-
Ο χρήστης rethimno02 έγραψε:
Ρε τζάμπα μάγκες, γιατί δεν πάτε έξω από περιοχές με club να κολλήσετε αυτοκόλλητα;εκεί θα σας παραδεχτώ. Αλλά Δεν σας παίρνει. Θα ξεκινήσετε από τη μια άκρη και δεν θα προλάβετε να φτάσετε στην άλλη. Θα σας έχουν σπάσει στο ξύλο.Στου Ψυρρή έχετε πάει; Να δείτε τα πεζοδρόμια κλεισμένα με διάφορες κατασκευές ή γεμάτα καρέκλες. Εκεί τι θα κάνετε; Θα κολλησετε αυτοκόλλητα στις καρέκλες ή στη τζαμαρία του μαγαζιού;
Έπειτα, φανταστείτε μία από τις παρακάτω περιπτώσεις:
[list:1bk7ze2c][:1bk7ze2c]Κάποιος ψάχνει φαρμακείο επειγόντως, παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο, μπαίνει στο φαρμακείο και φεύγει στα 5 λεπτά.[/1bk7ze2c]
[:1bk7ze2c]Κάποιος θέλει να πάει τον παππού στο γιατρό (ο οποίος δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του). Παρκάρει παρανόμως όσο πιο κοντα΄μπορεί στο σπίτι, επιβιβάζει τον παππού και φεύγει.[/1bk7ze2c]
[:1bk7ze2c]Κάποιος θέλει να μεταφέρει ένα βαρύ έπιπλο ή κιβώτιο. Πάλι θα παρκάρει όσο πιο κοντά μπορεί.[/1bk7ze2c][/list:u:1bk7ze2c]Κακά τα ψέματα, οι παραπάνω περιπτώσεις είναι πολύ λίγες. Αν οι υπόλοιποι δεν ήταν ζώα τότε οι παραπάνω από μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να φέρουν την πόλη στο χάλι το οποίο είναι.
Κάποιος 'έξυπνος' ζήτησε τη διεύθυνση μου για να τις φάει και να μου 'τα φάει'. Καταρχήν κύριε 'έξυπνε', αν τις φας και σακατευτείς τα λεφτά που θα πάρεις δεν θα τα χαρείς. Έπειτα, δες και τον ΠΚ τι αναφέρει για την περίπτωση που το θύμα έχει προκαλέσει το δράστη καθώς και για την υπάιτια κατάσταση άμυνας.
Κατσε γιατι πηρες φορα...
Ξεκιναμε απο το τελευταιο, να εισαι σιγουρος οτι αμα με δειρεις και μου κανεις ζημια επειδη σου κολλησα ενα αυτοκολλητο (ή 50 οπως σου αξιζουν...), να εισαι σιγουρος πως ΚΑΙ φυλακη θα πας (εστω με αναστολη), ΚΑΙ θα μου τα σκασεις χοντρα. Να εισαι πολυ σιγουρος για αυτο. Επισης να εισαι πολυ σιγουρος οτι σε κατασταση αμυνας δεν εισαι εσυ, αλλα εγω αφου εσυ μου επιτεθηκες. Η μεγαλυτερη πλακα ειναι το τι μπορει να σε περιμενει αργοτερα οταν δεν θα το περιμενεις...
Περιμενω διευθυνση και πινακιδα αυτοκινητου για τα περαιτερω. Οπως περιμενω να μου εξηγησεις την ζημια που προκαλει στο αυτοκινητο το αυτοκολλητο.
Για αυτους που πραγματικα ειχαν αναγκη να παρκαρουν καπου που ενοχλουν και ειναι ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΩΣΤΟΙ, να εισαι σιγουρος οτι δεν θα τους πειραξει το αυτοκολλητο γιατι ΑΚΡΙΒΩΣ επειδη ειναι σε γενικες γραμμες σωστοι, καταλαβαινουν την λόγικη πισω απο αυτο. Εσυ απο αυτα που γραφεις καταλαβαινω οτι ΔΕΝ εισαι ενας απο αυτους.
