-
Ο χρήστης MichalisCorsa έγραψε:
Για το 2008 θα βγουν οι τεχνικοί κανονισμοί για την Ε???Επίσης γι' αυτό που ακούστηκε σαν ΕΝ έχουμε κανα νέο ή απλα ηταν μια σκέψη???
Μακάρι......
-
Αν τους πάρω τηλ. στην ΕΘΕΑ θα με 'βρίσουν' ή θα μου πουν έστω πότε προβλέπουν οτι θα τους ανακοινώσουν???
(είπα να πώ καί ένα πρωινό ανεκδοτο , λάοθς topic ε? )
Οχι τίποτα άλλο,αλλα είπαμε να ξεκινήσουμε μιας και έμεινε πίσω η ιστορία λόγο στρατου και κολλήσαμε τώρα στα βασικά. Μην ξοδευτώ να βάλω φρένα,να το βαρύνω (απο 880 πρέπει να το φτάσουμε στα 1050!!!), φτιάξω μοτέρ και μέτα πούνε οτι ξέρετε κάτι μπορείτε να τρέξετε και σαν Ν!!!!
-
Απ΄όσο ξέρω θα υπάρχει ΕΝ.
-
-
Τεχνικός κανονισμός κατηγορίας Ε
με αλλαγές σε σχέση με το 2007:
ο Ομάδα ΕΝ αλλά (δεν είναι τελείως σαφές ) μόνο για την κλάση ΕΝ/9
ο Μειώσεις στα βάρη της ΕΕ
ο Αυξήσεις στις ζάντες της ΕΕ
ο Απαγορεύεται στο εξής η μετατροπή σε ΕΕ, είτε ΕΑ είτε ΕΝ και όσα ήταν ΕΕ μετά την 1/1/2003 πρέπει να ξαναγίνουν ΕΑ μέχρι την 1/1/2010
ο 38 mm περιοριστές στα Turbo των ΕΑ για αναβάσεις και ράλι -
Σ'ευχαριστούμε Nass.
Οι κλάσεις της κατηγορίας Ε είναι οι ακόλουθες:
Ε/9 = ΕΕ/9, ΕΑ/9
ΕΝ/9 (- 1400 cc)
Ε/10 = ΕΕ/10 και ΕΑ/10 και ΕΝ/10(1400 - 1600 cc)
Ε/11 = ΕΕ/11 και ΕΑ/11 και ΕΝ/11 (1600 - 2000 cc)
Ε/12 = ΕΕ/12 και ΕΑ/12 και ΕΝ/12 (2000+ cc)Απ'οτι βλέπω θα ισχύει για όλες τις κατηγορίες-κυβισμούς. Ίσως δίνουν λίγο παραπάνω έμφαση στην Ε/9 λόγο των rallye που βγήκαν πλέον εκτος homologation.
Εαν κατάλαβα καλά κ.Nass για την ΕΝ θα ισχύουν τα βάρη που ίσχυαν απο την homologation του εκάστοτε αυτοκινήτου, δηλάδη πχ. για το δικό μου που με ενδιαφέρει (Uno Turbo) λέει σαν Ν 785kg , σωστα;
Δυο μικρές ερωτήσεις που με 'καίνε'. Το εργοστασιακό management του κινητήρα είναι Bosch L-Jetronic με AirFlowMeter. Σαν Ν είμαι υποχρέομένος να διατηρήσω το AFΜ ή μπορώ να το αλλάξω με map sensor; Και το εργοστασιακό intercooler είναι με πλαστικά πλαϊνά. Εαν αλλαχτεί με άλλο ολοϊδιο σε διαστάσεις, διατομές εισόδου-εξόδου και αριθμό σειρών, το οποίο όμως είναι με αλουμινένια πλαϊνά, θα έχω πρόβλημα;
-
Ε/12 = ΕΕ/12 και ΕΑ/12 και ΕΝ/12 (2000+ cc)
Mπορει καποιος να μας το εξηγησει?????
Γιατι αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι ενα ΕΝ12 θα ανταγωνιζεται ενα WRC!!!!!!!! -
Ακομα μια απορια
Στο επαθλο της OPEN 2 δεν περιλαμβανονται οσα τυχον ΕΝ12 τετρακινητα αλλα απο την αλλη μετεχουν κανονικα Ν4-Α8 ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΑ.
Συμπερασμα:Eνα ΕΝ12 ειναι ταχυτερο απο ενα Α8!!!!!!!!!!!!!και ικανο να κτυπησει τα BTCC στη γενικη!!!!!!!
-
Ο χρήστης MichalisCorsa έγραψε:
Σ'ευχαριστούμε Nass.Οι κλάσεις της κατηγορίας Ε είναι οι ακόλουθες:
Ε/9 = ΕΕ/9, ΕΑ/9
ΕΝ/9 (- 1400 cc)
Ε/12 = ΕΕ/12 και ΕΑ/12 και ΕΝ/12 (2000+ cc)Απ'οτι βλέπω θα ισχύει για όλες τις κατηγορίες-κυβισμούς. Ίσως δίνουν λίγο παραπάνω έμφαση στην Ε/9 λόγο των rallye που βγήκαν πλέον εκτος homologation.
