάρχουν και πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για το που πρέπει να κολληθεί ένα αυτοκόλλητο και που όχι, οι οποίες είναι διαθέσιμες στο http://www.streetpanthers.gr (ειναι flash το site και δε μπορώ να δώσω συγκεκριμένο link). Απλά να πω σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν περί τροχαίας, πως δεν είναι σκοπός των πανθήρων (εξακολουθεί να μου ακούγεται γελοίο το όνομα) η εφαρμογή του νόμου, αλλά η πεποίθηση πως μπορούμε να περπατάμε υπό πιο εύκολες και ασφαλείς συνθήκες.
Να πω επίσης πως όσοι νοιάζονται τόσο στο να μη τους ακουμπάνε το αμάξι, αν έχουν κάνει ποτέ τίποτα για όσους βάζουν διαφημιστικά φυλλάδια στον υαλοκαθαριστήρα, που εννοείται πως το ακουμπάνε. Μάλιστα, αν βρέξει και κολλήσει το χαρτί στο παρμπρίζ γίνεται πολύ χειρότερο από το αυτοκόλλητο με τον γάιδαρο. Το τηλέφωνο και η διεύθυνση αυτού που άφησε το χαρτί είναι πάνω στα φυλλάδια με τη διαφήμιση.
Αυτά, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης γιατί δε βγαίνει και νόημα με την επανάληψη των ίδιων επιχειρημάτων εδώ και πολλές σελίδες.
-
Τα φυλαδια στα αφηνουν στον υαλοκαθαριστηρα δεν στα κολανε στο παρμπριζ.
Τελος παντων συνεχιστε την σταυροφορια κατα των ζωων...ετσι και αλλιως ζουγκλα ειμαστε, σαν πανθηρες ειστε το μεγαλο ζωω και τρωτε τα μικρα...μεχρι να βρεθει κανα νταμαρι η κανας μαφιοζος που θα σας αρχισουν σε τπτ μπουφλες η θα σας γεμισουν κουμποτρυπες.
Kacey ξερω δεν σε νοιαζει το ξυλο και επισης οπλοφορεις για τους αλλους λεω που μπορει να βρεθουν προ εκπληξεως.
-
Τρία πράγματα πριν πάω για ύπνο:
-
Τα αφήνουν, αλλά σου ακουμπάνε το αμάξι κάτι το οποίο επίσης κατέκρινες.
-
Έγραψα (δις μάλιστα) πως το 'πάνθηρας' είναι γελοίο σαν όρος.
-
Αν δεν αντιδράς στη ζούγκλα, γίνεσαι μέρος αυτής, την υποστηρίζεις σιωπηρά. Όταν λοιπόν μπορώ να κάνω παρατήρηση πρόσωπο με πρόσωπο το κάνω. Όταν δε μπορώ, πάλι βρίσκω τρόπο. Αν όλοι μαζί κάναμε παρατήρηση στο ζώο για την αντικοινωνική του συμπεριφορά, κάτι θα άλλαζε σίγουρα. Αλλά ως τότε, μιας και ο καθένας νοιάζεται μόνο για τη βόλεψη του, το κάνω και μόνος. Και το ρίσκω να πέσω πάνώ στον μαφιόζο το παίρνω και δεν έχω πρόβλημα. Μήπως θα χαιρόσουν κιόλας για την εκδίκηση του;
-
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Αλλοι προτιμουν τα πορτοκαλια και αλλοι τα μηλα....απλα καταλαβε οτι αυτο που σου λεω εγω τραβοντας το απο τα μαλια σαν παραδειγμα καποιοι το θεωρουν λογικο, δεν γινεται ο καθε ενας να κρινει και να τιμωρει κατα το δοκουνΡε άνθρωπε μου, δεν είναι θέμα προτίμησης, είναι αντικειμενικό! ΟΚ, μπορεί να διαφωνείς με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισης αλλά είναι δυνατόν να λες ότι αυτά τα παρκαρίσματα είναι θέμα ερμηνείας αν είναι προκλητικά ή όχι;
Ξαναρωτάω: Τι είδους ζημιά προκαλεί το αυτοκόλλητο ώστε να θεωρηθεί 'ποινή'; Αν αντί για αυτοκόλλητα βάζαν απλά χαρτάκια με το ίδιο μήνυμα στον υαλοκαθαριστήρα, θα είχατε την ίδια αντιμετώπιση απέναντι τους;
Υποθετικό παράδειγμα: Οι τύποι που σκότωσαν τους κυνηγούς στο Αγρίνιο ή αυτός εδώ αθωώνονται για κάποια τεχνική λεπτομέρεια. Κάποιος συγγενής των θυμάτων, δεν το δέχεται και παίρνει το νόμο -και τη καραμπίνα- στα χέρια του. Αν και καταλαβαίνω τι θα οδηγούσε τον υποθετικό πατέρα (ας πούμε) εκεί, διαφωνώ με την πράξη. Μια συντεταγμένη οφείλει να έχει συγκεκριμένους τρόπους για να αντιμετωπίζει τα εγκλήματα.