Παμε τωρα στο πρωτο. Κατ'άρχας στου Ψυρρη ολοι οι πεζοι περπατανε μεσα στην μεση του δρομου, ειτε εχει παρκαρισμενα ειτε οχι. Σε τετοιο βαθμο που ενοχλουνται κιολας αμα καποιο αυτοκινητο προσπαθει να περασει αναμεσα απο το κοπαδι τους. Οσον αφορα τα club κλπ, να εισαι σιγουρος πως αρκετες φορες οχι μονο εχω μαλωσει με τους αντιστοιχους καραγκιοζηδες, αλλα συνηθως βγαζω και κονους και παρκαρω μπροστα τους. Και μετα μπαινω και στο μαγαζι τους. Βλεπεις, τσαμπα μαγκας ειναι αυτος που γαμει και δερνει στο πληκτρολογιο του λεγοντας οτι θα δειρει ολο τον κοσμο επειδη του κολλησαν ενα αυτοκολλητο στην κουρσαρα του...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
drdino....ειδες δεν λεω μονο εγω
Kαλημερα Κωστα.....το πεζοδρομιο πληροφοριακα ειναι για τους πεζους, αν θες τη μηχανη σου να την παρκαρεις παραλληλα στο δρομο και οχι καθετα, τωρα φαρδυ στενο πεζοδρομιο δεν μου κανει διαφορα.....ας πουμε το πεζοδρομιο απεναντι απο την ταβερνα στο χαλανδρι που παμε και τρωμε ειναι στενο....ενα θυμαμαι καλα!
Eπειδή μάλλον δε θυμάσαι καλά, στο Χαλάνδρι είχα παρκάρει στο δρόμο.
Κωστα μην το κανουμε θεμα, αλλα τη μερα που ειχαμε παει για φαι (και μου ειχε σκασει το λαστιχο) ειχες παρκαρει πανω στο πεζοδρομιο διπλα στην μαντρα του γωνιακου σπιτιου απεναντι απο την εισοδο (και λιγο πιο πισω) της ταβερνας.
-
ΚΟΛΛΗΣΤΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΠΑΝΤΟΥ....
ΠΑΝΤΟΥ ΟΜΩΣ....
ετσι πρεπει ...εχετε δικιο...απολυτο δικιο ομως....
ντου απο παντου να κολλησετε και να σωσετε εμας τους αμοιρους.. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
drdino....ειδες δεν λεω μονο εγω
Kαλημερα Κωστα.....το πεζοδρομιο πληροφοριακα ειναι για τους πεζους, αν θες τη μηχανη σου να την παρκαρεις παραλληλα στο δρομο και οχι καθετα, τωρα φαρδυ στενο πεζοδρομιο δεν μου κανει διαφορα.....ας πουμε το πεζοδρομιο απεναντι απο την ταβερνα στο χαλανδρι που παμε και τρωμε ειναι στενο....ενα θυμαμαι καλα!
Eπειδή μάλλον δε θυμάσαι καλά, στο Χαλάνδρι είχα παρκάρει στο δρόμο.
Κωστα μην το κανουμε θεμα, αλλα τη μερα που ειχαμε παει για φαι (και μου ειχε σκασει το λαστιχο) ειχες παρκαρει πανω στο πεζοδρομιο διπλα στην μαντρα του γωνιακου σπιτιου απεναντι απο την εισοδο (και λιγο πιο πισω) της ταβερνας.
Δε θα το κάνουμε θέμα, αλλά δε θυμάσαι καλά.
-
Σημερα ειδα στο κεντρο σμαρτ το οποιο ειχε αυτοκολλητο 'ειμαι γαιδαρος' αλλα εκει που ειχε παρκαρει δεν φαινοταν να ενοχλει. Ουτε δυσκολευε οποιον ηθελε να στριψει, ουτε καποια διαβαση εκλεινε
-
Smart πιθανόν γυναίκα οδηγός και ακόμη πιθανότερο ξανθιά.
