-
λεω να δηλωσω δοκιμος αξιωματικος
τελειωνω πολυτεχνειο,οποτε μαλλον μηχανικοΕχω ακουσει οτι στο πεζικο σου αλλαζουν τη πιστη τοσο στη σχολη οσο και μετα
ξερει καποιος πιο σαφεις πληροφοριες? -
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
τελειωνω πολυτεχνειο,οποτε μαλλον μηχανικοΕχω ακουσει οτι στο πεζικο σου αλλαζουν τη πιστη τοσο στη σχολη οσο και μετα
ξερει καποιος πιο σαφεις πληροφοριες?Γιατι θες να το κανεις αυτο στον εαυτο σου?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ξερει καποιος πιο σαφεις πληροφοριες?Γιατι θες να το κανεις αυτο στον εαυτο σου?
Μαζοχισμός
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μαζοχισμός
Παίρνουν μόρια για διορισμό στο δημόσιο.
-
Πληρωνεσαι
Μετραει στο δημοσιο
Κανεις υπηρεσια το πρωι και μεσημερι εισαι ελευθερος,οποτε μπορεις απογευματα ειτε να δουλευεις ,ειτε να αχολεισαι με κατι αλλο(θελω να μαθω καποια προγραματα σχετικα με την επιστημη του πολιτικου μηχανικου)
καποια τρελα με τον στρατο την κουβαλαω
εχω γνωστους και φιλους που υπηρετησαν ως δοκιμοι και την περσαν ζαχαρη -
Πληρωνεσαικαι βασικα μπαινεις μεσα οικονομικως...
Μετραει στο δημοσιο
Αν εχεις σκοπο να πας στο λιμενικο... τοτε νομιζω πως ναι μετραει...
Κανεις υπηρεσια το πρωι και μεσημερι εισαι ελευθερος,οποτε μπορεις απογευματα ειτε να δουλευεις ,ειτε να αχολεισαι με κατι αλλο(θελω να μαθω καποια προγραματα σχετικα με την επιστημη του πολιτικου μηχανικου)
μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μην λες... Μην ξεχνας πως δεν εισαι δημοσιος υπαλληλος, και νταξ... θελει λιγο τυχη, η λιγο βυσμα για να πεσεις στην καταλληλη μοναδα να τα κανεις ολα αυτα...
Ο χρονος ειναι γιατρος... θα σου περασει
εχω γνωστους και φιλους που υπηρετησαν ως δοκιμοι και την περσαν ζαχαρη
Συνηθως απο την θητεια μας, εχουμε την ταση να διηγουμαστε μονο τα καλα κομματια... Η πραγματικοτητα μπορει να διαφερει.
Σε γενικες γραμμες, θα χασεις χρονο... χρονο ο οποιος μπορει να σημαινει χασιμο εργασιακων ευκαιριων, και αυτος ο χρονος στοιχιζει παραπανω απο οτιδηποτε αλλο.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Πληρωνεσαι
και βασικα μπαινεις μεσα οικονομικως...
Μετραει στο δημοσιο
Αν εχεις σκοπο να πας στο λιμενικο... τοτε νομιζω πως ναι μετραει...
μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μην λες... Μην ξεχνας πως δεν εισαι δημοσιος υπαλληλος, και νταξ... θελει λιγο τυχη, η λιγο βυσμα για να πεσεις στην καταλληλη μοναδα να τα κανεις ολα αυτα...
Ο χρονος ειναι γιατρος... θα σου περασει
εχω γνωστους και φιλους που υπηρετησαν ως δοκιμοι και την περσαν ζαχαρη
Συνηθως απο την θητεια μας, εχουμε την ταση να διηγουμαστε μονο τα καλα κομματια... Η πραγματικοτητα μπορει να διαφερει.
Σε γενικες γραμμες, θα χασεις χρονο... χρονο ο οποιος μπορει να σημαινει χασιμο εργασιακων ευκαιριων, και αυτος ο χρονος στοιχιζει παραπανω απο οτιδηποτε αλλο.