Το πρόβλημα είναι ότι παρόλο που στη συγκεκριμένη περίπτωση όλοι καταλαβαίνουμε γιατί ο υποθετικός πατέρας έχασε την πίστη του στην ικανότητα ή τη προθυμία της κοινωνίας να αντιμετωπίσει αυτά τα εγκλήματα, τι θα γίνει αν ανεχόμενοι αυτό καταντήσουμε να σκοτωνόμαστε λχ. για τα φρένα του Bravo. Αυτό καταλαβαίνω ότι είναι η ένσταση σας και είναι αλήθεια ότι είναι και δικός μου φόβος. Μακροπρόθεσμα, η εκδίκηση φέρνει μόνο περισσότερο χάος και αναρχία.Ας πάμε τώρα σε ένα διαφορετικό αλλά συγγενές φαινόμενο που συναντάμε στους δρόμους. Τα ζώα όπως τον τύπο που περνάει με κόκκινο και όταν του κορνάρεις αρχίζει το τσαμπουκά ή αυτόν που μπαίνει ανάποδα σε μονόδρομο και σου κάνει σινιάλο να κάνεις εσύ όπισθεν. Ζώο και τραμπούκος μαζί δηλαδή. Τι μπορείς να κάνεις εσύ όμως απέναντι σε αυτό; Συνήθως τίποτα, είτε γιατί είναι πολύ 'ενεργοβόρο', είτε επικίνδυνο (δεν ξέρεις τι τρέλα κουβαλάει ο άλλος). Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε αστυνομία για να εφαρμόζει τους νόμους μάς, τι γίνεται όμως όταν είναι ανεπαρκής και τα ζώα δρουν ανενόχλητα;
Πρέπει ως πολίτης να αντιδράσεις. Τώρα, αν ήμασταν στις ΗΠΑ, οι πάνθηρες θα ήταν μάλλον ένα λόμπι που θα πίεζε τους πολιτικούς για καλύτερη νομοθεσία, περισσότερη και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση. Αντίστοιχες προσπάθειες στην Ελλάδα όμως κάνουν τον κύκλο του Otto να φαντάζει απίστευτα αποδοτικός μπροστά τους...
Ένας άλλος τρόπος αντίδρασης είναι να περάσεις το μήνυμα απευθείας στον ενδιαφερόμενο, όπως κάνουν οι πάνθηρες. Καταλαβαίνω ότι το βλέπετε ως ανάλογο -ίσως πρόδρομο- του να πάρεις το πιστόλι. Όμως δεν είναι έτσι. Είναι σίγουρα η ηπιότερη λύση συγκρινόμενο πχ. με υγρά φρένων, σκισμένα λάστιχα ή κλούβια αυγά. Η κατάσταση στους δρόμους μας είναι τόσο, μα τόσο, τόσο, τόσο δραματικά υπέρ των ζώων που όταν εξισώνετε τις 2 ενέργειες ('όσο ζώο είναι αυτός που παρκάρει έτσι, άλλο τόσο είναι αυτός που κολλάει αυτοκόλλητα') έχετε χάσει την ισορροπία του ζητήματος.
