-
Σύμφωνα με το Chocolateweekly.com του οποίου κάποιο μέλος του Forum σίγουρα θα είναι ιδρυτικό μέλος, τα καλύτερα σοκολατάκια είναι αυτά που προσφέρονται σε κωμοπόλεις με ναυτικό μουσείο.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Σύμφωνα με το Chocolateweekly.com του οποίου κάποιο μέλος του Forum σίγουρα θα είναι ιδρυτικό μέλος, τα καλύτερα σοκολατάκια είναι αυτά που προσφέρονται σε κωμοπόλεις με ναυτικό μουσείο.αμα το σοκολατάκι δεν μυρίζει λαδίλα δεν είσαι για έξω απ το σπίτι
-
@ G60
τι λεει το λιτοχωρο? -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
@ G60
τι λεει το λιτοχωρο?ελαφριά συννεφιά με ζεστό καιρό
-
ωραιο μερος,απο κει πηρα απολυτηριο στρατου.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ωραιο μερος,απο κει πηρα απολυτηριο στρατου.Καλά είναι,αν υπηρέτησες παλιά πρέπει να δεινοπάθησες
Από που είσαι? -
αθηνα μενω απο καρδιτσα ειμαι αλλα λογω ΑΣΜ απο καρδιτσα με στειλαν εκει για 4 μηνες.
μια χαρα ηταν 1999 πολυ ηρεμα τα πραγματα.βεβαια πηγα παλιος και δεν ασχολουνταν μαζι μου. -
Είστε νέοι, όταν έχτιζαν τη μονάδα τεθωρακισμένων κουβάλαγα σαν επικεφαλής κονβόϊ ΡΕΟ ξύλα από την Βέροια, στραβάδια
-
Δηλ για ποιά εποχή μιλάμε......1932?
-
Χίλια (τσε βάλε) ευχαριστώ Μάκη. Σοκολατάκι δεν είχες όμως ρε.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Χίλια (τσε βάλε) ευχαριστώ Μάκη. Σοκολατάκι δεν είχες όμως ρε.Πάντως παραδέχεσαι?
Οχι που φώναζες,εκεί που στα έκαψα με τα οξυγόνα ο πολλαπλασιαστής δεν έπαθε τπτΕίχε ο καφεντζής αλλά ήταν μουχλιασμένα,μη γίνουμε και ρεζίλι ρε συ
Ετσι κι αλλιώς αυτά είναι για ξενέρωτους,εμείς είπαμε Κυριακή στον Παλιό Παντελεήμονα για κρασί μαύρο και σουβλες
Mάσε και τις άλλες τις λέρες απ το φόρουμ και -
παιδια χρειαζομαι μια βοηθεια,εσπασε η βιδα που στηριζει τον τεντοτηρα του ιμαντα σε tu μοτερ peugeot.για οποιον ξερει ειναι αριστερα οπως βλεπουμε το αυτοκινητο και εχει μεινει μεσα στην αριστερη πλευρα του μπλοκ.το προβλημα ειναι οτι δεν γινεται να μπει τρυπανι εκει αλλα μονο καστανια γιατι δεν υπαρχει χωρος.περιου 10 εκατοστα σου δινει ΄χερι΄΄.τι κανω?
-
Ή
ή κατεβαζεις μηχανη! Διαλεξε!
-
Ο χρήστης fotis-84 έγραψε:
παιδια χρειαζομαι μια βοηθεια,εσπασε η βιδα που στηριζει τον τεντοτηρα του ιμαντα σε tu μοτερ peugeot.για οποιον ξερει ειναι αριστερα οπως βλεπουμε το αυτοκινητο και εχει μεινει μεσα στην αριστερη πλευρα του μπλοκ.το προβλημα ειναι οτι δεν γινεται να μπει τρυπανι εκει αλλα μονο καστανια γιατι δεν υπαρχει χωρος.περιου 10 εκατοστα σου δινει ΄χερι΄΄.τι κανω?Το μπουζονι που στηριζει των τεντωτηρα για τον χρονισμο σου εχει σπασει? Τι μοτερ εχει σε τι αμαξι? γιατι τα 1600, 1600 16β, και τα υπολοιπα ειναι διαφορετικα μεταξυ τους στο κομματι ιμαντες χρονισμου-τρομπα νερου!!!!
