-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
@Megane98hp: οι εκπαιδευτές του Safetrack πάντως διαφωνούν μαζί σου
Νομίζω υπάρχουν ελάχιστοι οδηγοί καλύτεροι από ένα μέτριο ABS και εξαιρέσεις όπως αυτή που αναφέρεις δεν αλλάζουν τη γενική εικόνα...Ομολογώ πώς δεν κατάλαβα. Δηλαδή σωστά αντέδρασα ή όχι?
Εκτός και αν αντέδρασα σωστά αλλά σαν γενικός κανόνας λές αυτο που λέει και ο BILL?Το να αφήνεις και να ξαναπατάς το φρένο όποτε έχεις την εντύπωση πως με το ABS θα φρενάρεις πιο μακριά είναι λάθος. 99% των περιπτώσεων το ABS θα κάνει ακριβώς το ίδιο καλύτερα και γρηγορότερα. Οπότε κατά την άποψή μου έκανες λάθος. Αυτό λένε και στο Safetrack: πως με ABS πρέπει να 'τσαρουχώνεις' το φρένο, να μη 'μασάς' από το 'κλώτσιμα' και να ασχολείσαι, αν γίνεται, να αποφύγεις το εμπόδιο με το τιμόνι και τα φρένα να ελέγχονται από το ABS.
Οι μόνες περιπτώσεις όπου το ABS είναι 'λάθος' είναι όταν λίγο μπλοκάρισμα θα βοηθήσει, δηλ. σε χώμα ή χιόνι.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Νομίζω υπάρχουν ελάχιστοι οδηγοί καλύτεροι από ένα μέτριο ABS και εξαιρέσεις όπως αυτή που αναφέρεις δεν αλλάζουν τη γενική εικόνα...Ομολογώ πώς δεν κατάλαβα. Δηλαδή σωστά αντέδρασα ή όχι?
Εκτός και αν αντέδρασα σωστά αλλά σαν γενικός κανόνας λές αυτο που λέει και ο BILL?Το να αφήνεις και να ξαναπατάς το φρένο όποτε έχεις την εντύπωση πως με το ABS θα φρενάρεις πιο μακριά είναι λάθος. 99% των περιπτώσεων το ABS θα κάνει ακριβώς το ίδιο καλύτερα και γρηγορότερα. Οπότε κατά την άποψή μου έκανες λάθος. Αυτό λένε και στο Safetrack: πως με ABS πρέπει να 'τσαρουχώνεις' το φρένο, να μη 'μασάς' από το 'κλώτσιμα' και να ασχολείσαι, αν γίνεται, να αποφύγεις το εμπόδιο με το τιμόνι και τα φρένα να ελέγχονται από το ABS.
Οι μόνες περιπτώσεις όπου το ABS είναι 'λάθος' είναι όταν λίγο μπλοκάρισμα θα βοηθήσει, δηλ. σε χώμα ή χιόνι.
Με το ABS απλά καβαλάμε το φρένο. Το άφημα -που σε καμια περίπτωση δεν είναι για πολύ λίγο, όπως νομίζουμε, αλλα για παρα πολύ στην κλίμακα του χρόνου ακινητοποίησης σε ένα φρενάρισμα πανικού- το μονο που κάνει είναι να αυξάνει την απόσταση ακόμα περισσότερο.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Με το ABS απλά καβαλάμε το φρένο. Το άφημα -που σε καμια περίπτωση δεν είναι για πολύ λίγο, όπως νομίζουμε, αλλα για παρα πολύ στην κλίμακα του χρόνου ακινητοποίησης σε ένα φρενάρισμα πανικού- το μονο που κάνει είναι να αυξάνει την απόσταση ακόμα περισσότερο.
Τί να πώ? Εκείνη τη στιγμή με τα χιλιόμετρα που πήγαινα πάτησα το φρένο έχοντας υπολογίσει ότι το αμάξι θα σταματήσει κανονικά στη διασταύρωση. Κι αυτο ακριβώς γινόταν. Το αμάξι επιβράδυνε κανονικά ώσπου έπεσε στο σαμαράκι - βαθούλωμα και θα ορκιζόμουν ότι απο εκείνη τη στιγμή δεν επιβράδυνε με τον ίδιο ρυθμό. Δεν υπήρχε καμμία περίπτωση να σταματήσει πρίν τη διασταύρωση. Ο τρόπος που ενήργησα ήταν απόλυτα ικανοποιητικός κρίνοντας απο το αποτέλεσμα. Είχα την εντύπωση ότι καλά έπραξα τώρα με βάλατε σε σκέψεις.
dimsabas αγνόησε αυτα που λέω για το abs και όλα καλά!!! -
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Έδινα και μια πιθανόττα (μικρή) να κάνεις πλάκα ... κάνεις?Εγώ τώρα τί να σου πώ εσένα? Το υφάκι αυτο μπορώ να το καταλάβω μονο αν υποθέσω ότι είσαι φανατικός θαυμαστής μου στο Forum Γονέων και κηδεμόνων όπου διαβάζοντας τα τρελά που γράφω, έχεις βγάλει συμπέρασμα για το τί άνθρωπος είμαι.