νομιζω τα υπερβαλλεις λιγο
Αυτην την περιοδο εχω 2 συμφοιτητες μου,που εχουν τελειωσει με την σχολη,τον Ιουνιο,και υπηρετουν στο μηχανικο στην ξανθη και οι δυο ως δοκιμοι
Και οι δυο τελειωνουν στις 2-3 και μετα δουλευουν τα παιδια στην Ξανθη
Περνανε ζαχαρη και μεσα στο στρατοπαιδο και εξω απο αυτο
Με τον μισθο τους καλυπτουν το νοικι και τα εξοδα τους τα βασικα
Εφαγαν ενα πακετο μεσα στην σχολη εκπαιδευσης τις πρωτες 30 μερες,μετα ηταν πιο χαλαρα και τωρα ειναι εως παρα πολυ χαλαρα
Ως μηχανικος αν εχεις καλο βυσμα μπορεις να πας τσιμπητος στην ΔΕΣΕ,η καπως ετσι ,που ειναι η υπηρεσια για τα τεχνικα εργα στον στρατοαπο 12 μηνες κανεις 17 ,συμφωνω οτι μπορει να χασεις καποιες επαγγελματικες ευκαιρειες
Αλλα εδω και 2 χρονια με ταλαιπωρουν οι καταληψεις ,αυτο δεν ειναι χασιμο χρονου? -
Αυτην την περιοδο εχω 2 συμφοιτητες μου,που εχουν τελειωσει με την σχολη,τον Ιουνιο,και υπηρετουν στο μηχανικο στην ξανθη και οι δυο ως δοκιμοι
Εφαγαν ενα πακετο μεσα στην σχολη εκπαιδευσης τις πρωτες 30 μερες,μετα ηταν πιο χαλαρα και τωρα ειναι εως παρα πολυ χαλαρα
Ως μηχανικος αν εχεις καλο βυσμα μπορεις να πας τσιμπητος στην ΔΕΣΕ,η καπως ετσι ,που ειναι η υπηρεσια για τα τεχνικα εργα στον στρατοαπο 12 μηνες κανεις 17 ,συμφωνω οτι μπορει να χασεις καποιες επαγγελματικες ευκαιρειες
Αλλα εδω και 2 χρονια με ταλαιπωρουν οι καταληψεις ,αυτο δεν ειναι χασιμο χρονου?Συμφωνώ προφανώς με τον corsair 100%... 5 μήνες παραπάνω δεν αντισταθμίζονται με τίποτα + τη σκατοεκπαίδευση του δόκιμου...
Υπάρχουν μερικοί βεβαίως που τους αρέσει και το προτιμάνε (μάλλον δεν έχουν τίποτα κάλύτερο να κάνουν εκτός στρατού ) αλλά de gustibus et de coloribus...Τώρα οι καταλήψεις δεν κολλάνε πουθενά...Επειδή εμένα δηλ. με χτύπησε καρκίνος πρέπει τον άλλο να τον ξεκ@λιάσουν στο στρατό?
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Αλλα εδω και 2 χρονια με ταλαιπωρουν οι καταληψεις ,αυτο δεν ειναι χασιμο χρονου?Συμφωνώ προφανώς με τον corsair 100%... 5 μήνες παραπάνω δεν αντισταθμίζονται με τίποτα + τη σκατοεκπαίδευση του δόκιμου...
Υπάρχουν μερικοί βεβαίως που τους αρέσει και το προτιμάνε (μάλλον δεν έχουν τίποτα κάλύτερο να κάνουν εκτός στρατού ) αλλά de gustibus et de coloribus...Τώρα οι καταλήψεις δεν κολλάνε πουθενά...Επειδή εμένα δηλ. με χτύπησε καρκίνος πρέπει τον άλλο να τον ξεκ@λιάσουν στο στρατό?