Μπορεί να μη το είχε ξεκολλήσει από κάποια προηγούμενη στάθμευσή της που εμπόδιζε. (Smart που να μην έχει σταθμεύσει ανόητα έστω και μια φορά δε νομίζω να υπάρχει στη χώρα μας. ) -
Φρανκι, το αυτοκολητο δεν ηταν κολλημενο αλλα 'πιασμενο' στον καθαριστηρα
-
Τα smart ακόμα κι όταν παρκάρουν κανονικά, χαλάνε τις θέσεις - τις μικραίνουν. Μετά τα κανονικά αμάξια συμπιέζονται και παρκάρουν με τους προφυλακτήρες να ακουμπάνε.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα smart ακόμα κι όταν παρκάρουν κανονικά, χαλάνε τις θέσεις - τις μικραίνουν. Μετά τα κανονικά αμάξια συμπιέζονται και παρκάρουν με τους προφυλακτήρες να ακουμπάνε.αρα μαλλον ολοι πρεπει να κυκλοφορουμε με μεγαλα αυτοκ/τα για να αφηνουμε μεγαλα κενα ? (μετα απο αυτο που διαβασα θα σταματησουν να λενε οτι εγω ειμαι υπερβολικος)
Το συκγκεκριμενο λοιπον ειχε μπροστα του μεγαλο κενο γιατι ηταν σε γωνια -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ξεκιναμε απο το τελευταιο, να εισαι σιγουρος οτι αμα με δειρεις και μου κανεις ζημια επειδη σου κολλησα ενα αυτοκολλητο (ή 50 οπως σου αξιζουν...), να εισαι σιγουρος πως ΚΑΙ φυλακη θα πας (εστω με αναστολη), ΚΑΙ θα μου τα σκασεις χοντρα. Να εισαι πολυ σιγουρος για αυτο. Επισης να εισαι πολυ σιγουρος οτι σε κατασταση αμυνας δεν εισαι εσυ, αλλα εγω αφου εσυ μου επιτεθηκες.Περιμενω διευθυνση και πινακιδα αυτοκινητου για τα περαιτερω.
Καταρχήν, λες ότι εσύ είσαι σε κατάσταση άμυνας. Νομίζεις ότι στο δικαστήριο θα έχεις το πάνω χέρι. Ρίξε μια ματιά στον ΠΚ και θα δεις ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Καταρχήν σε εσένα δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί νόμιμη άμυνα, μια και εσύ έχεις προκαλέσει την επίθεση του δράστη. Το γεγονός ότι μου ζητάς διεύθυνση και αριθμό κυκλοφορίας δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις σου. Στην υπαίτια κατάσταση άμυνας ΔΕΝ αρεται ο αξιόποινος χαρακτήρας της πράξης. Απεναντίας, ο δράστης έχει ένα λόγο μείωσης ποινής (βάσει ΠΚ), το γεγονός ότι το θύμα τον προκάλεσε.
Ρώτα το δικηγόρο σου να στα εξηγήσει.Παρτ του
Λες ότι θα στα σκάσω χοντρά. Με 2 χαστουκάκια στη μούρη μην περιμένεις μεγάλη πληρωμή (εκτός αν κάνεις λαμογιά ή έχεις άκρες με παραδικαστικό). Εκτός εάν σου προκαλέσω βαρειά σωματική βλάβη. Είναι γεγονός ότι το ίντερνετ παρέχει ολίγη ανωνυμία. Δεν ξέρω ποιος από τους δυο μας την έχει πιο μεγάλη (τη μαχητική ικανότητα). Μπορεί να είμαι ο μεγαλύτερος κουράδας της Αθήνας.Μπορεί, όμως, να είμαι ο αντίπαλος ο τρομερός. Το ρισκάρεις;
Ξέρεις πόσες θα αρπάξεις και πόσα θα εισπράξεις; Ένα μαυρισμένο μάτι περνάει σε μερικές μέρες. Αν πάθεις κάτι πιο σοβαρό; Σκέψου να σου προκαλέσει εγκαφαλική βλάβη. Αν σου ρίξει ένα low kick πάνω στο γόνατο θα ξαναφτιάξει ποτέ;Τόσο απελπισμένος για λεφτά είσαι; Να τσοντάρουμε τα μέλη των 4Τ να σε βοηθήσουμε.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Άκου φίλε. Επειδή κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβεις οτι πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική του γραικύλου και να μπούμε σε αυτή του 'ευρωπαίου' Έλληνα, θα σε ενημερώσω για το εξής: και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το πάρκιν, σε καμία όμως δε θα δεις αυτά τα χάλια, ακόμα και για αυτές τις μικρες καθημερινές ανάγκες. Αυτή η αντιμετώπιση ('σιγά ρε φιλαράκι, για ένα λεπτό το άφησα μόνο, τι σε πείραξε?') είναι καθαρά ελληνική πατέντα και δε θα έπρεπε να είσαι καθόλου περήφανος γι' αυτό, αν δε σου το έχουν πει...Διαφωνώ με τη λογική του ενός λεπτού, όχι μόνο στην παρενόχληση των πεζών αλά και σε όσους παρκάρουν σε λεωφόρο κλείνοντας μια λωρίδα κυκλοφορίας.
