-
-
-
-
Eνημερωσε και τα υπολοιπα ,και οταν τα ενημερωσεις ,ξαναενημερωσε....(...μας! )
-
Εντάξει μην τους αποπαίρνεις... εκεί είναι και τα υπολοιπα αμα το ψάξεις
-
Ο χρήστης MichalisCorsa έγραψε:
Εντάξει μην τους αποπαίρνεις... εκεί είναι και τα υπολοιπα αμα το ψάξεις...δεν τΟν αποπηρα (τον Νασο ) , οι επικεφαλιδες ειναι εκει,αλλα δεν ειναι ολα με περιεχομενο!
-
Απ'οτι καταλάβα μάλλον δεν φταίει η ΕΘΕΑ για αυτό αλλα μάλλον ο δημιουργός του site οπου δεν έχει τελειώσει, γιατί βλέπου και αλλού κάποια κενά.
-
ΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2007 ΤΗΣ ΕΘΕΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ.
Για τους διεθνείς αγώνες, η ΔΟΑ προγραμματίζει την υποχρεωτική χρήση του συστήματος HANS (Head and Neck Support) για όλους τους συμμετέχοντες:• Aπό το 2007 για όλους τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), περιλαμβανομένου και του ράλι Ακρόπολις.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ 2007.ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ- ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΧΑΝΣ.
Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΥΣΧΙΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ WRC EINAI ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ Η ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ? -
Ο χρήστης KOUKK έγραψε:
ΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ 2007 ΤΗΣ ΕΘΕΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ.
Για τους διεθνείς αγώνες, η ΔΟΑ προγραμματίζει την υποχρεωτική χρήση του συστήματος HANS (Head and Neck Support) για όλους τους συμμετέχοντες:• Aπό το 2007 για όλους τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), περιλαμβανομένου και του ράλι Ακρόπολις.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΡΑΛΛΥ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ 2007.ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ- ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΣΕ ΧΑΝΣ.
Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΥΣΧΙΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ WRC EINAI ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ Η ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ?Χμμμ, μάλλον έχεις δίκιο φίλε KOUKK. Αυτά τα έλεγε στο Παράρτημα L του 2006, του 2007 το Παράρτημα L (http://www.fia.com/resources/documents/1797101136__Appendix_L_a.pdf) λέει (παράγραφος 3.2 και 3.3) πως το HANS στο WRC για το 2007 είναι υποχρεωτικό για τους κατασκευαστές και το 2008 θα είναι υποχρεωτικό για όλα τα πληρώματα σε διεθνείς αγώνες (Ακρόπολις, ΕΛΠΑ). Θα διορθωθεί.
-
Έχουμε και 'νέα ήθη νέα έθιμα' στον τρόπο στήριξης των καθισμάτων ή μου φάνηκε ?
-
ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΑΣΟ.
ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΔΙΟΡΘΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.
ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ.
Η ΕΘΕΑ, λαμβάνοντας υπόψη το κόστος των ανωτέρω συστημάτων ασφάλειας, και για να δώσει χρόνο στους αγωνιζόμενους να προετοιμαστούν σωστά, ανακοινώνει την πρόθεσή της να αναβάλει την υποχρεωτική χρήση του συστήματος HANS για εθνικούς αγώνες ως εξής:• Για όλους τους αγώνες πανελλήνιων πρωταθλημάτων, από το 2009
• Για όλους τους υπόλοιπους αγώνες, από το 2010Σε περίπτωση συμμετοχής στους διεθνείς αγώνες, δηλ. στα ράλι Ακρόπολις και ΕΛΠΑ (από το 2008), οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι σύμφωνοι με τα διεθνώς οριζόμενα από τη ΔΟΑ
ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΝΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
ΑΠΟ ΟΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ.
ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟ & ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ?
