-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Καταρχήν είναι 17 μήνες κι όχι 18, δεύτερον δεν έχει μπει ακόμα, τρίτον είναι ΥΕΑ και όχι ΔΕΑ.και οι ΥΕΑ τόσο κάνουν, +5 μήνες απ'το κανονικό
-
Ρε παιδιά..μην μπερδεύετε τους ΥΕΑ με τους ΔΕΑ. Όσοι έχουν βγάλει τουλάχιστον το λύκειο όταν παρουσιάζονται είναι Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί. Εάν το επιθυμούν, κάποιοι θα γίνουν Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί. Αυτοί (οι ΔΕΑ) στο τέλος της θητείας τους, που διαρκεί 5 μήνες παραπάνω από το κανονικό, άρα 12+5=17 μήνες, θα γίνουν Έφεδροι Ανθυπολοχαγοί (ξυσε τα @@ σου δηλαδή ).
Για όλους τους άλλους ισχύει το 12μηνο (ή λιγότερο). -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Καταρχήν είναι 17 μήνες κι όχι 18, δεύτερον δεν έχει μπει ακόμα, τρίτον είναι ΥΕΑ και όχι ΔΕΑ.
και οι ΥΕΑ τόσο κάνουν, +5 μήνες απ'το κανονικό
λέμε. Όπως το είπε ο ipan.
-
Καταρχήν είναι 17 μήνες κι όχι 18, δεύτερον δεν έχει μπει ακόμα, τρίτον είναι ΥΕΑ και όχι ΔΕΑ.
και οι ΥΕΑ τόσο κάνουν, +5 μήνες απ'το κανονικό
λέμε. Όπως το είπε ο ipan.
όλοι το ίδιο πράγμα λέμε Κανείς ΥΕΑ δεν είναι υποχρεωμένος να γίνει έφεδρος. Μπορεί να τη σκαπουλάρει και να κάνει κανονική 12μηνη
-
Όχι, εσύ είπες ότι οι ΥΕΑ κάνουν +5 μήνες. Ενώ το σωστό είναι 'οι ΔΕΑ κάνουν +5 μήνες'.
-
Όχι, εσύ είπες ότι οι ΥΕΑ κάνουν +5 μήνες. Ενώ το σωστό είναι 'οι ΔΕΑ κάνουν +5 μήνες'. -
OYTE 1 ώρα παραπάνω...όχι μήνες!!! ΕΛΕΟΣ!
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Ρε παιδιά..μην μπερδεύετε τους ΥΕΑ με τους ΔΕΑ. Όσοι έχουν βγάλει τουλάχιστον το λύκειο όταν παρουσιάζονται είναι Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί. Εάν το επιθυμούν, κάποιοι θα γίνουν Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί. Αυτοί (οι ΔΕΑ) στο τέλος της θητείας τους, που διαρκεί 5 μήνες παραπάνω από το κανονικό, άρα 12+5=17 μήνες, θα γίνουν Έφεδροι Ανθυπολοχαγοί (ξυσε τα @@ σου δηλαδή ).
Για όλους τους άλλους ισχύει το 12μηνο (ή λιγότερο).Έτσι είναι. Εννοείται πως δεν έχω όρεξη να κάνω 5 παραπάνω μήνες, οπότε δεν θα το δεχθώ.
-
ναι αλλά θα πληρώνεσαι κοντά στα 500
-
Όχι και τόσο. Στις περισσότερες μάχιμες μονάδες τους Δόκιμους τους τρέχουν αφάνταστα. Τουλάχιστον στις μονάδες που πήγα εγώ αλλά και το γενικότερο κλίμα ανάμεσα στους ΔΕΑ (γνώρισα αρκετούς λόγω ηλικίας) ήταν αυτό.
500
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Χτες μίλησα με τον κολητό μου που κάνει θητεία στην Κω. Μου είπε μια φήμη που παίζει πολύ εκεί από παλιούς ΕΠΟΠ ότι όταν είχε γίνει το σκηνικό με τα Ίμια, είχαν ετοιμαστεί όλοι λοχαγοί κλπ να την κάνουν αεροπορικώς από το νησί...
Any comments;Η πρώτη σειρά ΕΠΟΠ έχει μέσα 5 χρόνια.
Θυμάσε πότε έγιναν τα Ίμια.
Σκεφτόμαστε και λίγο πριν πιστέψουμε ότι ακούμε. -
Δε νομίζω να υπάρχουν πολλοί που σε 2 μήνες και 8 μέρες θητείας έχουν περάσει από 4 στρατόπεδα Εγώ θα το πραγματοποιήσω την Τρίτη. Αν και διαβιβαστής, παρουσιάστηκα 9 Μαΐου στο 11ο Σώμα Πεζικού στην Τρίπολη, λόγω πληρότητας του ΚΕΔΒ (Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων) στην Καλαμάτα. Στις 19 Μαΐου ορκίστηκα και έφυγα με άδεια. Επιστροφή στην Τρίπολη στις 22 Μαΐου και αναχώρηση στις 23 Μαΐου για ΚΕΔΒ. Παραμονή εκεί μέχρι τις 16 Ιουνίου οπότε και αναχώρησα για το ΚΕΣΝ (Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας) στην Καρδίτσα. Επί ένα μήνα η παραμονή μου εκεί ήταν υπό αμφισβήτηση λόγω ακαταλληλότητας μου για οδηγός (στο ένα μάτι έχω μεγαλύτερη από την επιτρεπτή μυωπία). Τελικά, χθες στις 12:30 το μεσημέρι έφθασε σήμα ότι κόβομαι από υποψήφιος στρατονόμος και ότι πρέπει την Τρίτη 17 Ιουλίου να παρουσιαστώ στο 474 ΤΔΒΕΘ (Τάγμα Διαβιβάσεων Εθνοφυλακής) στη Ρόδο.