Οχι, νομίζω πως η πρόθεση της ΕΘΕΑ είναι να υπάρχει μόνο ΕΝ/9 και αυτό που φαίνεται παραπάνω είναι λανθασμένο editing των αρχικών προτάσεων.
Εαν κατάλαβα καλά κ.Nass για την ΕΝ θα ισχύουν τα βάρη που ίσχυαν απο την homologation του εκάστοτε αυτοκινήτου, δηλάδη πχ. για το δικό μου που με ενδιαφέρει (Uno Turbo) λέει σαν Ν 785kg , σωστα;
Ναι. Τα ΕΝ είναι σαν Ν. Αλλά δεν μάλλον έτσι και αλλιώς η συζήτηση δεν έχει νόημα λόγω του παραπάνω.
Δυο μικρές ερωτήσεις που με 'καίνε'. Το εργοστασιακό management του κινητήρα είναι Bosch L-Jetronic με AirFlowMeter. Σαν Ν είμαι υποχρέομένος να διατηρήσω το AFΜ ή μπορώ να το αλλάξω με map sensor;
Οχι, δεν επιτρέπεται η αλλαγή των αρχικών αισθητήρων στα Ν και άρα ούτε στα ΕΝ.
Και το εργοστασιακό intercooler είναι με πλαστικά πλαϊνά. Εαν αλλαχτεί με άλλο ολοϊδιο σε διαστάσεις, διατομές εισόδου-εξόδου και αριθμό σειρών, το οποίο όμως είναι με αλουμινένια πλαϊνά, θα έχω πρόβλημα;
Ναι, διότι το intercooler που αγοράζει κανείς από το ράφι των ανταλλακτικών είναι με πλαστικά πλαϊνά. Και υπάρχει και προφανής λόγος που δεν είναι 'καλά' τα πλαστικά πλαϊνά, έτσι δεν είναι ?
Επίσης το Uno δεν είναι που πρέπει να έχει Garett τουρμπο και όχι ΙΗΙ ? -
Ο χρήστης chris40 έγραψε:
Ε/12 = ΕΕ/12 και ΕΑ/12 και ΕΝ/12 (2000+ cc)Mπορει καποιος να μας το εξηγησει?????
Γιατι αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι ενα ΕΝ12 θα ανταγωνιζεται ενα WRC!!!!!!!!Μόνο αν δεν συμπληρώνει σαν κλάση η ΕΝ/12 (που έτσι και αλλιώς δεν θα υπάρχει αλλά τέλος πάντων, συζήτηση κάνουμε).
Βλέπεις κάποιο άλλο τρόπο ? -
-
Τελικά τίποτα καλύτερο απο ένα τηλέφωνο . Μόλις πριν λίγο μίλησα με ΕΘΕΑ και η απάντηση που πήρα είναι η εξής:
ΕΝ ισχύει για όλες τις κατηγορίες, αλλα επιπλέον η ΕΝ9 υφίσταται και σαν κατηγορία ξεχωριστή απο μόνη της, ενώ ΕΕ9 και ΕΑ9 τρέχουν μαζί. Στις υπόλοιπες Ε10-12 συμμετέχουν όλοι μαζί ανα κατηγορία όπως στο παρακάτω πινακάκι που είχα βάλει πιο πριν.
Ε/9 = ΕΕ/9, ΕΑ/9
ΕΝ/9 (- 1400 cc)
Ε/12 = ΕΕ/12 και ΕΑ/12 και ΕΝ/12 (2000+ cc) -
Στην εγκυκλιο 11/2008 παρ. 13.1 αναφερεται επιτρεπετε η χρηση διαφορετικων απο φωτογραφιες της ομολογκασιον δαγκανες φρενων αρκει να ειναι BREMBO APracing PEUGEOT SPORT ALCON.Η τελευταια μαρκα (ALCON) προστεθηκε τωρα σε αυτη την μαλλον φωτογραφικη εγκυκλιο αφου πρωτα την πληρωσαν στο τελευταιο Παλλαδιο το πληρωμα Νικολιδακης-Συγγελακης που φορουσαν αυτα τα φρενα και ετσι εχασαν την πρωτη θεση στην Α6.Η διαταξη αν και φωτογραφικη και ισως αδικη για αλλους κατοχους αλλων εκτος απο PEUGEOT αγωνιστικων αποκαθιστα μια αδικια αφου δεν ειναι δυνατον η εγκυκλιο 18/2007 να επιτρεπει τις παραπανω μαρκες και να μην περιλαμβανει τις alcon που υπαρχουν και σαν φωτογραφια στην ομολογκασιον (υπαρχει φοτο μιας διπιστονης) αλλα και υπαρχουν και πωλουντε απο την ιδια την boutique της peugeot sport.Θα ηθελα παντως να δω την αντιδραση του συγκεκριμενου πληρωματος οταν μαθουν για αυτη την εγκυκλιο που τους μεταμορφωνει σε νομιμους ενω πριν απο 2 μηνες στο Παλλαδιο (που στερηθηκαν μια καλη διακριση) ηταν παρανομοι
-
Eγω θαθελα να δω το τεστ IQ αυτων που εχουν γραψει αυτες τις διευκρινησεις-παπαριες , περι φρενων του 106 , για να καταλαβω γιατι θεωρουν μαλακες οσους πηγαν και προμηθευτηκαν μεχρι τωρα , οτι απαιτει η ομολογκασιον του αυτοκινητου τους .