Αν εχει αφησει μια μυτη το μπουζονι περιπου 5-8 χιλιοστα τοτε παιρνεις αυτο:
Κατα προτιμηση καλης ποιοτητας που γατζωνει καλα (Facom,Beta,Stanley κλπ οχι σαν αυτο της φωτο)
Το ρυθμιζεις οσο πιο σφιχτα μπορεις αλλα να ασφαλιζει αρκετα σφιχτα με το μπουζονι πιασμενο και ξεβιδωνεις!!! Δοκιμασμενο απειρες φορες !!!!! -
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
Το μπουζονι που στηριζει των τεντωτηρα για τον χρονισμο σου εχει σπασει? Τι μοτερ εχει σε τι αμαξι? γιατι τα 1600, 1600 16β,
TU είπε το παλληκάρι όχι XU.
Γιατί ρε παιδιά σφίγγετε τις βίδες λέτε και θα τραβήξουν 8 γαιδούρια μαζί?
Η βίδα του τεντωτήρα δεν τρώει και ιδιαίτερο ζόρι....τεσπά,η βίδα κόπηκε πρόσωπο?
Τι αμάξι είναι,xsara ή κάνα 106? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Το μπουζονι που στηριζει των τεντωτηρα για τον χρονισμο σου εχει σπασει? Τι μοτερ εχει σε τι αμαξι? γιατι τα 1600, 1600 16β,
Η βίδα του τεντωτήρα δεν τρώει και ιδιαίτερο ζόρι....τεσπά,η βίδα κόπηκε πρόσωπο?
Τι αμάξι είναι,xsara ή κάνα 106?Που εκανα το λαθος? τα tu εβγαιναν και 1600!!!(πχ η xsara II φοραει τον TU5jp4 1587cc ενω η ΖΧ φοραγε και τoν XU5M 1580cc). Το λεω γιατι αν ειπα πατατα να το μαθω το λαθος μου
-
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
Τι αμάξι είναι,xsara ή κάνα 106?Που εκανα το λαθος? τα tu εβγαιναν και 1600!!!(πχ η xsara II φοραει τον TU5jp4 1587cc ενω η ΖΧ φοραγε και τoν XU5M 1580cc)
Το αν είναι 1400 ή 1600 καθόλου σημασία δεν έχει στην προκειμένη περίπτωση.
Σημασία έχει να καταλάβουμε ποιό μοτερ είναι,ο τύπος του δηλ η κατασκευαστική του φιλοσοφία,πχ άλλο το 1600άρι TU κι άλλο το 1600άρι πχ που φοράει η xanthia (και φορούσε και η ZX ή xsara) ,αυτό θέλω να σου πω. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τι αμάξι είναι,xsara ή κάνα 106?Που εκανα το λαθος? τα tu εβγαιναν και 1600!!!(πχ η xsara II φοραει τον TU5jp4 1587cc ενω η ΖΧ φοραγε και τoν XU5M 1580cc)
Το αν είναι 1400 ή 1600 καθόλου σημασία δεν έχει στην προκειμένη περίπτωση.
Σημασία έχει να καταλάβουμε ποιό μοτερ είναι,ο τύπος του δηλ η κατασκευαστική του φιλοσοφία,πχ άλλο το 1600άρι TU κι άλλο το 1600άρι πχ που φοράει η xanthia (και φορούσε και η ZX ή xsara) ,αυτό θέλω να σου πω.δικιο εχεις απλα νομιζα πως επειδη η τρομπα νερου στα 1600αρια ειναι μεσα στο μπλοκ ισως επηρεαζε την τοποθετηση της βιδας του τεντωτηρα (Δεν θυμαμαι κιολας πως ειναι)!
-
Λες τα 1600αρια και δεν διευκρινίζεις πάλι για ποιό μοτερ μιλάς,TU ή XU.....τεσπά και τα δύο στον χρονισμό έχουν την αντλία νερού.
Το μοτερ είναι αυτό απ ότι κατάλαβα (είτε 1,4 ειτε 1,6 δε μας νοιάζει)
http://www.peugeot206cc.co.uk/repair-206/206/info/gb/b1eg01a3.htmΠρος τον φίλο που έχει το πρόβλημα.
Αν είναι μπουζόνι (δηλ φυτεμένη βίδα στην κεφαλή κι εσύ σφίγγεις με 13άρι παξιμάδι,προχθές άλλαξα ιμάντα και δε θυμάμαι νομίζω όμως ότι είναι μπουλόνι,δηλ βίδα) μην ζορίζεσαι άδικα,τα μπουζόνια βιδώνουν σφιχτά και δεν πρόκειτε να βγει ειδικά με τόσο περιορισμένο χώρο εργασίας.
