-
ΝΟΜΙΖΩ , ΑΛΛΟ ΕΞΕΛΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΥΓΜΕΝΟ Α ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΑ Ε , ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΙΤ ΚΑΡ , ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ VK , KAI TO FERNOYME STA METRA TΗΣ Ε !
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ , ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ , ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ .
ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΤ ΚΑΡ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΤΟ ΚΛΙΟ , ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ , ΜΕ ΤΟΥ ΡΟΥΣΑΚΗ , ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ Ε !
-
To No #10 και το Νο #11 ανήκουν στην κλάση Ε11 και όπως ορίζει ο (καθόλα δίκαιος ) κανονισμός Sprint δεν αλλάζουν κατηγορία ενώ οι συμμετέχωντες Νο #7 και Νο #8 ανήκουν στην ομάδα Α΄ φέρουν πολυπετάλουδο και διάφορα άλλα 'καλούδια' από Kit Car και ο ίδιος (καθόλα δίκαιος ) κανονισμός Sprint τους κατατάσει στην επόμενη κατηγορία. Το ίδιο συμβαίνει και με τους συμ. Νο #14 & Νο #15
-
ΟΛΟ ΔΙΚΑΙΩΣΗΝΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ , ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΤΥΠΙΑ , ΤΟΥ ΕΓΩ ΤΟ ΤΡΕΧΩ ΜΕ ΤΗΝ ΛΗΓΜΕΝΗ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΙΜΠΙΖΑ , ΚΑΙ ΕΣΥ ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ , ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ .
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΝΟΜΙΖΩ , ΑΛΛΟ ΕΞΕΛΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΥΓΜΕΝΟ Α ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΑ Ε , ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΙΤ ΚΑΡ , ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ VK , KAI TO FERNOYME STA METRA TΗΣ Ε !ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ , ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ , ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ .
ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΤ ΚΑΡ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΤΟ ΚΛΙΟ , ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ , ΜΕ ΤΟΥ ΡΟΥΣΑΚΗ , ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ Ε !
Δεν σε 'πιάνω'
Εχουμε ένα κιτ καρ, σύμφωνο με το δελτίο αναγνώρισης A-τάδε + VK-δείνα. Πχ. το Ibiza (πρώην Καμπύλη) ή το Clio του Σάκη, όταν λήξει.
Λήγει το δελτίο αναγνώρισής του. Χωρίς να το πειράξουμε καθόλου, γίνεται ΕΑ και συμμετέχει στην κατηγορία Ε. Αρα, επειδή στην κατηγορία Ε δεν υπάρχει η έννοια του 'κιτ καρ' (ίσως να έπρεπε και να ήταν 'ΕΑ kit car --> επόμενη κατηγορία. ΟΚ), συμμετέχει στην κλάση ως 2000 cc.
Αν τώρα πάρεις ένα απλό Α ληγμένο (πχ. ένα Ibiza), και το μετατρέψεις σε κιτ καρ σύμφωνα με το ληγμένο δελτίο αναγνώρισης, πάλι ΕΑ θα τρέχεις...
-
E,αυτοκινητο του 2005 μπιμπικωτο να ειναι Ε,την ωρα που φιλος μου τρεχει με το παλιο ιμπιζα Α ειναι καπως,αλλα ελεω παραθυρων ,ο καθενας φυσικα κοιταει το συμφερον του ,ποσο μαλλον οταν τυπικα ειναι νομιμος....
-
Όλα αυτά έχουν βάση τους κανονισμούς της ΕΘΕΑ οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι σαν τους χρησμούς της Πυθείας! Διακατέχωντε από πλήρη σάφεια και ο καθένας τους ερμηνεύει όπως τον συμφέρει.
-
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΥΧΝΑ) ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ Η ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΣ ΕΘΕΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ , ΚΑΙ ΕΦ'ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ π.χ ΤΟΥ ΚΟΥΠΡΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΛΙΟ π.χ. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΝΟΜΙΖΩ , ΑΛΛΟ ΕΞΕΛΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΥΓΜΕΝΟ Α ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΑ Ε , ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΙΤ ΚΑΡ , ΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ VK , KAI TO FERNOYME STA METRA TΗΣ Ε !
