-
Το αυτοκίνητο που σκέφτομαι να πάρω έχει στον προαιρετικό εξοπλισμό γυάλινη οροφή για περίπου 1000 ευρώ επιπλέον.
Έχω μπεί σε αυτοκίνητο με γυάλινη οροφή (κάποιο Peugeot ήταν αν θυμάμαι καλά) και μου άρεσε πάρα πολύ αλλά θέλω να ακούσω τις εντυπώσεις κάποιου που να το έχει χρησιμοποιήσει για κάποιο διάστημα.
Όταν ο ήλιος είναι ακριβώς απο πάνω γίνεται ενοχλητικό το φώς? Υπάρχει απο μέσα κάποιο κουρτινακι ωστε να μην περνάει φώς? Επίσης πόσο ανθεκτικές είναι στις γρατσουνιές και τα χτυπήμτα?
-
Το αυτοκίνητο που σκέφτομαι να πάρω έχει στον προαιρετικό εξοπλισμό γυάλινη οροφή για περίπου 1000 ευρώ επιπλέον.
Έχω μπεί σε αυτοκίνητο με γυάλινη οροφή (κάποιο Peugeot ήταν αν θυμάμαι καλά) και μου άρεσε πάρα πολύ αλλά θέλω να ακούσω τις εντυπώσεις κάποιου που να το έχει χρησιμοποιήσει για κάποιο διάστημα.
Όταν ο ήλιος είναι ακριβώς απο πάνω γίνεται ενοχλητικό το φώς? Υπάρχει απο μέσα κάποιο κουρτινακι ωστε να μην περνάει φώς? Επίσης πόσο ανθεκτικές είναι στις γρατσουνιές και τα χτυπήμτα?
-
-
Στις περισσότερες (αν όχι σε όλες), υπάρχει κουρτινάκι και μάλιστα σε μερικές το κουρτινάκι ανοιγοκλείνει ηλεκτρικά. Ακόμα και με τον ήλιο ντάλα πάνω από το κεφάλι σου, δεν σε καίει. Όσον αφορά γρατζουνιές, το κρύσταλλο ΣΙΓΟΥΡΑ χαράσσεται δυσκολότερα από τη λαμαρίνα, οπότε ΟΚ. Το μόνο που δεν μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πόσο εύκολα σπάει, αλλά φαντάζομαι υπάρχει πρόβλεψη και μελέτη στην κατασκευή τους.
Κατά τα λοιπά, το θέμα πάει στα 'Τεχνικά'.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το μόνο που δεν μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πόσο εύκολα σπάει, αλλά φαντάζομαι υπάρχει πρόβλεψη και μελέτη στην κατασκευή τους.Παντως σε βαρια χαλαζοπτωση που λυγισε τις λαμαρινες... η οροφη δεν επαθε τιποτα. Πανοραμικες rulezzz...
Γενικα, εαν καποιος διαθετει το εξτρα ποσο... τοτε χαλαρα να βαλει.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το αυτοκίνητο που σκέφτομαι να πάρω έχει στον προαιρετικό εξοπλισμό γυάλινη οροφή για περίπου 1000 ευρώ επιπλέον.Έχω μπεί σε αυτοκίνητο με γυάλινη οροφή (κάποιο Peugeot ήταν αν θυμάμαι καλά) και μου άρεσε πάρα πολύ αλλά θέλω να ακούσω τις εντυπώσεις κάποιου που να το έχει χρησιμοποιήσει για κάποιο διάστημα.
Re σκυλε80 το σανταφε εχει γυαλινη οροφη...Τι ρωτας ?μας κοροιδευεις???
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Re σκυλε80 το σανταφε εχει γυαλινη οροφη...Τι ρωτας ?μας κοροιδευεις???Μιλάω για πανοραμική γυάλινη οροφή όπως εδώ:
-
Μετά από πολύχρονη χρήση υπάρχει περίπτωση να μπάζει νερό ή αέρα?Έχετε ακούσει τίποτα?
Και εγώ σκέφτομαι να βάλω αλλά με προβληματίζει η στεγανότητα... -
1000 ευρώ δεν είναι και λίγα...αλλά πρέπει να είναι πολύ όμορφο από μέσα.
-
Εχω το meganeII rs το οποιο διαθετει γυαλυνη οροφη.
Η συγκεκριμενη δικη μου εμφανισε προβληματα νεοτητος οπως >
1)θορυβος στις υψηλες ταχυτητες
2) Προωρη φθορα σιδηροδρομου με αποτελεσμα την χαλαρωση της, χωρις ομως αυτο να συνεπαγεται κ με εισοδο νερο στην καμπινα των επιβατων.