ΑΚΟΜΑ & ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΝ 2500 Ε ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΦΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΑΝΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑ, ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ.ΚΟΥΚΚΙΔΗΣ
-
Ο χρήστης KOUKK έγραψε:
ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΟ ΣΦΑΛΜΑ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΝΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.Από που το ξέρουν ? Από την περσινή σχετική ανακοίνωση (= εγκύκλιος τεχνικών κανονισμών), βασισμένη στο περσινό Παράρτημα L. Φέτος άλλαξε το Παράρτημα L και η ανακοίνωση (εγκύκλιος) επίσης. ΟΚ, ήταν λάθος για 1-2 μέρες, δε νομίζω να ήταν αυτό το σημαντικό.
Μην ξεχνάς πως για το Ακρόπολις υπάρχει ειδική ενημέρωση για το τι χρειάζεται ένα αυτοκίνητο στο Rally Guide, οπότε εκεί θα το γράφει.
Οπότε δε νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω ανακοίνωση.
ΑΠΟ ΟΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ.
ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΟ & ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ?Οι εργοστασιακοί το φοράνε από πέρισι.
ΑΚΟΜΑ & ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΟΥΝ 2500 Ε ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΦΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΑΝΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑ, ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΠΙΣΤΑΣ.ΚΟΥΚΚΙΔΗΣ
Δε θέλω να (ξανα) ανοίξω συζήτηση για τη χρησιμότητα του HANS, όλοι έχουν την άποψή τους.
-
Ο χρήστης passat1.8t έγραψε:
Έχουμε και 'νέα ήθη νέα έθιμα' στον τρόπο στήριξης των καθισμάτων ή μου φάνηκε ?Ναι, βασικά νομιμοποιείται η στήριξη που κάνουν πολλοί (και τους προτείνεται και από τους τεχνικούς εφόρους να κάνουν αν δεν υπάρχει 'νόμιμη' λύση), με δύο εγκάρσιες ράβδους, αποστάτη-δακτύλιο από μέσα και το κάθισμα βιδωμένο πάνω τους.
Ενα άλλο: υποχρεωτική η εγκατεστημένη πυρόσβεση ΚΑΙ στα σπριντ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Έχουμε και 'νέα ήθη νέα έθιμα' στον τρόπο στήριξης των καθισμάτων ή μου φάνηκε ?
Ναι, βασικά νομιμοποιείται η στήριξη που κάνουν πολλοί (και τους προτείνεται και από τους τεχνικούς εφόρους να κάνουν αν δεν υπάρχει 'νόμιμη' λύση), με δύο εγκάρσιες ράβδους, αποστάτη-δακτύλιο από μέσα και το κάθισμα βιδωμένο πάνω τους.
.
τωρα αν ενα αυτοκινητο εχει παρει ταυτοτητα με τις 'μαμα' βασεις του καθισματος παλι νομιμο δεν ειναι ?
-
Ο χρήστης sebastien loeb έγραψε:
τωρα αν ενα αυτοκινητο εχει παρει ταυτοτητα με τις 'μαμα' βασεις του καθισματος παλι νομιμο δεν ειναι ?Ναι, απλά νομιμοποιείται κάτι σωστό μεν, παράνομο δε που έκαναν πολλοί.
-
ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΑΣΟ.
1ο.ΤΟ ΕΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΤΕ Η ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΘΕΜΑ.
2ο.ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΑΝΣ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ & ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ.
3ο.ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟ ΦΟΡΑΝΕ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ & ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΜΑΣ.ΚΟΥΚΚΙΔΗΣ
-
Ο χρήστης KOUKK έγραψε:
3ο.ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΟ ΦΟΡΑΝΕ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ & ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΜΑΣ.Θα μου επιτρέψεις να έχω άμεση προσωπική άποψη για το αν το φοράνε από πέρισι._
-
Για το 2008 θα βγουν οι τεχνικοί κανονισμοί για την Ε???
Επίσης γι' αυτό που ακούστηκε σαν ΕΝ έχουμε κανα νέο ή απλα ηταν μια σκέψη???
-
Θα βγουν, θα βγουν! Το ερωτημα ειναι το 'ποιοι θα τους βγαλουν'
-
Και πότε θα τους βγάλουν ?
Αν κάνουν αλλαγές μην τυχόν και τους ανακοινώσουν μιά βδομάδα πριν τον πρώτο αγώνα ....
Τεχνικοί κανονισμοί 2007 & 2008 & 2009