Οπως φυσικα και τις αλλες αηδιες , περι και παπαρια μαντολες , που ο καθε ενας που δεν βολευεται τρεχει στον κολλητο του της εθεα , και νομιμοποιει την παπαρια του .
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατι αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι ενα ΕΝ12 θα ανταγωνιζεται ενα WRC!!!!!!!!Μόνο αν δεν συμπληρώνει σαν κλάση η ΕΝ/12 (που έτσι και αλλιώς δεν θα υπάρχει αλλά τέλος πάντων, συζήτηση κάνουμε).
Βλέπεις κάποιο άλλο τρόπο ?Ποσα αυτοκινητα πρεπει να τρεξουν στις δοκιμες για να μετρησει μια κλαση?Στον τεχνικο ελεγχο θα γινεται διαχωρισμος?(μεχρι τωρα δεν γινοταν αναμεσα σε ΕΑ και ΕΕ).
Στους αγωνες ταχυτητας κατα τη γνωμη μου τα ΕΝ-ΕΑ12 θα πρεπει να ανηκουν στην OPEN2(ανεξαρτητα αν ειναι δικινητα 4κινητα).Ποια ειναι η δικη σου θεση?
-
Ο χρήστης chris40 έγραψε:
Βλέπεις κάποιο άλλο τρόπο ?Ποσα αυτοκινητα πρεπει να τρεξουν στις δοκιμες για να μετρησει μια κλαση?Στον τεχνικο ελεγχο θα γινεται διαχωρισμος?(μεχρι τωρα δεν γινοταν αναμεσα σε ΕΑ και ΕΕ).
Δεν ξέρω για το πρώτο, όχι απ΄όσο ξέρω για το δεύτερο.
Στους αγωνες ταχυτητας κατα τη γνωμη μου τα ΕΝ-ΕΑ12 θα πρεπει να ανηκουν στην OPEN2(ανεξαρτητα αν ειναι δικινητα 4κινητα).Ποια ειναι η δικη σου θεση?
Κατά τη γνώμη μου (όχι πως έχει κάποια σημασία, απλά κουβέντα να γίνεται) τα τετρακίνητα EE/12 & ΕΑ/12 (= WRC) καθώς και τα BTCC δεν έπρεπε να 'μετράνε' για κλάση αλλά μόνο για τη γενική της Open, ώστε να αφήσουν χώρο στα δικίνητα όλων των ομάδων καθώς και στα τετρακίνητα ΕΝ/12 για διάκριση.
-
[/quote]ατά τη γνώμη μου (όχι πως έχει κάποια σημασία, απλά κουβέντα να γίνεται) τα τετρακίνητα EE/12 & ΕΑ/12 (= WRC) καθώς και τα BTCC δεν έπρεπε να 'μετράνε' για κλάση αλλά μόνο για τη γενική της Open, ώστε να αφήσουν χώρο στα δικίνητα όλων των ομάδων καθώς και στα τετρακίνητα ΕΝ/12 για διάκριση.[/quote]
Αρα συμφωνουμε οτι τα ΕΝ/12 4κινητα πρεπει να πανε OPEN2 και αντοιστιχα τα Α8 μονο γενικη.
Τα WRC ειναι ΕΕ η ΕΑ?
-
Εξαρτάται από το τι τους έχουν κάνει...
-
Γράφει ο τεχνικός κανονισμός κατηγοριάς Ε:
'3.9 Ηλεκτρικό σύστημα
-
Eπιτρέπεται η αλλαγή θέσης της μπαταρίας. Επιτρέπεται να τοποθετηθεί στο θάλαμο των επιβατών, εφ΄ όσον φέρει αδιάβροχο και μονωτικό κάλυμα.'
Τι είν'τούτο το κάλυμα βρε παιδιά ?
-
-
Είναι αυτά εδώ.
Βασικά θήκη που βάζεις μέσα την μπαταρία είναι, και θέλει αδιαβροχη-αεροστεγής ώστε να συγκρατούνται τα υγρά της μπαταρίας σε περιπτωση ατυχήματος μέσα στο κουτί, καθ'οτι η μπαταρία θα είναι στο ίδιο χώρο με τους επιβάτες.
Τεχνικοί κανονισμοί 2007 & 2008 & 2009