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ , ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ , ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ .
Δεν σε 'πιάνω'
Εχουμε ένα κιτ καρ, σύμφωνο με το δελτίο αναγνώρισης A-τάδε + VK-δείνα. Πχ. το Ibiza (πρώην Καμπύλη) ή το Clio του Σάκη, όταν λήξει.
Λήγει το δελτίο αναγνώρισής του. Χωρίς να το πειράξουμε καθόλου, γίνεται ΕΑ και συμμετέχει στην κατηγορία Ε. Αρα, επειδή στην κατηγορία Ε δεν υπάρχει η έννοια του 'κιτ καρ' (ίσως να έπρεπε και να ήταν 'ΕΑ kit car --> επόμενη κατηγορία. ΟΚ), συμμετέχει στην κλάση ως 2000 cc.
Αν τώρα πάρεις ένα απλό Α ληγμένο (πχ. ένα Ibiza), και το μετατρέψεις σε κιτ καρ σύμφωνα με το ληγμένο δελτίο αναγνώρισης, πάλι ΕΑ θα τρέχεις...
Αυτό το ίσως Nass κάνει όμως τη διαφορά και δεν πρέπει να περνάει στα ψιλά...Όπως και η συζήτηση που είχαμε κάνει παλιά για την ΕΝ...
-
Υπάρχουν 2 δελτία αναγνώρισης του Ibiza, το 1800 (Α-5517), που έχει λήξει (και η 4ετής παράταση, από το 2005), και έχει όλα τα 'καλούδια' του kit car (φαρδιά φτερά, αεροτομές κτλ.), και το 2000 (Α-5563), που ισχύει ακόμα (4ετής παράταση, μέχρι 31/12/2010), που έχει 'κάποια' πράγματα από kit car (4πετάλουδο κτλ. αν θυμάμαι καλά, πάντως όχι σασί). Οπότε το 1800 τρέχει Ε (ΕΑ για σπριντ) και το 2000 τρέχει Α.
Το αν το αυτοκίνητο είναι του 2005: δεν έχει σχέση με το πότε φτιάχτηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά πότε λήγει το δελτίο αναγνώρισης.
Αν υπάρχει κάποιο 'παραθυράκι' εδώ, αυτό προέρχεται μόνο από τη Seat, που έχει 2 δελτία αναγνώρισης για το ίδιο μοντέλο.
-
Ο χρήστης CRN.gr έγραψε:
Όλα αυτά έχουν βάση τους κανονισμούς της ΕΘΕΑ οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι σαν τους χρησμούς της Πυθείας! Διακατέχωντε από πλήρη σάφεια και ο καθένας τους ερμηνεύει όπως τον συμφέρει.Αντιθέτως νομίζω είναι αρκετά σαφείς (τουλάχιστον στο τεχνικό τους κομμάτι). Αν δεν ξέρει κάποιος να διαβάζει (όλων των εμπλεκόμενων περιλαμβανομένων... ) ίσως συμβαίνει αυτό που λες.
Πχ. ενώ ο κανονισμός (εγκύκλιος 10/2007 σελ. 9) λέει σαφώς 'A/7 kit car ---> 2000+, EA/11 & EE/11 ---> 1600-2000', να τρέχουν επί καιρό στην Κρήτη σαν 2000+ cc τα Ibiza kit car, που έχουν γίνει εδώ και 2 χρόνια Ε
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Υπάρχουν 2 δελτία αναγνώρισης του Ibiza, το 1800 (Α-5517), που έχει λήξει (και η 4ετής παράταση, από το 2005), και έχει όλα τα 'καλούδια' του kit car (φαρδιά φτερά, αεροτομές κτλ.), και το 2000 (Α-5563), που ισχύει ακόμα (4ετής παράταση, μέχρι 31/12/2010), που έχει 'κάποια' πράγματα από kit car (4πετάλουδο κτλ. αν θυμάμαι καλά, πάντως όχι σασί). Οπότε το 1800 τρέχει Ε (ΕΑ για σπριντ) και το 2000 τρέχει Α.Το αν το αυτοκίνητο είναι του 2005: δεν έχει σχέση με το πότε φτιάχτηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά πότε λήγει το δελτίο αναγνώρισης.