Το πως οδηγώ και το πως φέρομαι δεν είσαι να το ξέρεις μια και δεν με γνωρίζεις. -
Μαλιστα, δηλαδη εσυ νομιζεις οτι:
Ας πουμε οτι σε βριζω, με σαπιζεις στο ξυλο, και μετα δεν σου λεει κανεις τιποτα επειδη εγω σε προκαλεσα? Δεν προκειται να μου αναγνωριστει νομιμη αμυνα οταν εγω αμυνθηκα επειδη οταν με βαρας επειδη εγω σου κολλησα ενα αυτοκολλητο στο αυτοκινητο? Να μου συστησεις και εμενα τον δικηγορο σου, εχει μεγαλη πλακα ο ανθρωπος. Να εισαι σιγουρος οτι ξερω πολυ καλα τι ισχυει νομικα σε τετοιες περιπτωσεις...
ΥΓ Εγω σου ξαναλεω, put your money where your moth is και ελα να το δουμε στην πραγματικοτητα αμα εισαι τοσο σιγουρος για αυτα που λες...
-
ΡΕ Κωστα την εκφραση 'απροκλητα' δεν την εχεις ακουσει? Δλδ αν περπατας με την κοπελα σου και περασει ενας και πει....σαν πουτανες ντυνοντε οι γυναικες (ας φοραει και κελεμπια η κοπελα σου) αν ειναι η μοναδικη γυναικα στο δρομο, δεν θα τον αρχισεις στις φαπες? Πρεπει να σε δειρει δλδ για να σηκωσεις το κουλο σου?
-
Εχμ, ναι, θα το σηκωσω.
Και ειμαι ομως σιγουρος οτι αμα μου κανει μηνυση και αποδειξει ζημια (εστω ενα σκισιμο), ειμαι υπολογος και θα βρεθω ενοχος. Το οτι με εβρισε, εστω και απροκλητα, δεν σημαινει οτι δικαιουμαι (νομικα) να του σπασω τα μουτρα. Ασχετα αν θα το κανω. Και ξαναλεω και πιο γενικα, να μου απαντησουν ολοι, υπαρχει εστω και ενας (εκτος απο αυτον με τον βλακα δικηγορο...) που πιστευει οτι αμα δειρει καποιον επειδη του κολλησε ενα αυτοκολλητο, θα την γλυτωσει επειδη 'απροκλητα μου κολλησε ενα αυτοκολλητο στο αυτοκινητο'? Ρε μας δουλευετε??? Τα σκεφτεστε πριν τα πειτε αυτα?
Παμε χειροτερα. Πεταγομαι εγω στον rethymno002 και του λεω 'εισαι μαλακας'. Ετσι μου την εδωσε. Απροκλητα. Μου ριχνει μια μπουνια και μου σπαει την μυτη. Πιστευει κανεις οτι δεν θα βρεθει ενοχος για ξυλοδαρμο και προκληση σωματικης βλαβης? To καλυτερο που ισως να συμβει ειναι να μου κανει και αυτος μια μηνυση για εξυβριση, και ΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ αποδειξει οτι οντως τον εβρισα (γιατι να αποδειξω οτι η μυτη μου ειναι σπασμενη, ευκολο), να του επιδικασουν καποια ζημια για ηθικη βλαβη. Θελει κανεις να στοιχηματισει ποιος θα παρει περισσοτερα?...
-
Ουφ...ρε φιλε στα @@ μου οι 2-3-4 μηνες που θα φαω στο δικαστηριο...ειναι θεμα του να μην με καβαλαει ο καθε καραγκιοζης γιατι ετσι γουσταρει. Στο φιναλε αν κολησει καποιος αυτοκολητο σε ενα ασχετο αμαξι (γιατι στο δικο μου δεν παιζει να γινει κατι τετοιο, μιας και παρκαρω σωστα) θα του ριξω μια ροχαλα στη μουρη...οκ τωρα?
-
Η ιστορία έφτασε μέχρι και τους New York Times.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Η ιστορία έφτασε μέχρι και τους New York Times.Ωραια εχουμε και ενα προσωπο τωρα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Παμε χειροτερα. Πεταγομαι εγω στον rethymno002 και του λεω 'εισαι μαλακας'. Ετσι μου την εδωσε. Απροκλητα. Μου ριχνει μια μπουνια και μου σπαει την μυτη. Πιστευει κανεις οτι δεν θα βρεθει ενοχος για ξυλοδαρμο και προκληση σωματικης βλαβης?Εννοείται πως ο rethymno002 θα βρεθεί ένοχος. Το γεγονός ότι το θύμα (ο kacey) προκάλεσε το δράστη με τη συμπεριφορά (rethymno002) του δεν αποκλείει τον αξιόποινο χαρακτήρα της πράξης. Άποτελεί όμως λόγο μείωσης ποινής.