οι καταληψεις κολλανε στο χασιμο χρονου
λεμε οτι οι 5 μηνες παραπανω στο στρατο ειναι χασιμο χρονου,και στην δικη μου περιπτωση εχω χασει 2 εξεταστικες οποτε χανω χρονο ,
Μη το λες οτι δεν εχουν κατι καλυτερο να κανουν,πτυχιουχοι πολιτικοι μηχανικοι ειναι,αν αναφερεσαι συγκεκριμενα σε αυτους -
θα χασεις χρονο και λεφτα...αν δε σε ενδιαφερει καποιο σωμα ασφαλειας μη πας...
επισης αν θες μορια υπαρχουν και οι καταδρομεις και αλλες μοναδες..
-
Κάποιοι δόκιμοι περνάνε καλά.
Υπάρχουν όμως και άλλοι που πηγαίνουν σε μονάδες όπως πχ αυτές απ'όπου πέρασα εγώ. Σε αυτές τις μονάδες, οι δόκιμοι
α) φεύγουν όχι νωρίτερα από τις 18:00
β) είναι υπεύθυνοι για ΤΑ ΠΑΝΤΑ
γ) τρέχουν για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ
δ) κάνουν του κόσμου τις υπηρεσίες (ως ΑΥΔΜ ή ΒΑΥΔΜ αλλά δεν έχει σημασία, υπηρεσία είναι κι αυτή)
ε) ΔΕΝ παίρνουν άδειες
στ) αν τύχουν σε άσκηση τρέχουν διπλάσια από τους μόνιμουςΑυτά τα ολίγα είδα εγώ.
-
Μια ***ΕΛΔΥΚ ***θα σας κάνει ανθρώπους ...άντε, καλομαθημένοι!
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Μια ***ΕΛΔΥΚ ***θα σας κάνει ανθρώπους ...άντε, καλομαθημένοι!εκει και αν θελει μεσο για δεα..
-
Θα πηγαινα ΔΕΑ μονο εαν δεν ειχαν 4 μηνες σκατοεκπαιδευση του κερατα, για κολλημενα ατομα. Αν με στελνανε Ροδο, να χαβαλεδιαζω με τις τουριστριες καθημερινα (σχεδον) κλπ. Το κακο ειναι οτι δεν ειναι στον χαρακτηρα μου να χωνω και να δινω κοσμο (εκτος απο τους καργιοληδες) οποτε μαλλον θα ετρωγα πολλες καμπανες.
Επισης σκέψου οτι σαν δοκιμος υπηρετεις απο την 1η μερα φυλακης ενω σαν κωλοφανταρο μετα την 35.
Γενικα ΔΕΝ λεει εμ τπτ. Δεν εγινε και τπτ ρε συ να κανεις κανα σκοπετο και καμια αγγαρεια. -
παιδες αν κοψω την αναβολη μου (αεροπορια ειμαι αν εχει καποια σημασια, δεν ξερω αν ειναι ιδιες οι σειρες ) μετα απο ποσο καιρο μπαινω; κανα 3μηνο; πχ αν την κοψω αυριο (λεμε τωρα) μπαινω ξερω'γω δεκεμβρη;
-
ιανουάριο μάλλον
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Μια ***ΕΛΔΥΚ ***θα σας κάνει ανθρώπους ...άντε, καλομαθημένοι!Τι σχέση έχεις με ΕΛΔΥΚ;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
παιδες αν κοψω την αναβολη μου (αεροπορια ειμαι αν εχει καποια σημασια, δεν ξερω αν ειναι ιδιες οι σειρες ) μετα απο ποσο καιρο μπαινω; κανα 3μηνο; πχ αν την κοψω αυριο (λεμε τωρα) μπαινω ξερω'γω δεκεμβρη;Την Δ07(Νοέμβρης) την έχασες(προθεσμία τέλος Αυγούστου).
Αν κόψεις αύριο την αναβολή σου(λέμε τώρα )πας Α08 και Φεβρουάριο. -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Τι σχέση έχεις με ΕΛΔΥΚ;
εσυ τι εχεις?
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Τι σχέση έχεις με ΕΛΔΥΚ;
εσυ τι εχεις?
Περί Θητείας [#2]