Τα προβληματα αποκατασταθικαν με καποιες επισκεψεις εντος εγγυησης αλλα αυτο δεν συμαινει οτι την εχω κατα νου ως μια στυβαρη κ σωστα μελετιμενη κατασκευη!
Εχε υποψην σου οτι σε αυτο του ειδους τις οροφες, σε παρα πολλους ευρωπαιους κατασκευαστες απο fiat μεχρι mercedes κατασκευστρια εταιρια ειναι αυτη
Προκειτε για μια καταξιωμενη εταιρια στον χωρο των οροφων κ οχι μονο σε αυτον.
Το μονο προβληματισμο που εχω ειναι οτι ισως κ να θυσιαζει ενα μερος κοστους στους ποιο οικονομικους κατασκευαστες με αποτελεσμα αυτο να επιφερει τα διαφορα προβληματα.Κ το λεω αυτο γιατι ειδα σε μερσεντες σποτρς κουπε γυαλινη οροφη κ προσκηνισα με την αποδοση κ το φινηρισμα της!
Χωρις να σου γραψω περισσοτερα κ σε μπερδεψω, να εχεις υποψην σου οτι αξιζει τα λεφτα τις (εγω προσωπικα δεν κανω χωρις οροφη) κ σου προτεινω να την επιλεξεις καθοτι ελπιζω να εχει προσπερασει τα προβληματα νεοτητας της κ να σου βγει καλη
Καλη επιτυχια -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το μόνο που δεν μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πόσο εύκολα σπάει, αλλά φαντάζομαι υπάρχει πρόβλεψη και μελέτη στην κατασκευή τους.Κάλυψη θραύσης κρυστάλλων
-
Ειναι πολυ ωραια,αλλα βεβαια πρεπει να προσεξεις και το αυτοκινητο οπως ειπωθηκε, τωρα αν παρεις γαλλικο,καλα χριστουγεννα...
Επισης σε οτι αφορα την μεταπωληση, να ξερεις οτι δεν θα παρεις πισω τα 1.000Ε και οτι σε ορισμενες περιπτωσεις μπορει να αποθαρρυνει τον αγοραστη η υπαρξη μιας τετοιας οροφης (δεν το θεωρω πολυ πιθανον εδω που τα λεμε).
-
Λοιπόν...Γυάλινες οροφές....
ΑΞΙΖΕΙ!!!!!!
Δίνει άπλετο φώς στο εσωτερικό,
Όταν την ανοίγεις έχεις φρέσκο αέρα χωρίς να σε χτυπάει πουθένά ('Μωρό μου κλείσε το παράθυρο - μου χαλάει το μαλλι ο αέρας......')Εφόσον είναι ανοιγόμενη, στην μακροχρόνια χρήση θέλει λίγο προσοχή στα παρακάτω:
- Λίπανση μηχανισμού - σκουπιδάκια στους οδηγούς που τραβιούνται μέσα όταν την ανοίγεις
- Να μην την ανοίγεις όταν το αυτοκίνητο έχει φύλλα από δέντρα πάνω του (αν είσαι παρκαρισμένος κάτω από δέντρο ξεκίνα και άνοιξε μετά)
- Όταν έχει πολύ ήλιο ξέχνα τη, θα γνωρίσεις από 1ο χέρι τα συμπτώματα της ηλίασης....(ή φόρα καπελάκι)
- Εισροή νέρου μπορεί να έχεις μετά από αρκετά χρόνια και ανάλογα την συντήρηση (λάστιχα, λίπανση, σκουπιδάκια μέσα στις υδροροές)
- Μεγάλο ρόλο παίζει και η ακαμψία του αμαξώματος (που να το ξέρω αυτό ρε μπάρμπα?)
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Κάλυψη θραύσης κρυστάλλων
ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ .-
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ .-
Σε μικτή όμως; Υπάρχει κάποιου είδους ασφάλεια που να καλύπτει τις οροφές;
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Re σκυλε80 το σανταφε εχει γυαλινη οροφη...Τι ρωτας ?μας κοροιδευεις???
Μιλάω για πανοραμική γυάλινη οροφή όπως εδώ:
οοοpssssssssssssssssssssssss sorryyyyyyyyyyyyyyyyyyy
ναι παρε το με γυαλινη οροφη..ουτως η αλλως θα σου σπασει τη μονοτονια ενος βαρετου αυτοκινητου MPV...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Σε μικτή όμως; Υπάρχει κάποιου είδους ασφάλεια που να καλύπτει τις οροφές;
Σε μικτη... ΦΥΣΙΚΑ
Εαν υπαρχει καποια ειδικη καλυψη και την επιλεξεις ναι... -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Εχω το meganeII rs το οποιο διαθετει γυαλυνη οροφη.