Όταν αυτά τα ζώα πηδάνε διαρκώς ολόκληρο το υπόλοιπο σύνολο (γιατί όλοι, ανεξάρτητα του αν οδηγούμε και τι, πάντα είμαστε πρωτίστως πεζοί) δεν μπορεί να έρχεσαι εσύ και να ανησυχείς για την μηδαμινή φθορά στο αυτοκίνητο του άλλου ή την ηθική επίπτωση του να δράσει κάποιος (όταν το παρουσιάζετε λίγο πολύ ως vigilante justice). Αυτό είναι ασήμαντο μπροστά σε όλα τα υπόλοιπα. Τα οποία αν είχαμε λύσει, δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης οι πάνθηρες εξαρχής.
-
Και το ρίσκω να πέσω πάνώ στον μαφιόζο το παίρνω και δεν έχω πρόβλημα. Μήπως θα χαιρόσουν κιόλας για την εκδίκηση του;
Οχι δεν θα χαιρομουνα αν ενας μαφιοζος ετρωγε καποιον για ενα αυτοκόλητο, αλλα αν ετρωγε 2-3 μπουφλες θα γελαγα σιγουρα, οι τσαμπα μαγκιες εχουν πεθανει προ πολλου.
ζορζ, συγκρινεις τον χαμο μιας ζωης με καποιον που επιασε 2 θεσεις στο mall...ελεος δλδ.
Το ζωο που περασε με κοκκινο το αρχιζω στα καντηλια και αν το παιξει μαγκας οσες φαω και οσες δωσω η διαφορα ξερεις ποια ειναι? Οτι εβαλε την ζωη μου σε περιπετεια και οχι εκει δεν μπορω να καλεσω την αστυνομια, γιατι δεν μπορω να τους δειξω σε ριπλει τι εγινε. Επισης δεν ακουμπαω το αμαξι του που ειναι περιουσια του...αλλα τη μαπα του
-
H αντιμετωπιση θα ηταν διαφορετική αν η γενικότερη σταση της 'οργανωσης' διέφερε.Αυτη τη στιγμη,το μονο που μου μενει εμενα απο την εικόνα της,ειναι οτι μιλάμε για 10 τσογλανακια που βαφτίστικαν 'πάνθηρες' και εβγαλαν προσβλητικά αυτοκόλλητα για να τιμωρησουν όποιον τους κατεβει
Εαν τα αυτοκόλλητα ήταν ενημερωτικά φυλλάδια,και δεν υπήρχε ο γελοίος αυτος χαρακτηρισμός των εαυτων τους ώς 'πάνθηρες'-'ακτιβιστες' (και μονο το όνομα δειχνει πρόθεση για ηρωισμο και θεληση για εξουσία),τοτε θα φαινόταν οτι η πρόθεσή τους δεν ειναι η 'μαγκια-κλανια κι εξατμιση' αλλα μια αξιέπαινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος.
Ασχετως που πιστευω οτι δεν λύνεται ο καρκινος με....ξεματιασμα,αλλα τουλάχιστον μπορεις να προσπαθησεις χωρις να τον επιδεινωσεις κι'όλας.
Αλλα με ρηχες τακτικες εκδίκησης που σκοπευουν μονο στην ικανοποίηση του 'πάνθηρα',και στην θελησή του να αναλάβει επιτελους μια εξουσία και αυτος,να παραστησει λίγο τον χωροφυλάκα,δεν μπορω παρα να διαφωνήσω.
Οι Πάνθηρες των Δρόμων! (πεζοί ακτιβιστές)