Αν υπάρχει κάποιο 'παραθυράκι' εδώ, αυτό προέρχεται μόνο από τη Seat, που έχει 2 δελτία αναγνώρισης για το ίδιο μοντέλο.
Η απλα δεν την ενοιαζε(την Σεατ) τοτε ποιο θα ληξει πρωτο....
Απλα τυχαινει και εχουμε ενα υπερσυγχρονο τουτου(εβο 2) στα Ε που τα θεωρουμε παλια! -
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΥΧΝΑ) ΜΕ ΟΜΟΛΟΓΚΑΣΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ Η ΕΧΟΥΝ ΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΣ ΕΘΕΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ , ΚΑΙ ΕΦ'ΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ π.χ ΤΟΥ ΚΟΥΠΡΑ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΛΙΟ π.χ. ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ?Και τι να γίνει, να κατατάσσεται από κάποια 'επιτροπή σοφών' κάθε αυτοκίνητο σε ομάδα ανεξαρτήτως πότε έχει λήξει το δελτίο αναγνώρισής του ? Ε ρε γλέντια που έχουν να γίνουν τότε...
(Το έχω δει να συμβαίνει πάντως: στην Ιταλία το Stilo Abarth (2,4 lt) έτρεχε με τις 'ευλογίες' της CSAI ως Ν/3 )
-
ΛΟΙΠΟΝ , ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ,ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝ ΨΑΧΘΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΥΠΕΛΟΚΗΝΗΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ , ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ** F 2000 **, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ .
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ , ΜΕ ΙΣΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟ .ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ?
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Δεν σε 'πιάνω'
Αυτό το ίσως Nass κάνει όμως τη διαφορά και δεν πρέπει να περνάει στα ψιλά...Όπως και η συζήτηση που είχαμε κάνει παλιά για την ΕΝ...
Βασικά το όλο σύστημα κατάταξης των σπριντ με βάση τα κυβικά είναι αναχρονιστικό. Θα έπρεπε να υπάρχουν και εκεί ομάδες ή, τουλάχιστον, τα Ν να είναι σε δική τους ομάδα ή, τουλάχιστον, να είναι στην 'από κάτω' κλάση (πχ. Ν/2 στα έως 1400).
Για όλα αυτά πάντως, τα παράπονά σας στην ΕΘΕΑ
-
Το έχω δει να συμβαίνει πάντως: στην Ιταλία το Stilo Abarth (2,4 lt) έτρεχε με τις 'ευλογίες' της CSAI ως Ν/3 )
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΤΙΖΕΛ ?
ΠΑΝΤΩΣ , ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ...UNO TOURBO 1400 cc, ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ SIERRA TURBO 2000 ... ΘΥΜΑΣΕ ?
-
Οχι ντίζελ, benzina!
Για τα Turbo σωστά τα λες, έπρεπε τα 'μικρά' Turbo να έχουν άλλο συντελεστή (πχ. x 1,4)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...λέει σαφώς 'A/7 kit car ---> 2000+, EA/11 & EE/11 ---> 1600-2000', να τρέχουν επί καιρό στην Κρήτη σαν 2000+ cc τα Ibiza kit car, που έχουν γίνει εδώ και 2 χρόνια ΕΠοτέ δε συμμετείχε κάποιο από τα δύο συγκεκριμένα SEAT σε Rally Sprint στην Κρήτη στην κατ. 2001+
-
Α συγνώμη τότε, λάθος με πληροφόρησαν.
Πάντως για τους τεχνικούς κανονισμούς επιμένω πως δεν είναι ασαφείς.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Α συγνώμη τότε, λάθος με πληροφόρησαν.Πάντως για τους τεχνικούς κανονισμούς επιμένω πως δεν είναι ασαφείς.
Οι γενικοί κανονισμοί έχουν τις περισσότερες ασάφειες. Όσον αφορά τους τεχνικούς, είναι σαφέστατοι αλλά άντε να βρεις διαβασμένο τεχνικό έφορο...
-
Εχεις δίκιο δυστυχώς
Aγώνες στην Κρήτη...