Μόλις βρω χρόνο θα γράψω τις εμπειρίες μου ως τώρα. -
κριμα που κοπηκες..θα ταν καλη φαση αν και δε νομιζω αυτη η μεταθεση ναναι πολυ κακη..
οταν ειμασταν εκει, οι μεταθεσεις ανεφεραν χειροτερα νησια και εβρο..
καλα μπανια στη ροδο!
εντιτ ειδα στο αλλο θρεντ καλα? 180 υποψηφιοι? πολυ κοσμο μαζευει το κλιμακιο...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
εντιτ ειδα στο αλλο θρεντ καλα? 180 υποψηφιοι? πολυ κοσμο μαζευει το κλιμακιο...
Ήμασταν 194 άτομα, απλά μερικοί δεν έριξαν βολή για διάφορους λόγους. Για να χωρέσουν όλοι να κοιμηθούν, στους θαλάμους μπήκαν έξτρα κρεβάτια και αφαιρέθηκαν φοριαμοί. Επίσης, ο λόχος διοικήσεως μετακόμισε σε αποθήκες(!) όπου μπήκαν κρεβάτια, έτσι ώστε να κοιμηθούν στο θάλαμό τους υποψήφιοι στρατονόμοι! Για κάποιο λόγο μάζεψαν πολύ κόσμο. Εκτός από αυτούς που είχαν δηλώσει για στρατονομία, είχαν έρθει τουλάχιστον 20-30 άτομα χωρίς να έχουν δηλώσει.
-
ο ΛΔ σε αποθηκες?για να κοιμηθουν υσν?
θυμιζει 2004.. ουτε φοριαμοι ουτε τπτ..
θυμασαι ονοματα αξκων?μπας και εμεινε κανεις απο τοτες...απο τα παλια τα χρονια!
παντως μεταθεση καλη νομιζω εχεις..δε ξερω και που θα θελες να πας..
-
By the way, ξέρει κάποιος πού βρίσκεται το 474 ΤΔΒΕΘ στη Ρόδο;
-
Καλητερα που κοπηκες απο στρατονομος
Το 474 όταν ειμουν εγω ρόδο, ήταν ψιλομαυρο ειχε τρελο δικα, οι υπηρεσιες πηγαιναν 3-4 μεσα χαλαρα....σχετικα καλο αν σκεφτεις τα 15-20 μεσα που ειχαν αλλα στρατοπαιδα.
Επισης επεφτε τρελο χωσέ λογω του ότι τα βυσματα επαιρναν συνεχεια αδειεσ και αυτοι που δεν ειχαν βυσματόνωνταν.Εγω είμουνα διαβιβαστης στην κρεμαστη σε φυλακιο ηλ. πολέμου. Οταν πας θα ακουσεις διαφορες φημες για αυτό!
Καλη θητεια....και με προσοχη στο φαλιράκι....στην πεφτουν αβερτα οι μεθυσμένες!
Τωρα που κοπηκες απο στρατονομος, θα εχεις την ευκαιρια να δεις τι άσχημη γνώμη έχουν ολοι για αυτούς. Εσυ μπορει να ησουνα σωστοτατος, αλλα οι περισσοτεροι ειναι μεγαλα @
Σπαω το κεφαλι μου να θυμηθώ το όνμα του χωριου, και δεν το θυμαμαι γμτ!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Καλητερα που κοπηκες απο στρατονομοςΓιατί; Λόγω της εικόνας που έχουν οι υπόλοιποι φαντάροι για αυτούς;
Το 474 όταν ειμουν εγω ρόδο, ήταν ψιλομαυρο ειχε τρελο δικα, οι υπηρεσιες πηγαιναν 3-4 μεσα χαλαρα....σχετικα καλο αν σκεφτεις τα 15-20 μεσα που ειχαν αλλα στρατοπαιδα.
Επισης επεφτε τρελο χωσέ λογω του ότι τα βυσματα επαιρναν συνεχεια αδειεσ και αυτοι που δεν ειχαν βυσματόνωνταν.
...Πριν πόσο καιρό; Μάλλον θα μου κακοφανεί μετά το 1-1 που είχαμε στο κέντρο εκπαιδ. της στρατονομίας.
Καλη θητεια....και με προσοχη στο φαλιράκι....στην πεφτουν αβερτα οι μεθυσμένες!
Τόσο 'χάλια';
Έχω 'προϋπηρεσία' στα Μάλια απ' όταν ήμουν φοιτητής στο Ηράκλειο, οπότε ξέρω περίπου τι παίζει.Σπαω το κεφαλι μου να θυμηθώ το όνμα του χωριου, και δεν το θυμαμαι γμτ!
Μήπως είναι στην Ψίνθο; Αυτό βρήκα μετά από λίγο googling.
-
1-1 ειχατε στο κεσν???????????????
παει θα αυτοκτονησω και θα χαιρεται ο ρανταπλαν..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
1-1 ειχατε στο κεσν???????????????παει θα αυτοκτονησω και θα χαιρεται ο ρανταπλαν..
Τις πρώτες μέρες (πριν πέσουν τηλεφωνήματα για κάποια άτομα μειώνοντας τους διαθέσιμους για υπηρεσίες) μας πήγαινε 1-1 και 1-2. Σε 3,5 εβδομάδες (3 αν λάβεις υπόψη σου ότι έλειψα με μια 3ήμερη άδεια) έκανα 8 υπηρεσίες (3 σκοπιές, 3 θαλαμοφυλίκια, 1 μαγειρία & 1 επιφυλακή).
Περί Θητείας [#2]