Η συγκεκριμενη δικη μου εμφανισε προβληματα νεοτητος οπως >
1)θορυβος στις υψηλες ταχυτητες
2) Προωρη φθορα σιδηροδρομου με αποτελεσμα την χαλαρωση της, χωρις ομως αυτο να συνεπαγεται κ με εισοδο νερο στην καμπινα των επιβατων.
Τα προβληματα αποκατασταθικαν με καποιες επισκεψεις εντος εγγυησης αλλα αυτο δεν συμαινει οτι την εχω κατα νου ως μια στυβαρη κ σωστα μελετιμενη κατασκευη!
Εχε υποψην σου οτι σε αυτο του ειδους τις οροφες, σε παρα πολλους ευρωπαιους κατασκευαστες απο fiat μεχρι mercedes κατασκευστρια εταιρια ειναι αυτη
Προκειτε για μια καταξιωμενη εταιρια στον χωρο των οροφων κ οχι μονο σε αυτον.
Το μονο προβληματισμο που εχω ειναι οτι ισως κ να θυσιαζει ενα μερος κοστους στους ποιο οικονομικους κατασκευαστες με αποτελεσμα αυτο να επιφερει τα διαφορα προβληματα.Κ το λεω αυτο γιατι ειδα σε μερσεντες σποτρς κουπε γυαλινη οροφη κ προσκηνισα με την αποδοση κ το φινηρισμα της!
Χωρις να σου γραψω περισσοτερα κ σε μπερδεψω, να εχεις υποψην σου οτι αξιζει τα λεφτα τις (εγω προσωπικα δεν κανω χωρις οροφη) κ σου προτεινω να την επιλεξεις καθοτι ελπιζω να εχει προσπερασει τα προβληματα νεοτητας της κ να σου βγει καλη
Καλη επιτυχιαΕιχα γυαλινη οροφη σε πολλα τα αυτοκινητα για πολλα χρονια. Ποτε δεν χαλασε ο σιδηροδρομος και ποτε δεν εσπασε το τζαμι. Σε χιονια κρυα κατω απο -20 ζεστη μεχρι 45. Χωρις γκαραζ. Το ενα αυτοκινητο το εχει ακομα ο θειος μου (volvo 850 του 95) και δουλευει κανονι. Με πανω απο 190 χιλιαδες μιλια (σχεδον 300 χιλ χιλιομετρα). Το να χαλασει ειναι ειναι η εξαιρεση στον κανονα. Μονο αρνητικο οτι χανεις χωρο στην οροφη μια και μπαινει μεσα η ηλιοροφη. Αλλα εκτος αμα εισαι της εθνικης Ελλαδας του μπασκετ δεν θα ειναι προβλημα.
Νικος
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Το μόνο που δεν μπορώ να πω με σιγουριά, είναι πόσο εύκολα σπάει, αλλά φαντάζομαι υπάρχει πρόβλεψη και μελέτη στην κατασκευή τους.
Oυτε να το σκεφτεσε! Η θραυση κρυσταλων καλυπτει **μονο ** τα περιφεριακα κρυσταλα, το εψαξα!
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ειχα γυαλινη οροφη σε πολλα τα αυτοκινητα για πολλα χρονια. Ποτε δεν χαλασε ο σιδηροδρομος και ποτε δεν εσπασε το τζαμι. Σε χιονια κρυα κατω απο -20 ζεστη μεχρι 45. Χωρις γκαραζ. Το ενα αυτοκινητο το εχει ακομα ο θειος μου (volvo 850 του 95) και δουλευει κανονι. Με πανω απο 190 χιλιαδες μιλια (σχεδον 300 χιλ χιλιομετρα). Το να χαλασει ειναι ειναι η εξαιρεση στον κανονα. Μονο αρνητικο οτι χανεις χωρο στην οροφη μια και μπαινει μεσα η ηλιοροφη. Αλλα εκτος αμα εισαι της εθνικης Ελλαδας του μπασκετ δεν θα ειναι προβλημα.
Νικος
Κανεις λαθος οι γυαλινες δεν κανουν συρταρη κατω απο πουθενα για να πιανουν χωρο,ανεβαινουν παντα πανω απο το αλλο τζαμι.
Οσες κ αν παρατηρησα ετσι δουλευουν!
Γυάλινες οροφές. Εντυπώσεις?