Λύσε τη βάση κραωντας το μοτερ απ το κάρτερ με ένα γρύλλο και την κόντρα βάση του σασμάν,κι ότι κολλάρο και καλώδιο εμποδίζει ωστε να ανυψωθεί η κινητήρας και σήκωσέτον μέχρι να ελευθερώθεί ο χώρος και να μπει τρυπάνι.Αν δε φρτάνει πάλι στο ύψος κάτω το μοτερ.Αν είναι βίδα(δηλ πάσο στην κεφαλή που βιδώνει το μπουλόνι) δοκίμασε να τη βγάλει με ένα σφυρί και μια πόντα πλάγια.
Αν δεν σου δίνει χέρι λύσε πάλι βάσεις κι όσο σηκωθεί το μοτερ πάνω.
Οταν βγει δες σ αυτην την περίπτωση αν έχουν χαλάσει τα πάσα στην κυλινδροκεφαλή,πιθανόν να το τράβηξε λιγάκι.
Εκεί θα χρειστείς ατσάλινο σπείρωμα και δεν ξέρω αν έχεις την εμπειρία να το κάνεις.
Αν πάντως βγει χωρίς να κατεβάσεις μοτερ κάτω και χρειαστείς νέο σπείρωμα πάλι γίνετε πάνω. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Λες τα 1600αρια και δεν διευκρινίζεις πάλι για ποιό μοτερ μιλάς,TU ή XU.....τεσπά και τα δύο στον χρονισμό έχουν την αντλία νερού.
Το μοτερ είναι αυτό απ ότι κατάλαβα (είτε 1,4 ειτε 1,6 δε μας νοιάζει)
http://www.peugeot206cc.co.uk/repair-206/206/info/gb/b1eg01a3.htmΠρος τον φίλο που έχει το πρόβλημα.
Αν είναι μπουζόνι (δηλ φυτεμένη βίδα στην κεφαλή κι εσύ σφίγγεις με 13άρι παξιμάδι,προχθές άλλαξα ιμάντα και δε θυμάμαι νομίζω όμως ότι είναι μπουλόνι,δηλ βίδα) μην ζορίζεσαι άδικα,τα μπουζόνια βιδώνουν σφιχτά και δεν πρόκειτε να βγει ειδικά με τόσο περιορισμένο χώρο εργασίας.
Λύσε τη βάση κραωντας το μοτερ απ το κάρτερ με ένα γρύλλο και την κόντρα βάση του σασμάν,κι ότι κολλάρο και καλώδιο εμποδίζει ωστε να ανυψωθεί η κινητήρας και σήκωσέτον μέχρι να ελευθερώθεί ο χώρος και να μπει τρυπάνι.Αν δε φρτάνει πάλι στο ύψος κάτω το μοτερ.Αν είναι βίδα(δηλ πάσο στην κεφαλή που βιδώνει το μπουλόνι) δοκίμασε να τη βγάλει με ένα σφυρί και μια πόντα πλάγια.
Αν δεν σου δίνει χέρι λύσε πάλι βάσεις κι όσο σηκωθεί το μοτερ πάνω.
Οταν βγει δες σ αυτην την περίπτωση αν έχουν χαλάσει τα πάσα στην κυλινδροκεφαλή,πιθανόν να το τράβηξε λιγάκι.
Εκεί θα χρειστείς ατσάλινο σπείρωμα και δεν ξέρω αν έχεις την εμπειρία να το κάνεις.
Αν πάντως βγει χωρίς να κατεβάσεις μοτερ κάτω και χρειαστείς νέο σπείρωμα πάλι γίνετε πάνω.Παλι μαλλον δεν τα ειπα καλα Για το TU μιλαω απλα τελικα θυμηθηκα οτι στα 8βαλβιβα ειναι ιδια τοποθετηση μονο στα 16βαλβιδα αλλαζει λιγο. Για το μπουζονι απλα σε καποιες παραγωγες τα εβαλαν γιατι το δικο μας σαξο τετοιο εχει και δεν το εχω μετατρεψει απο την στιγμη που το αγορασαμε
Τωρα προτεινα αυτην την λυση γιατι πραγματικα μου εχει λυσει τα χερια σε αρκετα δυσκολες και 'σφιχτες' καταστασεις (ταπες βιδωτες απο μοτερ 40 χρονων, κομμενα μπουζονια κυλινδρων απο GS διαφορες κομμενες βιδες κλπ...).
Σπασμένη βίδα....