-
[quote='babisp']Αν το πάμε σε θέμα κόστους η βασική έκδοση και των 2 έχει μια διαφορά της τάξης των 2.130
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Καμία αντίρρηση, εκτός -ενδεχομένως- από τα γούστα του καθενός στην οδήγηση.Στους TSi πχ, ακόμα και την ελάχιστη τουρμπο-υστέρηση που έχουν στο γκάζι την καταλαβαίνει κανείς (εγώ τουλάχιστον). Δεν είναι ενοχλητικό, αλλά όταν θέλω να κινηθώ γρήγορα, θέλω 'ατμοσφαιρική' απόκριση στο γκάζι.
Πιστεύω αυτο είναι που κάνει κάποιον φανατικό της ατμόσφαιρας. Αν τωρα, το ζητούμενο είναι ένα καλό οικογενειακό sedan που να πηγαίνει αρκούντως γρήγορα και να χωράει το σόι μέσα, τότε το δίλημμα 'Jetta vs. Corolla' δεν είναι καθόλου απλό να απαντηθεί.
Σωστά, βάλε μέσα και τη -δίκαιη ή άδικη- φοβία για τις -πολύπλοκες ή προηγμένες- τεχνολογίες και η απάντηση δεν είναι καθόλου μονόδρομος. Μάλιστα, αυτή η πλευρά ίσως να είναι και ισχυρότερη από την απόκριση στο γκάζι.
Μην ξεχνάμε ότι το κοινό της μικρομεσαίας σεντάν κατηγορίας δεν είναι ακριβώς το κοινό του Punto GT και του Focus RS. Δεν είναι οι 40-50ρηδες όλοι πρόθυμοι να σκέφτονται συντήρηση και αξιοπιστία υπερτροφοδοτούμενου...
-
Σε λίγα χρόνια 3-4 που ο TSI θα έχει αποδείξει στην πράξη την αναξιοπιστία του τότε θα δούμε τι θα λένε καποιοι. Εαν σκεφτούμε μάλιστα και το πόσο έχανε μεταπωλητικά το Bora σε σχέση με το golf καταλαβαίνουμε αμέσως οτι η Corolla ειναι μονόδρομος. Συνάδερφος και φίλος από Καβάλα πουλησε πριν λίγες μέρεςι το Golf GT του 5d μετά από ενα χρόνο 20.000 (26500 ευρώ η τιμή αγοράς με πολλά καλούδια και οροφή) για να γλυτώσει όπως μου είπε. Να μη μιλήσουμε για κατανάλωση 24 λίτρα (τριπ κομπ.) στα 100χλμ με μέχρι 160-180 σε ορισμένα σημεια στον αυτοκινητόδρομο, να μη μιλήσουμε για προβλήματα στα φρένα (στραβωμενες δισκόπλακες 3 φορές που στράβωναν με τη μία οταν έπεφτε σε λίγα νερά) να μη μιλήσουμε για τα τριξίματα και την αστάθεια του αυτοκινήτου σε απότομα φρεναρίσματα από τα 160 χιλιόμετρα κάτι το οποίο η αντιπροσωπεία ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει που οφείλεται και να το επιδιορθώσει) να μη μιλήσουμε για έκρηξη της τουρμπίνας η κάτι τέτοιο όπως μου είπε το πρώτο μήνα αγοράς του αυτοκινήτου όταν ο φίλος προσπάθησε να διαπιστώσει στην Εθνική Καβάλας Θεσσαλονίκης την ιπποδύναμη) να μη μιλήσουμε για υπερβολική κατανάλωση λαδιού και διαρροη λαδιού από τα τοιχώματα του κινητήρα, να μη μιλήσουμε για προβλήματα στο πολλαπλασιαστή ο οποίος άφησε το αμάξι σε ένα ταξίδι στο Βουλγαρία στη μέση του πουθενα κλπ κλπ. Για τα μπάζα είναι αυτά τα αμάξια. Ούπς το έθαψα το αμαξι. Ευτυχώς που ηδη πουλήθηκε...
¨οπως είπαμε φίλε πάρε corolla να έχεις το κεφάλι σου ησυχο, πολύ σύντομα και το πολύ σε 2-3 χρόνια οταν θα βλέπεις τον TSI να τον πουλάνε στο Μοναστηράκι θα με θυμηθείς... -
Η κατανάλωση που λες μάλλον θα ήταν η στιγμιαία, εκτός αν χτυπούσε τα 160-180 για κάνα 2ωρο!!!
Τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα κρίνω εγώ πάντως.