Θα ήθελα πάααααααρα πολύ μια μικρή εξήγηση για τη φράση αυτη, μιάς και δεν έχουμε μιλήσει ποτέ οι 2 μας, και ειδικά στη λέξη 'μικρή' που αναφέρεις. -
Τί να πώ? Εκείνη τη στιγμή με τα χιλιόμετρα που πήγαινα πάτησα το φρένο έχοντας υπολογίσει ότι το αμάξι θα σταματήσει κανονικά στη διασταύρωση. Κι αυτο ακριβώς γινόταν. Το αμάξι επιβράδυνε κανονικά ώσπου έπεσε στο σαμαράκι - βαθούλωμα και θα ορκιζόμουν ότι απο εκείνη τη στιγμή δεν επιβράδυνε με τον ίδιο ρυθμό. Δεν υπήρχε καμμία περίπτωση να σταματήσει πρίν τη διασταύρωση. Ο τρόπος που ενήργησα ήταν απόλυτα ικανοποιητικός κρίνοντας απο το αποτέλεσμα. Είχα την εντύπωση ότι καλά έπραξα τώρα με βάλατε σε σκέψεις.
dimsabas αγνόησε αυτα που λέω για το abs και όλα καλά!!!Απο αμορτισερ πως παει το συγκεκριμενο αμαξι;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Απο αμορτισερ πως παει το συγκεκριμενο αμαξι;Βασίλη δε ξέρω, το αμάξι πουλήθηκε πέρυσι.
-
Έδινα και μια πιθανόττα (μικρή) να κάνεις πλάκα ... κάνεις?
Εγώ τώρα τί να σου πώ εσένα? Το υφάκι αυτο μπορώ να το καταλάβω μονο αν υποθέσω ότι είσαι φανατικός θαυμαστής μου στο Forum Γονέων και κηδεμόνων όπου διαβάζοντας τα τρελά που γράφω, έχεις βγάλει συμπέρασμα για το τί άνθρωπος είμαι.
Θα ήθελα πάααααααρα πολύ μια μικρή εξήγηση για τη φράση αυτη, μιάς και δεν έχουμε μιλήσει ποτέ οι 2 μας, και ειδικά στη λέξη 'μικρή' που αναφέρεις.E? Για ποιό ακριβώς υφάκι μιλάς? Σχολίασα το 'οδήγηση με το αριστερό έξω από το παράθυρο και φλας με το δεξί' με ένα δείχνοντας προφανώς αποδοκιμασία, απάντησες με ένα το οποίο δείχνει είτε ότι αστιευόσουν είτε ότι κοροιδεύεις την αποδοκιμασία μου, οπότε η ερώτηση έρχεται φυσικά ... έκανες πλάκα ή όχι?
Δεν μπορώ να καταλάβω τι δεν κατάλαβες σε αυτό που ρώτησα, πραγματικά.
Δεν είμαι φανατικός θαυμαστής κανενός στο φόρουμ, δεν γνωρίζω προσωπικά και κανέναν, και να σου πω και την αμαρτία μου αδυνατώ να θυμάμαι και το τι γράφει ο κάθε ένας, εκτός από κάποιες πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις ...
-
Κλασσικη περιπτωση ........παρεξήγησης!!!!
Ο γραπτος λογος κλπ κλπ κλπ -
Κάτι τέτοιο φσντάζομαι και εγώ ότι έγινε ...
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Έδινα και μια πιθανόττα (μικρή) να κάνεις πλάκα ... κάνεις?
Εγώ τώρα τί να σου πώ εσένα? Το υφάκι αυτο μπορώ να το καταλάβω μονο αν υποθέσω ότι είσαι φανατικός θαυμαστής μου στο Forum Γονέων και κηδεμόνων όπου διαβάζοντας τα τρελά που γράφω, έχεις βγάλει συμπέρασμα για το τί άνθρωπος είμαι.
Θα ήθελα πάααααααρα πολύ μια μικρή εξήγηση για τη φράση αυτη, μιάς και δεν έχουμε μιλήσει ποτέ οι 2 μας, και ειδικά στη λέξη 'μικρή' που αναφέρεις.E? Για ποιό ακριβώς υφάκι μιλάς? Σχολίασα το 'οδήγηση με το αριστερό έξω από το παράθυρο και φλας με το δεξί' με ένα δείχνοντας προφανώς αποδοκιμασία, απάντησες με ένα το οποίο δείχνει είτε ότι αστιευόσουν είτε ότι κοροιδεύεις την αποδοκιμασία μου, οπότε η ερώτηση έρχεται φυσικά ... έκανες πλάκα ή όχι?
Αποδοκιμάζεις κάτι που είπα, άρα είσαι σίγουρος ότι το έλεγα σοβαρά και μάλιστα δίνεις και έμφαση με τον τρόπο που γράφεις. Αν αυτο δεν είναι υφάκι τότε τί είναι? Θα πρέπει να σου έχω δώσει δείγματα γραφής και αλλού για να βγάζεις τόσο εύκολα το συμπέρασμα ότι μιλάω σοβαρά όταν λέω σε μια νέα οδηγό να βγάζει φλάς με αυτον το τρόπο, αλλιώς δεν εξηγείται.