To καλυτερο που ισως να συμβει ειναι να μου κανει και αυτος μια μηνυση για εξυβριση, και ΑΝ ΚΑΙ ΑΦΟΥ αποδειξει οτι οντως τον εβρισα (γιατι να αποδειξω οτι η μυτη μου ειναι σπασμενη, ευκολο), να του επιδικασουν καποια ζημια για ηθικη βλαβη.
Συμφωνώ.
Θελει κανεις να στοιχηματισει ποιος θα παρει περισσοτερα?...
Ρώτα δικηγόρο.
Αλλά βλέπω ότι έχεις λυσσάξει με τις αποζημιώσεις. Κάπου άκουσες (σύμφωνα με τα γραπτά σου) για αποζημίωση 200.000 ευρώ και σου έχει ανοίξει η όρεξη....
Την επόμενη φορά που βρίσεις κάποιο άλλο μέλος ή θα παραποιήσεις γραφόμενα οποιουδήποτε moderator δε θα είμαστε τόσο ελαστικοί όσο πιθανότατα θα ήθελες.
pavlos23Σβήσε κι αυτό τώρα.
rethimno02 -
Λαθος. Χεστηκα. Απλα δεν μπορω να ακουω (ή ακομα χειροτερα να μου κανουν) μλκιες και να μην κανω τιποτα. Εγω παντως ξαναπερασα πανω απο ενα καπω πριν 3 μερες. Oλοι παρκαρισμενοι κανονικα, πεζοδρομιαρα να την χαιρεσαι, και ο μαγκακος το εβαλε καθετα σε σημειο που εφυγε μηχανη (= χωραγε μονο smart) κλεινοντας το πεζοδρομιο μεχρι τον τοιχο του κτηριου και εγω επρεπε να κατεβω στον πλημυρισμενο δρομο για να περπατησω. Αμ δε. Merry Xmas και σε αυτον
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω παντως ξαναπερασα πανω απο ενα καπω πριν 3 μερες. Oλοι παρκαρισμενοι κανονικα, πεζοδρομιαρα να την χαιρεσαι, και ο μαγκακος το εβαλε καθετα σε σημειο που εφυγε μηχανη (= χωραγε μονο smart) κλεινοντας το πεζοδρομιο μεχρι τον τοιχο του κτηριου και εγω επρεπε να κατεβω στον πλημυρισμενο δρομο για να περπατησω. Αμ δε. Merry Xmas και σε αυτονΘα ήθελα να το δω σε βίντεο αυτό.
Μου τη δίνει αφάνταστα όταν μερικοί τους γράφουν τελείως στα @@ τους τους περαστικούς, λες και το πεζοδρόμιο είναι πρώτα απ' όλα πάρκινγκ. Αλλά επειδή δεν ξέρω τι μπορεί να του έτυχε του άλλου και να το έβαλε έτσι (έστω ότι 1 στο εκατομμύριο ήταν θέμα ζωής και θανάτου και δεν έβλεπε άλλη επιλογή από το να το παρατήσει και να φύγει) θα προτιμούσα την πρώτη φορά να προειδοποιήσω με αυτοκόλλητα (που να λένε π.χ. ότι την επόμενη φορά που θα το βάλει έτσι, το καπώ του θα χρησιμοποιηθεί σαν να είναι όντως μέρος του πεζοδομίου), να σημειώσω πινακίδα στο κινητό, και την επόμενη να το σκεφτώ -αν δεν έχω άλλη λογική επιλογή για να πάω εκεί που θέλω σαν άνθρωπος χωρίς να κινδυνεύω να με πατήσουν- να κάνω αυτό που γράφεις πιο πάνω.
Το ζητούμενο είναι να καταλάβουν μερικοί ότι δεν κάνει κακό να περπατήσουν και 30-40 μέτρα παραπάνω για να πάνε στον προορισμό τους και τα πεζοδρόμια ανήκουν πρώτα απ' όλα στους πεζούς.
Οι Πάνθηρες των Δρόμων! (πεζοί ακτιβιστές)