-
σαν τα σαλιγκάρια ένας ένας, που να βρέχε κι όλας
Πάμε όλοι μαζί:
Ζούμε ΜΕΓΑΛΕΣ στιγμές
Μετά από ένα χρόνο το GT; Απρίλιο 06 κυκλοφόρησε Ελλάδα
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Η κατανάλωση που λες μάλλον θα ήταν η στιγμιαία, εκτός αν χτυπούσε τα 160-180 για κάνα 2ωρο!!!Τα υπόλοιπα δεν μπορώ να τα κρίνω εγώ πάντως.
Και στιγμιαια να ήταν που δεν το νομίζω (θα τον ξαναρωτήσω) σίγουρα η corolla στα 160-180 δεν καίει με τίποτα τόσο. Το πολύ 15 λίτρα να καει....
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Η κατανάλωση που λες μάλλον θα ήταν η στιγμιαία, εκτός αν χτυπούσε τα 160-180 για κάνα 2ωρο!!!
Και στιγμιαια να ήταν που δεν το νομίζω (θα τον ξαναρωτήσω) σίγουρα η corolla στα 160-180 δεν καίει με τίποτα τόσο. Το πολύ 15 λίτρα να καει....
Best Thread EVER!!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
σαν τα σαλιγκάρια ένας ένας, που να βρέχε κι όλαςΠάμε όλοι μαζί:
Ζούμε ΜΕΓΑΛΕΣ στιγμές
Μετά από ένα χρόνο το GT; Απρίλιο 06 κυκλοφόρησε Ελλάδα
Α σορρυ δεν ηταν 1 χρόνος ηταν 9μισι μήνες, ακόμα χειρότερα.....
-
Ευτυχώς που ήταν στην Καβάλα, γιατί αν έσκαγε η τουρμπίνα στη Β. Σοφίας ακόμα μέσα θα τον είχε η CIA
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Best Thread EVER!!!
Σορρυ 12 το πολύ καιει η Corolla με 180 την ώρα...
-
θυμασαι πινακιδα για να δουμε ποσες φορες πηγε συνεργειο?
καντου ενα τηλεφωνο και πες μας, θα γελασουμε πολυ, στο εγγυωμαι...
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
να μη μιλήσουμε για έκρηξη της τουρμπίνας **η κάτι τέτοιο ** -
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Πολλά είναι, κάποια άλλα καίνε 6-7
-
Αυτή ειναι η αντίδραση όσων ταπώνονται στο διάλογο και δεν έχουν να πουν τίποτ'αλλο....
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πολλά είναι, κάποια άλλα καίνε 6-7
Ναι πολλα είναι αλλά μιας και το GT καίει 24 τότε πόσο λιγότερο καίει το TSI? 20?
-
Ο χρήστης cctop έγραψε:
Αυτή ειναι η αντίδραση όσων ταπώνονται στο διάλογο και δεν έχουν να πουν τίποτ'αλλο....αφού δεν έχει επίπεδο το φόρουμ
σε παρακαλούμε μόνο μην φύγεις -μας έχει βγει τ' όνομα ότι διώχνουμε αξιόλογους χρήστες- και μην μας λείψουν οι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ στιγμές που μας χαρίζεις
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αυτή ειναι η αντίδραση όσων ταπώνονται στο διάλογο και δεν έχουν να πουν τίποτ'αλλο....
αφού δεν έχει επίπεδο το φόρουμ
σε παρακαλούμε μόνο μην φύγεις -μας έχει βγει τ' όνομα ότι διώχνουμε αξιόλογους χρήστες- και μην μας λείψουν οι ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ στιγμές που μας χαρίζεις
Χαχαχα ευχαριστώ. Ευτυχως που υπάρχω και εγώ να σας επαναφέρω στον ακατοικητο εγκέφαλο σας....
-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θυμασαι πινακιδα για να δουμε ποσες φορες πηγε συνεργειο?καντου ενα τηλεφωνο και πες μας, θα γελασουμε πολυ, στο εγγυωμαι...
**θελεις να μας πεις την πινακιδα του? **
αν δε θες δημοσιως, μεσω π.μ.
οχι τιποτε αλλο, αλλα εγγυωμαι οτι θα γελασουμε πολυ.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ευτυχώς που ήταν στην Καβάλα, γιατί αν έσκαγε η τουρμπίνα στη Β. Σοφίας ακόμα μέσα θα τον είχε η CIAτι έγραψε ο μαλ...ας...χαχαχα
JETTA TSI - COROLLA