-
Πάμε άλλη μια γιατί μου φαίνεται αυτά που γράφω επιδέχονται περισσότερες ερμηνίες απο μια
- Εξέφρασα αποδοκιμασία όχι προς το προσωπο σου αλλά προς αυτό που έγραψες.
- Δεν ήμουν απόλυτα σίγουρος, γι αυτό και έγραψα, έστω και σε δεύτερο χρόνο, ότι έδινα και μια μικρή πιθανότητα να έκανες πλάκα.
- Δεν είχα το παραμικρό υφάκι και ειλικρινά παλεύω να καταλάβω που ακριβώς εσύ το εντόπισες.
- Αλλοι έχουν γράψει εδω μέσα τα απίστευτα, γιατί θα έπρεπε να είναι τελείως απίθανο αυτο που έγραψες εσύ ή και οποιοσδήποτε άλλος ? Έχεις κανα φωτοστέφανο και αδυνατώ να το δω? Επαναλαμβάνω για δεύτερη φορά ότι δεν κάθομαι να παρακολουθώ πόσο μάλλον να θυμάμαι τι γράφει ο κάθε ένας εδώ μεσα.
Ειλικρινά δεν γίνεται να γίνω πιο σαφής, συγχώρεσε με ...
-
Χωρις να εχω διαβασει τα παραπανω απλα σου λεω να μην πιεσεις την κοπελα σε αυτα που εσυ θεωρεις δεδομενα ,ευκολα,και σε καθε δυσκολη περιπτωση να εξηγεις τι πρεπει να κανει.
Η εμπειρια ερχεται μονη της ,ενω στους ελληνικους δρομους με του κανιβαλους ελληνες οδηγους θα ειναι κατωρθωμα αν καταφερει και 'πιανει' το τι θα κανει ο μπροστα η ο πισω οδηγος σε μικρο χρονικο διαστημα .
Οποτε ηρεμια και πολυ προσοχη σε καθε μετρο! -
Βάση εμπειρίας, αφού κ εγώ υπήρξα μια πάααρα πολύ απειρη οδηγός, πιστεύω οτι το μυστικό είναι ενα :
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
Δίνοντας στην κοπέλα που θα έχετε δίπλα σας την αίσθηση οτι της εχετε εμπιστοσύνη και οτι τα 'λαθάκια' (λαθάκια λεμε, οχι τουμπες) είναι μέσα στο πρόγραμμα, ειναι το πρώτο βασικό βήμα.
Κρίνοντας και κατακρίνοντας συνεχώς μια οδηγο που καθεται πρωτη (πρώτες) φορές το τιμόνι, μόνο να 'κομπλάρει' και να κάνει λάθη μπορεί!
Το λέω, βάση μεγάααλης εμπειρίας που τουλάχιστον, έχω στο τιμόνι!
Όσο για τα μαθήματα της πιο 'σπορ' έκδοσης, εγώ τα ξεκίνησα με τα καρτ!
Εκεί έμαθα τί σημαίνει να 'χανεις' το αυτ/το (καρτ για την ακρίβεια), να σου 'φευγει' και τί σημαίνει να το μαζέψεις με 'αναποδα' ή απλά να σταματήσεις να κρατάς το ποδι πατημένο συνεχώς στο φρένο...
Μετά ακολούθησαν αμετρητα 'αγωνιστικα-δοκιμαστικα' χλμ με αυτ/το κανονικό (αν λεγόταν κανονικό αυτό, δηλ)
Αν και δεν νομίζω να χρειάζονται τα μαθηματα αυτης της σπορ οδηγησης σε μια κοπέλα που το αυτ/το το εχει για να πηγαίνει στην δουλειά, κομμωτήριο και κανενα καφε με τις φίλες της!
-
Ναι εχεις απολυτο δικιο σε οτι λες..... την εμπειρια πρεπει να την εχεις - αποκτησεις παντως και ας μην την χρησιμοποιεις καθε μερα..... Καλο δε ειναι να την θυμασαι ποτε ποτε σε καμια πιστα για να την εχεις προχειρη οταν χρειαστει....
-
καμιά καλή μεγάλη αλάνα να εκπαιδεύσω τη δικιά μου?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
καμιά καλή μεγάλη αλάνα να εκπαιδεύσω τη δικιά μου?Μιας και είσαι στα νότια, το parking του ιπποδρόμου θα σε βολέψει. Θέλει προσοχή όμως γιατί έχει φυτεμένα σίδερα που δέν φαίνονται εύκολα σε μερικά σημεία και μπορείς πανεύκολα να σκίσεις λάστιχο.
Επίσης πάνε και πολλοί άλλοι για εκπαίδευση εκεί οπότε κράτα αποστάσεις. Και έχει πολύ άπλα οπότε μπορεί να ξεθαρρέψει και να το πατήσει παραπάνω αλλά μετά να μήν μπορεί να το μαζέψει, οπότε επέβαλε αυστηρό όριο ταχυτητας (παθών)
Εκπαιδεύοντας μια άπειρη οδηγό